Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Xα-χα-χα!

Ειδες τελικά τι διαφορά έχει ο ένας οργανισμός απο τον άλλον?

Στην κόρη μου η pulsatilla δεν έκανε τίποτα

και μόλις την αλλάξαμε και πήραμε aconitum

ο βήχας μειώθηκε μέσα σε 2 ώρες στο 90% !!! :-D

τεράστια! ο καθένας ξεχωριστός και μοναδικός ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

chatzico μου ποτέ δεν έχω πάει σε ομοιοπαθητικό φαρμακείο! Οταν χρειάζομαι κάτι και είναι κλειστά τα φαρμακεία της περιοχής μου παίρνω τηλέφωνο τα πλησιέστερα εφημερεύονται και πάντα κάποιο έχει ομοιοπαθητικά. Δεν έχω φτάσει δηλαδή ποτέ πολύ μακριά για να τα βρω....και κλασσικά εμείς παντα την πατάμε σε ΣΚ και αργίες :)

με τον ίδιο τρόπο λειτουργούμε και εμείς :wink:

ρώταγε για το Beladonna, αν είναι αντιβίωση χωρίς να αναφέρει τίποτα για γιατρό, είπα «Παιδίατρο», «Κανονικό Γιατρό». Είπες «τον γιατρό» και κατάλαβα ότι εννοούσες τον ομοιοπαθητικό.

τι παει να πει ''κανονικος γιατρος''? ? Ο ομοιοπαθητικος ειναι κανονικος γιατρος με το πτυχιο του και την αδεια λειτουργιας κολλημενα στον τοιχο του ιατρείου του. Η ημιμαθεια ειναι πολυ πολυ χειροτερη της αμαθειας λοιπον!

Ξεκινησα και εγω ομοιοπαθητικη εδω και 2 εβρομαδες... Μου εδωσε το Pulsatila για αγχος στρεςς και τα λοιπα...Λενε οτι χρειαζεται μερες για να δρασει..νοιωθω καπως καλυτερα..δεν νομιζω να ειναι η ιδεα μου..εξαλλου ακουσα οτι δουλευει και σε βρεφη και σε ζωα...

Δεν ξερω ομως γιατι δεν τολμω να παρω και το παιδι μου εκει...Ειπα οτι αν δω καλο θα τον παρω 100%....:)

line_m121_beg_41_time_1262667600_text_ef20ece9eaf1fcf220eceff520f0f1dfe3eae7f0e1f220e5dfede1e9.gif

chatzico μου ποτέ δεν έχω πάει σε ομοιοπαθητικό φαρμακείο! Οταν χρειάζομαι κάτι και είναι κλειστά τα φαρμακεία της περιοχής μου παίρνω τηλέφωνο τα πλησιέστερα εφημερεύονται και πάντα κάποιο έχει ομοιοπαθητικά. Δεν έχω φτάσει δηλαδή ποτέ πολύ μακριά για να τα βρω....και κλασσικά εμείς παντα την πατάμε σε ΣΚ και αργίες :)

με τον ίδιο τρόπο λειτουργούμε και εμείς :wink:

Καλές προσηλυτισμένες στον κόσμο της ομοιοπαθητικής,

Και εγώ το ίδιο κάνω, πλήν όμως στην Παιανία που κατοικοέδρευα εχθές, το ένα εφημερεύον δεν είχε, στα Γλυκά Νερά το ένα και μοναδικό επίσης εφημερεύον μόνο κατά παραγγελία, οπότε κατέβηκα Αγία Παρασκευή.

Συνήθως κοιτάω την λίστα με τα εφημερεύοντα ομοιο φαρμακείο, μήπως υπάρχει κάποιο κοντά μου, ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ. Ωστόσο, είναι τεράστια αμέλεια εκ μέρους τους, να μην ενημερώνουν (φέτος την Πρωτοχρονιά για 4-5 ημέρες) ή να μην αναφέρουν ούτε ένα στην Αττική (όπως εχθές). Είναι κάτι τόσο δύσκολο να γίνει ?

