Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ;

Recommended Posts

Γεια σας κοπελες!!!Εχω ενα θεματακι:η μπεμπουλα μου (8 μηνων και 8,5 κιλα) εχει συνηθησει να την κοιμιζω μεσημερι - βραδυ στην αγκαλια με κουνημα.Μεχρι τωρα ενταξει,την εβγαζα με μερικες ενοχλησεις στα χερια και τη μεση.Τωρα που ειμαι εγκυος τι κανω???:roll:

Α,και το καλυτερο απο ολα,δεν θελει να ειμαι καθιστη τουλαχιστον,με θελει και ορθια το καμαρι μου...αμα καθομαι κατω τσαντιζεται!!!(την εχω κακομαθει και λιγο):?

N9Urp2.pngGowOp3.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 138
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα!

Είμαι στην 9η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Έχω ήδη έναν γιο 19 μηνών,

τον οποίο προσπαθώ όσο γίνεται να μην σηκώνω και γενικά έχω βοήθεια.

Είναι 12 κιλά! και πριν από λίγο επειδή ψιλοχτύπησε στο μπάνιο και ήθελε την αγκαλίτσα της μαμάς μόνο, μου τον έδωσε ο άντρας μου ενώ ήμουν καθιστή και εγώ τον πήρα με την πετσέτα ξαπλωμενο στην αγκαλιά μου και τον κουβάλησα μέχρι το άλλο δωμάτιο...

Νιώθω ότι ζορίστηκα αρκετά...και τώρα ανησυχώ μήπως έκανα κακό στο άλλο μωράκι...

Γενικά όσες ήδη έχετε άλλο παιδάκι τι κάνατε με το πρώτο ως προς τις αγκαλιές και τα σηκώματα?

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα!

Είμαι στην 9η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Έχω ήδη έναν γιο 19 μηνών,

τον οποίο προσπαθώ όσο γίνεται να μην σηκώνω και γενικά έχω βοήθεια.

Είναι 12 κιλά! και πριν από λίγο επειδή ψιλοχτύπησε στο μπάνιο και ήθελε την αγκαλίτσα της μαμάς μόνο, μου τον έδωσε ο άντρας μου ενώ ήμουν καθιστή και εγώ τον πήρα με την πετσέτα ξαπλωμενο στην αγκαλιά μου και τον κουβάλησα μέχρι το άλλο δωμάτιο...

Νιώθω ότι ζορίστηκα αρκετά...και τώρα ανησυχώ μήπως έκανα κακό στο άλλο μωράκι...

Γενικά όσες ήδη έχετε άλλο παιδάκι τι κάνατε με το πρώτο ως προς τις αγκαλιές και τα σηκώματα?

Ευχαριστώ!

Αν νιωθεις οτι ζοριστικες προσεχεις λιγο παραπανω. Δεν υπαρχει κανονας. Εγω τον σηκωνα αγκαλια τον μεγαλο συνεχια με εξαιρεση την εβδομαδα που εκανα αμνιοπαρακεντηση. Συγκεκριμενα στην 11 εβδομδα τον κουβαλισα αγκαλια απο το αεροπλανο σε ολο το αεροδρομιο γιατι δεν μας ειχαν δωσει το καροτσι και ηταν νυσταγμενος/ταλαιπωρημενος..

Ειχα ρωτησει το γιατρο και μου ειχε πει μονο τις μυξες του να προσεχω και να μην τρωω απο το κουταλι του...

κι εγω σηκωνω αρκετες φορες τον μεγαλο(14κιλα).. ωρες ωρες νιωθω να ζοριζομαι πολυ.. αλλα προσεχω να μη κανω ατσαλες κινησεις κι αν χρειαζεται τον σηκωνω πολυ αργα..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Στο πρώτο παιδί -δύσκολη εγκυμοσύνη και είχε προηγηθεί αποβολή- δεν σήκωνα ούτε ένα μπουκάλι νερό. Στο δεύτερο παιδί σήκωνα το πρώτο. Τώρα που είμαι ξανά έγκυος -11η βδομάδα- σηκώνω το γιο μου (18 κιλά) και την κόρη μου (16 κιλά). Πώς να τους πεις όχι? Δεν θέλω να τους πω ότι εξαιτίας του νέου μωρού που έρχεται θα στερηθούν την αγκαλιά της μαμάς. Απλώς όποτε βρω λίγο χρόνο -ότι ώρα και νάναι- ξαπλώνω.

Διαφημίσεις

κι εγω αγκαλιτσα κανονικα.Δεν εχει αλλαξει σχεδον τιποτα.Δεν ειναι βεβαια και πολυ της αγκαλιας ο μικρος μου αλλα οταν τη θελει δεν γινεται να του πεις οχι.

