Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Καλησπέρα κι από μένα!

Διαβάζω με ενδιαφέρον το θέμα.Όχι όλες τις σελίδες, αλλά την τελευταία.Είναι κάτι που και εμένα με προβληματίζει πολύ τελευταία.

Επειδή προβληματίστηκα πολύ με τα εμβόλια κυρίως του παιδιού, αποφάσισα να ρωτήσω την παιδίατρό μας, την οποία την ξέρω πάρα πολύ καλά, και το γυναικολόγο μου (τους είχα ραντεβού ίδια μέρα :mrgreen:)

Πρώτα από όλα να σας πω το εξής: Η μάνα μου υπέφερε από ιλίγγους και βρήκε γιατρειά με την ομοιοπαθητική.Ο θείος μου με το ίδιο πρόβλημα, όχι.

Η παιδίατρος, όταν τη ρώτησα μου είπε ότι δεν τους δέχεται τους ομοιοπαθητικούς.Όταν της έφερα παράδειγμα τη μαμά μου, μου είπε:έτυχε. Και μου λέει 2 πράγματα: Καταρχήν όταν αγοράζεις ένα συμβατικό φάρμακο αναφέρει παρενέργειες, τα δικά τους όχι.Κι ύστερα, αν και εσένα σου κόψω καφέ κτλ σίγουρα θα γίνεις καλύτερα.

Ο γυναικολόγος μου ήταν πολύ πιο διαλλακτικός.Μου λέει:τους δέχομαι.Δε δέχομαι να μου πεις ομοιοπαθητικός γυναικολόγος, παιδίατρος κτλ.Μία είναι η παιδιατρική.Τους δέχομαι όπως πχ τους χειροπρακτικούς. Έχω πελάτισσα με ινομυώματα που έγινε καλά με ομοιοπαθητική.

Κι αυτό πιστεύει ότι πολλά προβλήματα είναι ψυχοσωματικά κι οι ομοιοπαθητικοί μπορούν να ποντάρουν ακριβώς εκεί και να σε κάνουν καλά.

Πχ, μου λέει, εγώ όταν θα έχεις ινομυώματα θα σου εξηγήσω επιστημονικά τους λόγους που συμβαίνει και θα χάσω τον παράγονα άνθρωπο, δε θα ποντάρω δλδ καθόλου στην ψυχολογία σου.

Εκεί λοιπόν που χάνω εγώ, ο κλασσικός ιατρός, κερδίζει ο ομοιοπαθητικός;)

Προσωπικό μου συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι ότι θα πήγαινα κι εγώ άνετα σε ομοιοπαθητικό για ημικρανίες, ιλίγγους κτλ.Για σοβαρά όμως θέματα και για το παιδάκι μου που είναι ακόμη μικρό επιλέγω την κλασσική ιατρική.Φοβάμαι την άλλη.

Φυσικά συμφωνώ απόλυτα με κάποιον πιο πάνω που είπε ότι όσα κέρδη και συμφέροντα έχουν όσοι εμπλέκονται με την κλασσική ιατρική, άλλα τόσα έχουν και όσοι εμπλέκονται με τις εναλλακτικές.

Και επειδή το θέμα του thread είναι αν την πιστεύουμε πιστεύω ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις. Κρίμα να μην ακούγονται.

Σε ένα άλλο thread με θέμα τα εμβόλια γενικά, ήθελα να γράψω την άποψη μου για να αούσω και την ααντίθετη αλλά δεν τόλμησα, γιατί είδα ότι γράφουν μόνο μανούλες που είναι κατά αυτών από ένα σημείο και μετά και αναθεματίζουν αυτές που είναι υπέρ.

Καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.Δημοκρατία έχουμε:P

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχεις απόλυτο δίκιο! Ο καθένας λέει την άποψή του και βγάζει τα συμπεράσματα του.

