Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Μία καλή μου φίλη κάνει χρόνια ομοιοπαθητική και είναι πολύ φανατική με αυτό!!!!!!!!!!!

Μου το λέει συνέχεια και το εφαρμόζει και στα παιδιά της και στον άντρα της!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ουτε που το ειχα ακουσει. Για πειτε μαρκα, να μαθουμε κι εμεις. Επίσης, ποσο περίπου κρατάει? Δλδ εχει 58? αλλα αν κρατάει 2-3 μηνες για ολη την οικογενεια δεν είναι δα και πανάκριβο

Kt0tp2.png NaAfp3.png

κοριτσια καλησπερα κι απο μενα!ξεκινησα την ομοιοπαθητικη πριν 10-11 χρονια και εκ τοτε δηλωνω φανατικη της συγκεκριμενης μεθοδου!ξεπερασα τα προβληματα υγειας που ειχα και παραλληλα ενισχυθηκε ολοκληρο το ανοσοποιητικο μου!το καλυτερο της συγκεκριμενης θεραπειας ειναι οτι λειτουργει εξατομικευμενα.ενα συστατικο δηλαδη που ωφελει εμενα δε σημαινει οτι ωφελει πχ κ μια φιλη μου που εχει το ιδιο προβλημα.

κατα την εναρξη της θεραπειας τα συμπτωματα γινονται πιο εντονα αυτο ομως σημαινει οτι η θεραπεια εχει πετυχει,ο οργανισμος αντιδρα και με το περας λιγων ημερων παρουσιαζεται υφεση των ενοχλησεων.

εχω 2-3 χρονια που αρχισα παλι να πινω καφε αλλα σκεφτομαι σοβαρα να τον ξανακοψω κ να παω μια βολτα απο τον ομοιοπαθητικο μου.

οσες δεν την εχετε δοκιμασει ειναι λογικο να ειστε επιφυλακτικες.μπορειτε ομως να αντλησετε απειρες πληροφοριες για το συγκεκριμενο θεμα και να καλυψετε τις οποιες αποριες σας!

να εχετε ενα καλο σαββατοκυριακο και πανω απ'ολα υγεια!

tt1108c2.aspx

Ανάκληση ομοιοπαθητικού φαρμάκου από την αμρικάνικη υπηρεσία φαρμάκων:

http://troktikov2.blogspot.com/2010/10/blog-post_8550.html#more

ευχαριστω για την ενημερωση, η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν το εχουν και εδω αυτο αλλα ειναι καλο να το ξερουμε. Δυστυχως καποιες εταιρειες ειναι αφελης....και βαζουν το κερδος πανω απ'ολα....

Εγω βασικα ξεκινησα τα μωρα σε ομοιοπαθητικο παιδιατρο στο Κατω Χαλανδρι και θελω να επισκευτω και για μενα. Ασχολουμε αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τιποτα διοτι απο μικρη που εκανα ομοιοπαθητικη με τον γιατρο μας στη Γερμανια (η μητερα μου ειναι γερμανιδα) δεν εδινα βαση απλα απο ενα σημειο και περα θυμαμαι οτι σταματησαμε καθε αντιβιωση και επαιρνα μονο αυτα που μας ελεγε ο ομοιοπαθητικος απο την Γερμανια (οι παππουδες στελνανε με ταχυδρομειο τα φαρμακα Ελλαδα γιατι τοτε δεν υπηρχαν ακομα εδω)

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Διαφημίσεις

(οι παππουδες στελνανε με ταχυδρομειο τα φαρμακα Ελλαδα γιατι τοτε δεν υπηρχαν ακομα εδω)

Άι στο καλό!Και θα έλεγα ότι σε τέτοια θέματα έξω είναι πιο μπροστά.

Πιο πιθανό δηλαδή θα θεωρούσα να υπάρχει στη Γερμανία και όχι εδώ.

Djccp2.png

67KIp2.png

vera

H εταιρια λεγεται LR εγω το περνω απο μια συναδελφο μου,ειναι γερμανικο προιον εαν ενδιαφερεστε μπορω να σας φερω σε επαφη,κραταει τουλαχιστον 3μηνες κ πιστεψτε με εχει απαισια γευση,αλλα θεωρω οτι ειναι θαυματουργο,εμενα με εχει πεισει

vera

H εταιρια λεγεται LR εγω το περνω απο μια συναδελφο μου,ειναι γερμανικο προιον εαν ενδιαφερεστε μπορω να σας φερω σε επαφη,κραταει τουλαχιστον 3μηνες κ πιστεψτε με εχει απαισια γευση,αλλα θεωρω οτι ειναι θαυματουργο,εμενα με εχει πεισει

Εχμ..συγγνώμη...η LR δεν είναι εταιρία σαν την ****, Oriflame κτλ?Λειτουργεί δλδ με το σύστημα της πυραμίδας?

