Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόση δύναμη έχει η θρησκεία;

no doubt

Recommended Posts

Πρέπει δηλαδή να πιστεύουμε αλλά να έχουμε και κριτική σκέψη; Να κρατάμε ότι μας κάνει;

Ακριβως οτι λεει η προταση χαρα μου. Τπτ παραπανω. Εαν δωσεις εσυ την δυναμη η πιστη σου στην Θρησκεια σου μπορει να σου σωσει ή να σου παρει την ζωη και ολα τα ενδιαμεσα. Εχει την δυναμη και την εκταση που εσυ θα της δωσεις. Απο μονη της η Θρησκεια δεν εχει καμια δυναμη. Εσυ την φτιαχνεις και εσυ την χαλας. Εσυ την αφηνεις να σε φτιαξει και να σε χαλασει.........Εαν εσυ επιλεξεις η Θρησκεια σου να εχει την δυναμη να σου παρει την ζωη τοτε δικια σου ευθυνη ειναι. Και οχι της θρησκειας σου.......δικια σου επιλογη και οχι επειδη στο ειπε η Θρησκεια σου. Η Θρησκεια σου μπορει να σε διαταζει να τρως ζωντανα μωρα καθε πρωι....η τελικη επιλογη? Ειναι ΠΑΝΤΑ δικια σου.....

και ελεγα ΔΕΝ θα τοποθετηθω αλλα απο τα μαλλια με τραβηξες βραδυατικα......:-P

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 149
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 21 δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 16 δημοσιεύσεις

• no doubt

no doubt 15 δημοσιεύσεις

• Eviri

Eviri 12 δημοσιεύσεις

το "κάρμα" μεταφέρετε στα μαλία το σπέρμα το ωάριο και το αίμα ... (+ κολπικά υγρα κλπ κλπ ...) το ντάρμα πάλι όχι ....

(το κάρμα είναι η κακή κληρονομιά το νταρμα η καλή ) κατι τεοιο να κατλάβεις αλλα με ινδουιστικούς όρους στα ειπα :-) )

ειχα γνωρισει καποτε μια κοπελα μαρτυρα του ιεχωβα.μου ειχε πει οτι θεωρουν οτι ο θεος εδωσε στον καθενα μας το σωμα αιμα οργανα κτλ και οτι οι ανθρωποι δεν εχουν το δικαιωμα το δωρο αυτο να το δωσουν αλλου κατα καποιο τροπο.ειχε χασει τον πατερα της γιατι αρνηθηκε μεταγγιση.

children=world:D

happy children=better world:wink:

:lol:

¨Ελα σιγά την τοποθέτηση. Ουδέτερη είσαι.

Πάντως πολύ έχουν σωθεί με τη δύναμη της θρησκείας.

:lol:

¨Ελα σιγά την τοποθέτηση. Ουδέτερη είσαι.

Πάντως πολύ έχουν σωθεί με τη δύναμη της θρησκείας.

Συμφωνω απολυτα. Αν διαβασεις το λεω και αυτο. Ειτε θετικα ειτε αρνητικα........:wink:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Ακριβως οτι λεει η προταση χαρα μου. Τπτ παραπανω. Εαν δωσεις εσυ την δυναμη η πιστη σου στην Θρησκεια σου μπορει να σου σωσει ή να σου παρει την ζωη και ολα τα ενδιαμεσα. Εχει την δυναμη και την εκταση που εσυ θα της δωσεις. Απο μονη της η Θρησκεια δεν εχει καμια δυναμη. Εσυ την φτιαχνεις και εσυ την χαλας. Εσυ την αφηνεις να σε φτιαξει και να σε χαλασει.........Εαν εσυ επιλεξεις η Θρησκεια σου να εχει την δυναμη να σου παρει την ζωη τοτε δικια σου ευθυνη ειναι. Και οχι της θρησκειας σου.......δικια σου επιλογη και οχι επειδη στο ειπε η Θρησκεια σου. Η Θρησκεια σου μπορει να σε διαταζει να τρως ζωντανα μωρα καθε πρωι....η τελικη επιλογη? Ειναι ΠΑΝΤΑ δικια σου.....

