Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολύ ανησυχητικές τιμές στις εξετάσεις αίματος!

Recommended Posts

γιατί να δώσεις σε ένα παιδί κάτι χωρίς να έχεις ενδείξεις ότι το χρειάζεται??

Αυτο ακριβως αναρωτιεμαι κ εγω βρε παιδια?Χωρις εξετασεις χωρις καμια ανησυχητικη ενδειξη ποιος ο λογος να δωσω σε ενα μωρο σιδηρο??

vera Τι σιδηρο σου ειπε να δωσεις? σταγονες? Οχι να μη δωσεις χωρις ενδειξεις και εξετασεις.

Ενας γιατρος μπορει να δει αν υπαρχει αναιμια απο καποιες ενδειξεις (πχ εσωτερικο ματιων, νυχια , χρωμα προσωπου) αλλα δεν παιρνουμε χημικο σιδηρο χωρις σοβαρο λογο.

Μπορεις να δωσεις σιροπακι φυτικου σιδηρου οπως το feroglobin προληπτικα, αλλα νομιζω οχι σε τοσο μικρα μωρα.......γενικα καλα ειναι να μη κανουμε τετοιες ενεργειες σε μωρα κατω του χρονου, χωρις λογο.

Μηπως να επαιρνες και μια δευτερη γνωμη? Μερικοι γιατροι λενε περιεργα πραγματα, το πτυχιο δεν τους καθιστα αυθεντιες.

Λοιπον μου ειπε να δωσω Ferrum Hausmann κ μαλιστα 2 την ημερα!!!!

Αχ κοριτσια εχω αγχωθει παρα πολυ τωρα!!!

Εντωμεταξυ ποσο βοδι εγω δεν τον ρωτησα γιατι κ πως ,θεωρησα αφου το ειπε θα ειναι κ το σωστο να το δωσω!!!:evil::evil:

Ts65p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 16 δημοσιεύσεις

• SOUL21

SOUL21 7 δημοσιεύσεις

• marron

marron 5 δημοσιεύσεις

• v & a

v & a 4 δημοσιεύσεις

Ειναι χημικος σιδηρος? Γνωμη μου να μη δωσεις. Μπορει να ναι πολιτικη αυτου του γιατρου να δινει σιδηρο σε τετοια ηλικια.....

Παρε μια δευτερη γνωμη αν ανησυχεις, αλλα χωρις εξετασεις μη δινεις τιποτα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ferrum hausman ειναι οι κλασσικές αμπούλες με γεύση αίματος που ανέφερα πιο πάνω, κι εγώ τις έπαιρνα, αλλά ήμανε ήδη 19-20... (μην πω και παραπάνω...!!!!)

στο δικό μου παιδί να πω την αλήθεια δε θα έδινα αμπούλες

κάνε και καμια μεγάλη προσπάθεια με τη διατροφή.. ουσιαστικά το σημαντικό είναι να υπάρχει επαρκής σιδηροδεσμευτική ικανότητα - δηλαδή να μπορεί να απορροφήσει τον σίδηρο - και αναλόγως δίδεται και το κατάλληλο σκεύασμα

η αλήθεια είναι ότι στον δικό μου από 2 ετών όμως κι έπειτα, έδωσα φυτικά συμπληρώματα διατροφής, σε σταγόνες μέσα στο χυμό, τα οποία και προμηθεύτηκα από φαρμακεία/καταστήματα βιολογικών προϊόντων, 1 με πρόπολη κι ένα πολυβιταμινούχο.. κι αυτό προληπτικά ώστε να ενδυναμώσω λίγο το ανοσοποιητικό εν όψει βρεφονηπιακού.. κι ούτε κάθε μέρα έδινα, ούτε χαλιόμουν αν δεν το έπινε

σε 8 μηνών παιδί εν ολίγοις, χωρίς να έχει ενδείξεις (εκτός αν δεν σας τις είπε) σίγουρα δε θα έδινα σίδηρο - προκαλεί και φοβερή δυσκοιλιότητα σε μερικές περιπτώσεις.. ποιος ξέρει σε τέτοια ηλικία ...

Ποιες μπορει να ειναι οι ενδειξεις χωρις να μου τις πει?Με το ματι?Το παιδι ειναι μια χαρα...

εκτος απο μια ιωση που περασε πριν καποιες μερες......Και ικτερο που εκανε οταν γεννηθηκε ειναι ο ικτερος λογος να δωσεις αργοτερα σιδηρο?

