Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

επιμέλεια παιδιών: πως μπορεί να την πάρει ο πατέρας;

pkav38

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω την εξής απορία. Γιατί a priori την επιμέλεια των παιδιών την παίρνει η μητέρα ακόμη και αν δεν έχει πόρους να τα ζήσει; Γιατί δεν ισχύει εδώ η ισότητα που τόσο έχουν πολεμήσει να κερδίσουν οι γυναίκες;

Γιατί είναι το συμφέρον των παιδιών να είναι με την μητέρα και όχι με τον πατέρα ακόμη και στην περίπτωση που το διαζύγιο βγεί εις βάρος της μητέρας, ακόμη και αν η μητέρα δεν πολυθέλει τα παιδιά ;

Διαφημίσεις

Εμένα πάντως ένας φίλος μου πήρε την κηδεμονία των παιδιών του (2) κάτι χρόνια πριν.....μέσω της δικαστικής οδού οπου και δικαιώθηκε.τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

την επιμελεια την παιρνει ο πατερας μονο αν η μανα ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ανικανη.αν παιρνει πχ ψυχοφαρμακα αλλα κριθει κ απο ψυχιατρο ανικανη η επικυνδινη,αν παιρνει ναρκωτικα η ειναι αλκοολικη η οποιοδηποτε αλλο ειδος εθισμου σε ουσιες,αν αποδεδειγμενα κακοποιει τα παιδια η δειχνει αμελια γιαυτα.απο καποια ηλικια κ μετα το παιδι μπορει να επιλεξει με ποιον θελει να ειναι.νομιζω απο τα 12 αλλα δεν ειμαι σιγουρη

Καλησπέρα,

έχω την εξής απορία. Γιατί a priori την επιμέλεια των παιδιών την παίρνει η μητέρα ακόμη και αν δεν έχει πόρους να τα ζήσει; Γιατί δεν ισχύει εδώ η ισότητα που τόσο έχουν πολεμήσει να κερδίσουν οι γυναίκες;

Γιατί είναι το συμφέρον των παιδιών να είναι με την μητέρα και όχι με τον πατέρα ακόμη και στην περίπτωση που το διαζύγιο βγεί εις βάρος της μητέρας, ακόμη και αν η μητέρα δεν πολυθέλει τα παιδιά ;

Τι σχέση έχει το αν η μητέρα έχει ή όχι πορους?

Δλδ απ τη μια να σταματαμε τις δουλειες μας προκειμενου να μενουμε να μεγαλωνουμε τα παιδια οπως τους αξιζει και απο την αλλη να μας κατηγορειτε κιολας για το αν εχουμε πόρους?Με τα χρηματα μετριεται η μητροτητα?

Επίσης τη σχεση έχει το αν το διαζυγιο βγηκε εις βαρος της μητερας?Αυτό την κανει αυτοματα ανικανη μανα?Αν δλδ τα κανω σκαυτα με τον αντρα μου και με χωρισει...αυτο σημαινει οτι ειμαι και αχρηστη να μεγαλωσω το παιδι μου?

Μη μπερδευεις τη σχεση ενος ζευγαριου με τη σχεση του εκαστοτε γονεα με τα παιδια.

Και χωρις να θελω να υποβιβασω την ισχυ και τη σημασια της πατρικης αγαπης...λυπαμαι αλλα ενα παιδι εχει πανω απόλα αναγκη τη μαμα του.Δεν ειναι ευκολο να στερησεις ετσι απο ενα παιδι τη μαμα του.

Διαφημίσεις

Ρωτάει αν η μητέρα δεν πολυθέλει τα παιδιά....μη σας κάνει εντύπωση...επειδή εμείς λατρεύουμε τα παιδιά μας δε σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες είναι έτσι....

Υπάρχουν γυναίκες που δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στη δική τους καλοπέραση...ούτε τα ίδια τους τα παιδιά....

Ίσως λοιπόν να πρέπει ο πατέρας να παίρνει τα παιδιά σε κάποιες περιπτώσεις...όχι γιατί η μάνα δεν έχει πόρους π.χ.....αλίμονο!!!!!!!, αλλά ίσως επειδή η "μάνα" είναι ανίκανη να νοιαστεί άλλον πέρα από τον εαυτούλη της......

Αν και συνήθως αυτές που δεν τα θέλουν τα εγκαταλείπουν από μόνες τους...δεν περιμένουν τα δικαστήρια...