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Τώρα που άρχισα ήδη ομοιοπαθητική στην κόρη μου, λέτε μέσω της ομοιπαθητικής να μπορέσω να λύσω και τα προβλήματα που έχουμε με τον ύπνο της (γκρινιάζει, μας ξυπνάει 3-4 φορές μέσα στο βράδυ για διάφορους λόγους, κάποτε-κάποτε ξυπνάει και κλαίει...);

Έχετε ακούσει τίποτα σχετικό;

θα πρέπει να δώσω κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Τώρα που άρχισα ήδη ομοιοπαθητική στην κόρη μου, λέτε μέσω της ομοιπαθητικής να μπορέσω να λύσω και τα προβλήματα που έχουμε με τον ύπνο της (γκρινιάζει, μας ξυπνάει 3-4 φορές μέσα στο βράδυ για διάφορους λόγους, κάποτε-κάποτε ξυπνάει και κλαίει...);

δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν νομίζω γιατί κι εμείς είχαμε παρόμοια θέματα....

Μου ήρθε η ιδέα γιατί διάβασα στο internet ότι η ομοιοπαθητική βοηθά γενικά στις διαταραχές ύπνου.

Τζίφος, ε;

Δεν ξέρω αν είναι καποια συγκεκριμένη διαταραχή ύπνου....εμάς απλώς έτσι είναι...τώρα άρχισε να κοιμάται ενα 4ωρο σερι φαντάσου....

Δηλαδή ο γιατρός σου θεωρεί την εχινάκεια ματζούνι; :shock:

Κρίμα γιατί είχα αρχίσει να τον θεωρώ αξιόπιστο γιατρό!

Όχι καλέ!! Πωπω πώς μπορεί να γίνει μία παρεξήγηση...:oops:

Ο άνθρωπος μια χαρά την συνταγογραφεί σε ιωσεις/κρυωλογήματα μαζί με βιταμίνη C, απλά μου την απαγόρεψε τώρα στην εγκυμοσύνη. Και ξέρω ότι κάποιοι δίνουν σε άλλη δοσολογία, αλλά δεν κάνω τα δικά μου. Θα είχε τον λόγο του να μου πει όχι.

Τα "μαντούνια" είναι δικός μου ορισμός για τα μη ομοιοπαθητικά.:) Γι αυτό και τα εισαγωγικά :wink: Κατά τα άλλα το φαρμακείο μας είναι γεμάτο από τέτοια σκευάσματα και μάλιστα τα χρησιμοποιεί ακόμα και ο σύζυγος που δεν κάνει ομοιοπαθητική!

.και κλασσικά εμείς παντα την πατάμε σε ΣΚ και αργίες :)

Για πείτε μου πώς γίνεται να συμβαίνει σχεδόν πάντα αυτό? :lol: Εγώ έκανα φαρμακείο και έχω ψιλοηρεμήσει, γιατί πάντα θα μας κάτσει σκ!

Έχω ακούσει για παιδιά με πολλά νεύρα ή διάσπαση προσοχής που ηρεμούν, οπότε φαντάζομαι γιατί να μην λειτουργήσει και στον ύπνο...τουλάχιστον να δεις μία βελτίωση.. αυτός τι σου είπε, δεν το συζητήσατε?

Φάρμακο συγκεκριμένα για τον ύπνο δεν θα παρει. Η αγωγή που θα του δώσει λειτουργεί ολιστικά, άρα θα επηρεάσει ενδεχομένως και τον ύπνο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ρώτησα τον φαρμακοποιό για το μοίρασμα του φαρμάκου σε 2-3 δόσεις και μου είπε ότι αν ο οργανισμός είναι αγνός, όπως ενός παιδιού, τότε αν πάρει μέρος της κάψουλας 1Μ το πρωί, ένα μέρος το μεσημέρι και ένα μέρος το βράδυ, τότε ναι, είναι σα να έχει πάρει τρεις φορές 1Μ. Οπότε Soevan καλά στα είπε! Από ό,τι κατάλαβα στους ενήλικες δεν είναι και τόσο σίγουρο αν θα πιάσει, χωρίς όμως να το αποκλείει καθόλου.

Επίσης ρώτησα κι εγώ για το ομοιοπαθητικό φάρμακο από μητρικό γάλα και μου είπε ότι φυσικά και γίνεται, αλλά δεν το χορηγούν όλοι οι γιατροί. Επίσης μου είπε ότι συνηθίζεται στον αποθηλασμό, αν είναι δύσκολο για το παιδί.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

είναι η πρώτη φορά που τον πιάνει; αν όχι έχεις πρατηρήσει κάτω από ποιες συνθήκες (πχ στο τελείωμα μιας ίωσης); Μήπως είναι αλλεργικός βήχας

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...τελικά πήρα της apivita βιολογικό ( κατάλληλο για ομοιοπαθητική ), το ανακάτεψα 1 φορά στο χυμό του και τέλος...

