Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Irnadi μου, μόλις μπορέσω, θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε!!! Θέλω να μου δώσεις λίγη από την ηρεμία που είχες στην εγκυμοσύνη σου. Καλά μου ξεκίνησε βέβαια, αλλά πρέπει να κάνω κάτι για να την κρατήσω έτσι!!!!

Μανίνα μου, έχω γιατρό την Αγγελική Μπουζάκη. Την ίδια έχει και η irnadi και γέννησε με vbac.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα κοριτσια!!!anti1980 συγχαρητηρια:D και ευχομαι να εχεις τον τοκετο αλλα και το μωρακι που ονειρευεσαι!!!!:D:D:D:D:D:D:D

σε οτι αφορα τη λιστα νομιζω οτι ειναι ωραιο να γραφουμε τις ωρες προσπαθειας και τον γιατρο ωστε να μαθαινουμε η μια απο την εμπειρια της αλλης;)

μανινα 20 ωρες;;;:confused::confused::roll:και πονουσες;;;αν επιτρεπεται φυσικα γιατι δεν εγινε φ.τ;εισαι ευχαριστημενη απο τον γιατρο σου;;με ποιο μαιευτηριο συνεργαζεται;ειναι ο μονος απο αθηνα,μου φαινεται θα δυσκολευτω να βρω γιατρο γιατι θελω να ειναι και σε δημοσιο μαιευτηριο...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Irnadi μου, μόλις μπορέσω, θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε!!! Θέλω να μου δώσεις λίγη από την ηρεμία που είχες στην εγκυμοσύνη σου. Καλά μου ξεκίνησε βέβαια, αλλά πρέπει να κάνω κάτι για να την κρατήσω έτσι!!!!

Πολύ ευχαρίστως!

Θα περιμένω πως και πως!!!!!!!!!

YBsep2.png

0VTqp2.png

καλημερα κοριτσια!!!anti1980 συγχαρητηρια:D και ευχομαι να εχεις τον τοκετο αλλα και το μωρακι που ονειρευεσαι!!!!:D:D:D:D:D:D:D

σε οτι αφορα τη λιστα νομιζω οτι ειναι ωραιο να γραφουμε τις ωρες προσπαθειας και τον γιατρο ωστε να μαθαινουμε η μια απο την εμπειρια της αλλης;)

μανινα 20 ωρες;;;:confused::confused::roll:και πονουσες;;;αν επιτρεπεται φυσικα γιατι δεν εγινε φ.τ;εισαι ευχαριστημενη απο τον γιατρο σου;;

