Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

β επιπεδου και αμνιοπαρακεντηση

Recommended Posts

Καλημερα σε όλους,

Ειμαι 40 χρονων και έγκυος για πρωτη φορα (μετα απο εξωσωματικη).Ειμαι 9 εβδομαδων.Εχθες ειχα παει στον γιατρο μου οπού μου είπε ότι πρεπει να κανω την αυχενική διαφανεια την 12η εβδομαδα και μετα να ξαναπαω σε αυτον την 17 εβδομαδα.Η ερωτηση μου είναι σε ποια εβδομαδα πρεπει να κανω την β επιπεδου και ποιος το αποφασιζει?Εννοω,στο κέντρο που θα παω να κανω την αυχενικη ,θα μου πουνε ποτε πρεπει να κάνω την β επιπεδου και την αμνιοπαρακεντηση?Δηλ.ο γιατρος που θα μου κάνει την αυχενικη θα μου συστησει να κάνω και τις άλλες δυο εξετασεις?Ξερω ότι η αμνιοπαρακεντηση δεν είναι υποχρεωτικη αλλά εγω την θεωρω υποχρεωτική για εμενα λόγω ηλικιας.

Το προβλημα μου είναι οτι μου φάνηκε λίγο μακρινό το ραντεβού με τον γιατρό μου στις 17 εβδομαδες.Δεν θα πρέπει μεχρι τότε να έχω κάνω β επιπεδου και να μου έχουν συστησει αμνιοπαρακεντηση?

Αν μπορουσε καποια να μου απαντησει , θα με βοηθουσε πολυ.

Διαφημίσεις

μην αγχωνεσαι οπως τα λεει ο γιατρος ειναι

β επιπεδου γινεται περιπου στην 22η μαζι με αμνιοπαρακεντηση που θεωρω σχεδον σιγουρο οτι θα κανεις λογω ηλικιας οπως λες

δε χρειαζεται λοιπον να πας στο γιατρο νωριτερα

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

ολα αυτα θα σου τα πει ο γιατρος και τα ραντεβου κλεινονται περιπου 1 μηνα πριν γιατι γινεται χαμος σε αυτα τα κεντρα

φανταζομαι οταν θα πας 17η εβδ θα κλεισετε και ραντεβου για β επιπεδου

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

καλημερα και με το καλο!! κοιτα επειδη πανω-κατω ειμαστε στην ιδια ηλικια θα σου πω εγω τι εκανα,στην 12 εκανα την αυχενικη στην 18 εκανα την αμνιοπαρακεντηση και στην 22 εκανα την β'επιπεδου

τωρα εαν καταλαβα καλα εννοεις οτι απο τωρα που πηγες στον γιατρο σουνα ξαναπας για ραντεβου στην 17 εβδομαδα παλι; τοτε πιστευω οτι ειναι πολυ μακρινο το ραντεβου σου,εμενα με παρακολουθει καθε 2 εβδομαδες

και δεν σε υποχρεωνει κανενας για το που θα πας για να κανεις τις εξετασεις σου,οι γιατροι προτεινουν μεν αλλα επιλεγεις εσυ εαν παλι εχεις εμπιστοσυνη στον γιατρο σου πας εκει που σου λεει

insekten-0042.gif

Διαφημίσεις

ευτυχως δεν εχω μονο εγω αυτες τις ανησυχιες. 40Μαρια ειμαι λιγο μικροτερη σου κ εγκυος στο πρωτο. θα κανω αυχενικη στις 20-25 κ αμνιο δν την γλυτωνω νομιζω. αλλα ο γιατρος μου μου συστησε αμνιο πριν τη β επιπεδου. αλλα κ εγω δεν ξερω τι να κανω τα σκεφτομαι ολα. ποτε ειναι μικορτερο το ρισκο που να την κανω κτλ κτλ. μαζι θα το φαμε το λουκι ασ αλληλοενημερωνμαστε για το καλυτερο αποτελεσμα

καλημερα και με το καλο!! κοιτα επειδη πανω-κατω ειμαστε στην ιδια ηλικια θα σου πω εγω τι εκανα,στην 12 εκανα την αυχενικη στην 18 εκανα την αμνιοπαρακεντηση και στην 22 εκανα την β'επιπεδου

