Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαρκτη νονα

Dimitra83

Recommended Posts

zana1911 είπε:
εδώ διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και σε όποια άλλη διάσταση υπάρχει.

ο νονός είναι ο δεύτερος γονιός του παιδιού μας, και όταν έρχεται η ώρα να εμπιστευτούμε τα παιδάκια μας να μας τα βαφτίσει κάποιος, αυτός ο κάποιος πρέπει να μπορεί να αναλάβει το παιδί σε περίπτωση που πάω εγώ στα θυμαράκια.

Εγώ κάθε φορά που παθαίνω κρίσεις, παίρνω την κουμπάρα μου να τα πούμε και πάντα της "υπενθυμίζω" ότι άμα πάθω κάτι εγώ, να προσέχει το παιδί μου

........εντάξει την έχω πρήξει......οπότε μου απαντάει "άει χάσου πια, πέθανε εσύ και μην σε νοιάζει, εγώ είμαι εδώ!!!!"

Διαφωνώ. Ο νονός είναι ο πνευματικός πατέρας του παιδιού και μόνο αυτό. Αν κάποιος πάθει κάτι και πάει σε τόπο χλοερό τότε οι στενοί συγγενείς αναλαμβάνουν το παιδί....ο νονός ποτέ. Δεν μπορώ να φανταστώ την νονά να μεγαλώνει το παιδί μου και όχι η μαμά μου ή ο αδελφός μου. Έχεις ακούσει ποτέ παιδί να κληρονομεί τον νονό ή το αντίστροφο?

Οι νονοί έχουν τα δικά τους παιδιά να αναθρέψουν και όχι τα ξένα....γιατί επί της ουσίας το βαπτιστήρι ξένο παιδί είναι.

Πιστεύεις ότι οι γονείς σου ή τα πεθερικά σου ή τα αδέλφια σου θα άφηναν ποτέ το παιδί σου σε ξένα χέρια?

Εγώ προσωπικά έχω άριστες σχέσεις με τον νονό μου ακόμα και 39 χρόνια μετά την βάπτιση μου αλλά δεν μπορώ να τον θεωρήσω μπαμπά μου ούτε έχω την απαίτηση να με έχει το ίδιο με τις κόρες του...

Ellemphriem είπε:
Αμα δεν δωσουμε εμεις τοσο μεγαλη βαρυτητα στους νονους τα παιδια δεν θα την γεννησουν απο μονα τους. Νονοι ειναι, δεν ειναι οι γονεις τους..

Συμφωνώ απόλυτα. Άλλο γονιός άλλο νονός...δίνουμε μεγάλη βαρύτητα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 126
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

zana1911 είπε:
.

κοίτα η βασική έννοια του νονού αυτή είναι, τουλάχιστον στην θρησκεία, οπότε αν δεν έχεις κάποιος τέτοιες βλέψεις για ένα παιδί γιατί να κάνει τον κόπο να το βαφτίσεις? Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω.

Αστο αυτο, μαλακια καναμε....πονεμενη ιστορια.

zana1911 είπε:

Τώρα όσο για τη μικρή της Δήμητρας, δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις σ'ενα μικρό παιδάκι ότι κάποιος μεγάλος που εκείνο αγαπάει (ανεξαρτήτου αν είναι νονός ή όχι) το γράφει κανονικά. Δύσκολες καταστάσεις.

Και να του τα εξηγήσεις δεν θα τα καταλάβει.....θα πληγωθεί και πάλι δεν θα καταλάβει.

Στην μικρη τωρα ξερεις τι παιζει? Η ζηλια του ο αδερφος μου εχει καλο νονο εγω οχι. Δεν φταιει το παιδι. Αλλα τι να κανεις. Να τον πιασεις τον αλλο απο τον λαιμο. Μια λυση ειναι αυτη που ειπα πιο πανω. Αν βεβαια ο νονος του μικρου μπορει να κανει δυο ρολους μαζι......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

zana1911 είπε:

εδώ θα συμφωνήσω πάλι καθέτω οριζοντίως και σε όλες τις διαστάσεις.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ΑΜΑΝ πια ρε συ! Το ειδα και δακρυσα λεμε αφου συμφωνησαμε παω...........αντε καλο μεσημερι. Παω στην μπεμπα!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

xwriata είπε:
οπως σου εγραψα μπορει στα ανιψια της να εχει παρει πολύ λιγοτερα δωρα απο την κορη σου αυτο δεν το γνωριζεις. μια ερωτηση εκανα δεν υπαρχει λογος να φωναζεις.δεν θα το ξανακανω.

