Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοροϊδεύουν το παιδί σου. τι κάνουμε;;;;

Recommended Posts

Παρακαλώ άμεση Βοήθεια !!!!

Ο Κωνσταντίνος είναι 3,5 ( μοιάζει περισσότερο για 4,5)και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: κάθε απόγεμα πάμε στο κοντινό πάρκο στο οποίο παίζουν παιδιά από το χωριό όχι πολλά περίπου 5 παιδιά είναι από 4,5 έως 7,5 χρονών. Το πρόβλημα είναι ότι δύο από αυτά κοροϊδεύουν τον Κωνσταντίνο ο οποίος λόγο της μη συναναστροφής του με τέτοιες καταστάσεις δεν το αντιλαμβάνεται και νομίζει ότι είναι παιχνίδι. Από την άλλη πάλη εγώ γνωρίζω τους γονείς τους και δεν θέλω να δημιουργηθεί παρεξήγηση, γι αυτό μου είναι δύσκολο να τα μαλώσω. (συνήθως όλο αυτό συμβαίνει παρουσία των γονέων τους).Τί θα κάνατε στη θέση μου;;;;;;;

Διαφημίσεις

Αχ το ίδιο τραβάει και ο ανιψιος μου...(4 χρονών) εκείνου όμως του κατεβάζουν και τη φορμα (και εκείνος νομίζει ότι παίζουν!!!)

Ο παιδοψυχολόγος τους είπε να τον γράψουν σε κάποιο ομαδικό άθλημα για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του και να δει πως λειτουργούν ίσα οι ομαδες!

Τον έχουν πάει παντού και δεν του αρέσει τίποτα!!! Αν ξέρει καμία μανούλα καμια λύση θα με ενδιέφερε κι εμένα!!!

Μην ανησυχείς πάντως αυτά τα προβληματάκια δεν είναι σοβαρα!! Θα βρειτε τη λύση!! Το παιδάκι σου να είναι καλα :-))))))

Δεν ξέρω πώς θα το αντιμετώπιζα, αλλά θα σου δώσω και μια άλλη οπτική μήπως χαλαρώσεις. Όταν ο μεγάλος μου συναντά κάποιον φίλο του στο πάρκο, πολύ συχνά το παιχνίδι τους είναι να βάζουν τον μικρό να τους κυνηγάει. Φυσικά ο μικρός το παίρνει για παιχνίδι αν και αυτοί τον κοροϊδεύουν γιατί είναι μικρότερος και δεν καταλαβαίνει. Δεν επεμβαίνω. Ξέρω ότι στο πλαίσιο του παιχνιδιού τα παιδιά θέλουν να το παίζουν μάγκες στην πλάτη του πιο αδύναμου και του πιο μικρού. Και στον μεγάλο κάποιοι μεγαλύτεροι τα ίδια κάνουν και αυτός παίζει κι εγώ δαγκώνομαι. Νομίζω ότι εμείς πρέπει να είμαστε εκεί κοντά και αν δούμε ότι δυσανασχετεί το παιδί μας ή ότι το παιχνίδι γίνεται προσβλητικό, ίσως πρέπει να συμβουλεύσουμε το παιδί μας να μην δέχεται κάποια πράγματα. Στα ξένα, νομίζω, δεν μπορούμε να παρέμβουμε εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων. Αφού είναι και οι γονείς μπροστά...ας παρέμβουν εκείνοι. Κι εμένα με απασχολούν τέτοια θέματα, αλλά φαντάσουν αν ήταν αδερφάκια ή ξαδερφάκια. Κάπως έτσι θα έπαιζαν και δεν θα σε ενοχλούσε (ίσως θες να περιγράψεις λίγο το παιχνίδι τους, μήπως τα πράγματα είναι σοβαρότερα...)

Παρακαλώ άμεση Βοήθεια !!!!

