Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ντααα στον ποπό στον παιδικό σταθμό

Recommended Posts

Εχουμε συζητησει ξανα και ξανα στο παρελθον το θεμα του ξυλου στα παιδια, ακομη κι αυτο το ντα στον ποπο που μονο αθωο δεν ειναι. Θα προτεινω λοιπον κατι αλλο. Την ωρα που το χερι σηκωνεται και κανει την κινηση για να πεσει ελαφρα η δυνατα στον ποπο, προσπαθειστε να ντυσετε με λεξεις αυτη την κινηση. Τι λετε στο παιδι σας;;; Πως μεταφραζεται αυτη η κινηση με λεξεις; "θα σε κανω να πονεσεις για να μαθεις!!" Αναλυστε λιγο τη φραση...

Σοκαριστικό ε;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχουμε συζητησει ξανα και ξανα στο παρελθον το θεμα του ξυλου στα παιδια, ακομη κι αυτο το ντα στον ποπο που μονο αθωο δεν ειναι. Θα προτεινω λοιπον κατι αλλο. Την ωρα που το χερι σηκωνεται και κανει την κινηση για να πεσει ελαφρα η δυνατα στον ποπο, προσπαθειστε να ντυσετε με λεξεις αυτη την κινηση. Τι λετε στο παιδι σας;;; Πως μεταφραζεται αυτη η κινηση με λεξεις; "θα σε κανω να πονεσεις για να μαθεις!!" Αναλυστε λιγο τη φραση...

Σοκαριστικό ε;;

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!! :x

Μαρία Στυλιανάκη

μου απαντάς λες και είπα ότι σκοτώνω το παιδί μου στο ξύλο! Οχι βιώματα σωματικής βίας δεν έχω στην οικογένεια μου αλλά και εγω μεγάλωσα με αυτό το πατ πατ που λες στον πω όπως και πολλοί άλλοι. Και αποφασιστικά της μιλάω και της αλλάζω την προσοχή και της μιλάω αλλα δεν γίνεται πάντα έτσι. Δεν είπα να κάνουμε ντα σε καθε περίπτωση αλλα και απο καμμια δεν πειράζει. Αποψή σου σεβαστή

.png

Evoulita μου κανεις δεν ειπε οτι το σκοτωνεις στο ξυλο. Η κινηση ομως του ντα στον ποπο στελνει λαθος μηνυματα στο παιδι. Κι αυριο μεθαυριο θα της κανει και αλλος ντα στον ποπο αλλα το παιδι θα εχει ηδη μαθει οτι αυτο ειναι θεμιτο (αφου το κανει κι η μαμα) και δεν θα ερθει να σου το πει. Σκεψου το λιγο. Συζητηση κανουμε, αλιμονο, κανεις δεν κατηγορει κανενα.

Evoulita φυσικά και κάθε άποψη σεβαστή.

σχολίασα το πόστ όπως θα σχολίαζα όποιος και να το έγραφε, σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, που μου επιβάλλουν να εκφράσω αυτά που έγραψα.

Λυπάμαι αν ένιωσες άσχημα με τα όσα έγραψα, δεν είχα τέτοιο σκοπό.

Θέλω απλώς να δώσω και μια άλλη οπτική στο θέμα αυτό. Έχω ακούσει απο πολλές μαμάδες εδώ και χρόνια, αυτό που έγραψες, και πιστεύω ότι ίσως η πεποίθηση αυτή (το ότι "και απο καμμια δεν πειράζει.") έχει να κάνει με το ότι ίσως δεν βρίσκουν οι μητέρες άλλο τρόπο για να μεταδώσουν ένα μύνημα στο παιδί τους, και αυτό δεν το θεωρώ καθόλου κατακριτέο, αλλά ένα ειλικρινή προβληματισμό, των γονέων αυτών.

Μπορεί αυτό που έγραψα να κάνει καποια μαμά που θα το διαβάσει να ξανασκεφτεί καλύτερα όλο το παρασκήνιο που επακολουθεί απο αυτό το πράγμα, και να επιλέξει άλλο τρόπο να μεταδώσει το μύνημα που θέλει στο παιδί της.

Αν δεν θέλει να επιλέξει άλλο τρόπο φυσικά και εγώ ούτε και κανείς άλλος δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι τέτοιο, και ούτε εμένα είναι αυτός ο σκοπός μου, δηλαδή να πείσω σώνει και καλά ότι ίσως αυτός ο τρόπος δεν είναι ο καλύτερος και στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε μονόδρομους.

