Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΤΕ /ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;

matsina

Recommended Posts

Θα ήθελα να μεταφέρω ένα πρόσφατο περιστατικό που έλαβε

χώρα στο Ιασώ στην Αθήνα με ένα φιλικό ζευγάρι και το μωρό τους.

Κάποιες μέρες μετά τη γέννηση και ενώ όλα είχαν πάει μια χαρά

ενημέρωσαν τους γονείς ότι το μωρό έσπασε το χέρι του.

Το πως και γιατί ακόμα είναι άγνωστο.

Ο λόγος που όλοι,φίλοι και γνωστοί της οικογενείας αποφασίσαμε

να το διαδίδουμε,είναι γιατί η συμπεριφορά του νοσοκομείου ήταν άκρως

απαράδεκτη και η απάντηση του προέδρου προς τους γονείς ήταν

''μην το ψάχνετε και πολύ γιατί οι νοσοκόμες δεν πρόκειται να μιλήσουν''

Οι γονείς βέβαια είναι διαθετιμένοι να το φτάσουν στα άκρα και πολύ καλά θα κάνουν.

Καλά είμαστε σοβαροί ? Να δίνει ο Πρόεδρος τέτοια απάντηση ??? Το μωράκι είναι καλά τώρα ?

• 4 months later...

Διαφημίσεις

σκέφτομαι να γεννήσω στην αιθουσα τοκετών του λητώ μεσω της ομάδας της ευτοκιας με φυσικο τοκετό - υπάρχει κάποια με κάποια εμπειρία να μου δωσει πληροφορίες ?

εκτος απροοπτου...

θα γεννησω οπως κ τα αλλα 2 παιδια μου.φυσικο τοκετο χωρις επισκληριδιο:P

πού γέννησες με φυσικό τοκετό ? ελλάδα? ειμαι εντελώς πρωτάρα αλλα και εγω δεν θέλω επισκληρίδιο και τέτοιες παρεμβάσεις...

εγω οταν ερθει η ωρα μαλλον βιοκλινικη λεω....θα δουμε....αν και ειναι νωρις ακομα....ειναι το πρωτο μου θελω καισαρικη γιατι εχω ασχημη εμπειρια απο φτ απο την κολλητη μου και γενικως φοβαμαι πολυ τον φτ...και σε οποιον το αναφερω δικο μου ολοι πεφτουν να με φανε λεγοντας μου πως αν γεννησω με καισαρικη δεν θα ειμαι καλη μανα....:(:( και με στεναχωρουν ακομα πιο πολυ...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Κι εγώ θέλω να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό,αν όλα πάνε καλά φυσικά!

Για την επισκληρίδιο δε ξερω,δεν 'εχω αποφασίσει!Αλλά δεν πρέπει να το πεις στο γιατρό από πριν;;

Μπορείς να του πεις όχι οξυτοκίνη,όχι επισκληρίδιο;;

Κι αν εκείνη τη στιγμή δεν αντέξεις και θέλεις είτε το ένα είτε το άλλο;;

Εμένα είναι το πρώτο μου και είμαι λίγο προβληματισμένη με όλη τη διαδικασία!

Έχω ακόμη καιρό,τώρα μπαίνω στον 6ο!

ΑΑ!!Να σημειώσω ότι θα γεννήσω στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων!

Διαφημίσεις

και σε οποιον το αναφερω δικο μου ολοι πεφτουν να με φανε λεγοντας μου πως αν γεννησω με καισαρικη δεν θα ειμαι καλη μανα....:(:( και με στεναχωρουν ακομα πιο πολυ...

