Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι κι αν, το παιδί, μου δηλώσει ότι αγαπάει έναν "άλλου τύπου" άνθρωπο...

jimGRbeaR

Recommended Posts

Κοριτσια ειναι σαφες αυτο που λεει η Αννουλα γιατι της την πεφτετε???? Σεβεται την χωρα μας αλλα δεν ειναι Ελληνιδα, την αληθεια λεει. Αν ελεγε οτι ειναι Ελληνιδα ενω δεν ειναι παλι θα την κατηγορουσατε. Και σας αν σας ελεγαν Βουλγαρες ενω δεν ειστε θα διαμαρτυροσασταν και θα υποστηριζατε την καταγωγη σας. Δεν ειπε κατι αναποδο η κοπελα.

Εμενα παντως θα με ενοιαζε ο χαρακτηρας πιο πολυ της κοπελας του γιου μου και μετα ολα τα αλλα. Υπαρχουν και οι Ελληνιδες που ευχεσαι να μην σου τυχουν ποτε στον δρομο σου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια ειναι σαφες αυτο που λεει η Αννουλα γιατι της την πεφτετε???? Σεβεται την χωρα μας αλλα δεν ειναι Ελληνιδα, την αληθεια λεει. Αν ελεγε οτι ειναι Ελληνιδα ενω δεν ειναι παλι θα την κατηγορουσατε. Και σας αν σας ελεγαν Βουλγαρες ενω δεν ειστε θα διαμαρτυροσασταν και θα υποστηριζατε την καταγωγη σας. Δεν ειπε κατι αναποδο η κοπελα.

Εμενα παντως θα με ενοιαζε ο χαρακτηρας πιο πολυ της κοπελας του γιου μου και μετα ολα τα αλλα. Υπαρχουν και οι Ελληνιδες που ευχεσαι να μην σου τυχουν ποτε στον δρομο σου.

:) Επιτέλους κάποια το κατάλαβε...

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Η κοπελα το εξηγησε ακριβως τοσες φορες τι εννοει. Μπορει να ηταν αστοχη η επιλογη της συγκεκριμενης λεξης <προσβαλλομαι> αλλα το ανελυσε οτι εχει να κανει με την αρνηση της καταγωγης της και οχι με την Ελλαδα συγκεκριμενα. Ειναι σαν το ονομα σου να ειναι Μαρια αλλα να σου λενε οχι επειδη μενεις στην Ισπανια θα λεγεσαι Μαριγια αναγκαστικα.

Κοίτα,αν έχεις πρόβλημα μαζί μου,απλά ας το σταματήσουμε εδώ...Δεν χρειάζεται να το τραβήξουμε παραπέρα όλο αυτό.Εξήγησα τι εννοούσα και αν καταλάθος προσέβαλα κάποια από σας,ζητώ συγνώμη.

Αννούλα,

Νιώθω την υποχρέωση (ως "ηθικός αυτουργός" αυτού του θέματος:)) να σου δηλώσω ότι (από όσο κατάλαβες:)), τελικά, ο κοινωνικός ρατσισμός έχει ήδη στεριώσει μέσα στο μεδούλι του Έλληνα και δεν πρόκειται να φύγει ούτε με δυναμίτη!:)

Εντούτοις, εγώ πιστεύω ότι -όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη παράγραφο από μια μάνα- το σημαντικότερο όλων είναι η ευτυχία του παιδιού, αλλά η οποία θα συνεπάγεται και την ευτυχία των γονιών...

Αν το παιδί δυστυχήσει, δεν θα δυστυχήσει κι ο γονιός; Έτσι νομίζω...:confused:

Όσο για το αν θα είναι γηγενής ή αλλοδαπός, εεε, εκεί θα υπάρξει πρόβλημα, αν κι εφόσον το "άλλο πρόσωπο" δεν είναι "αυτό που πραγματκά δείχνει σαν προσωπικότητα". Κι αυτό -όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη σελίδα- δεν έχει να κάνει με την "αλλοδαπότητα ή μη" του άλλου, γιατί κι εγώ έχω τύχει σε "αλλοδαπές" που ο χαρακτήρας τους ωχριά μπροστά στις "ντόπιες" και τούμπαλιν...:)