Καθε μεσημερι ομως ξαπλωνω και κοιμαμαι για να αντισταθμιζω τα αλλα που κανω.Ευτηχως κοιμαται και ο μικρος αυτες τις ωρες οποτε ξεκουραζομαι.

Αλλα αν νομιζεις οτι ζοριζεσαι θα πρεπει να προσεχεις γιατι δεν ειμαστε ολες ιδιες και δεν εχουμε τις ιδιες αναγκες.

Biggp3.png

l2Czp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Ειμαι εγκυος γαι τριτη φορα με μια κορη 26 μηνων και ενα γιο 14 μηνων και το μονο που μπορουσε να με σταματησει απο το να τα σηκωνω να τα αλλαζω και να τα αγκαλιαζω ηταν ο επιχειλιος πλακουντας που μας προεκυψε, και παλι δεν με βλεπω να σταματαω οχι επειδη δεν θελω αλλα γιατι δεν μπορω , φανταζομαι μια αιμοραγια θα με συνεφερει! Ολα θα πανε καλα!!!!

• 2 months later...

Ο γιος μου είναι 15 μηνών και εγώ είμαι πάλι έγκυος στην 11η βδομάδα. Το κακό είναι ενώ προσπαθούσαμε για δεύτερο παιδί τους τελευταίους μήνες εγώ έκανα κουταμάρες. Πέταγα τον μικρό στον αέρα να πιάσει τη λάμπα, τον έκανα γύρω γύρω μέχρι που μου ήρθε μια ωραιότατη αποκόλληση και μου είπε αρχικά ο γιατρός 3 βδομάδες ξάπλα. Μου ήρθε ο ουρανός καπάκι. Κι εμείς δεν έχουμε βοήθεια και αναγκάστηκα να μετακομίσω με το παιδί στους γονείς μου στην επαρχία και όλα τα ανέλαβε η μητέρα μου. Μετά από 15 μέρες η αποκόλληση υπήρχε πάλι με αποτέλεσμα να ξανακάτσω κρεβάτι για άλλες 2 βδομάδες. Τώρα είμαι οκ γυρίσαμε σπίτι μας αλλά ο γιατρός κατηγορηματικός όσο το δυνατόν λιγότερο να παίρνω τον μικρό αγκαλιά και να τον σηκώνω. Το πρόβλημά μου είναι η μέση και η πλάτη που με πονάνε όποια δουλειά και να κάνω. Απλά πλέον προσέχω πάρα πολύ και εάν ο μικρός θέλει αγκαλιά κάθομαι στο χαλί και κάνουμε διάφορα παιχνίδια αλλά πάντα κάτω. Αγκαλιά μόνο όταν θέλω να τον βάλω αλλαξιέρα για πάνα ή στο καρεκλάκι να φάει. Ούτως η άλλως ποτέ δεν τον έμαθα τον μικρό με αγκαλιές πολλές που να του είναι απαραίτητες, γιατί έχω δισκολοίλη και αρκετά προβλήματα. παίζουμε άλλα παιχνίδια που τουα αρέσουν πολύ. Είναι πολύ δύσκολα όταν έχεις μικρό παιδί και είσαι πάλι έγκυος. Πρέπει να προσέχουμε τους πρώτους μήνες γιατί είναι πολύ σημαντικοί για την μετέπειτα εξέλιξη της κύησης.

• 7 months later...

Κοριτσια έχω τρομερό πρόβλημα. η μικρη μου είναι 19 μηνων και πραγματικά δεν κάθεται καθόλου κάτω όλη μέρα. Τρέχει, σκαρφαλώνει και καταστρέφει ότι βρει. Χτυπάει πόρτες, ανοίγει τσάντες, οτι πέσει στα χέρια της το πετάει κάτω.... Είχε ηρεμήσει για ένα διάστημα αλλά επιστρέψαμε πάλι στα παλιά...εκτος του ότι ξυπνάει από τις 5,30 - 6 πάλι. Τα έχω παίξει, δεν έχω βοήθεια από κανεναν εδώ και τα νεύρα μου έχουν χτυπήσει κόκκινο. Δεν μπορώ να μην τη σηκώνω ουτε να μην κάνω δουλειές, αλλά νιωθω και πτώμα, ελπίζω να μην κάνω κακο στο μωράκι μας το καινούργιο. Νιώθω χάλια..