τωρα εαν καταλαβα καλα εννοεις οτι απο τωρα που πηγες στον γιατρο σουνα ξαναπας για ραντεβου στην 17 εβδομαδα παλι; τοτε πιστευω οτι ειναι πολυ μακρινο το ραντεβου σου,εμενα με παρακολουθει καθε 2 εβδομαδες

και δεν σε υποχρεωνει κανενας για το που θα πας για να κανεις τις εξετασεις σου,οι γιατροι προτεινουν μεν αλλα επιλεγεις εσυ εαν παλι εχεις εμπιστοσυνη στον γιατρο σου πας εκει που σου λεει

γιουλα εχεις κατι να μοιραστεις για την εμπειρια σου στην αμνιο?πως ηταν?ο γιατρος σου καλος?

Καλησπέρα σας! Εγώ είμαι 38 και διανύω τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου, είναι το πρώτο μου μωρό....

Έκανα αυχενική στη 13η βδομάδα, αμνιοπαρακέντηση στη 18η και β' επιπέδου στην 22η....

Η αμνιοπαρακέντηση είναι μεταξύ 16ης και 20ης βδομάδας και η β' επιπέδου μεταξύ 22ης και 24ης...

Άρα μάλλον αμνιοπαρακέντηση θα σου κάνει τη 17η εβδομάδα που θα ξαναπάς...

Όμως μη διστάζεις για όλα αυτά να παίρνεις τηλέφωνο το γιατρό σου και να ρωτάς...

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

annaky: Χαιρομαι που μοιραζομαστε παρομοιες ανησυχιες και απ'οτι καταλαβα ειμαστε και κοντα στην εγκυμοσυνη μας.Αυτο που εμαθα τελικα για την αμνιο είναι οτι γινεται μεταξυ 16ης και 20ης.Πριν την 14η υπαρχει μεγαλος κινδυνος αποβολης.Το θεμα της αμνιο,φυσικα με εχει προβληματισει και εμενα πολυ.Χωρις να ειμαι 100% σιγουρη,πιστευω (δεν ειναι απαισιοδοξια,απλα εχω καταληξει εκει ύστερα απο ψαξιμο που έχω κανει)ότι και μονο το θεμα ηλικία είναι αρκετο για να μην δώσει και πολυ καλά αποτελεσματα η αυχενική.Εχω καταλαβει ότι βγαινει ένα αποτελεσμα με βαση το αυχενικο υγρο,το papp-A και την ηλικία.Οπότε για αυτο πιστευω ότι είναι σχεδον μονοδρομος για έμας τις πιο "ωριμες" μανουλες.Εγω εχω αποφασισει να πάρω το ρισκο προκειμενου να είμαι σιγουρη ότι έχω ένα υγιες μωρακι.Εχεις άρκετο χρονο να το ψαξεις και φυσικα να το συζητησεις και με τον συζυγο και με τον γιατρο σου.Σου ευχομαι καλη εγκυμοσυνη και περιμενουμε νεα σου.Εγω την αυχενικη την κανω 28/8.

babycakes: Με το καλό! Σε ευχαριστω πολύ για την απαντηση σου.Δεν ξερω πως ειχα κολλησει οτι την β επιπεδου την κάνουμε νωριτερα.Μαλλον μπερδευομουνα επειδη είχα ακουσει ότι η β επιπεδου γινεται τον 5ο μηνα και αυτο νομιζα οτι ειναι μόλις κλεισεις τον 4ο δηλ.την 17η εβδομαδα περιπου.Αλλα προφανως γινεται στον 6ο.Καλα δεν λεω?Ακομα μπερδευομαι με τις εβδομαδες και τους μηνες.

Αληθεια λεμε οτι αλλαζουμε μηνα καθε 4 εβδομαδες,έτσι δεν είναι?

LPpxp3?r=1281453722

Κι εγώ μπερδευόμουνα με τις εβδομάδες ώσπου γράφτηκα σε ένα σάιτ http://www.baby-gaga.com, όπου έβαλα την ΠΗΤ μου και από τότε κάθε βδομάδα μου στέλνει ένα newletter με τη φάση και την ανάπτυξη του μωρού μου κάθε βδομάδα.

Εγώ π.χ. ξέρω ότι αλλάζω βδομάδα κάθε Παρασκευή, όσο για το μήνα η ΠΗΤ σου είναι το τέλος άρα κάθε τέτοια ημερομηνία αλλάζεις μήνα...εμένα π.χ. είναι 29/10/10, άρα κάθε 29 του μήνα αλλάζω μήνα και μπαίνω στον επόμενο.

