Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ?

Recommended Posts

Καλησπέρα, και εγώ 37 χρονων ήμουν όταν έμεινα έγκυος, αυχενική 1,3 πολύ καλή δηλαδη, παρόμοια ποσοστά με τα δικά σας αν θυμάμαι καλά... και ο γιατρος μου με συμβούλεψε να κάνω ότι θέλω.. απο την επαγγελματική του εμπειρια μου είπε ότι με τόσο καλα αποτελέσματα στην αυχενική όσες φορές έκανε αμνιοκέντηση τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για σύνδρομα.. το συζήτησα πολύ με τον συζυγό μου και αποφασίσαμε να μην κάνουμε.. όταν όμως έκανα την εξέταση β' επιπέδου μου βρήκε κομβίο στην καρδιά του μωρού και με συμβούλεψε τότε να κανω αμνιοκέντηση γιατι πλέον τα ποσοστά άλλαζαν... θυμαμαι ότι μου είχε πει τότε πως από μόνο του το κομβίο δεν λεει κατι αλλα σε συνδυασμό με την ηλικία αλλάζει τα ποσοστά.. περιττό να σου πω ότι από τον φόβο έκανα την άλλη ημερα αμνιοκέντηση, μέχρι να παρω τα αποτελέσματα κόντεψα να πεθάνω αλλά τελικά όλα καλά.. σήμερα έχω ενα μπεμπούλη 5 μηνων υγιέστατο που απλώς με ταλαιπωρεί με ξενύχτια και αλλα χαριτωμένα... είναι καθαρα προσωπική σας απόφαση αλλα προσωπικα δεν το μετανιωσα ποτε που έκανα την εξέταση παρόλο και το ελαχιστο ποσοστό αποβολής... εάν έκανα δεύτερο παιδί (που τώρα το αποκλείω με τα καψόνια που μου κανει το θηρίο μου) ασυζητητί θα έκανα την εξέταση ότι και να έδειχνε η αυχενική... sorry που γραφω ένα κατεβατό αλλα και εμείς με τον σύζυγό μου το είχαμε σκεφτεί πάαααρα πολύ το θέμα... και τελικά είναι θέμα του κατα πόσο είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις να κάνεις ενα παιδί με πρόβλημα... σέβομαι εκτιμώ και βγάζω το καπέλο σε όσους γονείς έχουν παιδιά με σύνδρομα.. εγω δυστυχώς δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το αντέξω.. ο Θεός να με συγχωρέσει αλλά δεν θα το ρίσκαρα...ειναι καθαρα προσωπική σας απόφαση σε συνάρτηση και με το τι θα σας πει ο γιατρός σας... εδώ ο καθένας παραθέτει τις προσωπικές του απόψεις και εμπειρίες... μην επηρεαστείς .. κάθε περίπτωση είναι μοναδική γι΄αυτό συζητήστε το με την σύζυγό σου και αποφασίστε.. σας εύχομαι το καλύτερο!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ξέχασα να σου πω επίσης ότι εγώ την έκανα στο Μητέρα απο εξειδικευμενο γιατρο.. ο ίδιος ο γυναικολόγος μου μου έκλεισε το ραντεβού μαζί του και αυτός ο γιατρός ήταν που μου εκανε όλες τις εξετάσεις δηλ. αυχενική, αμνιοκέντηση, dopler κλπ..

Καλημερα σας! Θα ηθελα απλα να πω πως οι γιατροι που κανουν αυχενικη, β επιπεδου καθως και επεμμβατικες εξετασεις ειναι ολοι ειδικευμενοι στην εμβρυομητρικη ιατρικη. Δεν ειναι οτι εχουν τα μηχανηματα και αυτος ειναι ο λογος. Φιλια και καλη χρονια σε ολες και ολους. :D

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.

Θα ήθελα να ρωτησω το εξής : Η γυναικα μου ειναι 37 ετων , στην αυχενική τα αποτελέσματα ηταν 1,2 και σε συνδυασμο με τα αιματολογικα που εγιναν τηνιδια μερα (papA) , βγηκε μια πιθανοτητα για down 1/1150..

Mηπως εχετε ακουσει απο γιατρους αν με τετοιες πιθανοτητες , η λογική λεει οτι ειναι μικρος ο κινδυνος του down και αρα να μην κανουμε αμνιο ?