Αυτό μόνο ο γονέας μπορεί να το αποφασίσει ή κ να το απορρίψει.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Μαρια θα θελα να σε ρωτησω κατι,

ο γιος μου ειναι 18 μηνων, οταν του μπει μια ιδεα δεν του το αλλαζεις με τιποτα,και σε γενικες γραμμες δεν εχω προβλημα αλλα οταν κατι ειναι επικινδυνο?

π.χ. αυτες τις μερες θελει ντε και καλα να βγαζει την κεραια της τηλεορασης και να την ξαναβαζει η να ριχνει στο πατωμα νερο απο το μπιμπερο του (εχω μαρμαρο κατω οποτε φανταζεσαι αν το πατησει που θα φτασει....)

το προβλημα ειναι οτι δεν με ακουει οταν σκεφτει κατι πρεπει να το κανει.

ακομα και να τον μαλωσω τιποτα....

το μονο που πιανει(οχι παντα) ειναι να του τραβηξω την προσοχη με κατι αλλο,και φυσικα μολις θυμηθει τι εκανε να το ξαναπροσπαθησει......

τι να κανω?

είναι δύσκολη αυτή η ηλικία σε αυτά τα πράγματα.

βασικά αυτό που βοηθάει είναι να πείς απλώς

πάμε να χύσουμε το νερό στην μπανιέρα, λεκάνη (για παιχνίδι)

έτσι θα καταλάβει που μπορεί να κάνει αυτό που του αρέσει, όταν αυτό είναι κάτι που μπορεί να είναι σε άλλο μέρος του σπιτιού ή σε άλλο αντικείμενο, αποδεκτό.

αυτό για την κεραια της τηλεόρασης εκεί θα πάρεις σοβαρό ύφος και θα πείς

"αυτό είναι επικίνδυνο. το αφήνουμε εκεί που είναι γιατί μπορεί να πονέσουμε πολύ . (θέμα ηλεκτροπληξίας, ακόμα και το καλώδιο της κεραίας αν είναι συνεδεμένο στην άλλη του άκρη σε κάτι με ρεύμα, είναι καποιες φορές φορτισμένο, όπως και να είναι όμως ανήκει στην κατηγορία των απαγορευμένων)

και αναγκαστικά τον παίρνεις απο το χεράκι αποφασιστικά αλλά όχι αποτομα (έτσι ώστε να μην θεωρήσει ότι τον σταματάς απο κάτι ωραίο),

δεν είναι κακό να δείξεις ανησυχία αλλά μην υπερβάλλεις, γιατι το να δείξεις πολλά συναισθήματα του δίνει προσοχή και είναι κίνητρο να το ξανακάνει.

γενικά, αν πιάνει κατι επικίνδυνο αντί να πεις κάτι πριν τον πιάσεις (που πηγαίνει άχρηστο γιατί δεν τον ενδιαφέρει τι λες εκείνη τη στιγμή),

θα πεις κατι την ώρα που του πιάνεις απαλά το χέρι, πηγαίνοντας εκεί όπου μπορεί να κάνει κάτι άλλο πιο επιθυμητό, πχ παμε να σκίσουμε εφημερίδες, να πετάξουμε μπαλλάκια κτλ.

δεν ωφελεί και πολύ να λες όχι μην το κάνεις, συνήθως αυτό απο το ένα αυτί μπαίνει απο το άλλο βγαίνει, μιας και δεν καταλαβαίνουν ακόμα απο κίνδυνο σε αυτή την ηλικία, και την ανησυχία αυτή την εκλαμβανουν σαν προσοχή, και δεν λειτουργεί αποτρεπτικά.

σε γενικά πλαίσια λοιπόν αντί να σκέφτεσαι αποτρεπτικά θα σκέφτεσαι παροτρυντικά (υπαρχει η λέξη?) και θα λες κάτι που θα τον προτρέπει να κανει κατι άλλο.

έτσι γίνεται αδιάφορο αυτό που πηγε να κάνει και θεώρησε σαν κατι φοβερό και απαγορευμένο. ( "α τελικά δεν είναι μάλλον κάτι ενδιαφέρον να το κανω αυτό ")

είναι δηλαδή ανάγκη να καταπιέσεις λίγο δηλαδή τα πρώτα σου συναισθήματα πανικού και εκνευρισμού όταν βλέπεις ότι κανει κατι τετοιο...

γενικά σε αυτή την ηλικία επειδή κάνουν παρα πολλά τέτοια πράγματα επικίνδυνα και απρόβλεπτα, θέλει πολύ προσοχή, ότι και να πεις δεν θα έχει αποτέλεσμα, είναι ανάγκη να είσαι πολύ κοντά και διαρκώς να καθοδηγείς,... το μπιμπερό ας πουμε καλύτερα να μην το κρατάει συνεχώς στο χέρι του, τι θα γίνει αν το ρίξει το νερό πάνω στο βίντεο πίσω στα καλώδια πχ (αν τα πειράζει έτσι και αλλιώς)...