Είχα ένα γνωστό ζευγάρι το οποίο μάλωνε συνεχώς επειδή η μάνα έβριζε και χτυπούσε τα παιδιά της (2 και 4 ετών) και ο πατέρας δεν το άντεχε...Πολλές φορές σκεφτόταν να χωρίσει αλλά φοβόταν ότι την επιμέλεια θα την πάρει αυτή και δεν θα μπορέσει να τα προστατέψει...Μάλλον θα έπρεπε να το ψάχνουν περισσότερο πριν δώσουν την επιμέλεια σε έναν από τους δυο γονείς!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Τι σχέση έχει το αν η μητέρα έχει ή όχι πορους?

Δλδ απ τη μια να σταματαμε τις δουλειες μας προκειμενου να μενουμε να μεγαλωνουμε τα παιδια οπως τους αξιζει και απο την αλλη να μας κατηγορειτε κιολας για το αν εχουμε πόρους?Με τα χρηματα μετριεται η μητροτητα?

Ναι, κι αν δουλεύουμε είμαστε ακατάλληλες γιατί τα μεγαλώνουν οι νταντάδες κι αν έχουμε εισοδήματα είμαστε ακατάλληλες γιατί τα βρήκαμε όλα έτοιμα...

Για την ανάθεση της επιμέλειας κριτήριο είναι το συμφέρον του παιδιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις το συμφέρον του παιδιού είναι να μένει με τη μητέρα. Η επιμέλεια ανατίθεται στον πατέρα σε μικρό ποσοστό, κατ' αρχήν επειδή δεν την διεκδικούν, είτε γιατί αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά είναι καλύτερα με τη μαμά τους, είτε επειδή δεν θέλουν ν' αναλάβουν και κατά δεύτερον επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις που τελικά τη διεκδικούν το κάνουν αποκλειστικά και μόνο για λόγους εκδίκησης και όχι από πραγματικό ενδιαφέρον για το παιδί τους. Υπάρχουν και έλάχιστες περιπτώσεις που το παιδί είναι πραγματικά καλύτερα με τον πατέρα, εκεί πρέπει εκείνος να το αποδείξει.

• 2 months later...
Ναι, κι αν δουλεύουμε είμαστε ακατάλληλες γιατί τα μεγαλώνουν οι νταντάδες κι αν έχουμε εισοδήματα είμαστε ακατάλληλες γιατί τα βρήκαμε όλα έτοιμα...

Πες τα βρε κοπελιά!!!

Συν το ότι οι καλοί μας οι μπαμπάδες κάνουν τη ζωούλα τους, ενώ οι μαμάδες αφοσιώνονται στα παιδάκια τους και η προσωπική τους ζωή πάει περίπατο.

Κι ακόμα, αν ο μπαμπάς θέλει μεν τα παιδιά αλλά και ο ίδιος εργάζεται (όπως είναι πολύ πολύ φυσικό) τότε το παιδάκι ποιος το κρατάει???????????

Αυτό που ξαφνικά το παιδί γίνεται περιουσιακό στοιχείο και γίνονται μάχες επί μαχών για την "απόκτησή" του...τι να πω!!!

Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε! ! !:rolleyes:

Την επιμέλεια των παιδιών την παίρνουν στις περισσότερες περιπτώσεις και οι δύο γονείς, και το παιδί κατοικεί συνήθως με τη μητέρα, και λαμβάνει διατροφή από τον πατέρα.

Τί εννοείς 'αν δεν έχει πόρους να τα ζήσει'?

Τα παιδιά, μετά τη λύση του γάμου, τα ζει όποιος τα ζούσε και πριν (λύνεται η συζυγική σχέση όχι η γονεϊκή).

Αν η μητέρα 'δεν τα πολυθέλει', μπορεί να τα πάρει ο πατέρας.

Το παιδί πρέπει να έχει μία μόνιμη κατοικία και εδώ έχει προβάδισμα η μήτέρα, η οποία στην πράξη (από τη φύση ή από την κοινωνία) ασχολείται κυρίως με τα παιδιά μέσα στο γάμο. Ξέρω όμως πολλούς μπαμπάδες που πήραν τα παιδιά (και μετά τα έδωσαν στη μαμά τους -τη γιαγιά- να τα μεγαλώσει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα μπορεί να έτυχε).