Maggie συνήθως τον πιάνει όταν εκτείθεται σε πολυ κρύο ( π.χ ύστερα από προπήνηση με παγωνιά ).

Δεν του δίνω κάτι απλά αυτή τη φορά ήταν πολύ συχνός γι'αυτό και ρώτησα...

Στον γιατρό σας γιατί δεν πας? Περαστικά σας.

στον γιατρό πηγαίναμε σε πολύ έσχατε περιπτώσεις..

εν τω μεταξύ επειδή με ξέρει πως λειτουργώ' date=' αν τύχει και του τηλεφωνήσω ξέρει πάντα ότι επρόκειτο για κάτι όντως σοβαρό...[/color']

υ.γ. εγώ η έρμη τι να πω που άπαξ και αρρωστήσω θα αναγκαστώ να καταφύγω στην ομοιοπαθητική ? ( 2 φορές πήρα στη στη ζώη μου αντιβίωση και τις 2 μου έκανε πολύ έντονη αλλεργία ):?

rQGhp3.png

υ.γ. εγώ η έρμη τι να πω που άπαξ και αρρωστήσω θα αναγκαστώ να καταφύγω στην ομοιοπαθητική ? ( 2 φορές πήρα στη στη ζώη μου αντιβίωση και τις 2 μου έκανε πολύ έντονη αλλεργία ):?

Η αλλεργία στα φάρμακα είναι μεγάλο πακέτο!

Βέβαια το να καταφύγεις στην ομοιοπαθητική δεν είναι και τόσο τραγικό :D Καλό είναι να βρεις έναν γιατρό, να κλείσεις ένα ραντεβού να σου πάρει ιστορικό και σε περίπτωση που τύχει κάτι να μπορείς να τον πάρεις κι ένα τηλ ως έκτακτο.

Αλλά να έχεις υπόψη σου ότι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ο ομοιοπ γιατρός θα χορηγήσει αντιβίωση, οπότε πρέπει να βρεις κάποια που δεν θα σε πειράζει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Βέβαια το να καταφύγεις στην ομοιοπαθητική δεν είναι και τόσο τραγικό :D

Χα-χα-χα :lol: :lol: :lol:

Είναι που δεν την έχει δοκιμάσει ακόμα

γιαυτό τη βλέπει ως..... "κατάντια"!

DALIA, dont worry!

Υπάρχουν και χειρότερα!!..... :lol: :lol: :lol:

Η αλλεργία στα φάρμακα είναι μεγάλο πακέτο!

Βέβαια το να καταφύγεις στην ομοιοπαθητική δεν είναι και τόσο τραγικό :D Καλό είναι να βρεις έναν γιατρό' date=' να κλείσεις ένα ραντεβού να σου πάρει ιστορικό και σε περίπτωση που τύχει κάτι να μπορείς να τον πάρεις κι ένα τηλ ως έκτακτο.

Αλλά να έχεις υπόψη σου ότι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ο ομοιοπ γιατρός θα χορηγήσει αντιβίωση, οπότε πρέπει να βρεις κάποια που δεν θα σε πειράζει.[/quote']

fayry's mamy όσο "χαζό" και αν σου φαίνεται για'μένα είναι τεράστιο πακέτο να σηκωθώ το πρωί και να μην πιω ένα φραπέ με 3 παγάκια 365μέρες το χρόνο.Έναν, αλλά τον θέλω.

Και να φανταστείς γενικότερα αλλεργίες δεν έχω.:?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Καλές προσηλυτισμένες στον κόσμο της ομοιοπαθητικής,

Και εγώ το ίδιο κάνω, πλήν όμως στην Παιανία που κατοικοέδρευα εχθές, το ένα εφημερεύον δεν είχε, στα Γλυκά Νερά το ένα και μοναδικό επίσης εφημερεύον μόνο κατά παραγγελία, οπότε κατέβηκα Αγία Παρασκευή.

