Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

επικίνδυνο το ασβέστιο το τελευταίο μήνα εγκυμοσύνης;;;;

Recommended Posts

κΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πινουμε ποτε μαζι το ασβεστιο και το σιδηρο? Γιατι το ασβεστιο απομακρυνει τον σιδηρο απο τον οργανισμο/

Στάνταρ!!!

Γιατί ως ερωτευμένο ζευγαράκι... το ασβέστιο και ο σίδηρος.... δημιουργούν σύμπλοκο (ένωση δηλαδή), και δεν τους νοιάζει τίποτα ο κοσμος να χαλάει! :lol: Φεύγουν "γι' άλλη γη, γι' άλλα μέρη"... και αφήνουν τον οργανισμό...... σύξυλο! :lol: :lol: :lol:

Πάντα χώρια.... για να μην έχουμε "ερωτοχτυπήματα"... :lol: :lol: :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• arleta

arleta 30 δημοσιεύσεις

• vera

vera 17 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 11 δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 5 δημοσιεύσεις

vera... το light αφορά τα λιπαρά και όχι τα υπόλοιπα συστατικά του γάλακτος.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

φυλλικό από ποιες τροφές το παίρνουμε κυρίως;;;;;

ξέρω ότι πολλοί γιατροί το δίνουν.... αλλά για ακόμα μια φορά οι απόψεις των γιατρών διίστανται.....

εμενα σε καμιά από τις εγκυμοσύνες δε μου το έδωσε....

καλά αποτελέσματα αύριο στις εξετάσεις... και καλή υπομονή με τη καμπύλη.....

Ευχαριστώ πολύ!!! Ειδικά η υπομονή θα μου χρειαστεί...μαζί με τα όλα τα νέα τεύχη περιοδικών για γονείς και παιδιά! :lol:

Πολλές τροφές όπως δημητριακά, άλευρα, χυμοί κλπ είναι εμπλουτισμένα με φυλλικό. Επίσης βρίσκεται σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά και γενικά λαχανικά και φρούτα αλλά δεν πρέπει να βράζονται ή ψήνονται γιατί χάνεται η βιταμίνη. Συνήθως το δίνουν στα πρώτα στάδια της κύησης όπου βοηθάει στην πρόληψη βλαβών του νωτιαίου σωλήνα και του εγκεφάλου του μωρού, όπως η δισχιδης ράχη. Αλλά εσύ έχεις κάνει Β επιπέδου οπότε όλα είναι μια χαρά! Αν κάνεις κι άλλο μωράκι να το έχεις υπόψη σου! ;)

Στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν το ξερα και τα επαιρνα παντα κανοντας προξενιο!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το ξερω αυτο, απλα αναρρωτιομουν μηπως λογω εγκυμοσυνης χρειαζονται και τα λιπαρα....ξερω εγω, γιατι το τονιζουν οι γιατροι?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Κι όμως έχει και περισσότερο ασβέστιο! Θα το δεις και στις ετικέτες το άκουσα και σε μια εκπομπή στη τηλεόραση με θέματα υγείας!

Αλκυονάκι σιδερένια η κορούλα σου! :D

Εμένα να δείτε...που πίνω και χάπι για το θυρεοειδή και πρέπει να περιμένω 4 ώρες να πιω το σίδηρο και θα έπρεπε να περιμένω και 2 ώρες για το ασβέστιο... Αν έπινα και ασβέστιο πότε θα το "έχωνα" μες στη μέρα??!!:lol: Οπότε καλιά και δεν πίνω...να μην προβληματίζομαι κιόλας! :mrgreen:

Ακριβως επειδη τα επινα χωρια ποτε ξεχνουσα το ενα και ποτε το αλλο.......επισης επειδη ειμαι μανιακη με το τσαι επρεπε να βρω χρονο να πιω το σιδηρο που να μην εχω πιειε κι τσαι.......αντε να βρεις ωρα που να μην καταναλωνεις ασβεστιο η τσαι .....τελικα το ξεχνας.....μετα επρεπε να πινω και μαγνησιο, βαλε και το φυλλικο..........δεν καναμε αλλη δουλεια ολη μερα....τιποτα δεν πηρα στην συνιστωμενη δοση!

Διαφημίσεις

α καλα!!!!

αυτό με τις ώρες που πρέπει να έχουν διαφορα μεταξύ τους είναι μεγάλο θέμα.....

χάπι για θυροειδή το πρωί.... άντε πέντε ώρες μετά το σίδηρο.... άντε και πιο μετά το ασβέστιο....

όλη μέρα αυτή η δουλειά γίνεται.....

να θες να απολαύσεις ένα καφέ και να μη μπορείς.....

Καλημεραααα! Εγώ έπινα ένα χάπι σίδηρο και φολικό μαζί και το απόγευμα το ασβεστιο και ο γιατρος όταν γέννησα μου είπε οπωσδήποτε να συνεχίσω και μετα και το ασβεστιο το σταμάτησα όταν σταμάτησα να θηλάζω...........