βασικα αν διαβασες εγραψα 2 φορες οτι δεν εχει αλλα ανηψια γιατι τα αδερφια της δεν ειναι ουτε παντρεμενα ουτε εχουν παιδια.τα μοναδικα ανηψια που εχει ειναι τα δικα μου παιδια κ το ενα το εχει βαφτησει.τα δωρα κλπ τα επαιρνε σε ανηψια κ εγγονια των θειων της!δηλαδη τρεχα γυρευε...τεσπα δεν φωναξα μαλλον εσυ παρεξηγησες.

κοριτσια σας ευχαριστω για τις συμβουλες.εγω εστειλα ενα σμσ πριν απο καμια ωρα αλλα ακομα να απαντησει κ μου ηρθε αναφορα οτι παραδωθηκε το μυνημα.τι να πω?οντως αβυσσος..

Σε αυτη τη περιπτωση η μεγαλη την εχει φαει την καρπαζια και την απογοητευση....της Δημητρας δεν την εχει φαει ακομα. Μπορει να γινει αυτο που λες (αν συνεχισουν ετσι δεν θα το αποφυγουν ) αλλα το παιδακι θα την φαει μια στεναχωρια......μια απορριψη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

mantinop είπε:
Διαφωνώ. Ο νονός είναι ο πνευματικός πατέρας του παιδιού και μόνο αυτό. Αν κάποιος πάθει κάτι και πάει σε τόπο χλοερό τότε οι στενοί συγγενείς αναλαμβάνουν το παιδί....ο νονός ποτέ. Δεν μπορώ να φανταστώ την νονά να μεγαλώνει το παιδί μου και όχι η μαμά μου ή ο αδελφός μου. Έχεις ακούσει ποτέ παιδί να κληρονομεί τον νονό ή το αντίστροφο?

Οι νονοί έχουν τα δικά τους παιδιά να αναθρέψουν και όχι τα ξένα....γιατί επί της ουσίας το βαπτιστήρι ξένο παιδί είναι.

Πιστεύεις ότι οι γονείς σου ή τα πεθερικά σου ή τα αδέλφια σου θα άφηναν ποτέ το παιδί σου σε ξένα χέρια?

Εγώ προσωπικά έχω άριστες σχέσεις με τον νονό μου ακόμα και 39 χρόνια μετά την βάπτιση μου αλλά δεν μπορώ να τον θεωρήσω μπαμπά μου ούτε έχω την απαίτηση να με έχει το ίδιο με τις κόρες του...

Συμφωνώ απόλυτα. Άλλο γονιός άλλο νονός...δίνουμε μεγάλη βαρύτητα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

'

Προσωπικά εγώ θα ήθελα να πάει το παιδί μου να μείνει στη νονά του παρά στη μαμά μου, υπό την έννοια ότι η νονά του το έχει σαν παιδί της ( και είμαι σίγουρη γι'αυτό), όπως έχω κι εγώ τα δικά της παιδιά. Ή ενναλακτικά στον αδερφό του άντρα μου που έχει κι αυτό παιδί στην ίδια ηλικία.

φυσικά και το αγαπάει η μαμά μου ,αλλά έχει περάσει τα 60 και η πεθερά μου τα 75 και τι θα μπορέσουν να προσφέρουν σ'ενα 5χρονο αν ο μη γέννητω την κανουμε εμείς με ελαφρά γιατί ετσι του την βάρεσε του Πανάγαθου?

Προσωπικά για μένα πάντα μιλάω, άλλες οικογένειες μπορεί να είναι αλλιώς δομημένες.

