Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Rosie εμεις οι μεγαλοι μπορουμε οντως να μην παρουμε αντιβιωση για μια ουρολοιμωξη,αλλα ενα παιδι δεν μπορεις να το αφησεις να παιδευτει με την ουρολοιμωξη.Εμεις οντως μπορουμε να αντεξουμε πολυ περισσοτερο καποια πραγματα,εξαλλου ειναι κ επιλογη μας αλλα τα παιδια δεν μπορεις να τα αφησεις ετσι, ασε που ισως εαν μπορουσαν να μην το επιλεγαν κι ολας.Εγω προσωπικα δεν το ρισκαρα να μην δωσω αντιβιωση,κ σε αυτο που λες για τον Κυβελλο εχεις απολυτο δικιο κ αυτο με κουρασε στο οτι πρεπει πρωτα να παω στον κλασσικο,κ μετα να τον παρω να του πω την γνωματευση για να μου δωσει την αγωγη.Τελικα ομως το προτιμω γιατι του εχω εμπιστοσυνη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συνεχίζω και σας διαβάζω. τι να προσθέσω, τα έχετε πει όλα, λογικές όλες οι απόψεις. Και εγώ για τον εαυτό μου με πυώδη αμυγδαλίτιδα και 39,5+ πυρετό δεν πήρα αντιβίωση.

Τι θα έκανα με τα παιδιά μου ... δεν ξέρω.

Σίγουρα όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι ...

Σίγουρα η ζωηρότητα του παιδιού είναι για μένα σημαντικότερο κριτήριο από του γιατρού το εκφοβιστικό "αν δεν δώσεις το Υ μπορεί να πάθει το Χ".

Λογικές όλες οι απόψεις, όταν σε διχασμό η λύση μάλλον είναι να ακολουθούμε τις αρχές και τα ένστικτα μας. Όποια και να είναι αυτά.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Σίγουρα η ζωηρότητα του παιδιού είναι για μένα σημαντικότερο κριτήριο

όταν το παιδί έχει λοιμώδη μονοπυρήνωση η ζωηρότητα είναι επικίνδυνη. Το παιδί δεν πρέπει ούτε να κουράζεται ούτε να σηκώνει βαριά (για τον σωματότυπό του εννοείται) αντικείμενα, γιατί υπάρχει η μικρή πιθανότητα να πάθει ρήξη σπλήνας. Νομίζω ότι η γιατρός με την ψιλάφηση του λαιμού και τη κοιλιάς μπορούσε να υποψιαστεί τι έχει το παιδί

Εγω δεν εχω σκοπο να κατηγορησω κανεναν,ουτε ηταν σκοπος μου,απλα εγραψα τα γεγονοτα οπως εγιναν,μπορει να μην φταιει κανενας, μπορει να φταιω εγω που πηγα σε 2γιατρους κ ο καθενας ειπε τα δικα του.Και μην ξεχναμε οτι ο ενας ειναι κλασσικος κ ο αλλος ομοιοπαθητικος. Μπορει για την Συκιωτου το πρηξιμο να μην της λεει τιποτα γιατι ειναι συνηθισμενο στην μονοπυρηνωση,επισης μπορει να θεωρει οτι εχοντας το μυκοπλασμα να μην το γυριζει σε πνευμονια,κ γι αυτο να μην μου συστησε αντιβιωση.Οπως κ να χει εγω δεν θελω να κρινω κανεναν,κανω οτι θεωρω εγωπιο σωστο για το παιδι μου κ γι αυτο αρχισα κ την αντιβιωση.