Και -για να μην μακρυγορώ άλλο- αλλιώς, Αννούλα μου, ξεκίνησε το θέμα-ερώτημα μου και, αφού τσιτώθηκε σαν λάστιχο από ορισμένους/ες, κατέληξε (αν κατέληξε!) να ξανατσιτώνεται πάλι, μετά από τη δική σου μαρτυρία...:)

Άρα, εν κατακλείδι, τελειωμό δεν έχει αυτό το θέμα...:)

Υ.Γ. Προτείνω, σε όσους επιθυμούν, να δούνε την παράσταση "Συμπέθεροι από τα Τίραννα" (αν παίζεται ακόμη, φυσικά...), που καυτηριάζει το πρόβλημα της σύζευξης παιδιών γηγενών+αλλοδαπών καθώς και το "πως το βλέπουν οι γονείς αυτών"...:)

[sIGPIC][/sIGPIC] "Κοριτσοπατέρας"

Δημητρα, σε διαβαζω τοσες σελιδες, η κοπελα εξηγησε, ειπε οτι την προσβαλει μην την θεωρουν Ρωσιδα μετα την υπηκοοτητα, γιατι δεν το καταλαβαινεις και γινεσαι επιθετικη; Και γω που δεν ειμαι αθηναια, αλλα μενω αθηνα, μαρεσει πολυ με τα καλα της και τα ασχημα της και δεν θελω να φυγω, αλλα αν καποιος με πει αθηναια, κατευθειαν τον διορθωνω "οχι, ειμαι μυτιληνια!". Γιατι αθηναια δεν ειμαι, και οταν παντρευτω, παλι μυτιληνια θα δηλωνω... Τι δεν καταλαβαινεις; Εξηγει τοση ωρα, και η Μαρκο Πολο αυτο λεει. Μακαρι ολοι οι αλλοδαποι να ηταν σαν την Αννουλα...

Μινούλα,

Εφόσον διάβασες όλες αυτές τις σελίδες (μπράβο κουράγιο!!) θα κατάλαβες ότι η Dimitra83 (κι ας είναι στην ηλικία της γυναίκας μου! ...άσχετο:)...) είναι το πλέον, σκεπτικιστικά, αρνητικό άτομο της ομήγυρης!, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε, κάποια στιγμή και με τα σωστά επιχειρήματα, να γίνει περισσότερο διαλλακτική...:)

Όσο για την άποψη σου, θα συμφωνήσω απόλυτα...και θα προσθέσω ότι, αν οι Έλληνες του εξωτερικού έχαναν την ελληνικότητα τους και τον τρόπο σκέψης τους, δεν θα αποτελούσαν "executive community" των χωρών που ζούν, όπως τώρα...:)

Και, τέλος, να συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με την Αννούλα...αλλά να συμπληρώσω ότι, δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ (οι αλλοδαποί) σαν την Αννούλα... Δυστυχώς...

[sIGPIC][/sIGPIC] "Κοριτσοπατέρας"

Διαφημίσεις

Μινούλα,

Εφόσον διάβασες όλες αυτές τις σελίδες (μπράβο κουράγιο!!) θα κατάλαβες ότι η Dimitra83 (κι ας είναι στην ηλικία της γυναίκας μου! ...άσχετο:)...) είναι το πλέον, σκεπτικιστικά, αρνητικό άτομο της ομήγυρης!, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε, κάποια στιγμή και με τα σωστά επιχειρήματα, να γίνει περισσότερο διαλλακτική...:)

Όσο για την άποψη σου, θα συμφωνήσω απόλυτα...και θα προσθέσω ότι, αν οι Έλληνες του εξωτερικού έχαναν την ελληνικότητα τους και τον τρόπο σκέψης τους, δεν θα αποτελούσαν "executive community" των χωρών που ζούν, όπως τώρα...:)

Και, τέλος, να συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με την Αννούλα...αλλά να συμπληρώσω ότι, δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ (οι αλλοδαποί) σαν την Αννούλα... Δυστυχώς...

Δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι ολοι ιδιοι, τι να κανουμε. Οπως αλλωστε και δεν ειναι και ολοι οι Ελληνες καλοι, σωστοι, ευγενικοι κτλ. Δεν εχει τυχει να γνωρισεις καποιον - καποια (ελληνα/δα) και να σου πει οτι καταγεται απο το ταδε μερος και να σκεφτεις εσυ απο μεσα σου "μμμ καλο κουμασι εισαι και συ''. Χωρις να τον ξερεις, απλα απο τον τοπο καταγωγης του. Εγω το εχω κανει. Και εχω ακουσει και γω για τον τοπο μου. Τι να κανουμε!!!

Τωρα για να απαντησω και στο θεμα, δεν θα ειχα προβλημα αρκει να ειναι καλα το παιδι μου και ευτυχισμενο. Δεν με νοιαζει τπτ αλλο.

h0MYp3.png

εχω 3 ξαδεφια στην σουιδια γεννημενα εκει απο την αδερφη της μανας μου.ο μεγαλος παντρευτηκε ελληνιδα καναν 2 παιδια η μια ουτε για διακοπες δεν ερχετε προτιμαει να παει αλλου.η μεγαλη ειναι και νουνα του μικρου μου ηρθε εφαγε τα μουτρα της και εφυγε,γεννηθηκε εκει εχει σουιδικη και ελληνικη υπηκοοτητα δεν νιωθει ομως σουιδεζα ειναι ελληνιδα μεχρι το κοκαλο δεν θελει να παντρευτει αλλοδαπο αλλα ελληνα,ο θειος της και ξαδερφος μου πηρε σουιδεζα τα παιδια τους 3 των αριθμο,δεν ξερουν ουτε καλημερα να πουν στα ελληνικα και δεν τον ενδιαφερει τον ξαδερφο,ειδατε ο ξαδερφος 1γενια γεννημενος εξω δεν θελει τις ριζες του η ανηψια 2η εξω και λεει ειμαι ελληνιδα με ολα τα συναφη!τωρα αν εγω ειχα γονεις ελληνες και ζουσα απο μικρη ηλικια στην ρωσια αννουλα ρωσιδα θα ημουν με καταγωγη ελληνικη.και τα παιδια μου θα μαθαιναν και τις δυο κουλτουρες!δεν ειναι ατυχια να εχεις δυο πατριδες,ευτυχια και τυχη ειναι!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Αφού δε θες να είσαι Ελληνίδα γιατί δεν πας πίσω πάλι; Την υπηκοότητα μπορείς και να μη τη δεχτείς. Μην πας να κάνεις τα χαρτιά σου και αντ'αυτού βγάλε εισητήρια επιστροφής για Ρωσία. Πολύ απλά τα πράγματα είναι...

επειδή νοιώθω να χάνετε η κοινή λογική: οι Έλληνες που το 63 πήγαν εργάτες στο Βέλγιο όταν τους αποδόθηκε η υπηκοότητα έπαψαν να είναι Έλληνες και έγιναν Βέλγοι;;;;;;;;

Διαφημίσεις

αυτό που είναι που δεν μπορώ να δεχτώ.........με τίποτα όμως....

Μα ειναι δυνατον?

Συμφωνω απολυτα. Δηλαδη ο ανθρωπος δεν παιζει ρολο?

Πιστεψε με οι αντρες θα κοιμοντουσαν με ολες τις εθνοτητες αμα μπορουσαν,και με ρωσιδες και με αγγλιδες, και οι ρωσιδες κοριτσια ειναι κουκλαρες, περπατας στο δρομο στη Μοσχα και ολες ειναι σαν τα περιοδικα. Τα καλυτερα κορμια του πλανητη.