Ζάνα δηλαδή εσύ αν έχεις βαπτιστίρι το βλέπεις το ίδιο με τα παιδιά σου?

Οι νονοί μου χωρίσανε όταν εγώ ήμουν πιτσιρίκα. Κάθε χρόνο μου έφερναν και οι δύο λαμπάδα και δώρα χωριστά....ε ο αδελφός μου ζήλευε που δεν χωρίζαν και οι δικοί του νονοί. Κάθε χρόνο τους ρώταγε, εσείς πότε θα χωρίσετε?:rolleyes:

Ακόμα και ο νόμος θα δώσει τα παιδιά σου στον αδελφό σου...η νονά δεν πρόκειτε να τα αναλάβει ποτέ....ούτε νομίζω ποτέ κάποιος νονός θα διεκδικούσε κηδεμονία.

vera είπε:
Σε αυτη τη περιπτωση η μεγαλη την εχει φαει την καρπαζια και την απογοητευση....της Δημητρας δεν την εχει φαει ακομα. Μπορει να γινει αυτο που λες (αν συνεχισουν ετσι δεν θα το αποφυγουν ) αλλα το παιδακι θα την φαει μια στεναχωρια......μια απορριψη.

αυτο ειναι που με νοιαζει κ οχι τα λεφτα ουτε τα δωρα αυτα καθε αυτα.κ αντε οκ τωρα το ξεγελαω κ της αγοραζω κ λεω οτι ειναι της νονας.δεν εχω προβλημα!!!αλλα για ποσο???για τα επομενα 2-3 χρονια?ποσο θα το κοροιδευω το παιδι?καποια στιγμη θα το καταλαβει!κ αν μαθει καποτε οτι εγω τα επαιρνα κ οχι η νονα δε θα ειναι χειροτερα?δε ξερω λεω!ηταν πολυ δεμενη με τη νονα της κ ξαφνικα εφαγε το απιστευτο κλ@σιμο!κ εκτος απο τα δωρα..ξερετε ποσες φορες μου λεει ΄΄θελω να μιλησω στη νονα?'' η ''βαλε καμερα να δω τη νονα μου?'' η συναισθηματικη επαφη δε μετραει?:?

Δήμητρα η δική σου περίπτωση είναι μπερδεμένη γιατί εκτός από νονά είναι και η γυναίκα του αδελφού σου...κάνε επαφή για αποκατάσταση της συγγενικής σας σχέσης και στην μικρή αγόραζε εσύ δώρα για να μην ζηλεύει.

Πάντως δεν συμφωνώ μαζί σου που τονίζεις ότι τα μοναδικά ανίψια της είναι τα δικά σου. Τα εγγόνια της θείας της δεν είναι ανίψια της από ξαδέλφια? Το ίδιο αίμα δεν είναι? Γιατί θεωρείς ανίψια μόνο από αδέλφια? από ξαδέλφια δεν πιάνει?

Εγώ περισσότερο αγαπώ τα ανίψια μου από τις ξαδέλφες μου παρά τα ανίψια του άντρα μου από την αδελφή του. Ο αδελφός μου δεν έχει παιδιά. Εκείνα είναι αίμα μου και τα πονάω περισσότερο;) τα άλλα επί της ουσίας είναι εξ αγχιστείας και όχι εξ αίματος (δηλαδή όπως έγραφε και μια κοπελιά σε μια συζήτηση συγγενείς από υποχρέωση):D

κΑΛΑ αυτες τωρα ειναι ουτοπικες καταστασεις, λιγες σχεσεις νονου με βαφτιστηρι ειναι τοσο καλες. Δεν θες να παρει το παιδι σου ο νονος (εκτος καποιων ιδιαιτερων περιστασεων υποθετω) αλλα ελπιζεις οτι θα εχουν σχεση πνευματκου πατερα/μητερας με το παιδι σου......καμμια σχεση με οτι συμβαινει τις 9 στις 10 φορες! Το παμε εκτος θεματος ομως τωρα.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

mantinop είπε:
Ζάνα δηλαδή εσύ αν έχεις βαπτιστίρι το βλέπεις το ίδιο με τα παιδιά σου?