Ήθελα να σου πω και για τη αμνιοπαρακέντηση γιατί κι εγώ πέρασα μια φάση διλήμματος, παρόλο που η αυχενική μου ήταν άψογη, είχα δηλαδή τελική αυχενική μαζί με το παπέι 1:2800.

Όμως τελικά έκανα και την άμνιο και δεν το μετάνιωσα. Αφού ενημερώθηκα κατάλληλα, είδα ότι μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα από αυτήν. Υπάρχουν ακόμα και σύνδρομα εκτός από το ντάουν ή τα φανερά που δεν τα γνωρίζουμε και που είναι δευτερεύοντα και το να έχεις γνώση σημαίνει πάρα πολλα στη μετέπειτα διαπαιδαγώγηση του παιδιού σου σε περίπτωση που μπορεί να έχει κάτι πιο ελαφρύ.

Άσε που ησυχάζεις από ένα άγχος και τουλάχιστον έχει φύγει αυτό από πάνω σου...

Εμένα πήγαν όλα καλά, είναι πολύ απλή η άμνιο και όλα ήταν μια χαρά και με τα αποτελέσματα...Σου εύχομαι το ίδιο, να πάνε όλα τέλεια...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Διαφημίσεις

διαβασα πωσ ο ΜΟΝΟΣ τροπος για να αποκλειστει χρωμοσωματικη ανωμαλια ειναι η αμνιοπαρακεντηση τιποτα αλλο το β επιπεδου σε καλυπτει 60%.ρωτησα και το γιατρο μου που κανει αυτες τις εξετασεις.στην 3η εγκυμοσυνη σιγουρα θα κανω εφοσον εχω τι δυνατοτητα για να κανω γερο μωρο αν και ειμαι 32 ετων.και τα 500 ευρω δε μας περισσευουν.στην υγεια του παιδιου δεν το σκεπτομαι.ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ?

annaky: Χαιρομαι που μοιραζομαστε παρομοιες ανησυχιες και απ'οτι καταλαβα ειμαστε και κοντα στην εγκυμοσυνη μας.Αυτο που εμαθα τελικα για την αμνιο είναι οτι γινεται μεταξυ 16ης και 20ης.Πριν την 14η υπαρχει μεγαλος κινδυνος αποβολης.Το θεμα της αμνιο,φυσικα με εχει προβληματισει και εμενα πολυ.Χωρις να ειμαι 100% σιγουρη,πιστευω (δεν ειναι απαισιοδοξια,απλα εχω καταληξει εκει ύστερα απο ψαξιμο που έχω κανει)ότι και μονο το θεμα ηλικία είναι αρκετο για να μην δώσει και πολυ καλά αποτελεσματα η αυχενική.Εχω καταλαβει ότι βγαινει ένα αποτελεσμα με βαση το αυχενικο υγρο,το papp-A και την ηλικία.Οπότε για αυτο πιστευω ότι είναι σχεδον μονοδρομος για έμας τις πιο "ωριμες" μανουλες.Εγω εχω αποφασισει να πάρω το ρισκο προκειμενου να είμαι σιγουρη ότι έχω ένα υγιες μωρακι.Εχεις άρκετο χρονο να το ψαξεις και φυσικα να το συζητησεις και με τον συζυγο και με τον γιατρο σου.Σου ευχομαι καλη εγκυμοσυνη και περιμενουμε νεα σου.Εγω την αυχενικη την κανω 28/8.

babycakes: Με το καλό! Σε ευχαριστω πολύ για την απαντηση σου.Δεν ξερω πως ειχα κολλησει οτι την β επιπεδου την κάνουμε νωριτερα.Μαλλον μπερδευομουνα επειδη είχα ακουσει ότι η β επιπεδου γινεται τον 5ο μηνα και αυτο νομιζα οτι ειναι μόλις κλεισεις τον 4ο δηλ.την 17η εβδομαδα περιπου.Αλλα προφανως γινεται στον 6ο.Καλα δεν λεω?Ακομα μπερδευομαι με τις εβδομαδες και τους μηνες.