πετυχαίνεις δηλαδή κάτι με το να αντί να πεις κατι βλέποντάς τον να το κάνει,

πρώτα να πας κοντά του σωματικά και να τον καθοδηγήσεις σε αυτό που μπορεί να κάνει.

ας πούμε αν ρίξει λίγο νερό, πας εκεί και του λες που μπορεί να συνεχίσει, αλλά του δίνεις και στο χέρι λίγο χαρτί κουζίνας να σκουπίσει το νερό που έπεσε

του λες γλυκά "παρε ένα χαρτί για να σκουπίσουμε τα νερά"

για την κεραία και τα επικίνδυνα πράγματα, εγώ θα την κολλούσα με ταινία duck tape μια ασημί πολύ γερή κολλητική ταινία, έτσι ώστε να είμαι ήσυχη.

Αν δείς δηλαδή ότι έχει εμμονή με κάτι, κάνε το πολύ δυσκολο να μπορεί να το ξανακαταφέρει, και έτσι να δεί οτι είναι ανώφελο να το προσπαθήσει.

έτσι θα καταλάβει και μόνος του ότι α το έχουν βάλει για καποιο λόγο (την ταινία).

αυτό, σε θέματα ασφαλείας που βλέπεις ότι τα κανει και τα ξανακάνει, είναι must..

R.I.P. Michael Jackson.

σε ευχαριστω πααααααααρα πολυ, :D

η αληθεια ειναι οτι αυτο με το χαρτι το χω κανει,και το χει μαθει σαν παιχνιδι,θα πιει δηλαδη νερο,μετα θα χυσει λιγο κατω,θα μου ζητησει παπι (πανι),θα καθαρισει και μετα θα μου ξαναζητησει νερο.......

αλυσιδα δηλαδη......

την κεραια θα την κολλησω αν και φοβαμαι οτι οταν το δει θα θελει να πεταξει την τηλεοραση κατω απο τα νευρα του......

εχω αλλη μια απορεια σε παρακαλω,

ειναι καλυτερα να μετακινουμε ολα τα αντικειμενα μεσα στο σπιτι (δεν μιλαω για το επικυνδινα μιλαω για πραγματα που απλα δεν θελουμε να πειραζει.) η ειναι καλυτερα να τα αφηνουμε εκει που ειναι και να προσπαθουμε να μαθει το "δεν πρεπει" ?

δεν ξερω αν το εξηγω σωστα :?

biky΄,εγώ και στα δύο παιδία απλώς εξηγουσα ήρεμα, τι έιναι το αντικείμενο που τους τραβηξε την προσοχή και τι κάνει..Με πολλές επαναλήψεις δε χρειάστηκε να μετακινήσω τίποτα στο σπίτι.Ακόμη και ο Βασίλης που έιναι πολύ ζωηρός δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον πιά για διακοσμητικά ΄κλπ. :):):)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Τελικα layla τι εκανες? Μιλησες με τη δασκαλα?

Να πω και κατι τελευταιο όσον αφορα ολα τα παραπάνω.. γιατι εγω ειμαι και βρεφονηπιοκόμος και μαμα και αυτο μου επιτρεπει πλέον να εχω αποψη και να βλέπω τα πραγματα και απο τις δυο πλευρες..

Αλλο το ενα παιδι στο σπιτι, αλλο τα 15 στον παιδικο.

Αν ειχες 15 παιδια στο σπιτι σου (ας υποθεσουμε οτι μπορουσαμε να γεννησουμε σαν τις κουνελες πολλα μαζι) κατα πασα πιθανοτητα καθημερινα θα πηγαινες ενα στις πρωτες βοηθειες, θα επερνες 4 κουτια ηρεμιστικα την ημερα , κανενα δεν θα ετρωγε σωστα, θα ηταν ολα συγκαμενα , το σπιτι σου θα βρωμούσε και θα κινδυνευατε απο αρρωστιες κλπ κλπ (φανταστειτε οτι χειροτερο)

Και ολα αυτα ακομα κι αν είχες παρει πτυχίο παιδαγωγικων..