Σημερα ρωτησα κ μια κοπελα που μενουμε διπλα κ εχει τρια παιδακια....μου ειπε οτι αυτη εδωσε κ στα 3 απο τοσο μωρα κ σταγονες μαλιστα!!!Εντωμεταξυ δεν εχουμε κ τον ιδιο παιδιατρο!!!Τι να πω βρε κοριτσια πραγματικα δεν ξερω τι να κανω..........να δωσω στο παιδι κατι που ισως να μην το χρειαζεται??Εχω πελαγωσει....Να της κανω εξετασεις αιματος να δω τι σιδηρο εχει?Την λυπαμαι παλι να της παρουν αιμα,οταν ηταν αρρωστη καναμε εξετασεις αλλα μεσα στον πανικο μου δεν σκεφτηκα να πω κ για σιδηρο ,αιματοκριτη παντως ειχε 32,5 με φυσιλογικες τιμες απο 38-47 αν οι φυσιολογικες τιμες ειναι για ενηλικες τον βρισκω μια χαρα τον αιματοκριτη της!!!

Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου δινετε!!!

Ts65p3.png

Διαφημίσεις

Που ξερω?Ειμαι κ απο επαρχια κ εδω ο κυκλος ειναι κλειστος........

παρολαυτα ειμαι πολυ ικανοποιημενη απο τον γιατρο,εχει ερθει κ τις 12:30 το βραδυ να την δει,οταν αρρωστησε με επαιρνε συνεχως τηλεφωνο να δει τι κανει δειχνει μεγαλο ενδιαφερον για το παιδι.....βεβαια δουλεια του ειναι θα μου πεις!!!

Ts65p3.png

Πάντως συνήθως σίδηρος δεν δίνεται έτσι απλά. Όπως σου είπα η παιδίατρος σύστησε σίδηρο λόγω οικογενειακού ιστορικού. Ζύγισε τα οφέλη από τις εξετάσεις και αποφάσισε αν χρειάζεται να τις κάνεις...

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Πάντως συνήθως σίδηρος δεν δίνεται έτσι απλά. Όπως σου είπα η παιδίατρος σύστησε σίδηρο λόγω οικογενειακού ιστορικού. Ζύγισε τα οφέλη από τις εξετάσεις και αποφάσισε αν χρειάζεται να τις κάνεις...

Σε λιγες μερες ειναι να κανει εμβολιο η μικρη θα κανω μια κουβεντα μαζι του απο κοντα να δω τι θα μου πει......αρνουμαι να της δωσω κατι που ισως να μην χρειαζεται οπως ξαναειπα,αν δω οτι επιμενει θα της κανω εξετασεις !!!

Σας ευχαριστω κ παλι για ολα......κ συγνωμη απο την marron που μεσα στο θεμα που ειχε ανοιξει εγραψα κ εγω για τις δικες μου αποριες......:):)

Ts65p3.png

Ρωτα τον γιατι θεωρει οτι πρεπει να δοθει σιδηρος και πες να κανετε αιματολογικες εξετασεις. Δεν υπαρχει λογος να ντρεπεσαι.......δουλεια τους ειναι να λυνουν αποριες και να δινουν λογο για τις οδηγιες τους...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Εχω πελαγωσει....Να της κανω εξετασεις αιματος να δω τι σιδηρο εχει?Την λυπαμαι παλι να της παρουν αιμα,οταν ηταν αρρωστη καναμε εξετασεις αλλα μεσα στον πανικο μου δεν σκεφτηκα να πω κ για σιδηρο ,αιματοκριτη παντως ειχε 32,5 με φυσιλογικες τιμες απο 38-47 αν οι φυσιολογικες τιμες ειναι για ενηλικες τον βρισκω μια χαρα τον αιματοκριτη της!!!

Σε καταλαβαινω που το λυπασαι, εκανα κι εγω αιματολογικες στο μωρακι και με επιασε η καρδια μου οπως εκλαιγε. Αλλα καλυτερα αυτο παρα να δωσεις στο παιδι κατι που δεν χρειαζεται ο οργανισμος του. Δεν ειναι απλα οτι δεν το χρειαζεται αλλα μπορει και να το βλαψει. Στην τελικα δοκιμαζεις με ενα σιροπακι σαν αυτα που ειπαμε, που δεν το βλαπτουν.

Αλλα και παλι λεω, σε παιδι κατω του ετους ΔΕΝ θα εδινα οποιοδηποτε συμπληρωμα. Τωρα ξεκιναει τροφες, θα πρεπε να ναι σε πολυ κακη κατασταση για να του δωσω τετοιο συμπληρωμα. Βρες κανα τηλεφωνο απο αλλο γιατρο, ρωτα γνωστη σου να συστησει το δικο της, εστω σε αλλη πολη να σου πει δυο πραγματα τηλεφωνικα ΑΦΟΥ κανεις πρωτα αιματολογικες εξετασεις. Αξιζει τον κοπο για να ηρεμησεις.

