Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Dalia δοκίμασε το σιρόπι του Κορρέ για το βήχα. Είναι κατάλληλο για ομοιοπαθητική από ό,τι λέει, αλλά είναι ένα απλό φυτικό σκεύασμα.

Για τον Χαριτάκη κανείς δεν ξέρει;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

όχι δεν είναι παραγωγικός...

συνήθως σε τέτοιο βήχα δεν δίνω τίποτα και δεν πάμε γιατρό, περνάει από μόνος του.Απλά αυτή τη φορά είναι συχνός και ήθελα κάπως να τον βοηθήσω γι'αυτό ρώτησα...

είναι η πρώτη φορά που τον πιάνει; αν όχι έχεις πρατηρήσει κάτω από ποιες συνθήκες (πχ στο τελείωμα μιας ίωσης); Μήπως είναι αλλεργικός βήχας

δεν έχει άδικο, για αυτό όταν έχει μύξες του βάζω ορό μόνο το βράδυ για να τον πάρει εύκολα ο ύπνος. Την υπόλοιπη μέρα δεν του βάζω (έτσι και αλλιώς δεν θα μου καθόταν)

Βρε παιδιά εμένα όταν έχει μύξες από ίωση μιλάμε για ΠΟΛΛΕΣ! Δλδ για να καταλάβετε πνίγεται ακόμα και ξύπνια και όρθια! Μόνο όταν της βάζω ορό και τα ρουφάω (ο Θεός ξέρει πώς τα καταφέρνω μόνη μου) τότε μόνο ησυχάζει για λίγο. Είμαι περίεργη, είστε κι εσείς έτσι όταν λέτε έχει μύξες?

περνω τις μεγαλες συρριγγες τις γεμιζω κ φευγει με φορα ο ορος,αλλα η αληθεια ειναι οτι καθαριζουν,βγαινουν τα παντα απο το αλλο ρουθουνι.Και μιλαμε το κανω καθημερινα δεν ξερω εχω αγχωθει μηπως κανω λαθος,κ με την ωτιτιδα της μικρης της χειροτερευω το προβλημα.

Η κλασική παιδίατρος μου είχε απαγορεύσει αυστηρά αυτή την μέθοδο, γιατί μου είχε πει ότι πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματία (νοσοκόμα, γιατρό κλπ), γιατί αν δεν το κάνεις σωστά μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου να σου πω τι πρόβλημα. Εσύ έχεις ρωτήσει τον παιδίατρο σου?

κάνεις λάθος για το πόσο και ποιοι ψάχνονται , και εγώ έχω επιλέξει να πάρω το ρίσκο των εμβολίων παρόλλο που έχω ψάξει το θέμα των εμβολιων...όλα είναι θέμα πιθανοτήτων...

πως μπορεί να είσαι τόσο σίγουρη αλήθεια για ένα τόσο σοβαρό θέμα ?:wink:

Πρώτον απάντησα στην κοπέλα για τον λανθασμένο συσχετισμό ομοιοπαθητικής-άρνησης εμβολιασμού. Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά αυτά που έγραψα, αλλιώς θα είχες δει ότι δεν είπα πουθενά ότι ψάχνονται μόνο όσοι ακολουθούν εναλλακτικές θεραπείες.

Δεν ισχύει αυτό Soevan μου. Εγώ όταν γεννήθηκε η μικρή μου και μου πρότεινε ο 1ος μου ομοιοπαθητικός να κάνω μόνο του τετάνου είπα από μέσα μου' date=' καλά έχει ξεφύγει τελείως!

Μετά που άρχισα να το ψάχνω συνειδητοποίησα πολλά και διάφορα (άλλο τόπικ όμως). Απλά όσοι ασχολούνται με εναλλακτικές θεραπείες [b']συνήθως ψάχνονται κάπως παραπάνω γενικότερα[/b], οπότε και ανακαλύπτουν τον φοβερό κόσμο των εμβολίων...Γι αυτό ίσως να να υπάρχει αυτός ο λαθεμένος συσχετισμός ομοιοπαθητικής-άρνησης εμβολιασμού...

Όσο για το θέμα των πιθανοτήτων συμφωνούμε απόλυτα! Απλά η κάθεμια μεταφράζει διαφορετικά τις πιθανότητες της κάθε κατάστασης (εμβολιασμού ή μη). Το ποιος έχει δίκιο ή άδικο ας μην το πιάσουμε, ο καθένας ας κρατήσει την άποιψη του, νομίζω συμφωνείς..