Εγω δεν εχω σκοπο να κατηγορησω κανεναν,ουτε ηταν σκοπος μου,απλα εγραψα τα γεγονοτα οπως εγιναν,μπορει να μην φταιει κανενας, μπορει να φταιω εγω που πηγα σε 2γιατρους κ ο καθενας ειπε τα δικα του.Και μην ξεχναμε οτι ο ενας ειναι κλασσικος κ ο αλλος ομοιοπαθητικος. Μπορει για την Σ. το πρηξιμο να μην της λεει τιποτα γιατι ειναι συνηθισμενο στην μονοπυρηνωση,επισης μπορει να θεωρει οτι εχοντας το μυκοπλασμα να μην το γυριζει σε πνευμονια,κ γι αυτο να μην μου συστησε αντιβιωση.Οπως κ να χει εγω δεν θελω να κρινω κανεναν,κανω οτι θεωρω εγωπιο σωστο για το παιδι μου κ γι αυτο αρχισα κ την αντιβιωση.

ολα πολύ σωστά!

Διαφημίσεις

Εγώ προσωπικά δεν τα "έχω βάλει" με την Σ.

έτσι απλά

για ένα μόνο περιστατικό....

Είμαι "φορτωμένη" και απο τη δική μας ιστορία!

Αρα δεν είναι τυχαίο.....

Νιώθω οτι αδιαφορεί παντελώς που το παιδί μου

βήχει συνέχεια επι 1,5 μήνα!!!

Το μόνο που ξέρει να μου λέει είναι

"Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο.

Δωστης το τάδε ομοιοπαθητικό"

(το οποίο μας το έχει ξαναδώσει και δεν μας πιάνει)

E, ΟΧΙ!!

Δεν το δέχομαι!!

Το παιδί μου έχει ρέψει απο τα ξενύχτια!!!

Πρότεινέ μου κάτι άλλο!!!!

Ψαξτο!

Πες μου να πάω για εξετάσεις!!!

Αίματος,

ούρων

ακτινογραφίες,

υπέρηχους,

καλλιέργειες κοπράνων

τα κέρατα του Ιούδα!!!!!!!!

Δεν λέω να μου δώσει αμέσως αντιβίωση

(μην φτάνουμε στο άλλο άκρο)

Αλλά ψάξτο το ριμάδι!!!!!!!

Ιδίως όταν βλέπεις οτι τα ομοιο που δίνεις

(και που είσαι τόσο σίγουρη οτι είναι τα σωστά)

δεν πιάνουν τον ασθενή

εδώ και 1,5 μήνα!

Έλεος!

Τώρα και με το περιστατικό της Vann

έχω χτυπήσει κόκκινο!!!!!! :mad:

Σημειωτέον:

Ολοκληρώσαμε τη β΄δόση θεραπείας για το σκουλήκι

και......

δεν ξέρω εαν είναι σύμπτωση

αλλά ο βήχας της έχει ελλατωθεί πάάάάρα πολύ

χωρίς να παίρνουμε ομοιοπαθητικά.

Μήπως τελικά είχε δίκιο ο συμβατικός;;;;

Ολοκληρώσαμε τη β΄δόση θεραπείας για το σκουλήκι

και......

δεν ξέρω εαν είναι σύμπτωση

αλλά ο βήχας της έχει ελλατωθεί πάάάάρα πολύ

χωρίς να παίρνουμε ομοιοπαθητικά.

Μήπως τελικά είχε δίκιο ο συμβατικός;;;;

Εχουν φύγει τα σκουληκάκια δηλ. ή θα πάρει και αλλο φάρμακο; Δεν δινεις λίγο χρόνο μήπως ειχε δίκιο και της περάσει και ο βήχας μαζί; Έχεις σκεφτεί περίπτωση αλλεργίας σε σκόνη/κάτι άλλο στο δωμάτιο/σπίτι; Σου γράφω τις σκέψεις που έχω κάνει και εγω για τον δικό μου. (μια απο τα ίδια ήμασταν αλλα εμας εχει υποχωρήσει ο βήχας τωρα τελευταία...εχει ο αλλος τωρα τεσπαν)

Αλλα αφού δε σου κάνει η Σ. πήγαινε τη σε άλλον, δε χάνεις τίποτα.

