Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υψηλή κατάτμιση σπέρματος και IMSI

Recommended Posts

Καλημέρα. Ψάχνω πληροφορίες για τη μέθοδο IMSI.

Εμείς έχουμε 44% περίπου κατάτμιση στο σπέρμα. Επομένως τα φαινομενικά καλά σπερματοζωάρια δεν έχουν άρτιο DNA με αποτέλεσμα τα έμβρυα που προκύπτουν να διαιρούνται στην αρχή αλλά να μην έχουν τη δυνατότητα εμφύτευσης ή να αποβάλονται μετά την εμφύτευση ή να δημιουργούν παλίνδρομες κυήσεις.

Ψάχνοντας (καθόσον κάποια πράγματα τα βρίσκεις μόνο κάνοντας έρευνα από μόνος σου ή αν τύχει να πέσεις στους σωστούς ανθρώπους) βρήκα τη μέθοδο IMSI. Με αυτή τη μέθοδο αναλύουν τα σπερματοζωάρια που θα χρησιμοποιούσαν για μικρογονιμοποίηση βλέποντας την αρτιότητα τους dna τους. Έτσι μειώνουν κάποιους κινδύνους αποτυχίας της εξωσωματικής που προέρχονται από τον ανδρικό παράγοντα.

Έχει κάνει καμία εξωσωματική με αυτή τη μέθοδο ή έχει κάποια περισσότερες πληροφορίες για αυτό;

Διαφημίσεις

Esys μου,

Έχουμε μιλήσει και στο parentscafe. Λοιπόν έχουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το ίδιο ακριβώς ποσοστό κατάτμησης. Την τελευταία φορά που πήγα στον εξωσωματικό μου για να δούμε πως θα προχωρήσουμε στη δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικής (ξέρεις σε ποιον αναφέρομαι) μου είπε ότι τώρα υπάρχει μια καινούργια μέθοδος με την οποία χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο υγρό χρωματίζουν τα σπερματοζωάρια έτσι που να μπορούν να καταλάβουν ποια έχουν προβληματικό dna και ποια όχι. Δεν θυμάμαι να μου είπε το όνομα της μεθόδου, ξέρω όμως ότι σίγουρα είναι νέα μέθοδος μιας και εγώ την πρώτη εξωσωματική την έκανα τον Μάρτιο που μας πέρασε και τότε δεν μου είχε αναφέρει κάτι τέτοιο.

Εγώ έχω ξεκινήσει ήδη την δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικής και την πρώτη ένεση την κάνω στις 23 Αυγούστου.

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως..

Καλή μας επιτυχία!

Ναι σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Στο site του εξωσωματικού σου δεν αναφέρεται τίποτε για αυτό. Εγώ βρήκα μόνο τρεις στο ιντερνετ που το αναφέρουν. Το κόστος αυτής της μεθόδου πόσο ανεβάζει το κασέ, γνωρίζεις;

καλησπερα κοριτσια.η κατατμιση σπερματος που γινεται και ποσο κοστιζει?τοσες εξετασεις εχω κανει γιατι κανενας γιατρος δε μου ειπε γιαυτη την εξεταση μετα τις δυο παλλινδρομες?

7Ggjp2.png

Esys το site του δικού μου κέντρου είναι υπό ανακατασκευή. Οπότε ίσως όταν με το καλό αναρτηθεί το καινούργιο γράφει περισσότερες πληροφορίες. Δε νομίζω ότι έχει διαφορά. 3.500 μου είπε με τη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης και την τελευταία φορά δεν ανέφερε κάτι διαφορετικό. Όταν θα πάω θα τον ρωτήσω και θα στο επιβεβαιώσω..

Ρομπενούλα η κατάτμηση στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Λυμπερόπουλου κοστίζει 190 Ευρώ και κάνει 7 με 8 μέρες εργάσιμες να βγει. Κάπου αλλού δεν γνωρίζω..