Γιατι πολυ απλα... (θα μιλησουμε υποθετικα για μια δασκαλα η οποια κανει ευσυνηδειτα και σωστα τη δουλεια της)

1. Η δασκαλα εργαζεται σε εναν χωρό που είναι καταλληλα διαμορφωμενος για παιδια (στις περισσοτερες ταξεις δεν υπαρχει καν καρεκλα ενηλίκων)

Αυτο απο τη μία προσφερει στα παιδια ασφαλεια, καθως μπορουν να κινηθουν στο χωρο χωρις να εχουν φοβο να χτυπησουν στη γωνία της τραπεζαριας, να ανοιξουν τα συρταρια τις κουζινας και σφαχτουν με τα μαχαιρια ή να καταπιουν ωμες φακες ή να κανα απορρυπαντικο.

Παραλληλα ειναι ενας χωρος γεματος με ερεθίσματα που απευθυνονται ειδικα στην ηλικία τους (παιχνιδια, βιβλία, υλικα κατασκευων κλπ, τα οποια μπορουν να χρησιμοποιουν επίσης με ασφαλεια. (και να φαει λιγη μπογια δεν θα πεθανει ουτε θα παθει δηλητηριαση εφοσον πλέον υπαρχει περιορισμος σε οτι μπαινει στο σχολειο και ερχεται σε επαφη με τα παιδια να μην ειναι τοξικο)

Ο χωρος αυτος ειναι σχεδον παντα ποσο περιορισμενος ωστε να μπορει παντα να εχει οπτικη επαφη με τα παιδια.. Εχετε δει ταξη με 4 δωματιακια? Οχι.. παντα ειναι ενας ενιαιος χωρος (μιλαω παντα για την "ταξη" [που εχει στην επιβλεψη της η καθε παιδαγωγος οχι όλο το σχολειο) με μοναδικο αλλο χωρο την τουαλετα, ομως κι εκει σχεδον παντα υπαρχει κανονας, για το πως και ποτε μπορουν να την χρησιμοποιήσουν τα παιια.. δηλαδη σε εναν σταθμο, το παιδι δεν ανοιγει την πορτα και παει στην τουαλετα, το λεει παντα πρωτα στην δασκαλα η οποια πρατει αναλογος με την ηλικία του παιδιου πχ αν ειναι 2 χρονων παει μαζι του, αν ειναι 5 το εχει το νου της να βγει σε μια λογικη ωρα αλλιως το αναζητα

2. Η δασκαλα ειναι μονο δασκαλα...

Η δασκαλα εχει ως μοναδικη αρμοδιότητα τη φυλαξη, απασχόληση και φροντιδα των παιδιων.. Την ώρα που προσεχει τα παιδια, δεν χρειαζεται να καθαριζει κρεμμυδια, να τηγανιζει πατατες, να απλωνει ρουχα, να σφουγγαριζει τις σκαλες και να λουσει και τα μαλλια της..

Υπαρχουν καθαριστριες, μαγειρισσες διευθυντριες που κανουν ολα τα υπολοιπα..

3. Η δασκαλα δεν εχει να σκεφτει.. εχει μονο να πραξει..

Η δασκαλα δεν σκεφτεται τι θα φαει το παιδι σημερα (το σκεφτεται η διευθυντρια)

ουτε τι να κανει τα παιδια μεχρι να σερβιρει το φαγητο.. (το κανει η μαγειρισσα)

Δεν σκεφτεται τι θα φορεσει αυριο το πρωι στο σχολειο το παιδι (το κανει η μαμα)

Δεν εχει να προγραμματισει καθε ποσες ωρες πρεπει να παρει φαρμακο το παιδι, απλα θα του το δωσει τηνωρα που θα της πει η μητερα

Δεν εχει καν να σκεφτει με ποιο τροπο θα απασχολήσει τα παιδια τωρα που βαρεθηκανε να ζωγραφίζουνε.. Γιατι η σωστη παιδαγωγος εχει οργανωσει το προγραμμα της και την ημερα της απο την προηγουμενη ημερα, εχει σκεφτει και φροντισει να εχει ηδη τα υλικα για την οποιαδηποτε δραστηριοτητα της και επιπλεον εχει και 1-2 εναλλακτικες σε περιπτωση που καποια παιδια βαρεθουν πριν τον προβλεπομενο χρονο..

4. Η δασκαλα δεν εχει τυψεις και ενοχες

Η δασκαλα δεν νιωθει τυψεις επειδη αφηνει αλλου το παιδι της με συνεπεια το παιδι να τις καθεται στο σβερκο, να του κανει ολα τα χατηρια (και τα πιο παραλλογα) να μην μπορει να του επιβληθει και να του πει οχι.

Η δασκαλα δεν νιωθει τυψεις επειδη αφιερωνει ολο της το χρονο στο παιδι και οχι στον αντρα της , στη φιλη της στη μανα της με αποτελεσμα να προσπαθησει να τον μοιρασει.. Ειναι εκει για να αφιερωσει ολο το χρονο και την προσοχη της στο παιδι.

