Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

επικίνδυνο το ασβέστιο το τελευταίο μήνα εγκυμοσύνης;;;;

Recommended Posts

εγώ προσωπικά κορίτσια, όσα έχω μάθει από το forum δε τα έχω μάθει ούτε από γιατρούς ούτε από κανέναν....

οι γιατροί είναι και λίγο απόλυτοι και λίγοι είναι συζητήσιμοι....

αλλά αν θες να μαθαίνεις πράγματα ακούς τις γνώμες όλων, τα ζυγίζεις και βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα....

κι όταν το παιδί πάθει κάτι ξαφνικά.... πριν πανικοβληθώ ρίχνω μια ματιά σε παρόμοιες περιπτώσεις.... αλλά θα πάρω και το παιδίατρο....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• arleta

arleta 30 δημοσιεύσεις

• vera

vera 17 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 11 δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 5 δημοσιεύσεις

Εννοειται...δεν θα ακουσεις τυφλα εναν αγνωστο, σου δινεται ομως η ευκαιρια να ακουσεις κατι που μπορεις να το ψαξεις περισσοτερο και αν αποφασισεις να το υιοθετησεις.

Τωρα που εχω κατι θεματα με το μωρο και θελω να τα ψαξω, οτι και να ρωτησω την παιδιατρο μου λεει οχι...θελω να δοκιμασω ομοιοπαθητικο για τα ματια...μου λεει οχι.....λεω να το παω σε οστεοπαθητικο...παλι οχι.....το μονο που προτεινει ειναι αντιβιωσεις και κορτιζονες......στο πρωτο μου γιο που δεν ηξερα πολλα και ακολουθουσα τυφλα οτι μου ελεγε τον επηξα στα φαρμακα....μετα διαβασα διαφορα εναλλακτικα, τα εψαξα, τα εφαρμοσα κι εμεινα ευχαριστημενη. Αν περιμενα απο την παιδιατρο ακομα με τις κορτιζονες θα μουν...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κι εμένα ο παιδίατρος ήταν απόλυτος... κι όταν ο μικρός μου έπαθε γαστρεντερίτιδα μας έδωσε φάρμακα αλλά δε περνούσε. πήγα σε άλλο παιδίατρο (ήμασταν στη φάση μετακόμισης-αποκεντρωσης τότε) και μας έδωσε κάτι φυσικές σταγόνες και σε δυο μέρες ήμασταν μια χαρα....

καλησπέρες!!!!!!!!!

προβληματισμός και πάλι..........

είμαι στην 34 εβδομάδα..... έχω και διαβήτη.....

λοιπόν, σήμερα μιλούσα με μια φίλη διατροφολόγο και μου είπε πως κανονικά δε θα έπρεπε να παίρνω ασβέστιο το τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, είναι επικίνδυνο.....

το μωρό τώρα χρειάζεται πολύ λίγο ασβέστιο κι αν το παίρνω θα μου δημιουργήσει προβλήματα εμένα στο μέλλον (μέχρι και χολή)....

κι ότι εγώ χρει΄΄αζομαι το ασβέστιο αφού γεννήσω.....

ο γιατρός μου εμένα δε μου έχει αναφέρει τίποτα τέτοιο, αλλά με προβλημάτισε αυτό που μου είπε....

ίσως να μου το είπε και σε συνδιασμό με το διαβήτη;;;;

το έχετε ακούσει εσείς;;;;;

εσείς παίρνετε κανονικά ασβέστιο το τελευταίο μήνα;;;;

Συγγνώμη αλλά η διατροφολόγος ποια σχολή τελείωσε να ξέρουμε γιατί η κοπέλα αυτό που σου είπε ιατρικώς τουλάχιστον δεν στέκει ΚΑΘΟΛΟΥ και ΒΕΒΑΙΑ το παιδί μέχρι το τέλος έχει ανάγκη από ασβέστιο και από συδηρο και από ΟΛΑ τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία...Και συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά ΓΙΑΤΡΟΣ είμαι και έχω βαρεθεί να ακούω από τον κάθε ΑΣΧΕΤΟ το μακρύ του και το κοντό του,εσύ θα κάνεις αυτό που σου έχει πει ο γιατρός σου και τίποτε άλλο.

Δεν διαβασα τις απαντησεις απλα να πω οτι ο δικος μου γυναικολογος μου εκοψε το ασβεστιο το τελευταιο τριμηνο. Δεν πηρα καθολου. Επερνα μονο μαγνησιο για τις σφιξεις στην κοιλια και σιδηρο λογω προβληματικου αιματοκριτη.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Συγγνώμη αλλά η διατροφολόγος ποια σχολή τελείωσε να ξέρουμε γιατί η κοπέλα αυτό που σου είπε ιατρικώς τουλάχιστον δεν στέκει ΚΑΘΟΛΟΥ και ΒΕΒΑΙΑ το παιδί μέχρι το τέλος έχει ανάγκη από ασβέστιο και από συδηρο και από ΟΛΑ τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία...Και συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά ΓΙΑΤΡΟΣ είμαι και έχω βαρεθεί να ακούω από τον κάθε ΑΣΧΕΤΟ το μακρύ του και το κοντό του,εσύ θα κάνεις αυτό που σου έχει πει ο γιατρός σου και τίποτε άλλο.