Επισης ο γιατρος που θα την κανει ειναι απο το ΕΛενα ( Κονδυλιος) ο οποιος φαινεται πολυ διαβασμενος/σοβαρος/υπευθυνος κλπ. Απλα με ανησυχει που ειναι και ταυτοχρονα ο μαιευτηρας. Συνηθως υπαρχει μια εξειδικευση, αλλος ξεγενναει, κι αλλος γιατρός ειναι ειδικος για προγεννητικο ελεγχο. Κι αυτο καπως με προβληματιζει..

Κανενα σχόλιο ?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και πάλι Καλες γιορτες

Μην ανησυχείς καθόλου, καταρχάς τα ποσοστά είναι καταπληκτικά, τόσο καλά που δεν είναι απαραίτητη η αμνιοπαρακέντηση. Επαφίεται σε σας μόνο το να αποφασίσετε αν θέλετε για τόσο μικρή πιθανότητα να προχωρήσετε στην εξέταση. Συνήθως συνιστούν αμνιο όταν το ποσοστό είναι χειρότερο από 1/300, εσάς απέχει πολύ!

Όσο για τον Κονδυλιό, είναι εξειδικευμένος στους υπερήχους (στο Έλενα θεωρείται από τους καλύτερους), ενώ η λήψη του αμνιακού υγρού θα γίνει σε συνεργασία με άλλο γιατρό, εξειδικευμένο και πάλι στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Εγώ έκανα τροφοβλάστη στο Έλενα (που είναι και πιο παρακινδυνευμένη διαδικασία, γίνεται πιο νωρίς και παίρνουν υλικό από τον πλακούντα, όχι απλά αμνιακό υγρό) με τον Κονδυλιό να κοιτάζει τον υπέρηχο και να καθοδηγεί έναν άλλο γιατρό, τον κ. Βαρβαρίγο, ο οποίος έκανε την λήψη του υλικού με την βελόνα. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη και θεωρώ ότι με πρόσεξαν πολύ, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σχολαστικοί.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ελένη για την μακροσκελή και αναλυτική απάντηση σου. Αρα να συμπεράνω ότι με την αμνιο , βλέπεις και άλλα πραγματα εκτός του down ή αυτό το 'κομβίο στη καρδιά' είναι κάποια ένδειξη πάλι για σύνδρομο down ?

Επίσης να ευχαριστήσω και την Ηλιοδώρα και τη Μαρία για τις χρήσιμες και καθησυχαστικές της απαντήσεις...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.

Θα ήθελα να ρωτησω το εξής : Η γυναικα μου ειναι 37 ετων , στην αυχενική τα αποτελέσματα ηταν 1,2 και σε συνδυασμο με τα αιματολογικα που εγιναν τηνιδια μερα (papA) , βγηκε μια πιθανοτητα για down 1/1150..

Mηπως εχετε ακουσει απο γιατρους αν με τετοιες πιθανοτητες , η λογική λεει οτι ειναι μικρος ο κινδυνος του down και αρα να μην κανουμε αμνιο ?

Επισης ο γιατρος που θα την κανει ειναι απο το ΕΛενα ( Κονδυλιος) ο οποιος φαινεται πολυ διαβασμενος/σοβαρος/υπευθυνος κλπ. Απλα με ανησυχει που ειναι και ταυτοχρονα ο μαιευτηρας. Συνηθως υπαρχει μια εξειδικευση, αλλος ξεγενναει, κι αλλος γιατρός ειναι ειδικος για προγεννητικο ελεγχο. Κι αυτο καπως με προβληματιζει..

Κανενα σχόλιο ?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και πάλι Καλες γιορτες

DSK. Είναι καθαρά δική σας απόφαση αν θα κάνετε άμνιο. Εγώ 27 χρονών και με δύο αυχενικές 3mm η πρώτη και 2,5mm η δεύτερη και ποσοστό στην 1η 1/850 και στην 2η 1/13000, παρόλο που μου είπαν λόγω της δεύτερης να μην κάνω, εγώ έκανα. Η αυχενική δυστηχλως είναι μία στατιστική εξέταση. Η άμνιο είναι 100%. Ξέρεις που βαδίζεις. Εγώ σε όλες μου τις γνωστές λέω να κάνουν. Αξίζει πιστεύω τον κόπο να μπει κάποιος στην διαδικασία. Και πάλι όμως είναι προσωπική άποψη. Απλά στο λέω από την δική μου πλευρά που πέρασα πολύ άγχος για το τι θα δείξει. Και αν δεν την είχα κάνει, θα έπρεπε να την κάνω την 23η εβδομάδα μιας και το παιδί έχει μονήρη ομφαλική αρτηρία που παραπέμπει σε τρισωμία 18. Ευτυχώς που την είχα κάνει από νωρίς. Αλλιώς θα το πέρναγα ποιο μετά όλο αυτό το άγχος. Οι υπέρηχοι από μόνοι τους όπως είπε και κάποιος άλλος πιο πάνω, δεν λενε κάτι. Η άμνιο όμως είναι άλλο πράγμα.