Ξεκίνησα με σπάσιμο νερών και ελαφρείς αλλά τακτικούς πόνους 8-9 το βράδυ. Είδα αρκετό αιματάκι και πήγα μετά από λίγη ώρα μαιευτήριο. Τα ξημερώματα δυνάμωσαν οι πόνοι, γίνανε και τακτικοί, αλλά η η διαστολή εκεί κολλημένη στο 1 δάχτυλο. Κατά τις 5 ήρθε η μαία μου και μετά από 2-3 ώρες σταμάτησαν εντελώς οι πόνοι, μάλλον γιατί ο μπέμπης γύρισε σε οπίσθια προβολή (κοίταγε την κοιλιά μου), άλλαζα συνεχώς στάσεις αλλά τίποτα. Κατά τις 12 ήρθε ο γιατρός μου (άργησε γιατί είχε χειρουργείο στο Λητώ και αυτό με απογοήτευσε λιγάκι, επίσης το ότι δεν με άφησε να σηκωθώ να κάνω βόλτες). Με χίλια παρακάλια μου έβαλε μικρή δόση οξυτοκίνης για να ξαναξεκινήσουν οι ωδίνες, Ξαναξεκίνησαν, ζήτησα και μου έβαλαν μόνο το καθετηράκι της επισκληριδίου για να το έχω έτοιμο σε περίπτωση καισαρικής, μετά από 2-3 ώρες η διαστολή κολλημένη στο 1,5 δάχτυλο, το μωρό πολύ ψηλά, ο τράχηλος είχε λεπτύνει μόνο κατά 75% (και φανταστείτε ότι έχω ήδη έναν φ.τ. στο ενεργητικό μου), αλλοιώσεις παλμών με πολύ αργή επαναφορά με τη χρήση μάσκας οξυγόνου και γύρισμα στα αριστερά, κλείσιμο εντελώς του ορού με την οξυτοκίνη, οι πόνοι δυνατοί και τακτικοί, συνέχιζαν οι αλλοιώσεις (στο 50) χωρίς να επανέρχονται γρήγορα, και χωρίς να συνοδεύονται από εμπέδωση του εμβρύου, σύζυγος και εγώ φοβηθήκαμε για τον μπέμπη, ο γιατρός με άφηνε αν ήθελα να προσπαθήσω λίγο ακόμα, εγώ φοβόμουν πια πολύ γιατί είχαν περάσει τόσες ώρες χωρίς εξέλιξη (κάθε 3ωρο μου έδιναν αντιβίωση στον ορό για να αποφύγουμε τη μόλυνση λόγω σπασμένων νερών από το προηγούμενο βράδυ) με ξαναέλεγξαν για τη διαστολή και εμπέδωση, καμία εξέλιξη, και μόλις ελευθερώθηκε χειρουργείο είχε πάει 5.30 το απόγευμα, όπου και αντίκρυσα τον πιο γλυκό μπέμπη του κόσμου! Αυτά εν τάχει, η ιστορία έχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες...

Εντιτ για να προσθέσω ότι παρόλο που ο μπέμπης ήταν μόνο 36 εβδομάδων και 2 ημερών και μόνο 2450, δεν μπήκε καθόλου στη μονάδα παρακολούθησης, ήταν υγιέστατος, έκλαψε και θήλασε αμέσως και δεν παρουσίασε καθόλου ταχύπνοια, πράγμα σύνηθες με τα μωράκια άμεσης καισαρικής.

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

μανινα 20 ωρες;;;:confused::confused::roll:και πονουσες;;;αν επιτρεπεται φυσικα γιατι δεν εγινε φ.τ;εισαι ευχαριστημενη απο τον γιατρο σου;;με ποιο μαιευτηριο συνεργαζεται;ειναι ο μονος απο αθηνα,μου φαινεται θα δυσκολευτω να βρω γιατρο γιατι θελω να ειναι και σε δημοσιο μαιευτηριο...

Υπάρχει ο Ροσόλυμος σε δημόσιο μαιευτήριο, κάποια κοπέλα από εδώ έκανε επιτυχή vbac στο Ελενα.

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Διαφημίσεις

Πιστεύω πως ακόμα και οι ώρες δεν είναι ενδεικτικές... Ακόμα και στους φ.τ. άλλη "παιδεύεται" 10 ώρες κι άλλη 2.

Έχει πράγματι σημασία π.χ. αν ήταν .... 7 ή 5 ή 15 ;

Επίσης.... αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τις παραπανήσιες πληροφορίες από εμένα (να μην ξανακάνω quote... γιατί την τελευταία φορά .... γράφαμε μαζί με μια άλλη κοπέλα και μπλέχτηκαν τα quote... :lol: )

Η ύπαρξη των γιατρών ίσως βοηθά κάποια μέλη να βρίσκουν άμεσες πληροφορίες.

Για τα υπόλοιπα... ας επιλεγούν οι πληροφορίες που να είναι απαραίτητες (για να μη φορτώνεται πολύ η λίστα).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

...Με χίλια παρακάλια μου έβαλε μικρή δόση οξυτοκίνης για να ξαναξεκινήσουν οι ωδίνες, Ξαναξεκίνησαν, .........

Να σε ρωτήσω κάτι....

