Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Βασικά, ο σύζυγος μου λέει ότι είμαι προκατειλημέννη μέ όλο το θέμα.

Σκέφτηκα, τώρα που θα πάω να κάνω την αυχενική να τον "βάλω" ;)κάτω τον

γιατρό και να του κάνω ερωτήσεις αχετικά με vbac(για να δω αν έχει και εμπειρία

πάνω στο θέμα)

Μετά να κλείσω ραντεβού και με ένα άλλο γιατρό(που έχω διαβάσει εδώ στο forum)

να του κάνω τις ίδιες ερωτήσεις ώστε να κρίνω που να συνεχίσω!!!!:idea:

Κορίτσια, εσείς που έχετε εμπειρία, τι πρέπει να ρωτήσω???:confused:

κική μου μαλλον δεν θέλει να προσπαθησει κάν για φυσιολογικά..

για ερωτήσεις δεν ξέρω τι να σου προτεινω πάντως ενας σωστός γιατροσ θα σε ακουσει..

εγώ θα αλλάζα γιατρο να σε πω γιατι πολυ κατηγορηματικη η απαντηση του αλλά και αν έβλεπα πραγματα που δεν μου αρεσαν...

αληθεια καισαρική ποσο παιρνει ?? πιο πολλά απο φυσιολογικα ?? σε ρωτάω γιατι και μενά μου ελεγαν πως με εκανε καισαρική για τα λεφτά κατι που δεν ισχυει φυσικά μιας και επερνε μονο 100 ευρω πιο πανω απο το φυσιλογικο και αυτα ήταν για τον βοηθο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πάνω στο θέμα)

Θα συμφωνήσω με την polina. Δε θα σε παει για φτ αλλα ίσως σου πει οτι θα σε παει και τελευταία στιγμή όπως και σε μενα κτ:-(

44lBp2.png

rvtOp2.png

Γεια σας κορίτσια. Διανύω την 5η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και ενώ η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε καισαρική (λόγο ισχιακής προβολής) θέλω αυτή την φορά να το τολμήσω για φυσιολογικό τοκετό εφόσον πάνε όλα καλά.

Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για την Αγγελική Μπουζάκη και αποφάσισα οτι θέλω να με αναλάβει. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οτι το ιατρείο της είναι στις Σέρρες αλλά πως παρακολουθεί γυναίκες στην Θεσσαλονίκη? Βρήκα ενα τηλέφωνο για τις Σέρρες, εκεί πρέπει να πάρω για να κλείσω ραντεβού? Ξέρετε σε ποια κλινική ξεγεννάει?

Σας παρακαλώ αν γνωρίζει κάποια κοπέλα ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ.

Polina δεν ειμαι εγκυος, γέννησα πριν ενα μηνα !

Απλα ψαχνόμαι απο τωρα για το επομενο και ειμαι αισιόδοξη παρότι ζω στην επαρχία...

Για την Μπουζακη εχω μπερδευτεί και εγω, νόμιζα ειναι Θεσσαλονίκη και σκεφτόμουν μήπως πήγαινα εκεί απο Γιαννενα, αλλα αν ειναι στις Σέρρες δε γινεται..

Μήπως κάποια κοπέλα που γεννησε μαζι της μπορει να μας πει;

Όσον αφορά το δημόσιο, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο πως θα προσπαθήσει κος κοπέλα για vbac, λιγότερα έξοδα θα ηταν για τη δημόσιο υγεία ένας φ.τ παρά μια κ.τ. ,!!

Μήπως να βάλουμε ιδέες στον Αδωνη;;; :D:D

CAzNp2.png

Απλα ψαχνόμαι απο τωρα για το επομενο και ειμαι αισιόδοξη παρότι ζω στην επαρχία...

aaaaaaaa καλοφώτιστο και καλότυχο να έιναι!!!

καλά κάνεις και ψάχνεσαι έτσι ώστε να εισαι προετοιμασμένη για το επομένο μπεμπέ..

