Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Ωχ παναγίτσα μου μόνο εγώ θα κάνω>??????/

Μην φοβάσαι κοριτσάκι μου, όπως έχω γράψει και πιο πάνω μία ξαδέλφη μου που έκανε σε δίδυμα δεν είχε κανένα θέμα.. απλώς είναι λίγο διαφορετική η διαδικασία σε ότι αφορά το τρύπημα επειδή πρέπει να πάρουν υγρό από δύο σάκους και όχι από έναν.. αυτό σημαίνει ότι θα κρατήσει λίγο παραπάνω η διαδικασία αφού είναι δύο τα μικρούλια :) εγώ που έκανα αμνιοκέντηση παρόλο που την φοβόμουν την εξέταση, τελικά δεν ήταν τόσο φοβερό όσο το περίμενα! για να καταλάβεις εχω πονέσει πολύ περισσότερο όταν μου έχουν παρει αίμα για εξετάσεις παρά στην αμνιο! Μην φοβάσαι καθόλου και καλά αποτελέσματα!!!

Διαφημίσεις

Mrs Ypomoni, και εγώ έχω διδυμάκια σε διαφορετικούς σάκους. Όπως θα διάβασες σε προηγούμενο post μου, ο γιατρός μου ζήτησε 1800 ευρώ (ένα τρύπημα και θα πιάσει και τους δύο σάκους). Ψάχνω κάποιον γιατρό, αν γνωρίζει κάποιος που να είναι πολύ καλός...δεν μπορώ να ρισκάρω μετά απο τόσα που τράβηξα για να μείνω έγκυος....απο την μια σκέφτομαι να τα δώσω τα χρήματα, απο την άλλη σκέφτομαι οτι με κοροϊδεύουν και αισθάνομαι άσχημα. Εσύ έχεις βρει κάποιον; ξέρει κάποια κοπέλα κάποιον πολύ καλό και αξιόπιστο γιατρό; διάβασα για κάποιον ΚΟΝΔΥΛΗ στο 'Έλενα. Είναι καλός; μπορούμε να πάμε και εμείς εκεί;

Mrs Ypomoni, και εγώ έχω διδυμάκια σε διαφορετικούς σάκους. Όπως θα διάβασες σε προηγούμενο post μου, ο γιατρός μου ζήτησε 1800 ευρώ (ένα τρύπημα και θα πιάσει και τους δύο σάκους). Ψάχνω κάποιον γιατρό, αν γνωρίζει κάποιος που να είναι πολύ καλός...δεν μπορώ να ρισκάρω μετά απο τόσα που τράβηξα για να μείνω έγκυος....απο την μια σκέφτομαι να τα δώσω τα χρήματα, απο την άλλη σκέφτομαι οτι με κοροϊδεύουν και αισθάνομαι άσχημα. Εσύ έχεις βρει κάποιον; ξέρει κάποια κοπέλα κάποιον πολύ καλό και αξιόπιστο γιατρό; διάβασα για κάποιον ΚΟΝΔΥΛΗ στο 'Έλενα. Είναι καλός; μπορούμε να πάμε και εμείς εκεί;

Δεν πιστευω να υπαρχει γιατρος ο οποιος κανει αμνιοπαρακεντηση και δεν ειναι προσεκτικος. οτι κοστολογουν διαφορετικα τη δουλεια τους αυτο θα το δεχτω για αυτο μπορουμε να βρουμε αλλες τιμες.το βλεπω σε εμας περιμενεις αρκετη ωρα μεχρι να βρεις την καταλληλη θεση και να τσιμπησεις.η ολη εργασια ειναι λιγοτερο απο λεπτο ολα γινονται με οδηγο τον υπερηχο. ομως μεχρι να μπεις ειναι το θεμα.Μπορω να πω πως ο γιατρος εχει το ιδιο αγχος με τη γυναικα εκεινη την ωρα

,,,,,,,?