επιτρέπεται η οξυτοκίνη σε vbac;;;; :?:

Ο γιατρός μου μου το είχε ξεκόψει πως δε μπορεί με κανένα τρόπο να χορηγήσει φάρμακα για να "βοηθήσει" τη διαδικασία.... :roll:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Με βάση τα πρωτόκολλα νομίζω πως όχι. Πρόσφατα, όμως, μια γνωστή μου ρώτησε το γυναικολόγο της για vbac και της είπε ότι γίνεται με πρόκληση στην 38η για να μη μεγαλώσει πολύ το μωρό!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Επιτρέπεται από όσο γνωρίζω μόνο σε μία "μικροδόση", και μόνο για να βοηθήσεις έναν τοκετό που έχει ήδη αρχίσει και όχι φυσικά για να κάνεις πρόκληση. Εννοείται με παρακολούθηση από καρδιοτοκογράφο και κλείσιμο του ορού μόλις ξαναξεκινήσουν οι συσπάσεις....Αυτά μου είχε πει ο γιατρός μου και διαβάζοντας και στο babycenter (αμερικάνικο φόρουμ) γίνεται και στην Αμερική...

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Περίμενα όλο το Σαββατοκύριακο να μπω και να σας πω τα νέα μου!!!!

ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ!!!!!!!!!!!!:-D:grin::-D

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!!!!

Βάλτε και εμένα στη λίστα…;) Π.Η.Τ. 27.10.2011

:DDDDDDD Μπράβο! Καλή εγκυμοσύνη!

Διαφημίσεις

Anti συγχαρητήρια!!!!Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά και σίγουρα θα πάνε αν έχεις την Αγγελική στο πλευρό σου.......Δεν την γνωρίζω προσωπικά αλλά νομίζω πως η γυναίκα πραγματικά "το έχει"!!!

Εγώ περιμένω με ανυπομονησία να αγκαλιάσω το κοριτσάκι μου .............

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Ευχαριστώ για την πληροφορία! :D

Καλησπέρα κι απο μένα. Πρώτα απ' όλα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην anti1980 για τα υπέροχα νέα. Χαίρομαι να βλέπω τη λίστα μας να μεγαλώνει!!! Όσο για τα κορίτσια που πλησιάζει η ημερομηνία τους, ήθελα να πω πως οι σκέψεις μου είναι μαζί τους και είμαι σίγουρη πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά γι' αυτές και τα μωράκια τους. Εμπιστευτείτε το σώμα σας και τις οδηγίες του γιατρού σας και προσπαθήστε να αποβάλλετε όποιο άγχος και φόβο. (Αν έχετε δηλαδή, που μακάρι να μην είναι έτσι)

Έχω ηδη αρχίσει να δέχομαι τα πρώρα αρνητικά σχόλια από το περιβάλλον μου για την συγκεκριμένη επιλογή μου, τα οποία γίνονται κυρίως λόγω άγνοιας αλλά δεν παύουν να μου προκαλούν θλίψη. Θέλω θετικές σκέψεις και όχι αρνητισμό και πραγματικά με βοηθάει το γεγονός ότι μπορώ να μπω εδώ και να τα πω σε σας που ξέρω ότι θα με καταλάβετε. :)

hmzPp2.png 

Μπράβο anti! Καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι και να τη χαρείς!!! Σε ζηλεύω λίγο(με την καλή έννοια πάντα!) που έχεις την Αγγελική από την αρχή γιατί πραγματικά σε κάνει και νιώθεις ασφαλής. Εγώ πήγα αφού ήμουν ήδη 29 εβδομάδων και ως τότε πραγματικά βασανιζόμουν στη σκέψη και μόνο της επαναληπτικής καισαρικής...Τεσπα τώρα όλα καλά και εύχομαι πραγματικά και σε εσένα τα καλύτερα!!!!