απλά λόγο διατροφής για το διαβήτη η οποία περιλαμβάνει πολλά γαλακτοκομικά αναρωτιέμαι αν χρειάζεται και το συμπλήρωμα του σιδήρου.... τρώω ένα γιαούρτι την ημέρα, ένα ριζόγαλο και δυο ποτήρια γάλα μεγάλα... χώρια τα τυριά....

κι όντως πολλοί γιατροί προς το τέλος της εγκυμοσύνης ξέρω πως κόβουν το ασβέστιο....

κι ο δικός μου στην πρώτη εγκυμοσύνη κάτι είχε αναφέρει αλλά δε θυμάμαι..,. γέννησα οπρόωρα και δεν είχα κάνει κάτι με το ασβέστιο...

γι αυτό ρωτάω.....

Δεν διαβασα τις απαντησεις απλα να πω οτι ο δικος μου γυναικολογος μου εκοψε το ασβεστιο το τελευταιο τριμηνο. Δεν πηρα καθολου. Επερνα μονο μαγνησιο για τις σφιξεις στην κοιλια και σιδηρο λογω προβληματικου αιματοκριτη.

έτρωγες όμως αρκετά γαλακτοκομικά.... σωστά;;;;

έτρωγες όμως αρκετά γαλακτοκομικά.... σωστά;;;;

Ναι καλα το τι γαλα κατεβαζα δεν λεγεται. Και τυρια. Ολο τετοια ετρωγα. Βασικα τιποτα απο οσα ειδα εδω δεν ηξερα. Απλα καποια στιγμη μου ειπε αποε δω και περα τελος το ασβεστιο και δεν εφερα αντιρρηση. Τι να σου πω τωρα τι και πως. Απλα θυμαμαι μου ειπε οτι δεν οφελει το παιδι το επιπλεον ασβεστιο (περαν αυτων που ετρωγα) στο τελευταιο τριμηνο και οτι ηταν να γινει με το εξτρα ασβεστιο εγινα στα πρωτα δυο. Μια χαρα παντως. Δεν ειχαμε κανενα θεμα......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Είμαι 29η εβδομάδα. Έχω διαβήτη κύησης και παίρνω και εγώ ασβέστιο. Από την πρώτη στιγμή δεν το συμπάθησα! Δεν ξέρω γιατί αλλά με φοβίζει. Είπα στη γιατρό μου ότι πίνω καθημερινά γάλα, τρώω τυράκι και επέμενε στο ασβέστιο. Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά το μείωσα από μόνη μου σε μέρα παρα μέρα. Τώρα διάβασα και αυτά και προβληματίστηκα. Είδα πως και άλλες κοπέλες εδώ έχουν εμπειρία από διαβήτη κύησης. Τι να τρώμε; Πως χειριστήκατε τη κατάσταση;

Είμαι 29η εβδομάδα. Έχω διαβήτη κύησης και παίρνω και εγώ ασβέστιο. Από την πρώτη στιγμή δεν το συμπάθησα! Δεν ξέρω γιατί αλλά με φοβίζει. Είπα στη γιατρό μου ότι πίνω καθημερινά γάλα, τρώω τυράκι και επέμενε στο ασβέστιο. Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά το μείωσα από μόνη μου σε μέρα παρα μέρα. Τώρα διάβασα και αυτά και προβληματίστηκα. Είδα πως και άλλες κοπέλες εδώ έχουν εμπειρία από διαβήτη κύησης. Τι να τρώμε; Πως χειριστήκατε τη κατάσταση;

για το διαβήτη κύησης το σωστό είναι να επισκευτείς έναν καλό ενδοκρινολόγο κι αυτός θα σε καθοδηγήσει....

εγώ δε κάνω ινσουλίνη, κάνω μια διατροφή και το μετράω 4 φορές την ημέρα στο σπίτι....

όσο για το ασβέστιο για άλλη μια φορά οι απόψεις των γιατρών διίστανται... κάποιοι το θεωρούν απαραίτητο κάποιοι όχι........

Διαφημίσεις

για το διαβήτη κύησης το σωστό είναι να επισκευτείς έναν καλό ενδοκρινολόγο κι αυτός θα σε καθοδηγήσει....

εγώ δε κάνω ινσουλίνη, κάνω μια διατροφή και το μετράω 4 φορές την ημέρα στο σπίτι....