Φτιάχνει και ο καιρός ελπίζω για λίγο να ηρεμήσουμε με ιώσεις και παρελκόμενα.

Συνεχίζω και σας διαβάζω. τι να προσθέσω, τα έχετε πει όλα, λογικές όλες οι απόψεις. Και εγώ για τον εαυτό μου με πυώδη αμυγδαλίτιδα και 39,5+ πυρετό δεν πήρα αντιβίωση.

Τι θα έκανα με τα παιδιά μου ... δεν ξέρω.

Σίγουρα όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι ...

Σίγουρα η ζωηρότητα του παιδιού είναι για μένα σημαντικότερο κριτήριο από του γιατρού το εκφοβιστικό "αν δεν δώσεις το Υ μπορεί να πάθει το Χ".

Λογικές όλες οι απόψεις, όταν σε διχασμό η λύση μάλλον είναι να ακολουθούμε τις αρχές και τα ένστικτα μας. Όποια και να είναι αυτά.

Συμφωνώ σε όλα!

Εχουν φύγει τα σκουληκάκια δηλ. ή θα πάρει και αλλο φάρμακο; Δεν δινεις λίγο χρόνο μήπως ειχε δίκιο και της περάσει και ο βήχας μαζί; Έχεις σκεφτεί περίπτωση αλλεργίας σε σκόνη/κάτι άλλο στο δωμάτιο/σπίτι; Σου γράφω τις σκέψεις που έχω κάνει και εγω για τον δικό μου. (μια απο τα ίδια ήμασταν αλλα εμας εχει υποχωρήσει ο βήχας τωρα τελευταία...εχει ο αλλος τωρα τεσπαν)

Αλλα αφού δε σου κάνει η Σ. πήγαινε τη σε άλλον, δε χάνεις τίποτα.

Φτιάχνει και ο καιρός ελπίζω για λίγο να ηρεμήσουμε με ιώσεις και παρελκόμενα.

Οταν κάναμε την α΄δόση θεραπείας του σκουληκιού

(για 3 ημέρες vermox)

ο βήχας της έμεινε ο ίδιος!

Μπά, είπα δεν είχε δίκιο ο συμβατικός

που μου είπε οτι το αλλεργικό άσθμα

το προκαλούσε το σκουλήκι.

Εντομεταξύ η Σ. δεν το παραδέχτηκε οτι φταίει το σκουλήκι για τον βήχα.

Ο συμβατικός όταν τον ξαναπήρα μου είπε

οτι η υποχώρηση του βήχα θα φαινόταν

την δεύτερη εβδομάδα

με την β΄δόση του vermox

και πράγματι είναι η 3η ημέρα σήμερα που ολοκληρώσαμε την β΄δοση

και ο βήχας έχει μειωθεί πάάάρα πολύ!

(χωρίς να παίρνουμε καθόλου ομοιοπαθητικά)

Σύμπτωση;;; :confused:

Τι να πω πια!!!!!!!

Η Σ. στην κοσμάρα της!

Οταν κάναμε την α΄δόση θεραπείας του σκουληκιού

(για 3 ημέρες vermox)

ο βήχας της έμεινε ο ίδιος!

Μπά, είπα δεν είχε δίκιο ο συμβατικός

που μου είπε οτι το αλλεργικό άσθμα

το προκαλούσε το σκουλήκι.

Εντομεταξύ η Σ. δεν το παραδέχτηκε οτι φταίει το σκουλήκι για τον βήχα.

Ο συμβατικός όταν τον ξαναπήρα μου είπε

οτι η υποχώρηση του βήχα θα φαινόταν

την δεύτερη εβδομάδα

με την β΄δόση του vermox

και πράγματι είναι η 3η ημέρα σήμερα που ολοκληρώσαμε την β΄δοση

και ο βήχας έχει μειωθεί πάάάρα πολύ!

(χωρίς να παίρνουμε καθόλου ομοιοπαθητικά)

Σύμπτωση;;; :confused:

Τι να πω πια!!!!!!!