Δε θα διαφωνήσω όσον αφορά το να ακούγονται όλες οι απόψεις και κανένας μας δεν λέει ότι με την ομοιοπαθητική σώζονται οσοι έχουν καρκίνο που είναι μια ασθένεια ανίατη (γι'αυτό και τη λέμε έτσι) εδώ βγήκε μια Δρούζα στην tv με μια φραπελιά και ξετίναξαν οι καρκινοπαθείς τις ελιές από τον καημό τους για να μπορέσουν να σωθούν.Η ένσταση μου είναι στο πως ισοπεδώνεται αυτή η επιστήμη από κάποιους που σίγουρα ή δεν ακολούθησαν κατά γράμμα της οδηγίες του γιατρού τους ή δεν τους έγινε η σωστή διάγνωση για να έχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα ή στην τελική μπορεί να έπεσε και σε άσχετο ομοιοπαθητικό.Πλέον γίνονται τόσα σεμινάρια για την ομοιοπαθητική (στους γιστρούς)μέσα στα νοσοκομεία που δε νομίζω ότι είναι τυχαίο

Τα ίδια λένε και για τα βλαστοκύτταρα άλλοι γιατροί είναι υπερ και άλλοι κατά.Και εγώ ως κοινός θνητός και χωρίς γνώσεις ιατρικής μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γατί φαγώθηκαν να δημιουργήσουν μία τράπεζα δημόσια για τα βλαστοκύτταρα και που ξέρω εγώ έαν δεν έχουν κέρδος από αυτά τα νοσοκομεία ή το κράτος???

Δε νομίζω να θέλω να εμφανίσω στο μέλλον οποιοδήποτε ασθένεια αλλά προπάντων ούτε τα παιδιά μου από υπαιτιότητα της ομοιοπαθητικής.Αυτό που δε δέχομαι στην κλασσική ιατρική είναι πως όλα τα φάρμακα τους έχουν παρενέργειες στο ΚΝΣ ,στην ανάπτυξη και αλλού και στη λογικη πώς πρέπει να θυσιάσουμε ένα όργανο για να γίνει καλά ένα άλλο (βλέπε περίπτωση vera's).

η ομοιπαθητική δεν είναι μόνο για ιλίγγους και ημικρανίες αλλά έχει χρήση και

στις αιμορροϊδες,

στην ισχυαλγία,οσφυαλγια,αϋπνία,οστεοαρθρίτιδα,οστεοπόρωση,προβλήματα εμμηνόπαυσης,υπογονιμότητας,πεπτικά και τόσα άλλα που δε μου 'ρχονται τώρα .

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Δε θα διαφωνήσω όσον αφορά το να ακούγονται όλες οι απόψεις και κανένας μας δεν λέει ότι με την ομοιοπαθητική σώζονται οσοι έχουν καρκίνο που είναι μια ασθένεια ανίατη (γι'αυτό και τη λέμε έτσι) εδώ βγήκε μια Δρούζα στην tv με μια φραπελιά και ξετίναξαν οι καρκινοπαθείς τις ελιές από τον καημό τους για να μπορέσουν να σωθούν.Η ένσταση μου είναι στο πως ισοπεδώνεται αυτή η επιστήμη από κάποιους που σίγουρα ή δεν ακολούθησαν κατά γράμμα της οδηγίες του γιατρού τους ή δεν τους έγινε η σωστή διάγνωση για να έχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα ή στην τελική μπορεί να έπεσε και σε άσχετο ομοιοπαθητικό.Πλέον γίνονται τόσα σεμινάρια για την ομοιοπαθητική (στους γιστρούς)μέσα στα νοσοκομεία που δε νομίζω ότι είναι τυχαίο

Τα ίδια λένε και για τα βλαστοκύτταρα άλλοι γιατροί είναι υπερ και άλλοι κατά.Και εγώ ως κοινός θνητός και χωρίς γνώσεις ιατρικής μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γατί φαγώθηκαν να δημιουργήσουν μία τράπεζα δημόσια για τα βλαστοκύτταρα και που ξέρω εγώ έαν δεν έχουν κέρδος από αυτά τα νοσοκομεία ή το κράτος???

