Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!!!!ειμαι καινουρια μολις μπηκα....ειμαι η μαρια και εχω ενα κοριτσακι 19α μηνων και ειμαι εγκυος στο δευτερο....5 εβδομαδον.....αλλα ειμαι τοσο ανχωμενη που νιμιζω οτι θα του κανω κακο!!!!ο λογος πιστευω γνωστος σε ολους???!!!τα οικονομικα και το γεγονος ο δεν εχω την δυνατοτητα να παω σε οποιον γιατρο θελω να πετυχω ενα vbac και πρεπει να παω σε δημασιο αναγκαστικα...και δεν εχω βρει καποιον υπερ!!!ειμαι τοσο υπερβαλικη που δεν θελω ν ξανα φαω μαχαιρι???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όχι, δεν είσαι υπερβολική, λιγο πολύ σε καταλαβαίνουμε όλες όσες μπαίνουμε στο θέμα. Θα σου στείλω πμ (απλά δεν προλαβαίνω τώρα) μήπως και σε ανακουφίσω λίγο σχετικά με το οικονομικό κομμάτι. Και μην στεναχωριέσαι γιατί θα χρειαστείς ψυχολογικά αποθέματα για να υποστηρίξεις το vbac και γιατί έχεις ένα αγγελούδι κοντά σου που τα καταλαβαίνει όοοολα!

Kαλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν η προεκλαμψια στην πρώτη εγκυμοσύνη είναι ανασταλτικός παράγοντας για vbac.

Γέννησα πριν 12 μήνες (τώρα ξεκινάμε προσπάθειες για το δεύτερο) με κτ την 38w+1. Είχα υψηλή πίεση (18 ), λίγο λεύκωμα στα ούρα, πολύ πρησμένα πόδια, πλακούντα σε κακή κατάσταση και το μωρό δεν έπαιρνε βάρος επι 3 εβδομαδες. Ο γιατρός μου φοβήθηκε για προεκλαμψία και έκρινε οτι έπρεπε να γίνει κτ.

Επειδή έχω ακούσει οτι όταν κάνεις προεκλαμψία στην πρώτη εγκυμοσύνη, έχεις μεγάλες πιθανότητες να ξανακάνεις στη δεύτερη, τι γίνεται με το ενδεχόμενο vbac. Το ξεχνάμε;

Γεια σας,

Η προεκλαμψία σε μια εγκυμοσύνη πράγματι αυξάνει τον κίνδυνο επανεμφάνισής της σε τυχόν επόμενη (ποσοστό περίπου 15% σε σύγκριση με περίπου 4% για μια πρώτη εγκυμοσύνη).

Εάν υπάρχει προεκλαμψία και αποφασιστεί ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε τοκετό προσπαθούμε να προκαλέσουμε την έναρξή του με φυσικά μέσα (αποκόλληση υμένων, ρήξη υμένων) εφόσον η κατάσταση μαμάς και μωρού το επιτρέπει. Εάν υπάρχει ανταπόκριση τότε προχωρούμε σε φυσιολογικό τοκετό όπως συνήθως. Αν όμως δεν πετύχουμε την έναρξη του τοκετού ή η εξέλιξη της νόσου είναι γρήγορη, τότε ίσως πράγματι χρειαστεί επαναληπτική καισαρική. Ο όλος χειρισμός εξαρτάται από την εξέλιξη της συγκεκριμένης εγκυμοσύνης και εξατομικεύεται.

1) Στο άρθρο αναφέρει οτι η μεγάλη διάρκεια τοκετού (άνω των 10ωρών) διπλασιάζει τον κίνδυνο μετάδοσης. Από αυτή την άποψη η καισαρική που είναι πολύ σύντομη σαν διαδικασία δεν προστατεύει από τη μετάδοση των κονδυλωμάτων;

2) Υπάρχει κάποια εξέταση που πρέπει να κάνει το παιδί για να διαπιστωθεί αν έχει κολλήσει (εφόσον η μητέρα του είχε ενεργα κονδυλώματα κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό);

Η σύγκριση που γίνεται στο άρθρο είναι μεταξύ τοκετών διάρκειας κάτω των 10 ωρών και άνω των 10 ωρών (με το χρόνο να μετράει από τα 3 εκατοστά διαστολής και μετά).