Οι νονοί μου χωρίσανε όταν εγώ ήμουν πιτσιρίκα. Κάθε χρόνο μου έφερναν και οι δύο λαμπάδα και δώρα χωριστά....ε ο αδελφός μου ζήλευε που δεν χωρίζαν και οι δικοί του νονοί. Κάθε χρόνο τους ρώταγε, εσείς πότε θα χωρίσετε?:rolleyes:

Ακόμα και ο νόμος θα δώσει τα παιδιά σου στον αδελφό σου...η νονά δεν πρόκειτε να τα αναλάβει ποτέ....ούτε νομίζω ποτέ κάποιος νονός θα διεκδικούσε κηδεμονία.

Εντάξει δεν μιλάμε για το τι λέει ο νόμος περί κηδεμονίας κλπ, εγώ προσωπικά έχω αφήσει "εντολές" σε περίπτωση που αποδήμήσω εις Κύριον.

Και να την βαφτιστήρα μου την έχω σαν παιδί μου, το ίδιο και οι νονές του παιδιού μου για το δικό μου παιδί... έτσι αισθανόμαστε.

Αν πάλι ο νονός δεν είναι τόσο σημαντικός και τελειώνει ο ρόλος του στα δώρα και τις ευχές τότε προς τι ο λόγοε να βαφτίσουμε τα παιδάκια εμείς και όχι οι ίδιοι οι γονείς τους?

Απλά και μόνο για να γίνει το μυστήριο και να τελειώνουμε? Ή να το πηγαίνουνε στην εκκλησία να το κοινωνήσουμε και τελειώσαμε?

Εγώ το θέμα νονός το βλέπω τελείως διαφορετικά, το θεωρώ πολύ πολύ σημαντικό θέμα (τι να κάνω ρε παιδάκια αυτή είναι η προσωπική μου άποψη)

Dimitra83 είπε:
αυτο ειναι που με νοιαζει κ οχι τα λεφτα ουτε τα δωρα αυτα καθε αυτα.κ αντε οκ τωρα το ξεγελαω κ της αγοραζω κ λεω οτι ειναι της νονας.δεν εχω προβλημα!!!αλλα για ποσο???για τα επομενα 2-3 χρονια?ποσο θα το κοροιδευω το παιδι?καποια στιγμη θα το καταλαβει!κ αν μαθει καποτε οτι εγω τα επαιρνα κ οχι η νονα δε θα ειναι χειροτερα?δε ξερω λεω!ηταν πολυ δεμενη με τη νονα της κ ξαφνικα εφαγε το απιστευτο κλ@σιμο!κ εκτος απο τα δωρα..ξερετε ποσες φορες μου λεει ΄΄θελω να μιλησω στη νονα?'' η ''βαλε καμερα να δω τη νονα μου?'' η συναισθηματικη επαφη δε μετραει?:?

Φυσικά και μετράει Δήμητρα, κι εγώ όταν ήμουν μικρή περίμενα πως και πως την νονά μου να έρθει. Δεν με ένοιαζε αν το δώρο ήταν αξιόλογο, ας μου έπαιρνε κάτι φθηνό, αρκεί να μην με ξεχνούσε. Βλέπω κι άλλα παιδιά να περιμένουν την νονά τους πως και πως. Άλλωστε τα παιδιά δεν μπορούν να δουν όπως εμείς αλλά βλέπουν με τα δικά τους μάτια.

Dimitra83 είπε:

Και εγω νομιζω οτι δεν θα μπορεις να την ξεγελας ετσι για καιρο.......επειτα θα πατε στην Ελλαδα και κει μπορει να φατε πορτα...οχι δωρα, ουτε καλημερα. Τι θα κανεις τοτε? Δεν ξερω τι να σου πω...πολυ κριμα.......