όσο για τον κυρ αδωνη όντως μηπως να του στέλναμε κάνα μυνηματάκι?? χεχε

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ Πολινακι! Και σε εσένα εύχομαι τα καλύτερα!

Ποτε ειναι η ΠΗΤ σου;

Αν το άκουγε ο Αδωνις( καλα με ι γράφεται;;;) σίγουρα θα έκανε τα πάντα για να γίνονται vbac στα δημόσια! Πρεπει να ψάξουμε πως θα επικοινωνήσουμε μαζι του χαχα

CAzNp2.png

κική μου μαλλον δεν θέλει να προσπαθησει κάν για φυσιολογικά..

για ερωτήσεις δεν ξέρω τι να σου προτεινω πάντως ενας σωστός γιατροσ θα σε ακουσει..

εγώ θα αλλάζα γιατρο να σε πω γιατι πολυ κατηγορηματικη η απαντηση του αλλά και αν έβλεπα πραγματα που δεν μου αρεσαν...

αληθεια καισαρική ποσο παιρνει ?? πιο πολλά απο φυσιολογικα ?? σε ρωτάω γιατι και μενά μου ελεγαν πως με εκανε καισαρική για τα λεφτά κατι που δεν ισχυει φυσικά μιας και επερνε μονο 100 ευρω πιο πανω απο το φυσιλογικο και αυτα ήταν για τον βοηθο...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Ναι μου πήρε 200€ παραπάνω με απόδειξη.

Εγώ πάντως έκλεισα ραντεβού σε ένα άλλο γιατρό την Τετάρτη.

Θα πάω και θα δω!!!!!

Να δω τι θα κάνω που έχω την αυχενική την άλλη εβδομάδα!!!!!:?

20/05/2011 - 25/07/2014

Καινούργια Κεφάλαια στην Ζωή μου!

Τα Καλύτεραααααα!!!!!!!!!!

Ευχαριστω πολυ Πολινακι! Και σε εσένα εύχομαι τα καλύτερα!

Ποτε ειναι η ΠΗΤ σου;

Αν το άκουγε ο Αδωνις( καλα με ι γράφεται;;;) σίγουρα θα έκανε τα πάντα για να γίνονται vbac στα δημόσια! Πρεπει να ψάξουμε πως θα επικοινωνήσουμε μαζι του χαχα

η ΠΗΤ παίζει..

επειδη δεν ειχα σταθερη περιοδο και ωορεξια και δεν ξέραμε ποτε εποιασα..

με την περιοδο πάει μεχρι 12 μαρτιου ομως με τις μετρήσεις του παιδιου πάει 15 μέρες νωρίτερα..

οποτε ο γιατρος μου οπως το υπολογισε με τις τελευταιες μετρήσεις μου είπε πως μεχρι 1.3 θα έχω γεννησει..

πάνω στο θέμα)

Λοιπόν, να σου πώ εγώ τη "λίστα" με τις ερωτήσεις μου (τις έκανα στον ακατανόμαστο πρώην γιατρό μου, και στους 2 καινούργιους που είδα πριν καταλήξω):

α) Αν θεωρεί τη vbac μια ασφαλή επιλογή (πχ. με τον πρώην εδώ τελείωσε η κουβέντα γιατί μου άρχισε την τρομοκρατία). Τί ποσοστό επιτυχίας υπάρχουν γενικά, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και με τί πιθανότητες;

β) Εάν θέτει προϋποθέσεις για να αναλάβει (πχ. μεσοδιάστημα μεταξύ κυήσεων, μέγεθος μωρού κλπ.). Αν και κατά πόσο περιμένει μετά την ΠΗΤ.

γ) Εάν έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος vbac, πόσες και με τί ποσοστό επιτυχίας.