Ο Κωνσταντίνος είναι 3,5 ( μοιάζει περισσότερο για 4,5)και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: κάθε απόγεμα πάμε στο κοντινό πάρκο στο οποίο παίζουν παιδιά από το χωριό όχι πολλά περίπου 5 παιδιά είναι από 4,5 έως 7,5 χρονών. Το πρόβλημα είναι ότι δύο από αυτά κοροϊδεύουν τον Κωνσταντίνο ο οποίος λόγο της μη συναναστροφής του με τέτοιες καταστάσεις δεν το αντιλαμβάνεται και νομίζει ότι είναι παιχνίδι. Από την άλλη πάλη εγώ γνωρίζω τους γονείς τους και δεν θέλω να δημιουργηθεί παρεξήγηση, γι αυτό μου είναι δύσκολο να τα μαλώσω. (συνήθως όλο αυτό συμβαίνει παρουσία των γονέων τους).Τί θα κάνατε στη θέση μου;;;;;;;

Ενδεχομένως θα επιανα τουλαχιστον το 1 παιδι και θα του ελεγα «χαιρομαι που παιζετε με τον Κων/νο γιατι ειστε τοσο καλα παιδια, και ειμαι σιγουρη ότι τον προσεχετε και τον μαθετε πολλα πραγματα. Είναι πολύ καλο που κανετε παρεα και τον αγαπατε… είναι τυχερος ο Κων/νος που εχει τοσο καλους φιλους, ετσι δεν είναι;» ισως τον πιασεις στο φιλοτιμο ετσι..

Lina κάπως έτσι είναι το παιχνίδι όπως το περιέγραψες τρέχουν τον βάζουν να τους κυνηγά (δεν μπορεί βέβαια να τα πιάσει) του κρύβονται και μετά τον κοροϊδεύουν με γκριμάτσες, τις κλασικές που κάνουν τα παιδιά , και με αυτό το σπαστικό και ρυθμικό να να νανανα να .

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια θα σας πω εμενα ο γιος μου γενικα δινχει πολυ μεγαλητερος απο την ηλικια του λογο του αναστηματος του ειναι 4 χρονων και 1,20 υψος γενιακα πολυ . οταν παμε στην πλατια πολλα παιδια τον θεωρουν 6-7 εγω ομως εχω μαθει στον γιο μου να προσαρμοστη με το υψος του ειναι βασικο μιας και εγω ημουν ψιλη και ελεγα παντα στην μαμα μου γιατι με λενε μεγαλη . ετσι επειδι εχω περασει την φαση αυτη και εγω σαν παιδι βλεποντας το γιο μου ηξερα απο την αρχη τα παιδια στο σχολειο στην πλατια θα ειχαν απετησεις απο τον γιο μου η θα επαιζαν καποια παιδια εις βαρος του . εγω τι κανω αφινω τον γιο μου να κανει την επειλογη του στο παιχνιδι και με ποια παιδια θα παιξει λογο οτι και εγω μενω σε χωριο ολες οι μαμαδες γνωριζομαστε εστι επιλεγω και εγω να κατσω με τις μαμαδες των παιδιων που παιζει ο σπυρος . αμα θα δω οτι καποιο παιδι απο τα μεγαλητερα πειραζει τον γιο η τον κοριδευει δεν επεμβενω μονο αν γινει κατι ακραιο αλλα κανω συζητησει προς τις μαμαδες γενικα ως θεμα οχι συγκεκριμενα για το δικο μου παιδι πως τους φενοντια καποιες κινησεις που κανουν τα παιδια και οταν δω ποια ειναι η αποψη τους στο θεμα κεινω το νημα προς την κατευθηνση εκεινη ετσι ωστε η μαμα του παιδιου που εκανε κατι στον σπυρο να παει απο μονη της να διορθωσει την κατασταση χωρις εγω να φανω οτι πειραξα η φωναξα στο παιδι της και φυσικα αν ο γιος μου πειραξει η κανει κατι λαθος το διορθωνω εγω . και στον γιο μου εχω μαθει αν καποιος του πει κατι πολυ ασχημο να ερθει να με ενημερωσει χωρις ομως να εμπλακει σε καποιο καβγα με αλλο παιδακι .

