Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS!Αν κάποια ξέρει περισσότερα........? (ποστο εργασιας δυσκολο για εγκυο)

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο site αν και το παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα.

Είμαι στη 14 εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου μιας απρόσμενης αλλά πολύ ευπρόσδεκτης εγκυμοσύνης αν σκεφτήτε ότι είμαι 41 χρονών και έχω άλλα δύο παιδιά στην εφηβεία:!:

Εχω το εξής πρόβλημα στην δουλειά μου και ζητάω την γνώμη σας αν κάποιος ξέρει...Δουλεύω στο αεροδρόμιο και η δουλειά μου έχει ορθοστασία και επαφή με πααααααρα πολύ κόσμο.Ζήτησα στην εταιρεία μου να με μεταφέρουν στο γραφείο γιατί έχουν και γραφεία με κανονικό ωράριο και χωρίς ορθοστασία και μου είπαν ότι θέση εκεί δεν υπάρχει και αν δεν μπορώ να πάρω επαπειλούμενη γιατί έτσι θα με πληρώνει το ΙΚΑ και όχι αυτοί.Το θέμα είναι ότι στη επαπειλούμενη μου είπαν ότι παίρνω 600 ευρώ max και όχι ένσημα.Ως τώρα τον τελευταίο 1 1/2 μήνα έχω πάρει 1 μήνα αναρρωτικη και 15 μέρες κανονική αδεια του 2010 και ήδη έχω "χασει" κάποια χρήματα άλλα όχι ένσημα.

Η ερωτησή μου είναι αν με κάποιο τρόπο ΜΠΟΡΩ να τους ΠΙΕΣΩ να μου αλλαξουν θέση έτσι ώστε να μην χάνω ένσημα και χρήματα ή πρέπει να πάω με τα νερά τους?????

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο post!

Διαφημίσεις

mamaeva δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο στην επιθεωρηση εργασιας να ρωτησεις αν ειναι υποχρεωμενοι να κανουν κατι με το ωραριο???εκεινοι σιγουρα θα ξερουν.

υ.γ και εγω στο αεροδρομιο δουλευω:wink:!σε 2 εβδομαδες επιστρεφω,τελος το 6μηνο του οαεδ!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ΑΠΟ οσο θυμαμαι αν υπαρχει προβλημα πρεπει να σου αλλαξουν ποστο υποχρεωτικα και στην πορεια αν εξακολουθει να υπαρχει εκει προβλημα παιρνεις αναρρωτικη...

επισης μπορεις να ζητησεις να μην κανεις τις βραδυνες βαρδιες....

διαβασε το παρακατω...

Οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενες είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αξιολογούν τους ενδεχόμενους κινδύνους που συνεπάγεται η φύση και το είδος της εργασίας τους και να προβαίνουν στην λήψη όλων των ενδεικνυομένων μέτρων επί τω σκοπώ της εξαλείψεως της πιθανότητος εκδηλώσεως τέτοιων κινδύνων.

Σε οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης και εφόσον η έγκυος το ζητήσει για λόγους υγείας, θα πρέπει να μετακινείται σε θέση ασφαλή για την ίδια και το έμβρυο.

• Eιδικότερα, στα πλαίσια των γενικών υποχρεώσεων του εργοδότη εάν τα αποτελέσματα της προαναφερθείσης αξιολόγησης δείξουν κίνδυνο για την ασφάλεια ή την υγεία εργαζόμενης γυναίκας ή αν δείξουν αντίκτυπο στην εγκυμοσυνη ή τη γαλουχία της, ο εργοδότης λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η έκθεση της εν λόγω εργαζομένης σ' αυτόν τον κίνδυνο, με μόνιμη ή προσωρινή προσαρμογή των συνθηκών εργασίας ή/και με προσωρινή προσαρμογή του χρόνου εργασίας της.

• Εάν η προσαρμογή των συνθηκών εργασίας ή/και του χρόνου εργασίας είναι τεχνικά ή/και αντικειμενικά αδύνατη, ο εργοδότης λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίσει για την εν λόγω εργαζόμενη αλλαγή θέσης.

• Εάν η αλλαγή θέσης είναι τεχνικά ή/και αντικειμενικά αδύνατη, η εν λόγω εργαζόμενη απαλλάσσεται από την εργασία επί όλο το διάστημα που χρειάζεται για την προστασία της ασφάλειας ή της υγείας της.

βρηκα και αυτο:

Σύμφωνα με την γενική συλλογική σύμβαση εργασίας απαγορεύεται η νυκτερινή εργασία εγκύων γυναικών.

Οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενες είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση αναλαμβάνουν την υποχρέωση κατά την κατάρτιση των προγραμμάτων εργασίας να αποφεύγουν την απασχόληση των εγκύων σε νυκτερινή βάρδια.

Σε οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης και εφόσον η έγκυος το ζητήσει για λόγους υγείας, θα πρέπει να μετακινείται σε θέση ημερήσια απασχόλησης.

Η προσαρμογή των συνθηκών εργασίας ή/και του χρόνου εργασίας, η μετακίνηση από νυκτερινή εργασία σε θέση εργασίας ημέρας και η αλλαγή θέσης εργασίας, που προβλέπονται εκ του νόμου, όπως προαναφέρθηκε, σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται απώλεια των πάσης φύσεως αποδοχών ή άλλων δικαιωμάτων που απορρέουν από τη σύμβαση ή από τη σχέση εργασίας.

Η απόλυση εγκύου εργαζόμενης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και ένα χρόνο μετά τον τοκετό ή για μεγαλύτερο διάστημα, αν είχε επιπλοκές λόγω του τοκετού, απαγορεύεται

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις

Το έχω σκεφτεί κι εγώ για την επιθεώρηση εργασίας αλλά φίλοι μου είπαν πως αν πάρουν χαμπάρι ότι έχω ανακατέψει επιθ.εργασ.θα στραβώσουν πολύ στην δουλειά και θα με ζορίσουν πιο πολύ....(βλέπετε μάλλον ήταν ασφαλείς μαζί μου σ΄ότι έχει σχέση με τις εγκυμοσύνες και τους έχει έρθει λίγο απότομα τώρα!!!!!)

Silia που τα βρήκες αυτά που μου έστειλες?σε ποιό site?

Διαφημίσεις

στο www.paidorama.gr ....εβαλα στο google δικαιωματα για εγκυους που εργαζονται...

αλλα παλαιοτερα που με ενδιεφερε και εμενα ειχα βρει περισσοτερα...ψαξε και θα βρεις...

και εμενα μου το επαιζαν ιστορια και ειχα παει στην επιθεωρηση και τους εκαναν συστασεις....(για αλλους λογους πηγα ομως)

περιττο να σου πω οτι ηταν με το σεις κ με το σας μετα.

ειναι υποχρεωμενοι να σου αλλαξουν ποστο....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...