LPpxp3?r=1281453722

ΤΟ papp-A αλλωστε ειναι στατιστικο αλλωστε.τιποτα σιγουρο.και κατι ακομη κοριτσια συμβουλη παρακολουθειτε την εγκυμοσυνη σας σε γιατρο που κανει β επιπεδου σου δινει καθε φορα ενα χαρτι με μετρησεις αν αναπτυσεται ανα΄λογα με τη βδομαδα που εισαι.αν ειναι μεσα στα ορια που εχει βγαλει ο νικολαιδης.σας το ΄λεω γιατι στο πρωτο μου οτι να ειναι στο δευτερο 2-3 σελιδες καθε φορα με την υπογραφη του.αλλη σιγουρια εχεις.βρειτε τετοιου ιατρους.μη μας παραμυθιαζουν μονο αυχενικη και β επιπεδου μας στελνουν.ας πανε να εκπαιδευτουν και να παρακολουθουν σωστα μια εγκυμοσηνη οπως στην ευρωπη

LPpxp3?r=1281453722

ναι κ εγω το καταλαβα ειμαστε πολυ κοντα στην εγκυμοσυνη:) . ναι κ εγω προσπαθω πια να ξμην το βλεπω ως προβλημα να το δω ψυχραιμα. ευχομαι να μας πανε ολα καλα Μαρια. θα τα λεμε ανελλειπως.

γεια σας κορίτσια!

εγώ στην κόρη μου έκανα αμνιο αναγκαστικά λόγω προβλημάτων που εμφανίστηκαν στην β επιπέδου. δεν είχα πρόβλημα με την ηλικία μου τότε ήμουν 26 απλώς διευκρινίζω γιατί δεν έκανα εξ αρχής αμνιο!

ο γιατρός μου είναι σε δημόσιο. από την αρχή μου έλεγε ότι μαζί παρακολουθούμε με τους υπέρηχους ότι όλα πάνε καλά ότι το μωρό μεγαλώνει η καρδιά του χτυπάει και τέτοια βασικά.μου είχε πει είμαι γυναικολόγος μιαιυτήρας (το σκότωσα λίγο!!) και ογκολογος δεν είμαι ειδικός στους υπέρηχους θα πηγαίνεις στους ειδικούς για συγκεκριμένους και ειδικούς υπέρηχους! όταν χρειάστηκε να κάνω την αμνιο πήγα σε ιδιωτικό και την έκανα. βέβαια βρήκα γνωστό γυναικολόγο που μου συνέστησε με ποιον να την κάνω και ήταν μέσα στην όλη διαδικασία και αυτός και η μαία του οι οποίοι όμως μονο παρακολουθούσαν!σαν διαδικασία δεν είναι επίπονη σωματικά εγώ βέβαια λόγω των προβλημάτων το πέρασα δύσκολα ψυχολογικά αλλά ειλικρινά δεν ήταν κάτι τόσο τραγικό όσο το περίμενα!!αντιθέτως!!!σου βγάζει σίγουρα αποτελέσματα τουλάχιστον σε σύγκριση με τις άλλες εξετάσεις (υπέρηχους)!αυτό είναι λίγο καθυσηχαστικό!

omjTp3.png?tH8o0iKJ

sYOtp3.png?irNZPRKv

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Και εγώ έκανα αμνιο την 26 εβδομάδα (μετά από ευρήματα στον υπέρηχο 2ου επιπέδου) και ήμουν 27 ετών τότε. Πρέπει να πώ πως για κοπέλες άνω των 35 η αμνιο είναι ουσιαστικά αναγκαστική. Αλλά οι νεότερες καλό είναι να την αποφεύγουν γιατί παρ ότι τώρα πια υπάρχουν πολλοί και καλοί γιατροί ενέχει πάντα κινδύνους. Εγώ τώρα ελπίζω να την αποφύγω (είμαι 31). Ο γιατρός μου λέει πως λόγω του ιστορικού της προηγούμενης εγκυμοσύνης μου μαλλον θα κάνω, αλλά εγώ θα ήθελα να το αποφύγω.

