Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Θεωρώ ότι το πιο μη βλαβερό (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση) είναι της Avene, μετά ακολουθεί η Frezyderm.

Πάντως στην αδερφή μου, η οποία γενικά είναι "ψείρας" σε κάτι τέτοια, όταν της σύστησα την Avene για τα παιδιά της έπαιρνε αυτήν. Επίσης παίρνει κι μια από τα βιολογικά (το όνομα αυτής μου διαφεύγει).

Εγώ πήρα από τα φυτικά της Apivita με ηλίανθο & ελιά και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Και μυρίζει τέλεια!

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 355
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα σε όλες,

εμείς χρησιμοποιούμε την ADERMA ή την FREZYDERM. είναι και οι δύο κρέμες με φυσικά φίλτρα και έχουν και χαμηλό και υψηλό δείκτη προστασίας. επείσης είναι αποκλειστικά παιδικές. και θα σας συνιστούσα να αγοράζετε αντηλιακές πάντα αυτές που βρίσκετε μόνο στα φαρμακεία (και πιο ειδικές είναι και σε καλητερες συνθηκες αποθηκευμένες).

• 2 months later...

Να ξεκινήσω απαντώντας σε κάτι που είδα σε κάποιο post και να πω πως τα παιδιά δεν πρέπει να τα βγάζουμε στον ήλιο μέχρι να κλείσουν το πρώτο έτος τους.

Μέχρι και την ηλικία των 18 δεχόμαστε το 70%-80% της συνολικής ακτινοβολίας που θα δεχτούμε σε όλη μας την ζωή.Είναι λοιπόν σημαντικό τα πρώτα χρόνια της ζωής μας να είμαστε πολύ προσεχτικοί.Αντιηλιακό πρέπει να χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο καθώς δεν δεχόμαστε μόνο τους καλοκαιρινούυς μήνες την ηλιακή ακτινοβολία.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως οι ηλιακές ακτίνες αντανακλούν περισσότερο(άρα και ποιο επικύνδινο)στο χιόνι άρα είναι πιθανό ακόμα και τον χειμώνα να πάθουμε εγκαυμα έως και καρκίνο του δέρματος .Υπάρχει περίπτωση να προσέχουμε σε όλη μας την ζωή και λόγο του ότι βγάζαμε το παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του χωρίς προφύλαξη στον ήλιο να δημιουργήσει ακόμα και μετά απο 40 χρόνια κάποιο μελάνωμα που να οφείλεται σε αυτό.

Με εκτίμηση Φ.Χ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Επειδή και σε αυτό το θέμα είδα πολλές αναφορές στα parabens να πω το εξής

Μιας και δουλεύω σε φαρμακευτική εταιρεία θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις και όποιος μπορεί ας μου απαντήσει.

Τα parabens που τόσος ντόρος έχει γίνει είναι συντηρητικά.

Κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά 30 χρόνια.

Ερώτηση πρώτη:Ποιος μπορεί να μου πει για ποιο λόγο κατηγορούνται τα parabens?

Ερώτηση δεύτερη:Αν υπάρχει κάποιος που μου πει για ποιο λόγο κατηγορούνται θα μπορούσε να μου φέρει και κάποιες μελέτες που τα αποδεικνύουν?

Ερώτηση τρίτη:Υπάρχει

κάποια από τις πολλές εταιρείες που διατυμπανίζει ότι τα προϊόντα της

είναι χωρίς parabens που να μπορεί να μου πει με τι τα αντικατέστησε

και αν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν την αθωότητα τους?

Μπορώ να κάνω πολλές ακόμα ερωτήσεις αλλά δεν έχει νόημα αφού απαντήσεις δεν θα δώσει κανείς αρμόδιος.

Αυτό

που γνωρίζω εγώ είναι το εξής:Τα parabens είναι αυτή τι στιγμή τα ποιο

ασφαλή συντηρητικά με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.Έχουν κατηγορηθεί

επισήμως για κάποιες αλλεργίες οι οποίες μπορεί να δημιουργηθούν από το

οτιδήποτε.Μελέτες επίσημες που να αποδεικνύουν πως τα parabens

δημιουργούν οποιονδήποτε τύπο καρκίνου δεν υπάρχουν.Τα καινούργια

συντηρητικά που χρησιμοποιούνται δεν έχουν τις απαιτούμενες μελέτες και

κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους.

Το όλο θέμα λοιπόν είναι ένα ωραίο κόλπο marketing από κάποιες εταιρείες για να πουλήσουν.