Διαφημίσεις

Έχω ηδη αρχίσει να δέχομαι τα πρώρα αρνητικά σχόλια από το περιβάλλον μου για την συγκεκριμένη επιλογή μου, τα οποία γίνονται κυρίως λόγω άγνοιας αλλά δεν παύουν να μου προκαλούν θλίψη

ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ! Κάποιοι έχουν άγνοια, κάποιοι ζηλεύουν που έχεις τα κότσια και το κάνεις, και γενικά πολύς κόσμος είναι με την κακία στο στόμα. Εγώ όχι μόνο δε θα πω ότι θα προσπαθήσω για φυσιολογικά, αλλά αν δεν κλείσω 5ο μήνα δεν πρόκειται να πω ότι είμαι έγκυος.

Έχω ηδη αρχίσει να δέχομαι τα πρώρα αρνητικά σχόλια από το περιβάλλον μου για την συγκεκριμένη επιλογή μου, τα οποία γίνονται κυρίως λόγω άγνοιας αλλά δεν παύουν να μου προκαλούν θλίψη. Θέλω θετικές σκέψεις και όχι αρνητισμό και πραγματικά με βοηθάει το γεγονός ότι μπορώ να μπω εδώ και να τα πω σε σας που ξέρω ότι θα με καταλάβετε. :)

Δεν χρειάζεται να λες ούτε να δίνεις εξηγήσεις σε κανέναν!!! Εγώ τον μεγάλο καβγά τον είχα στην αρχή με τη μαμά μου και για να ησυχάσω από όλη τη μουρμούρα πραγματικά είπα ότι θα ξανακάνω καισαρική. Μέσα μου όμως με έτρωγε γιατί ήξερα και ξέρω ότι το vbac είναι η καλύτερη επιλογή για το μωρό και για μένα!!! Το μόνο λοιπόν που της είπα και ευτυχώς το κατάλαβε είναι ότι από τις 21/3 που ήταν η προγραμματισμένη καισαρική ως τις 5/4 που μου δίνει περιθώριο η γιατρός με την οποία θα κάνουμε την προσπάθεια για το vbac είναι 2 εβδομάδες...Γιατι να γεννηθεί το μωράκι μου πριν την ώρα του;; Ευτυχώς τώρα με στηρίζει και κατάλαβε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στη διαδικασία. Αλλά μπήκα σε όλο αυτό το θέμα να δωσω εξηγήσεις και να την πείσω γιατί είναι η μάνα μου και καταλαβαίνεις... Δεν το κάνω για κανέναν άλλο...Αυτό που με ενδιεφερε από την αρχή ήταν η συμπαράσταση του άντρα μου και ευτυχώς την έχω και με το παραπάνω!!! Μην ακούς κανέναν λοιπόν!!!

Anti μπραβο!:-)

Συγχαρητήρια,απόλαυσε όσο μπορείς την εγκυμοσύνη σου και όλα θα πάνε τέλεια!

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

anti1980;;;;;:shock::-D:D :D :D

Ατιμούτσικο....μου την έκανες.....δε με περίμενες λιγάκι;!:rolleyes::cool:

ΧΕχε!!!Όταν διάβασα τα νέα σου, ένα χαμόγελο...να κάπως έτσι :D πάγωσε στα χείλη μου!!!!!!!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άντε και σε μας τις λεύτερες!!! (τρόπος του λέγειν):lol:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

συγχαρητηρια και απο μενα anti!!!

ευχομαι να παρουμε γρηγορα σειρα κ οι επομενες,κ μετα να κανονισουμε οοολες μαζι με τα μωρακια μας να συναντηθουμε κ να διηγουμαστε τις ιστοριες τοκετου μας(επιτυχημενες vbac ή οχι,σιγουρα παντως προσπαθειες!)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ!!!!!:-D:grin::-D

Elenanikou και εγώ χαίρομαι πολύ που έχω την Αγγελική για γιατρό μου. Και εσύ τυχερή είσαι και ας τη βρήκες λίγο αργότερα…:!::!:

Εύχομαι στις κοπέλες που περιμένουν μέρα με τη μέρα να γεννήσουν, να πάνε όλα τέλεια!!! Σας στέλνω θετική ενέργεια!!!!:wink:

Wonderland, μην ασχολείσαι με κανέναν. Εσύ είσαι έγκυος, εσύ κουβαλάς τη ψυχούλα που σε διάλεξε για μανούλα, μέσα στη κοιλιά σου, εσύ θα περάσεις ότι είναι να περάσεις. Οι άλλοι ξέρουν μόνο να μιλάνε και να το παίζουν έξυπνοι… Μη λες τίποτα και μην στενοχωριέσαι γιατί δε κάνει… Αν έχεις τον άντρα σου μαζί σου όλοι οι υπόλοιποι περισσεύουν.