Διαφημίσεις

Σιγουρα ο καθενας κοστολογει διαφορετικα την δουλειά του συμφωνώ. Επίσης αυτοι που κανουν τετοιες επεμβατικες εξετασεις εχουν εξειδίκευση, είτε σε νοσοκομεία, σε ιδιωτικά πολυιατρεία. Πολλοι δουλευουν και σε νοσοκομεία και ιδιωτικά.

Ολα καλά θα πάνε τόσες κοπέλες το εχουν κανει

Ναι Βαρβάρα έχεις δίκιο, δεν κάνει όποιος να ναι τέτοια πραγματα...

Εσυ έχεις κάνει αμνιο?

Οχι ο ανδρας μου ειναι γυναικολογος με τετοια εξειδικευση οποτε τα βλεπω καθημερινα στο ιατρειο και ξερω το αγχος που βοηθαω και εγω μεχρι να παρεις την ποσοτητα του υγρου

,,,,,,,?

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ,ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΒΕΡΑ ΝΕΑ ......απο "cosmo.gr/health".......

.""Μία νέα μέθοδος, για τη διάγνωση του συνδρόμου Down στα έμβρυα, ίσως επιφέρει και το τέλος της αμνιοκέντησης, μιας ιδιαίτερα ριψοκίνδυνης διαδικασία, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες αποβολής.

Μια απλή αιματολογική εξέταση θα μπορεί πλέον να προσφέρει τις απαντήσεις, καθώς θα διεξάγεται ένα νέο τεστ γενετικής ανάλυσης στο δείγμα αίματος της εγκύου, για τη διάγνωση τυχόν συνδρόμου Down στο έμβρυο.

Έτσι, επεμβατικές μέθοδοι θα καταργηθούν, με βασικότερη την αμνιοκέντηση, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για αποβολή, καθώς περίπου το 1% όσων εγκύων κάνουν αμνιοκέντηση, μετά αποβάλλουν.

Ο κυπριακής καταγωγής, καθηγητής Ιατρικής του Εμβρύου, Κύπρος Νικολαΐδης του νοσοκομείου King's College στο Λονδίνο, τέθηκε επικεφαλής μιας διεθνής ερευνητικής ομάδας, η οποία βάσισε τα πορίσματά της στην ανάλυση αίματος 753 γυναικών.

Τα συμπεράσματα που εξάχθηκαν, καταδεικνύουν ότι η νέα μη επεμβατική τεχνική μπορεί να μειώσει δραστικά, μέχρι 98%, τον αριθμό των απολύτως αναγκαίων αμνιοκεντήσεων.

Να σημειωθεί ότι το σύνδρομο Down, οφείλεται σε ένα πρόσθετο αντίγραφο του χρωμοσώματος 21 που διαθέτουν όσα παιδιά πάσχουν από αυτό.

Καθώς το DNA του εμβρύου μπορεί να διασχίσει τον πλακούντα από το μωρό προς την μητέρα, το νέο αιματολογικό-γενετικό τεστ είναι δυνατό να ανιχνεύσει την ύπαρξη τυχόν πρόσθετου χρωμοσώματος 21.

Φυσικά, περαιτέρω μελέτες και ερευνητικά τεστ είναι απαραίτητα, προτού να αποτελέσει η νέα μέθοδος μια κλινική πρακτική ρουτίνας.

Ο τελικός στόχος είναι να γίνει το τεστ 100% ακριβές, ώστε να αποφεύγεται τελείως οποιαδήποτε επεμβατική διαγνωστική εξέταση, όπως η αμνιοκέντηση."""

...Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.....απο χθες ψαχνω να βρω απο ποτε θα ξεκινησει η μεθοδος αυτη......εχω υποβαλει ερωτησεις παντου...προς το παρον δεν πηρα καμια απαντηση....