(ολα τα παραπανω μπορει να τα εχει στο σπιτι της αλλα οχι στη δουλεια της)

5. Η δασκαλα εχει περιορισμενες ευθυνες(ακομα και η καλυτερη)

Η δασκαλα δεν θα ευθυνεται αν το παιδι το κακοποιησει καποιος στην παιδικη χαρα..

Η δασκαλα δεν θα ευθυνεται αν το παιδι παιδι δεν μαθει γραμματα και δεν του δωθουν τα καταλληλα εφοδια για να προκοψει στη ζωή του(οξυμορο μεν αλλα λογικο δε αν σκεφτεις οτι πρωτον την επιλογη του σχολειου την κανουμε εμεις, οτι η δασκαλα αλλαζει καθε χρονο (οποτε δεν μπορει ολες να ειναι για τα μπαζα) και οτι τα εφοδια το παιδι μας δεν τα παιρνει μονο απο το σχολειο αλλα απο διαφορες πηγες

Η δασκαλα εχει περιορισμενες ευθύνες οι οποιες περιοριζονται χρονικα στο διαστημα για το οποιο είναι το παιδι στην επιβλεψη της και μονο για ορισμενα θεματα.. αν πχ η μαγειρισσα ριξει σκονη πλυντηριου μεσα στο φαγητο και τα παιδια παθουν δηλητηριαση δεν φταιει η δασκαλα που τα ταισε ...

Η δασκαλα δεν ευθυνεται για το αν το παιδι μας μεσα στην ταξη της αποκτησει ψυχολογικα προβληματα .... αυτη μπορει να ειναι τρελη.. εμεις γιατι την αφηνουμε και δουλευει με τα παιδια μας?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

biky΄,εγώ και στα δύο παιδία απλώς εξηγουσα ήρεμα, τι έιναι το αντικείμενο που τους τραβηξε την προσοχή και τι κάνει..Με πολλές επαναλήψεις δε χρειάστηκε να μετακινήσω τίποτα στο σπίτι.Ακόμη και ο Βασίλης που έιναι πολύ ζωηρός δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον πιά για διακοσμητικά ΄κλπ. :):):)

να το δω στο δικο μου παιδι και να μην το πιστεψω :lol::lol:

απο τις επαναλυψεις εχω γινει κασετοφωνο :lol::lol:

Και γω εχω γινει κασετοφωνο γιατι το δικο μας το μαζεψαμε για να μην το καταστρεψει οποτε.. τραγουδαω μονη μου.. :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Και γω εχω γινει κασετοφωνο γιατι το δικο μας το μαζεψαμε για να μην το καταστρεψει οποτε.. τραγουδαω μονη μου.. :lol:

:lol::lol::lol::lol: Πάρτου ένα καραόκε μικρόφωνο του παιδιού :lol::lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Η δασκαλα δεν ευθυνεται για το αν το παιδι μας μεσα στην ταξη της αποκτησει ψυχολογικα προβληματα .... αυτη μπορει να ειναι τρελη.. εμεις γιατι την αφηνουμε και δουλευει με τα παιδια μας?

Συμφωνώ....

Τελικα layla τι εκανες? Μιλησες με τη δασκαλα??

Όντως γιατί ξέφυγε πάλι το τόπικ....

Φιλικά...

Mario

Διαφημίσεις

Τελικα layla τι εκανες? Μιλησες με τη δασκαλα?

Να πω και κατι τελευταιο όσον αφορα ολα τα παραπάνω.. γιατι εγω ειμαι και βρεφονηπιοκόμος και μαμα και αυτο μου επιτρεπει πλέον να εχω αποψη και να βλέπω τα πραγματα και απο τις δυο πλευρες..

Αλλο το ενα παιδι στο σπιτι, αλλο τα 15 στον παιδικο.

Αν ειχες 15 παιδια στο σπιτι σου (ας υποθεσουμε οτι μπορουσαμε να γεννησουμε σαν τις κουνελες πολλα μαζι) κατα πασα πιθανοτητα καθημερινα θα πηγαινες ενα στις πρωτες βοηθειες, θα επερνες 4 κουτια ηρεμιστικα την ημερα , κανενα δεν θα ετρωγε σωστα, θα ηταν ολα συγκαμενα , το σπιτι σου θα βρωμούσε και θα κινδυνευατε απο αρρωστιες κλπ κλπ (φανταστειτε οτι χειροτερο)

Και ολα αυτα ακομα κι αν είχες παρει πτυχίο παιδαγωγικων..