Δε νομίζω να θέλω να εμφανίσω στο μέλλον οποιοδήποτε ασθένεια αλλά προπάντων ούτε τα παιδιά μου από υπαιτιότητα της ομοιοπαθητικής.Αυτό που δε δέχομαι στην κλασσική ιατρική είναι πως όλα τα φάρμακα τους έχουν παρενέργειες στο ΚΝΣ ,στην ανάπτυξη και αλλού και στη λογικη πώς πρέπει να θυσιάσουμε ένα όργανο για να γίνει καλά ένα άλλο (βλέπε περίπτωση vera's).

η ομοιπαθητική δεν είναι μόνο για ιλίγγους και ημικρανίες αλλά έχει χρήση και

στις αιμορροϊδες,

στην ισχυαλγία,οσφυαλγια,αϋπνία,οστεοαρθρίτιδα,οστεοπόρωση,προβλήματα εμμηνόπαυσης,υπογονιμότητας,πεπτικά και τόσα άλλα που δε μου 'ρχονται τώρα .

Όσον αφορά τα βλαστοκύτταρα σε παραπέμπω στο ντοκυμαντέρ του εξάντα.Είναι εξαιρετικό και κατατοπιστικότατο!

Πάντως και ο θείος μου και η μαμά μου ακολούθησαν το ίδιο σωστά την ομοιοπαθητική με τα αποτελέσματα που προανέφερα.

Djccp2.png

67KIp2.png

Όσον αφορά τα βλαστοκύτταρα σε παραπέμπω στο ντοκυμαντέρ του εξάντα.Είναι εξαιρετικό και κατατοπιστικότατο!

Πάντως και ο θείος μου και η μαμά μου ακολούθησαν το ίδιο σωστά την ομοιοπαθητική με τα αποτελέσματα που προανέφερα.

Το ντοκυμαντέρ των βλαστοκυττάρων θα προσπαθήσω να το δω άμεσα .

Τώρα για το θείο σου μήπως έχει κάτι άλλο και του βγαίνει σε πρόβλημα ιλλίγγων χωρίς όμως να είναι αυτοί η ρίζα του πραβλήματος δλδ λέω μήπως επηρεάζεται από κάποιο πρόβλημα στον αυχένα ή στα οστεόφυτα ή από πρόβλημα όρασης.Δεν ξέρω και εγώ υποθέσεις κάνω σου αναφέρω αυτά με βάση αυτά που ακούω και διαβάζω.:?:

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Διαφημίσεις

Το ντοκυμαντέρ των βλαστοκυττάρων θα προσπαθήσω να το δω άμεσα .

Τώρα για το θείο σου μήπως έχει κάτι άλλο και του βγαίνει σε πρόβλημα ιλλίγγων χωρίς όμως να είναι αυτοί η ρίζα του πραβλήματος δλδ λέω μήπως επηρεάζεται από κάποιο πρόβλημα στον αυχένα ή στα οστεόφυτα ή από πρόβλημα όρασης.Δεν ξέρω και εγώ υποθέσεις κάνω σου αναφέρω αυτά με βάση αυτά που ακούω και διαβάζω.:?:

Και οι 2 έχουν αυχενικό σύνδρομο!

Ελλατωματική παρτίδα αυτά τα αδέρφια:mrgreen::mrgreen:

Djccp2.png

67KIp2.png

kikileufteris το πιθανότερο ειναι οτι ο γιατρός δεν επέλεξε το σωστό φάρμακο για τον θείο σου ή οτι ο οργανισμός του ήταν πολυ επιβαρυμένος με προηγούμενα φάρμακα.

Το παν στην ομοιοπαθητική ειναι για μένα και η οξυδέρκεια του γιατρού.

Νά'μαι κι εγώ, σας ανακάλυψα σήμερα!

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1)Ότι δεν θεωρείται επιστήμη σήμερα, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι δεν θα αναγνωρισθεί ως επιστήμη αύριο!

2)Το ότι δεν γνωρίζουμε εμείς προσωπικά αν έχουν γίνει επιστημονικές έρευνες και ποιές, δεν σημαίνει ότι οι έρευνες αυτές δεν διεξάγονται (και στην Ελλάδα και διεθνώς).

