Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καυστηρας pellet γνωρίζει κανείς ?

gentriana

Recommended Posts

Καπνό βγάζει την ώρα που ανάβει για λίγο και μετά σταματάει. Εμείς δεν αλάξαμε καμινάδα κρατίσαμε αυτήν που είχαμε.

Αχ Βιργινία μου διαφώτισέ με λίγο. Έχω ένα περίεργο γείτονα κολλητά στο δικό μου. Αν βγάζει πολλή ώρα καπνό ή μυρίζει άσχημα θα μου κάνει φασαρία.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 158
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ Βιργινία μου διαφώτισέ με λίγο. Έχω ένα περίεργο γείτονα κολλητά στο δικό μου. Αν βγάζει πολλή ώρα καπνό ή μυρίζει άσχημα θα μου κάνει φασαρία.

Αν μένεις στο νομό Αττικής ή Θεσσαλονίκης από το νόμο επιτρέπεται να καις μόνο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (δεν επιτρέπονται τα τζάκια). Στους υπόλοιπους νομούς επιτρέπεται να καις οτιδήποτε θέλεις. Δεν πιστεύω ο γείτονας να σου κάνει οποιαδήποτε φασαρία και το ποιο πιθανό είναι να κάνεις και ο ίδιος σύντομα παρόμοια εγκατάσταση.

Καπνό βγάζει για 3 με 5 λεπτά περίπου. Δεν μυρίζει άσχημα είναι σαν να καίς ξύλο.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Ρωτήσαμε τιμή και μας είπαν 4500 ευρώ για το δικό μας σπίτι 120 τετραγωνικών. Μένουμε σε μια επαρχιακή πόλη κοντά στην Κόρινθο, κι εδώ δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα για τους συγκεκριμένους καυστήρες.

Αν μένεις στο νομό Αττικής ή Θεσσαλονίκης από το νόμο επιτρέπεται να καις μόνο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (δεν επιτρέπονται τα τζάκια). Στους υπόλοιπους νομούς επιτρέπεται να καις οτιδήποτε θέλεις. Δεν πιστεύω ο γείτονας να σου κάνει οποιαδήποτε φασαρία και το ποιο πιθανό είναι να κάνεις και ο ίδιος σύντομα παρόμοια εγκατάσταση.

Μακάρι. Είναι πολύ περίεργος όμως. Το σπίτι τώρα φτιάχνεται κι αυτός όλο προβλήματα δημιουργεί. Την αποθήκη την κάνουμε στην άκρη του δικού μας οικοπέδου κολλητά με το δικό του και μας κάνει συνέχεια παράπονα να την μεταφέρουμε :mad:

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σας εμείς βάλαμε λέβητα pellet πριν κανένα 5μηνο. Εγώ το μόνο μειονέκτημα που βρήκα ήταν ότι θέλει να πετάς τη στάχτη κάθε 1 εβδομάδα περίπου,ανάλογα και πόσο το καις. Όσο για το γέμισμα με pellet κάνω κάθε 15μέρες αλλά εγώ πήρα να έχω μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Πλεονεκτήματα, ούτε και εμείς δεν αλλάξαμε κάτι από την εγκατάσταση που είχαμε του πετρελαίου και επίσης κάναμε απόσβεση του καυστήρα (αξίας 1.500 ευρώ) σε μια χρονιά ουσιαστικά αλλά το κάψαμε βέβαια και λίγο παραπάνω. Για κάθε 2 τόνους pellet πληρώναμε 200-210 ευρώ/τόνο δηλαδή 400-420 ευρώ ενώ για πετρέλαιο θέλαμε για 1 τόνο 900ευρώ (αναλογία όπως λέει και η βιργινία τόνο πετρέλαιο = 2τόνους πελλετ). Τον αγοράσαμε από μία καινούργια εταιρεία με την επωνυμία ''4Μ'' και από εκεί προμηθευόμασταν και το πέλλετ. Εμείς μιλούσαμε με κάποιον Παππά Μιλτιάδη στο e-mail [email protected] και στο τηλ 6942450826. Δεν έχουμε κάποιο παράπονο για την ώρα.