Το

μόνο σωστό είναι(γιατί από εκεί ξεκίνησε το θέμα)πως κάθε

εταιρεία(όποια και αν είναι αυτή) υποχρεούτε αυτό που λέει αυτό να

κάνει και να μην κοροιδεύει τον κόσμο στον βωμό του κέρδους.

Σύγνώμη αν κούρασα

Με εκτίμηση

Φ.Χ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαφημίσεις

• 5 months later...

τελικά ποιό αντιηλιακό είναι καλό για τα μωρά;με ενδιαφέρει για την κορούλα μου. φυσικά και δεν θέλω να αέχει paraben μέσα, αφού ούτε όταν ήμουν έγκυος χρησιμοποιούσα ενυδατικές με αυτά τα συστατικά, για να μην εκθέτω το μωρό σε αυτά.

• 1 month later...

η γιατρός μας πρότεινε αντιηλιακό της φρέζυ ντερμ. το έχει δοκιμάσει καμία μανούλα στο μωρό της; η δική μου είναι 7 μηνών κι έχει άσπρο πολύ ευαίσθητο δέρμα. μόνο που την φιλάω στο μάγουλο κοκκινίζει για δευτερόλεπτα.

Κι εγω ενδιαφερομαι να μαθω ποιο αντιηλιακο ειναι καταλληλο για μωρα!

Περυσι ο παιδιατρος μας ειχε πει να παρουμε καποιο με δεικτη προστασιας 30+ ή 50+, αλλα επειδη ετσι κι αλλιως του διευκρινισαμε πως θα κατσει στον ηλιο για ελαχιστα λεπτα ειπε πως προτιμα καποιομε 30+ για να την "πιασει" λιγακι ο ηλιος επειδη κανει καλο στα οστα. Τελικα καταληξαμε στης chicco. Το χρησιμοποιησαμε δυο φορες και αυτο ελαχιστα μιας και δεν εκτεθηκε στον ηλιο παρα μονο 10 λεπτα την καθε φορα.

Sevoula δεν το εχω χρησιμοποιησει αυτο που λες αλλα θα ηθελα να ακουσω εντυπωσεις απο εσενα και αλλες μαμαδες που το χρησιμοποιουν γιατι κι εγω προς αυτη τη μαρκα τεινω να αγορασω φετος.

Καθε προταση δεκτη γιατι φετος μενουμε πολυ κοντα στη θαλασσα και οπως καταλαβαινετε θα μας δει αρκετα ο ηλιος!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

SEVOULA εμεις το 1ο καλοκαιρο που ηταν 6-7μηνων βαζαμε frezyderm και αντιηλιακο και αντικουνουπικο και ειμασταν οκ, αλλα ειμαστε μελαχρινουληδες. αλλα θαλασσα καθε μερα.

περσυ που ημασταν 18 μηνων πηραμε το capital soleil της vichy. για φετος εχει μεινει λιγο απο το περσινο στο ψυγειο, αλλα μαλλον να το πεταξω ε?

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

η γιατρός μας πρότεινε αντιηλιακό της φρέζυ ντερμ. το έχει δοκιμάσει καμία μανούλα στο μωρό της; η δική μου είναι 7 μηνών κι έχει άσπρο πολύ ευαίσθητο δέρμα. μόνο που την φιλάω στο μάγουλο κοκκινίζει για δευτερόλεπτα.
και εμεις το ιδιο!!!ασπροι κατασπροι,και εγω της φρεζυ ντερμ του βαζω και ειναι μια χαρα:!:

Fa3Lp2.png

Διαφημίσεις

κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες!

μου έκανε εντύπωση που μας πρότεινε με χαμηλό δείκτη προστασίας, 25, ενώ εγώ χρησιμοποιώ 50+ της la roche posay και είμαι μελαχρινή.

δεν έχω ιδέα για paraben αν έχει, και αν αφορά uva uvb ταυτόχρονα.δεν πρόλαβα να ρωτήσω την παιδίατρο από τον ενθουσιασμό μου για τα 2 δόντια.

θα της τα πρήξω της φαρμακοποιού ή θα βάλω τον άντρα μου να το κάνει για μένα, αφού έχει περισσότερο χρόνο από εμένα.

πάντως νιώθω πιο ήσυχη που την χρησιμοποιείτε κι εσείς με αποτελεσματικότητα για την προστασία των μωρών σας!

