Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

επιμέλεια παιδιών: πως μπορεί να την πάρει ο πατέρας;

pkav38

Recommended Posts

Αν και μανούλα, θα πω ότι οι μανούλες δεν είναι πάντα οι πιο κατάλληλες! Πολλές φορές πιο κατάλληλος είναι ο μπαμπάς! Θα εξαιρέσω εδώ τις περιπτώσεις που τα παιδιά είναι πολύ μικρά (θα έλεγα μέχρι την ηλικία των 5) οπότε θεωρώ ότι η μαμά μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν ψυχικά και συναισθηματικά καλύτερα για τους λόγους που αναφέρει και η Δήμητρα! Προσωπικά το θεωρώ λίγο ρατσιστικό για τους πατεράδες ότι την επιμέλεια σώνει και καλά πρέπει να την πάρει η μαμά, εκτός αν είναι ακραία περίπτωση! Έναντι του νόμου και οι δυο γονείς έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Για μένα το θέμα είναι ποιος μπορεί να προσφέρει καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά (όχι μόνο οικονομικά), δηλαδή να τους προσφέρει κυρίως σταθερότητα και μια ικανοποιητική καθημερινότητα. Αν ο μπαμπάς μπορεί και θέλει για χάρη των παιδιών του να αναλάβει ένα νοικοκυριό (να μαγειρέψει, να πλύνει, να σιδερώσει) τότε δεν αντιλαμβάνομαι σε τι υπερέχει η μαμά! Έχω δει καταπληκτικούς πατεράδες που μπορούν να ανταπεξέλθουν πολύ καλύτερα στο γονεϊκό τους ρόλο από τις συντρόφους τους! Ευτυχώς τα δικαστήρια τελευταία έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από αυτές τις αγκυλώσεις και να σταθμίζουν καλύτερα ποιο είναι το συμφέρον των παιδιών.

Ετσι οπως το λες ειναι σα να εννοεις οτι το θεμα ειναι το πλυσιμο,σκουπισμα,σφουγγαρισμα κλπ.Δε νομιζω οτι αυτα προσδιοριζουν το γονεικο ρολο ενος πατερα.Αν εννοεις κατι αλλο παρανοηση μου...συγγνωμη.

Επισης λες οτι εχεις δει καταπληκτικούς πατεράδες που μπορούν να ανταπεξέλθουν πολύ καλύτερα στο γονεϊκό τους ρόλο από τις συντρόφους τους.Αληθεια ποσους εχεις δει?Τοσους ωστε να συνιστουν τον κανονα η την εξαιρεση.Γιατι εγω παλι αυτο που βλεπω ειναι οτι συνηθως παιδια των οποιων την επιμελεια αναλαμβανει ο πατερας να καταληγουν να τα μεγαλωνει η γιαγια.

Οσο για το δικαιωμα ...εννοειται οτι το εχουν και οι δυο.Αλλα δεν τιθεται ποιος εχει το δικαιωμα και ποιος οχι...αλλα τι ειναι καλυτερο για το παιδι.

Βασικα βλεποντας 8 στους 10 αντρες γυρω μου να ειναι μαμακηδες ακομα και στα 30-40 τους και να μη λενε να ξεκολησουν απο τη μανα τους...απορω πως καποιοι απο αυτους θεωρουν οτι τα παιδια τους μπορουν να μεγαλωσουν ανετα και χωρις τη μητερα τους.

Καλο ειναι σε περιπτωσεις διαζυγιου(μακρυα απο μας...αλλα ολα μεσα στη ζωη ειναι) να μπαινουν εγωισμοι και πεισμα τα στην ακρη και να κοιταμε μονο το καλο του παιδιου χωρις να χρειαστει να του στερησουμε κανεναν απο τους δυο γονεις

Διαφημίσεις

Δεν εννοώ ότι το θέμα είναι το πλύσιμο, σκούπισμα, σφουγγάρισμα! Απλώς αυτά είναι πρακτικά ζητήματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την φροντίδα των παιδιών. Δεν μπορείς να μεγαλώνεις παιδιά και να τα ταϊζεις φαστ-φουντ, οφείλεις να κάτσεις να μαγειρέψεις π.χ. Οι περισσότεροι άντρες κολώνουν σε αυτά, επειδή ακριβώς έχουν μάθει να βασίζονται είτε στη μαμά τους είτε στη γυναίκα τους.