Οταν ημουνα μικρη υπηρχε ενα κοριτσακι στην παρεα μεγαλυτερο απο μενα το οποιο με κοροιδευε συνεχως.Δε με ηθελε στην παρεα και με κοροιδευε.Η μαμα μου καποια στιγμη χωρις να ειμαι μπροστα ουτε εγω ουτε εκεινη επιασε τη μαμα της και της ζητησε με ηρεμο παντα τροπο αν μπορει να βρει καποιο τροπο ωστε η κορη της πολυ απλα να μην ξαναασχοληθει μαζι μου γιατι την επομενη φορα θα επεμβει.

Τωρα ολα αυτα που στα λεω ουτε καν τα θυμαμαι..ουτε γιατι με κοροιδευε ουτε τπτ.Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ποτε δε τη συμπαθησα και εβλεπα πως ουτε κι εκεινη με συμπαθουσε.Τυχαια σε προσφατη κουβεντα με τη μαμα μου μου το ανεφερε και ετσι εμαθα το ολο σκηνικο.

Παντως μεγαλωνοντας πηρα το αιμα μου πισω....χιχιχι!!!

Δεν ξερω πραγματικα αν αυτη ηταν σωστη λυση η οχι ουτε ξερω εγω τι θα εκανα αλλα απότι μου ειπε η μαμα μου εφτασε σε σημειο να το κανει αυτο γιατι εγω συνεχως παραπονιομουν και στεναχωριομουν που με κοροιδευε...οποτε κατι επρεπε να κανει.

Επειδή η κόρη μου είναι μικρή ακόμη, σε κάτι τέτοια επεμβαίνω ή κοιτάω με νόημα το παιδί που την πειράζει (συνήθως κάποιο μεγαλύτερο). Αργότερα θα της δίνω συμβουλές για να αντιμετωπίζει μόνη της την κατάσταση. Και τώρα της δίνω, αλλά πολλές φορές δεν το παίρνει είδηση ότι την πειράζουν και το βλέπει παιχνίδι. Οπότε στην αρχή προειδοποιώ ευγενικά το παιδί να σταματήσει αυτό που κάνει και αν δεν συμμορφωθεί του το λέω με τρόπο που θα καταλάβει.

εχω δυο μπουμπουκακια

Επειδή η κόρη μου είναι μικρή ακόμη, σε κάτι τέτοια επεμβαίνω ή κοιτάω με νόημα το παιδί που την πειράζει (συνήθως κάποιο μεγαλύτερο). Αργότερα θα της δίνω συμβουλές για να αντιμετωπίζει μόνη της την κατάσταση. Και τώρα της δίνω, αλλά πολλές φορές δεν το παίρνει είδηση ότι την πειράζουν και το βλέπει παιχνίδι. Οπότε στην αρχή προειδοποιώ ευγενικά το παιδί να σταματήσει αυτό που κάνει και αν δεν συμμορφωθεί του το λέω με τρόπο που θα καταλάβει.

Και εγώ ακριβώς το ίδιο κάνω.

Το θέμα είναι ότι κάνοντας παρατήρηση σε κάποιο από αυτά θα σταματήσουν να παίζουν και μαζί του. Φοβάμαι δηλαδή μήπως το απομονώσω.

Διαφημίσεις

Δεν το απομονώνεις, κάνοντας την παρατήρη ή υπόδειξη πες το όπως θες ακρίβως την ίδια στιγμή προτείνεις άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια για όλα τα παιδιά και έτσι τους κατευθύνεις εσύ σε άλλα πιο δημιουργικά παιχνιδια από το να κοροιδεύει ο ένας τον άλλον. Δίνεις ιδέες και πιστεψέ με τις περισσότερες φορές πιάνει.

Το θέμα είναι ότι κάνοντας παρατήρηση σε κάποιο από αυτά θα σταματήσουν να παίζουν και μαζί του. Φοβάμαι δηλαδή μήπως το απομονώσω.

Κοίτα αν το παιχνίδι είναι να το κοροϊδεύουν ή να το πειράζουν ας σταματήσουν! Δεν το απομονώνω. Το προστατεύω.

Έχει τύχει να κάνω μια παρατήρηση και να συμμορφωθεί το άλλο παιδάκι. Έχει τύχει να κάνω την παρατήρηση και το άλλο να επιμένει, οπότε το μαλώνω και παίρνω το δικό μου πιο πέρα ή λέω στο άλλο να απομακρυνθεί και μην τυχόν πλησιάσει την κόρη μου. Εξηγώ τότε στη δικιά μου ότι το άλλο παιδάκι έκανε κάτι κακό και δεν θέλουμε να παίζουμε μαζί του ή κάτι τέτοιο ανάλογα με την περίπτωση.