:rolleyes:

9oO7p3.png?Slkbe76M

τονια μου το να συμπαθεις τους βουλγαρους αλλα να αντιπαθεις τους αγγλους (εφοσον παραδαχεσαι οτι υπαρχει διαφορα αρα τους διαχωριζεις) δε σε κανει μη ρατσιστρια.ουτε λιγοτερο ρατσιστρια απο οσους δεν συμπαθουν πχ τους αλβανους.αρα κανεις αυτο το οποιο κατηγορεις.διαχωριζεις εθνικοτητες σε καλυτερες κ χειροτερες

δεν είπα ούτε ποιους συμπαθώ ούτε ποιους αντιπαθώ....διαπίστωση έκανα που βίωσα αρνητική συμπεριφορά σε μεγαλύτερο βαθμό....συζητώντας για 2 συγκεκριμένες χώρες που έτυχε να γνωρίζω.... Δεν συνέκρινα (δεν συγκρίνονται οι άνθρωποι ή οι χώρες...κάθε άνθρωπος και κάθε τόπος είναι διαφορετικός και μοναδικός...) και οι χώρες όπως και οι άνθρωποι για μένα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό...

Γιατή έτσι είναι...... Τον Πακιστανό στα φανάρια ναι μεν το ''λυπάσαι'', αλλά από την άλλη νιώθεις και οίκτο. Αντικειμενικά είναι καλύτερο να 'σαι Έλληνας απ' ότι Πακιστανός και καλύτερο να 'σαι Γάλλος απ' ότι Έλληνας!

έτσι είναι αν έτσι θέλεις να είναι...μόνο τότε..και εγώ δεν το θέλω..ούτε τον λυπάμαι ούτε νοιώθω οίκτο..σεβασμό για την ιστορία που κουβαλάει πίσω του νοιώθω και άγχος για το πως θα του φερθούμε...

Ρατσιστή σε κάνουν οι καταστάσεις. Εάν ήμουν ρατσίστρια, δε θα ήθελα καμία φυλή πέρα από τη δική μου. Απλά είπα, πως μερικές φυλές, δεν είναι και οι καλύτερες στην πλειοψηφία τους.

μου θυμίζει αυτο, εναν γνωστο μου που είχε μπει στην διαδηκασία μέσο action aid να υιοθετήσει (απο μακρυα) ένα παιδάκι και τελικά δεν το έκανε γιατι αυτα που του έδειξαν ήταν άσχημα μου είπε ... !:rolleyes::oops::D

edit :(συμπληρώνω ) δλδ αυτο που λες περι φυλές ... υπάρχουν δλδ φυλές τύπου κανίς που δεν είναι τόσο καλές όπως τύπου κόκερ σπανιελ?

τι συγκρίνεις και με ποια κριτήρια ????

οι θέσεις μου είναι γνωστες δεν έχω να πω κατι

απλα να ....(προς τον δημιουργό του νήματος) τι σημασία εχει να κάνεις γκάλοπ για ένα τέτοιο θέμα ?

ή θα σε πειράξει ή όχι

εξαρτάται που θα επικεντρωθείς ... ποιες είναι οι αξίες σου και τα στανταρ σου ...! άλλος κοιτάει πορτοφόλι άλλος κοιτάει χρώμα άλλος ΑΦΜ αλλος πανεπιστήμια , άλλος υπηκοότητα ... άλλος τίποτα απο αυτα αλλά ΑΛΛΑ πράγματα όπως αν αγαπάει το παιδί του , αν είναι ευτυχισμένο όταν είναι μαζί του αν υπάρχει σεβασμός , κατανόηση , έρωτας κλπ κλπ

και αυτο το αλλο τύπου άνθρωπο ...απο μόνο του κάνει μπαμ !

(τα δαβασα όλα όμολογω πρίν λίγο τελείωσα )

Αν οι απόγονοι του Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Θουκιδίδη, Κολοκοτρωνη, Βενιζελου, Τρικουπη έχουν φέρει την Ελλάδα σε τέτοια χάλια..... τι να πω κάπου τη χάσαμε τη χάρη στο πέρασμα των αιώνων και σίγουρα δε φταίνει οι ξένοι που ήρθαν γιατί και επί Βενιζέλου και Τρικούπη και Κολοκοτρώνη χαμένη την είχαμε (θυμίζω πως τον Κολοκοτρώνη και τον φυλακίσαμε και τον σκοτώσαμε).