Δεύτερον είμαι απόλυτα σίγουρη για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως λες, γιατί ξέρω τις δυνατότητες της ομοιοπαθητικής. Φέρνει σε ισορροπία τον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα - σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά (ανάλογα φυσικά σε ποιο επίπεδο υγείας είναι ο οργανισμός, βλ. επίπεδα υγείας κατά των Βυθούλκα). Όταν λοιπόν η δυσκολία στη σύλληψη οφείλεται στο στρες, τότε είναι σίγουρο ότι μπορεί να βοηθήσει γιατί θα έχει βοηθήσει το άτομο να ηρεμήσει. Καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με την συγκεκριμένη επιστήμη, αλλιώς αυτά θα σου ήταν γνωστά και δεν θα σου προκαλούσαν εντύπωση.

Το θέμα έχει αναλυθεί άπειρες φορές...ξέρεις κανέναν που να εργάζεται για την φουκαριάρα τη μάνα του ? θεμιτός ανταγωνισμός λέγεται αυτό...

Να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει άμεσα ? μπορώ να πάω εγώ σε κάποιο φαρμακείο και να ζητήσω ομοιοπαθητικό φάρμακο για βήχα ή πρέπει πρώτα να επισκεφτώ ομοιοπαθητικό ?

βασικά έχει συζητηθεί το θέμα...

κοίτα έχουμε π.χ. ponstan και ντεπόν ( την ίδια δουλειά κάνουν )

η μία εταιρεία σου κάνει δώρο τα έπιπλα του σπιτιού για να το συνταγογραφήσεις και η άλλη ταξίδι στο ντουμπάι...

Δηλ. όταν πας στο σούπερ και σου λέει μαζί με το σκιπ άλλο ένα δώρο, το δώρο το λες μίζα ?

αυτά δεν ξαναπαντάω, αλήθεια

ευχαριστώ, όχι κολλήριο για το μάτι δεν θα ζητούσα αλλά κανένα παυσίπονο θα έπερνα...

απλά έχει έντονο βήχα ο μικρός λίγες μέρες γι'αυτό ρωτάω...

Φυσικά και κανείς (σχεδόν) δεν εργάζεται από χόμπυ! Γι αυτό και ο κάθε γιατρός έχει την αμοιβή που κρίνει ο ίδιος ότι καλύπτει τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Το να προσφέρουν η εταιρίες μίζα για να προωθήσουν τα φάρμακά τους και μάλιστα όσο περισσότερα τα φάρμακα που συνταγογραφεί τόσο περισσότερα και τα υλικά ανταλλάγματα, δεν είναι θεμιτός ανταγωνισμός. :shock: Είναι παράνομο και ανήθικο! Ο γιατρός αν είναι μάγκας ας χρεώσει παραπάνω τις υπηρεσίες του για να βγάλει το παραπάνω εισόδημα που επιθυμεί και όχι να δίνει αβέρτα τα αερολίν πχ και μάλιστα μόνο από τηλεφωνική εξέταση. Όσο για το δώρο του s/m ξέρω ότι προσφέρει δώρο σε μένα τον καταναλωτή και έχω την επιλογή να το πάρω ή όχι το προιόν. Ποιος γονιός θα προτιμούσε να δώσει φάρμακο στο παιδί του -χωρίς λογο πολλές φορές -για να πάρει ο γιατρός την μίζα του? Το παράδειγμα σου το θεωρώ άστοχο...

Για τον βήχα σας τέλος να σου πω ότι δεν μπορείς να πάρεις ομοιοπ φάρμακο χωρίς συνταγή. Υπάρχουν όμως σκευάσματα φυτικά ή τεσπα με ίχνη από ομοιοπ φάρμακα μέσα που θα μπορούσες ίσως να πάρεις. Έχω διαβάσει καλά λόγια για το propex, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Δες το αν πας στο φαρμακείο μήπως σου κάνει. Στον γιατρό σας γιατί δεν πας? Περαστικά σας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λυπάμαι, πραγματικά προσπάθησα αλλά το μόνο λογικό συμπέρασμα ειναι ότι η ομοιοπαθητική είναι 100% placebo. Έκανα και πειράματα στον εαυτό μου (καμία απολύτως επίπτωση οποιουδήποτε ομοιοπαθητικού φάρμακου) διάβασα αναλυτικά όλη την βιβλιογραφία (καμία απολύτως πειραματική απόδειξη. Ποτέ!) edit admin διαφήμιση

Μονογονεική φάση, 3 παιδιά, πατέρας με επιμέλεια, σπάνιο φρούτο αλλά το ευχαριστιόμαστε