Ζαχαρένια μου???? χιχιχι!!!!:mrgreen::lol::lol: Δε κρατήθηκα μωρέ είδες???? Άντε βάλτε την τούρμπο ταχύτητα για να είσαι τουλάχιστον κοντά με εμένα!!!

Αχ βρε κορίτσια… Πόσο πολύ μου λείπει η yogamama… λείπει η γραφή της από αυτό το θέμα... Που είσαι ρε Ασπασάκι τώρα που σε χρειάζομαι και εγώ???:confused::confused:

0sShp3.png

PGnvp2.png

anti1980 Συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!

Δεν μπορω συγκυνουμαι πολυ οταν ακουω εγκυμοσύνες!!!

Να ειστε ολες καλα και να προσεχετε εσς και τα μωρακια σας!, ολες μαζι πιστευω οτι θα καταφερουμε τουλαχιστον στο ψυχολογικο κομματι να κερδισουμε ολους τους αρνητικους παράγοντες.

Wonderland Μπράβο σου που ειχες την δυναμη να παραιτηθεις απο τον γιατρό σου! Καιγω ειχα αλλαξει γιατρο στον 9ο μηνα γιατι ο πρωτος μεκανε να κλαιω μετα απο καθε επισκεψη. Είχα καποια παραπανω κιλα και με προσβαλε διαρκως για το βαρος μου σε καθε επισκεψη, με αποτελεσμα να μας ακουμε ολοι στην αιθουσα αναμονης και να θελω να με καταπιει η γη. Και να φανταστειτε οτι πειρα μονο 6 κιλα σε ολη την εγκυμοσύνη, φοβομουν να γεννησω μαζί του. Αυτος σιγουρα με πιγαινε για καισαρικη, τον αλλαξα αλλα δεν γλυτωσα την καισαρικη :(.

Γιαυτό τωρα ψαχνω λεπτομερως εδω και 5 μηνες να βρω εναν γιατρό, ελπίζω να τον βρώ. Wonderland έχεις βρεί γιατρό? εισαι απο Αθήνα?

Κουραγιο κοριτσια και να μην ανεχετείτε κανεναν !@#!@$# να κανει οτι θελει με την ψυχολογια σας, Αν σας τυχει κατι τέτοιο αλλαξτε τον. Τ ωραια μας λεφτακια θα τον κανουν ποιο πλουσιο και θα εχουμε υποστει και ψυχολογικο πολεμο.!!

Καλημέραααααααα!!!

anti1980, το τούρμπο έχουμε βάλει!!!:mrgreen::lol:

Αν τα καταφέραμε/ουμε θα'χουμε περίπου 2 βδομάδες διαφορά (σύμφωνα με τις ΠΗΤ)!!!!!!!!!!

Προς όλες τις κοπέλες:μην σχολείστε με κανένα. Προσωπικά σταμάτησα να το συζητάω και αν με το καλό μείνω έγκυος και με ρωτάνε, θα λέω ότι θα μπω για κ.τ. απλά αφού ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός.

Το πόβλημά μου εμένα είναι ο γιατρός...το σημαντικότερο δηλαδή (πέρα του να πάνε όλα καλά).

Ξαναλέω λοιπόν, γιατί μπήκαν νέες κοπέλες, αν ξέρει καμιά κοπέλα στο Ηράκλειο Κρήτης που να έκανε vbac ας με ενημερώσει παρακαλώ!:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...