εχω δυο μπουμπουκακια

αν προκειται για μεγαλυτερο παιδι, δεν ειναι κακο να απομακρυνθει απο το παιδι σου οταν θα του κανεις παρατηρηση. δηλ δεν το βλεπω σαν απομονωση οταν δεν συμβαδιζουν οι ηλικιες.

Εγώ θα το απομάκρυνα από τις παρέες αυτές, μέχρι να δω ότι μπορεί να τις χειριστεί (είναι νομίζω ζήτημα χρόνου). Το καλοκαίρι ο γιος μου έκανε παρέα με ένα κοριτσάκι, λίγο μεγαλύτερο (αλλά στις ηλικίες αυτές, 4-5, ο ένας χρόνος είναι πολύ βασικός), που έβλεπα ότι δεν τον 'σέβονταν' στο παιχνίδι. Έβλεπα το παιδί μου να υιοθετεί ένα ρόλο που δεν μου πολυάρεσε. Τίποτα σοβαρό, τον έβαζε να της κουβαλάει τα πράγματα, να μου ζητάει πράγματα κλπ. παρά το ότι ήταν το μοναδικό παιδάκι στη γειτονιά και με βόλευε να κάνουν παρέα, κρατήσαμε αποστάσεις. Την φωνάζαμε μόνο όταν υπάρχαν και άλλα παιδιά και υπήρχαν ισορροπίες. Νομίζω ότι του χρόνου θα μπορεί να το αντιμετωπίσει καλύτερα. Νομίζω ότι οι σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα παιδιά είναι φυσιολογικές. Αν όμως συστηματικά το παιδί μου υιοθετεί ρόλο θύματος θα το απομακρύνω και στο μέλλον θα το συμβουλεύω να απομακρύνεται. Τώρα τί θα κάνω από την πλευρά μου για την τόνωση της αυτοπεποίθησής του είναι διαφορετικό πράγμα.....

Αυτό που σκεπτόμουν είναι ότι θα ήταν προτιμότερο να το αφήσω να απομακρυνθεί από μόνο του από την όλη κατάσταση γιατί εξάλλου και στο προνήπιο- νήπιο δεν θα είμαι παρόν να το προστατεύω,(μια και η νηπιαγωγοί επεμβαίνουν όταν τίθεται θέμα ασφάλειας)δεν ξέρω αν πρέπει να του πω ότι το κοροϊδεύουν γιατί εκεί που είναι χαρούμενος και γελάει θα στενοχωρηθεί και θα κατσουφιάσει. Από την άλλη να μην τον πηγαίνω καθόλου στο πάρκο δεν παίζει γιατί το σπίτι είναι κοντά και μόλις τα ακούσει μου ζητάει να πάμε.

Διαφημίσεις

Εαν ακούσει εσένα πως διαχειρίζεσαι εκείνη τη στιγμή την κατάσταση να ξέρεις πως θα μάθει πολύ γρήγορα να προφυλάσσει τον εαυτό του. Και στο κάτω κάτω του μαθαίνεις και τις αξίες της ζωής. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κοροιδεύει, να πονάει, να ταπεινώνει, να εκμεταλλέυεται τους άλλους.

Ενδεχομένως θα επιανα τουλαχιστον το 1 παιδι και θα του ελεγα «χαιρομαι που παιζετε με τον Κων/νο γιατι ειστε τοσο καλα παιδια, και ειμαι σιγουρη ότι τον προσεχετε και τον μαθετε πολλα πραγματα. Είναι πολύ καλο που κανετε παρεα και τον αγαπατε… είναι τυχερος ο Κων/νος που εχει τοσο καλους φιλους, ετσι δεν είναι;» ισως τον πιασεις στο φιλοτιμο ετσι..