όσο για το ασβέστιο για άλλη μια φορά οι απόψεις των γιατρών διίστανται... κάποιοι το θεωρούν απαραίτητο κάποιοι όχι........

Μου είπαν να το μετράω με το μηχνανάκι, δύο ώρες μετά την έναρξη του κάθε γεύματος. Στην αδερφή μου που γέννησε πριν 4 μήνες και είχε και αυτή διαβήτη, της είχαν πει να το μετράει μετά από 1 ώρα μετά την έναρξη του φαγητου! Μα καλά δεν υπάρχει ένας σταθερός κανόνας για όλους σε αυτα!; Γιατί μας μπερδεύουν ετσι; Φρούτα τρως καθόλου; Σε ποια εβδομάδα είσαι;

Εγώ έχω υποθυρεοειδισμο, στίγμα και ιστορικό ζαχαρου. Το πρωί που ξυπναω παίρνω Τ4 και φυλλικο εδώ και πολλά χρόνια. Πριν την εγκυμοσύνη,φυλλικο επαιρνα μέρα παρά μέρα. Με το που έμεινα έγκυος παίρνω κάθε μέρα.

Όταν φτάσω στη δουλειά μπορώ να φάω ή να πιω οτιδήποτε, γιατί ο ενδοκρινολογος μου απαγόρευε να παίρνω Τ4 με γεμάτο στομάχι και οποιδηποτε λήψη τροφής μετά από 30΄.

το σίδηρο τον παίρνω 20΄ πριν το φαγητό. Μέρα παρά μέρα πινω 2 μπουκαλακια. Ασβέστιο πινω μετά το βράδινο, ένα αναυραζον, μέρα παρά μέρα. Δηλ. Την ημέρα που θα πάρω 2 σιδηρους, δεν θα πάρω ασβέστιο. Αυτό είναι εντολή γυναικολογου.

Όπως προανέφερα, υπάρχει ιστορικό ζαχαρου. Ειμαι στην 28 εβδομάδα και θα κάνω καμπύλη την Παρασκευη. Είμαι αρκετά τρομαγμενη. Πριν ένα μήνα είχα παει στο διβητολογο, μέτρησε ζαχαρο και γλυκοσιλιωμενη και ήταν οκ. Τώρα να δούμε τι θα δείξει.

Να προσθέσω, ότι πριν μείνω έγκυος, οι γιατροί μου είχαν πει να χάσω οποσδηποτε κιλά, γιατί θα δημιουργουσα πολλά προβλήματα στο παιδάκι.

Γι ΄ αυτό το άγχος. Να δούμε.

Μου είπαν να το μετράω με το μηχνανάκι, δύο ώρες μετά την έναρξη του κάθε γεύματος. Στην αδερφή μου που γέννησε πριν 4 μήνες και είχε και αυτή διαβήτη, της είχαν πει να το μετράει μετά από 1 ώρα μετά την έναρξη του φαγητου! Μα καλά δεν υπάρχει ένας σταθερός κανόνας για όλους σε αυτα!; Γιατί μας μπερδεύουν ετσι; Φρούτα τρως καθόλου; Σε ποια εβδομάδα είσαι;

σταθεροί κανόνες στην ιατρική δεν υπάρχουν.... δε ξέρω τι παίζει ρόλο κι ο καθένας ακολουθεί τα δικά του αλλά έτσι γίνεται....

εσύ βρες κάποιον που να εμπιστεύεσαι και κάνε τη δουλειά σου.... πολλά θα ακούσεις.....

είμαι αισίως στην 35 εβδομάδα!!!!!!!!!!!

φρούτα τρώω 4 φορές την ημέρα..... και μετράω 1 ώρα μετα το πρωινό, 1 ώρα μετα το μεσημεριανό, 1 ώρα μετα το βραδινό και το νηστικό το πρωί....

και σε κάθε εξτριμ ατασταλία πάλι μετράω 1 ώρα μετά για να δω το μέγεθος της καταστροφής.....

Όπως προανέφερα, υπάρχει ιστορικό ζαχαρου. Ειμαι στην 28 εβδομάδα και θα κάνω καμπύλη την Παρασκευη. Είμαι αρκετά τρομαγμενη. Πριν ένα μήνα είχα παει στο διβητολογο, μέτρησε ζαχαρο και γλυκοσιλιωμενη και ήταν οκ. Τώρα να δούμε τι θα δείξει.

μακάρι να μην έχεις θέμα με το ζάχρο.... κι όλα να πάνε καλά!!!!!

μη τρομάζεις και μη πανικοβάλεσαι.....΄κι αν έχεις και διαβήτη δεν έγινε τίποτα.... με μια καλή διατροφή θα στρώσουν όλα!!!!!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...