Διαφημίσεις

Marron μου τωρα ειδα το θεμα σου...Ειδες που πηγαν οοολα καλά στον πρασινοματη κουκλο!!!!!!

Να ειστε καλά και θα τα ξαναπουμε...

Φιλιά

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Αχ vera στο μικρο σου που ειναι μολις 4 μηνων εκανες?Ελπιζω να'ναι ολα καλα!!!

Ψυχουλα μου!!!

Και εμενα ραγισε η καρδια μου με κοιτουσε με ενα υφος κλαιγοντας.......αχ τι τραβανε κι αυτα......

Θα κανω αυτα που μου ειπες!!!

Σ'ευχαριστω πολυ!!!Θα σας ενημερωσω οταν ερθει ο γιατρος!!!

Ts65p3.png

Τιποτα να σαι καλα.......στο λεω επειδη ο χημικος σιδηρος κανει παρενεργειες στα μικρα, δεν πρεπει να δινεται αν δεν υπαρχει αναγκη.

Κοριτσια κι εμενα και στις 2 εχει δωσει σιδηρο περιπου απο 4 μηνων χωρις να κανουμε εξετασεις. στη πρωτη δε τον πολυεδινα (τον εδωσα 3 μηνες κ τον ξεχασα) και στις εξετασεις του χρονου (τις 1ες που καναμε αιματος) φανηκε πως ειχε ελειψη σιδηρου. Στην αλλη ημουν λιγο πιο επιμελης και οι αιματολογικες που καναμε πριν 1 μηνα ηταν σουπερ. Και τα 2 ειχαν ακριβως την ιδια διατροφη...μπορει να ναι κ συμπτωση τι να πω...ισως να χει να κανει με το αν κ ποσο θηλασες κλπ. εγω κανα μηνα περιπου κ στις 2. παντως ο γιατρος ειναι πολλα χρονια στο επαγγελμα κ δεν εχω ακουσει κατι κακο γι αυτον...εμεις επιλεγουμε βρε παιδια αν θα τα κανουμε αυτα που λεει η οχι. Εμας μας ειπε περσι με τη γριπη να κανουμε κι εμεις κ τα μικρα εμβολιο. Επιλεξαμε να μη το κανουμε γιατι ηταν κατι με αμφιβολες παρενεργειες. Τοσα παιδακια ομως εχουν παρει σιδηρο δεν εχω ακουσει κατι να χουν παθει κακο... εμενα η δικη μου η μικρη μολις βλεπει το μπουκαλακι ανοιγει διαπλατα το στομα κ θελει κι αλλο....

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Αναλογως τι δινεις....σιροπι δινω κι εγω στο μεγαλο και τρελλαινεται!

Οταν η παιδιατρος μας εδωσε οδηγιες πως να του δινω σταγονες χημικου σιδηρου, ειχε τετοιες οδηγιες (επρεπε να ξεκινω απο λιγες σταγονες και να αυξανω σταδιακα) και μου πε για κινδυνους και παρενεργειες που επρεπε να προσεχω και ναακολουθω πιστα τη προτεινομενη δοσολογια, που φρικαρα και προτιμησα να δωσω feroglobin. Χωρις να ειμαι ιδιαιτερα συνεπης και με προσοχη στη διατροφη, ανεβηκε κατα πολυ ο σιδηρος.

Διαφημίσεις

SOUL21 ρωτησα σημερα τη παιδιατρο μας και ειπε οτι αυτη συστηνει ληψη σιδηρου μονο σε προωρα μωρα που θηλαζουν. Λεει πως τα τελειομηνα μωρα που θηλαζουν δεν χρειαζονται σιδηρο αν παιρνει η μανα τους, προτιμα δλδ να το παιρνει η μαμα παρα το μωρο που θα εχει γαστρεντερικες παρενεργειες απο τον σιδηρο.

Στα μωρα που πινουν φορμουλα δεν συστηνει γιατι τα γαλατα αυτα ειναι εμπλουτισμενα και δεν κανει να παιρνουν εξτρα σιδηρο.

Εσυ θηλαζεις?

(τωρα μπορει να λεει και βλακειες σχετικα με τα προωρα που θηλαζουν, εγω απλα το αναφερω, εγω οπως ειπα θα προτιμουσα να παιρνω εγω ενα συμπληρωμα φυτικου σιδηρου-που παιρνω- παρα να δωσω ακομα και σε προωρο)

Καταρχας vera μου σ'ευχαριστω πολυ που μπηκες στην διαδικασια κ ρωτησες τον γιατρο σου!

