Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΙΚΑ ΓΙΑ Β'ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

έχω προγραμματισμένο ραντεβού στο Αττικό να κανω την β'επιπέδου και πήγα στο ΙΚΑ στο γιατρό που μου γράφει τα φάρμακα , γιανα μου γράψει και την β' επιπέδου.Με ενημέρωσε πως όσο και να την πληρώσω εκτός,το μόνο που θα πάρω πίσω απο το ΙΚΑ ειναι......8 ΕΥΡΩ!!!!!!!Άφου το ΙΚΑ δεν μας κάνει αυτούς τους υπέρηχους και μας στέλνει έξω να τους κάνουμε το μόνο που δίνει πίσω είναι 8 ευρω??ντροπή να βάζουν αυτο το ποσο!Ξέρει καμιά σας αν όντως ισχύει αυτο?(Που δε νομιζω να πέφτει έξω ο γυναικολογος του ΙΚΑ)Έχει καταθέσει καμία απόδειξη απο β' επιπέδου στο ΙΚΑ γιανα πάρει πίσω χρήματα??

Διαφημίσεις

Παίρνεις τα 8,28 ευρώ και στη συνέχεια καταθέτεις ένσταση (η οποία μπορεί να εκδικαστεί και ένα χρόνο μετά) και ενδεχομένως να σου επιστρέψουν κάποια χρήματα ακόμα.

llssp2.png

και το καλυτερο?πας σε τμημα προγεννητικου ελεγχου του ικα οπου θεωρητικα κανουν ολες τις εξετασεις (αυχενικη, β επιπεδου κλπ) και σε παραπεμπει με χαρτι στο μητερα!!!χωρις καν δικαιολογια..

bmH9p2.png

Διαφημίσεις

Εγώ εκανα ενσταση για την Α επιπέδου και πληρώθηκα κανονικά.Στη Β επιπέδου δεν μπορεσα να πάω την ημέρα της επιτροπής και μου την απορριψανε.Δεν ξερω αν παιζει ρολο που δεν πηγα.Κατα την γνωμη μου κανε ενσταση δεν έχεις να χάσεις τιποτα.Να σημειωσω οτι τις εκανα στο Μητερα.

UeNTp3.png

πωπω μιλαμε για ταλαιπωρια!και αν δουλεβουμε πρεπει και να ζηταμε και αδεια για ολα αυτα???αν επιτρεπεται victoria ποσα πληρωσες και ποσα πηρες πισω?ωραιο το συστημα υγειας μας!!

Εγώ πλήρωσα 125 ευρώ στο Μητέρα για την Α επιπέδου μαζί με τις αιματολογικές και από το Ικα πήρα την πρώτη φορά για τον υπέρηχο 8,28 και για το A-test 44.02(αυτό δεν ξέρω γιατί το πληρώνουν κανονικά)Εκανα ενσταση και πήρα άλλα 70 για τον υπέρηχο τρεις μήνες μετά.

UeNTp3.png

κοριτσια εγω ειχα δωσει για β επιπεδου 80 ευρω . πηγα μ την αποδηξη στο ικα στον γυναικολογο μ τ εγραψε σε μια απο δηξη μετα κατεθεσα τ χαρτια μ για ν κανω δαπανη χρηματων . μετα απο 20 μερες πας σ δινει χαρτυ μ τα 8.28. και μετα πας κανεις ενσταση για τα λεφτα . υπογραφεις τ χαρτια και σ κληνουν ραντεβο μ την επιτροπη για ν μιλησετε ν πεις τι και πως και μετα σ επιδστρεφουντ χρηματα

Διαφημίσεις

Εγώ πλήρωσα 125 ευρώ στο Μητέρα για την Α επιπέδου μαζί με τις αιματολογικές και από το Ικα πήρα την πρώτη φορά για τον υπέρηχο 8,28 και για το A-test 44.02(αυτό δεν ξέρω γιατί το πληρώνουν κανονικά)Εκανα ενσταση και πήρα άλλα 70 για τον υπέρηχο τρεις μήνες μετά.

Ακριβώς τα ίδια πήρα και εγώ, μόνο που δεν έκανα ένσταση, βαρέθηκα... Ήδη αργώ στην δουλεία μου κάθε λίγο και στο τέλος θα μου την πούνε που πάω στις 12.

τι διαδικασια ακολουθησες για να παρεις την επιστροφη χρηματων?

εγω ζητησα παραπεμπτικο απο τον γιατρο του ικα για αυχενικη διαφανεια και papp-a κ μου ειπε οτι δεν δινει τπτ γι αυτες τις εξετασεις το ικα. μπορω να παω να καταθεσω μονο τις αποδειξεις στο ικα?

Πήγα στο Κέντρο Μητέρας και Παιδιού στο Ικα μου τις έγραψε ο γυναικολόγος αλλα μου είπε και αυτός οτι δεν θα μου τις πληρώσει το Ικα.Πάω στη γραμματεία βλέπει το χαρτί και μου δίνει κατάλογο με τα συμβεβλημένα με το Ικα για υπέρηχο κέντρα και νοσοκομεία.Μέσα ήταν και το Μητέρα.Οταν έκανα την εξέταση πήγε ο σύζυγος μου στις παροχές (με εξουσιοδότηση) με το παραπεπτικό και την απόδειξη και πήρε τα πρώτα χρήματα.Δεν μπορούσε να κάνει αυτός ένσταση γιατί δεν το ανέφερα στην εξουσιοδότηση και αναγκάστηκα να πάω εγώ άλλη μέρα

UeNTp3.png

Εγω όταν εκανα την αυχενικη στο αττικο και το papp-a πηρα τις αποδειξεις και με εξουσιοδοτηση εστειλα την μητερα μου στο ικα και τις κατεθεσε και πηρε οσα πηρε πισω-χωρις καποιο παραπεμπτικο απο γυναικολογο του ικα. . . .

