Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Μόνο μην μπερδεύουμε ομοιοπαθητικά με φυσικά φάρμακα (εχινάκια, πρόπολη, κλπ) . Τα δεύτερα σε μεγάλη δοσολογία μπορούν να γίνουν τοξικά, όπως π.χ. και το κρεμμύδι ή το σκόρδο.

Σε όσα δεν υπάρχει ένδειξη δυναμοποίησης, π.χ. 6X, 12CH, 30CH, 200CH, 1M κλπ τότε δεν είναι ομοιοπαθητικό.

Επίσης, οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί γιατροί είναι εναντίον της πολυφαρμακίας (ομοιοπαθητικής), δηλαδή δεν δέχονται σκευάσματα που περιέχουν παραπάνω από μια και μόνο ουσία. Το γράφω αυτό επειδή κυκλοφορούν και τέτοια σκευάσματα που δηλώνουν ομοιοπαθητικά (και είναι) με την ελπίδα ότι κάποιο από τα συστατικά του θα σε πιάσει.

Το σωστό είναι το ένα και μόνο φάρμακο που ταιριάζει, όπως περιγράφει και ο Γαρζώνης στο pdf που παρέθεσα νωρίτερα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μόνο μην μπερδεύουμε ομοιοπαθητικά με φυσικά φάρμακα (εχινάκια, πρόπολη, κλπ) . Τα δεύτερα σε μεγάλη δοσολογία μπορούν να γίνουν τοξικά, όπως π.χ. και το κρεμμύδι ή το σκόρδο.

Σε όσα δεν υπάρχει ένδειξη δυναμοποίησης, π.χ. 6X, 12CH, 30CH, 200CH, 1M κλπ τότε δεν είναι ομοιοπαθητικό.

Επίσης, οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί γιατροί είναι εναντίον της πολυφαρμακίας (ομοιοπαθητικής), δηλαδή δεν δέχονται σκευάσματα που περιέχουν παραπάνω από μια και μόνο ουσία. Το γράφω αυτό επειδή κυκλοφορούν και τέτοια σκευάσματα που δηλώνουν ομοιοπαθητικά (και είναι) με την ελπίδα ότι κάποιο από τα συστατικά του θα σε πιάσει.

Το σωστό είναι το ένα και μόνο φάρμακο που ταιριάζει, όπως περιγράφει και ο Γαρζώνης στο pdf που παρέθεσα νωρίτερα.

Απολύτως έτσι!!! Το Ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ένα μόνο κάθε φορά και μόνο δυναμοποιημένο. Τα άλλα σκευάσματα δεν είναι φάρμακα και δεν χρειάζεται και συνταγή για να τα πάρεις, γιατί όπως λες έχουν πολλές ουσίες και σε ελάχιστη περιεκτικότητα κι όποιον πιάσουν και αν...

Ναι, η εχινάκεια και η πρόπολη και πολλά άλλα φυτικά φάρμακα σε μεγάλη ποσότητα είναι τοξικά. Γι αυτό ρωτάμε πάντα τον γιατρό;)

Άι στο καλό!Και θα έλεγα ότι σε τέτοια θέματα έξω είναι πιο μπροστά.

Πιο πιθανό δηλαδή θα θεωρούσα να υπάρχει στη Γερμανία και όχι εδώ.

ουπς μαλλον δεν το εγραψα σωστα! ο γιατρος ήταν στην Γερμανια αλλα εμεις μεναμε Ελλαδα και μας τα εστελναν ταχυδρομικως στην Ελλαδα....σορρυ αν σε μπερδεψα

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

ουπς μαλλον δεν το εγραψα σωστα! ο γιατρος ήταν στην Γερμανια αλλα εμεις μεναμε Ελλαδα και μας τα εστελναν ταχυδρομικως στην Ελλαδα....σορρυ αν σε μπερδεψα

Είπα κι εγώ!!!

Djccp2.png

67KIp2.png

Καλημέρα! Βάζω εδώ ένα σύνδεσμο με ένα ενδιαφέρον άρθρο για την θέση της Ομοιοπαθητικής στο Αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/nhs-britain-homeopathy.html

Διαφημίσεις

Πάντως η εχινάκεια δεν κάνει για παιδιά κάτω των 12 ετών κι ούτε στην εγκυμοσύνη ή γαλουχία (διάβασα τις οδηγίες).

Αυτό είναι παραπληροφόρηση για να καλύπτονται νομικά οι φαρμακευτικές εταιρείες!