Όσον αφορά στο γονεϊκό ρόλο αναφέρομαι σε όλα τα άλλα πλην των παραπάνω πρακτικών ζητημάτων, δηλ. κυρίως στο πως αντιμετωπίζουν το παιδί, αν ασχολούνται μαζί του ποιοτικά, αν προσπαθούν καθημερινά να αφουγκραστούν τις ανάγκες του παρατηρώντας τις αντιδράσεις του κ.λ. Δεν ξέρω αν εγώ έχω πέσει σε περιπτώσεις, πάντως έχω δει πολλούς τέτοιους μπαμπάδες. Όσον αφορά για μπαμπάδες που παίρνουν την επιμέλεια και καταλήγουν τα παιδιά να τα μεγαλώνει η γιαγιά, ναι έχω δει και τέτοιες περιπτώσεις.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ ότι ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει άνετα χωρίς τη μαμά του! Βασικά πιστεύω ότι δεν μπορεί να μεγαλώσει άνετα, όταν του λείπει κάποιος από τους 2, όποιος και αν είναι αυτός. Τα παιδιά χρειάζονται και τους 2 γονείς και χρειάζονται να τους βλέπουν "μαζί", ακόμη και αν ζουν χωριστά. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τα παιδιά είμαστε και οι δύο γονείς τους και πρέπει να τους προσφέρουμε την σταθερότητα που χρειάζονται, δηλ. ότι και οι δύο νοιάζομαστε γι' αυτά και όταν πρόκειται για το δικό τους καλό θα παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας. Δυστυχώς ο άνθρωπος είναι εγωιστικό όν και σπανίως το κάνει αυτό, γι' αυτό τα παιδιά γίνονται μπαλάκι και μέσο εκδίκησης στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δυστυχώς οι περισσότεροι μπαμπάδες που ζητούν επιμέλεια το κάνουν για να πικάρουν τις γυναίκες τους και όχι επειδή πραγματικά θέλουν να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών, γι' αυτό και στην πλειοψηφία τους στο τέλος αποσύρονται από τη διεκδίκηση! Εγώ μιλάω για μπαμπάδες που είναι ώριμοι και συνειδητοποιημένοι και μπορούν αντικειμενικά να προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά τους και ενδιαφέρονται κυρίως γι' αυτά και λιγότερο για την προσωπική τους ζωή (όπως χιλιάδες μανούλες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδάκια τους), χωρίς οι αντίστοιχες μαμάδες να είναι "ακατάλληλες" απαραίτητα! Γιατί σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κολλήσουμε ταμπέλα και να πούμε "α! εσύ είσαι μπαμπάς, τα παιδιά πρέπει να τα πάρει η μητέρα, γιατί η μαμά είναι αλλιώς...".

Βασικα βλεποντας 8 στους 10 αντρες γυρω μου να ειναι μαμακηδες ακομα και στα 30-40 τους και να μη λενε να ξεκολησουν απο τη μανα τους...απορω πως καποιοι απο αυτους θεωρουν οτι τα παιδια τους μπορουν να μεγαλωσουν ανετα και χωρις τη μητερα τους.

σαυτο εχεις δικιο!!εχω δει γυναικες να παραδεχονται σφαλματα της μανας τους .να λενε πχ δεν αντεχω τη μανα μου οταν κανει αυτο,η με νευριαζει η μανα μου οταν μιλαει ετσι(φυσικα κ εγω το εχω πει!) στα 28 μου χρονια δεν εχω συναντησει ουτε εναν αντρα που θα παραδεχτει ποτε οτι η μαμα του ειχε καπου λαθος.κ αν το κανει θα ειναι μετα απο συζηγικο καβγα και ΑΝ:mrgreen:

σορρυ που βγηκα λιγο οφφ αλλα συμφωνω μαζι σου στο οτι απο τη στιγμη που ειναι τοσο προσκολλημενοι στη μαμα τους πως μπορουν να λενε οτι τα παιδια τους γινεται να ζησουν χωρις αυτην:rolleyes:

και εννοειται οτι υπαρχουν εξαιρεσεις.δηλαδη σιγουρα εχει αντρες που ειναι καλυτερη στο ρολο τους απο οτι η μανα των παιδιων.αλλα ειναι ελαχιστοι.