Ένας τοκετός άνω των 10 ωρών γενικά θεωρείται ότι εξελίσσεται αργά, ακόμα και απουσία κονδυλωμάτων. Ειδικά λοιπόν παρουσία κονδυλωμάτων επιδιώκουμε να μην επιτρέψουμε να εξελιχθεί ο τοκετός με αργό ρυθμό, κινητοποιώντας την επίτοκο, διεγείροντας τη φυσική παραγωγή ωκυτοκίνης, ή ως έσχατη λύση χορηγώντας ωκυτοκίνη με ορό.

Το να γίνει καισαρική προδικάζοντας εκ των προτέρων ότι ο τοκετός θα είναι αργός είναι μια τακτική που κατά τη γνώμη μου προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει έναν ούτως ή άλλως μικρό κίνδυνο για το παιδί, αυξάνοντας δυσανάλογα τους κινδύνους για τη μαμά. Η ορθολογική προσέγγιση είναι να διαχειριστούμε κατάλληλα τον τοκετό ώστε να επιτύχουμε και τους δυο στόχους.

Σε ό,τι αφορά τη διάγνωση στο παιδί, αυτή γίνεται κατά βάσει κλινικά με εξέταση του νεογνού ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο παιδίατρος μπορεί να κρίνει σκόπιμο και τον αιματολογικό έλεγχο για ανίχνευση του HPV.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημέρα κοριτσια,δυστηχώς το ταξιδι μας τελείωσει πριν καν αρχίσει,ελπίζω και ευχομαι να ξαναμπώ στην λίστα σε μερικούς μήνες

καλή συνεχεια στα κοριτσια που περιμενουν να γεννήσουν....

Λυπάμαι πολύ... όμως οι αποβολές ¨συνήθως¨ γίνονται για καλό, γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα, οπότε με το καλό να ξαναμείνεις σύντομα έγκυος και να είναι καλοστερέωτο.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια!Διάβασα το θέμα και είπα να γράψω την δικιά μου εμπειρία.

Εμεινα έγκυος πέρσυ το Σεπτέμβριο και πετούσα στα σύννεφα με τον άντρα μου.Μαζί με όλες τις αλλαγές και τις σκέψεις άρχισα να σκεφτομαι ότι θέλω να γεννησω φυσιολογικά και άρχισα να προετοιμάζομαι αναλόγως.Βιβλια για ενημέρωση, ασκησεις που θα βοηθήσουν,επισκεψη στον οφθαλμίατρο επειδή είχα κανει πριν 5 χρόνια λέιζερ στα μάτια ο οποίος με καθησυχασε λεγοντάς μου οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παρα μονο αν προβλεπεται ενας πολύ δυσκολος τοκετος με ωρες και ωρες πονου και προσπαθειας.Ο γυναικολογος μου βεβαια ειχε αντιρρησεις.Παρόλο που τον εβαλα να μιλησει με τον οφθαλμιατρο μου ειπε "Αν προβλεπεται ευκολος τοκετος οπου το μωρο θα εχει εμπεδωθει,δεν θα ειναι σκληρος ο τραχηλος και θα τελειωσεις σε λιγες ωρες θα το κανουμε.θα δουμε τοτε..."Εγω κρατησα την ελπιδα μεσα μου και συνεχισα να προετοιμαζομαι.Στη συνεχεια κανω εξεταση την καμπυλη σακχαρου και βγαινει λιγο πανω από το οριο(120 μετα την 1 ωρα αν θυμαμαι καλά).Ο γυναικολογος μου λεει "Μην αγχωνεσαι, ολα οκ απλά δε γινεται να περασεις τις 38 εβδομαδες."Τα περιθωρια στενεψαν ακομα περισσοτερο αλλά συνεχισα να ειμαι αισιοδοξη με τις ασκησεις μου και το περπατημα...Φτανω στην 37 εβδομαδα το μωρο εχει παρει θεση αλλά ειναι ψηλα.38 εβδομαδα τα ιδια και ο γιατρος μου λεει "δεν γινεται να περιμενουμε αλλο λογω σακχαρου και με προκληση θα ειναι δυσκολος και πολυωρος τοκετος.Πηγαινε παρε τη βαλιτσα σου και σε 1 ωρα τα λεμε στο μαιευτηριο,Μπαινεις για καισαρικη."Γυρισα στο σπιτι ζαλισμενη και καταγχωμενη.Για τον φυσιολογικο ενιωθα προετοιμασμενη για καισαρικη οχι.Τελοσπαντων ετοιμαστηκα πηγα στο μαιευτηριο με ετοιμαζαν για το χειρουργειο και την ιδια ωρα στην αιθουσα τοκετων αλλες γεννουσαν φυσιολογικα και ζηλευα τοσο πολύ που δεν μπορουσα να το ζησω αυτό.Τελικα το κοριτσακι μου γεννηθηκε λιγο μετα ουρλιαζοντας στο κλαμα με εμενα καθηλωμενη από την επισκληριδιο να σκεφτομαι οτι δεν ηταν ετοιμο να γεννηθει...