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Βαρβάρα, σε ποιό νοσοκομείο κάνει αμνιο ο άντρας σου;

σερρες ειναι και εχει δικο του ιατρειο.

για να ξερετε μαζι με την αμνιο ζητηστε να γινει ελεγχος και για μικροελλειπτικα ειναι περισσοτερο ολοκληρωμένος ελεγχος

,,,,,,,?

...kale Barbara,σου απαντησα χθες με π.μ.,αλλα δυστυχως δεν σε προλαβα μεσα.ελπιζω να το ειδες.σου το γραφω και εδω ΤΕΡ. ειχα 18/01.

προβληματιστηκα απο την ωρα που καταλαβα οτι ο σακος επρεπε να ειναι μεγαλυτερος....δεν συμβιβαζοτανε το μεγεθος του σακου με το εμβρυο που ηταν...φυσιολογικο!

..

.και κατι αλλο,...το αρθρο για την αμνιοπαρακεντηση το ειδες? δεν ειναι τελειο?δειξε το στον συζυγο σου,αν και θα το ξερει σιγουρα.

.....απο ποτε θα εφαρμοστει δεν ξερω....η μπορουμε να το ζητησουμε απο μονες μας,γινετε αυτο???

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

...kale Barbara,σου απαντησα χθες με π.μ.,αλλα δυστυχως δεν σε προλαβα μεσα.ελπιζω να το ειδες.σου το γραφω και εδω ΤΕΡ. ειχα 18/01.

προβληματιστηκα απο την ωρα που καταλαβα οτι ο σακος επρεπε να ειναι μεγαλυτερος....δεν συμβιβαζοτανε το μεγεθος του σακου με το εμβρυο που ηταν...φυσιολογικο!

..

.και κατι αλλο,...το αρθρο για την αμνιοπαρακεντηση το ειδες? δεν ειναι τελειο?δειξε το στον συζυγο σου,αν και θα το ξερει σιγουρα.

.....απο ποτε θα εφαρμοστει δεν ξερω....η μπορουμε να το ζητησουμε απο μονες μας,γινετε αυτο???

συγγνωμη ειχε πολυ δουλεια σημερα και ξεχασα να ρωτησω εφυγε παλι 4:30 απο το σπιτι γυρω στις 8 μπαινει για το τελευταιο ραντεβου θα τον ρωτησω και θα σου πω ομως για το CRL ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕς ειναι ακριβως για 7 εβδομαδων θα σου στειλω μηνυμα γυρω στις 8.μη στεναχωριεσαι

,,,,,,,?

Αχ Βαρβαρα εισαι ο ανθρωπος μας!!!

Εχεις δει αμνιο σε διιδυμακια? (ο καθένας με τον πόνο του...)

ναι καναμε πριν κανενα μηνα με ενα τσίμπημα μπηκε στον πρωτο σακο πηρε την απαραιτητη ποσοτητα και μπηκε μετα στο δευτερο σακο σκεψου σαν δυο μπαλονια τα οποια εφαπτονται και λοξα μπαινεις στο πρωτο και μετα προχωρας στο δευτερο σκεψου στη κυρια αυτη ειχαμε ξανακανει αμνιο καπουμε μεσα στο 2009 ειχε γεννησει τη θυγατερα της γεναρη του 2010 και ξαναεμεινε εγκυος σε διδυμα το σεπτεμβρη και τωρα πρεπει να ειναι 26 εεβδομαδες

,,,,,,,?

.τι αλλο,...το αρθρο για την αμνιοπαρακεντηση το ειδες? δεν ειναι τελειο?δειξε το στον συζυγο σου,αν και θα το ξερει σιγουρα.

ακουσαμε για την ενημερωση που εγινε στην κυπρο ακομη ειναι σε πειραματικο σταδιο και γινεται σε συνεργασια με 2 κεντρα της ευρωπης. με την αμνιοπαρακεντηση γινεται ελεγχος και για 21 επιπλεον συνδρομα ο ελεγχος των μικροελλειπτικων καλο ειναι εφοσον κανετε αμνιοπαρακεντηση να ζητησετε ολοκληρο τον ελεγχο, και να κανετε ερευνα αγορας οσο αφορα τις τιμες.