Δε ξέρω για τη δική σας φυλή αλλά τη δική μου δεν την βρήκα εδώ. Μπορεί να είμαστε εδώ και αιώνες Μακεδόνες, αλλά μόνο στην Κούβα ένιωσα ότι είμαι ίδια με τον ντόπιο πληθυσμό.

Γιαγιά τι έκανες με τον Μαυριτανό; (και μάλλον δεν ήταν μόνο η δική μου, γιατί ο άντρας μου πιο προς Σκανδιναβό φέρνει παρά για απόγονο του Αλεξάνδρου).

Γεια σου ρε Μακεδονια!! Και μενα οπως ειπα παραπανω, ο παππους μου Σερβος Μακεδονας. Γι'αυτο οι Βορειοι ειναι τοσο καλοι ανθρωποι, γιατι ειναι κραμμα φυλων και πολιτισμων!! Ευγε

Δεν απαξιωνουμε καμμια ιστορια, ωραια τα φωτα που εδωσαν οι αρχαιοι στον κοσμο αλλα δεν εχουν καμμια σχεση εκεινοι με τους σημερινουν Ελληνες, ουτε στην καταγωγη. Δεν απαξιωνω απλα δεν το φερνω και σαν παραδειγμα ανωτεροτητας γιατι δεν ισχυει πια.

Το θεμα δεν ειναι ποιος ειναι κατωτερος , ανωτερος ποιεσ ειναι προικοθηρες ποιοι ειναι λιγουρια. Εχει ξανα συζητηθει το θεμα, εχει κλειδωθει και παει λεγοντας

Αν ο γιος πχ, φερει μια ρωσιδα, πανεμορφη κοπελα, γλυκομιλητη, και σου πει μαμα την αγαπαω θελω να την παρω, εκεινη τον εχει βασιλια, θελετε να μου πειτε οτι δεν θα κοιταξετε αν ειναι καλος ανθρωπος αλλα θα γινετε κακες πεθερες επειδη μονο και μονο ειναι απο Ρωσια.

Αυτο απαντηστε μου.

Πιστευω οτι τις ιδιες αρχες θα δωσετε και στα παιδια σας, επειδη εσεις μπορει να ειχατε ασχημα βιωματα με αλλοδαπους.

:rolleyes:

9oO7p3.png?Slkbe76M

Διαφημίσεις

αυτος που αγκαλιαζουμε ομως τι σκοπο εχει?:oops:

Μια και ειναι μεσα στο θεμα αυτο που θα πω, βρε Κουφετο γιατι εσυ τι σκοπο πιστευεις οτι θα εχει η Ελληνιδα νυφη/γαμπρος?.....αυτοι δεν παντρευονται ποτε για τα λεφτα θες να μου πεις? Μονο οι ξενοι το κανουν? Τοσο υπερανω ειμαστε τα Ελληνοπουλα? Και ολα αυτα που ακουμε για Ελληνες προικοθηρες? ή αυτοι λογω καταγωγης ειναι καλυτεροι απο τους Βουλγαρους? Προικοθηρας ο ενας το ιδιο και ο αλλος....

ΥΓ: τα λεφτα ηταν παραδειγμα.....βαλτε το αν θελετε και σε αλλα αρνητικα που μπορει να ριξουμε στους ξενους. Με λιγη φαντασια θα βγουν μπολικα......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Η γνώμη μου είναι πως σε ζητήματα όπως μεγάλη διαφορά ηλικίας, εθνικότητας ή σεξουαλικότητας, ό,τι κι αν λέμε τώρα...... Εκείνη η κρίσιμη ώρα θα τα κρίνει όλα. Και πραγματικά είναι μεγάλο ζήτημα το πως χειρίζεσαι τέτοιες περιπτώσεις. Εγώ πάντως προς το παρόν τέτοια ενδεχόμενα τα αφήνω στο πίσω μέρος του εγκεφάλου.

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Το θέμα κλειδωνεται προσωρινά.

Απαγορεύεται η χρήση προσβλητικών εκφράσεων, η παράθεση χυδαίου , άσεμνου ή προστατευόμενου απο νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού και οι προσωπικές επιθέσεις.Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕΕΓ

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...