• 4 εβδομάδες μετά...
Κοριτσια έχω τρομερό πρόβλημα. η μικρη μου είναι 19 μηνων και πραγματικά δεν κάθεται καθόλου κάτω όλη μέρα. Τρέχει, σκαρφαλώνει και καταστρέφει ότι βρει. Χτυπάει πόρτες, ανοίγει τσάντες, οτι πέσει στα χέρια της το πετάει κάτω.... Είχε ηρεμήσει για ένα διάστημα αλλά επιστρέψαμε πάλι στα παλιά...εκτος του ότι ξυπνάει από τις 5,30 - 6 πάλι. Τα έχω παίξει, δεν έχω βοήθεια από κανεναν εδώ και τα νεύρα μου έχουν χτυπήσει κόκκινο. Δεν μπορώ να μην τη σηκώνω ουτε να μην κάνω δουλειές, αλλά νιωθω και πτώμα, ελπίζω να μην κάνω κακο στο μωράκι μας το καινούργιο. Νιώθω χάλια..

pfff, opos me emena kai tin aderfi mou !:-P:razz::-P

koitakse gia paradeigma i diki mou mitera apo otan arxise o aderfos mou na milaei kai na katalabainei edwse emfash na ginei anaiksarthtos. Diladi an to paidi sou akouei kai katalabainei, mporeis na tou les gia paradeigma "katse fronima, allios px den tha pame bolta. i px den tha pareis to tade paixnidi", opote apo nwris to bazeis sth skepsi tis anexartisias kai lipsi euthinwn. An pali einai polu mikro, mallon mporeis na tou vreis mia asxolia wste na bgazei kapos thn energeia tou.

elpizw na boithisaaa ! :D:D:D:D:D:D:D kali epituxia!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Έχω ενα αγοράκι 4 μηνών σχεδόν και είμαι έγκυος 6 εβδομάδων.Φοβάμαι πάρα πολύ.Δε ξέρω πως θα τα καταφέρω.Το γλυκό μου αγοράκι με έχει ανάγκη πάρα πολύ.Δε μπορώ να του στερήσω τίποτα.Ελπίζω να μου πάνε όλα καλά εως το τέλος.:-D

με το καλο και μη φοβασαι τιποτα. με ενα χρονο σχεδον διαφορα μεταξυ τους θα ναι σα να μεγαλωνεις διδυμα. δυσκολα θα ειναι βεβαια και θα χρειαστεις βοηθεια αλλα θα μεγαλωσεις τα νινακια σου και θα ξενοιασεις. σε αντιθεση με μενα που τα εκανα με 13 χρονια διαφορα .με το καλο ναρθει το πελαργακι σου!!!

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά και να χαίρεσαι και εσύ τα παιδάκια σου.Η αλήθεια είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο μιας και θα πρέπει να επιστρέψω και στη δουλειά μου επειτα απο 40 ημέρες αφού γεννήσω.

με το καλο και μη φοβασαι τιποτα. με ενα χρονο σχεδον διαφορα μεταξυ τους θα ναι σα να μεγαλωνεις διδυμα. δυσκολα θα ειναι βεβαια και θα χρειαστεις βοηθεια αλλα θα μεγαλωσεις τα νινακια σου και θα ξενοιασεις. σε αντιθεση με μενα που τα εκανα με 13 χρονια διαφορα .με το καλο ναρθει το πελαργακι σου!!!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημερα κοριτσια

κ μενα η μικρη μου 12 μηνων εχει μαθει ολη την ωρα αγκαλια αλλα ολη την ωρα την σκατομαθαμε γιατι ηταν η πρωτη κ ελεγα μια την εχω κ θα την σκατομαθω ελα ομως που ειμαι εγκυος τωρα κ ειμαι στις αρχικες βδομαδες κ κλαιει ολη την ωρα για αγκαλια κ αν δεν την παρω κουναει ολο το σπιτι απο τις φωνες κ 10 ατομα να ειναι διπλα με κοιταει κ κλαιει κ δεν μπορω να μην την παρω θελει να τη κοιμιζω αγκαλια κ γω τα χω παιξει δεν θελω να νομιζει οτι κατι αλλαξε στην αγαπη μου γιαυτην

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Καλημέρα! και εμένα η κόρη μου είναι 15 μηνών και είμαι στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. την πάιρνω αγκαλιά απλά κάθομαι για να μην κρατώ το βάρος της. και εμένα έτσι έμαθε να κοιμάται.