εμενα ο φαρμακοποιος (που ειναι φιλος μου) παρολο που ξερει οτι χρησιμοποιω ολη την σειρα της frezyderm μου εδωσε το aveeno της johnson με δεικτη 50 ως το καλυτερο παιδικο αντηλιακο, μολις το δοκιμασουμε θα σας πω εντυπωσεις

Εμας η γιατρος μας ειπε ΚΑΝΕΝΑ αντηλιακο για τα πρωτα 3 χρονια! Απλως οχι πολυ ωρα στον ηλιο. Εσεις τι λετε?

είναι σαν να βγάζεις το μωρό έξω χειμώνα καιρό μόνο με το φανελάκι!

χρειάζεται προστασία από τον ήλιο, ακόμα και υπό σκιά. άσε που όσο να πεις έναν ήλιο θα τον δει χειμώνα-καλοκαίρι, όσο εσώκλειστο και να το έχεις.

που πιο πολύ από τη δική μου αποκλείεται. είδα κι έπαθα να την βγάζω βόλτα, αφού έπεισα το σύζυγο ότι η μικρή χρέιάζεται να πάρει τον αέρα της! καπελάκι η μικρή κυρία και προσεχώς αντιηλιακό. ποτέ έξω μεσημέρι με τη ζέστη που καίει.

το απόγευμα θα πάω στη φίλη μου φαρμακοποιό για το αντιηλιακό, γιατί όλα είναι κλειστά σήμερα λόγω απεργίας φαρμακοποιών και ο σύζυγος έχει πολύ δουλειά! εκείνη θα είναι ανοιχτά.

θα τα πούμε αν όχι το βράδυ, πάντως αύριο το πρωί.

φιλιά!

Διαφημίσεις

Και εμεις χρησιμοποιουμε ολη τη σειρα της frezyderm και το αντηλιακο.Αυτα μας προτεινε η παιδιατρος μας κ μου αρεσουν!

έχεις διαβάσει τα συστατικά; έχει παραμπέν; έχει διπλή προστασία;

τί δείκτης;

μήπως είμαι πολύ αγχωμένη;ΦΑΙΝΕΤΑΙ;:?

Καλησπερα!!! Και μεις της aveeno χρησιμοποιουμε μετα απο προταση της παιδιατρου μας, με δεικτη προστασιας 50. Μου ειπε οτι ειναι απο τα καλυτερα βρεφικα αντηλιακα. Η κορη μου ειναι 9 μηνων και παρα παρα πολυ ασπρη, με αποτελεσμα να ειναι τρομερα ευαισθητη σε ο,τι αφορα στα δερματικα. Την εχω χρησιμοποιησει τηνη κρεμα στις πρωινες βολτες μας και ειναι μια χαρα...Μενει τωρα να τη βαλουμε και στη θαλασσα!!!

έχεις διαβάσει τα συστατικά; έχει παραμπέν; έχει διπλή προστασία;

τί δείκτης;

μήπως είμαι πολύ αγχωμένη;ΦΑΙΝΕΤΑΙ;:?

Λοιπον το αντηλιακο της frezyderm δεν εχει παραμπεν.Ο δεικτης που φοραμε τωρα ειναι 25. Αργοτερα μαλλον θα παρουμε μεγαλυτερο.Ειναι καταλληλο για σωμα κ προσωπο. Εμεις ειμαστε μονο 4 μηνων οποτε φετος δεν θα μπουμε στη θαλασσα.Φοραμε το αντηλιακο οταν βγαινουμε απο το σπιτι μας κ παμε βολτιτσα με το καροτσι.:D

Μην αγχωνεστε για απλα πραγματα!!!!!!!!!!!!

i55Ip3?r=1285530151

Γιατι να μη μπειτε? Εμεις μπηκαμε 5 μηνων και μαλιστα χρειαστηκαμε το μεγαλο σωσιβιο γιατι στο μικρο δεν μπαιναμε! Δεν εχουμε χρησιμοποιησει ποτε αντηλιακο ως τωρα καθως η γιατρος υποστηριζει οτι οτιδηποτε βαλουμε φραζει τους πορους του δερματος που πρεπει σαυτη την ηλικια να το αφηνουμε να αναπνεει και να μην το επιβαρυνουμε με χημικα. Περιορισμος στον ηλιο και οχι μεσημεριανες ωρες....

Λοιπον το αντηλιακο της frezyderm δεν εχει παραμπεν.Ο δεικτης που φοραμε τωρα ειναι 25. Αργοτερα μαλλον θα παρουμε μεγαλυτερο.Ειναι καταλληλο για σωμα κ προσωπο. Εμεις ειμαστε μονο 4 μηνων οποτε φετος δεν θα μπουμε στη θαλασσα.Φοραμε το αντηλιακο οταν βγαινουμε απο το σπιτι μας κ παμε βολτιτσα με το καροτσι.:D

Μην αγχωνεστε για απλα πραγματα!!!!!!!!!!!!