Γιατι πολυ απλα... (θα μιλησουμε υποθετικα για μια δασκαλα η οποια κανει ευσυνηδειτα και σωστα τη δουλεια της)

1. Η δασκαλα εργαζεται σε εναν χωρό που είναι καταλληλα διαμορφωμενος για παιδια (στις περισσοτερες ταξεις δεν υπαρχει καν καρεκλα ενηλίκων)

Αυτο απο τη μία προσφερει στα παιδια ασφαλεια, καθως μπορουν να κινηθουν στο χωρο χωρις να εχουν φοβο να χτυπησουν στη γωνία της τραπεζαριας, να ανοιξουν τα συρταρια τις κουζινας και σφαχτουν με τα μαχαιρια ή να καταπιουν ωμες φακες ή να κανα απορρυπαντικο.

Παραλληλα ειναι ενας χωρος γεματος με ερεθίσματα που απευθυνονται ειδικα στην ηλικία τους (παιχνιδια, βιβλία, υλικα κατασκευων κλπ, τα οποια μπορουν να χρησιμοποιουν επίσης με ασφαλεια. (και να φαει λιγη μπογια δεν θα πεθανει ουτε θα παθει δηλητηριαση εφοσον πλέον υπαρχει περιορισμος σε οτι μπαινει στο σχολειο και ερχεται σε επαφη με τα παιδια να μην ειναι τοξικο)

Ο χωρος αυτος ειναι σχεδον παντα ποσο περιορισμενος ωστε να μπορει παντα να εχει οπτικη επαφη με τα παιδια.. Εχετε δει ταξη με 4 δωματιακια? Οχι.. παντα ειναι ενας ενιαιος χωρος (μιλαω παντα για την "ταξη" [που εχει στην επιβλεψη της η καθε παιδαγωγος οχι όλο το σχολειο) με μοναδικο αλλο χωρο την τουαλετα, ομως κι εκει σχεδον παντα υπαρχει κανονας, για το πως και ποτε μπορουν να την χρησιμοποιήσουν τα παιια.. δηλαδη σε εναν σταθμο, το παιδι δεν ανοιγει την πορτα και παει στην τουαλετα, το λεει παντα πρωτα στην δασκαλα η οποια πρατει αναλογος με την ηλικία του παιδιου πχ αν ειναι 2 χρονων παει μαζι του, αν ειναι 5 το εχει το νου της να βγει σε μια λογικη ωρα αλλιως το αναζητα

2. Η δασκαλα ειναι μονο δασκαλα...

Η δασκαλα εχει ως μοναδικη αρμοδιότητα τη φυλαξη, απασχόληση και φροντιδα των παιδιων.. Την ώρα που προσεχει τα παιδια, δεν χρειαζεται να καθαριζει κρεμμυδια, να τηγανιζει πατατες, να απλωνει ρουχα, να σφουγγαριζει τις σκαλες και να λουσει και τα μαλλια της..

Υπαρχουν καθαριστριες, μαγειρισσες διευθυντριες που κανουν ολα τα υπολοιπα..

3. Η δασκαλα δεν εχει να σκεφτει.. εχει μονο να πραξει..

Η δασκαλα δεν σκεφτεται τι θα φαει το παιδι σημερα (το σκεφτεται η διευθυντρια)

ουτε τι να κανει τα παιδια μεχρι να σερβιρει το φαγητο.. (το κανει η μαγειρισσα)

Δεν σκεφτεται τι θα φορεσει αυριο το πρωι στο σχολειο το παιδι (το κανει η μαμα)

Δεν εχει να προγραμματισει καθε ποσες ωρες πρεπει να παρει φαρμακο το παιδι, απλα θα του το δωσει τηνωρα που θα της πει η μητερα

Δεν εχει καν να σκεφτει με ποιο τροπο θα απασχολήσει τα παιδια τωρα που βαρεθηκανε να ζωγραφίζουνε.. Γιατι η σωστη παιδαγωγος εχει οργανωσει το προγραμμα της και την ημερα της απο την προηγουμενη ημερα, εχει σκεφτει και φροντισει να εχει ηδη τα υλικα για την οποιαδηποτε δραστηριοτητα της και επιπλεον εχει και 1-2 εναλλακτικες σε περιπτωση που καποια παιδια βαρεθουν πριν τον προβλεπομενο χρονο..

4. Η δασκαλα δεν εχει τυψεις και ενοχες

Η δασκαλα δεν νιωθει τυψεις επειδη αφηνει αλλου το παιδι της με συνεπεια το παιδι να τις καθεται στο σβερκο, να του κανει ολα τα χατηρια (και τα πιο παραλλογα) να μην μπορει να του επιβληθει και να του πει οχι.