Αυτο αριβως το πιστευω κι εγω.Γι'αυτο εξαλλου και δεν αναφερεται πουθενα "η δυναμη της θρησκειας" ως εκφραση αλλα "η δυναμη της πιστης".

Αυτο αριβως το πιστευω κι εγω.Γι'αυτο εξαλλου και δεν αναφερεται πουθενα "η δυναμη της θρησκειας" ως εκφραση αλλα "η δυναμη της πιστης".

αυτο ακριβως σκεφτομουν,"η πιστη σου σε εσωσε" δε λενε?

children=world:D

happy children=better world:wink:

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και το ζήτημα του αίματος

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν δέχονται την ιατρική πρακτική της μετάγγισης ολικού αίματος[62]. Αυτή η θέση τους στηρίζεται στην κατανόηση που έχουν για την Χριστιανική προειδοποίηση της Αγίας Γραφής να "απέχουν από αίμα". (Πράξεις 15:28, 29) Κατά συνέπεια, αρνούνται να δεχτούν μεταγγίσεις ολικού αίματος και των βασικών παραγώγων του αίματος. Πιστεύουν ότι η παραπάνω εντολή που δόθηκε στους Χριστιανούς αποτελεί προέκταση εντολών που δόθηκαν από τον Θεό πριν από την χριστιανική εποχή για αποχή από τη χρήση του αίματος, προς τον Νώε και την οικογένειά του αμέσως μετά τον Κατακλυσμό (Γένεση 9:4) και στο έθνος Ισραήλ μέσω του Μωσαϊκού Νόμου. (Λευιτικό 17:10-14)

Αν και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν λαμβάνουν πλήρες αίμα σε οποιαδήποτε μορφή περιλαμβανομένης και της μετάγγισης αίματος, μπορεί το κάθε άτομο ξεχωριστά να ενεργήσει σύμφωνα με τη συνείδησή του όσον αφορά το αν θα δεχτεί συγκεκριμένα κλάσματα και παράγωγα του αίματος. Για παράδειγμα, το Νοσοκομείο της Πενσυλβανίας παρέχει έναν λεπτομερή κατάλογο (στην αγγλική) με όλες τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Η άρνηση μετάγγισης αίματος από τους Μάρτυρες αποτελεί σοβαρό ζήτημα όσον αφορά τα μέλη της ιατρικής κοινότητας. Συνήθως δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα όταν ένας ενήλικος Μάρτυρας του Ιεχωβά αρνείται την πρακτική της μετάγγισης αίματος. Σε μερικές χώρες όμως, οι νόμοι μπορεί να επιβάλλουν περιορισμούς στους γιατρούς όσον αφορά τη συμμόρφωσή τους με την επιθυμία του ασθενούς για μη μετάγγιση αίματος, ειδικά σε περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή. Σε άλλες χώρες, αντίθετα, έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες σε γιατρούς οι οποίοι δεν σεβάστηκαν την επιθυμία του ασθενούς και χορήγησαν αίμα, ακόμη και σε περιπτώσεις αρνητικής εξέλιξης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσεις ανωτάτων πολιτειακών δικαστηρίων έχουν επιβεβαιώσει το δικαίωμα των ενηλίκων Μαρτύρων του Ιεχωβά να αρνούνται τη μετάγγιση αίματος έχοντας επίγνωση των πιθανών κινδύνων και να μην τους χορηγείται αίμα παρά τη θέλησή τους[63]. Στην Ελλάδα η παλαιότερη νομική αναφορά στο ζήτημα του αίματος ανάγεται στο 1969 οπότε σε επίσημη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών αναφερόταν ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν μπορούν να αρνηθούν «την εφαρμογή των νόμων [...] τόσο για την υποχρεωτική στράτευση, όσο και για τις μεταγγίσεις αίματος που επιβάλλονται για θεραπευτικούς σκοπούς»[64]. Η σύγχρονη ιατρική δεοντολογία λαμβάνει όλο και περισσότερο υπόψη τις πεποιθήσεις και επιλογές του ασθενούς για την ολιστική θεραπευτική αντιμετώπισή του[65] και αυτό αφορά και το δικαίωμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά να αρνούνται τη μετάγγιση αίματος[66]. Με βάση τη νόμιμα δηλωμένη επιθυμία τους, οι ενήλικοι Μάρτυρες του Ιεχωβά μπορούν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και να αρνηθούν να δεχτούν οποιαδήποτε χρήση αίματος. Για αυτόν το σκοπό, οι ενήλικες Μάρτυρες του Ιεχωβά διαθέτουν ένα δεσμευτικό για το ιατρικό προσωπικό ενημερωμένο έγγραφο στο οποίο περιγράφονται με σαφήνεια οι προσωπικές τους επιλογές όσον αφορά την ιατρική τους περίθαλψη και στο οποίο ορίζεται αντιπρόσωπος σε περίπτωση που δεν θα είναι ικανοί για δικαιοπραξία.[67]