Βρε κορίτσια, αυτό που περιγράφετε με το παιδί στο πλάι και τον ορό, όπου οι μύξες βγαίνουν από το άλλο ρουθούνι, δεν το κατάφερα ΠΟΤΕ, στα δύο μου παιδιά. Για τον ορό, έχω κάποιες ενστάσεις. Έχει πολλά συστατικά αν διαβάσετε επάνω, που δεν ξέρω, δεν μου φαίνονται και πολύ φυσικά. Το οτριζαλίν, ΟΚ, το δουλεύουμε πολύ, ιδιαίτερα στον πιτσιρίκο, η μικρή φυσάει από πέρσυ την μύτη της και φτύνει τα φλέμματα και έτσι, γλυτώνουμε πολλά.

Όσο για τα 'δώρα' στους γιατρούς, έχετε ακούσει μετά από ιατρική παρουσίαση, γιατρό να λέει στον εκπρόσωπο εταιρείας, 'άκουσες ? ανέφερα το φάρμακο ...... πέντε φορές, εντάξει ? Όχι 4, για να βάλεις τόσα, αλλά 5, άρα βάλε τόσα', (το άκουσα μετά από παρουσίαση, έτυχε να την παρακολουθήσω περιμένοντας για κάτι άλλο). Όπως επίσης και στα ταξίδια για επιστημονικά συνέδρια. Υποτίθεται στην Αμερική για επιστημονική ενημέρωση, με έξοδα καλυμμένα από εταιρείες, και τελικά η ενημέρωση είναι ολιγόωρη και μένουν μέρες για επίσκεψη στα μεγάλα outlets ? Τώρα αν υπάρχει σύγκριση σε αυτό και στα promo δώρα του σουπερμάρκετ (τα οποία σωστά είπε η fairy's mom), ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ αν θέλεις να πάρεις, τι να πω, δώστε μου την λογική να καταλάβω.

Δέχομαι ότι όπως ήταν το σύστημα, ζούσαν πολλοί άνθρωποι - πέραν των γιατρών - από τους υπαλλήλους των εταιρειών μέχρι τα ταξιδιωτικά που οργάνωναν τα εισητήρια. Και ΟΚ, αυτοί είναι υπάλληλοι και θα κάνουν αυτό που τους ζητά ο εργοδότης τους. Το θέμα είναι το σύστημα και ο τρόπος που κατευθύνεται ο κόσμος σε σωρεία φαρμάκων, τα οποία δημιουργούν παρενέργειες.

Ελπίζω να μην βρω καμμιά μύνηση από φαρμακευτική στην πόρτα μου.....

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Καλημερα πηγαμε ξανα χθες στον κλασσικο μας γιατρο κ παμε καλυτερα εχει αρχισει να φαινεται το τυμπανο,φυσικα θα παρουμε για αλλες 7μερες αντιβιωση,αλλα εδω που φτασαμε λεω οκ δεν πειραζει,αφου γλυτωσαμε την παρακεντηση παλι καλα,μετα ομως θα επισκεφτουμε τον Κυβελλο.Θα τον ρωτησω οπωσδηποτε μα τις μυξες,γιατι θυμαμαι παρα πολυ καλα που μου ειχε πει οτι η μυξες δεν τον ενοχλουν,κ για την ακριβεια μου ειχε πει μακαρι να ειναι συνεχεια ετσι,θυμησου μου λεει οτι τα κατοχικα παιδια που ηταν μυξιαρικα δεν αρρωσταιναν ποτε.Βεβαια δεν του ανεφερα οτι βαζω ορο πρωι, μεσημερι,βραδυ κ οχι μονο βαζω περνω τις μεγαλες συρριγγες τις γεμιζω κ φευγει με φορα ο ορος,αλλα η αληθεια ειναι οτι καθαριζουν,βγαινουν τα παντα απο το αλλο ρουθουνι.Και μιλαμε το κανω καθημερινα δεν ξερω εχω αγχωθει μηπως κανω λαθος,κ με την ωτιτιδα της μικρης της χειροτερευω το προβλημα.