Εντάξει το ακούσαμε κι αυτό!:rolleyes::rolleyes:

Δηλαδή όσες γυναίκες γέννησαν με καισαρική δεν είναι καλές μάνες?:shock:

Ο Χριστός και η Παναγία!!!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Εγώ στο Λητώ θα γεννήσω, στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα τοκετών όπως λεει και ο γιατρός μου, εύχομαι και προσεύχομαι φυσιολογικά πρώτα ο Θεός. Είναι το πρώτο μου παιδάκι και το περιμένω από ώρα σε ώρα. :D

iHQAp2.png

Εντάξει το ακούσαμε κι αυτό!:rolleyes::rolleyes:

Δηλαδή όσες γυναίκες γέννησαν με καισαρική δεν είναι καλές μάνες?:shock:

Ο Χριστός και η Παναγία!!!

κι ομως κικνακι ετσι μου ειπαν και εμεινα κοκκαλο:shock::shock:....και θα πονας 2 μηνες και δεν θα μπορεις να κανεις τιποτα και αλλα πολλα....και επειδη μαλλον δεν θα θηλασω:(:(λογω φλεγμονων που δεν φευγουν μου το χτυπανε και αυτο....βεβαια ειναι νωρις απλα φαντασου σε μια συζητηση που εκανα φαντασου να ερθει εκεινη η ωρα...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

πού γέννησες με φυσικό τοκετό ? ελλάδα? ειμαι εντελώς πρωτάρα αλλα και εγω δεν θέλω επισκληρίδιο και τέτοιες παρεμβάσεις...

roverskip και εγώ γέννησα με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Αρχικά ήταν επιλογή μου, αλλά μάλλον δεν θα γινόταν και αλλιώς λόγω συνθηκών...ευτυχώς είχε μικρό κεφάλι η μπέμπα και δεν έκανα ούτε ράμματα!!!

Εννοείται ότι η συμβολή γιατρού και μαίας ήταν καθοριστική!!!

κι ομως κικνακι ετσι μου ειπαν και εμεινα κοκκαλο:shock::shock:....και θα πονας 2 μηνες και δεν θα μπορεις να κανεις τιποτα και αλλα πολλα....και επειδη μαλλον δεν θα θηλασω:(:(λογω φλεγμονων που δεν φευγουν μου το χτυπανε και αυτο....βεβαια ειναι νωρις απλα φαντασου σε μια συζητηση που εκανα φαντασου να ερθει εκεινη η ωρα...

Εκανα 2 καισαρικες στο Ελενα και σε πληροφορω εειμαι φοβερη μαμα!:-P

Κλεισε τα αυτια σου και μην ακους ΚΑΝΕΝΑΝ!OYTE THN ΦΙΛΗ ΣΟΥ!

Σου πε κανεις οτι η καισαρικη ειναι πιο ευχαριστη απο ενα φυσιολογικο τοκετο?Δεν νομιζω!

Λοιπον ακου μονο τον γιατρο σου,βρες και μια καλη μαια να εχεις κοντα σου και αστους ολους να λενε!

τι φλεγμονες εχεις?

Διαφημίσεις

Εκανα 2 καισαρικες στο Ελενα και σε πληροφορω εειμαι φοβερη μαμα!:-P

Κλεισε τα αυτια σου και μην ακους ΚΑΝΕΝΑΝ!OYTE THN ΦΙΛΗ ΣΟΥ!

Σου πε κανεις οτι η καισαρικη ειναι πιο ευχαριστη απο ενα φυσιολογικο τοκετο?Δεν νομιζω!

Λοιπον ακου μονο τον γιατρο σου' date='βρες και μια καλη μαια να εχεις κοντα σου και αστους ολους να λενε!