Εκτός αν εννοείς άλλη LR...

Μπορείς να μας ενημερώσεις?

Djccp2.png

67KIp2.png

Δεν ξερω οτι κ να σου πω θα ειναι ψεμματα,εγω τα περνω απο μια συναδελφο,εχει ενα προσπεκτους που μας τα δειχνει κ ξερω οτι τα προιοντα της ειναι απο αλοη.Εγω εχω αγορασει το πρωτογαλα,κ μια κρεμα που εχει 79%αλοη,κ το χρησιμοποιω για χτυπηματα,καψιματα κ επειδη η κορη μου οταν την τσιμπανε τα κουνουπια της το γυρναει σε μολυνση, αυτη η κρεμα της κανει πολυ καλο.Τωρα εαν θελεις να ρωτησεις κατι αλλο μπορω να σε φερω σε επαφη

Δεν ξερω οτι κ να σου πω θα ειναι ψεμματα,εγω τα περνω απο μια συναδελφο,εχει ενα προσπεκτους που μας τα δειχνει κ ξερω οτι τα προιοντα της ειναι απο αλοη.Εγω εχω αγορασει το πρωτογαλα,κ μια κρεμα που εχει 79%αλοη,κ το χρησιμοποιω για χτυπηματα,καψιματα κ επειδη η κορη μου οταν την τσιμπανε τα κουνουπια της το γυρναει σε μολυνση, αυτη η κρεμα της κανει πολυ καλο.Τωρα εαν θελεις να ρωτησεις κατι αλλο μπορω να σε φερω σε επαφη

Έχει και καλλυντικά?

Είναι γερμανική εταιρία?

Τα πουλάνε σε μαγαζιά ή μόνο μέσω ντήλερ?

Αν μου απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα καταλάβω αν λέμε για την ίδια.

Έχω διάφορους γνωστούς στην LR.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Οχι δεν τα πουλανε σε μαγαζια, κ ναι ειναι γερμανικη εταιρια,εγω που εχω συγγενεις στην Γερμανια δεν μπορει να τα βρει σε καταστηματα εκει,γιατι οπως εγραψα δεν ειναι κ φθηνο.Οσο για τα καλλυντικα δεν ξερω οτι κ να σου πω θα ειναι ψεμματα,εαν θες ομως μπορω να την ρωτησω

βρήκα αυτό αλλά προσωπικά δεν θα το έπαιρνα...

http://www.facebook.com/topic.php?uid=491618090606&topic=12679

εμένα ο ομοιοπαθητικός μου είπε εχινάκεια και προσωπικά στο τελευταίο κρύωμα του μικρού που με κόλλησε η εχινάκεια δεν το άφησε να εκδηλωθεί οπότε προσκυνώ και θα εμπιστευτώ τα δοκιμασμένα :)

μπορεί να μου εξηγήσει κάποια με απλά λόγια τι είναι η ομοιοπαθητική??? σκέφτομαι να ξεκινήσω στον μπέμπη που βγάζει δόντια και ουρλιάζει..μου είπαν ότι θα τον βοηθήσει πολύ!

Οχι δεν τα πουλανε σε μαγαζια, κ ναι ειναι γερμανικη εταιρια,εγω που εχω συγγενεις στην Γερμανια δεν μπορει να τα βρει σε καταστηματα εκει,γιατι οπως εγραψα δεν ειναι κ φθηνο.Οσο για τα καλλυντικα δεν ξερω οτι κ να σου πω θα ειναι ψεμματα,εαν θες ομως μπορω να την ρωτησω

Μάλλον μιλάμε για την ίδια...7θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω.

Αν μιλάμε για την ίδια είναι μια εταιρία τύπου oriflame.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

mariw μου από το http://www.homeopathy.gr

Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Ανάκληση ομοιοπαθητικού φαρμάκου από την αμρικάνικη υπηρεσία φαρμάκων:

http://troktikov2.blogspot.com/2010/10/blog-post_8550.html#more

Εμένα αυτό δεν μου φάνηκε για κανονικό φάρμακο ομοιοπαθητικό. Τα φάρμακα που παίρνω εγώ από το φαρμακείο είναι εντελώς διαφορετικά. Και πάλι με επιφύλαξη, γιατί αγνοώ το συγκεκριμένο προΊόν.