Εγω δεν θελω πολλα τετοια με νονους , προτιμω μετριοπαθη πραγματα ακριβως για να μην εχουμε ιστοριες και ζηλειες......η νονα του πρωτου παιρνει πολυ σοβαρα τη σχεση της αυτη και θελει πολυ να ναι ενταξει παρολο που μενει μακρια και σπανια βλεπει το παιδι.....δεν την ενθαρρυνω να στελνει δωρα, της εχω πει οτι δεν θελω η σχεση τους να βασιζεται στα δωρα, γιατι δεν θελω ουτε να καλομαθει και να περιμενει συνεχεια κατι απο τη νονα αλλα και να μην απογοητευτει αν αυτο σταματησει, η να ζηλευει ο αδερφος του. Δεν ειχα νονο, ο αδερφος μου ειχε μια αδιαφορη νονα, οποτε δεν ειμαι πολυ φαν του "αθληματος". Και δεν εχω και βαφτιστηρια.....στον μικρο θελω να βαλω τον αδερφο μου νονο ακριβως για να μην εχω μπλεξιματα (και ενδεχομενες απογοητευσεις και παρεξηγησεις) με αλλους....

Ζάνα καταλαβαίνω την προσωπική σου άποψη και φυσικά την σέβομαι:D όμως οι σχέσεις σας μπορεί να μην είναι πάντα καλές...οπότε δεν ξέρω αν είναι καλό για τα παιδιά μας να δίνουμε μεγάλη αξία στην σχέση αυτή.

Ο νονός καθοδηγεί το παιδί πνευματικά στην χριστιανική πίστη...αυτό και μόνο αυτό. Όλα έχουν να κάνουν με την πίστη και όχι με τα δώρα ή με τις ευθύνες. Αυτά είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα που απλά εξυπηρετούν καταναλωτικά συμφέροντα.

Εγώ αν και δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκευόμενη, σέβομαι τις πνευματικές σχέσεις αλλά πάντα ακόμα και αυτές καταλήγουν σε υλικά αγαθά...νομίζω ότι ευτελίζονται. Προσωπική μου γνώμη:D

Διαφημίσεις

Eγώ βρε Δήμητρα θα έλεγα, να εξηγήσεις στη μικρούλα σου πως η νονά της λόγω απόστασης της είναι δύσκολο να της στέλνει δωράκια και να επικοινωνείτε κι έτσι το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνεις εσύ. Θα πρότεινα να μη της πεις ψέματα, πως και καλα αυτά είναι από τη νονά της γιατί δε χρειάζεται να την υπερ-εκτιμήσει, από τη στιγμή που εκείνη δε σκέφτεται το ίδιο το παιδάκι. Κι εδώ ερχόμαστε στα λόγια της Ελλ....πως εμείς δίνουμε τη ''διάσταση'' που θέλουμε για τους νονούς, στα παιδιά μας.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Portishead είπε:
*** Spam On ***

Sorry , δεν εχω να πω κατι για την συμπεριφορα της νονας , ουτε θελω να υποβιβάσω τον γιο σου.....αλλα η κορη σου ειναι μια κούκλα !!!

:)

*** Spam Off ***

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: ευχαριστω!κανενας γαμπρος σας βρισκεται?γιατι μας τη ζητανε πολλοι αλλα κανεις δε μας αρεσει:lol::lol:

vera είπε:
Και εγω νομιζω οτι δεν θα μπορεις να την ξεγελας ετσι για καιρο.......επειτα θα πατε στην Ελλαδα και κει μπορει να φατε πορτα...οχι δωρα, ουτε καλημερα. Τι θα κανεις τοτε? Δεν ξερω τι να σου πω...πολυ κριμα.......