3)Η ύπαρξη νοσοκομειακών μονάδων ενταγμένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μιας χώρας και δη Ευρωπαϊκής (Αγγλία) καταρρίπτει κάθε άποψη περί "μη Ιατρικής".

4)Το Ομοιοπαθητικό "φάρμακο" (το έβαλα σε παρένθεση, γιατί δεν είναι φαρμάκι) δεν ενεργεί σύμφωνα με τους νόμους της Χημείας, αλλά σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής και μάλιστα εδώ και χρόνια διεξάγεται σχετική έρευνα από το Πολυτεχνείο Αθηνών, με την συμμετοχή επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, για την ακτασκευή συσκευής που θα ανιχνεύει το πρόβλημα στον ασθενή με ακρίβεια κι έτσι ο γιατρός θα αποφασίζει ποιά δυναμοποίηση του φαρμάκου είναι η κατάλληλη.

5) H weleda είναι μια εταιρεία παραγωγής καλλυντικών και σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση του οργανισμού, δεν είναι φάρμακα, είναι συμπληρώματα διατροφής=παραφάρμακα το λέει ξεκάθαρα κι εδώ

http://www.weleda.gr/

6) Η nelson πάλι, παρασκευάζει ομοιοπαθητικά φάρμακα και δραστηριοποιείται κυρίως στην Μεγ.Βρεττανία, εκεί που το 40% του πληθυσμού προτιμά την Ομοιοπαθητική για να θεραπευθεί κι όπου υπάρχουν τα 5 Δημόσια Ομοιοπαθητικά Νοσοκομεία που λέγαμε.

7)Θα μπορούσα να πω κι άλλα πολλά, αλλά προς το παρόν αρκούμαι στην προσωπική μου εμπειρία (επαγγελματικώς καμμία σχέση με τον τομέα της υγείας, έτσι;) Λοιπόν, η Ομοιοπαθητική ναι, θεραπεύει πολλές παθήσεις και μερικές όπου η κλασική ιατρική "έχει φάει τα μούτρα της" , αλλά όπου χρειάζεται επέμβαση(χειρουργείο) η κλασική έχει προβάδισμα. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας έχει ασφαλώς το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματός του.

ΥΓ Η επιστήμη προάγεται μέσα από την καλόπιστη αμφισβήτηση και την έρευνα, όχι με τον δογματισμό;)

Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό:ΥΓ Η επιστήμη προάγεται μέσα από την καλόπιστη αμφισβήτηση και την έρευνα, όχι με τον δογματισμό ΑΠΟΛΥΤΑ.

Το ΕΣΥ της Αγγλίας, τα δημόσια νοσοκομεία της και το σύστημα υγείας της το δημόσιο πάντα, είναι από τα χειρότερα παγκοσμίως.Οι ιδιωτικές της είναι πολύ καλές.

Να λάβουμε λοιπόν υπόψη μας και αυτόν τον παράγοντα.

Djccp2.png

67KIp2.png

kikileufteris το πιθανότερο ειναι οτι ο γιατρός δεν επέλεξε το σωστό φάρμακο για τον θείο σου ή οτι ο οργανισμός του ήταν πολυ επιβαρυμένος με προηγούμενα φάρμακα.

Το παν στην ομοιοπαθητική ειναι για μένα και η οξυδέρκεια του γιατρού.

Πιθανόν.Σας είπα, είμαι κάπου στη μέση εγώ...

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Το ΕΣΥ της Αγγλίας, τα δημόσια νοσοκομεία της και το σύστημα υγείας της το δημόσιο πάντα, είναι από τα χειρότερα παγκοσμίως.Οι ιδιωτικές της είναι πολύ καλές.

Το ΕΣΥ της Αγγλίας έχει προβλήματα πρωτίστως οικονομικής φύσης που ασφαλώς έχουν επίπτωση στην ποιότητα των παροχών. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα (σε μερικές περιπτώσεις σε πολύ χειρότερο βαθμό). Παρόλα αυτά, κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι γιατροί του ΕΣΥ (και στις 2 χώρες βέβαια) είναι επιστήμονες, έτσι δεν είναι; Έτερον εκάτερον.