τι φλεγμονες εχεις?[/quote']

μακαρι να πανε ολα καλα και να ερθει εικεινη η ωρα..εχω απλα ασχημη εμπειρια απο τον φτ και η θεια μου σαν και εμενα εχει μεγαλη μυωπια κ ομως της ειπαν θα κανεις επισκληρηδιο και δεν θα παθεις τιποτα και τυφλωθηκε απο το ενα ματι:(:( δεν ξερω φοβαμαι και απλα ειπα πως θελω με καισαρικη αλλα εκει σου λεω με φοβισαν ακομα πιο πολυ και θα πονας και 2 μηνες θα σαι στο κρεβατι και αλλα πολλααααααααα...:mad::mad: απο μικρη εχω σαν καρουμπαλακια στο στηθος δεν φαινονται αλλα εινια απο μεσα και με πονανε τρομεραααααααααα και ειδικα τωρα που ειμαι εγκυος ειχα κανει θεραπεια;α και δεν εφευγαν...και οι γιατροι μ ειπαν πως πιθανοτατα να μην μπορεις να θηλασεις να μην αντεξεις τον πονο γιατι μονο που με ακουμπανε πεταγομαι....:oops::oops:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

μακαρι να πανε ολα καλα και να ερθει εικεινη η ωρα..εχω απλα ασχημη εμπειρια απο τον φτ και η θεια μου σαν και εμενα εχει μεγαλη μυωπια κ ομως της ειπαν θα κανεις επισκληρηδιο και δεν θα παθεις τιποτα και τυφλωθηκε απο το ενα ματι:(:( δεν ξερω φοβαμαι και απλα ειπα πως θελω με καισαρικη αλλα εκει σου λεω με φοβισαν ακομα πιο πολυ και θα πονας και 2 μηνες θα σαι στο κρεβατι και αλλα πολλααααααααα...:mad::mad: απο μικρη εχω σαν καρουμπαλακια στο στηθος δεν φαινονται αλλα εινια απο μεσα και με πονανε τρομεραααααααααα και ειδικα τωρα που ειμαι εγκυος ειχα κανει θεραπεια;α και δεν εφευγαν...και οι γιατροι μ ειπαν πως πιθανοτατα να μην μπορεις να θηλασεις να μην αντεξεις τον πονο γιατι μονο που με ακουμπανε πεταγομαι....:oops::oops:

κι εγω με καισαρικη γεννησα....νομιζω οτι κανενας δεν μπορει να σε πει κακια μαμα...δεν εχει το δικαιωμα!ασε που δεν ειναι σιγουρο οτι θα πονας πολυ...εγω μολις γυρισα σπιτι δεν ζητησα βοηθεια απο κανεναν, ειχα το μωρο μου και φροντιζα και το σκυλακι μας......μη μασας, κανε αυτο που σε κανει να νιωσεις πιο ασφαλη!!!!με το καλο!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Κι' εγώ καισαρικές έχω στο ενεργητικό μου, και μάλιστα σε το διάλεξα αφού το πρώτο μου μωράκι το έχασα στον ένατο μήνα και ήταν η ΄"καλύτερη λύση" για να μη δω τίποτα.

Ας είναι γερά όλα τα μωράκια και οι μανούλες, και το ποιες είναι καλές μαμάδες ο καθένας ας κρατάει την άποψη για τον εαυτό του.

Για όνομα του Θεού πια, ένας κόσμος που ανοίγει το στόμα του πριν βουτήξει τη γλώσσα στο μυαλό του!!!!!!

Με το καλό κορίτσι μου το μπεμπάκι σου, με όποιο τρόπο και αν διαλέξει να έρθει στη ζωή!!!!!!!!!!!!!

σας ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια με κανετε να νιωθω πολυ καλα...να χαιρεστε τα αγγελουδια σας και να στε καλα...και παλι ευχαριστω!!:P:D

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Κοίτα "καλοπροαίρετοι" άνθρωποι υπάρχουν πάντα στη ζωή μας. Και πάντα έχουν μια άποψη για όλα και φυσικά αυτή είναι και η σωστή.:rolleyes:

Τώρα αν κάνουν την ψυχολογία του αποδέκτη σκ#@@ είναι το λιγότερο που τους ενδιαφέρει.:mad:

Απλώς εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να θωρακίσεις τον εαυτό σου και να διασφαλίσεις την ψυχική σου υγεία είναι να κλείνεις τα αυτιά σου και να μην ασχολείσαι.