εχετε δει αντρες να ζητανε την επιμελεια πως κ πως για να παρουν το παιδι απο τη μανα του κ να το δωσουν στη δικη τους μανουλα ..να το μεγαλωσει για..να χαρει κ το εγγονακι τους???απλα,θελουν την επιμελεια να το πασαρουν στη μανουλα μετα κ ειναι ησυχοι!!!

εχετε δει αντρες να ζητανε την επιμελεια πως κ πως για να παρουν το παιδι απο τη μανα του κ να το δωσουν στη δικη τους μανουλα ..να το μεγαλωσει για..να χαρει κ το εγγονακι τους???απλα,θελουν την επιμελεια να το πασαρουν στη μανουλα μετα κ ειναι ησυχοι!!!

οκ δεν ειναι ολοι ετσι.ειπαμε παντα υπαρχουν εξαιρεσεις σε ολα ετσι κιαλλιως.εγω μονο μια περιπτωση ξερω που πηρε ο πατερας το παιδι κ οντως το μεγαλωνει η γιαγια του παιδιου(δηλαδη η μανα του πατερα)

Διαφημίσεις

Ξερω κατι πατεραδες που δεν βλεπουν καν το παιδι τους, δεν παιρνουν καν ενα τηλεφωνο στην γιορτη του παιδιου τους και δεν δινουν την διατροφη γιατι φοβουνται οτι θα την φαει η πρωην γυναικα τους, η οποια εχει κανει το σκ@το της παξιμαδι για να μεγαλωσει αυτα τα παιδια.

Τι το ψαχνουμε?

Να ρωτήσω ως άσχετη τελείως: την επιμέλεια των παιδιών την παίρνει ένας από τους δύο γονείς ή μπορούν να την έχουν από κοινού και οι δύο; Και ποιες οι πρακτικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοια κατάσταση; Δλδ θα απαιτούνται οι υπογραφές και των δύο για απλά και καθημερινά πράγματα ή θα μπορεί όποιος από τους δύο να παίρνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς να ενημερώσει και τον άλλο γονέα;

Και για το πως μπορεί να πάρει την επιμέλεια παιδιών ο πατέρας, ξάδερφός μου την πήρε, αλλά η γυναίκα του έχει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού. Νομίζω μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις...

θα σου πω οσα ξερω απο τον αντρα μου. Επιμελεια η μαμα και εκεινον δεν τον αφορα τπτ εκτος ισως επιλογη σχολειου και ονοματος. Επιμελεια απο την μανα ΔΕΝ την παιρνουν εκτος και εαν ειναι καταστασεις εκτος ελεγχου επαναλαμβανομενες και ΔΕΝ εχουν διορθωθει με την παρεμβαση του κρατους. Αν ζουσες δε στον καναδα η επιμελεια ειναι 50-50 με ισες ευκαιριες και για τους δυο. Αλλα εδω δεν παιζει αυτο. Κοινη επιμελεια παλι δεν παιζει εδω εκτος και αν γινει συμφωνια μεσω γονεων εκτος δικαστηριων. Αλλιως αυτος που εχει την επιμελεια αυτος αναλαμβανει ολες τις ευθυνες. Ο αλλος δεν χρειαζεται για καμια υπογραφη και σχεδον πουθενα. Κοινη επιμελεια δεν δινουν τα δικαστηρια γιατι ειναι πολυ επιβλαβες για την ψυχικη υγεια του παιδιου μια βδομαδα στο ενα σπιτι μια στο αλλο, δωματια και πραγματα δεξια αριστερα, και γενικα να μην υπαρχει μια σταθεροτητα. Προτειματε η κανονικη επιμελεια με επισκεψεις. Και ειναι λογικο. Μονος περιορισμος η οικια του παιδιου να ειναι εντος καποιων χιλιομετρων απο τον πατερα ......τπτ αλλο.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κοινη επιμελεια παλι δεν παιζει εδω εκτος και αν γινει συμφωνια μεσω γονεων εκτος δικαστηριων.

