Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καυστηρας pellet γνωρίζει κανείς ?

gentriana

Recommended Posts

εμεις έχουμε καυστηρα πελετ. Για την ώρα είναι όλα καλά. Η θερμοκρασία στο σαλόνι που το έχουμε, φτανει τους 23 βαθμούς και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε ένα σώμα καλοριφέρ. Ειμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το καθάρισμα έγινε πλέον ρουτίνα, γιατί με απασχολούσε λίγο πριν το βάλουμε. Απο οικονομία δεν το συζητώ. Έχουμε κάψει σχεδόν 2 τόνους, δηλαδή 630 ευρώ και έχουμε περισσότερη ζέστη απο τότε που καίγαμε πετρέλαιο. Είμαστε στην Βόρειο Ελλάδα, και ο χειμώνας φέτος είναι πιο κρύος απο κάθε άλλη φορά.

Σήμερα είχαμε ένα θεματάκι με τον προμηθευτή μας, γιατί προσπάθησε να ανεβάσει ΠΑΛΙ την τιμή. Επίσης, είναι λίγο περίπλοκο να προβλέψεις εαν το συγκεκριμένο πελετ θα κάψει καλά, μέχρι να το δοκιμάσεις. Αλλά και πάλι μπορεί να πάρεις ολόκληρο τόνο και να την πατήσεις γιατί η παρτίδα δεν βγήκε καλή.

Αυτο με χαλασε λίγο :rolleyes:

Αν θελετε να βάλετε καυστηρα πελετ, καλά είναι να το συνδέσετε έτσι ώστε, αν κάποια στιγμή χρειαστεί να υπάρχει η δυνατότητα να το γυρίσετε πάλι σε πετρέλαιο.

Αυτα, ελπίζω να βοήθησα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 158
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμεις έχουμε καυστηρα πελετ. Για την ώρα είναι όλα καλά. Η θερμοκρασία στο σαλόνι που το έχουμε, φτανει τους 23 βαθμούς και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε ένα σώμα καλοριφέρ. Ειμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το καθάρισμα έγινε πλέον ρουτίνα, γιατί με απασχολούσε λίγο πριν το βάλουμε. Απο οικονομία δεν το συζητώ. Έχουμε κάψει σχεδόν 2 τόνους, δηλαδή 630 ευρώ και έχουμε περισσότερη ζέστη απο τότε που καίγαμε πετρέλαιο. Είμαστε στην Βόρειο Ελλάδα, και ο χειμώνας φέτος είναι πιο κρύος απο κάθε άλλη φορά.

Σήμερα είχαμε ένα θεματάκι με τον προμηθευτή μας, γιατί προσπάθησε να ανεβάσει ΠΑΛΙ την τιμή. Επίσης, είναι λίγο περίπλοκο να προβλέψεις εαν το συγκεκριμένο πελετ θα κάψει καλά, μέχρι να το δοκιμάσεις. Αλλά και πάλι μπορεί να πάρεις ολόκληρο τόνο και να την πατήσεις γιατί η παρτίδα δεν βγήκε καλή.

Αυτο με χαλασε λίγο :rolleyes:

Αν θελετε να βάλετε καυστηρα πελετ, καλά είναι να το συνδέσετε έτσι ώστε, αν κάποια στιγμή χρειαστεί να υπάρχει η δυνατότητα να το γυρίσετε πάλι σε πετρέλαιο.

Αυτα, ελπίζω να βοήθησα

Επειδή ενδιαφερόμαστε κι εμείς για εγκατάσταση καυστήρα πέλετ έχω κάποιες απορίες στα μαυρισμένα σημεία του ποστ σου.

Όσον αφορά την τιμή μπορεί ο προμηθευτής να την ανεβάζει όποτε και όσο θέλει?

Και αν βγεί κακής ποιότητας το πέλετ γράφεις οτι την πάτησες. Δηλαδή? Δεν έχεις σωστή θερμική απόδοση ή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην εγκατάσταση?

Θα έχω κι άλλες απορίες σε λίγο,αν δεν σε πειράζει.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Mια και ειμαστε στην καρδια του χειμωνα να πω και εγω την εμπειρια μου,εγω δεν εβαλα λεβητα πελλετ αλλα μονο καυστηρα,για την περιπτωση που πεσει(χαχαχα)η τιμη του πετρελαιου ειναι τεσσερης βιδες υποθεση η αλλαγη του καυστηρα πελλετ σε πετρελαιο.