Μωρέ, αφού το έχουμε παραδεχθεί λίγο ως πολύ όλοι μας, ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η συμβατική ιατρική δεν γίνεται να παρακαμφθεί. Περιπτώσεις, όχι πάντα, αυτό το έχουμε δεχθεί, αν όχι όλες, οι περισσότερες τουλάχιστον.

Αν αναφέρεσαι στην Συκιώτου - την οποία δεν έχω επισκεφθεί και δεν έχω άποψη - είναι φάουλ, τόσο σε εσένα όσο και στην Vann. Aυτό μου άρεσε στον Κυβέλλο, ότι όταν χρειάσθηκε αντιβίωση, την έδωσε χωρίς τζιριτζάτζουλες και καθυστερήσεις. Βέβαια, η επικοινωνία μέσω γραμματέως είναι λίγο κάπως .... προβληματική .... αλλά βγάζω άκρη μέχρι τώρα. Και για να είμαι και απολύτως ειλικρινής, άμα δώ τα σκούρα (π.χ. ασυνεννοησία με την γραμματέα), παίρνω τον ίδιο τηλέφωνο, μετά τις 8.30.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Πώς μπορείτε δηλαδή να κρίνετε ότι "χρειάστηκε" αντιβίωση από μια συζήτηση μέσω φόρουμ; :roll:

Το "χρειάζεται" αντιβίωση είναι πολύ υποκειμενικό!

Η κόρη μου έχει για δεύτερη φορά μέχρι τώρα βροχίτιδα.

Ο Χριστόπουλος για δεύτερη φορά ούτε καν μου ανέφερε ότι θα δώσουμε αντιβίωση ή οποιοδήποτε άλλο συμβατικό φάρμακο (πχ κορτιζόνη), μόνο ομοιοπαθητικά.

Για κάποιους άλλους γιατρούς όμως η αντιβίωση είναι απαραίτητη σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Οπότε όλα είναι σχετικά...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πώς μπορείτε δηλαδή να κρίνετε ότι "χρειάστηκε" αντιβίωση από μια συζήτηση μέσω φόρουμ; :roll:

Το "χρειάζεται" αντιβίωση είναι πολύ υποκειμενικό!

Η κόρη μου έχει για δεύτερη φορά μέχρι τώρα βροχίτιδα.

Ο Χριστόπουλος για δεύτερη φορά ούτε καν μου ανέφερε ότι θα δώσουμε αντιβίωση ή οποιοδήποτε άλλο συμβατικό φάρμακο (πχ κορτιζόνη), μόνο ομοιοπαθητικά.

Για κάποιους άλλους γιατρούς όμως η αντιβίωση είναι απαραίτητη σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Οπότε όλα είναι σχετικά...

Διορθώστε με εαν κάνω λάθος...:?

Αλλά νομίζω οτι η λοιμώδης μονοπυρήνωση

είναι μια πιο σοβαρή ασθένεια απο την βρογχίτιδα

(λόγω περαιτέρω επιπλοκών κλπ)

Η βρογχίτιδα είναι όπως πχ

η λαρυγγίτιδα, η ωτίτιδα κλπ

που περνάνε και με ομοιοπαθητικά και μόνο.... :?

soevan07, τα ομοιοπαθητικά δρουν για αρκετό διάστημα μετά τη διακοπή τους. Το ότι τα σταματήσατε δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν ακόμα τη δουλειά τους

Απλά σκέφτομαι οτι αφού 1,5 μήνα δεν την έπιασαν

τα ομοιοπαθητικά

θα την έπιασαν τώρα που σταματήσαμε;

εγώ πάλι όπως είπα και στη Vann και στη soevan07 όταν με ρωτούσαν για τη Σ. είναι ότι δίνει αντιβίωση όταν χρειάζεται ... εμείς έχουμε πάρει 2 φορές :( .... να μη σας πω ότι ανακουφίστηκα και λίγο με αυτά που διάβασα διότι είχα την εντύπωση, από αυτά που διάβαζα εδώ, ότι η Σ. σε σχέση με άλλους ομοιο δίνει πιο εύκολα αντιβίωση...