Λοιπον η μικρη γεννηθηκε στις 37 εβδομαδες!Εγω δυστυχως θηλασα μονο 30 μερες κ αυτες οχι αποκλειστικα αφου ειχαν φροντισει να δωσουν ετοιμο γαλα σκονη στο μαιευτηριο:twisted::twisted: , κ εγω δεν ειχα καποια ενημερωση απο κανεναν,αλλα κ ουτε με βοηθησε καποιος με τον θηλασμο νομιζα δεν ειχα γαλα...:-(:-( ,κ δεν ειχα internet στο σπιτι να ενημερωθω......

Τεσπα......Λοιπον ηρθε ο γιατρος να κανουμε εμβολιο σημερα ,τον ρωταω για το σιδηρο κ μου λεει οτι το παιδι απο που να βρει σιδηρο?απο τις τροφες?ποιες τροφες?αφου δεν τρωει?(τρωμε φρουτοκρεμα πρωι,φαριν λακτε απογευμα)εδω κ 2 εβδομαδες προσπαθω να της δωσω λαχανικα,πατατα,κρεας αλλα δυστυχως....της ερχεται αναγουλα....κ τα βγαζει!!!

Του λεω:μα θα δωσουμε στο παιδι κατι το οποιο επι της ουσιας δεν ξερουμε αν εχει αναγκη ο οργανισμος του?Χωρις εξετασεις?

Μου λεει:Αν θελεις να σιγουρευτεις κανε εξετασεις αιματος να δεις οτι της λειπει σιδηρος....

Το ειπε με μια σιγουρια....τι να πω με επεισε οτι το παιδι χρειαζεται σιδηρο!

Και το αλλο που με σοκαρε...........Του λεω γιατρε μου ειναι δυσκολο να δωσω στο παιδι ολο αυτο το μπουκαλακι πως να το πιει?

Με κοιταει ξαφνιασμενος......Μα τι δεν μπορει να πιει δυο σταγονες?(λεει)

Ε οχι κ δυο σταγονες?αυτο ειναι ολοκληρη αμπουλα..(απαντω)

Φερτο μου να το δω απορημενος μου λεει....

Φερνω κ ο ανθρωπος εχει μεινει....ο φαρμακοποιος αντι να μου δωσει τις σταγονες μου εδωσε τις αμπουλες που ειναι για ενηλικες της ιδιας εταιρειας...

Ευτυχως που της εδωσα μονο μια φορα.....η διαισθηση της μανας.......

Τον σκοτωνεις?(τον φαρμακοποιο)

Αυτα τα λιγα απο εμενα!!!:mrgreen::mrgreen:

Ts65p3.png

Αφου δεν θηλαζεις, παιρνει σιδηρο το παιδι απο το γαλα που αγοραζεις, αυτα τα γαλατ ειναι εμπλουτισμενα, αλλωστε ετσι τα προωθουν οι γιατροι οτι εχουν σιδηρο κλπ κλπ. Η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν πρεπει να παιρνουν εξτρα σιδηρο αυτα τα μωρα, γιατι τοτε υπαρχει προβλημα με υπερβολικη ποσοτητα σιδηρου στον οργανισμο. Αυτο μου ειπε, κανε οπως νομιζεις καλυτερα.

Και εμένα κορίτσια ο μικρός έχει πολύ χαμηλό σίδηρο. Τον προηγούμενο μήνα κάναμε τις εξετάσεις και είχε 33 με όριο 60! Η φεριττίνη ήταν καλή οπότε μου λέει η παιδίατρος δεν ανυσηχούμε. Η φεριττίνη την ενδιαφέρει που γίνεται η αποθήκευση σιδήρου.Η αιμοσφαιρίνη επίσης είναι σημαντική μου είπε. Αν είναι και αυτή οκ. δεν ανυσηχούμε. Ωστόσο σίδηρο μας είπε να πάρουμε κανα 2μηνο ακόμα. 4σταγόνες πρ.-μεσ- βράδυ

Μου κάνει εντύπωση ενώ έπαιρνε σίδηρο για 3 μήνες περίπου και τον σταματήσα όταν κάναμε τις εξετάσεις γιατί είναι τόσο χαμηλός; υποψιάζομαι και τα γιαούρτια που του δίνω συνέχεια επειδή δεν πίνει γάλα...