Μεχρι τωρα εκαψα 2 τονους πελλετ 230ευρω ο πρωτος τονος και 250ευρω ο δευτερος σιγουρα θα χρειαστο αλλους 2 τονους για να βγαλω των φετινο απιστευτα κρυο χειμωνα,βγηκα χτες παρασκευη στο ψαξιμο στην περιοχη μου πευκα θεσσαλονικης,κατω απο 280 δεν εδινε κανενας αλλα και δεν υπηρχε πελλετ,λογο του πολυ κρυου καιρου η ζητηση ειναι πολυ μεγαλη και με το ζορι μου δωσανε 6 σακια ισα ισα για να βγαλω το ΠΣΚ και απο δευτερα βλεπουμε.Συμπερασμα,το καλοκαιρι αγοραζουμαι για ολο τον χειμωνα και πετυχαινουμε καλυτερες τιμες,ολα τα πελλετ που κυκλοφορουν ειναι κατα 80% βουλγαρικα μην δινετε σημασια στα ιταλικα που γραφουν οι σακουλες ακομα και η alfa wood εισαγει απο βουλγαρια για να καλυψη την ζητηση,υπαρχουν και κατι λιγα αυστριακα πελλετ αλλα το κοστος τους ειναι πανω απο 340-350 ο τονος ειναι ομως τα μοναδικα πραγματικα Α ποιοτητος.Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το πελλετ,ακομη και απ το βουλγαρικο απλος θελει παραπανω καθαρισμα ο καυστηρας(μια φορα την μερα) και ανα ενα τονο καλο καθαρισμα τα τουμπα του λεβητα.

Ναι kiknaki, ανέβασε την τιμή 15 ευρώ τον Ιανουάριο και 15 για Φεβρουάριο ανα τόνο. Αυτός είπε οτι ανέβασε την τιμή το εργοστάσιο που του τα προμηθεύει. Τώρα, τι να πω, ελευθερη αγορά ειμαστε :rolleyes:. Προφανώς λόγω καιρού και ζήτησης αύξησε την τιμή δια τηλεφώνου. Όταν πήγαμε απο κοντά ζητησε 4,4 ευρω το τσουβάλι.

Όσο για την καλή/κακή ποιότητα δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Αυτά που έχουμε τώρα (bioenergy) είναι τα καλύτερα απο όλα όσα χρησιμοποιήσαμε. Ωστόσο πήρε και ο αδερφός μου τα ίδια και είχε πρόβλημα (βγάζει πολύ στάχτη, μαυρίζει το τζάμι και λέει οτι δεν έχει την ίδια απόδοση). Φταίει λέει η συγκεκριμένη παρτίδα. Εμεις πάντως πάλι τετοια θα πάρουμε.

Κάποια άλλα τα οποία μας τα σύστησαν για κορυφαία, εμάς δεν μας βολεψαν γιατί όχι μόνο έβγαζαν σταχτη αλλά και καρβουνο!!! Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει ο αέρας που απαιτείται για την ανάφλεξη και δεν άναβε η σόμπα. Εμεις παίρνουμε 2-3 τσουβαλάκια απο την νέα εταιρία και μετά αν μας αρέσουν παραγγελνουμε τόνο.

Πάντως επειδη η δικια μας ειναι σόμπα/καυστηρας και το έχουμε στο σαλόνι με χαλάει και η αισθητική όταν μαυρίζει το τζάμι. Σε κάποια μαυρίζει στο 5λεπτο και σε κάποια άλλα μετά απο 5-6 ώρες καυσης.

Το καθαρίζουμε καθε μερα. Όντως τα αυστριακά ειναι τα καλύτερα. Απο εκεί που τα πήραμε μας είπαν οτι τα ανοιχτόχρωμα και αυτά που δεν έχουν πολύ σκόνη είναι τα καλύτερα. Φυσικά παιζει ρόλο και το επιπεδο υγρασίας κ.α. Την περίπτωση να παρουμε απο καλοκαιρι για του χρόνου την σκεφτόμαστε. Πιστευουμε οτι πιθανότατα δεν θα έχουν τόση υγρασία όση έχουν αυτα που φτιαχνονται το χειμώνα αλλά πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα του χώρου :confused:

εγω το καλοκαιρι που μας περασε σκεφτηκα να βαλω πελλετ καυστηρα αλλα με κολησε το καθαρισμα, ο αποθηκευτικος χωρος που χρειαζεται για τα πελλετ(δεν εχω αποθηκη και μενω σε παλαιο διαμερισμα)αλλα και η τιμη του καυστηρα....για καλη αποδοση στα 120 τμ επρεπε να δωσω τουλαχιστων 3.000.....και εκανα πισω....και εβαλα ενα περτελαιου τελευταιας τεχνολοχιας με 1.150 ευρω.....εχω καψει μεχρι στιγμης γυρω στα 1000 ευρω πετρελαιο αλλα χωρις οικονομια μονιμα 24 ωρες στους 21-22 βαθμους(μιλαμε για εξωτερικες θερμοκρασιες απο 0 εως - 10 που εφτασε φετος) ασταματητα και με την βοηθεια και ενως κλιματιστικου που εχω για καποιες ωρες(εχω πολυ φνηνο ρευμα......)και υπολογιζω μεχρι τον Μαιο που καιμε εμεις εδω πανω πετελραιο να καψω αλλα 500 ευρω.....σκεφτομαι να βαλω και εγω πελλετ αλλα περιμενω πρωτα να δοκιμαστουν καλα...και να δω τι διαρκεια ζωης εχουν οι καυστηρες....γιατι ακουγονται πολλα και διαφορα....και για την τιμη του πελετ και για την αποδοση με τα χρονια.....απλα ειπα να κανω ενα δυο χρονια υπομονη για να δω πως θα παει......!!!οποτε ολες οι εντυπωσεις εδω μεσα ειναι πολυ χρησιμες και ενδιαφερουσες....