Τώρα η επικοινωνία με τον πατέρα μπορεί να είναι και ελεύθερη, αν και οι δύο γονείς είναι τόσο ώριμοι, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Επειδή όμως τις πιο πολλές φορές δεν είναι, ορίζονται συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Διαφημίσεις

Αλήθεια γνωρίζετε πως η μητέρα που έχει την επιμέλεια του παιδιού μπορεί να πάρει το παιδί και να πάει ΟΠΟΥ θέλει....συνέβη σε φιλικο μου πρόσωπο... πήρε το παιδί και σηκώθηκε και έφυγε για άλλη χώρα....και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ νόμιμη παρακαλώ...

Απο οτι ξερω για να φυγεις σε αλλη χωρα χωρις την εγκριση του πατερα πρεπει να εχεις μονο εσυ την γονικη μεριμνα. Ο πατερας εχει την υποχρεωση για διατροφη και το δικαιωμα της επικοινωνιας αλλα ολα τα αλλα τα αποφασιζεις εσυ.

Αλλα ειναι δυσκολο να αφαιρεσεις την γονικη μεριμνα, πρεπει να κριθει πολυ ακαταλληλος αποσο ξερω..

πολυ δυσκολα θα αφαιρεθει η επιμελεια απο τη μητερα που θα ζητησει την επιμελεια ενος μικρου παιδιου κ αυτο γιατι???/χωρις να θιξω τη πατρικη αγαπη,η αγκαλια της μανας ειναι αναντικαταστατη,χωρις τη μανα δεν μεγαλωνει ενα παιδι σωστα πως να το κανουμε????πως θα χωρισουνε ενα παιδι απο τη μαμα του??????κ αν δεν εχει πορους της τους παρεχει ο πατερας.

• 2 months later...

kalimera k apo mena....egw mexri n ftasw edw sto diazugio perasa para polla!g na to vgalw sunennetiko epeidi dn ithela ta paidia mm n perasoun oti perasa egw me tous goneis mm k n tous meinoun psuxologika provlimata (eixa milisei me ti paidiatro mm g auto)..ekana pisw se polla...egw dn exw oute porous na ta zisw oute spiti n ta paw outekapoion na mm ta krataei ews otou vra doulia ta pire o pateras tous...mm eipe proswrina alla den to pisteuw...tha kanw dikastirio molis taktopoiithw na ta parw!an k mporw n ta vlepw opote thelw...mm leipoun para polu...vlepw videakia tous k klaiw!sugnwmi an sas kourasa!

• 2 εβδομάδες μετά...
kalimera k apo mena....egw mexri n ftasw edw sto diazugio perasa para polla!g na to vgalw sunennetiko epeidi dn ithela ta paidia mm n perasoun oti perasa egw me tous goneis mm k n tous meinoun psuxologika provlimata (eixa milisei me ti paidiatro mm g auto)..ekana pisw se polla...egw dn exw oute porous na ta zisw oute spiti n ta paw outekapoion na mm ta krataei ews otou vra doulia ta pire o pateras tous...mm eipe proswrina alla den to pisteuw...tha kanw dikastirio molis taktopoiithw na ta parw!an k mporw n ta vlepw opote thelw...mm leipoun para polu...vlepw videakia tous k klaiw!sugnwmi an sas kourasa!

Και γιατί να τα πάρεις από τον πατέρα τους, να τα ξεσπιτώσεις από το περιβάλλον τους; Μπορείς να τους προσφέρεις κάτι καλύτερο; Όπως λες δεν είσαι σε θέση να τους προσφέρεις ούτε τα βασικά. Το ότι σου λείπουν δεν είναι λόγος να υποβαθμίσεις το βιωτικό τους επίπεδο. Ιδίως όταν έχεις ανεμπόδιστη πρόσβαση και μπορείς να τα βλέπεις όποτε θες.

Διαφημίσεις

Πες τα βρε κοπελιά!!!

Συν το ότι οι καλοί μας οι μπαμπάδες κάνουν τη ζωούλα τους, ενώ οι μαμάδες αφοσιώνονται στα παιδάκια τους και η προσωπική τους ζωή πάει περίπατο.

Κι ακόμα, αν ο μπαμπάς θέλει μεν τα παιδιά αλλά και ο ίδιος εργάζεται (όπως είναι πολύ πολύ φυσικό) τότε το παιδάκι ποιος το κρατάει???????????

Αυτό που ξαφνικά το παιδί γίνεται περιουσιακό στοιχείο και γίνονται μάχες επί μαχών για την "απόκτησή" του...τι να πω!!!