Διαφημίσεις

εγω για την β επιπεδου δεν εκανα τιποτα κ ο λογος ειναι οταν εκανα την papp-a στο αττικο εδωσα 77? πηρα την αποδειξη κ πηγε ο πατερας μου στο ικα κ πηρε 9,50?..οποτε για τα υπολοιπα δεν ασχοληθηκα καν!!πραγματικα ντροπη τους μας κανουν τοσες κρατησεις κ στην ουσια δεν σου παρεχουν σχεδον τιποτα!!

ZmMip2.png

ι οταν εκανα την papp-a στο αττικο εδωσα 77? πηρα την αποδειξη κ πηγε ο πατερας μου στο ικα κ πηρε 9,50?..

Συγνώμη πριν δύο χρόνια στο ΑΤΤΙΚΟΝ κόστιζε 50 Ευρώ μπράβο αύξηση!!!!!

O5X4p2.png 

Aν στην απόδειξη και στα αποτελέσματα του β επιπέδου γράφει πως κάνετε και ντόπλερ παίρνετε πίσω άλλα 22 ευρώ. Σύνολο δηλαδή 30 μάζι με τα 8,28 που δικαιολογεί το ΙΚΑ για τον β επιπέδου.

Για περισσότερα εμένα δε μ'ενδιέφερε η ταλαιπωρία και υπέβαλα την ένστασή μου.

Ας εξεταστεί και μετά από έναν χρόνο η περίπτωσή μου. Τα χρήματα θα τα πάρω.

Μια χαρά είναι το ΙΚΑ....

Για να μη μιλήσω για το ΤΕΒΕ.....

YBsep2.png

0VTqp2.png

Aν στην απόδειξη και στα αποτελέσματα του β επιπέδου γράφει πως κάνετε και ντόπλερ παίρνετε πίσω άλλα 22 ευρώ. Σύνολο δηλαδή 30 μάζι με τα 8,28 που δικαιολογεί το ΙΚΑ για τον β επιπέδου.

Για περισσότερα εμένα δε μ'ενδιέφερε η ταλαιπωρία και υπέβαλα την ένστασή μου.

Ας εξεταστεί και μετά από έναν χρόνο η περίπτωσή μου. Τα χρήματα θα τα πάρω.

Μια χαρά είναι το ΙΚΑ....

Για να μη μιλήσω για το ΤΕΒΕ.....

TO dobbler ποιος κρίνει αν πρεπει να γινει μαζι με την β' επιπεδου?

αν το ζητησω θα μου το κανουν η' γινεται σε ειδικες περιπτωσεις?και αν ξερετε απαντηστε μου και σε μια ακομη ερωτηση:ποτε ακριβως πρεπει να γινει η β' επιπεδου?σε ποιο μηνα-εβδομαδα??

TO dobbler ποιος κρίνει αν πρεπει να γινει μαζι με την β' επιπεδου?

αν το ζητησω θα μου το κανουν η' γινεται σε ειδικες περιπτωσεις?και αν ξερετε απαντηστε μου και σε μια ακομη ερωτηση:ποτε ακριβως πρεπει να γινει η β' επιπεδου?σε ποιο μηνα-εβδομαδα??

η β επιπεδου γινετε απο την 20η εως 24η εβδομαδα.το doppler εμενα μου το εχουν κλεισει για την 32η εβδομαδα.στο κανουν χωρις να το ζητησεις.

ZmMip2.png

tracy δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι πως το κάνουν πολλοί παράλληλα.

Εμένα απλά μου το έκαναν στο κέντρο που πήγα για τον β'επιπέδου.

Ήμουν τυχερή γιατί μάλλον έπεσα σε καλή υπάλληλο στο ΙΚΑ που είχε όρεξη να με εξυπηρετήσει.

YBsep2.png

0VTqp2.png

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις πληροφοριες!εγω την β επιπεδου θα την κανω πρωτα ο Θεος ακριβος οταν θα κλεινω τον 5ο μηνα. . . δηλαδη στην 22η εβδομαδα αρα υπαρχει και η πιθανοτητα να μου το κανουν .θα ρωτησω. . .!παντως την αποδειξη απο το νοσοκομειο θα την καταθεσω στο ικα και με ενσταση μετα. . .δεν τους τα χαριζω. . . ;)

πρωτα γινεται η β επιπεδου και στην 32 εβδομαδα γινεται το doppler . την β επιπεδου πρεπει να την κλησεις απο νωρις στο νοσοκομειο . εγω επειδη επρεπε ν την κανω ιουλιο και επειδη απο ιουλιο κ μετα η γ μαιευτικη π ειμουν δεν εκανε., πηγα στον εξω γιατρο . και πληρωσα 80Ε 45 λεπτα εξεταση μ εκανε . οσο για το doppler εκλησα ραντεβου και θα με χρεωσει 8 ευρω και κατι \

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...