τα παιδια σε αυτη την ηλικια ειναι απιστευτα κακα!το χω ζησει και οχι μονο με κοροιδιες αλλα και με επιθεση προς το παιδι μου.με τους γονεις δεν εβγαλα ποτε ακρη το παιδι πατουσε στους γονεις εγω να το λιωσω το αλλο δεν ειχα το δικαιωμα(πχ. κρατουσε ενας 3 χρ. μεγαλυτερος απο το παιδι τα χερια του και ο αλλος τον βαρουσε μπουνιες στο στομαχι,τον πετουσε πετρες κουκουναρια...!)αυτο ολο δεν κρατησε λιγο αλλα χρονια.τι εκανα εγραψα το παιδι μου ταεκβοντο(κατι που μας βγηκε σε καλο τωρα ειναι προπονητης),επιασα τελευταια φορα την μανα του και της ειπα οτι την επομενη φορα που θα ακουμπησει μια τριχα του παιδιου μου ή θα τον κοροιδεψει θα της κανω καταγκελια μηνυση,ετσι ως δια μαγειας ολα σταματησαν.εγω θεωρω μετα απο ολα αυτα που εζησα,οτι το παιδι μου ειναι μοναδικο και ολα ξεκιναν μεσα απο την οικογενεια οταν ενα 5-7χρονο παταει πανω στην προσωπικοτητα του μικροτερου παιδιου μου δεν το κανει γτ το βρισκει αστειο αλλα γτ περνει τετοια παιδια και οταν λες οτι οι μητερς των παιδιων ειναι μπροστα και δεν σταματατουν τα κανακαρακια τους(εμ βεβαια το δικο τους παιδι δεν ειναι το θυμα)ε τοτε δεν αξιζει ολο αυτο για το παιδι σου.θα του μαθεις να ειναι δυνατο και να περναει καλα και το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι μαθηματα ζωης ολα αυτα.την επομενη φορα κατευθειαν παρατηρηση στις μανες τους,(μαζεψτε και συμβουλεψτε τα παιδια σας γτ το παιδι μου ειναι μικροτερο και δεν ειναι σωστο αυτο που κανουν.οχι προσωπικα αλλα δυνατα να γινουν ρομπες σε ολο το παρκο;))εαν δεν σταματησουν με την παρατηρηση σου φερε τον αντρα σου την επομενη μερα στο παρκο και να ειναι πανω απο το κεφαλι του παιδιου με την 1η κοροιδια να τους κοιτα αγρια αλλα να μην μιλαει σε αυτα,και να συμβουλευει το παιδακι σας πως πρεπει να συμπεριφερετε.αυτο μπορει να χρειαστει να το επαναλαβετε αλλα πιστευω οτι μονο ετσι θα γλιτωσετε.και δειτε και λιγο μελλοντικα στο δημοτικο μονα τους τι θα το κανουν το παιδι αυριο μεθαυριο?τα χω περασει με τον χειρωτερο τροπο και ξερω!!:(:(

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Αυτό που σκεπτόμουν είναι ότι θα ήταν προτιμότερο να το αφήσω να απομακρυνθεί από μόνο του από την όλη κατάσταση γιατί εξάλλου και στο προνήπιο- νήπιο δεν θα είμαι παρόν να το προστατεύω,(μια και η νηπιαγωγοί επεμβαίνουν όταν τίθεται θέμα ασφάλειας)δεν ξέρω αν πρέπει να του πω ότι το κοροϊδεύουν γιατί εκεί που είναι χαρούμενος και γελάει θα στενοχωρηθεί και θα κατσουφιάσει. Από την άλλη να μην τον πηγαίνω καθόλου στο πάρκο δεν παίζει γιατί το σπίτι είναι κοντά και μόλις τα ακούσει μου ζητάει να πάμε.

Μα είναι πολύ μικρό. Πώς θα γνωρίζει τί είναι σεβασμός και τί όχι? Αυτό νομίζει ότι παίζει μαζί τους. Διακρίνω όμως και έναν φόβο από την πλευρά σου, για το αν θα μείνει μόνος. Να ξέρεις ότι οι περισσότερες σχέσεις εξουσίας εκεί οφείλονται. Στο φόβο μας μηπως μείνουμε μόνοι. Μην το περάσεις αυτό στο παιδί. 1. ποτέ δεν μένουμε μόνοι, αν δεν το επιλέξουμε, υπάρχουν πάντα άλλα παιδάκια εκτός από αυτά τα δύο, 2. καλύτερα να το διδάξεις ότι δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμεριφορές και να μπεις στον κόπο να το φέρεις σε επαφή με άλλα παιδάκια, παρά να το διδάξεις να ανέχεται να το υποτιμούν μόνο και μόνο για να μην μείνει μόνο....