μια χαρά, ελπίζω να τελειώσουν όλα σύντομα... κατάλαβα ότι και εσύ είσαι πιο ήρεμη και ήσυχη τώρα ;)

Βρε κορίτσια, αυτό που περιγράφετε με το παιδί στο πλάι και τον ορό, όπου οι μύξες βγαίνουν από το άλλο ρουθούνι, δεν το κατάφερα ΠΟΤΕ, στα δύο μου παιδιά. Για τον ορό, έχω κάποιες ενστάσεις. Έχει πολλά συστατικά αν διαβάσετε επάνω, που δεν ξέρω, δεν μου φαίνονται και πολύ φυσικά. Το οτριζαλίν, ΟΚ, το δουλεύουμε πολύ, ιδιαίτερα στον πιτσιρίκο, η μικρή φυσάει από πέρσυ την μύτη της και φτύνει τα φλέμματα και έτσι, γλυτώνουμε πολλά.

Όσο για τα 'δώρα' στους γιατρούς, έχετε ακούσει μετά από ιατρική παρουσίαση, γιατρό να λέει στον εκπρόσωπο εταιρείας, 'άκουσες ? ανέφερα το φάρμακο ...... πέντε φορές, εντάξει ? Όχι 4, για να βάλεις τόσα, αλλά 5, άρα βάλε τόσα', (το άκουσα μετά από παρουσίαση, έτυχε να την παρακολουθήσω περιμένοντας για κάτι άλλο). Όπως επίσης και στα ταξίδια για επιστημονικά συνέδρια. Υποτίθεται στην Αμερική για επιστημονική ενημέρωση, με έξοδα καλυμμένα από εταιρείες, και τελικά η ενημέρωση είναι ολιγόωρη και μένουν μέρες για επίσκεψη στα μεγάλα outlets ? Τώρα αν υπάρχει σύγκριση σε αυτό και στα promo δώρα του σουπερμάρκετ (τα οποία σωστά είπε η fairy's mom), ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ αν θέλεις να πάρεις, τι να πω, δώστε μου την λογική να καταλάβω.

Δέχομαι ότι όπως ήταν το σύστημα, ζούσαν πολλοί άνθρωποι - πέραν των γιατρών - από τους υπαλλήλους των εταιρειών μέχρι τα ταξιδιωτικά που οργάνωναν τα εισητήρια. Και ΟΚ, αυτοί είναι υπάλληλοι και θα κάνουν αυτό που τους ζητά ο εργοδότης τους. Το θέμα είναι το σύστημα και ο τρόπος που κατευθύνεται ο κόσμος σε σωρεία φαρμάκων, τα οποία δημιουργούν παρενέργειες.

Ελπίζω να μην βρω καμμιά μύνηση από φαρμακευτική στην πόρτα μου.....

πιάσατε θέμα που με αηδιάζει... σχέση γιατρών με φαρμακευτικές..

για όλους αυτούς που δουλεύουν έτσι και παίζουν με την υγεία του κόσμου το μόνο που έχω να πω είναι αίσχος! και δυστυχώς είναι η πλειοψηφία...

Λοιπον κοριτσια, για οποια ενδιαφερεται σχετικα με το θεμα που ειχα ρωτησει, τα νεα απο τον φαρμακοποιο ειναι αυτα!

Φοβερό θέμα Ραννια!! θα το παρακολουθήσω, με ενδιαφέρει πάρα πολύ! Ευχαριστούμε ;)

χωρίς να θεωρείτε ότι κάνω προωθηση υπάρχει ο nocca της power health(γύρω στα 12ευρώ-μόνο σε φαρμακεία ) και μετά ο sonna,caro,premier,landskaffe(βιολογικός από την γερμανία-βερόπουλος).Όλα θα τα βρεις στα σ/μ γύρω στην τιμή των 6 ευρώ τα 150-200gr.τα συστατικά τους είναι κιχώριο.ραδίκι,κριθάρι,σίκαλη,βύνη,σύκο,ρίζες παντζαριού κάποιες μάρκες διαφοροποιούν τα συστατικά τους αλλά κατα βάση είναι ίδια έγω τους έχω δοκιμάσει όλους και είναι όλοι ωραίοι.

Εναλλακτικά μπορείς να πιεις τον ρεβυθοκαφέ τώρα για του Κορρέ υπάρχουν κάποιες υπόνοιες ότι έχει κάποια στοιχεία καφεϊνης ασχετα αν γράφει κατάλληλος για ομοιπαθητική.

Επίσης να προσέξεις και την οδοντόκρεμα σου.

τωρα ειδα το μηνυμα σου!σε ευχαριστω πολυ πολυ!!!ναι, για την οδοντοκρεμα το ηξερα!!!θα δοκιμασω οποιον βρω πρωτον...και παλι ευχαριστω!!!