Εμένα η γυναικολόγος μου είναι και ομοιοπαθητικός και η εχινάκεια ήτανε το πρώτο σκεύασμα που μου σύστεινε στις εγκυμοσύνες αλλά και στη γαλουχία.

Την έχω πάρει για ουρολοίμωξη, κρύωμα και γρίπη ακόμη και για απόστημα στο δόντι.

Και φυσικά τη δίνω με την πρώτη στο γιο μου όταν παρουσιάσει συμπτώματα ίωσης.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μόνο μην μπερδεύουμε ομοιοπαθητικά με φυσικά φάρμακα (εχινάκια, πρόπολη, κλπ) .

H εχινάκεια δεν είναι ομοιοπαθητικό σκεύασμα αλλά χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην ομοιοπαθητική, είναι κατά κάποιον τρόπο η αντιβίωση της ομοιοπαθητικής.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Την ομοιοπαθητική τη σκέφτομαι σοβαρά, αλλά ακόμα είμαι στη φάση της ενημέρωσης.

Ενημερωτικά, σε πρόσφατο κριθαράκι στο μάτι που έβγαλα και το οποίο δεν περνούσε με τοπική αλοιφή και κολλύρια (κορτιζόνη-αντιβίωση), διάβασα κάπου στο φόρουμ για το μητρικό γάλα και το εφάρμοσα και εξαφανίστηκε σε 2 ημέρες! (για τις μανούλες που θηλάζουν ακόμα).

5k3tp2.png

Ενημερωτικά, σε πρόσφατο κριθαράκι στο μάτι που έβγαλα και το οποίο δεν περνούσε με τοπική αλοιφή και κολλύρια (κορτιζόνη-αντιβίωση), διάβασα κάπου στο φόρουμ για το μητρικό γάλα και το εφάρμοσα και εξαφανίστηκε σε 2 ημέρες! (για τις μανούλες που θηλάζουν ακόμα).

Ναι ισχύει αυτό, το δοκίμασα κι εγώ στο γιο μου όταν ήτανε μικρότερος και εντυπωσιάστηκα!

Μου το είπανε διάφοροι και δεν πίστευα αλλά όταν είδα ότι μεγάλωνε το κριθαράκι είπα να το δοκιμάσω και εξαφανίστηκε μέχρι το πρωί της άλλης μέρας!

Προσωπικά προτιμώ τις φυσικές λύσεις πρώτα (όπως πχ η πιο πάνω ή η εχινάκεια και η καλέντουλα ή ο σκόρδος για τους μύκητες) γιατί είναι πιο οικονομικές και αποτελεσματικές. Αν κάτι όμως δύσκολα αντιμετωπίζεται φυσικά θα στραφώ στην ομοιοπαθητική, αν και ελάχιστες φορές χρειάστηκε να το κάνω.

Διαφημίσεις

Πηρα απο το φαρμακειο σταγονες χωρις αλκοολ για την μεγαλη μου κορη κ της δινω καθε μερα 15σταγονες κανω καλα?επισης Rosie θελω να σε ρωτησω στον μικρο μου που ειναι 17μηνων μπορω να δωσω?μην μου πεις να μιλησω με ομοιοπαθητικο γιατι σ αυτην που πηγα εχω απαισιες εντυπωσεις κ οτι κ να μου ελεγε εμπιστοσυνη δεν θα ειχα.Εαν εχει καποια κοπελα να μου συστησει καποιον ομοιοπαθητικο στα Νοτια προαστεια

Πηρα απο το φαρμακειο σταγονες χωρις αλκοολ για την μεγαλη μου κορη κ της δινω καθε μερα 15σταγονες κανω καλα?επισης Rosie θελω να σε ρωτησω στον μικρο μου που ειναι 17μηνων μπορω να δωσω?μην μου πεις να μιλησω με ομοιοπαθητικο γιατι σ αυτην που πηγα εχω απαισιες εντυπωσεις κ οτι κ να μου ελεγε εμπιστοσυνη δεν θα ειχα.Εαν εχει καποια κοπελα να μου συστησει καποιον ομοιοπαθητικο στα Νοτια προαστεια

Σε ποια πήγες;

Ναι μπορείς να δώσεις και στον μικρό σου, η ποσότητα εξαρτάται από το σκεύασμα, υπάρχουνε συνήθως οδηγίες στην ετικέτα.

Προληπτικά δίνεις την εχινάκεια; Αν ναι καλύτερα σταμάτησέ την και δίνε την όταν προσέξεις τα πρώτα συμπτώματα ίωσης.

Μελέτες έδειξαν ότι δεν είναι αποτελεσματική για πρόληψη.