Τις επομενες μερες αρχισα να παλευω σαν τρελη για να καταφερω να κατεβασω γαλα και να τη θηλασω αποκλειστικα.Ελεγα μεσα μου "Αφου σε αρπαξαν από μεσα μου με το ζορι τουλαχιστον να σου προσφερω αυτο!"

Και τα καταφερα!Αλλά μεσα μου νιωθω τετοια πικρα γιατι θεωρω οτι εφαγα το μαχαιρι αδικα!Υπαρχουν κοπελες που εχουν γεννησει φυσιολογικα μετα απο λειζερ!Επισης μια συγγενης η οποια ηταν εγκυος και ειχε κι αυτη ανεβασμενη καμπυλη σακχαρου μου ειπε οτι ο γυναικολογος της την ενημερωσε πως το ευρος των φυσιολογικων τιμων δεν ειναι αυτο που δινουν τα μικροβιολογικα και οτι βαση αυτων που διδασκονται στο πανεπιστημια το ανωτατο οριο ειναι 150.Ετσι εχοντας 140 μεγιστη τιμη την ξεγεννησε με φυσιολογικο μετα από μια καισαρικη την οποια ειχε κανει λογω σακχαρου.Τελος διαβασα ενα αρθρο τελευταια που υποστηριζει μεσω καποιων προσφατων ερευνων οτι η διαρκεια της εγκυμοσυνης διαφερει από γυναικα σε γυναικα δηλαδη για αλλες ειναι π.χ. 38 εβδομαδες για αλλες 40 και για αλλες 43 οποτε ειναι λάθος να μετραμε για ολες τις 40 εβδομάδες.Και τότε σκέφτομαι οτι τσαμπα εφαγα το μαχαιρι και το μωρό μου μπορεί να το βγάλανε ακόμα νωρίτερα από ότι ήταν έτοιμο και τρελαίνομαι ακόμα περισσότερο και σχετιζω το οτι αργησε να παρει μπρος με το βαρος και το οτι ειναι προσκολλημενο επανω μου παρα πολυ με αυτό...

Θα ηθελα να προσπαθησω vbac στην επομενη εγκυμοσυνη αλλά ξερω οτι στην επαρχια που ειμαι δυσκολα να βρω γιατρο.Σκεφτομαι να βρω εναν στη Θεσσαλονικη να ενημερωθω κι αν μπου δινει πιθανοτητες να γεννησω εκει μιας και ειναι η οικογενεια μου και να μεινω εκει οταν μπω στο μηνα μου.

Αυτα!........

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!Διάβασα το θέμα και είπα να γράψω την δικιά μου εμπειρία.