Εύχομαι ότι απόφαση και να πάρετε να είναι για καλό δικό σας και του μωρού σας.

Πάντως και άλλο παιδί να κάνω, άμνιο θα κάνω ότι και να γίνει.

Με το καλό.

Qxemp2.png

Dsk με την αμνιο βλέπεις όλες τις χρωμοσωματικές ανωμαλίες και άλλη μία πάθηση την κυστική ίνωση... το κομβίο στην καρδιά είναι δείκτης για σύνδρομο down.. κοίταξα την β' επιπέδου που είχα κάνει και έχει μία λίστα με 7 δείκτες για σύνδρομα.. σε εμένα όπως σου είπα ο ένας δείκτης ήταν παρών γι' αυτό και την έκανα άμεσα ... οπότε η αυχενική ναι μεν ειναι ενδεικτική εξέταση αλλά βασίζεται σε στατιστική.. ενώ με την άμνιο είσαι 99% σίγουρος... όπως σου έγραψα βέβαια και πιο πάνω ο γιατρός μου είχε πει ότι με καλά αποτελέσματα αυχενικής όσες φορές έκανε αμνιο ήταν αρνητικά.... σκεφτείτε το σοβαρα και επιλέξτε το καλύτερο.. σας εύχομαι η νέα χρονιά να σας φέρει ένα υγιέστατο μωράκι και ότι άλλο επιθυμειτε!!!

Αλίκη σε ευχαριστώ και σένα για την απάντηση..

Ελένη επίσης (ξανά) ευχαριστώ ..

Πιστεύω ο νέος χρόνος να σας τα φέρει όλα καλά με πρώτα απ΄όλα υγεία.

θα ενημερώσω για την τελική μας απόφαση. Αλλωστε στις 10/1/11 πρώτα ο Θεός, έχουμε ραντεβού είτε για άμνιο, είτε για Α-ΤΕΣΤ... Επειδή όμως διάβασα ότι και το Α-ΤΕΣΤ δίνει ενα ποσοστό 60-70% για ανίχνευση ανωμαλιών, μας βλέπω για αμνιο. !!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΥΓ) Ντανιέλα, σε μια μελλοντική εγγυμοσύνη θα τον έχουμε υπόψη τον κ. Αστέρη.. Αλλωστε εχει κι ωραιο όνομα !

Θα μείνετε τόσο ευχαριστημένοι από τον Κονδυλιό, που και στην επόμενη εκεί θα πάτε! (εγώ τουλάχιστον αν ποτέ ξαναμείνω έγκυος, αυτό θα κάνω!!!)

Διαφημίσεις

Θα μείνετε τόσο ευχαριστημένοι από τον Κονδυλιό, που και στην επόμενη εκεί θα πάτε! (εγώ τουλάχιστον αν ποτέ ξαναμείνω έγκυος, αυτό θα κάνω!!!)

Είχα πει ότι θα ενημερώσω το φορουμ για την αποφαση μας , η οποία τελικά ήταν να κάνουμε αμνιο.

Πραγματι κάναμε σήμερα στον Κονδυλιό, ο οποίος όπως γραφει και η Μαρια πιο πάνω, είναι πράγματι κορυφαίος..

Ωραίος ανθρωπος, και απ΄όσα εχω ακούσει ( κι από εδω στο φορουμ, αλλα απευθύνθηκα και σε άλλες πηγές) είναι κορυφαίος .

Μου έκανε εντύπωση ότι όσο εκελούσε τις διαγνωστικές εξεάσεις, υπήρχαν άλλοι γιατροί πισω του κ γυρω γυρω που παρακολουθούσαν λες και δίδασκε σε σεμινάριο..

Ελπίζω να περάσει καλά για τη γυναίκα μου το επόμενο 7ήμερο ( ο γιατρός μας είπε ακινησία για 2 μέρες και μετά για άλλες 5-6 μέρες ακόμα, προσοχή..)

Να μαστε όλοι και όλες καλα ευχομαι ..

Α τελευταίο και πολύ σημαντικό..

Είδε και το φύλο σήμερα ο γιατρός στον υπέρηχο κατα τη διαδικασία της αμνιο..

Κορίτσι λέει...