αυτο ακριβως φοβαμαι κ γω!!!μη παμε ελλαδα κ φαει πορτα το παιδι!αργει ακομα αυτη η μερα αλλα του χρονου το μαιο λεμε πως θα παμε...περναει ομως ο καιρος!ειναι κ πολυ ευαισθητη η δικια μου...να φανταστεις οτι κλαιει αν σκοτωσω μυγα!το καημενο...δε ξερω πως να το χειριστω..οταν τη βλεπω να μου λεει ''μαμα θελω τη νονα να μιλησω σε παρακαλω σε παρακαλω σε παρακαλω!!!''ολο βρισκω δικιολογιες. ''ειναι στη δουλεια'' κ μου λεει ''ε παλι?ολη μερα εκει ειναι??''κ της απαντω οτι η νονα δουλευει παααρα πολλες ωρες (ταχα μου) κ μου λεει ''ομως δε μου λες ψεματα ε???''μαλλον αρχιζει να πιανει το νοημα δε ξερω...

mantinop είπε:
Ζάνα καταλαβαίνω την προσωπική σου άποψη και φυσικά την σέβομαι:D όμως οι σχέσεις σας μπορεί να μην είναι πάντα καλές...οπότε δεν ξέρω αν είναι καλό για τα παιδιά μας να δίνουμε μεγάλη αξία στην σχέση αυτή.

Ο νονός καθοδηγεί το παιδί πνευματικά στην χριστιανική πίστη...αυτό και μόνο αυτό. Όλα έχουν να κάνουν με την πίστη και όχι με τα δώρα ή με τις ευθύνες. Αυτά είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα που απλά εξυπηρετούν καταναλωτικά συμφέροντα.

Εγώ αν και δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκευόμενη, σέβομαι τις πνευματικές σχέσεις αλλά πάντα ακόμα και αυτές καταλήγουν σε υλικά αγαθά...νομίζω ότι ευτελίζονται. Προσωπική μου γνώμη:D

Αν φτάσω να μην έχω καλές σχέσεις με τις συγκεκριμένες κοπέλες, θα το λέω και δεν θα το πιστεύω......θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα μιλάμε (βέβαια είμαι της άποψης ποτέ μη λες ποτέ, αλλά σε αυτή την περίπτωση λεω ΠΟΤΕ).

κατά τ'αλλα συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα που έγραψες. και εμείς δεν είμαστε των δώρων......απλά όταν πάμε για ψώνια για τα παιδιά μας και δούμε κάτι που αρέσει και στα βαφτιστήρια μας (και είναι μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες) το παίρνουμε ανεξαρτήτως αν είναι Πάσχα ή Χριστούγεννα. και όταν δεν υπάρχει φράγκο, θα έλεγα δεν υπάρχει δώρο, αλλά υπάρχει...........απλά είναι κάτι πολύ φτηνό. Ούτως η άλλως τα παιδάκια δεν γνωρίζουν το κόστος, χαίρονται με ότι δωράκια και να πάρουν (αχ! ρε ΔΝΤ που με κατήντησες..........με 3 παιδιά.........1 το δικό μου και 2 τα βαφτηστήρια............ θα ζητήσω να εξαιρεθώ μιλάμε!!!!)

Dimitra83 είπε:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol: ευχαριστω!κανενας γαμπρος σας βρισκεται?γιατι μας τη ζητανε πολλοι αλλα κανεις δε μας αρεσει:lol::lol:

Μπααα και μεις κορη εχουμε. :)

Και για να πω κατι τελικα επι του θεματος , καλο ειναι , αν ειναι εφικτο βέβαια , τετοιες σχέσεις να γίνονται ή με πολυ κοντινα προσωπα (φίλους) ή με συγγενεις.

Εγω π.χ. βαφτισα την ανηψια μου και η αδερφη μου μας παντρεψε.Οποτε δεν εχουμε τυπικη σχεση κουμπαριας ,αλλα καθημερινη.

Για φαντασου τωρα να ηταν ο αδερφος σου νονος της μικρης και να τα εκανε αυτα.

Θα τον ειχες πιάσει απ το αυτι και θα τον ειχες ξεχεσει (σορρυ) για την συμπεριφορα του.

Γνωμη μου,έτσι ?

Ζάνα εδώ οικογένειες και αδέλφια τσακώνονται και σταματάνε επαφές όχι οι φίλοι....ποτέ μη λες ποτέ:D

Φίλους που αγάπαγα σαν αδέλφια με απογοητεύσανε τόσο πολύ...που δεν πιστεύω πολύ πια ούτε στην φιλία:?