Συμφωνώ κι εγώ ότι κάπου στη μέση βρίσκεται το σωστό σημείο. Επίσης, επειδή ποτέ δυο περιπτώσεις ασθενών δεν είναι ακριβώς ίδιες, ακόμα και στην ίδια πάθηση, δυο οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει και στην κλασική ιατρική.

Το ΕΣΥ της Αγγλίας έχει προβλήματα πρωτίστως οικονομικής φύσης που ασφαλώς έχουν επίπτωση στην ποιότητα των παροχών. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα (σε μερικές περιπτώσεις σε πολύ χειρότερο βαθμό). Παρόλα αυτά, κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι γιατροί του ΕΣΥ (και στις 2 χώρες βέβαια) είναι επιστήμονες, έτσι δεν είναι; Έτερον εκάτερον.

Συμφωνώ κι εγώ ότι κάπου στη μέση βρίσκεται το σωστό σημείο. Επίσης, επειδή ποτέ δυο περιπτώσεις ασθενών δεν είναι ακριβώς ίδιες, ακόμα και στην ίδια πάθηση, δυο οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει και στην κλασική ιατρική.

Γενικώς με βρίσκεις σύμφωνη.

Εμείς αντιγράψαμε το σύστημα υγείας της Αγγλίας και το κάναμε και λίγο χειρότερο.

Φυσικά είναι επιστήμονες.Απλά είναι και άνθρωποι..Και εδώ τουλάχιστον στην Ελλάδα η ποιότητα των ανθρώπων που δουλεύουν στο σύστημα υγείας είναι αμφίβολη, από προσωπική εμπειρία πάντα. Για τους Άγγλους μόνο έχω ακούσει, δεν έχω προσωπική άποψη.

Σε αυτό που έχω κάνει bold είμαι 1000% σύμφωνη!;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Καλησπέρα κι από μένα,

προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ομοιοπαθητική αλλά εδώ και λίγο καιρό σκεφτόμουν να πάω τον μικρούλη μου που είναι δύο ετών και ταλαιπωρείται καθε τρεις και λίγο με βρογχίτιδες...πραγματικά μας έχουν κουράσει πάααρα πολύ οι μάσκες και σχεδόν πάντα καταλήγουμε να παίρνουμε κορτιζόνη γιατί δεν τον πιάνουν:(.

Τώρα ξεκινήσαμε και σταθμό και με έχει πιάσει τρόμος για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε.....

Μένουμε Πειραιά, και θα ήθελα όποιος μπορεί να μου στείλει το τηλ. του Κύβελου αν και ακούω ότι είναι πολύ busy!!

στο στειλα. Να πας.........επειδη εχει παρει πολλα φαρμακα μπορει να μη το πιασει αμεσως, αναλογως ποσο παλιο ειναι το προβλημα. Εμεις μετα απο 20 μερες θεραπευσαμε το προβλημα στο ματι.......μου φαινεται απιστευτη η βελτιωση τις τελευταιες μερες....ενα καρο αντιβιωσεις και τελικα ηταν τοσο απλο!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Μονο εχε υποψη οτι κατα πασα πιθανοτητα θα βγαλει καποια προβληματα στη φορα...μετα αρχιζει η θεραπεια.....

Ο δικος μου εβγαλε στα καλα καθουμενα ενα εκζεμα στους ωμους που δεν μπορουσα να καταλαβω τι το προκαλεσε...μετα μου πε η κουμπαρα μου οτι το προκαλεσε η θεραπεια (και σθμφωνησε ο γιατρος οταν του το ειπα). Επισης αρχισε να υποτροπιαζει η μολυνση στο ματι, με την αρχη της θεραπειας και μετα σταδιακα βελτιωθηκε. Πρεπει να κανεις υπομονη και να ενημερωνεις το γιατρο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα,

προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ομοιοπαθητική αλλά εδώ και λίγο καιρό σκεφτόμουν να πάω τον μικρούλη μου που είναι δύο ετών και ταλαιπωρείται καθε τρεις και λίγο με βρογχίτιδες...πραγματικά μας έχουν κουράσει πάααρα πολύ οι μάσκες και σχεδόν πάντα καταλήγουμε να παίρνουμε κορτιζόνη γιατί δεν τον πιάνουν:(.