Να πω ότι χάρηκα θα ειναι ψεματα, αφου ειμαι παραδοσιακός πατέρας απο αυτούς που θέλουν ειδικα το πρώτο να ειναι αγόρι....

Παρόλα αυτά ας το φέρει καλα ο Θεός στο κόσμο και ίσως αργότερα να ερθει και ο γιος..

Δημήτρης

Με το καλό να πάρετε τα αποτελέσματα και να έχετε ένα υγιέστατο μωράκι και ας είναι και κοριτσάκι :) πλάκα κάνω, όλα τα μωράκια γερά να ειναι και το φύλο να ειναι το τελευταίο που σε απασχολεί! Καλή ξεκούραση στη γυναίκα σου και με το καλό το νέο μέλος!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Ξεχάστηκα να γράψω και περασαν μέρες από τοτε που πήραμε τα αποτελέσματα τα οποία ηταν τελικά δόξα τω Θεώ , μια χαρά.

Επιβεβαίωσαν το γιατρό και επισήμως ότι είναι κοριτσάκι..

Και ..συνεχίζουμε με την γυναίκα μου να βαδίζει στην 20η εβδομαδα , και να περιμενει να 'ακούσει ' / νιώσει, το μωρό..

Να στε καλά όλοι κ όλες !

Καλά κάνατε και επιλέξατε να κάνετε την εξέταση... τώρα είστε σίγουροι ότι περιμένετε ένα υγιέστατο κοριτσάκι!! να έχει η γυναίκα σου μια τέλεια εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει σύντομα και ο γιος :)

Καλά κάνατε και επιλέξατε να κάνετε την εξέταση... τώρα είστε σίγουροι ότι περιμένετε ένα υγιέστατο κοριτσάκι!! να έχει η γυναίκα σου μια τέλεια εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει σύντομα και ο γιος :)

Nαι πραγματι, ειμαστε πιο ήσυχοι τώρα, όσο μπορεί κανεις να ειναι ήσυχος με μια εγκυμοσύνη..

Σε ευχαριστώ Ελένη, ειδικά για την τελευταία σου ευχή !:D

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!! περιμένω την εξέταση του Α ΤΕΣΤ για να δούμε με τον γιατρό μου αν θα χρειαστεί να κάνω αμνιοπαρακέντηση ή όχι.Το ποσοστό του τεστ PAPP-A σε συνδιασμό με την αυχενκή διαφάνεια βγήκε 1:1400,οπότε προτιήσαμε να κάνω και το Α ΤΕΣΤ και να αποφασίσουμε μετά.

Ήθελα να ρωτήσω...πονάει η αμνιοπαρακέντηση?? τρέμω στην ιδέα της μεγάης εκείνης βελόνας!! πόση ώρα κρατάει η εξέταση?? φφφφφ.... και μετά για πόσο καιρό πρέπει να μείνω ακίνητη? ή τι μου επιτρέπεται από τις καθημερινές μου κινήσεις στο σπίτι να κάνω?

αα και κάτι αλλο...το φύλο το μαθαίνουμε στάνταρ από την εξέταση αυτή ή το ψάχνουν μόνο αν το ζητήσω?

Φαντάζομαι θα παίζει ρόλο και αυτός που την κάνει οπότε εάν την κάνεις φρόντισε να πας σε κάποιον πολύ έμπειρο. .εγώ την είχα κάνει στο "Μητέρα" από τον ίδιο εξειδικευμένο γιατρό που μου έκανε και την αυχενική και το Β' επιπέδου και το dopler.. τώρα γι' αυτά που ρωτάς: Εγώ δεν πόνεσα καθόλου, μπορώ να σου πω ότι πιο πολύ με πονούσε η βελόνα όταν μου παίρνανε αίμα για εξετάσεις παρά στην αμνιοπαρακέντηση.. νιώθεις ένα μικρό τσιμπηματάκι... βγάλε από το μυαλό σου αυτή την τεράστια βελόνα που πολύ πιστεύουν ότι είναι.. πλέον δεν είναι έτσι... η εξέταση κρατάει από όσο θυμάμαι κανένα τεταρτάκι αλλά πιο πολύ είναι η διαδικασία παρά η λήψη αμνιακού υγρού.. δηλ. μέχρι να ξαπλώσεις να σου κάνει υπέρηχο για να δει την καρδιακή λειτουργία του μωρού, να σε πλύνουν με αντισηπτικά κλπ, να πάρουν υγρό να ξανακούσουν το μωρό, περνάει η ώρα... τώρα για την ακινησία ο γιατρός μου, μου είχε πει 2-3 μέρες ξεκούραση.. εγώ όμως όταν την έκανα την εξέταση συνέπεσε με μία αργία και Σαββατοκύριακο και έκατσα 5 μερες.. ο γιατρός είχε πει ήπια δραστηριότητα εγώ από τον φόβο μου καθόμουν όλη μέρα στο κρεβάτι και τον καναπέ :) σου δίνουν και αντιβίωση προληπτικά για μία εβδομάδα, όσο δηλ. είναι και ο επίφοβος χρόνος για την πιθανότητα αποβολής... το φύλο αναγράφεται πάνω στην εξέταση, ακριβώς επειδή η εξέταση ελέγχει τα χρωμοσώματα.. νομίζω έτσι βγαίνει από το εργαστήριο, φαντάζομαι μόνο στην περίπτωση που δεν θέλεις να μάθεις λες στο γιατρο να μην στο πει...