Διαφημίσεις

robenula ξέρεις για πόσες εξετάσεις λέω κι εγώ σήμερα το ίδιο; Αν οι γιατροί μου είχαν συστήσει τις εξετάσεις θρομβοφιλίας δε θα έχανα το μωράκι μου πέρυσι το καλοκαίρι και σήμερα θα ήμουν μάνα. Κανείς δε μου είπε για την εξέταση της κυστικής ίνωσης που βρέθηκα θετική και τώρα έχουμε τρελαθεί. Όσο περισσότερο ψάχνεσαι τόσο πιο σίγουρη θα είσαι για κάποια αποτελέσματα. Κάποτε μου τα έλεγε κάποια φίλη και δεν την πίστευα. Έλεγα μα είναι δυνατόν να ξέρει εκείνη περισσότερα από τους γιατρούς; Ε, ναι, τελικά, η απάντηση ήταν ότι ήξερε περισσότερα από τους γιατρούς. Αν την είχα ακούσει ίσως να μην είχα ταλαιπωρθηθεί. Δε γνωρίζω την ιστορία σου αλλά αν υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα και πρέπει να μπείτε σε διαδικασία εξωσωματικής καλό είναι να κάνετε την εξέταση της κατάτμισης. Όπως σου είπε και η Δομνίνα, στο Λυμπερόπουλο πήγαμε κι εμείς. Ιστολογική στα έμβρυα που παλινδρόμησαν έκανες; ξέρεις πού ήταν το πρόβλημα; Τι εξετάσεις έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

Δομνίνα μου θα ήθελα να μου πεις σχετικά με το κόστος και όταν πας ζήτησε σε παρακαλώ περισσότερες πληροφορίες για την νέα αυτή μέθοδο και αν ενέχει κινδύνους για τα έμβρυα

robenula ξέρεις για πόσες εξετάσεις λέω κι εγώ σήμερα το ίδιο; Αν οι γιατροί μου είχαν συστήσει τις εξετάσεις θρομβοφιλίας δε θα έχανα το μωράκι μου πέρυσι το καλοκαίρι και σήμερα θα ήμουν μάνα. Κανείς δε μου είπε για την εξέταση της κυστικής ίνωσης που βρέθηκα θετική και τώρα έχουμε τρελαθεί. Όσο περισσότερο ψάχνεσαι τόσο πιο σίγουρη θα είσαι για κάποια αποτελέσματα. Κάποτε μου τα έλεγε κάποια φίλη και δεν την πίστευα. Έλεγα μα είναι δυνατόν να ξέρει εκείνη περισσότερα από τους γιατρούς; Ε, ναι, τελικά, η απάντηση ήταν ότι ήξερε περισσότερα από τους γιατρούς. Αν την είχα ακούσει ίσως να μην είχα ταλαιπωρθηθεί. Δε γνωρίζω την ιστορία σου αλλά αν υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα και πρέπει να μπείτε σε διαδικασία εξωσωματικής καλό είναι να κάνετε την εξέταση της κατάτμισης. Όπως σου είπε και η Δομνίνα, στο Λυμπερόπουλο πήγαμε κι εμείς. Ιστολογική στα έμβρυα που παλινδρόμησαν έκανες; ξέρεις πού ήταν το πρόβλημα; Τι εξετάσεις έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

Δομνίνα μου θα ήθελα να μου πεις σχετικά με το κόστος και όταν πας ζήτησε σε παρακαλώ περισσότερες πληροφορίες για την νέα αυτή μέθοδο και αν ενέχει κινδύνους για τα έμβρυα

εχεις απολυτο δικιο.λοιπον ενω στη δευτερη παλλινδρομη ζητησα καριοτυπο δεν μου καναν στο νοσοκομειο.εκανα θρομβοφιλιας,βρεθηκα ετεροζυγη στο MFHTR,για αυτοανοσα νοσηματα,καρυοτυπο ζευγους,τα νκ που μου βρεθηκαν τη μια φορα ανεβασμενα και την αλλη φυσιολογικα(τα εκανα σε διφορετικα κεντρα)αντιπατρικα και αυτα προβληματικα.οσο αφορα τεστ παπ και καλλιεργεια κολπικου υγρου ειναι τα αυτονοητα.τη δευτερα μπαινω για υστεροσκοπηση γιατι εχω συμφυσεις λογω αποξεσεων και λαπαροσκοπηση εχω και μιασαλπιγγα η αλλη κλειστη.τωρα αυτο με την κυστικη ινωση εχω οργωσει την ελλαδα με τουσ γιατρους δε μου την εχουν καν αναφερει.τι σημαινει οτι εισαι θετικη?τι αλλο να κανω?τι νομιζεις?