Συνήθως κοιτάω την λίστα με τα εφημερεύοντα ομοιο φαρμακείο, μήπως υπάρχει κάποιο κοντά μου, ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ. Ωστόσο, είναι τεράστια αμέλεια εκ μέρους τους, να μην ενημερώνουν (φέτος την Πρωτοχρονιά για 4-5 ημέρες) ή να μην αναφέρουν ούτε ένα στην Αττική (όπως εχθές). Είναι κάτι τόσο δύσκολο να γίνει ?

:P:p:p:p... απαπαπα :lol::lol::lol:

τι να πω όλο λένε ότι το έφτιαξαν... αλλά τπτ :rolleyes:

Η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι

εαν είναι καθαρά θέμα "συνήθειας"

(να εχει συνηθίσει δηλαδή

κατά τη διάρκεια της νύχτας την "επαφή" μαζί σας κλπ)

δύσκολα θα το κόψει με τα ομοιοπαθητικά.

Καλύτερα να πάρεις το βιβλίο

κοιμήσου παιδί μου (εκδόσεις Πατάκη)

(εμάς μας έσωσε!!! ;))

....και κλασσικά εμείς παντα την πατάμε σε ΣΚ και αργίες :)

Για πείτε μου πώς γίνεται να συμβαίνει σχεδόν πάντα αυτό? :lol: Εγώ έκανα φαρμακείο και έχω ψιλοηρεμήσει' date=' γιατί πάντα θα μας κάτσει σκ![/quote']

ο Νόμος του Μέρφυ...

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει κλπ. κλπ. :lol:

fayry's mamy όσο "χαζό" και αν σου φαίνεται για'μένα είναι τεράστιο πακέτο να σηκωθώ το πρωί και να μην πιω ένα φραπέ με 3 παγάκια 365μέρες το χρόνο.Έναν, αλλά τον θέλω.

Και να φανταστείς γενικότερα αλλεργίες δεν έχω.:?

Αυτός είναι ο λόγος που δεν δοκίμασα να κάνω ποτέ ομοιοπαθητική θεραπεία για τις αμυγδαλές μου παρόλο που έχω χρόνιο πρόβλημα!

Φραπέ (και γενικά καφέ) δεν πίνω αλλά είμαι φανατική του μαύρου τσαγιού, δεν θα μπορούσα ποτέ να το κόψω ειδικά τώρα με τα μικρά που δεν κοιμάμαι καλά.

Γενικά με απωθούνε οι διάφορες απαγορεύσεις της ομοιοπαθητικής :?

Το Σάββατο το βράδυ ένιωσα να με πονάει ο λαιμός μου, την Κυριακή το πρωί πέθαινα από τον πόνο στις αμυγδαλές μου οι οποίες επηρεάζανε και το αυτί μου αλλά και το κεφάλι μου και πονούσανε και αυτά πολύ!

Από το Σάββατο το βράδυ άρχισα να παίρνω μια πολύ δυνατή εχινάκεια που είχα πάρει πρόσφατα από το iherb (θεωρείται από τις καλύτερες στην αμερικάνικη αγορά αλλά είναι και πολύ ακριβή), συνέχισα να την παίρνω και όλο την Κυριακή ανά τέσσερεις ώρες και τώρα είμαι μια χαρά!!!

Σημείωση ότι άμα με πιάσουνε οι αμυγδαλές ταλαιπωρούμαι πολύ για μέρες και τώρα μου πέρασαν σε λιγότερο από 24 ώρες! :-D

Αλλά είναι πολύ δυνατή (περιέχει και ένα είδος εχινάκειας που δεν καλλιεργείται αν δεν κάνω λάθος αλλά μαζεύεται άγρια) και σου καίει τη γλώσσα, δεν είναι για τις ευαίσθητες! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αυτός είναι ο λόγος που δεν δοκίμασα να κάνω ποτέ ομοιοπαθητική θεραπεία για τις αμυγδαλές μου παρόλο που έχω χρόνιο πρόβλημα!

Φραπέ (και γενικά καφέ) δεν πίνω αλλά είμαι φανατική του μαύρου τσαγιού, δεν θα μπορούσα ποτέ να το κόψω ειδικά τώρα με τα μικρά που δεν κοιμάμαι καλά.

Γενικά με απωθούνε οι διάφορες απαγορεύσεις της ομοιοπαθητικής :?