Πηγα στην Αρβανιτη που ειναι κ καθηγητρια,εχω μια κολλητη μου φαρμακοποιο κ της κανει μαθηματα στο πανεπιστημιο,θεωρειτε απο τις πολυ καλες,μονο που εγω δεν εχω την ιδια εντυπωση γιατι πηγα με το παιδι μου να της αρχισω ομοιοπαθητικη,κ ουτε ιστορικο δεν της πηρε.Εκεινη μου ειπε να της δινω εχινατσεια την ρωτησα εαν μπορω να δινω στον μικρο προληπτικα γιατι πανε παιδικο σταθμο πρωτη χρονια κ εχουμε πηξει στις ιωσεις,κ μου ειπε δεν δινουμε τιποτα κατω των 2ετων.

Επισης την ειχα ρωτησει εαν μπορω να δινω καποιο σκευασμα πριν τον εμβολιασμο κ μου απαντησε οτι δεν υπαρχει τιποτα.Της ειπα οτι εχω κοψει τα εμβολια απο 9μηνων στον μικρο μου γιο κ με ρωτησε γιατι????

τοτε της ειπα ευχαριστω πολυ κ εφυγα.

Rosie υπαρχει κατι που να μπορω να δωσω στον μικρο?ειναι συνεχεια ο κακομοιρης αρρωστος,κι οταν δεν ειναι με πυρετο εχει συνεχεια μυξες κ βηχα,κ δεν θελω να του δινω συνεχεια φαρμακα,τι μπορω να κανω?τωρα του δινω καποιο ροφημα βιταμινουχο,αλλα δεν εχω δει καμια βελτιωση

Α ξεχασα να σου αναφερω πως πανω στο μπουκαλακι γραφει οτι ειναι απο 2ετων -12ετων.Με την φαρμακοποιο που μιλησα μου ειπε να μην δωσω με τιποτα στον μικρο εαν δεν μιλησω με γιατρο πρωτα

Διαφημίσεις

Πηγα στην Αρβανιτη που ειναι κ καθηγητρια,εχω μια κολλητη μου φαρμακοποιο κ της κανει μαθηματα στο πανεπιστημιο,θεωρειτε απο τις πολυ καλες,μονο που εγω δεν εχω την ιδια εντυπωση γιατι πηγα με το παιδι μου να της αρχισω ομοιοπαθητικη,κ ουτε ιστορικο δεν της πηρε.Εκεινη μου ειπε να της δινω εχινατσεια την ρωτησα εαν μπορω να δινω στον μικρο προληπτικα γιατι πανε παιδικο σταθμο πρωτη χρονια κ εχουμε πηξει στις ιωσεις,κ μου ειπε δεν δινουμε τιποτα κατω των 2ετων.

Επισης την ειχα ρωτησει εαν μπορω να δινω καποιο σκευασμα πριν τον εμβολιασμο κ μου απαντησε οτι δεν υπαρχει τιποτα.Της ειπα οτι εχω κοψει τα εμβολια απο 9μηνων στον μικρο μου γιο κ με ρωτησε γιατι????

τοτε της ειπα ευχαριστω πολυ κ εφυγα.

Η γυναίκα αυτή δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο καλή φήμη.Είναι ΑΣΧΕΤΗ ή επικίνδυνα αδιαφορη!!! Και το λέω με κάθε επίγνωση του τι γράφω. Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερή που έφυγες αμέσως, γιατί εμείς την κρατήσαμε για κανά 2μηνο περίπου μέχρι να την καταλάβουμε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλημέρα! Βάζω εδώ ένα σύνδεσμο με ένα ενδιαφέρον άρθρο για την θέση της Ομοιοπαθητικής στο Αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/nhs-britain-homeopathy.html

Μετά από πόσα χρόνια λέτε να ενταχθεί και στο δικό μας ΕΣΥ? Θα ζούμε άραγε? :P

Ξέρετε σε ποιες άλλες χώρες έχει ενταχθεί στο εθνικό τους σύστημα υγείας? Από περιέργεια ρωτάω..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμένα η γυναικολόγος μου είναι και ομοιοπαθητικός και η εχινάκεια ήτανε το πρώτο σκεύασμα που μου σύστεινε στις εγκυμοσύνες αλλά και στη γαλουχία.