εσεις σωστα τα λετε αλλα κανενας δεν τα καταλαβαινει.....:roll:

Και γιατί να τα πάρεις από τον πατέρα τους, να τα ξεσπιτώσεις από το περιβάλλον τους; Μπορείς να τους προσφέρεις κάτι καλύτερο; Όπως λες δεν είσαι σε θέση να τους προσφέρεις ούτε τα βασικά. Το ότι σου λείπουν δεν είναι λόγος να υποβαθμίσεις το βιωτικό τους επίπεδο. Ιδίως όταν έχεις ανεμπόδιστη πρόσβαση και μπορείς να τα βλέπεις όποτε θες.

Για να δινεις τετοια απαντηση προφανως δεν εχεις ιδεα απο παιδια σωστα?

Γιατι δε μπορει να εισαι γονεας και να βαζεις ενα καλυτερο σπιτι πανω απο το να μεγαλωνει ενα παιδι με τη μητερα του.

Για να δινεις τετοια απαντηση προφανως δεν εχεις ιδεα απο παιδια σωστα?

Γιατι δε μπορει να εισαι γονεας και να βαζεις ενα καλυτερο σπιτι πανω απο το να μεγαλωνει ενα παιδι με τη μητερα του.

Ξέρεις κάτι, τα απόλυτα δεν ισχύουν. Συνήθως για αγόρια από την εφηβική ηλικία και πάνω πιστεύω χρειάζονται περισσότερο τον πατέρα τους.

Όσο για το αν ξέρω από παιδιά, μεγαλώνω δύο αγόρια 12 και 15 χρονών μόνος μου και θέλω να νομίζω ότι κάποια βασικά τα κατέχω :)

Ξέρεις κάτι, τα απόλυτα δεν ισχύουν. Συνήθως για αγόρια από την εφηβική ηλικία και πάνω πιστεύω χρειάζονται περισσότερο τον πατέρα τους.

Όσο για το αν ξέρω από παιδιά, μεγαλώνω δύο αγόρια 12 και 15 χρονών μόνος μου και θέλω να νομίζω ότι κάποια βασικά τα κατέχω :)

Τοτε προφανως μιλας επηρεασμενος απο προσωπικα συναισθηματα.Προσωπικα θεωρω οτι η μητρικη αγκαλια δεν μπορει να αντικατασταθει με τπτ για κανεναν ανθρωπο ειτε αντρα ειτε γυναικα.Οχι φυσικα οτι θεωρω λιγοτερο σημαντικη την αγαπη του πατερα αλλα το δεσιμο με τη μανα ειναι διαφορετικο.

Εξαιρεσεις παντα υπαρχουν....αλλα ειναι σπανιες νομιζω.Και χωρις να ξερω για πιο λογο μεγαλωνεις τους γιους σου μονος σου...και συγγνωμη αν θιγω θεματα που πονανε...αλλα δυσκολευομαι να πιστεψω οτι απο τα παιδια δε λειπει η μητρικη στοργη.

Μπραβο σου παντως!!!

συμφωνω με την νικη.τα παιδια χρειαζονται τη μαμα τους και ειναι αδικο και εγκληματικο να την αποχωριστουν.αν δεν εχει πορους τοτε ο πατερας ειναι υποχρεομενος να τους παρεχει.οταν τα παιδια μεγαλωσουν κ φτασουν στην εφηβια μπορουν να επιλεξουν αν θελουν να μεινουν με τη μαμα η τον μπαμπα.αλλα στις τρυφερες ηλικιες οχι ειναι απαραδεκτο να στερησεις τη μανα απο το παιδι.ο αντρας μου τα λατρευει αλλα μονο εγω μπορω να ξερω τι θελει το 2 μηνων βρεφος οταν κλαιει.απο ενστικτο καταλαβαινω ποτε πειναει ποτε ποναει ποτε δε βολευεται ποτε θελει κακακια.ο αντρας μου ποτε δε το καταλαβε.

τα μικρα παιδια ΠΡΕΠΕΙ να μενουν με τη μαμα.εκτος κ αν αυτη ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ θεωρειται ανικανη.η αγαπη της μανας δε συγκρινεται ουτε με του πατερα ουτε με της γιαγιας ουτε με καμια.κ τα παιδια ΠΡΩΤΑ χρειαζονται αγαπη.θα το ξαναπω.ο πατερας ειναι υποχρεωμενος να παρεχει πορους στη μητερα για να μεγαλωσει τα παιδια.

Αυτά που έγραψε η xrysa3w είναι λες και τα έγραψε η πρώην γυναίκα μου.

