Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

επικίνδυνο το ασβέστιο το τελευταίο μήνα εγκυμοσύνης;;;;

Recommended Posts

Hello κι απο μεναα

Εγω βρε παιδια με τοσα χαπακια καθε μερα ξεχναω και μερικα

Ξεκιναω το πρωι με μαγνησιο και το χαπακι του Τ4

μετα απο 4 ωρες πινω το ασβεστιο

μετα απο 4 ωρες και 30 λεπτα πριν το φαγητο πρεπιε να πιω 2 μπουκαλια σιδηρο μετα το φαγητο πρεπει να πιω το φυλλικο οξυ και το μαγνησιο και το βραδυ παλι μαγνησιο

αυτο που θα ξεχασω ειναι το ασβεστιο το πρωι που μπορω να το πιω και τ'απογευμα αναμεσα στα μαγνησια με διαφορα μεταξυ τουσ 3-4 ωρες η θα ξεχασω ολα τα μεσημεριανα η θα πιω το σιδηρο και θα ξεχασω τα μετα η θα γινει το αναποδο

και σιδηρο μου ειπε η γιατρος μου θα συνεχισω να πινω και μετα την γεννα για αυτο μοιυ γραφει κουτια πολλα καθε φορααα γκρρρρρρρρρρρρρρ

κι απο γαλα και τυρι και γιαουρτια? καλα μετα θα τα σιχαθω σιγουραααααααααααααα;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• arleta

arleta 30 δημοσιεύσεις

• vera

vera 17 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 11 δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 5 δημοσιεύσεις

παντως την αλλη εβδομαδα θα τον κραξω τον γιατρο μου που εχω ραντεβου τοσους μηνες περνω θυροξινη με σιδηρο. δεν θα επρεπε να με ενημερωσει; και πηγα εκει γιατι ειναι οικογενιακος γιατρος και τον εμπιστευομαστε....καλα που υπαρχει τελικα και αυτο το forum και μαθαινουμε καποια παραπανω πραγματα η μια απο την αλλη. με εχει βοηθησει πραγματικα και σε στιγμες δυσκολες τις εγκυμοσυνης που χρειαζομουνα στηριξη!!! :) :) :)

Και αυτό για τη θυροξίνη:

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς τους. Μετά από την διάγνωση προβλήματος στον θυρεοειδή, ο θεράπων γιατρός συνταγογραφεί την ανάλογη φαρμακευτική αγωγή. Πολύ συχνή είναι η χορήγηση θυροξίνης (Τ4). Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες για την σωστή και έτσι αποτελεσματική, λήψη του φαρμάκου.

1. Η καθημερινή δόση θυροξίνης θα πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι, συνήθως 30ʼ πριν το πρωινό γεύμα, διότι έτσι διευκολύνεται η απορρόφησή της.

2. Μη λαμβάνετε πριν 30ʼ ή μετά και 30ʼ φάρμακα, γιατί μπορεί να δρουν ανασταλτικά για την απορρόφηση της θυροξίνης, όπως σίδηρος, βιταμίνες, ασβέστιο, αντιόξινα, ιχνοστοιχεία, μη στεροειδή φλεγμονώδη ή και άλλα φάρμακα. Λήψη σιδήρου επιτρέπεται μόνο τουλάχιστον 4 ώρες μετά τη λήψη θυροξίνης.

3. Λαμβάνετε συνήθως την καθημερινή σας δόση θυροξίνης μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Εάν μια δόση ξεχαστεί, τότε μπορεί να προστεθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάλι με άδειο στομάχι.

4. Οι λειτουργίες του θυρεοειδούς και η δόση της θυροξίνης, ανάλογα με το υποκείμενο πρόβλημα, θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 6 μήνες, αν ο ασθενής είναι ρυθμισμένος ( ενώ αν αλλάξει η δόση μετά από 3 μήνες), επειδή οι ανάγκες του οργανισμού σε θυρεοειδικές ορμόνες αλλάζουν με το χρόνο, το βάρος, τη λήψη άλλων φαρμάκων και από διάφορους άλλους παράγοντες.