Επίσης, μια καλή συμβουλή που μου είχαν δώσει εμένα είναι να μην το παίξεις σούπερ ενημερωμένη, γιατί τότε υπάρχει περίπτωση απλά να σου πει αυτά που θες να ακούσεις και να στα γυρίσει αργότερα...Κάνε τις ερωτήσεις σου όσο πιο χαλαρά μπορείς...Πρέπει αυτός να πείσει εσένα και όχι εσύ εκείνον :wink:

Για την Μπουζακη εχω μπερδευτεί και εγω, νόμιζα ειναι Θεσσαλονίκη και σκεφτόμουν μήπως πήγαινα εκεί απο Γιαννενα, αλλα αν ειναι στις Σέρρες δε γινεται..

Μήπως κάποια κοπέλα που γεννησε μαζι της μπορει να μας πει;

Όσον αφορά το δημόσιο, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο πως θα προσπαθήσει κος κοπέλα για vbac, λιγότερα έξοδα θα ηταν για τη δημόσιο υγεία ένας φ.τ παρά μια κ.τ. ,!!

Λοιπον κοριτσια οσον αφορα την Αγγελικη Μπουζάκη, στη Θεσσαλονικη κανει Ιατρειο στην Τσιμισκη 88, ΜΟΝΟ καθε ΤΕΤΑΡΤΗ. Πηρα τηλ και εμαθα μια και εγω ενδιαφερομαι. Παρτε καλυτερα στη γραμματεα που σε εμενα απαντησε στο σταθερο των Σερρων για να σας δωσει και το κινητο της αν θελετε να μιλησετε στην ιδια για να μη το δινω εγω ετσι απροκαλυπτα.

Θα θελα παντως να μαθω και τελευταια σχολια για τη συγκεκριμενη γιατρο

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Ευχαριστούμε Τσακι !

Και που ξεγενναει όσες κοπελες την επισκέπτονται στη Θεσσαλονίκη;

Pegky δε γνωρίζω με ποια κλινική συνεργάζεται, αλλά αύριο 22/1 που έχω ραντεβού μαζί της αν θέλεις μπορώ να τη ρωτήσω, μια κ εμένα δε με ενδιαφέρει το πού αφού είμαι σίγουρη ότι πάλι θα προτιμήσω το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ όπως κ στην πρώτη εγκυμοσύνη μου.

Δηλαδή μπορεις ν διαλέξεις και μαιευτηριο και να έρθει όπου θελήσεις;

Το ιπποκρατειο ειναι ιδιωτικο;μ

Γενικά οτι πληροφορία σου δωσει θα ηταν πολυ ευχάριστο αν μας τη μετέδιδες!

Αν ευκαιρεσεις θα ήθελα να τη ρωτήσεις αν αναλαμβάνει κοπελες που ειναι απο μακριά πχ απο Γιαννενα, οπως εγω!

Περιμένουμε νεα σου, καλη επισκεψη αύριο!

CAzNp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Kαλησπερα!!! Μολις το διαβασα και συγκινηθηκα πολυ....

Γεννησα 38η εβδομαδα μετα απο φυσιολογικο σπασιμο νερων και μηδαμινη διαστολη και περιτυλιγμενο μωρο με κ.τ. και επισκληριδιο πριν 5 χρονια...Προσπαθουμε για 2ο μωρο και μεσα μου βαθια θα ηθελα να ξερω αν μπορω να γεννησω με φ.τ..

Οι εμπειρειες αλλων γυναικων χρειαζονται!

http://www.eimaimama.gr/2014/01/epitelous-to-plaf.html

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Ηλιοβασίλεμα εννοείται και μπορεις!

Σε ποια περιοχή μένεις όμως; Δεν υπάρχουν δυστυχώς γυναικολογοι σε ολοι την Ελλαδα που να εχουν τις απαραίτητες γνώσεις..

CAzNp2.png

Διαφημίσεις

Ηλιοβασίλεμα εννοείται και μπορεις!

Σε ποια περιοχή μένεις όμως; Δεν υπάρχουν δυστυχώς γυναικολογοι σε ολοι την Ελλαδα που να εχουν τις απαραίτητες γνώσεις..