Όταν χωρίσαμε επέμενε να πάρει τα παιδιά μαζί της κι όχι κάπου κοντά αλλά στις ΗΠΑ (είναι ελληνοαμερικανίδα). Επειδή έβλεπα ότι ήταν ανέτοιμη να ζήσει μόνη της, πρότεινα να πάει μόνη της στις ΗΠΑ, να τακτοποιηθεί από σπίτι, δουλειά, κλπ και μετά από 1-2 χρόνια να πάνε και τα παιδιά. Την έπιασε ένας πανικός ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τα παιδιά κι έτσι συμφώνησα να τα πάρει μαζί της και να έρχονται στην Ελλάδα τα καλοκαίρια. Τα ξεσήκωσε λοιπόν, τα πήρε στις ΗΠΑ, και μετά ένα χρόνο ταλαιπωρίας κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα μόνη της και μου τα γύρισε πακέτο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα παιδιά πέρασαν μια μεγάλη δοκιμασία χωρίς λόγο.

Τώρα πλέον έχουμε μπει σε μια σειρά, τα παιδιά πάνε καλά στο σχολείο και μιλάνε σχεδόν κάθε μέρα με τη μάνα τους με το Skype. Τη μάνα τους την λατρεύουν αλλά γι' αμερική ούτε ν' ακούσουν δεν θέλουν πλέον.

Αλήθεια γνωρίζετε πως η μητέρα που έχει την επιμέλεια του παιδιού μπορεί να πάρει το παιδί και να πάει ΟΠΟΥ θέλει....συνέβη σε φιλικο μου πρόσωπο... πήρε το παιδί και σηκώθηκε και έφυγε για άλλη χώρα....και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ νόμιμη παρακαλώ...

Ο θείος μου όταν χώρισε πρίν δέκα χρόνια είχε μια φοβερη δικηγορο που τον συμβούλεψε να κάνει συμφωνητικό με την πρωην του οτι δεν θα μετακομίσει με το παιδί σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ..Πραγματι ετσι κι εγινε.Υπάρχει τέτοιο συμφωνητικό αχρειαστο να ειναι αλλα ψαξτε το!

922316fbi6gpetld.gif

Αυτά που έγραψε η xrysa3w είναι λες και τα έγραψε η πρώην γυναίκα μου.

Όταν χωρίσαμε επέμενε να πάρει τα παιδιά μαζί της κι όχι κάπου κοντά αλλά στις ΗΠΑ (είναι ελληνοαμερικανίδα). Επειδή έβλεπα ότι ήταν ανέτοιμη να ζήσει μόνη της, πρότεινα να πάει μόνη της στις ΗΠΑ, να τακτοποιηθεί από σπίτι, δουλειά, κλπ και μετά από 1-2 χρόνια να πάνε και τα παιδιά. Την έπιασε ένας πανικός ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τα παιδιά κι έτσι συμφώνησα να τα πάρει μαζί της και να έρχονται στην Ελλάδα τα καλοκαίρια. Τα ξεσήκωσε λοιπόν, τα πήρε στις ΗΠΑ, και μετά ένα χρόνο ταλαιπωρίας κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα μόνη της και μου τα γύρισε πακέτο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα παιδιά πέρασαν μια μεγάλη δοκιμασία χωρίς λόγο.

Τώρα πλέον έχουμε μπει σε μια σειρά, τα παιδιά πάνε καλά στο σχολείο και μιλάνε σχεδόν κάθε μέρα με τη μάνα τους με το Skype. Τη μάνα τους την λατρεύουν αλλά γι' αμερική ούτε ν' ακούσουν δεν θέλουν πλέον.

Μπραβο που μεγαλωνεις 2 παιδια ολομοναχος...αφου κι η μαμα τους ειναι μακρια θα ειναι πολυ δυσκολο!

Η γνωμη μου ειναι οτι μετα απο ενα διαζυγιο πρεπει να μπαινουν στην ακρη εγωισμοι και κακιες και να βλεπουμε μονο το καλο των παιδιων!

Σιγουρα απο 2 πολυ καλους γονεις πιστευω οτι η μαμα ειναι πιο καλο να εχει τα παιδια...

Τωρα αν δεν δουλευει και δεν εχει σπιτι ο μπαμπας θα πρεπει να βοηθησει να στρωθει κι εκεινη για να εχει τα παιδια μαζι της!