5. Εάν υπάρξει εγκυμοσύνη, θα πρέπει να ελέγχεται ο θυρεοειδής από την αρχή της. Ο έλεγχος θα πρέπει να είναι συχνός, γιατί ενδεχομένως να χρειαστεί αύξηση της δόσης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω των ορμονικών μεταβολών της εγκυμοσύνης. Μετά το τέλος της εγκυμοσύνης η δόση σύντομα να επιστρέφει στην αρχική, την προ της εγκυμοσύνης, αλλά αυτό με βάση κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

6. Η χορήγηση θεραπείας με φάρμακα για υψηλή χοληστερίνη, αντιεπιληπτικά, αντιφυματικά, καρδιολογικά, άλλες ορμόνες, κορτιζόνη, οιστρογόνα ή άλλα φάρμακα στην κλιμακτήριο και η χρήση αντισυλληπτικών δισκίων χρειάζεται παρακολούθηση για τη ρύθμιση της δόσης της θυροξίνης μετά από μερικούς μήνες.

ηθελα μονο να προσθεσω για να μην ειμαστε μονοδιαστατοι σε αυτα που λεμε, οτι πλουσια σε ασβεστιο ειναι και αλλα τροφιμα οπως τα αμυγδαλα και τα κασιους αλλα και το ταχινι..εγω σε αυτη την εγκυμοσυνη τα τιμω δεοντως....αα επισης και το μπροκολα ,αν και δεν ειναι στην εποχη του...

Διαφημίσεις

ηθελα μονο να προσθεσω για να μην ειμαστε μονοδιαστατοι σε αυτα που λεμε, οτι πλουσια σε ασβεστιο ειναι και αλλα τροφιμα οπως τα αμυγδαλα και τα κασιους αλλα και το ταχινι..εγω σε αυτη την εγκυμοσυνη τα τιμω δεοντως....αα επισης και το μπροκολα ,αν και δεν ειναι στην εποχη του...

επίσης ξέρω ότι το ταχίνι βοηθάει και στο διαβήτη....

άρα και ασβέστιο παίρνουμε και το ζαχαρο κατεβαίνει.....

για τα αμύγδαλα δε το ήξερα.....

mikio πολύ ενδιαφέροντα τα άρθα που παραθέτεις.... το έχεις ψάξει το θέμα ή είναι η δουλειά σου;;;;

όπως και να 'χει σε ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!!

Το μόνο πρόβλημα με το ταχίνι και τα αμύγδαλα (επίσης έχουν πολύ ασβέστιο το μπρόκολο και η σαρδέλα που μάλιστα ψητή δίνει και Ω3 λιπαρά που κάνουν έξυπνα μωράκια) είναι ότι έχουν πολλές θερμίδες! Στο α τρίμηνο το τάραξα το ταχίνι! Τρελαίνομαι κι εγώ!!! Με μέλι και με γεύση πορτοκάλι μιαμ-μιαμ! Και πήρα στο άψε σβήσε τα κιλάκια μου! Σνιφ!

Μπουνίτσα μου δασκάλα είμαι εγώ, αλλά έχω μαμά νοσηλεύτρια κι έχω ξεψαχνίσει εγκυκλοπαίδειες ολόκληρες της ιατρικής! :lol: Aπό τη μία είναι καλό... από την άλλη σε αγχώνει να ξέρεις κάποια πράγματα... Τους γιατρούς να δεις... Εκεί πάντως προσπαθώ να μην το παίζω ξερόλας! :lol:

Επίσης το ταχίνι ρίχνει τη χοληστερίνη! ;)

Και να συμπληρώσω ότι τα ξέρω και επειδή με "καίνε" κιόλας... Και έγκυος 2η φορά και με συγγενή υπερχοληστεριναιμία και με υποθυρεοειδισμό...όσο να΄ναι τα έχω ψάξει! :lol:

εγώ έχω γειτόνισσα διατροφολόγο-διαιτολόγο και τα λέμε συχνά γι αυτά τα θέματα.... είναι καλή στη δουλειά της και πολύ ενημερωμένη.... ότι ξέρω το ξερω από τη κοπέλα....