Λοιπόν ο γιατρός μου δεν το σκέφτεται καν,πηγαίνω στον Παπαδόπουλο Βασίλη είναι στο νοσοκομείο του Ρίου -εκεί θα γεννήσω και εκείνος θα μου κάνει την αμνιοπαρακέντηση αν χρειαστεί , εκείνος μου έκανε και την αυχενική αλλά και την β επιπέδου αργότερα είναι πάραπολύ καλος και έμπειρος- το μόνο που με ρώτησε είναι αν θέλω.Εγώ του ειπα ότι αν ήταν το ποσοστό 1 στα 1000 τότε θα το σκεφτόμουν.Και μου είπε για να μου φύγουν όλες οι αμφιβολίες να κάνουμε και το Α ΤΕΣΤ και αν βγει κάποιο "ύποπτο" αποτέλεσμα τότε ρε παιδί μου λέει αφού επιμένουν τα νούμερα,ας το κάνουμε για να είμαστε σίγουροι. Η αυχενική βγήκε καλή 1:2455 (τρισωμία 21) λεει το χαρτί. Το τεστ papp-A βγήκε το ποσοστό πιό χαμηλό και ο συμψηφισμός τους έβγαλε το τελικό 1:1400 περίπου.

για την αμνιο θα συμφωνησω και εγω με την elenip περισσοτερο η ιδεα μας φοβιζει παρα τελικα αυτο που ειναι πραγματικα,πηγαινα και εγω τρομοκρατημενη τι θα αντιμετωπησω και με το που τελειωσε λεω αυτο ηταν;μην φοβασαι δεν θα καταλαβεις τιποτα μια προσοχη θελει για κανα 2 ημερες και απο εκει και περα συνεχιζεις κανονικα και μαλιστα απο την στιγμη που θα παρεις τα αποτελεσματα χωρις αγχος τωρα για το φυλο που ρωτας το γραφει επανω εκτος και εαν τους πεις οτι δεν θελω να το μαθω

καλος ο παπαδοπουλος τον ειχα και εγω

insekten-0042.gif

• 2 εβδομάδες μετά...
Εγώ στο Έμβρυο έκανα άμνιο με το Μαλλιγιάννη. Φοβερός γιατρός!

γειασου γαρυφαλλακι κ εμεις σκεφτομαστε να κανουμε στον Μαλιγιαννη. Απλα μου ειχαν αναφερει και τον Τζωρτζη οτι ειναι πολυ καλος..ειναι θεμα εμπειριας η αμνιο?

στην β επιπεδου τι κανεις?ειναι επικινδυνη σαν την αμνιο?

για καποιο λογο την τρεμω την αμνιο ενω στην αμερικη το κανουν ολες.

δεν ξερω εδω γιατι τοσο αγχος?

www.childιt.gr where parents smile like children!

Καλημερα σε ολες!

Ειμαι εγκυος με διχοριακα διδυμα (διαφορετικοι σακοι) σχεδον 17 εβδομαδων, η αυχενικη δεν βγηκε και πολυ καλη και θα πρεπει να κανω αμνιοπαρακεντηση, εχω πολυ αγχος και φοβαμαι, εχει κανει καμια κοπελα σε διδυμα????

Καλημέρα και με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου... προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά μία ξαδέλφη μου που έκανε δεν είχε κανένα πρόβλημα... νομίζω είναι λίγο διαφορετική η διαδικασία μόνο στο που ακριβώς σε τρυπάνε για να πάρουν αμνιακό υγρό και από τους δύο σάκους... μην αγχώνεσαι καθόλου!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...