Βέβαια το θεικό το έκανα στην αρχή που για να πάει κάτω το χαπι σιδήρου επινα ένα ποτήρι γάλα μαζί!!!!!!! καλό??

ποιος σου ειπε οτι δεν κανει να πινεις το σιδηρο με το χαπι του θυροειδη? εγω τα πινω και τα δυο το πρωι μαζι δεν μου ειπε ο γιατρος μου τιποτα μονο για σιδηρο μαζι με ασβεστιο μου ειπε να εχουν διαφορα ωρας. ωχ λες να ξεχασε να μου το πει γιατι σε ενδοκρινολογο δεν πηγα γιατι οι εξετασεις μου ηταν φυσιολογικες με το χαπι που περνω.

α καλα!!!!

αυτό με τις ώρες που πρέπει να έχουν διαφορα μεταξύ τους είναι μεγάλο θέμα.....

χάπι για θυροειδή το πρωί.... άντε πέντε ώρες μετά το σίδηρο.... άντε και πιο μετά το ασβέστιο....

όλη μέρα αυτή η δουλειά γίνεται.....

να θες να απολαύσεις ένα καφέ και να μη μπορείς.....

ωχ ρε σι εγω απ΄την αρχη πινω το χαπι για το σιδηρο και για το θυροειδη μαζι το πρωι δεν μου ειπε κατι ο γιατρος μου.λες να χω κανει καπου ζημια τωρα?

ποιος σου ειπε οτι δεν κανει να πινεις το σιδηρο με το χαπι του θυροειδη? εγω τα πινω και τα δυο το πρωι μαζι δεν μου ειπε ο γιατρος μου τιποτα μονο για σιδηρο μαζι με ασβεστιο μου ειπε να εχουν διαφορα ωρας. ωχ λες να ξεχασε να μου το πει γιατι σε ενδοκρινολογο δεν πηγα γιατι οι εξετασεις μου ηταν φυσιολογικες με το χαπι που περνω.

εμενα η ενδοκρινολόγος μου, μου είχε πει πως το χάπι του θυροειδή πρέπει να έχει διαφορά τουλάχιστον 4 ώρες από το σίδηρο και το ασβέστιο.....

Διαφημίσεις

Καλημεραααα! Εγώ έπινα ένα χάπι σίδηρο και φολικό μαζί και το απόγευμα το ασβεστιο και ο γιατρος όταν γέννησα μου είπε οπωσδήποτε να συνεχίσω και μετα και το ασβεστιο το σταμάτησα όταν σταμάτησα να θηλάζω...........

Βέβαια το θεικό το έκανα στην αρχή που για να πάει κάτω το χαπι σιδήρου επινα ένα ποτήρι γάλα μαζί!!!!!!! καλό??

ε που να τα ξέρουμε κι εμείς όλα αυτα;;;

αμα δε μας τα πει καποιος.....

κι εγώ στη πρώτη εγκυμοσύνη έκανα τέτοια κουλά.....

Γιατι συμβανει αυτο?

To φρέσκο γάλα έχει κάποια σύσταση... (δε τη θυμάμαι απέξω). Αν από αυτή αφαιρέσει κανείς το λίπος... παραλαμβάνει το light.

Το υπόλοιπο αφορά τα μαθηματικά.... γιατί πρέπει να γίνει αναγωγή επί τοις εκατό (%).

To φρέσκο γάλα έχει κάποια σύσταση... (δε τη θυμάμαι απέξω). Αν από αυτή αφαιρέσει κανείς το λίπος... παραλαμβάνει το light.

Το υπόλοιπο αφορά τα μαθηματικά.... γιατί πρέπει να γίνει αναγωγή επί τοις εκατό (%).

πω πω!!!!

δύσκολο αυτό να το πιάσεις...........

εγω παντω σε καμια εγκυμοσυνη απο τις δυο δεν επαιρνα ασβεστιο..απλα ο γιατρος μου ειχε συστησει να πινω δυο ποτηρια γαλα....συν τα τυρακια μου που τα λετρευω!!

εγω παντω σε καμια εγκυμοσυνη απο τις δυο δεν επαιρνα ασβεστιο..απλα ο γιατρος μου ειχε συστησει να πινω δυο ποτηρια γαλα....συν τα τυρακια μου που τα λετρευω!!

και μάλλον αυτό είναι και το σωστό.....

αν ο οργανισμός παίρνει τα στοιχεία από τις τροφές γιατί να τον φορτώνουμε και με συμπληρώματα;;;

ακριβως το ιδιο και εγω ποτε δεν πηρα μονο γαλα επινα πρωι βραδυ και εγω τυρου ειμαι....