Το ζήτημα της άρνησης μετάγγισης είναι πιο περίπλοκο, όταν ο ασθενής είναι ανήλικος. Τα Δικαστήρια συνήθως διατάσσουν τη μετάγγιση σε παιδιά, υποκαθιστώντας το δικαίωμα των γονέων να κρίνουν το συμφέρον των ανήλικων παιδιών τους. Γονείς που αποτρέπουν τη χρήση μετάγγισης αίματος στα παιδιά τους σε περιπτώσεις που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των παιδιών τους μπορεί να αντιμετωπίσουν δίωξη. Σε άλλες περιπτώσεις τα δικαστήρια έχουν σεβαστεί τη δηλωμένη απόφαση ενός ανήλικου παιδιού που έχει τη δυνατότητα να υπερασπίσει τα πιστεύω του ενώπιον του δικαστηρίου με τρόπο που να κάνει φανερό ότι έχει ώριμη κατανόηση του ζητήματος και ότι δεν υφίσταται αθέμιτη επιρροή από τους γονείς. Στην ιατρική δεοντολογία το ζήτημα αναφορικά με τους ανηλίκους είναι εριζόμενο. Ενώ σε σύγχρονα κείμενα ιατρικής δεοντολογίας υποστηρίζεται ότι, αν ο ανήλικος έχει την ωριμότητα και την κρίση να αποφασίσει για τη θεραπεία του, θα πρέπει να γίνεται δεκτή η γνώμη του[68], άλλοι υποστηρίζουν ότι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υπάρχει ο κίνδυνος η απόφαση των παιδιών να επηρεάζεται από τον φόβο της αποκοπής και γι' αυτό η απόφαση είναι καλύτερο να λαμβάνεται από τα δικαστήρια[69]. Στην Ελλάδα η μετάγγιση σε ανηλίκους διατάσσεται παγίως από τον Εισαγγελέα σε περίπτωση κινδύνου για την υγεία ή τη ζωή του ανηλίκου, ενώ έχει κριθεί από τα δικαστήρια ότι η θρησκευτική πεποίθηση των γονέων - Μαρτύρων του Ιεχωβά περί άρνησης μετάγγισης αίματος είναι εν δυνάμει ενάντια στο συμφέρον των ανήλικων παιδιών και ότι σε περίπτωση διαζυγίου είναι παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν για την απόφαση σε ποιον γονέα θα ανατεθεί η επιμέλειά τους. Στις δικαστικές αποφάσεις εκφράζεται ο φόβος ότι ο γονέας - Μάρτυρας του Ιεχωβά σε ενδεχόμενη έκτακτη περίπτωση πιθανώς θα αποκρύψει την ανάγκη του παιδιού για μετάγγιση, κάτι που προβλέπεται ότι θα έχει βλαπτικές συνέπειες για το παιδί[70]. Στις ίδιες αποφάσεις αναφέρεται βέβαια ότι, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 1511 Αστικού Κώδικα, όπου είναι δυνατό, το δικαστήριο οφείλει να ζητάει και να συνεκτιμάει την γνώμη του ίδιου του ανηλίκου "ανάλογα με την ωριμότητα του".