,,,,,,,?

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ,ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΒΕΡΑ ΝΕΑ ......απο "cosmo.gr/health".......

.""Μία νέα μέθοδος, για τη διάγνωση του συνδρόμου Down στα έμβρυα, ίσως επιφέρει και το τέλος της αμνιοκέντησης, μιας ιδιαίτερα ριψοκίνδυνης διαδικασία, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες αποβολής.

Μια απλή αιματολογική εξέταση θα μπορεί πλέον να προσφέρει τις απαντήσεις, καθώς θα διεξάγεται ένα νέο τεστ γενετικής ανάλυσης στο δείγμα αίματος της εγκύου, για τη διάγνωση τυχόν συνδρόμου Down στο έμβρυο.

Έτσι, επεμβατικές μέθοδοι θα καταργηθούν, με βασικότερη την αμνιοκέντηση, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για αποβολή, καθώς περίπου το 1% όσων εγκύων κάνουν αμνιοκέντηση, μετά αποβάλλουν.

Ο κυπριακής καταγωγής, καθηγητής Ιατρικής του Εμβρύου, Κύπρος Νικολαΐδης του νοσοκομείου King's College στο Λονδίνο, τέθηκε επικεφαλής μιας διεθνής ερευνητικής ομάδας, η οποία βάσισε τα πορίσματά της στην ανάλυση αίματος 753 γυναικών.

Τα συμπεράσματα που εξάχθηκαν, καταδεικνύουν ότι η νέα μη επεμβατική τεχνική μπορεί να μειώσει δραστικά, μέχρι 98%, τον αριθμό των απολύτως αναγκαίων αμνιοκεντήσεων.

Να σημειωθεί ότι το σύνδρομο Down, οφείλεται σε ένα πρόσθετο αντίγραφο του χρωμοσώματος 21 που διαθέτουν όσα παιδιά πάσχουν από αυτό.

Καθώς το DNA του εμβρύου μπορεί να διασχίσει τον πλακούντα από το μωρό προς την μητέρα, το νέο αιματολογικό-γενετικό τεστ είναι δυνατό να ανιχνεύσει την ύπαρξη τυχόν πρόσθετου χρωμοσώματος 21.

Φυσικά, περαιτέρω μελέτες και ερευνητικά τεστ είναι απαραίτητα, προτού να αποτελέσει η νέα μέθοδος μια κλινική πρακτική ρουτίνας.

Ο τελικός στόχος είναι να γίνει το τεστ 100% ακριβές, ώστε να αποφεύγεται τελείως οποιαδήποτε επεμβατική διαγνωστική εξέταση, όπως η αμνιοκέντηση."""

...Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.....απο χθες ψαχνω να βρω απο ποτε θα ξεκινησει η μεθοδος αυτη......εχω υποβαλει ερωτησεις παντου...προς το παρον δεν πηρα καμια απαντηση....

Μην χαίρεσαι τόσο πολύ κοριτσάκι.. και εγώ πριν 2-3 χρόνια διάβασα την είδηση... μέχρι να γίνεται αιματολογική εξέταση για να καθοριστεί εάν υπάρχει σύνδρομο down πίστεψέ με θα περάσουν πολλάαααααααααααα χρόνια!!!

Κοριτσια χθες εδειξε ρεπορταζ το αλτερ απο την υπευθυνη γιατρο που ειμαι στο μητερα για το νεο τεστ αιματος που θα αντικαταστησει την αμνιο με 100% ασφαλη αποτελεσματα!

Σε συνεργασια με τον κ. Νικολαίδη ευελπιστουν ότι σε δυο χρονια θα γίνεται κανονικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...