Θα ρωτήσω γι αυτό τον γιατρό μου όταν πάω και αν χρειαστώ να σου στείλω πμ για λεπτομέρειες?

Επίσης αυτό με τα κουνούπια που λες, όποτε με τσιμπάει κουνούπι στα πόδια, γίνεται μία τεράστια κοκκινίλα που αργεί να φύγει. Μιλάμε όμως για τεράστια. Κάτι τέτοιο παθαίνει και η μικρή σου?

Ειναι αλλο η εχινακεια κ αλλο η εχινατσεια?σε 17μηνων παιδι μπορω να δωσω?

Ίδιο πρέπει να είναι. Πάντως η εχινάκεια δεν κάνει για παιδιά κάτω των 12 ετών κι ούτε στην εγκυμοσύνη ή γαλουχία (διάβασα τις οδηγίες). Γενικά τα βότανα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατόπιν εντολης γιατρού ή τεσπα με προσοχή, γιατί μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν είναι σαν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

μπορεί να μου εξηγήσει κάποια με απλά λόγια τι είναι η ομοιοπαθητική??? σκέφτομαι να ξεκινήσω στον μπέμπη που βγάζει δόντια και ουρλιάζει..μου είπαν ότι θα τον βοηθήσει πολύ!

mariw μου από το www.homeopathy.gr

Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Αυτό που λέει και η yogini το καταφέρνουν παίρνοντας σου ένα αναλυτικό ιστορικό, για να καταλάβουν την ιδιοσυγκρασία σου και στη συνέχεια σου δίνουν το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο. Για μία ωτίτιδα πχ άλλο φάρμακο θα πάρει το δικό μου παιδί και άλλο το δικό σου, γιατί είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, να το πω απλά. Αλλά και γενικότερα το παιδί δεν αρρωσταίνει τόσο συχνά ή θα τα ξεπερνάει πολύ πιο γρήγορα. Εμάς πχ που έχει αλλεργίες, όλοι οι γιατροί απορουν πώς δεν έχει κάνει μία βρογχιολίτιδα. Κι ας μην παραδέχονται ότι βοήθησε η ομοιοπαθητική, εγώ το ξέρω ότι αυτή είναι η αιτία που πάμε τόσο καλά.

Να είσαι σίγουρη πάντως ότι δεν έχουν καμία παρενέργια, ακόμα και να πάρει λάθος φάρμακο. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να μην το πιάσει η θεραπεία και να του αλλάξει φάρμακο.

Η σελίδα που σου έστειλε και η yogini θα σου λύσει πιστεύω πολλές απορίες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αυτό που λέει και η yogini το καταφέρνουν παίρνοντας σου ένα αναλυτικό ιστορικό' date=' για να καταλάβουν την ιδιοσυγκρασία σου και στη συνέχεια σου δίνουν το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο. Για μία ωτίτιδα πχ άλλο φάρμακο θα πάρει το δικό μου παιδί και άλλο το δικό σου, γιατί είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, να το πω απλά.[/quote']

Εγώ θα έλεγα ότι αντιδρούν διαφορετικά στο ίδιο ερέθισμα.

Έχει παράδειγμα εδώ www.garzonis.gr

...Να είσαι σίγουρη πάντως ότι δεν έχουν καμία παρενέργια' date=' ακόμα και να πάρει λάθος φάρμακο. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να μην το πιάσει η θεραπεία και να του αλλάξει φάρμακο.

[/quote']

Λειτουργεί ανάλογα με το φαινόμενο του ιδιοσυντονισμού - αν είναι λάθος το φάρμακο δεν "συντονίζεται", ας πούμε με τον ορισμό. Σε οξεία περιστατικά, αν σε ένα 24ώρο δεν έχουμε αλλαγή ενοχλούμε τον γιατρό, μάλλον θέλουμε άλλο φάρμακο.

πᾶν μέτρον ἄριστον

fairy's mom ετσι ακριβως γινεται κ της κορης μου,φαινεται σαν να εχει παθει μολυνση,ειναι σουπερ η κρεμα,κ το πρωτογαλα ειναι πολυ καλο αλλα δεν πινεται,εχει τρελα απαισια γευση,μονο στην κορη μου δινω που ειναι 4ετων,στον μικρο μου δεν δινω ψιλοφοβαμαι.Παντως η συγκεκριμενη εταιρια δεν εχει φθηνα πραγματα,οτι εχω παρει το εχω πληρωσει ακριβα,βεβαια οτι πληρωσεις περνεις.