Βρε κορίτσια εγώ δεν μπορώ να κάνω του κεφαλιού μου όταν ο γιατρος μου λέει ότι πρέπει να πάρω ασβέστιο.........ενταξει δεν το έπαιρνα και με τη συχνότητα που έπρεπε είναι αλήθεια.....(το σιχαινόμουν) αλλά όταν τον ρώτησα αν πρέπει να το παίρνω μου είχε πει ότι είναι απαραίτητο για το μωρό (οχι μονο για μενα), κι εγώ έπινα και γάλα και τυρι (οπως έκανα και πριν , ουτως ή αλλως 3 μερίδες γαλακ/κα πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινα και εκτος εγκυμοσυνης)

Από το femme.gr

Το ασβέστιο πόσο απαραίτητο είναι για την εγκυμοσύνη;

Τόσο το ασβέστιο, όσο και η βιταμίνη D είναι απαραίτητα για το χτίσιμο του σκελετού του εμβρύου. Το έμβρυο έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Το ασβέστιο θα το βρεις σε αφθονία στα γαλακτοκομικά γενικώς, ενώ η βιταμίνη D υπάρχει στα λιπαρά γαλακτικομικά και στη μαργαρίνη. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D παράγεται στο δέρμα της εγκύου μετά από έκθεση στον ήλιο. Να ξέρεις ότι αν δεν προσλαμβάνεις ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, το έμβρυο θα τις αντλήσει από το ασβέστιο των οστών σου. Έτσι η μη πρόσληψη επαρκούς ασβεστίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οδηγεί μακροχρόνια σε οστεοπόρωση. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι γυναικολόγοι συνταγογραφούν συμπληρώματα ασβεστίου (calcioral, megacalcium, natecal κλπ). Αυτά λαμβάνονται συνήθως ένα την ημέρα μετά το φαγητό.

Ποιες βιταμίνες πρέπει να προσλαμβάνει η έγκυος ως συμπλήρωμα;

Στην ουσία μόνο το φυλλικό οξύ πρέπει να χορηγείται στην έγκυο ως συμπλήρωμα. Όλες οι υπόλοιπες βιταμίνες υπάρχουν σε αφθονία σε μια ισορροπημένη διατροφή και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να χορηγούνται με τη μορφή συμπληρωμάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπερβολική πρόσληψη ορισμένων βιταμινών μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο έμβρυο και την έγκυο. Για παράδειγμα η υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Α προκαλεί τερατογένεση, η υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης D προκαλεί υπερασβεστιαιμία του εμβρύου, ενώ η υπερβιταμίνωση C προκαλεί νεφρολιθίαση της εγκύου.

Aν λοιπόν παίρνω αρκετό ασβέστιο από τις τροφές, δεν χρειάζεται το συμπλήρωμα και να πίνω το γάλα μου και να τρώω τις αγελαδίτσες μου :lol: για να μην πάρει το μωρό από τα κοκαλάκια μου! ;) Αυτό μου είπε και ο γιατρός μου που είναι φίλος οπότε τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Επίσης μου είπε ότι πολλοί γιατροί συνταγογραφούν με τη σέσουλα τα φάρμακα...για να παίρνουν ποσοστά... ;)

Επίσης μου είπε ότι πολλοί γιατροί συνταγογραφούν με τη σέσουλα τα φάρμακα...για να παίρνουν ποσοστά... :wink:

άλλη μια μεγάλη αλήθεια....

εγώ πάντως από σήμερα λέω να το πινω το ασβέστιο μέρα παρά μέρα...

και τη τρίτη που θα παω και στο δοκτορ τον ρωτάω.....

Βρε κορίτσια εγώ δεν μπορώ να κάνω του κεφαλιού μου όταν ο γιατρος μου λέει ότι πρέπει να πάρω ασβέστιο.........ενταξει δεν το έπαιρνα και με τη συχνότητα που έπρεπε είναι αλήθεια.....(το σιχαινόμουν) αλλά όταν τον ρώτησα αν πρέπει να το παίρνω μου είχε πει ότι είναι απαραίτητο για το μωρό (οχι μονο για μενα), κι εγώ έπινα και γάλα και τυρι (οπως έκανα και πριν , ουτως ή αλλως 3 μερίδες γαλακ/κα πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινα και εκτος εγκυμοσυνης)

Κι εμένα μου έλεγε να παίρνω...

Τον ρώτησα αν προσέχω τη διατροφή... Και μου λέει συνήθως δε γίνεται συστηματική προσοχή... ΟΚ λέω... ΑΚΟΥ: Πίνω 1 λίτρο γάλα ΚΑΘΕ μέρα + τυρί + 1 γιαούρτι. Να πάρω ασβέστιο;;

Ο γιατρός...... :shock: :shock: :shock: :shock: "εεε νομίζω πως δεν το χρειάζεσαι"!!

Σημείωση: Θήλαζα δίδυμα τότε.... :P:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...