Η δασκαλα δεν νιωθει τυψεις επειδη αφιερωνει ολο της το χρονο στο παιδι και οχι στον αντρα της , στη φιλη της στη μανα της με αποτελεσμα να προσπαθησει να τον μοιρασει.. Ειναι εκει για να αφιερωσει ολο το χρονο και την προσοχη της στο παιδι.

(ολα τα παραπανω μπορει να τα εχει στο σπιτι της αλλα οχι στη δουλεια της)

5. Η δασκαλα εχει περιορισμενες ευθυνες(ακομα και η καλυτερη)

Η δασκαλα δεν θα ευθυνεται αν το παιδι το κακοποιησει καποιος στην παιδικη χαρα..

Η δασκαλα δεν θα ευθυνεται αν το παιδι παιδι δεν μαθει γραμματα και δεν του δωθουν τα καταλληλα εφοδια για να προκοψει στη ζωή του(οξυμορο μεν αλλα λογικο δε αν σκεφτεις οτι πρωτον την επιλογη του σχολειου την κανουμε εμεις, οτι η δασκαλα αλλαζει καθε χρονο (οποτε δεν μπορει ολες να ειναι για τα μπαζα) και οτι τα εφοδια το παιδι μας δεν τα παιρνει μονο απο το σχολειο αλλα απο διαφορες πηγες

Η δασκαλα εχει περιορισμενες ευθύνες οι οποιες περιοριζονται χρονικα στο διαστημα για το οποιο είναι το παιδι στην επιβλεψη της και μονο για ορισμενα θεματα.. αν πχ η μαγειρισσα ριξει σκονη πλυντηριου μεσα στο φαγητο και τα παιδια παθουν δηλητηριαση δεν φταιει η δασκαλα που τα ταισε ...

Δώρα νομιζω λύνεις απορίες πολλών ως προς το 'μα πως τα καταφέρνει η δασκάλα με τόσα παιδιά!!!'

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Λοιπόν, για να επανέλθουμε 8)

Πήγα και άνοιξα το θέμα στον παιδικό, η δασκάλα έλειπε, ήταν συνοδός στο σχολικό, οπότε μίλησα με την διευθύντρια, με την οποία έχουμε και άριστες, έως φιλικές σχέσεις πια.

Να σαι καλά Δώρα με το τραγουδάκι των Ζουζουνιών που μου ανέφερες, έτσι ξεκίνησα! Τη ρώτησα αν κάνουν αυτό το τραγουδάκι και μου απάντησε όχι, της είπα ότι από κάπου έχει ξεσηκώσει η μικρή την κίνηση αυτή του "ντααα στον ποπό" και σίγουρα όχι από το σπίτι, και ότι ηθελα να ξέρω αν το έχει δει από κάπου στο σχολείο. Και μου απάντησε ότι κανείς δεν το κάνει αυτό από δασκάλες κλπ. παρά από τότε που δυο νέα παιδάκια πήγαν στον παιδικό και η δασκάλα τους δίνει λίγο παραπάνω προσοχή, αγκαλιές κλπ για να τα βοηθήσουν στην προσαρμογή, η Ελένη έχει αρχίσει και κάνει ντααα τη δασκάλα επειδή ζηλεέυι και επειδή ως τότε οι πολλές αγκαλιές και η προσοχή πήγαινε σε αυτήν αφού ηταν η μικρότερη και η πιο καινούργια. Δεν μου φαίνεται και απίθανο, ωστόσο πάλι εκκρεμεί η ερώτηση πώς το έμαθε αυτό το νταα.....

Ετσι, το γεγονός θεωρειται λήξαν, και το ντα συνεχίζεται.

Για πειτε, για πειτε 8)

μου απάντησε ότι κανείς δεν το κάνει αυτό από δασκάλες κλπ. παρά από τότε που δυο νέα παιδάκια πήγαν στον παιδικό και η δασκάλα τους δίνει λίγο παραπάνω προσοχή, αγκαλιές κλπ για να τα βοηθήσουν στην προσαρμογή, η Ελένη έχει αρχίσει και κάνει ντααα τη δασκάλα επειδή ζηλεέυι

Ναι, καλα. :roll: Και περιμενε να την πιστεψουμε.

Ειτε η δασκαλα το εκανε στην Ελενη, ειτε σε αλλο παιδακι κι η Ελενη το ειδε και της εκανε εντυπωση.

Ναι, καλα. :roll: Και περιμενε να την πιστεψουμε.