ευχαριστώ πολύ! κι εγώ για τη βόλτα το θέλω προς το παρόν.

θα ρωτήσω και για την aveeno.

κορίτσια η παρέα σας δεν υπάρχει!

να είστε καλά εσείς και η οικογένειά σας!

Γιατι να μη μπειτε? Εμεις μπηκαμε 5 μηνων και μαλιστα χρειαστηκαμε το μεγαλο σωσιβιο γιατι στο μικρο δεν μπαιναμε! Δεν εχουμε χρησιμοποιησει ποτε αντηλιακο ως τωρα καθως η γιατρος υποστηριζει οτι οτιδηποτε βαλουμε φραζει τους πορους του δερματος που πρεπει σαυτη την ηλικια να το αφηνουμε να αναπνεει και να μην το επιβαρυνουμε με χημικα. Περιορισμος στον ηλιο και οχι μεσημεριανες ωρες....

έχει κι ένα δίκιο εδώ που τα λέμε ο γιατρός! αλλά πως να το αφήσεις ξυπόλητο στ' αγκάθια με τόση ακτινοβολία;

το σωσίβιο από που;

και μόνο που το φαντάζομαι το καρδουλίνι μου στη θάλλασα είμαι συγκινημένη!

Εμείς απο το πρώτο καλοκαίρι μας Frezyderm φοράγαμε και στις πρώτες διακοπές , μπάνιο δεν κάναμε γιατί ο παιδιάτρος δεν μας το επέτρεψε παρα μόνο να παίζουμε στην πισινούλα αφού είχε ζεσταθεί το νεράκι και ακόμα και τώρα το ίδιο φοράμε.Εχεί τρελλά άσπρο δέρμα αφού ο μπαμπάς λεεί για εμένα πως είχε ενα αγγλιδάκι(λόγω ασπρίλας )και τώρα έχει 2αγγλιδάκια με φακίδες κτλ.Ευτυχώς την προστατεύει μια χαρά.:wink:Το 25άρι που γράφει επάνω σημαίνει κάτι διαφορετικό απο αυτά που γράφουν τα δικά μας sunblocks κτλ.θα το βρώ και θα σας το γράψω γιατί είχα ρωτήσει και εγώ το δικό μας παιδιάτρο.

έχει κι ένα δίκιο εδώ που τα λέμε ο γιατρός! αλλά πως να το αφήσεις ξυπόλητο στ' αγκάθια με τόση ακτινοβολία;

το σωσίβιο από που;

και μόνο που το φαντάζομαι το καρδουλίνι μου στη θάλλασα είμαι συγκινημένη!

Πραγματικα η πρωτη βουτια στη θαλασσα εχει πολυ χαβαλε ειδικα που ειναι τοσο μικρουλια! Δεν το περιμενα οτι θα χτυπαγε ποδαρακια κανονικα!!! Σωσιβιο θα παρετε απο τα mothercare εχει 2 αναλογα με τα κιλα του παιδιου αμα παρετε και απο τα καπελα που εχουν και πισω υφασμα και καλυπτουν λαιμο και ωμους ε δε μενει και τιποτα εκτεθειμενο... Αχ αντε να αρχισουμε τα μπανακια!

Πραγματικα η πρωτη βουτια στη θαλασσα εχει πολυ χαβαλε ειδικα που ειναι τοσο μικρουλια! Δεν το περιμενα οτι θα χτυπαγε ποδαρακια κανονικα!!! Σωσιβιο θα παρετε απο τα mothercare εχει 2 αναλογα με τα κιλα του παιδιου αμα παρετε και απο τα καπελα που εχουν και πισω υφασμα και καλυπτουν λαιμο και ωμους ε δε μενει και τιποτα εκτεθειμενο... Αχ αντε να αρχισουμε τα μπανακια!

Αχ τι μου θυμίζεις τώρα , οντως την πρώτη φορά εχει πολύ πλάκα αν και εμένα φοβόταν με το σωσίβιο και της αρεσαν καλύτερα τα μπρατσάκια ένοιωθε πιο ασφάλης δεν ξέρω :?προφάνως το παιδάκι μου ειναι λιγο ανάποδο.Αλλά τα μοναδικά μπρατσάκια που της έκαναν τα είχα βρεί σε τουριστικό μαγαζί στην Σάμο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...