πηγή Bικιπαιδεία

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

οι γονεις μου ειχαν κατι πελατες μαρτυρες του ιεχωβα που αφησαν το κοριτσι τους να πεθανει επειδη παρουσιασε μια παθηση,δε θυμαμαι τι ακριβως γιατι εχει χρονια,κ χρειαστικε μεταγγιση.προτιμησαν να πεθανει η κορη τους ''γιατι ετσι το θελει ο θεος'' ενω μπορουσαν να την σωσουν!!!:evil: αυτο ξεπερναει τα ορια ρε παιδια!!!εγω για τα παιδια μου παντως θα αλλαζα κ θρησκεια κ πατριδα κ τα παντα!:evil:

Για αυτούς που δεν δέχονται μετάγγιση αίματος και πεθαίνουν, για αυτούς που ζώνονται εκρηκτικά και πεθαίνουν, για αυτούς που......, επειδή το είπε η θρησκεία τους(ποιός συγκεκριμένα?), το μόνο που έχω να πω είναι μακάριοι τω πνευματι.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Εδώ φταίει η νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω, το λόγο να χαθεί η ανθρώπινη ζωή από ΒΛΑΚΕΙΑ! Ας βγεί νόμος, που όταν κρίνεται απαραίτητο να γίνεται μετάγγιση αίματος σε ανθρώπους που λόγω θρησκείας δε τους επιτρέπεται. Ήμαρτον....να τα αποτελέσματα, άφησε 2 μικρά παιδιά πίσω της. Αυτοκτονία για εμένα!

Δεν είναι λογικό να υπάρχει νόμος που να καταστρατηγεί τα θρησκευτικά πιστεύω από τη στιγμή που δεν τραυματίζουν τους άλλους. Για τον εαυτό του είναι υπεύθυνος ο καθένας...

Στην ερωτηση καθεαυτη 'Ποση δυναμη εχει η θρησκεια' θα απαντησω και πουθενα αλλου.

Εχει οση της δινουμε ΕΜΕΙΣ. Είτε θετικα είτε αρνητικα........

Ellemphriem... από το στόμα μου το πήρες!! Αυτό σκεφτόμουν... με τα ίδια λόγια!!! "Η θρησκεία έχει τόση δύναμη όση της δίνουμε ... ΕΜΕΙΣ !!!"

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δεν είναι λογικό να υπάρχει νόμος που να καταστρατηγεί τα θρησκευτικά πιστεύω από τη στιγμή που δεν τραυματίζουν τους άλλους. Για τον εαυτό του είναι υπεύθυνος ο καθένας

Σε άλλες χώρες όπως παρέθεσε και μια κοπέλα απο τη Wikepedia, υπάρχει νομικό πλαίσιο. Όπως υπήρχε και στην Ελλάδα πριν τη μεταπολίτευση. Εδώ μιλάμε για αυτοκτονία κατά βάθος και οι γιατροί εμπλέκονται ουσιαστικά σε ''φόνο'' γιατί γνωρίζουν τις επιπτώσεις, αλλά τα χέρια τους είναι δεμένα. Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό με ηθικές, νομικές, θρησκευτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Κι εμένα μου φαίνεται λογικό πρώτα να σε σώζουν και μετά να σε ρωτάνε αμα θες..... αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι θεμιτό.