εύχομαι περαστικά σε όλα τα παιδάκια και να "ακούτε" το ένστικτό σας, αν κάτι δεν σας πηγαίνει καλά εννοείται να αλλάξετε γιατρό...

Διορθώστε με εαν κάνω λάθος...:?

Αλλά νομίζω οτι η λοιμώδης μονοπυρήνωση

είναι πιο σοβαρή ασθένεια απο την βρογχίτιδα

(λόγω περαιτέρω επιπλοκών κλπ)

Ετσι φαινεται..

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=723

Ενώ πολλοί άνθρωποι προσβάλλονται σε κάποια φάση της ζωής τους από τον ιό EBV, μόνο λίγοι από αυτούς θα εκδηλώσουν την ασθένεια της λοιμώδους μονοπυρήνωσης..........

Οι ασθενείς ανακάμπτουν μετά από περίοδο μερικών εβδομάδων. Σε ορισμένους ασθενείς, χρειάζονται μερικοί μήνες μέχρι την πλήρη ανάκαμψη.........

Πολύ σπάνια μερικοί ασθενείς πιθανόν να παρουσιάσουν ορισμένες σοβαρές επιπλοκές. Οι επιπλοκές αυτές περιλαμβάνουν την περικαρδίτιδα, την εγκεφαλίτιδα, την αιμολυτική αναιμία και μπορεί επίσης να επηρεαστεί και ο μυελός των οστών.......

Ο ιός μπορεί να παραμείνει στη στοματική κοιλότητα του ατόμου που έχει προσβληθεί από τη νόσο για ένα χρόνο μετά από το αρχικό επεισόδιο....

Διαφημίσεις

Ετσι φαινεται..

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=723

Από το λινκ που δώσατε:

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται ειδική θεραπεία. Η ασθένεια περιορίζεται και υποχωρεί από μόνη της όπως εξ' άλλου και οι περισσότερες ιώσεις.

Δεν υπάρχουν ειδικά αντιβιοτικά εναντίον του ιού αυτού.

Τα αντιβιοτικά πρέπει να αποφεύγονται.

Τη Σ. προσωπικά δεν την γνωρίζω αλλά εδώ πέρα φαίνεται να δυσφημείται γιατί δεν πρότεινε αντιβίωση για μια ασθένεια που ακόμη και η κλασική ιατρική δέχεται ότι δεν είναι αναγκαία!

Από το λινκ που δώσατε:

Τη Σ. προσωπικά δεν την γνωρίζω αλλά εδώ πέρα φαίνεται να δυσφημείται γιατί δεν πρότεινε αντιβίωση για μια ασθένεια που ακόμη και η κλασική ιατρική δέχεται ότι δεν είναι αναγκαία!

Δε μου φαινεται οτι δυσφημειται. Απλως οι κοπελες περιγραψαν τη σταση της απεναντι στα συμπτωματα των παιδιων. Ούτε και εγω την ξέρω, απλως μου φαινεται αν καποια μαμα αισθανεται οτι ο γιατρος δε προσεχει το παιδι της τοτε γιαυτη ειναι ο χειροτερος γιατρος (λεμε τωρα). Σε αλλους μπορει να ταιριαζει. Εμπειριες καταγραφουμε.