Εμεινα έγκυος πέρσυ το Σεπτέμβριο και πετούσα στα σύννεφα με τον άντρα μου.Μαζί με όλες τις αλλαγές και τις σκέψεις άρχισα να σκεφτομαι ότι θέλω να γεννησω φυσιολογικά και άρχισα να προετοιμάζομαι αναλόγως.Βιβλια για ενημέρωση, ασκησεις που θα βοηθήσουν,επισκεψη στον οφθαλμίατρο επειδή είχα κανει πριν 5 χρόνια λέιζερ στα μάτια ο οποίος με καθησυχασε λεγοντάς μου οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παρα μονο αν προβλεπεται ενας πολύ δυσκολος τοκετος με ωρες και ωρες πονου και προσπαθειας.Ο γυναικολογος μου βεβαια ειχε αντιρρησεις.Παρόλο που τον εβαλα να μιλησει με τον οφθαλμιατρο μου ειπε "Αν προβλεπεται ευκολος τοκετος οπου το μωρο θα εχει εμπεδωθει,δεν θα ειναι σκληρος ο τραχηλος και θα τελειωσεις σε λιγες ωρες θα το κανουμε.θα δουμε τοτε..."Εγω κρατησα την ελπιδα μεσα μου και συνεχισα να προετοιμαζομαι.Στη συνεχεια κανω εξεταση την καμπυλη σακχαρου και βγαινει λιγο πανω από το οριο(120 μετα την 1 ωρα αν θυμαμαι καλά).Ο γυναικολογος μου λεει "Μην αγχωνεσαι, ολα οκ απλά δε γινεται να περασεις τις 38 εβδομαδες."Τα περιθωρια στενεψαν ακομα περισσοτερο αλλά συνεχισα να ειμαι αισιοδοξη με τις ασκησεις μου και το περπατημα...Φτανω στην 37 εβδομαδα το μωρο εχει παρει θεση αλλά ειναι ψηλα.38 εβδομαδα τα ιδια και ο γιατρος μου λεει "δεν γινεται να περιμενουμε αλλο λογω σακχαρου και με προκληση θα ειναι δυσκολος και πολυωρος τοκετος.Πηγαινε παρε τη βαλιτσα σου και σε 1 ωρα τα λεμε στο μαιευτηριο,Μπαινεις για καισαρικη."Γυρισα στο σπιτι ζαλισμενη και καταγχωμενη.Για τον φυσιολογικο ενιωθα προετοιμασμενη για καισαρικη οχι.Τελοσπαντων ετοιμαστηκα πηγα στο μαιευτηριο με ετοιμαζαν για το χειρουργειο και την ιδια ωρα στην αιθουσα τοκετων αλλες γεννουσαν φυσιολογικα και ζηλευα τοσο πολύ που δεν μπορουσα να το ζησω αυτό.Τελικα το κοριτσακι μου γεννηθηκε λιγο μετα ουρλιαζοντας στο κλαμα με εμενα καθηλωμενη από την επισκληριδιο να σκεφτομαι οτι δεν ηταν ετοιμο να γεννηθει...

Τις επομενες μερες αρχισα να παλευω σαν τρελη για να καταφερω να κατεβασω γαλα και να τη θηλασω αποκλειστικα.Ελεγα μεσα μου "Αφου σε αρπαξαν από μεσα μου με το ζορι τουλαχιστον να σου προσφερω αυτο!"

Και τα καταφερα!Αλλά μεσα μου νιωθω τετοια πικρα γιατι θεωρω οτι εφαγα το μαχαιρι αδικα!Υπαρχουν κοπελες που εχουν γεννησει φυσιολογικα μετα απο λειζερ!Επισης μια συγγενης η οποια ηταν εγκυος και ειχε κι αυτη ανεβασμενη καμπυλη σακχαρου μου ειπε οτι ο γυναικολογος της την ενημερωσε πως το ευρος των φυσιολογικων τιμων δεν ειναι αυτο που δινουν τα μικροβιολογικα και οτι βαση αυτων που διδασκονται στο πανεπιστημια το ανωτατο οριο ειναι 150.Ετσι εχοντας 140 μεγιστη τιμη την ξεγεννησε με φυσιολογικο μετα από μια καισαρικη την οποια ειχε κανει λογω σακχαρου.Τελος διαβασα ενα αρθρο τελευταια που υποστηριζει μεσω καποιων προσφατων ερευνων οτι η διαρκεια της εγκυμοσυνης διαφερει από γυναικα σε γυναικα δηλαδη για αλλες ειναι π.χ. 38 εβδομαδες για αλλες 40 και για αλλες 43 οποτε ειναι λάθος να μετραμε για ολες τις 40 εβδομάδες.Και τότε σκέφτομαι οτι τσαμπα εφαγα το μαχαιρι και το μωρό μου μπορεί να το βγάλανε ακόμα νωρίτερα από ότι ήταν έτοιμο και τρελαίνομαι ακόμα περισσότερο και σχετιζω το οτι αργησε να παρει μπρος με το βαρος και το οτι ειναι προσκολλημενο επανω μου παρα πολυ με αυτό...