Όντας έξω από αυτή τη θρησκεία, μου φαίνεται άσχημο που "αφέθηκε" να πεθάνει. Έχοντας όμως ζήσει σε άτομα που βρίσκονται σε θρησκευτικό οίστρο.... μπορώ να αντιληφθώ τη θέση τους..... και τη δύναμη των πιστεύω τους.

Εκείνη θεωρεί πως έκανε την υπέρτατη θυσία για την ψυχή της και πως η ψυχή της λυτρώθηκε από τις αμαρτίες..... Αυτό... πώς να το αντιμετωπίσεις;;

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Να βάλω και μια ακόμα διάσταση στον προβληματισμό;

Η ορθοδοξία μέχρι προσφάτως είχε διφορούμενη άποψη για τις μεταμοσχεύσεις. Υπήρχαν δε αξιοσέβαστα άτομα (όπως ο γέροντας Παίσιος) που είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά των μεταμοσχεύσεων με ηθικά και θρησκευτικά επιχειρήματα...

.....δε νομίζω τάκη....

Η ορθοδοξία μέχρι προσφάτως είχε διφορούμενη άποψη για τις μεταμοσχεύσεις. Υπήρχαν δε αξιοσέβαστα άτομα (όπως ο γέροντας Παίσιος) που είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά των μεταμοσχεύσεων με ηθικά και θρησκευτικά επιχειρήματα...

Σοβαρά μιλάς;

Δεν το γνώριζα καθόλου αυτό.

Κι εμένα μου φαίνεται λογικό πρώτα να σε σώζουν και μετά να σε ρωτάνε αμα θες..... αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι θεμιτό.

Όντας έξω από αυτή τη θρησκεία, μου φαίνεται άσχημο που "αφέθηκε" να πεθάνει. Έχοντας όμως ζήσει σε άτομα που βρίσκονται σε θρησκευτικό οίστρο.... μπορώ να αντιληφθώ τη θέση τους..... και τη δύναμη των πιστεύω τους.

Εκείνη θεωρεί πως έκανε την υπέρτατη θυσία για την ψυχή της και πως η ψυχή της λυτρώθηκε από τις αμαρτίες..... Αυτό... πώς να το αντιμετωπίσεις;;

Η ψυχή σου καλή μου δε λυτρώνεται έτσι.... Σημασία έχει τί κάνεις όσο ζείς. Ποιές είναι οι πράξεις σου. Τί να το κάνω να τρέχω στις εκκλησίες, να νηστεύω και με το που θα πάω σπίτι μου να αρχίσω τις συκοφαντίες και να κοιτάω πώς να σου βγάλω το μάτι ; Καλύτερο δεν είναι να πιστεύω και να αποστασιοποιηθώ απο τη θρησκεία, αλλά να κάνω καλά έργα ;

Γενικότερα οι Ιεχωβάδες είναι πολυ θρήσκοι κι αύτο που με εκνευρίζει είναι που προσυλητίζουν! Να περπατάω στο δρόμο και να με κυνηγάει, κυριολεκτικά, να μου δώσει φυλλάδες!!!!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Εγω ένα πραγμα δεν καταλαβαίνω.....εαν δεν δεχονται την μετάγγιση αίματος για να σωθει η ζωή τους για θέμα υγείας δλδ τοτε δεν πρεπει να δεχονται οποιαδήποτε παρεμβσαη απο γιατρους.....πχ αν αρρωστήσουν,οταν είναι να γεννήσουν κοκ.....ή ζητας την βοήθεια και την συμβουλή του γιατρού ή τους απαξιώνεις εντελως......Αλλο πράγμα η πίστη και αλλό ο φανατισμός.......

ΔΕ το γνώριζα ομολογουμένως....

iyuNp3.png4hNCp3.png

αυτη η ευκολία βρε παιδι μου όμως , που οι θρησκίες ΑΛΛΑΖΟΥΝ με τους νόμους ... πολύ μου αρέσει ... :lol::lol::lol::lol::lol: και με προβληματίζει ταυτοχρονος δε ...