Αν δε κανω λαθος την αντιβιωση την παιρνει το παιδι γιατι εκανε επιπλοκη μυκοπλασμα...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, για εμένα η μόνη μου ένσταση είναι το ότι δεν υποψιάστηκε κάτι με βάση την ψιλάφηση του ασθενή, ώστε να παραπέμψει σε εξετάσεις. Το θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί η συγκεκριμένη εξέταση δίνει συχνά ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα

Όπως όλοι οι ιοί, έτσι και η μονοπυρήνωση δεν αντιμετωπίζεται με αντιβιώσεις

Και θα συμφωνήσω με όλους ότι πρέπει να ακούμε και το ένστικτό μας! Πριν 6 μήνες που ο γιος μου είχε έντονο βήχα οι γιαγιάδες του με είχαν πρήξει ότι το παιδί βήχει πολύ και να το πάω στον γιατρό. Μια και είχα άδεια, τον πήγα στο ΙΚΑ και η διάγνωση ήταν βρογχίτιδα και έφυγα με συνταγή για αντιβίωση και εισπνεόμενα. Επειδή το ένστικτό μου μου έλεγε ότι το παιδί είναι καλά πήγα και στον "κανονικό", συμβατικό μας γιατρό και μου είπε ότι το παιδί είναι μια χαρά και αυτός ο βήχας δεν είναι τίποτα.

Τώρα που το σκέφτομαι, αν δεν είχα ακούσει το ένστικτό μου και να έχω πάρει 2η γνώμη, θα μπορούσα να είχα πάρει τηλ τον Κ για να μου δώσει ομοιοπαθητικά και μετά να έλεγα ότι ξεπεράσαμε βρογχίτιδα μόνο με αυτά:roll:

Εγώ δεν τα έχω βάλει μαζί της γιατί δεν έδωσε αντιβίωση!

Εγώ θεωρώ απαράδεχτη την αδιαφορία της:

Είπε οτι το παιδί της Vann πάει μια χαρά

ενώ την επόμενη ημέρα ο άλλος γιατρός

της βρήκε διογκωμένα, σπλήνες, συκώτια, νεφρά

και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.....

Τι να πω...

......να πέφτει τόσο έξω ο συμβατικός

και να έχει δίκιο η Σ;

Και τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Και αυτά έξω έχουν πέσει;

Και με εμάς; Γιατί δεν βρήκε το σκουλήκι;

Γιατί αδιαφορεί για τον 1,5 μήνα επίμονο βήχα

της κόρης μου;;;.....

Γιατί δεν μας προτείνει να πάμε για περαιτέρω εξετάσεις;

Rosie, εσύ υποψιάστηκες και "καντιτίαση"

και μου το είπες...

Δεν θα έπρεπε να ήταν δική της δουλειά αυτή;

Maggie η απλή βρογχίτιδα ξεπερνιέται εύκολα και χωρίς τίποτα.

Την πρώτη φορά που έπαθε βρογχίτιδα η κόρη μου ο Χριστόπουλος δεν μας έδωσε τίποτα. Αλλά φαίνεται ότι η μικρή έχει ευαισθησία στους πνεύμονες (και γνωρίζω το λόγο) και έτσι σύντομα έγινε βαριά η αναπνοή της και ανέπτυξε ασθματική βρογχίτιδα.

Γι' αυτό και αυτή τη φορά με το που ο βήχας της έγινε πιο "γεμάτος" πήγαμε στον ομοιοπαθητικό και μας είπε ότι είμαστε στα πρόθυρα ασθματικής βρογχίτιδας (έχει ένα πολύ ήπιο φύσημα στην αναπνοή της) και έτσι πήραμε κάτι πιο ελαφρύ από την προηγούμενη φορά, το Calcarea Carbonica.

Δεν αναρωτιέμαι αν η βρογχίτιδα ξεπερνιέται εύκολα, με ή χωρίς αντιβίωση. Αλλά αν είχα πιστέψει την πρώτη γιατρό, θα πίστευα ότι θεραπεύτηκε από κάτι που δεν είχε, αφού ένα απλό κρυολόγημα ήταν τελικά

Αχ Σοφία πολλά θέλω να γράψω, κάπως πιο "φιλοσοφικά", αλλά δεν έχω το χρόνο.