Καλημέρα σας εμείς βάλαμε λέβητα pellet πριν κανένα 5μηνο. Εγώ το μόνο μειονέκτημα που βρήκα ήταν ότι θέλει να πετάς τη στάχτη κάθε 1 εβδομάδα περίπου,ανάλογα και πόσο το καις. Όσο για το γέμισμα με pellet κάνω κάθε 15μέρες αλλά εγώ πήρα να έχω μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Πλεονεκτήματα, ούτε και εμείς δεν αλλάξαμε κάτι από την εγκατάσταση που είχαμε του πετρελαίου και επίσης κάναμε απόσβεση του καυστήρα (αξίας 1.500 ευρώ) σε μια χρονιά ουσιαστικά αλλά το κάψαμε βέβαια και λίγο παραπάνω. Για κάθε 2 τόνους pellet πληρώναμε 200-210 ευρώ/τόνο δηλαδή 400-420 ευρώ ενώ για πετρέλαιο θέλαμε για 1 τόνο 900ευρώ (αναλογία όπως λέει και η βιργινία τόνο πετρέλαιο = 2τόνους πελλετ). Τον αγοράσαμε από μία καινούργια εταιρεία με την επωνυμία ''4Μ'' και από εκεί προμηθευόμασταν και το πέλλετ. Εμείς μιλούσαμε με κάποιον Παππά Μιλτιάδη στο e-mail [email protected] και στο τηλ 6942450826. Δεν έχουμε κάποιο παράπονο για την ώρα.

Καλημέρα και από μένα. Να σε ρωτήσω για την στάχτη πως την βγάζεις και την πετάς ? Γεμίζεις σακούλες και τις πετάς στα σκουπίδια ?

Έχει ένα δοχείο που αποθηκεύεται και όταν γεμίσει εκείνο το αδειάζω σε σακούλες σκουπιδιών και όταν γεμίσουν τις πετάω, έτσι και αλλιώς όταν γεμίζουν ελαφριές είναι, στάχτη έχουν. Προτιμώ να κάνω αυτό παρά να πληρώνω το πετρέλαιο :)

Καλημέρα και από μένα. Να σε ρωτήσω για την στάχτη πως την βγάζεις και την πετάς ? Γεμίζεις σακούλες και τις πετάς στα σκουπίδια ?

Έχει ένα δοχείο που αποθηκεύεται και όταν γεμίσει εκείνο το αδειάζω σε σακούλες σκουπιδιών και όταν γεμίσουν τις πετάω, έτσι και αλλιώς όταν γεμίζουν ελαφριές είναι, στάχτη έχουν. Προτιμώ να κάνω αυτό παρά να πληρώνω το πετρέλαιο :)

Είδα ότι τον καυστήρα τον αγόρασες 1500 ευρώ μόνο. Εδώ στην περιοχή μου (Κόρινθος) μας ζητάνε για 120 τετραγωνικά, 3800 ευρώ. Σε ποια περιοχή είσαι ?

Εγώ μένω στα Μουδανιά της Θεσσαλονίκης αλλά το αγόρασα από Ορεστιάδα. Το ξέρω ότι γενικά ζητάνε πολλά αλλά από άλλου έμαθα και εγώ για την Ορεστιάδα. Αυτός έχει διάφορους λέβητες και σόμπες pellet για διάφορα τετραγωνικά και οικονομικά.

Είδα ότι τον καυστήρα τον αγόρασες 1500 ευρώ μόνο. Εδώ στην περιοχή μου (Κόρινθος) μας ζητάνε για 120 τετραγωνικά, 3800 ευρώ. Σε ποια περιοχή είσαι ?

Διαφημίσεις

Εγώ μένω στα Μουδανιά της Θεσσαλονίκης αλλά το αγόρασα από Ορεστιάδα. Το ξέρω ότι γενικά ζητάνε πολλά αλλά από άλλου έμαθα και εγώ για την Ορεστιάδα. Αυτός έχει διάφορους λέβητες και σόμπες pellet για διάφορα τετραγωνικά και οικονομικά.

Έχεις μονοκατοικία ? Στο ζεσταίνει καλά το σπίτι ?

ξέρετε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με pellet σε στυλ σόμπας;;;

δηλαδή, να μην συνδέσεις τα σώματα του καλοριφερ..... να το χρησιμοποιείς γαι να ζεστάνεις ένα κομμάτι μόνο;;;;;

ξέρετε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με pellet σε στυλ σόμπας;;;

δηλαδή, να μην συνδέσεις τα σώματα του καλοριφερ..... να το χρησιμοποιείς γαι να ζεστάνεις ένα κομμάτι μόνο;;;;;

Ναι, είμαι σίγουρη ότι υπάρχει σόμπα χωρίς να τη συνδέσεις με το καλοριφέρ. Και χρειάζεται και μικρό μπουρί.