Να ξέρεις ότι οι περισσότερες σχέσεις εξουσίας εκεί οφείλονται. Στο φόβο μας μηπως μείνουμε μόνοι. Μην το περάσεις αυτό στο παιδί. 1. ποτέ δεν μένουμε μόνοι, αν δεν το επιλέξουμε, υπάρχουν πάντα άλλα παιδάκια εκτός από αυτά τα δύο, 2. καλύτερα να το διδάξεις ότι δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμεριφορές και να μπεις στον κόπο να το φέρεις σε επαφή με άλλα παιδάκια, παρά να το διδάξεις να ανέχεται να το υποτιμούν μόνο και μόνο για να μην μείνει μόνο....

το θετεις πολυ ωραια!

ολα αυτα προσπαθω κι εγω να του εξηγησω του δικου μου, αλλά φοβαμαι οτι σε 3χρονο ειναι λιγο προχωρημενες εννοιες. του λεω κυριως οτι "δεν μπορει να κανουμε παρεα παντα με ολους. δεν μας ταιριαζουν ολοι. ουτε κι αλλοι ειναι υποχρεωμενοι να μας κανουν παρεα ντε και καλα". το παω και στις δικες μας παρεες.

το θετεις πολυ ωραια!

ολα αυτα προσπαθω κι εγω να του εξηγησω του δικου μου, αλλά φοβαμαι οτι σε 3χρονο ειναι λιγο προχωρημενες εννοιες. του λεω κυριως οτι "δεν μπορει να κανουμε παρεα παντα με ολους. δεν μας ταιριαζουν ολοι. ουτε κι αλλοι ειναι υποχρεωμενοι να μας κανουν παρεα ντε και καλα". το παω και στις δικες μας παρεες.

Νομίζω καλά κάνεις. Αυτά του έλεγα κι εγώ στα τρία. Τώρα, στα 4+, προσπαθώ να το κάνω πιο αφαιρετικό. Άρχισα να του μιλάω για 'σεβασμό'. κυρίως με αφορμή τον μικρότερο αδερφό του. Όταν πχ. έχει κάποιο φίλο του στο σπίτι και σνομπάρουν τον αδερφό του, τους λέω: Μπορείτε να μην τον παίζετε αλλά δεν μπορείτε να του φέρεστε έτσι. Αν σας ενοχλεί, πείτε μου να τον πάρω μέσα αλλά, όσο είναι μαζί σας και όσο χρησιμοποιείτε τα παιχνίδια του, θα του φέρεστε με σεβασμό.

Σεβασμός, είναι η πιο χρήσιμη λέξη που πρέπει να μάθει ένα παιδί σήμερα. Να τον δείχνει και να τον απαιτεί από μικρούς και μεγάλους.

α και αυτο με τα παιχνιδια! εχω μονο παρεμβει για να πω σε παιδακι στην παιδικη χαρα, οτι "αφου θες να παιρνεις το ποδηλατο του δεν μπορεις να τον διωχνεις απο την παρεα, αλλιως δωσε το ποδηλατο να σας αφησει ησυχους. αν δεν εισαστε φιλοι οπως λες μην παιρνεις τα πραγματα του". ο πιστιρικας προσπαθησε να το περασει στο ντουκου, αλλά ενθαρυνα το δικο μου να παρει το ποδηλατο. και μετα εκανα το κηρυγμα που παρεθεσα παραπανω.