Γιατί αν σε αγγίζουν τα σχόλια του καθένα και σε πονάνε τότε την κατάθλιψη την έχεις στο τσεπάκι σου.

Έσυ ξέρεις τι είναι καλό για το μωράκι σου και είμαι σίγουρη οτι θα δώσεις το καλύτερο. Γι'αυτό λοιπόν τα πικρόχολα σχόλια του καθένα να τα κρατάς μακριά σου!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Σαφώς και ο φυσιολογικός τοκετός είναι ο καλύτερος. Εγώ γέννησα εκτάκτως με καισαρική μετά από 24 ώρες τοκετού, και δύο ώρες σπρωξίματος. Κοπέλες που γεννησαν φυσιολογικά την ίδια μέρα, σηκώθηκαν το ίδιο βράδυ και πήγαν στην καφετερια του νοσοκομείου. Εγώ έκανα 5 μέρες και χρειάστηκα 3 φιάλες αίμα για να σηκωθώ γιατί έχασα και πολύ αίμα στο χειρουργείο...

Αν μπορούσα θα είχα γεννήσει φυσιολογικά. Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα εφικτο. Γιαυτό έχει εξελιχθει η σύγχρονη επιστήμη, για να σου παρεχει και δεύτερη επιλογή.

Αν εσύ κρίνεις ότι θέλεις καισαρική, μην ακούσεις κανέναν, κάνε αυτό που νομίζεις...

Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι πολλές φορές για ευκολία οι γιατροί σε στέλνουν με το παραμικρό στην καισαρική, και αυτό είναι απαράδεκτο. Αν όμως είναι δική σου συνειδητή επιλογή, τότε μην ακούς κανεναν, κάνε αυτό που νιώθεις καλύτερο για εσενα...

foxfoxard20110920_-6_My+child+is.png

Καλή μου jo89 μια γνωστή που γεννά με το νέο χρόνο είχε κάνει lazer για την μυωπία, και της είπαν ότι πρέπει να γεννήσει με καισαρική.

Μην ανησυχείς, η μάνα μου έχει κάνει 2 καισαρικές και άπειρες φορές έχει χειρουργηθεί σε κοίλη, πλέον είναι επεμβάσεις ρουτίνας.

Επίσης μια φίλη γέννησε με καισαρική το πρώτο της, και τώρα στο δεύτερο δε διστάζει καθόλου! Σε λίγες μέρες ήταν περδίκι μου είπε!

Ως τώρα έχω την αίσθηση ότι ο φυσιολογικός τοκετός ναι μεν είναι πιο κοντά στο φυσιολογικό άρα όποια μπορεί είναι θεμιτό να τον επιδιώκει

αλλά ως φαίνεται είναι περισσότερο επώδυνος για μωρό και μαμά εκείνη την ώρα.

Προσωπικά κατά 90% θα γεννήσω στο Λητώ και θα επιδιώξω φυσιολογικό τοκετό, Θεού και γιατρού θέλοντος. Αρκεί να είναι το μωράκι μας καλά.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κι' εγώ καισαρικές έχω στο ενεργητικό μου, και μάλιστα σε το διάλεξα αφού το πρώτο μου μωράκι το έχασα στον ένατο μήνα και ήταν η ΄"καλύτερη λύση" για να μη δω τίποτα.

Ας είναι γερά όλα τα μωράκια και οι μανούλες, και το ποιες είναι καλές μαμάδες ο καθένας ας κρατάει την άποψη για τον εαυτό του.

Για όνομα του Θεού πια, ένας κόσμος που ανοίγει το στόμα του πριν βουτήξει τη γλώσσα στο μυαλό του!!!!!!

Με το καλό κορίτσι μου το μπεμπάκι σου, με όποιο τρόπο και αν διαλέξει να έρθει στη ζωή!!!!!!!!!!!!!

:cry: τί έπαθε και έφυγε?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...