τελικά ο θεός τους είπε ΝΑΙ Ή ΟΧΙ να ξέρουμε δλδ ! :lol::lol::lol::lol::lol:

α... και στο τεστακι για το ποια είναι η καλύτερη θρησκεία βγάλαμε ακρη ή γύρω γύρω Σαββατο και στο παγκακι Κυριακή

... ? :-) :-) :-) (δεν το κάνω embaded για ευνόητους λόγους )

Η ψυχή σου καλή μου δε λυτρώνεται έτσι.... Σημασία έχει τί κάνεις όσο ζείς. Ποιές είναι οι πράξεις σου. Τί να το κάνω να τρέχω στις εκκλησίες, να νηστεύω και με το που θα πάω σπίτι μου να αρχίσω τις συκοφαντίες και να κοιτάω πώς να σου βγάλω το μάτι ; Καλύτερο δεν είναι να πιστεύω και να αποστασιοποιηθώ απο τη θρησκεία, αλλά να κάνω καλά έργα ;

Γενικότερα οι Ιεχωβάδες είναι πολυ θρήσκοι κι αύτο που με εκνευρίζει είναι που προσυλητίζουν! Να περπατάω στο δρόμο και να με κυνηγάει, κυριολεκτικά, να μου δώσει φυλλάδες!!!!

Μωρέ εγώ να συμφωνήσω μαζί σου.... αλλά κάνεις ένα μικρό λαθάκι....

Εσύ βάζεις τη λογική σε συνδυασμό με τη θρησκεία..... Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πίστης... το θρησκευτικό συναίσθημα είναι πάνω απ' όλα και η λογική έχει "συντονιστεί" να συμφωνεί με αυτό. Στις διαφωνίες, ακολουθείται το θρησκευτικό συναίσθημα....

Άρα......?

Κάπως έτσι...Ας πούμε η ορθοδοξία κατά τη γνώμη μου, συμπεριλαμβάνει πολλές υπερβολές! Π.χ. νηστείες, εξομολογήσεις, οχι προγαμιαίες σχέσεις κλπ.. Κατ' εμέ αυτά είναι υπερβολικά, τα έχουν εφευρέσει οι παπάδες, για να σας το πω όπως ακριβώς το σκέφτομαι. Πιστεύω στο Θεό μας, όπως το δίδαξε αυτός το έργο του κι όχι όπως το έπλασαν αργότερα. Είμαι Χριστιανή, αλλά δεν είμαι θρήσκα. Δε θα πάω στην εκκλησία παρα μόνο όταν το νιώσω ,αλλιώς είναι ουτοπία, δε νηστεύω πάντα και ΠΟΤΕ δεν εξομολογούμαι.

Like me

πάντως στην διπλανή μας πολυκατοικία μου μένουν μια οικογένεια Ιεχωβάδων και χτύπησε ο πατέρας της οικογένειας σοβαρά και στο νοσοκομείο πήγε και έκανε όλα τα απαραίτητα.

Οπότε είναι και πως βλέπει ο καθένας την θρησκεία του.

Μωρέ εγώ να συμφωνήσω μαζί σου.... αλλά κάνεις ένα μικρό λαθάκι....

Εσύ βάζεις τη λογική σε συνδυασμό με τη θρησκεία..... Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πίστης... το θρησκευτικό συναίσθημα είναι πάνω απ' όλα και η λογική έχει "συντονιστεί" να συμφωνεί με αυτό. Στις διαφωνίες, ακολουθείται το θρησκευτικό συναίσθημα....

Άρα......?

Ίσως να 'χεις δίκιο....αλλά πώς συμπέρανες πως λογική και πίστη συνάδουν κατ' εμέ; Ίσως έχεις καταλάβει κάτι που εγώ δεν έχω καταλάβει μέσα μου και θα ήθελα να εστιάσω σε αυτό το σημείο.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...