7Ggjp2.png

δυστυχωσ μενω στην επαρχια και αναγκαζομαι να κανω μεγαλα ταξιδια για γιατρουσ.εγω τη θυμαμαι την ιστορια σου.εγω ειχα 2 παλλινδρ στην 9 και 7 εβδομαδα με φυσιολογικη συλληψη

7Ggjp2.png

esys

βρεθηκε και ο αντρας σου θετικος στην κυστικη ινωση η μονο εσυ ?

αν ο αντρας σου ειναι αρνητικος δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις και να τρελαινεσαι

η συγκεκριμενη ασθενεια εμφανιζεται μονο οταν ειναι φορεις και οι δυο γονεις

επισης ανηκει στο πακετο του προγεννητικου ελεγχου και θα επρεπε οποιοδηποτε ζευγαρι να την κανει οπως κανουν και για την μεσογειακη αναιμια

Κορίτσια επειδή το έχω ψάξει το θέμα της κυστικής ίνωσης μιας και ο σύζυγός μου βρέθηκε θετικός σε μια συγκεκριμένη μετάλλαξη του γονιδίου που προκαλεί την αρρώστια και που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (ναι, είμαι πρωτοπόροι..) αν μόνο ο ένας γονέας είναι φορέας υπάρχει 1/697 περιπτώσεις το παιδί να γεννηθεί άρρωστο μιας και γίνεται ανίχνευση στο 90% των μεταλλλάξεων.. Ευτυχώς για μας μόνο ο άνδρας μου είναι φορέας όπως προανέφερα και έτσι παίζουμε με αυτό το ποσοστό.. Βέβαια όλοι παρακαλάμε να μην μας τύχει αλλά..

Esys μου σίγουρα η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για τα έμβρυα.. Αυτό μου το ξεκαθάρισε ο γιατρός μου.. τώρα για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη που θα πάω..

Βρε κορίτσια μακάρι να είναι η τελευταία ταλαιπωρία μας..

Διαφημίσεις

τη δευτερα μπαινω για υστεροσκοπηση γιατι εχω συμφυσεις λογω αποξεσεων και λαπαροσκοπηση εχω και μιασαλπιγγα η αλλη κλειστη.?

καλή επιτυχία στην υστεροσκόπιση-λαμπαροσκόπιση. Αυτή η εξέταση είναι πλέον ρουτίνας. Υστεροσκόπιση έχω κάνει κι εγώ δυο φορές. Τ

τωρα αυτο με την κυστικη ινωση εχω οργωσει την ελλαδα με τουσ γιατρους δε μου την εχουν καν αναφερει.τι σημαινει οτι εισαι θετικη?τι αλλο να κανω?τι νομιζεις?

δυστυχωσ μενω στην επαρχια και αναγκαζομαι να κανω μεγαλα ταξιδια για γιατρουσ.εγω τη θυμαμαι την ιστορια σου.εγω ειχα 2 παλλινδρ στην 9 και 7 εβδομαδα με φυσιολογικη συλληψη

Η εξέταση της κυστικής ίνωσης γίνεται σε πολλά ιατρικα κέντρα αλλά δεν καλύπτει μεγάλο ποσοστό μεταλλάξεων. Το μόνο κέντρο που καλύπτει το 90% των μεταλλάξεων είναι το Χωρέμιο (στο Παίδων Αγία Σοφία - Τηλ. για ραντεβού 210-7467465) και το κόστος ανέρχεται στα 150 ευρώ για τον καθένα σας. Καλό είναι να την κάνεις την εξέταση αυτή

esys βρεθηκε και ο αντρας σου θετικος στην κυστικη ινωση η μονο εσυ ? αν ο αντρας σου ειναι αρνητικος δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις και να τρελαινεσαι η συγκεκριμενη ασθενεια εμφανιζεται μονο οταν ειναι φορεις και οι δυο γονεις επισης ανηκει στο πακετο του προγεννητικου ελεγχου και θα επρεπε οποιοδηποτε ζευγαρι να την κανει οπως κανουν και για την μεσογειακη αναιμια

Ο άντρας μου δεν την έχει κάνει ακόμη. Κλείσαμε ραντεβού για τέλος Σεπτέμβη στο Χωρέμιο. Μέχρι τότε... Στα κάρβουνα!