Thaumataki είπε:
Eγώ βρε Δήμητρα θα έλεγα, να εξηγήσεις στη μικρούλα σου πως η νονά της λόγω απόστασης της είναι δύσκολο να της στέλνει δωράκια και να επικοινωνείτε κι έτσι το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνεις εσύ. Θα πρότεινα να μη της πεις ψέματα, πως και καλα αυτά είναι από τη νονά της γιατί δε χρειάζεται να την υπερ-εκτιμήσει, από τη στιγμή που εκείνη δε σκέφτεται το ίδιο το παιδάκι. Κι εδώ ερχόμαστε στα λόγια της Ελλ....πως εμείς δίνουμε τη ''διάσταση'' που θέλουμε για τους νονούς, στα παιδιά μας.

θα συμφωνησω,ουτε ψεμματα ουτε τιποτα.

children=world:D

happy children=better world:wink:

Portishead είπε:

Για φαντασου τωρα να ηταν ο αδερφος σου νονος της μικρης και να τα εκανε αυτα.

Θα τον ειχες πιάσει απ το αυτι και θα τον ειχες ξεχεσει (σορρυ) για την συμπεριφορα του.

Γνωμη μου,έτσι ?

Αληθεια μονο η νυφη ειναι νονα? Οχι ο αδερφος? Γιατι εκανες τετοια χαζομαρα? Δεν σκεφτεσαι το μελλον βρε....τοσοι χωριζουν!

Εγω πιστευω πως η επιλογη του νονου/νονας ειναι σημαντικη. και αυτο εκανα κι εγω με την γυναικα μου. Μας ειχε παντρεψει ενας συγγενης μου και ενας κολλητος. Επειδη ηταν και ειναι τρεις λαλλουν και δυο χορευουν (εδω κολλαει ο 2ος κουμπαρος) δεν θελαμε να βαφτισει την μικρη μας γιατι ειμασταν σιγουροι πως δεν θα εχει καμια επαφη με το παιδι. Και δεν μιλαω για δωρα και τετοια χαζα (που ειναι μεν απαραιτητα αλλο οχι αναγκαια) αλλα να ξερω πως την αγαπαει την μικρη μου, την αγκαλιαζει και χαμογελαει απο χαρα και δεν ειναι απο υποχρεωση. Οποτε βρηκα μια δικαιολογια και με ομορφο τροπο εκανα κουμπαρο τον αντρα της αδελφης της γυναικας μου που το ηθελε πολυ απο την αρχη. Και ευτυχως επιβεβειωθηκα στην επιλογη μου......Λεει το ονομα της και το χαμογελω φτανει στα αυτια.......

Καλες οι υποχρεωσεις αλλα πρεπει να βλεπουμε και λιγο πιο μακρια, ιδιως οταν προκειται για τα αγγελουδια μας.............

μα οι νονοι ειναι τοσο σημαντικοι εμενα ο δικος μου μεχρι και φετος που δεν ειμουν παντρεμενη μου επερνε λαμπαδα και ας τον λενε τσιγγουνη και παντα με περνει και με ρωταει να δει αν ειμαι καλα να με δει να μαθει.οχι μονο δωρα αλλα απ τους νονους περιμενεις και αγαπη ειναι ο νονοςςςςς μου λες και χαιρεσαι .και η γυναικα του ηταν η πιο καλη νονα του κοσμου.ετσι ειναι οι νονοι!!!

ο αδερφος μου μας παντρεψε κ η γυναικα του ηθελε να βαφτησει τη μικρη.το ελεγε απο τοτε που ημουν εγκυος κ επειδη τοτε ηταν μια χαρα οι σχεσεις μας μεχρι κ πριν 6-7 μηνες...δεχτηκα φυσικα.τελος παντων...σας ευχαριστω για το ενδιαφερον κ τς προτασεις...οντως τοτε πρεπει να δωσω σιγα σιγα αλλη διασταση στο θεμα...''νονα'' αλλα νομιζω πως δε πρεπει να το κανω αποτομα στο παιδι γιατι ειχαν μια στενη σχεση η οποια διακοπικε μαχαιρι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...