Εγω για παραδειγμα μενω στο σπιτι του αντρα μου κατω απο τα πεθερικα μου και δεν δουλευω....ειναι δυνατον αν χωρισω να μεινω εγω εδω με τα παιδια?Αν μεινουν με το μπαμπα τους οσο εκπληκτικος κι αν ειναι θα μεγαλωσουν με τη γιαγια...ειναι δυνατον να ειναι καλυτερα απο οτι με τη μαμα?

Το θεμα ειναι οτι το να βοηθησεις την γυναικα να ορθοποδησει οικονομικα μετα απο το διαζυγιο βοηθας και τα παιδια σου να ξεπερασουν γρηγοροτερα αυτη την τεραστια αλλαγη στην ζωη τους και να μαθουν να σεβονται!

Οι γονεις μου οταν χωρισαν(ημουν 14) δεν συζητηθηκε καν με ποιον θα μεινω,ηταν αυτονοητο οτι θα μεινω με τη μαμα μου!Δεν ηταν θεμα οικονομικο ηταν καθαρα θεμα οτι η μαμα μου ηταν πιο ικανη να διαχειριστει ενα νοικοκυριο και να εχω ενα πιατο φαι μετα το σχολειο!Το σπιτι του μπαμπα μου το επιπλωσε η μαμα μου και ηταν 2 στενα απο το σπιτι μας οποτε οτι γινονταν(αφου περασα και τρελλη εφηβεια)ο μπαμπας μου ηταν εκει και μου τα ψελνανε παρεα!

Θεωρω οτι ο μπαμπας μου ηταν εξισου ικανος να με φροντισει,αφου ειχε βγει και στην συνταξη και θα ηταν συνεχεια σπιτι!Αν η μαμα δουλευε ολη μερα θα ηταν 100% καλυτερα να μεινω μαζι του!Ασυζητητι....

Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου κανενα ζευγαρι να μην χωρισει αλλα αν συμβει αυτο ασ αφηνουμε στην ακρη εγωισμους και ας μενουν τα παιδια με τον πιο ικανο γονιο...ειτε μαμα,ειτε μπαμπας!Κια δεν εννοω οικονομικα ικανοτερο...

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω ως άσχετη τελείως: την επιμέλεια των παιδιών την παίρνει ένας από τους δύο γονείς ή μπορούν να την έχουν από κοινού και οι δύο; Και ποιες οι πρακτικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοια κατάσταση; Δλδ θα απαιτούνται οι υπογραφές και των δύο για απλά και καθημερινά πράγματα ή θα μπορεί όποιος από τους δύο να παίρνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς να ενημερώσει και τον άλλο γονέα;

Και για το πως μπορεί να πάρει την επιμέλεια παιδιών ο πατέρας, ξάδερφός μου την πήρε, αλλά η γυναίκα του έχει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού. Νομίζω μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις...

Αν και μανούλα, θα πω ότι οι μανούλες δεν είναι πάντα οι πιο κατάλληλες! Πολλές φορές πιο κατάλληλος είναι ο μπαμπάς! Θα εξαιρέσω εδώ τις περιπτώσεις που τα παιδιά είναι πολύ μικρά (θα έλεγα μέχρι την ηλικία των 5) οπότε θεωρώ ότι η μαμά μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν ψυχικά και συναισθηματικά καλύτερα για τους λόγους που αναφέρει και η Δήμητρα! Προσωπικά το θεωρώ λίγο ρατσιστικό για τους πατεράδες ότι την επιμέλεια σώνει και καλά πρέπει να την πάρει η μαμά, εκτός αν είναι ακραία περίπτωση! Έναντι του νόμου και οι δυο γονείς έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Για μένα το θέμα είναι ποιος μπορεί να προσφέρει καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά (όχι μόνο οικονομικά), δηλαδή να τους προσφέρει κυρίως σταθερότητα και μια ικανοποιητική καθημερινότητα. Αν ο μπαμπάς μπορεί και θέλει για χάρη των παιδιών του να αναλάβει ένα νοικοκυριό (να μαγειρέψει, να πλύνει, να σιδερώσει) τότε δεν αντιλαμβάνομαι σε τι υπερέχει η μαμά! Έχω δει καταπληκτικούς πατεράδες που μπορούν να ανταπεξέλθουν πολύ καλύτερα στο γονεϊκό τους ρόλο από τις συντρόφους τους! Ευτυχώς τα δικαστήρια τελευταία έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από αυτές τις αγκυλώσεις και να σταθμίζουν καλύτερα ποιο είναι το συμφέρον των παιδιών.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...