εχει να κανει και με ποτε τον δινετε τον σιδηρο. δε θελει να ειναι κοντα με το γαλα γιατι δεν απορροφαται, τα ιδια με τους ενηλικους (μου τα λεγε η γυναικολογος μου να μη πινω γαλα παρα μονο 1-2 ωρες μετα το σιδηρο,που θα τον παιρνω με αδειο στομαχι.) για καλυτερη απορροφηση δινετε το μαζι με τα φρουτα.

Αφου δεν θηλαζεις, παιρνει σιδηρο το παιδι απο το γαλα που αγοραζεις, αυτα τα γαλατ ειναι εμπλουτισμενα, αλλωστε ετσι τα προωθουν οι γιατροι οτι εχουν σιδηρο κλπ κλπ. Η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν πρεπει να παιρνουν εξτρα σιδηρο αυτα τα μωρα, γιατι τοτε υπαρχει προβλημα με υπερβολικη ποσοτητα σιδηρου στον οργανισμο. Αυτο μου ειπε, κανε οπως νομιζεις καλυτερα.
εμας ο γιατρος, μας εδωσε και στισ 2 σιδηρο παρολο που επιναν σκονη και μαλιστα στη μια οταν ειχα καταλαβει λαθος και δε της εδωσα ολο το χρονικο διαστημα που επρεπε, ειχε ελεειψη σιδηρου στις 1ες εξετασεις της στο χρονο πανω....τωρα τι να σου πω, τετοια συμπτωση?
d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Συνήθως οι γιατροι δίνουν το σιδηρο απο τις εταιρειες που ειναι συμβεβλημένοι. Παντα μου έδιναν αμπουλες για σιδηρο η χάπια αλλά οταν τους ρωτουσα για τα φυτικα ή το FEROGLOBIN :P που έχει και βιταμινες μέσα δεν έλεγαν και πολλά.

Έχω να πω οτι με το FEROGLOBIN ανέβηκε το σιδηρο. Επίσης έχει και πολύ καλύτερη απορροφητικοτητα λογω των συνδιασμένων βιταμινών.

Η λήψη σιδήρου θα πρέπει να απέχει 2-3 ωρες αποτα γαλακτοκομικά και συνδυάζεται άριστα με όξινα (πορτοκαλι, φρούτα κ όσπρια)

Προσοχη στις παρενέργειες που γραφουν τα χαπια κ οι αμπουλες.:idea:

Δεν ειναι τίποτα λιγη προσοχη στη διατροφή, FEROGLOBIN κ ολα θα πάνε καλά.

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια καλησπέρα...

Αν και λίγο παλιό το θέμα, το επαναφέρω διότι κοντεύω να πέσω σε καταθλιψη απο τη στεναχωρια μου...

Ο μικρός μας, 18 μηνων, μετά απο εξετάσεις που κάναμε (γιατί δεν τρώει καλά και δεν παίρνει βάρος) εβγαλε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σιδηρος: 34

Αιμοσφαιρίνη: 11,9

Αιματοκρίτης: 34,8

Παρόλο που 2 παιδιατροι με καθυσήχασαν οτι είναι ηπιας μορφής αναιμία και με σίδηρο θα τον βοηθήσουμε, δεν το πίνει με τιποτα! Με κανένα τρόπο, όπως και να το προσπαθησαμε. Το καταλαβαίνει με τη μία (ακόμα και αν του βαλω 1 σταγονίτσα). Του εδωσαν αρχικα το Ferrum Haussman και μετα προσπαθησαμε σε σιροπι το Hemmafer. Καμία επιτυχία, ισα ισα που μείωσε αρκετα και την ποσοτητα του φαγητου μαλλον σαν αντιδραση.

Δεν ξέρω τι να κάνω... Πώς να τον βοηθήσω? Δεν τρώει ικανοποιητικές ποσοτητες φαγητού (προσπαθώ να του δίνω κρέας, κοτοπουλο αυγό καθημερινα) αλλά τρώει τόσο λίγο που τι να του κάνει το κρέας;

Είμαι παρα πολύ αγχωμενη, στεναχωριέμαι, κλαίω... Μηπως μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή πως να του δωσω το σίδηρο;

Καλησπέρα. Εγώ όταν χρειάστηκε να δώσω στο γιο μου (ήταν και αυτός περίπου 18 μηνών με 30 αιματοκρίτη, είχε περάσει 2-3 ιώσεις και τον είχαν ρίξει λίγο) ανακάτεβα το σίδηρο με λίγο χυμό πορτοκάλι και του το έδινα με τη συρίγγα. Όποτε χρειάστηκε γινόταν και το απαραίτητο κεφαλοκλείδωμα αν και συνήθως το έπινε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...