Κορίτσια, το σκεύασμα που αποσύρθηκε δεν είναι καν Ομοιοπαθητικό φάρμακο. Είναι ένα από τα πολλά σκευάσματα που κυκλοφορούν ως "παραφάρμακα" και περιέχουν φυτικές και άλλες ύλες που έγιναν γνωστές μέσω της Ομοιοπαθητικής, αλλά χωρίς δυναμοποίηση και παρ'όλα αυτά στην συσκευασία τους αυτοαποκαλούνται Ομοιοπαθητικά!

Αυτό τα λέει όλα! Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια σκευάσματα στο εμπόριο, άλλα για τα δόντια, άλλα για τον βήχα, την καταρροή κλπ, κανένας Ομοιοπαθητικός γιατρός ή φαρμακοποιός δεν θα τα χαρακτηρίσει φάρμακα και δη Ομοιοπαθητικά.

Όσο για την εχινάκεια, εξαρτάται από τη μορφή στην οποία χορηγείται. Ένα σκεύασμα μεγάλης περιεκτικότητας π.χ. θα χορηγηθεί σε άτομα άνω των 12. Στον γιο μου που είναι 5 δίνω τα μασώμενα δισκία που είναι κατάλληλα για την ηλικία του (από 3-12 ετών με την ανάλογη δοσολογία). Και στα μωρά, 2-3 σταγόνες βάμμα διαλυμένες στο νεράκι ή στο χυμό κάνουν μια χαρά τη δουλειά;)

Να προσθέσω εδώ ένα link σχετικά με το "ομοιοπαθητικό προϊόν" για τα δόντια (η κατασκευάστρια εταιρεία το χαρακτηρίζει έτσι, όχι εγώ) όπου δίνονται όλες οι εξηγήσεις σχετικά με την απόσυρσή του, που έχει να κάνει με την περιεκτικότητά του σε ομοιοπαθητικές ουσίες και όχι με το αν είναι ασφαλές ή όχι. Το κείμενο είναι στα αγγλικά.

http://www.hylandsteething.com/recall/teething-tablet-recall.html

http://www.hylandsteething.com/recall/teething-tablet-safety-info.html

Κορίτσια, το σκεύασμα που αποσύρθηκε δεν είναι καν Ομοιοπαθητικό φάρμακο. Είναι ένα από τα πολλά σκευάσματα που κυκλοφορούν ως "παραφάρμακα" και περιέχουν φυτικές και άλλες ύλες που έγιναν γνωστές μέσω της Ομοιοπαθητικής, αλλά χωρίς δυναμοποίηση και παρ'όλα αυτά στην συσκευασία τους αυτοαποκαλούνται Ομοιοπαθητικά!

Αυτό τα λέει όλα! Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια σκευάσματα στο εμπόριο, άλλα για τα δόντια, άλλα για τον βήχα, την καταρροή κλπ, κανένας Ομοιοπαθητικός γιατρός ή φαρμακοποιός δεν θα τα χαρακτηρίσει φάρμακα και δη Ομοιοπαθητικά.

Όσο για την εχινάκεια, εξαρτάται από τη μορφή στην οποία χορηγείται. Ένα σκεύασμα μεγάλης περιεκτικότητας π.χ. θα χορηγηθεί σε άτομα άνω των 12. Στον γιο μου που είναι 5 δίνω τα μασώμενα δισκία που είναι κατάλληλα για την ηλικία του (από 3-12 ετών με την ανάλογη δοσολογία). Και στα μωρά, 2-3 σταγόνες βάμμα διαλυμένες στο νεράκι ή στο χυμό κάνουν μια χαρά τη δουλειά;)

Αλήθεια κάνει και γα παιδιά κάτω των 3 ετώ στην κατάλληλη δοσολογία;

Όπου διάβασα στο internet το απαγορεύει.

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Ναι, κάνει, αλλά θα μιλήσεις με τον γιατρό σου για να σου δώσει τη σωστή δοσολογία ανάλογα με την ηλικία, το βάρος του μωρού κλπ. Μιλάω πάντα για το βάμμα, που εγώ του το έδινα διαλυμένο σε νερό ή σε χυμό. Πάντως σε τόσο μικρά παιδάκια, πάντα ρωτάμε τον ομοιοπαθητικό μας για οδηγίες πριν δώσουμε ο,τιδήποτε.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...