Διαφημίσεις

mgeorgan σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Η αλήθεια είναι οτι με προβληματίζει πολύ αυτή η χωρίς όρια και κανόνες αύξηση της τιμής των πέλετ. Το γεγονός οτι οποιαδήποτε αύξηση βρίσκεται στην ευχαίρεια του κάθε προμηθευτή φοβάμαι οτι θα οδηγήσει σε πλήρη αισχροκέρδια και ίσως είναι και ο μόνος λόγος που δεν βάλαμε ακόμη καυστήρα πέλετ.

Αλλά είναι και η μόνη λύση αφού μένω σε μονοκατοικία 120 τμ εκτεθειμένη γύρω γύρω και χρειαζόμαστε περίπου 3,5 τόνους πετρέλαιο για να περάσουμε τον χειμώνα.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

• 4 months later...

καλησπέρα, λίγο άκαιρο το θέμα με τέτοια ζέστη αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...θέλω να μου πείτε εσείς που έχετε βάλει καυστηρα pellet τις εταιριες γιατί εδώ που είμαι εγώ δεν έχουμε κάποιον ειδικό και επειδή έχω αποφασίσει να βάλω pellet δεν εμπιστεύομαι κανέναν και ούτε θέλω να γίνουν τα υπερπολύτιμα λεφτουδάκια μου πείραμα! οπότε θέλω τον ΕΙΔΙΚΟ μου.:-P:-P:-P

• 1 month later...
Mια και ειμαστε στην καρδια του χειμωνα να πω και εγω την εμπειρια μου,εγω δεν εβαλα λεβητα πελλετ αλλα μονο καυστηρα,για την περιπτωση που πεσει(χαχαχα)η τιμη του πετρελαιου ειναι τεσσερης βιδες υποθεση η αλλαγη του καυστηρα πελλετ σε πετρελαιο.

Μεχρι τωρα εκαψα 2 τονους πελλετ 230ευρω ο πρωτος τονος και 250ευρω ο δευτερος σιγουρα θα χρειαστο αλλους 2 τονους για να βγαλω των φετινο απιστευτα κρυο χειμωνα,βγηκα χτες παρασκευη στο ψαξιμο στην περιοχη μου πευκα θεσσαλονικης,κατω απο 280 δεν εδινε κανενας αλλα και δεν υπηρχε πελλετ,λογο του πολυ κρυου καιρου η ζητηση ειναι πολυ μεγαλη και με το ζορι μου δωσανε 6 σακια ισα ισα για να βγαλω το ΠΣΚ και απο δευτερα βλεπουμε.Συμπερασμα,το καλοκαιρι αγοραζουμαι για ολο τον χειμωνα και πετυχαινουμε καλυτερες τιμες,ολα τα πελλετ που κυκλοφορουν ειναι κατα 80% βουλγαρικα μην δινετε σημασια στα ιταλικα που γραφουν οι σακουλες ακομα και η alfa wood εισαγει απο βουλγαρια για να καλυψη την ζητηση,υπαρχουν και κατι λιγα αυστριακα πελλετ αλλα το κοστος τους ειναι πανω απο 340-350 ο τονος ειναι ομως τα μοναδικα πραγματικα Α ποιοτητος.Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το πελλετ,ακομη και απ το βουλγαρικο απλος θελει παραπανω καθαρισμα ο καυστηρας(μια φορα την μερα) και ανα ενα τονο καλο καθαρισμα τα τουμπα του λεβητα.

Αν κ καθυστερημενα συμφωνω απολυτα με οσα λες!

Ειμαι και γειτονισσα! ;)

• 9 months later...

Καλησπερα στην παρεα. Γνωριζει καποιος αναλογια τ.μ με την δυναμη ενος καυστηρα πελλετ η σομπας πελλετ κτλ...

Για ενα σπιτι 100 τ.μ τι πρεπει να επιλεξω???

Οι σομπες δεν νομιζω να μπορουν να το ζεστανουν ολο απο οσο φανταζομαι...

Δεν θελω ομως να ξεφυγει τελειως η τιμη, βρηκα παραδειγμα προσφορα απο οτι λεει στα 60 KW με 2,200 ευρω ( http://www.alfa-therm.eu/#!prosfora1/c2252

ΑΝ μπορει καποιος ας βοηθηση...ευχαριστω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...