Τώρα ξεκινήσαμε και σταθμό και με έχει πιάσει τρόμος για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε.....

Μένουμε Πειραιά, και θα ήθελα όποιος μπορεί να μου στείλει το τηλ. του Κύβελου αν και ακούω ότι είναι πολύ busy!!

Καλημέρα!!! Έπεσες στην περίπτωση! Στον Κύβελο πάω και τον γιο μου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο!!! Ξεκίνησε την θεραπεία στις 20-25 Μαρτίου. Πέρασε κάμποσες ιωσούλες στο πόδι(πράγμα που είναι σημαντικό, γιατί συνήθως πριν καταφεύγαμε στα εισπνεόμενα με το παραμικρό) και τις τελευταίες 4 ημέρες πέρασε και το πρώτο γερό κρύωμα του νηπιαγωγείου, με θαλασσόνερο στη μύτη, φυτικό σιρόπι για τον βήχα και λίγο βάμμα εχινάκεας για το ανοσοποιητικό. Ο βήχας του είναι σχεδόν καθαρός από χτες:-D

Είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσει όντως κάποια επιδείνωση στην αρχή, αλλά θα σου εξηγήσουν πώς να το αντιμετωπίσεις. Ο Κύβελος είναι πράγματι φουλ, αλλά αν πεις στην γραμματέα ότι είναι για μωρό με εισπνεόμενα κλπ σου δίνουν προτεραιότητα(έτσι έκανε σε μας) και στο πρώτο ραντεβού, αφού σε βλέπει ένας συνεργάτης του που παίρνει το ιστορικό, σε βλέπει κατόπιν κι ο Κύβελος και "τσεκάρει"κάποια πράγματα μαζί σου πριν να σου δώσει το φάρμακο!

Μπορείς να δεις τα στοιχεία επικοινωνίας εδώ

http://www.classical-homeopathy.gr/contact.htm

(πάρε τηλ/νο στον αριθμό του Πειραιά, πρωί μετά τις 9.30)

Καλή επιτυχία εύχομαι με τον μικρούλη σου:)

τις τελευταίες 4 ημέρες πέρασε και το πρώτο γερό κρύωμα του νηπιαγωγείου, με θαλασσόνερο στη μύτη, φυτικό σιρόπι για τον βήχα και λίγο βάμμα εχινάκεας για το ανοσοποιητικό. Ο βήχας του είναι σχεδόν καθαρός από χτες

Έχουμε τον ίδιο γιατρό αλλά δεν μου έχει μιλήσει γι αυτά. Μπορείς να μας πεις μάρκα για το σιρόπι και πώς χρησιμοποιείς το βάμμα; Από ποια ηλικία ενδείκνυνται;

Προχθές το βράδυ έκανε βήχα τόσο δυνατό και συνεχή που έλεγα τώρα θα μου μέινει το παιδί. Κυριακή της έδωσα K. Bichronikum (συνταγή γιατρού εννοείται) και είχε θεαματική βελτίωση. Θα μπορούσα να βοήθησω και με σιρόπι :confused:?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λοιπόν, δεν ξέρω τί ηλικία είναι το δικό σου, ο δικός μου έκλεισε τα 5 τον περασμένο μήνα.

Το βάμμα εχινάκειας δεν είναι φάρμακο, είναι φυσικό ενισχυτικό του οργανισμού και χορηγείται αντί συμπληρωμάτων πολυβιταμινών κλπ. Το δε σιρόπι, το φτιάχνεις και μόνη σου με νερό και μέλι 3/1 που τα βράζεις για λίγο να ομογενοποιηθούν κι όταν κρυώσουν λίγο προσθέτεις χυμό λεμονιού και μερικές σταγόνες βάμμα υπέρικου(κοινώς βαλσαμόχορτο). Υπάρχουν βέβαια και στο εμπόριο σιρόπια όπως του Κορρέ ή της APIVITA, που είναι συμβατά με την ομοιοπαθητική, αλλά κι αυτά δεν είναι φάρμακα, απλά ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο.