και μιας και μπηκα να πω τον καημο μου...ο μικρος εχει λαρυγγιτιδα-ευαισθητουλης μαλλον ο γιοκας-και απο τηλ. η κλασσικα γιατρος ειπε κορτιζονη, ξερετε ζολντεζανιλ, και το κορυφαιο, να του το δωσω με λιγο γλυκο του κουταλιου, διοτι λεει ειναι παρα πολυ πικρο...

απο τηλ. η κλασσικα γιατρος ειπε κορτιζονη, ξερετε ζολντεζανιλ, και το κορυφαιο, να του το δωσω με λιγο γλυκο του κουταλιου, διοτι λεει ειναι παρα πολυ πικρο...

λαμπρά, τουλάχιστον σε παρέπεμψαν σε παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, είχα ακούσει και αναψυκτικό τύπου κολα...............

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Διαφημίσεις

Όσοι και όσες έχετε διάθεση για αντιπαράθεση (η δική μου ξεφτίζει ή έχει τα πάνω τις και τα κάτω τις) περάστε και από εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1941901#post1941901

Για όσους είναι φθορά αφήστε το καλύτερα.

το ποστ της annaplani σίγουρα αξίζει να διαβαστεί.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Όσοι και όσες έχετε διάθεση για αντιπαράθεση (η δική μου ξεφτίζει ή έχει τα πάνω τις και τα κάτω τις) περάστε και από εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1941901#post1941901

ειναι μεγαλη σπαταλη ψυχικης ηρεμιας, αγαπητε μου, να προσπαθεις να πεισεις η εστω να στηριξεις την επιλογη σου, σε ατομα που εχουν ηδη παγιωσει τις θεσεις τους, ενδεχομενως και δικαιολογημενα εν μερει, επειδη σε αυτα δε δουλεψε κατι....για την υγεια του ας κανει ο καθεις ο,τι ο ιδιος θεωρει καλυτερο.....για αυτο το λογο οπως ισως ειδες και καποια ποστς πιο πριν επιμελως, τουλαχιστον εγω, απεφυγα να συνομιλησω με ατομο, που εχει βαλει σκοπο της καθε ημερας που περναει να μας γεμιζει με ενα τονο ερευνες και τραγικα ιατρικα συμβαντα, που δυστυχως τυχαινουν, ασχετα με τον τροπο προσεγγισης της θεραπειας...

λαμπρά, τουλάχιστον σε παρέπεμψαν σε παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, είχα ακούσει και αναψυκτικό τύπου κολα...............

στην αρχη νομισα, δεν καταλαβα καλα...λες λεω να ηθελε να πει με κουταλακι του γλυκου και μπερδευτηκε??ομως η επιμονη της για το ποσο πικρο ειναι και οτι και εσεις-εγω δηλ.-να το δοκιμασετε θα νιωσετε αηδια, και τελοσπαντων να δωσω μετα οπωσδηποτε κατι γλυκο-σε εξι μηνων μωρο- μου εδιωξε καθε αμφιβολια παρανοησης...

Να σου πω την αλήθεια, προς στιγμήν μπήκα στον πειρασμό, αλλά τελικά ... βαριέμαι πολύ, βρε παιδί μου, δεν είναι καν πρωτότυπα τα επιχειρήματα πια κι επίσης δεν πρόκειται για "κριτική" αλλά για "επικριτική" ματιά, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει τη γνώμη του και θέλει να την διαδώσει, στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για την δική μας...

Αξίζει όμως το ποστ της annaplani. τα ερωτήματα της malecon και υποθέτω πως θα γραφτούν και άλλα αξιόλογα ποστ, οπότε θα το παρακολουθώ;)

ΥΓ. Μάλλον το γκαντέμιασα, γιατί ... έκλεισε το θέμα:lol:

Επεξεργάστηκαν by mariazil
Προσθήκη ΥΓ

Να σου πω την αλήθεια, προς στιγμήν μπήκα στον πειρασμό, αλλά τελικά ... βαριέμαι πολύ, βρε παιδί μου, δεν είναι καν πρωτότυπα τα επιχειρήματα πια κι επίσης δεν πρόκειται για "κριτική" αλλά για "επικριτική" ματιά, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει τη γνώμη του και θέλει να την διαδώσει, στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για την δική μας...

Αξίζει όμως το ποστ της annaplani. τα ερωτήματα της malecon και υποθέτω πως θα γραφτούν και άλλα αξιόλογα ποστ, οπότε θα το παρακολουθώ;)

ΥΓ. Μάλλον το γκαντέμιασα, γιατί ... έκλεισε το θέμα:lol:

Μην συζητάς, φοβερή μουρμούρα και κοίτα τι κακό έκανες. ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ αλλά άλλο η προσωπική άποψη και άλλο η κατά μέτωπο επίθεση. Τακτικές είναι αυτές, τι να πείς......