8OeQp2.png?MQIkk8Yc

Aj6bp2.png

ZoVip3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια θέλει προσοχή.. την πρώτη φορά που έμεινα έγκυος που ήταν και στα 37 μου έχασα το μωρό από αποκόλληση που προήλθε από την ανηψιά μου που την έπαιρνα αγγαλιά δυστυχώς.. Δόξα τω θεώ έμεινα έγκυος έχω ένα κοριτσάκι η οποία είναι 9 κιλά και τώρα που είμαι στο 2ο μονο στο κρεββάτι και στον καναπέ την παίρνω.. κλάμα κακό πολλές φορές τη λυπάμαι αλλά δεν το ρισκάρω :/

Κοριτσια προσ Θεου δεν ειμαι παραδειγμα προς μιμηση . Ειμαι εγκυος για 3η φορα στο 3ο μωρο (ειχα 2 αποβολες , τη μια ηταν παλλινδρομη και την αλλη αποβολη ) λοιπον κανω τα παντα , και αγκαλιες αμα χρειαστει τα 2 μεγαλα , και γενικα τρεχω σαν τρελλη γιατι χασαμε και τη θεια μου και πρεπει να τα κανονισω ολα εγω , μονο γυναικα περνουμε για καθαριοτητα 1 φορα τη βδομαδα . Και τα3ιδι πηγαμε Ντισνευλαντ με τα παιδια 5 μερες και ολη μερα ημασταν στο ποδι .Δεν λεω οτι κανω σωστα ,ομως δεν μπορω να στερησω κατι απο τα αλλα παιδια μου ,βεβαια δεν παρουσιασα και καμια αιμοραγια να χρειαστει να κρεβατωθω ή καποια αποκοληση , ομως προς το παρον τα πραγματα δειχνουνε να πανε καλα παρολο που ταλαιπωρουμε αρκετα.

QRyOp2.png

σου εύχομαι να συνεχίσεις να είσαι καλά μέχρι τέλους!

Η αλήθεια είναι οτι τα παιδιά στερούνται διάφορα με τέτοια συμπεριφορά αλλά εγώ προσωπικά φοβάμαι για μένα αλλά χαίρομαι πολύ για όσες τα καταφέρνουν!

Εγώ στη δεύτερη εγκυμοσύνη παραήμουν άνετη, δηλ. έκανα όλες τις δουλειές κανονικά, κουβαλούσα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, έπαιρνα συνέχεια αγκαλιά τον γιο μου, με αποτέλεσμα να ωριμάσει υπερβολικά ο πλακούντας μετά τον 7ο μήνα... Η μικρή μου γεννήθηκε μόλις 2670 και φανταστείτε ότι πήρα ολον τον 9ο... Έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτική, αλλά αν δεν πάθεις δε θα μάθεις...

• 1 month later...

Γινεται να εχεις παιδι η παιδια,να εισαι εγκυος και να μη κανεις τα παντα?Εκτος αν εχεις βοηθεια...Εγω κοριτσια ειμαι για 2η φορα εγκυος 2 μηνων,κανω τα παντα σπιτι αναγκαστηκα,εγω ταιζω,κοιμιζω παντα το μικρο που εινια ακομα μωρο,και ολες τις δουλειες του σπιτιου.Φυσικα δεν ειναι ολα καλα γιατι εχω αποκολληση και κανω θεραπεια,αλλα εξακολουθω να μη ξεκουραζομαι καθολου με το σπιτι και το μικρο που τωρα ανακαλυπτει το κοσμο.Καλα να ναι τα δευτερα κοντα με τα πρωτα κ.λ.π. αλλα αν δεν εχεις βοηθεια....αλημονο στο καημενο το εμβρυακι...:(Καθε που βαζω σκουπα στο σπιτι η περνω αγκαλια το μικρο τρεμω μη δω αιμα,αλλα και την επομενη επισκεψη στο γιατρο....:(

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Και εγώ εγγυος. 22 εβδομάδων και ο μικρός μου 16μηνων. Ο γιατρός απο την αρχή μου είπε οκ με τις αγκαλιές, αρκεί να μην τραυματισω τη μέση.

Συνέχεια αγκαλιά. Βλέπετε δεν περπατάει μόνος του ακόμα.

Προσπάθησε το πρώτο 3μηνο να μην κανείς δουλειές. Όσο γίνεται αυτο βέβαια.

• 5 months later...

κι εγω ειμαι στην αρχη της δευτερης εγκυμοσυνης μου, ο γιος μου ειναι 16 μηνων, φυσικα και τον παιρνω αγκαλια, αν και κανονικα δεν κανει, αλλα δεν μπορω να του αντισταθω..ελπιζω να μην εχω καποιο προβλημα στη πορεια ωστε να μη με στερηθει ο μικρουλης μου:)

yScEp3.png?pX1XdTuI

S4Q7p3.png?a0Vw6LDB

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...