Ναι, είμαι σίγουρη ότι υπάρχει σόμπα χωρίς να τη συνδέσεις με το καλοριφέρ. Και χρειάζεται και μικρό μπουρί.

και καλα δηλαδή όπως οι κλασσικές ξυλόσομπες;;;

με μπουρί στο τοίχο κτλ.....

ξέρουμε πόσο στοιχίζει κάτι τέτοιο;;;;;

κι αν πιάνει πολύ χώρο;;;; :rolleyes:

το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για κάτι τέτοιο..... :idea:

βασικά στο σπίτι έχουμε τζάκι και ζεσταίνει πολυ σε κουζίνα-σαλόνι.... μας αρέσει κιόλας το τζακι!!!!

και λέω για οικονομία μήπως στο υπόλοιπο σπίτι έβαζα καμιά σόμπα pellet....το υπόλοιπο σπίτι είναι 2 υπνοδωμάτια.... το πετρέλαιο πλέον είναι ασύμφορο.... και πρέπει να δω τι θα κάνω.... τουλάχιστον η βασική θέρμανση του σπιτιου να μην είναι καλοριφερ.... το καλοριφερ να παίζει σε ώρα ανάγκης......

ευχαριστώ για την απάντηση!!!!!!!!! :P

Ναι μονοκατοικία έχουμε. Δεν εχει καμία διαφορα στην απόδοση. Δεν καταλαβένεις κάποια διαφορά. Άλλωστε με τα καλοριφέρ ζεστένεσαι δεν έχει σημασία με ποιό τρόπο ζεστένονται αυτά, pellet ή πετρέλαιο.

Έχεις μονοκατοικία ? Στο ζεσταίνει καλά το σπίτι ?

Διαφημίσεις

Όπως είπα και στην anastasiaspil επειδή εγώ έχω βάλει καυστήρα pellet όταν έψαχνα η εταιρεία μου έστειλε ένα φυλλάδιο και με σόμπες pellet και νομίζω ότι έιχαν γύρω στο χιλιάρικο αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τις ξυλόσομπες, είχαν όμορφο design.

και καλα δηλαδή όπως οι κλασσικές ξυλόσομπες;;;

με μπουρί στο τοίχο κτλ.....

ξέρουμε πόσο στοιχίζει κάτι τέτοιο;;;;;

κι αν πιάνει πολύ χώρο;;;; :rolleyes:

το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για κάτι τέτοιο..... :idea:

βασικά στο σπίτι έχουμε τζάκι και ζεσταίνει πολυ σε κουζίνα-σαλόνι.... μας αρέσει κιόλας το τζακι!!!!

και λέω για οικονομία μήπως στο υπόλοιπο σπίτι έβαζα καμιά σόμπα pellet....το υπόλοιπο σπίτι είναι 2 υπνοδωμάτια.... το πετρέλαιο πλέον είναι ασύμφορο.... και πρέπει να δω τι θα κάνω.... τουλάχιστον η βασική θέρμανση του σπιτιου να μην είναι καλοριφερ.... το καλοριφερ να παίζει σε ώρα ανάγκης......

ευχαριστώ για την απάντηση!!!!!!!!! :P

Ένας τόνος πετρέλαιο 780? = με 2,5 τόνους πελετ Χ250 = 625 ?, και αυτό εφόσον είναι καλής ποιότητας , όχι από Βουλγαρία και με πολύ χαμηλή υγρασία .

Μειονεκτήματα ?

Χαμαλίκι

Χώρος αποθήκευσης

Δίκτυο διανομής

Δίκτυο service

Βρομιά

Κορίτσια ζητώ τη βοήθειά σας. Μας είπαν αντί για καυστήρα πετρελαίου στο σπίτι που φτιάχνουμε να βάλουμε καυστήρα που να καίει pellets.

Έχει καμμιά στο σπίτι της τέτοιο καυστήρα? Τι μειονεκτήματα και τι πλεονεκτήματα έχει ?

Ένας τόνος πετρέλαιο 780? = με 2,5 τόνους πελετ Χ250 = 625 ?, και αυτό εφόσον είναι καλής ποιότητας , όχι από Βουλγαρία και με πολύ χαμηλή υγρασία .

Μειονεκτήματα ?

Χαμαλίκι

Χώρος αποθήκευσης

Δίκτυο διανομής

Δίκτυο service

Βρομιά

Μειονεκτήματα ?