αν και να σου πω την αλήθεια όσο πιο πολλά ξέρω τόσο τρελαίνομαι.... αυτό που είπες κι εσύ....

νομίζω το καλύτερο θα ήτανε να ξέρουμε απλά-βασικά πράγματα....

πάντως μας κατατοπίζεις μια χαρα!!!!

Διαφημίσεις

κορίτσια καλημέρα!

λοιπόν, έκανα κι εγώ μια κουβέντα με το γιατρό μου για το θέμα μας, και ήταν κατηγορηματικός ότι δεν επηρρεάζει το συμπλήρωμα ασβεστίου την πέτρα στη χολή ή στα νεφρά! και βέβαια για μια έγκυο, καλό είναι να συνεχίσει τη διατροφή που έκανε όλους τους μήνες και να μην αλλάξει τις συνήθειές της τον τελευταίο μήνα!

Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις

κορίτσια καλημέρα!

λοιπόν, έκανα κι εγώ μια κουβέντα με το γιατρό μου για το θέμα μας, και ήταν κατηγορηματικός ότι δεν επηρρεάζει το συμπλήρωμα ασβεστίου την πέτρα στη χολή ή στα νεφρά! και βέβαια για μια έγκυο, καλό είναι να συνεχίσει τη διατροφή που έκανε όλους τους μήνες και να μην αλλάξει τις συνήθειές της τον τελευταίο μήνα!

ενδιαφέρουσα προσέγγιση!!!

τρίτη που θα πάω κι εγώ να με δει θα τον ρωτήσω....

πάντως τώρα εγώ πίνω μέρα παρά μέρα.....

Προσεξατε παντως στα συστατικα του ασβεστιου 9συμπληρωματος) οτι εχει και ασπαρταμη μεσα? Εγω γι αυτο και το κοψα......καλυτερα να τρωμε τροφες με ασβεστιο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Δεν προκειται να παθεις τπτ απο την ποσοτητα ασπαρταμης που περιεχεται σε ενα δισκιο ασβεστιου.

Καλα βρε bounitsa εσυ σταματησες να παιρνεις αυτα που σου ειπε ο γιατρος σου γιατι ετσι σου ειπαν καποια ατομα στο ιντερνετ?

Πως εισαι τοσο σιγουρη γι αυτο? επι 9 μηνες ,δυο φορες την μερα και για ακομα περισσοτερο καιρο οσο θηλαζεις? Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω......

Μπορεις καλλιστα να παιρνεις ασβεστιο απο τροφες χωρις να παιρνεις μαζι και χημικα που δεν χρειαζεσαι...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ναι φυσικα και μπορεις δε διαφωνω σε αυτο.Και αυτο ειναι το ιδανικο.

Απλα θεωρω οτι βαζεις κατω το γιατρο σου συζητατε και βλεπετε αναλογως της διατροφης που κανεις τι επιπλεον συπληρωμα πρεπει να παρεις και τι οχι.Ολα αυτα με το γιατρο...οχι με ατομα στο ιντερνετ.

Υπαρχουν ατομα τα οποια λογω οστεοπορωσης παιρνουν ασβεστιο για χρονια.

Τωρα να μην παιρνεις ασβεστιο γιατι φοβασαι οτι θα παθεις κατι απο την ασπαρταμη...θα το δεχτω αν ομοιως μου πεις οτι δεν καταναλωνεις καθολου αναψυκτικα ούτε light προιοντα.

Δε διαφωνω στο οτι οτιδηποτε σκευασμα μπορεις να αποφυγεις το αποφευγεις.Συμφωνω απολυτα.Αλλα ας μην τρομοκρατουμε και την καθε κοπελα που παιρνει ασβεστιο γιατι το'χουμε λιγακι το χουι μεσα στο φορουμ.

Και προς Θεου δε μιλαω προσωπικα για σενα.Τυχαια απαντησα στο δικο σου ποστ.

Ν

και την καθε κοπελα που παιρνει ασβεστιο γιατι το'χουμε λιγακι το χουι μεσα στο φορουμ.