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Διαφημίσεις

Το θέμα δεν έκλεισε, έχει μεταφερθεί εδώ και συνεχίζεται, κανονικά.

Ακούτε αυτά που λέτε; Δηλαδή η κριτική πρέπει απαραίτητα να συμφωνεί με την δική σας άποψη για να είναι κριτική αλλιώς είναι επικριτική?!

Ακούτε αυτά που λέτε; Δηλαδή η κριτική πρέπει απαραίτητα να συμφωνεί με την δική σας άποψη για να είναι κριτική αλλιώς είναι επικριτική?!

Όσο εσύ θεωρείς τις ιστορίες κάποιων ανθώπων απλά προσωπικές και συγκινητικές ιστορίες και όχι περιστατικά ασθενών που είδαν σημαντική βελτίωση ή ακόμα και ίαση σε χρόνια προβλήματα υγείας μέσω της ομοιοπαθητικης, άλλο τόσο και η δική σου ματιά θεωρείται από εμάς όχι ως κριτική, αλλά ως επικριτική εκ προοιμίου.

Γι αυτόν τον λόγο δεν έχω σκοπό να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο μου για να έρθω σε περαιτέρω αντιπαράθεση με κάποιον που μόνο απελεύθερος δεν είναι. Αν ήσουν πραγματικά απελεύθερος θα αναγνώριζες ότι μπορεί η ομοιοπ να μην έπιασε σε σένα (αλήθεια, δεν μας έγραψες καθόλου λεπτομέρειες της εμπειρίας σου), αλλά τουλάχιστον δεν θα υποτιμούσες τόσο απαξιωτικά ιστορίες σωματικού και ψυχικού χρόνιου πόνου που βρήκαν επιτέλους ανακούφιση. Αλλά ακόμα και περιστατικα όχι χρόνια, αλλά καθημερινές ασθένειες που προσβάλλουν εμάς ή τα παιδιά μας, που επίσης έχουν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά μόνο με την ομοιοπαθητική.

Και κάτι τελευταίο...θεωρείς ότι όλοι όσοι κάνουν ομοιοπαθητική, ξύπνησαν μία μέρα και είπαν τέλος η κλασική ιατρική για μένα? ΌΛΟΙ μας να είσαι σίγουρος ότι μετά από χρόνια κλασικής ιατρικής αγωγής, την δοκιμάσαμε επιφυλακτικά στην αρχή, γιατί δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Αν λέει κι αυτό κάτι στο απελεύθερο πνεύμα σου...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Από το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής (Α.Π.Θ. Ίδρυμα Μ.Τριανταφυλλίδη:

κριτικός-ή:αυτός-ή που είναι ικανός να κρίνει, που έχει ανεπτυγμένη κρίση, που στηρίζεται σε λογικούς συσχετισμούς.

επικριτικός-ή: που χαρακτηρίζεται από επίκριση(=έκφραση δυσμενούς κρίσης ή άποψης για κάποιον ή για κάτι)

Ασφαλώς και δεν έχω την απαίτηση να συμφωνούν όλοι μαζί μου. Αλλά έχω την απαίτηση να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μου με παραπλανητικές εκφράσεις του τύπου "κριτική ματιά".

Αυτή η έκφραση θα ήταν σωστή, αν όντως εξέταζε το θέμα πριν καταλήξει σε συμπέρασμα.

Δεδομένου ότι το εν λόγω τόπικ ξεκινά με το συμπέρασμα και αυτό είναι πράγματι επικριτικό, επεσήμανα το γεγονός, που με κάνει να πιστεύω ότι η πρόθεση αυτού που το ξεκινά δεν είναι να κρίνει(=να εξετάσει, να μάθει και να βγάλει συμπέρασμα) αλλά να επικρίνει.

Και αναρωτιέμαι για ποιό λόγο να συζητώ και να αντιπαρατίθεμαι με κάποιον με παγιωμένη άποψη υπέρ ή κατά ενός θέματος;

Αναγνωρίζω την ελευθερία του συνομιλητή μου να έχει άλλη άποψη από μενα. Ελπίζω να απολαμβάνω και εγώ αυτής της ελευθερίας.