Για την ιστορία, στην πρώτη μου εγκυμοσύνη βρήκαν πρόβλημα στα πόδια του μικρού μου και μου είπαν να κάνω ένα κάρο εξετάσεις για να δούμε αν έχει και κάποια άλλη ανωμαλία το μωρό. Όλες οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές τα προβλήματα συνεχίστηκαν (παρουσίασα μεγάλη αύξηση των αμνιακών υγρών). Τελικά γέννησα με καισαρική. Ο μικρός μου πέρα από το πρόβλημα στα πόδια του έιναι μια χαρά. Αλλά και στα ποδαράκια του κάναμε εγχήρηση όταν ήταν 6 μηνών και τώρα πια είναι όπως όλα τα παιδιά!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

40ΜΑΡΙΑ κούκλα μου, είμαι επίσης 40 και κάτι και μόλις πριν 4 μήνες έκανα το πρώτο μου παιδάκι. Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου κορίτσι μου. Ειδικά για εμάς τις μελαμομαμάδες είναι αλλιώς τα πράγματα.... Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Τα κορίτσια είναι πολύ σωστά σχετικά με τις εβδομάδες που γίνονται οι εξετάσεις. Αναφορικά με την αμνιο θα ήθελα να σου πω να μην το σκεφτείς καθόλου και να την κάνεις οπωσδήποτε. Και μην αγχωθείς αν τυχόν τα αποτελέσματα σε papp-A και Alpha Test δεν βγουν καλά. Η άμνιο και ΜΟΝΟ η άμνιο θα δείξουν τι συμβαίνει. Και μην φοβάσαι καθόλου. Ότι χρειαστείς μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου....

Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε! ! !:rolleyes:

• 4 months later...
γεια σας κορίτσια!

εγώ στην κόρη μου έκανα αμνιο αναγκαστικά λόγω προβλημάτων που εμφανίστηκαν στην β επιπέδου. δεν είχα πρόβλημα με την ηλικία μου τότε ήμουν 26 απλώς διευκρινίζω γιατί δεν έκανα εξ αρχής αμνιο!

ο γιατρός μου είναι σε δημόσιο. από την αρχή μου έλεγε ότι μαζί παρακολουθούμε με τους υπέρηχους ότι όλα πάνε καλά ότι το μωρό μεγαλώνει η καρδιά του χτυπάει και τέτοια βασικά.μου είχε πει είμαι γυναικολόγος μιαιυτήρας (το σκότωσα λίγο!!) και ογκολογος δεν είμαι ειδικός στους υπέρηχους θα πηγαίνεις στους ειδικούς για συγκεκριμένους και ειδικούς υπέρηχους! όταν χρειάστηκε να κάνω την αμνιο πήγα σε ιδιωτικό και την έκανα. βέβαια βρήκα γνωστό γυναικολόγο που μου συνέστησε με ποιον να την κάνω και ήταν μέσα στην όλη διαδικασία και αυτός και η μαία του οι οποίοι όμως μονο παρακολουθούσαν!σαν διαδικασία δεν είναι επίπονη σωματικά εγώ βέβαια λόγω των προβλημάτων το πέρασα δύσκολα ψυχολογικά αλλά ειλικρινά δεν ήταν κάτι τόσο τραγικό όσο το περίμενα!!αντιθέτως!!!σου βγάζει σίγουρα αποτελέσματα τουλάχιστον σε σύγκριση με τις άλλες εξετάσεις (υπέρηχους)!αυτό είναι λίγο καθυσηχαστικό!

θα ηθελα το ονομα του γιατρου που πηγες για αμνιο. ψαχνω καποιον πολυ καλο που να ειναι εμπειρος και καλος!

www.childιt.gr where parents smile like children!

40ΜΑΡΙΑ κούκλα μου, είμαι επίσης 40 και κάτι και μόλις πριν 4 μήνες έκανα το πρώτο μου παιδάκι. Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου κορίτσι μου. Ειδικά για εμάς τις μελαμομαμάδες είναι αλλιώς τα πράγματα.... Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Τα κορίτσια είναι πολύ σωστά σχετικά με τις εβδομάδες που γίνονται οι εξετάσεις. Αναφορικά με την αμνιο θα ήθελα να σου πω να μην το σκεφτείς καθόλου και να την κάνεις οπωσδήποτε. Και μην αγχωθείς αν τυχόν τα αποτελέσματα σε papp-A και Alpha Test δεν βγουν καλά. Η άμνιο και ΜΟΝΟ η άμνιο θα δείξουν τι συμβαίνει. Και μην φοβάσαι καθόλου. Ότι χρειαστείς μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου....

μπορεις να μου συστησεις καποιον πολυ καλο γιατρο για αμνιο και μονο?

www.childιt.gr where parents smile like children!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...