Το φανταζομαι αυτο που λες PEGKY...

Αλλα αυτη την στιγμη αυτο ειναι στην ακρη του μυαλου μου επειδη μας δυσκολευει η συλληψη.

Επομενως πρωτα ο Θεος να μεινω εγκυος και ολα τα υπολοιπα οπως ερθουν!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Γεια σας κορίτσια. Τελικά έκλεισα ραντεβού με την Μπουζάκη πριν μια εβδομάδα και εφόσων κυλίσουν όλα ομαλά πάμε για vbac. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Η γιατρός είναι πολύ καλή και με έκανε να αισθάνομαι λες και την ξέρω χρόνια. Όπως είπε και η Τσακι κάνει ιατρείο στη Θεσσαλονίκη κάθε Τετάρτη.

Ξεγεννάει στη Βιοκλινική, στο Γένεσις και στον Αγιο Λουκά. Για Ιπποκράτειο δεν μου είπε τίποτα.

Amélie σου είπε καθόλου τις προϋποθέσεις για να έχεις πιθανότητα φ.τ. μετά από καισαρική τομή?(πχ χαμηλή τομη κτλ) Σε κάτι έκτακτο πως την βρίσκεις?έχει τιμή πακέτου παρακολούθησης ή επίσκεψη?αν θέλεις και με πμ ευχαριστώ

Amélie σου είπε καθόλου τις προϋποθέσεις για να έχεις πιθανότητα φ.τ. μετά από καισαρική τομή?(πχ χαμηλή τομη κτλ) Σε κάτι έκτακτο πως την βρίσκεις?έχει τιμή πακέτου παρακολούθησης ή επίσκεψη?αν θέλεις και με πμ ευχαριστώ

Καλημέρα. Για την τομή δεν μου μίλησε αλλά σίγουρα θα την είδε πως είναι με τον υπέρηχο. Με ρώτησε αν είχα προβλήματα με την προηγούμενη εγκυμοσύνη και αν ακολουθώ κάποια φαρμακευτική αγωγή. Εφόσον οι απαντήσεις μου ήταν αρνητικές στο τέλος μου είπε οτι το μόνο που θέλει είναι να μην πάρω πολύ βάρος. Υποθέτω αυτό το είπε για να μην είναι και το μωρό μεγάλο για να μπορέσει να βγει πιο εύκολα χωρίς πολύ ζόρισμα.

Σε κάτι έκτακτο που χρειάστηκε να την ρωτήσω την πήρα τηλέφωνο στο κινήτο. Βέβαια το σήκωσε η γραμματέας της επειδή είχε ιατρείο αλλά μου την έδωσε κατευθείαν να της μιλήσω. Όταν με το καλό έρθει η στιγμή της γέννας, οι Σέρρες πλέον με τον καινούριο δρόμο είναι μία με μιάμιση ώρα απο την Θεσσαλονίκη. Εγώ μπορεί να κάνω πιο πολύ ώρα να φτάσω στην κλινική!

Όσο για το κόστος χρεώνει με επίσκεψη και μετά ξεχωριστά για την γέννα. (Θα σου στείλω πμ)

καλησπερα κοριτσια

δυστυχως δεν εχω καλα νεα..

δεν θα μπορεσω να γεννησω φυσιολογικα οπως ηθελα.

λογω ενος πολυ ασχημου περιστατικου με την πρωτη μου κορη με εποιασαν προωρες συσπασεις και νοσηλευτικα στο ιπποκρατειο καποιες μερες με ορους και ενεσεις ωριμανσης..

προσπαθουμε να μην γεννησω πριν την 37η εβδομαδα..

γενικά ολα πηγαν χαλια ειμαι με συσπάσεις ξαπλα..

τεσπα.. ελπίζω αν κανω και τριτο να τα καταφερουμε τωρα..

πλεον προεχει η υγεια η δικια μου και του παιδιου..

ελπίζω ολες οι υπολοιπες να τα καταφερετε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...