Το πόσταρα και στο άλλο νήμα, αλλά το βάζω κι εδώ, γιατί, το ξαναλέω, δεν ανέχομαι πλέον να υποτιμάται έτσι η νοημοσύνη μας! Όποιος ψάξει λίγο καλύτερα στο google θα βρει "φρεσκότερες" ειδήσεις όσον αφορά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τις θέσεις του για την Ομοιοπαθητική!!!

Στο επίσημο ενημερωτικό έντυπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών φιλοξενείται άρθρο του Μέλους του ΙΣΑ, που τυχαίνει να είναι και μόνιμος εκπρόσωπός του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, κου Β.Ζαφειρίου, με θέμα:

1) Η Ομοιοπαθητική στο ΕΣΥ και στις Ιατρικές Σχολές; (Μόνο πλεονεκτήματα) και

2) Ο μοναδικός λόγος υπάρξεως του Ι.Σ.Α.

Το εν λόγω άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες 23-37, εδώ:

http://www.isathensenimerosi.gr/mana...azines_18_.pdf

Το πόσταρα και στο άλλο νήμα, αλλά το βάζω κι εδώ, γιατί, το ξαναλέω, δεν ανέχομαι πλέον να υποτιμάται έτσι η νοημοσύνη μας! Όποιος ψάξει λίγο καλύτερα στο google θα βρει "φρεσκότερες" ειδήσεις όσον αφορά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τις θέσεις του για την Ομοιοπαθητική!!!

Στο επίσημο ενημερωτικό έντυπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών φιλοξενείται άρθρο του Μέλους του ΙΣΑ, που τυχαίνει να είναι και μόνιμος εκπρόσωπός του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, κου Β.Ζαφειρίου, με θέμα:

1) Η Ομοιοπαθητική στο ΕΣΥ και στις Ιατρικές Σχολές; (Μόνο πλεονεκτήματα) και

2) Ο μοναδικός λόγος υπάρξεως του Ι.Σ.Α.

Το εν λόγω άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες 23-37, εδώ:

http://www.isathensenimerosi.gr/mana...azines_18_.pdf

πολυ καλο, να εισαι καλα!!!

Όσο εσύ θεωρείς τις ιστορίες κάποιων ανθώπων απλά προσωπικές και συγκινητικές ιστορίες και όχι περιστατικά ασθενών που είδαν σημαντική βελτίωση ή ακόμα και ίαση σε χρόνια προβλήματα υγείας μέσω της ομοιοπαθητικης' date=' άλλο τόσο και η δική σου ματιά θεωρείται από εμάς όχι ως κριτική, αλλά ως επικριτική εκ προοιμίου. [/quote']

Δεν είπα πουθενά την άποψη μου για τις προσωπικές ιστορίες, οπότε θα ήθελα να μην βάζεις λόγια στο στόμα μου.

Έχετε δίκιο σε ένα πράγμα. Το ύφος μου εδώ μέσα τελικά είναι επικριτικό. Συγχωρέστε με, αλλά εδώ δεν είναι χώρος έρευνας η αξιόπιστης παροχής στοιχείων, για να σχηματίσω εδώ την άποψη μου. Στην αρχή «κοίταξα» την ομοιοπαθητική με πολύ διερευνητική ματιά, διάβασα 10δες επιστημονικές δημοσιεύσεις, έρευνες στις οποίες λαμβάνονται υπόψιν 100δες άλλες έρευνες σε συνολικά χιλιάδες άτομα υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Κοίταξα την θεωρητική τεκμηρίωση της, και την αξιολόγησα με τις γνώσεις που έχω αποκτήσει και πιστοποιήσει στο πανεπιστήμιο,

και κατέληξα στο συμπέρασμα που κατέληξα. Εδώ πιθανότατα δεν θα αλλάξω άποψη, πόσο μάλλον όταν βλέπω το ύφος με το οποίο αντιμετωπίζετε την γνώση γενικότερα. Με το να μου λέτε ότι είμαι επικριτικός (και σε εμένα και σε όποιον άλλον) και δεν λαμβάνω υπόψιν τις προσωπικές ιστορίες, επιβεβαιώνετε ακριβώς την μεροληψία σας όσον αφορά την επιλογή στοιχείων την οποία κάνετε. Αυτό σε εμένα σας καθιστά πιο αναξιόπιστους, σαν πηγές πληροφόρησης. Πολύ αμφιβάλλω αν θα αλλάξετε άποψη πολλοί/ες από εσάς, όμως υπάρχουν σίγουρα άτομα τα οποία εκτιμούν τον αντίλογο και την αμφίπλευρη παροχή στοιχείων, και ίσως σχηματίσουν την άποψη τους εδώ μέσα. Αυτούς θέλω να βοηθήσω, και δεν επιδιώκω την αντιπαράθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς που μου έχετε αποδώσει όλοι οι υπερασπιστές της χωρίς να με γνωρίζετε.