Ειτε η δασκαλα το εκανε στην Ελενη, ειτε σε αλλο παιδακι κι η Ελενη το ειδε και της εκανε εντυπωση.

Ναι, καλα. :roll: Και περιμενε να την πιστεψω. Ειτε η δασκαλα το εκανε στην Ελενη, ειτε σε αλλο παιδακι κι η Ελενη το ειδε και της εκανε εντυπωση.Κάπως έτσι θα συμφωνούσα άμεσα....

Δεν νομίζω ότι απέχει από την πραγματικότητα αυτό που σου είπε η διευθύντρια... Αφού δεν το αρνήθηκε όπου θα ήταν και ύποπτο μάλλον δεν λέει ψέμματα κατά την γνώμη μου...

Τώρα που το έμαθε ... Layla νομίζω ... ότι δεν είναι απίθανο να το είδε στο σταθμό .... Όχι απαραίτητα από την δασκάλα της... αλλά από τα άλλα παιδιά... Ακόμα και κάποια να βλέπουν "τα Ζουζουνια" και να το μιμούνται εκεί δεν είναι απίθανο... Πολλοί γονείς το κάνουν στα παιδιά τους ... και δεν είναι απίθανο... να το κάνουν και τα παιδιά...Εγώ πάντως αν θες την γνώμη μου νομίζω ότι ... "ψειρίζεις την μαϊμού¨με αυτό... Στο λέω τελείως φιλικά... (διότι ο γραπτός λόγος παρεξηγείται καμιά φορά) ότι αν έμεινες ικανοποιημένη από την απάντηση που πήρες και τους εμπιστεύεσαι ίσως θα πρέπει να το προσπεράσεις... (όχι να το ξεχάσεις)... Αλήθεια... έχεις μιλήσει με άλλους γονεις ... για το θέμα... Αν δλδ έχει πέσει κάτι στην αντίληψη τους κάτι τέτοιο... Και ίσως από ποιο μεγάλα παιδιά που πιθανον να αντιλαμβάνονται περισσότερα...? Εμάς ο μικρός .. κάθε μέρα μας εκπλήσει πραγματικά με αυτά που κάνει και πως αντιλαμβάνετε τα πράγματα γύρω του... Όλα φυσικά περνούν από φίλτρο... και προσπαθούμε να ... ερμηνεύσουμε τις πράξεις του... και τον επιδοκιμάζουμε ή αποδοκιμάζουμε/αποτρέπουμε να το συνεχίσει... αναλόγως... :wink:

Φιλικά..

Μario

Μου φαινεται μια παρα πολυ καλη απαντηση διευθυντριας η οποια ξερει να κανει τη δουλεια της και να υποστηριζει το προσωπικό της.. Δεν νομιζω οτι υπηρχε περιπτωση να επερνες ποτε μια πιο ειλικρινη απαντηση του στυλ "ναι .. πιθανον να το εκανε η δασκαλα σε καποιο παιδακι ή ακομα και στην Ελενιτσα μαλωνοντας το.." θεωρώντας παντα δεδομενο οτι δεν το σκοτωσε η δασκαλα, μια στο παμπερς στου εδωσε και σιγα μην πονεσε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής ερώτημα:

Πιστεύετε ότι ακόμα και η κίνηση που κάνουμε για να χτυπήσουμε ένα παιδάκι(έστω και στην πάνα του)μπορεί να το τρομοκρατήσει και να το κάνει να νιώθει φόβο κάθε φορά που βλέπει κάποιον να σηκώνει το χέρι του?

Μαρία Στυλιανάκη θα με ενδιέφερε πολύ και η άποψή σου,μιας και βρίσκω παιδαγωγικώς ορθά τα ποσταρίσματά σου.

εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες το ερώτημά σου..

(ειχα γράψει ολοκληρο ποστ και σβηστηκε ! :? )

συνοπτικά,

όλα εξαρτιούνται απο το πως είναι ο γονέας εκείνη τη στιγμή, δηλαδή αν ειναι θυμωμένος ή όχι και αν το κανει απο έντονα συναισθήματα ή περιπαιχτικά.

αν ειναι πολύ θυμωμένος, ασχέτως αν πονάει το παιδί, σαφώς το παιδί θα φοβηθεί απο τον θυμό του γονέα και τον τρόπο που τον εκφράζει και θα συνδυάσει και την κίνηση αυτή με φόβο, αν ειναι κατι που επαναλαμβανεται και είναι πολύ έντονο.

Μπορεί να φοβηθεί ένα παιδί απλώς με την κίνηση εάν η κίνηση περιλαμβάνει καποιου είδους απειλή έστω και αν αυτή δεν πραγματοποιείται.

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...