Δλδ δυο πρώην σύζυγοι με καλή επικοινωνία, που θέλουν και οι δύο να έχουν ενεργό συμμετοχή στη ζωή του παιδιού τους, μόνο με μεταξύ τους συμφωνία μπορούν να το κάνουν;

Δλδ δυο πρώην σύζυγοι με καλή επικοινωνία, που θέλουν και οι δύο να έχουν ενεργό συμμετοχή στη ζωή του παιδιού τους, μόνο με μεταξύ τους συμφωνία μπορούν να το κάνουν;

Τα δικαστηρια απο οσο ξερω τους οδηγουν σε κοινη συνενοηση μεσω δικηγορων. Απο εκει και περα παιζει ρολο ποσο καλες σχεσεις εχουν μεταξυ τους. Αν ειναι ανθρωπινες και σωστες τοτε δεν χρειαζεται τπτ. Ακομα και τα δικαστηρια να δωσουν στον ενα επιμελεια, μεταξυ τους μπορουν να κανουν οτι θελουν χωρις να το ξερει κανενας. Αν εσυ εισαι μια χαρα με τον πρωιν δεν χρειαζεται να πας προγραμματισμενα 2 ΣΚ τον μηνα. Δινεις τα παιδια σου οσο πιο συχνα θες/θελουν. Οταν οι σχεσεις ειναι τεταμενες (συνηθες σε διαζυγιο) τα δικαστηρια αποφασιζουν επιμελειες. Και κοινη ειναι πολυ δυσκολο να την αποφασισουν. Και σου ειπα τους λογους. Τα παιδια ειδικα μικρα θελουν σταθεροτητα. Και το πηγαιν-ελα μεταξυ σπιτιων μονο σταθερο δεν ειναι. Αλλα σου ξαναλεω εκτος δικαστηριων τα βρισκουν μεταξυ τους πολλα πρωιν ζευγαρια. Χωρις τυπικουρες και πολλα μπλα μπλα και χωρις να ξερει και κανεις τπτ. Αρκει να υπαρχει διαθεση. Αλλα τα δικαστηρια δινουν μια επιμελεια. Οποτε βαση νομου αυτος που εχει την επιμελεια 'νομικα' και μονο ειναι αυτος που εχει την 'ενεργη' δραση στην ζωη του παιδιου.....στην περιπτωση του αντρα μου που λατρευει την πρωτη του κορη και εχει επιμελεια η μαμα, εκεινος ηθελε να ασχολειτε με πολλα ενεργα στην ζωη της. Η μητερα βαση νομου τον εχει αποκοψει εκτος απο αυτα που νομικα δικαιουτε. Και ειναι μονο εκει ενεργη στην ζωη του παιδιου.......εμ στην 'πρακτικη' πλευρα της ζωης. Υπογραφες, αποφασεις, κλπ......Τωρα απο την αλλη αν δεν σας ενδιαφερει το πρακτικο του θεματος και θελετε και επισημα το 'κοινη επιμελεια' μονο δικηγορος μπορει να σας πει κατα ποσον ειναι εφικτο. Λογικα ο νομος το καλυπτει. Τωρα κατα ποσον γινεται ειναι αλλο θεμα. Οπως προειπα αν εισασταν Αμερικα θα ηταν πιο ευκολο. Αν εισασταν καναδα ειχατε 50-50 πιθανοτητες ισες αν και ο αντρας μου που το συζητουσα χθες μου ειπε δεν ειναι ακριβως 50-50 εκει. Εκει ειναι 60-40 προς την πλευρα του αντρα και αυτο για να γινεται μεγαλυτερη προσπαθεια διασωσης του γαμου, γιατι μια μανα δυσκολα παραταει το παιδι της να φυγει......oh well.....

on the side though......μπορειτε να κανετε οτι θελετε.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 2 εβδομάδες μετά...

να ρωτησω και εγω κατι αν μια γυναικα μινει εγγυος δεν ειναι παντρεμενη και ο συντροφος με το που μαθει οτι ειναι εγκυος την εγκαταλειπει μπορει να γυρισει πησω και να ζητησει την κηδεμονια του παιδιου που στην ουσια παρατησε και ουτε καν εχει αναγνωρισει??

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

αν δε γινει αναγνωρηση δεν υπαρχει περιπτωση να παρει κηδεμονια που να χτυπιεται.ετσι κιαλλιως κ την κηδεμονια να δικαιουταν να ζητησει απο τη στιγμη που την παρατησε πολυ μα παρα πολυ χλωμο (εως και 0)

Ραφαελα 10/10/2005 Αλεξανδρος 22/01/2008 Νεφελη 28/10/2010 Β+Δ 04/10/2001

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...