Και προς Θεου δε μιλαω προσωπικα για σενα.Τυχαια απαντησα στο δικο σου ποστ.

Άσχετο τελείως εκτός τοπικ αλα μου άρεσε η φράση χουι χοχοχοχο:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

me ekanes ναι γελασω να σε καλα

.....

Καλα βρε bounitsa εσυ σταματησες να παιρνεις αυτα που σου ειπε ο γιατρος σου γιατι ετσι σου ειπαν καποια ατομα στο ιντερνετ?

δε το σταμάτησα τελείως...

απλά το παίρνω μέρα παρά μέρα τώρα....

κι εννοείτε θα ρωτήσω το γιατρό τη Τρίτη που θα πάω....

γιατ΄και στη πρώτη εγκυμοσύνη κάτι είχε πει για το σβέστιο για το τελευταλιο μήνα αλλά δε θυμάμαι ούτε ελίχα δώσει βάση γιατί μόλις μπηκα στον 9 γεννησα, άρα δε χρειάστηκε....

Ναι δεν καταναλωνω ουτε αναψυκτικα ουτε λαιτ προιοντα......εννοειται!

Μερικα συμπληρωματα διατροφης μπορουμε πολυ ευκολα να τα αποφυγουμε γιατι υπαρχουν ωραιοτατες φυσικες πηγες, οπως το ασβεστιο...καποια αλλα ειναι δυσκολοτερο γιατι θα επρεπε να καταναλωσεις μεγαλες ποσοτητες τροφων. Γεγονος ειναι ομως οτι η φαρμακοβιομηχανια μας δημιουργει την εντυπωση οτι δεν χρειαζεται να ασχολουμαστε με τη σωστη διατροφη μιας και υπαρχουν τα συμπληρωματα που κατασκευαζει.

Σχετικα με τους γιατρους, εχε υποψη οτι βγαζουν χρηματα απο τα φαρμακα που μας γραφουν. Καλο ειναι να σκεφτομαστε παντα τι μας λενε να κανουμε και να μην τους εμπιστευομαστε με κλειστα τα ματια......

Οσον αφορα τα συμπληρωματα αυτα ο δικος μου γιατρος ηθελε να αλλαξω εταιρια στα καλα καθουμενα στη μεση της εγκυμοσυνης χωρις κανενα λογο, ενω ειχα ηδη αγορασει πολλα κουτια απο την προηγουμενη μαρκα. Φυσικα και δεν την αλλαξα, επειδη αλλαξε αυτος συνεργασια με φαρμακευτικη...

θα το δεχτω αν ομοιως μου πεις οτι δεν καταναλωνεις καθολου αναψυκτικα ούτε light προιοντα.

τι αναψυκτικά να καταναλώσω με το ζαχαρο;;;

τώρα τα light προιόντα τα αποφεύγω....

Ν

Σχετικα με τους γιατρους, εχε υποψη οτι βγαζουν χρηματα απο τα φαρμακα που μας γραφουν. Καλο ειναι να σκεφτομαστε παντα τι μας λενε να κανουμε και να μην τους εμπιστευομαστε με κλειστα τα ματια......

συμφωνωωωωωωωωωωωωωωω μαζι σου

.....

το ότι πολλοί από αυτούς είναι και λαμόγια.... θυσία στο βωμό του χρήματος.... είναι γνωστο!!!!!!!!!!!!

Αλλα ας μην τρομοκρατουμε και την καθε κοπελα που παιρνει ασβεστιο γιατι το'χουμε λιγακι το χουι μεσα στο φορουμ.

Λυπαμαι που το βλεπεις ετσι.......εγω προσωπικα εχω μαθει παρα πολλα πραγματα στο φορουμ, το βλεπω ως ενημερωση και οχι τρομοκρατια, και ευχαριστω τα ατομα που εχουν ξοδεψει απειρες ωρες συγκεντρωνοντας πληροφοριες........οτι μαθαινει κανεις καλο ειναι,...αλλωστε ο καθενας επιλεγει να διαβαζει τα θεματα που τον ενδιαφερουν....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...