Τα παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος και είναι εύκολο για το παιδί να το καταλάβει, γιατί είναι κάτι συγκεκριμένο. Εγώ πάντα κουβαλάω ένα παιχνίδι μαζί ακόμα και σε φιλικό σπίτι, ώστε να μπορεί κι εκείνος να 'προσφέρει' κάτι. Το θεωρητικό σχήμα είναι 'προσφέρω τη φιλία μου και περιμένω να μου προσφέρει και ο άλλος τη δική του'. Αλλά, επειδή δεν μπορούν να το συλλάβουν, ας μείνουμε στο θεωρητικό σχήμα με το ... αυτοκινητάκι.:lol::lol:

Πραγματικά το θέσατε πολύ ωραία και σας ευχαριστώ πολύ!!! Έτσι είναι πολλές φορές παίρνουν την μπάλα του και παίζουν μόνα τους. « αν θέλετε να παίξετε με την μπάλα του θα τον παίξετε και αυτόν διαφορετικά δώστε την πίσω» και μετά εξηγώ ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε με όλους παρέα.

Η κόρη μου είναι μαγνήτης παιδίων δηλ.οπου εκείνη μετά κυκλοφορεί και ένα τσούρμο πίσω της και ακόμα δεν είναι 3χρονών.κάτι αντίστοιχο έγινε και στο καράβι όταν γυρνάγαμε απο τις διακοπες στην αρχή είχαν έρθει 2παιδάκια κοντά στην ηλικια της απο ότι άκουγα έπαιζαν μιλάγανε όλα καλά κάποια στιγμή ήρθε ένας "μπουνταλάκος" λιγο μεγαλύτερος και πιο μαγκάκι αρχισε να βάζει ιδέες στα αλλα αγοράκια ότι οι άντρες ειναι καλύτεροι ότι η μικρή μου έιναι μωρό και να μην την παίζουν κτλ.Τα λεώ γιατι ήμουν μπροστά και τα άκουγα όταν άρχισαν να την κοροιδεύουν μωρό η δικία μου η Κα.ήρθε με κλάμματα στα μάτια και φώναζε" Μαμά πες τους δεν είμαι μώρο" :?:-?:?

Τά έχασα οι γονείς μάζεψαν τα πιτσιρίκια μόνο ο μπουνταλάκος έμεινε και φώναζε δίπλα μου στην μικρή ότι ειναι μωρό και αυτή απαντούσε όχι και έκλαιγε.Την πήρα αγκαλία της εξήγησα ότι την λεέι μωρό γιατι είναι πιο μεγάλος απο εκείνη και ότι δεν μπορεί να παίξει μαζί του γιατί δεν ξέρουν τα ίδια παιχνίδια.Επίσης τα ίδια περίπου είπα στο αγοράκι το οποίο στο τέλος εξαφανίστηκε απο δίπλα μας οποτε ήρθαν πάλι τα αλλά παιδάκι και άρχισε πάλι το παιχνίδι.:lol:

Έτυχε και σε μας στην παιδική χαρά όταν η δικιά μου ήταν 20 μηνών (τώρα 2 χρονών -> λάθος τικεράκι) και έπαιζε με συνομίλικα παιδάκια να έρθει ένα παιδάκι 5 χρονών και χωρίς να μας ξέρει άρχισε να κοροιδεύει ότι τα μαλλάκια της κόρης μου είναι αστεία και να μην την παίζουν οι υπόλοιποι. Η δικιά μου το καημενούλι προσπαθούσε μάλλον να καταλάβει τι γινότανε. Επενέβηκα ναι και του είπα να πάει αλλού να παίξει άμα δεν του αρέσει η παρέα μας. Η γιαγιά του με στραβοκοίταξε αλλά χeστηκ@. Συνέχισε και έβαλε κι'αλλους να σπρώχνουν την κόρη μου αλλά ένα αγοράκι από την παρέα τους όρμηξε και τότε ανάλαβε άλλος γονέας να πάει στη γιαγιά του να της παραπονεθεί.

Εξήγησα στη δικιά μου που έμεινε απορημένη για το τι συνέβηκε ότι εμείς ποτέ δεν θα κοροιδέψουμε παιδάκια. Πάντως αν τύχει ξανά επειδή είναι μεγαλύτερη τώρα, αν δεν υπάρξει ξύλο θα την αφήσω να τα βγάλει πέρα μόνη της. Αν προσπαθήσουν να τη δείρουν βεβαίως θα επέμβω και πάλι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...