Τελος σεντονιού, αρχή επιχειρημάτων

1)Στα στοιχεία που λαμβάνετε υπόψιν θεωρείτε ότι η ομοιοπαθητική δουλεύει σε όλους. Αυτό ίσως ισχύει στον δικό σας μικρόκοσμο, αλλά εκτεταμένες έρευνες δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

2)Το ποίον των επιχειρημάτων για την θεωρητική τεκμηρίωση της ομοιοπαθητικής είναι απλά αστείο. Για να το θέσω πιο κατανοητά, αν δούλευε η ομοιοπαθητική θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε πολλή από την επιστήμη και την χημεία μας. Και την λογική μας. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, δείχνει ότι δε ισχύει η θεωρητική της τεκμηρίωση. Άρα η επίδραση της είναι καθαρά ψυχολογική.

Εδώ να πώ ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό, αν οι ομοιοπαθητικοί δεν ισχυρίζονταν ότι θεραπεύουν τα πάντα, και δεν αντιτίθονταν σε κάθε ιατρική πρακτική προκειμένου να δικαιολογήσουν την προώθηση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων (τρανό παράδειγμα τα εμβόλια, και οι μύθοι που συντηρούνται συστηματικά)

Αυτό όπως θα είδατε στις παραπάνω ειδήσεις οδηγεί μέχρι και σε θανάτους αθώων παιδιών.

3) Ειναι σύνηθες το δόγμα «η ομοιοπαθητική πέτυχε = καλη ομοιοπαθητική» και «η ομοιοπαθητική απέτυχε = κακός ομοιοπαθητικός», στις προσωπικές εμπειρίες. Αυτό δεν ισχυει στις ιατρικές μελέτες καθώς έχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα και δεν επηρεάζεται από την προσωπική άποψη του ασθενούς για το «πως πήγε» αλλά εστιάζει στα πραγματικά αποτελέσματα συγκρίνοντας τα με επίτηδες ψεύτικα σκευάσματα. Αν το ομοιοπαθητικό σκεύασμα και το επίτηδες ψεύτικο σκεύασμα έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα στο σύνολο των ασθενών, τότε αυτό κάτι λέει για το ομοιοπαθητικό σκεύασμα.

Αυτά για αρχή, ελπίζω να μην κούρασα.

Παραπάνω με τη λέξη κόσμος εννοώ περιβάλλον. Το μικρόκοσμος αναφέρεται στο άμεσο περιβάλλον στο οποίο έρχεστε με επαφή, ο κάθε ένας μας.

να σε ρωτησω κατι; εσυ μας λες οτι εχουμε ως επιχειρηματα τις προσωπικες μας ιστοριες. εσυ τι μας παρεθεσες δλδ; μεμονωμενες ιστοριες ανθρωπων που ειχαν τραγικη καταληξη λογω ( ; ) ομοιοπαθητικης.

οσα παραθετεις εσυ εναντιον της ομοιοπαθητικης, αλλα τοσα μπορεις να βρεις στο σαιτ του βυθουλκα, της ομοιο εταιρειας κτλ κτλ υπερ της. ε και; για ολα τα πραγματα υπαρχει λογος κα αντιλογος. δουλευει; καλως. δεν δουλευει; να δουμε κατι αλλο. δεν καταλαβαινω αυτη την πωρωση....:rolleyes:

Σας έχω παραθέσει πολλά επιχειρήματα που δυστυχώς θα τα βρείτε στο αρχείο. Επίσης υπάρχουν ιατρικές έρευνες μεγάλης κλίμακας τις οποίες θα βρείτε σε ιατρικά περιοδικά, αν θέλετε μπορώ να σας αναφέρω μερικές.

. Ειναι σύνηθες το δόγμα «η ομοιοπαθητική πέτυχε = καλη ομοιοπαθητική» και «η ομοιοπαθητική απέτυχε = κακός ομοιοπαθητικός», στις προσωπικές εμπειρίες.

το ιδιο δογμα ισχυει και στην κλασσικη ιατρικη...προσθετωντας μονο οτι οταν η κλασσικη ιατρικη απετυχε=κακος ιατρος,οποτε ας παρουμε αλλη αντιβιωση!!! σουπερ!!!

83hKp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...