Το Σάββατο το βράδυ ένιωσα να με πονάει ο λαιμός μου, την Κυριακή το πρωί πέθαινα από τον πόνο στις αμυγδαλές μου οι οποίες επηρεάζανε και το αυτί μου αλλά και το κεφάλι μου και πονούσανε και αυτά πολύ!

Από το Σάββατο το βράδυ άρχισα να παίρνω μια πολύ δυνατή εχινάκεια από τις καλύτερπου είχα πάρει πρόσφατα από το iherb (θεωρείται ες στην αμερικάνικη αγορά αλλά είναι και πολύ ακριβή), συνέχισα να την παίρνω και όλο την Κυριακή ανά τέσσερεις ώρες και τώρα είμαι μια χαρά!!!

Σημείωση ότι άμα με πιάσουνε οι αμυγδαλές ταλαιπωρούμαι πολύ για μέρες και τώρα μου πέρασαν σε λιγότερο από 24 ώρες! :-D

Αλλά είναι πολύ δυνατή (περιέχει και ένα είδος εχινάκειας που δεν καλλιεργείται αν δεν κάνω λάθος αλλά μαζεύεται άγρια) και σου καίει τη γλώσσα, δεν είναι για τις ευαίσθητες! :lol:

είναι εύκολο να βάλεις εδώ το λινκ για το προιόν :?: Ευχαριστώ:!:

Ισως πρεπει οντως να κανουμε ενα ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ανα περιοχες αν τυχει κατι εκτακτο. Εγω εκανα την βλακεια να παρω απο 4 καψουλες οτι μου εδωσαν στη λιστα, να δωσω 60 ευρω και ακομα (ευτυχως δλδ) δεν εχω χρησιμοποιησει τιποτα. Οποτε αν χρειαστει φαρμακο εκτακτως καποιος που μενει κοντα μου (Πετρουπολη) ας με ενημερωσει.

Για τα τσαγια και τους καφεδες, δηλωνω επισης φανατικη του τσαγιου και απρολο που τελευταια χρονια πινω και πολυ καφε, τα ξεμαθα ευκολα και δεν εχω προβλημα ακομα κι οταν ειμαι αυπνη. Μια ιδεα ειναι ολα! Αν θελω να πιω κατι ζεστο (σε κρυωματα) πινω ζεστο νερο με λεμονι και μελι και μου φαινεται υπεροχο!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

πω πω μένος που εχουν καποιοι ανθρωποι να μπουν καπου μονο κ μονο για να αμφισβητήσουν κ να προκαλέσουν ταραχη.

εμενα το κεφαλι μου αυτο δεν το χωραει.

τεσπα εγω εδω μεσα μπαίνω μονο για να βοηθηθώ κ οχι για να φαω τον πολύτιμο χρονο μ απαντώντας στον καθε αργόσχολο.

για την ιστορια λοιπον ..

στο παιδων , μας βρήκαν λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος.

κ μας εδωσαν αντιβιωση.ειναι η πρωτη μας κ δεν γουστάρω καθολου να την δωσω στο παιδι.

εχω σπασει τα τηλ του λεφα κ δεν τον βρισκω με τιποτα.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Πεταλουδιτσα δεν αξιζει να ασχολεισαι με ανθρωπους που ζουν για να τσακωνονται!

Περαστικα σας, ελπιζω να βρεις συντομα το γιατρο και να πανε ολα καλα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Επειδή είπατε και για διαταραχές ύπνου

έχει ένα άλλο βίντεο που κάτι τύποι παίρνουν κουτιά ολόκληρα με ομοιοπαθητικά υπνωτικά χάπια και δε παθαίνουν τίποτα ....

Πεταλουδιτσα δεν αξιζει να ασχολεισαι με ανθρωπους που ζουν για να τσακωνονται!

Προσυπογράφω!!!:D:D:D

Το πιο τοξικό πράγμα για τον οργανισμό είναι το στρες του θυμού!!! Δεν φαντάζεσαι τί διαταραχές μπορεί να δημιουργήσει και δεν το θέλουμε για μας αυτό;). Γι αυτό κι εμείς... στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα;)!!!

Λοιπόν, το βιβλίο "Κοιμήσου παιδί μου" είναι εξαιρετικό, το έχω κι εγώ και η μέθοδος είναι η καλύτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...