Δυστυχώς η κυστική ίνωση δεν ανήκει στο πακέτο του προγεννετικου ελέγχου και δεν ξέρω αν επιστρέφεται το κόστος από τα ταμεία. Εγώ έχω υποβάλλει προς το παρόν αίτηση για να μου επιστραφούν και περιμένω να δω αν το κάνουν δεκτό.

Esys μου σίγουρα η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για τα έμβρυα.. Αυτό μου το ξεκαθάρισε ο γιατρός μου.. τώρα για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη που θα πάω..

Βρε κορίτσια μακάρι να είναι η τελευταία ταλαιπωρία μας..

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα δύο sites, ειδικά το δεύτερο αναφέρει τις επιπτώσεις που έχει στα ωάρια το μάκρος της μικροσκοπικής διερεύνησης των σπερματοζωαρίων

www.ivfnewsdirect.com/?p=1189

doctorandpatient.blogspot.com/2010/04/imsi-versus-icsi.html

esys

σου ευχομαι να βγει αρνητικος για να ηρεμησεις

ευχαριστώ καλή μου, μακάρι να φύγει από τη μέση αυτός ο παράγοντας. Έχω ήδη αρκετούς άλλους να φοβάμαι και να σκέφτομαι. Ένας λιγότερος είναι πάντα ένα "συν" στην αντιμετώπιση του προβλήματος

ευχαριστώ καλή μου, μακάρι να φύγει από τη μέση αυτός ο παράγοντας. Έχω ήδη αρκετούς άλλους να φοβάμαι και να σκέφτομαι. Ένας λιγότερος είναι πάντα ένα "συν" στην αντιμετώπιση του προβλήματος

δεν μπορεις να φανταστεις ομως ποσο σε καταλαβαινω

υπομονη και επιμονη κια ολα θα γινουν

στο ευχομαι

• 9 months later...

κοριτσια καλημερα!!!

ας μου απαντησει καποια κοπελα ....οταν ενα σπερμα εχει υψηλη κατατμηση ...τι λυσεις υπαρχουν..εκτος των βιταμινων και της διατροφης....με μικρογονιμοποιηση βρισκουν το υγιες και το τοποθετουν?

φιλια

Διαφημίσεις

Για την κυστικη ινωση που ρωτατε να ξερετε οτι καποια εργαστηρια εξεταζουν ενα ποσοστο των γνωστων μεταλλαγων που εμφανιζονται στον ελληνικο πληθυσμο.Αυτο σημαινει οτι κανοντας την εξεταση δεν καλυπτεσαι 100%,αλλα εφησυχαζεις ελπιζοντας οτι δεν ανηκεις στο ποσοστο που δεν ειναι δυνατον να εξεταστει.Και εγω ρωτησα τον γιατρο μου και μου ειπε οτι δεν ανηκει στις εξετασεις του προγεννητικου αλλα αν θελω μπορω να κανω και αυτη και αλλες 100 εξετασεις που υπαρχουν και πιθανον να δειξουν κατι...Μερικες φορες νιωθω αβοηθητη απο ολους και ολα,τα ταμεια μας δεν μας προστατευουν,δεν υπαρχει ουσιαστικη ιατρικη φροντιδα και για να κανεις ενα παιδι πρεπει να ξεπουληθεις ολοκληρος...Δεν ειναι οτι δεν αξιζει να δωσεις χρηματα για αυτο τον σκοπο αλλα και ποσα χρηματα πια να δωσεις ρε κοριτσια?Δεν πρεπει η πατριδα μας να φροντιζει να γεννιουνται γερα παιδια.?..τι μας προσφερουν δηλαδη?Παρολαυτα σκεφτομαι να την κανω και αυτη την εξεταση αν και ειναι ακριβη...μονο και μονο επειδη μπηκε τωρα στο μυαλο μου να το δω και αυτο...

ysjfp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...