Απλά πρόσεξα ότι οι κοπέλες που είναι καινούργιες στο χώρο της εναλλακτικής ιατρικής περιμένουνε την ίδια αντιμετώπιση από ένα ομοιοπαθητικό παιδίατρο με την αντιμετώπιση που έχει ένας κλασικός, με τη μόνη διαφορά ότι ο ομοιοπαθητικός θα δώσει ένα ομοιοπαθητικό "quick fix" και όχι ένα συμβατικό.

Δεν πάει έτσι το πράγμα, θα πρέπει κι εσείς να κάνετε μια δραστική στροφή στη σκέψη και τη φιλοσοφία σας για να μπορέσετε να τα πάτε καλά με τον ομοιοπαθητικό του παιδιού σας.

Θα σας θυμήσω και πάλι τα λόγια του φίλου μας του Αντώνη, επιθυμούμε την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση, γιατί το σώμα μας αν το προσέχουμε και το σεβόμαστε και το φροντίζουμε (και σ' αυτό πάνε και τα εμβόλια μαζί) τότε έχει την ικανότητα να αυτο-θεραπευθεί.

(Αν σας έλεγα την "αντιμετώπιση" που είχα εγώ από τη γυναικολόγο-ομοιοπαθητικό μου στην εγκυμοσύνη πολλοί θα την έβγαζαν άχρηστη, ούτε καν καμπύλη ζαχάρου δεν με έβαλε να κάνω κάτι που οι συμβατικοί γυναικολόγοι το βρίσκουνε εξωφρενικό!).

Maggie η απλή βρογχίτιδα ξεπερνιέται εύκολα και χωρίς τίποτα.

Την πρώτη φορά που έπαθε βρογχίτιδα η κόρη μου ο Χριστόπουλος δεν μας έδωσε τίποτα. Αλλά φαίνεται ότι η μικρή έχει ευαισθησία στους πνεύμονες (και γνωρίζω το λόγο) και έτσι σύντομα έγινε βαριά η αναπνοή της και ανέπτυξε ασθματική βρογχίτιδα.

Γι' αυτό και αυτή τη φορά με το που ο βήχας της έγινε πιο "γεμάτος" πήγαμε στον ομοιοπαθητικό και μας είπε ότι είμαστε στα πρόθυρα ασθματικής βρογχίτιδας (έχει ένα πολύ ήπιο φύσημα στην αναπνοή της) και έτσι πήραμε κάτι πιο ελαφρύ από την προηγούμενη φορά, το Calcarea Carbonica.

συγγνωμη για την παρεμβαση, αλλα και ο μικρος μας δειχνει να εχει μια ευαισθησια, ξεπερασε σε ηλικια 5 μηνων βρογχιτιδα μονο με την καλκ.καρμπονικα...τι εννοεις σε παρακαλω οταν λες για την κορη σου οτι ξερεις το λογο της ευαισθησιας???

Σπυνάκι θα βγούμε off-topic αλλά θα σου απαντήσω στα γρήγορα, στη γέννα της μικρής είχαμε δυστοκία ώμων με διπλή περιτύλιξη ομφάλιου λώρου και έτσι η γυναικολόγος μου αναγκάστηκε να κόψει τον ομφάλιο λώρο αμέσως μόλις βγήκε και το σωματάκι της μικρής, κάτι που δεν συνηθίζει στο φ.τ..

Θα έχεις διαβάσει φαντάζομαι για τις επιπλοκές που ενδέχεται να δημιουργήσει η πρόωρη κοπή του λώρου σ' ένα μωράκι, το συζητούσαμε πολύ και πέρσι με κάποιες κοπέλες που ήμασταν έγκυες αν θυμάσαι.

Εσύ μια και έκανες κ.τ. με την Αρίστη τότε ο ομφάλιος λώρος πάλι κόπηκε αμέσως, σωστά;

ΥΓ. Δεν σε ξέχασα, να περάσουμε τις καταραμένες τις ιώσεις και θα σου στείλω πμ να τα πούμε από κοντά!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...