Την εχινάκεια και το σιρόπι δεν μου τα σύστησε ο Κύβελος, τα ήξερα από πριν, από ένα φίλο-ομοιοπαθητικό γιατρό στον οποίο πήγαινα εγώ για καιρό και ο οποίος έχει τώρα φύγει από το Μαρούσι κι έχει ιατρείο στην Μυτιλήνη.

Από κείνον είχα ακούσει τα καλύτερα για τον Κύβελο, γι αυτό πήγα και τον γιο μου εκεί.

Πρόσεξε τώρα:εγώ χρησιμοποίησα μόνο την εχινάκεια και το σιρόπι, γιατί δεν χρειάστηκε να πάρει το παιδί κάποιο φάρμακο, πέρασε το κρύωμα εντελώς ελαφρά (μόνο βήχα και καταρροή, ούτε πυρετό, ούτε δύσπνοια). Δεν φαντάζεσαι πόσο παράξενο μας φάνηκε μετά από 3 χρόνια με εισπνεόμενα κα κορτιζόνη κάθε 3 και λίγο!!!

Αφού όμως εσένα σου έδωσε θεραπεία, εννοείται ότι θα ακολουθήσεις την θεραπεία όπως ακριβώς σου είπε ο γιατρός!!! Περαστικά στην μπουμπού σου!

Ποιο βάμμα εχινάκειας παιρνετε? πολυ ωραια η συνταγη για σιροπι, ευχαριστουμε!

Και το βάμμα υπέρικου απο φαρμακειο?

Στο επομενο ραντεβου μου, θα δωσω ιστορικο του μεγαλου μου γιου για περιπτωση που αρρωστησει......ειναι πολυ γερος απο αποψη υγειας, αλλα ας εχει και το ιστορικο του.

Λοιπόν, στον Άγιο Βασίλη υπάρχει ένα από τα πρώτα Ομοιοπαθητικά Φαρμακεία του Πειραιά (απέναντι από την είσοδο της εκκλησίας), όπου μπορείς να βρεις βάμματα πολύ καλής ποιότητας και φθηνά. Διαλύεις λίγες σταγόνες στο νερό και το πίνεις. Για πιο μεγάλα παιδάκια υπάρχει βάμμα εχινάκειας σε μασώμενα δισκία με γεύση πορτοκάλι και είναι της Vogel.

http://www.avogel.co.uk/

Τα προϊόντα υπάρχουν στα ελληνικά φαρμακεία.

Λοιπον διαβαζοντας το τοπικ των αλλεργειων βλεπω οτι εχουν βοηθηθει μαμαδες τα μωρα των οποιων ειχαν εκδηλωσει σοβαρες αλλεργιες τροφων (μεσω θηλασμου). Εξαιρετικα ενδιαφερον το βρισκω. Μωρακια που εχαναν αιμα λογω μερικων τροφων (η πιο σοβαρη εκφραση αλλεργιας) εφθασαν στο σημειο να τις καταναλωνουν χωρις προβλημα.

Ουπς......που ειναι αυτος ο Αγιος Βασιλης?

Ευχαριστωωωωω!

Καλά, νόμιζα ότι είσαι Πειραιώτισα, δεν είχα προσέξει ότι λες Αθήνα στο προφίλ:lol: Ο Άγιος Βασίλης είναι μια εκκλησία στο τέρμα του λεωφορείου 909, το οποίο μπορείς να πάρεις από το κέντρο του Πειραιά. Ή αλλιώς, βρίσκεται ακριβώς στο τέλος της οδού Σαχτούρη, η οποία ξεκινά από το λιμάνι και τελειώνει μπροστα στην εκκλησία του Αγ. Βασιλείου:)

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...