Χαμαλίκι

Χώρος αποθήκευσης

Δίκτυο διανομής

Δίκτυο service

Βρομιά

Δηλαδή είναι κάτι σαν τα καλοριφέρ που έκαιγαν πυρήνα ? Είχαμε παλιά στο πατρικό μου και είχαμε δυνοπαθήσει. Άσε που αρκετές φορές ήταν μες στην υγρασία και δεν καιγότανε με τίποτα, και γέμιζε η γειτονιά καπνούς .

Μειονεκτήματα ?

Χαμαλίκι

Χώρος αποθήκευσης

Δίκτυο διανομής

Δίκτυο service

Βρομιά

Που βρήκες πετρέλαιο με 780 ? ; Η μέση τιμή είναι 900 ευρώ.

Η σχέση 1:2,5 που αναφέρεις μάλλον αναφέρεται σε καυστήρες κάκιστης ποιότητας.

Το πέλλετ Βουλγαρίας μία χαρά είναι για την ώρα (150/ τόνος), δηλαδή αντί για 900 ευρώ ξοδεύω περίπου 300.

Μειονέκτημα είναι σίγουρα το κόστος αγοράς καινούριου λέβητα 4000-5000 ευρώ και το γεγονός ότι μία φορά στις 10 μέρες πρέπει να αφαιρείς τη στάχτη από το συλλέκτη και να ρίχνεις πέλλετ στο σιλό.

Που βρήκες πετρέλαιο με 780 ? ; Η μέση τιμή είναι 900 ευρώ.

Η σχέση 1:2,5 που αναφέρεις μάλλον αναφέρεται σε καυστήρες κάκιστης ποιότητας.

Το πέλλετ Βουλγαρίας μία χαρά είναι για την ώρα (150/ τόνος), δηλαδή αντί για 900 ευρώ ξοδεύω περίπου 300.

Μειονέκτημα είναι σίγουρα το κόστος αγοράς καινούριου λέβητα 4000-5000 ευρώ και το γεγονός ότι μία φορά στις 10 μέρες πρέπει να αφαιρείς τη στάχτη από το συλλέκτη και να ρίχνεις πέλλετ στο σιλό.

Τα πέλλετ είναι συσκευασμένα για να μπορείς να τα αποθηκεύσεις κάπου ή στα ξεφορτώνουν χύμα σε κάποιο μέρος ?

Μολις βρηκα το θεματακι και με ενδιαφερει...

Εμεις φτιαχνουμε τωρα το σπιτι μας...διαμερισμα σε πολυκατοικια αλλα με δικο μας καυστηρα και λεβητα(ολα τα διαμερισματα στην πολυκατοικια ετσι θα ειναι) και αποφασισαμε να βαλουμε και ενεργειακο τζακι αντι για συμβατικο...

Θα φτασει περιπου 4500 ευρω κομπλε με την διακοσμηση του(3000 ευρω θα πληρωσουμε εξτρα εμεις-1500 περιπου ειναι το κοστος του κατασκευαστη)....

σκεφτομαι να το καιμε απο το απογευμα και μετα μεχρι να κοιμηθουμε και απλα το πρωι που εμεις μεν θα φευγουμε αλλα το παιδι θα ειναι σπιτι να αναβω και το καλοριφερ με θερμοστατη-χρονοδιακοπτη ωστε να υπαρχει ζεστη...

Βασικα δεν ξερω τι κερδος θα εχουμε...στην πορεια θα δουμε αλλα εσεις που εχετε κατι παρομοιο ειδατε οφελος???

Να ρωτησω και κατι ακομη...

Εμεις δεν εχουμε δυνατοτητα να βαλουμε ηλιακο θερμοσιφωνα και το χειμωνα το νερο σε μπανιο κλπ θα ζεσταινεται μεσω μποιλερ οσο ειναι ανοιχτη η θερμανση.

Αν δεν ειναι ανοιχτο ολη μερα το καλοριφερ...ποση ωρα μενει ζεστο το νερο...ξερετε να μου πειτε???

Επισης θα εχει ενα κουμπακι ωστε το καλοκαιρι να παιρνει μπρος ο καυστηρας για λιγο αλλα να μην ζεσταινονται τα σωματα...αλλα ισα να εχει ζεστο νερο το σπιτι.Μας ειπαν οτι θα πρεπει απλα να υπαρχει λιγο πετρελαιο και το καλοκαιρι μεσα στο λεβητα και οτι η καταναλωση θα ειναι πολυ μικρη.

Εχετε αποψη??

Οι σομπες pellet ενδεικνυνται και για μικρους χωρους...ας πουμε να ζεσταινονται δυο δωματια μονο??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...