Rosie εσύ που έχεις γυναικολόγο ομοιοπαθητικό και ίσως να έχεις μία άποψη παραπάνω, αλλά και όποιος άλλος γνωρίζει, ξέρετε αν μπορούμε να πετύχουμε θεραπεία μόνο με ομοιοπαθητικά σε πολύ αρχικό στάδιο κονδυλωμάτων, όπως επίσης και σε ουρεόπλασμα? (όχι ταυτόχρονα και τα δύο, μιλάω για διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τελικα πηγα την μικρη μου στην Ξανθακου.Μετα απο παρα πολλες ερωτησεις μας ειπε πως θα μας πει σε 2 μερες τι θεραπεια θα ακολουθησει. ξεκινησε με φωσφορο και βλεπουμε...να θυμησω πως ειχε βηχα εντονο.σαν χαρακτηρας γιατρου δεν λεει και πολλα, ομως δεν με αφορα καθολου!με ενδιαφερει να γινει καλα το παιδι μου και πιστευω πως θα το πετυχω!

Vann gia tin LR που λες νομιζω ειναι γραμμενη η μητερα μου (γραφτηκε ντηλερ για να παιρνει με εκπτωση προιοντα) και της αρεσαν πολυ τα προιοντα αλοης τους. Μονο προσεξε γιατι ειδα οτι μερικα (αν οχι ολα) εχουν πολλα παραμπενς μεσα (μετρησα 4 σε ενα προιον!)

Πες μου πως λεγεται το πρωτογαλα που αναφερεις να τη ρωτησω , κολοστρουμ?

Για το μικρο σου δες τι εβαλε σημερα στο μπλογκ της η yogamama σχετικα με τη ρεφλεξολογια και το ανοσοποιητικο

http://yogamamagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_98.html

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

fairy's mom οπωσδήποτε να πας σε ομοιοπαθητικό για τα γυναικολογικά που περιγράφεις

επίσης Lioula μόλις τελείωσα το βιβλίο το Βυθούλκα και αναφέρει πως πολλές φορές ο σωστός γιατρός θα μελετήσει πρωτα καλά το ιστορικό και την φαρμακολογία πριν δώσει την αγωγή και αυτό σημαίνει οτι ο γιατρός ειναι ενσυνείδητος και το ψάχνει σωστά. Η φαρμακολογία τους (Materia medica) είναι τεράστια και πρέπει να ερευνήσουν σωστά το ιστορικό για να δώσουν το φάρμακο που θα προκαλεί τα ίδια συμπτώματα της ασθένειας σε εναν υγιή οργανισμό....πολλοί γιατροί φυσικά έχουν ενα πρόγραμμα στο κομπιούτερ που τα αναλύει αυτόματα.

vera ναι κολοστρουμ λεγεται,επισης χρησιμοποιω την κρεμα που εχει 79%αλοη κ την οδονοκρεμα την σιλβερ κ με εχει σωσει,γιατι βγαζω αφθες που μου γινονται ελκος,κ χαρη σ αυτην την οδοντοκρεμα εχω σταματησει να περνω κορτιζονη.Ετρεχα πολλα χορνια σε στοματολογους,κ ολοι μου διναν κορτιζονη,εαν μπορεις σε παρακαλω κοιταξε το γιατι με φοβισες

Διαβασε τις συσκευασιες, θα γραφει τι περιεχουν.....η μαμα μου επαιρνε εκεινο το ροφημα αλοης και το πιναμε για πολυ καιρο, τελευταια δεν ψωνιζει νομιζω....ελπιζω μη κανω λαθος την μαρκα.....ξεχασα να την ρωτησω σημερα που ηταν σπιτι μου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας υπάρχουν πολλές απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις!:D

Έχουμε και λέμε:

α) γιατροί στα Ν. Προάστεια, αλλά και όπου αλλού

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/doctors_homeopaths_practitioners.html

(δεν είδα πουθενά το όνομα της γιατρού που αναφέρθηκε πριν, ανήκει σίγουρα στην Ελλην.Εταιρεία Ομοιοπαθητικής; )

β)ομοιοπαθητικά φάρμακα

http://www.homeopathy.gr/homgreek.htm

γ) παιδιά και ομοιοπαθητική

http://www.homeopathy.gr/homgreek.htm

http://www.homeopathy.gr/homgr.htm#40

Και άλλα πολλά ακόμη κι ενδιαφέροντα για διάβασμα ;)

fairy's mom οπωσδήποτε να πας σε ομοιοπαθητικό για τα γυναικολογικά που περιγράφεις

Nαι, αλλά υπάρχει ίαση σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο με ομοιοπαθητική αγωγή ή πρέπει να συνδιαστεί και με χημικά φάρμακα? Αυτό ρωτάω, αν ξέρετε από καμία γνωστή σας ή και από προσωπική εμπειρία.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...