Θα ηθελα να προσπαθησω vbac στην επομενη εγκυμοσυνη αλλά ξερω οτι στην επαρχια που ειμαι δυσκολα να βρω γιατρο.Σκεφτομαι να βρω εναν στη Θεσσαλονικη να ενημερωθω κι αν μπου δινει πιθανοτητες να γεννησω εκει μιας και ειναι η οικογενεια μου και να μεινω εκει οταν μπω στο μηνα μου.

Αυτα!........

Ζερμπερίνι να σου ζήσει το μωράκι σου. Θα σου απαντήσω μόνο στο θέμα σακχάρου καθώε στην 1η εγκυμοσύνη είχα διαβήτη κύησης & έκανα ινσουλίνη στο τέλος. Ο ειδικός για το θέμα είναι πάντα ο ενδοκρινολόγος & όχι ο γυναικολόγος.Από την άλλη κακά τα ψέμματα το 90% των γιατρών όταν ακούνε σάκχαρο δεν περνάνε τις 38 βδομάδες και δεν πάνε για φτ. Ο δικός μου τον οποίο θεωρώ τώρα μέτριο αλλά τότε όντως ανενημέρωτη κλπ είχα εμπιστοσύνη δεν ήτανε από αυτούς που σε προγραμματίζουν στις 38βδομ. Γέννησα στις 38+6 με κτ μετά από δική μου απαίτηση.ΟΜΩΣ είναι πλ σημαντικό τον τελευταίο μήνα να σε παρακαολουθεί στενά (εμένα με έβλεπε 2 φορές τη βδομάδα) για να είναι σίγουρος ότι το μωρό αναπτύσσεται κανονικά & μπορεί να προχωρήσει η κύηση.Αυτό στο λέω γιατί στην 1η εγκυμοσύνη ήμουνα Αθήνα ομως τώρα τέρμα Θεού επαρχία & ενώ σκεφτόμουνα το vbac δυστυχώς δεν μπορώ να αφήσω τον μικρό μου για να πάω να μείνω Θεσ/κη τον τελευταίο μήνα να με παρακολουθεί ο γιατρό ούτε να τα φάω στις βενζίνες καθώς δεν είμαι & δίπλα.. Ο διαβήτης δεν κανει μόνο μεγάλα μωρά αλλά μπορεί στο τέλος της εγκυμοσύνης να μην τρέφονται κανονικά. Ωστόσο να σκέφτεσαι ότι έχεις ένα γερό μωρό στην αγκαλιά σου αυτή τη στιγμή είτε έτσι είτε αλλιώς και την επόμενη φορά θα ξέρεις καλύτερα.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Το ξερω οτι εχεις δικιο...Αυτο που με κανει να πιστευω οτι αδικα εκανα καισαρικη ειναι αυτό που ανεφερα για τη συγγενη μου.Ο γιατρος της κορυφαιος απο το εξωτερικο της ειπε οτι η ανωτατη τιμη σακχαρου στην εξεταση μας ειναι το 150 και της εκανε vbac με τιμη σακχαρου 145 χωρις να παιρνει καποιο ρισκο αφου ηταν μεσα στα πλαισια.Εγω εκανα καισαρικη με τιμη 120 ο σημαντικοτερος λογος βαση του γυναικολογου χωρις ομως να με παραπεμψει σε αλλον γιατρο ή να μου βαλει ειδικη διατροφη γιατι κατα τα λεγομενα του δεν χρειαζοταν καθως δεν ειχα σακχαρο αλλά προδιαθεση.Γιατι τοτε λοιπον δεν με αφησε λιγο ακομα με στενη παρακολουθηση;;Γιατι τους αρεσουν οι προγραμματισμενοι τοκετοι να μην χανουν χρονο.Κι εγω ψαρωμενη δεν ηξερα τοτε...

Το ξερω οτι εχεις δικιο...Αυτο που με κανει να πιστευω οτι αδικα εκανα καισαρικη ειναι αυτό που ανεφερα για τη συγγενη μου.Ο γιατρος της κορυφαιος απο το εξωτερικο της ειπε οτι η ανωτατη τιμη σακχαρου στην εξεταση μας ειναι το 150 και της εκανε vbac με τιμη 145 χωρις να παιρνει καποιο ρισκο αφου ηταν μεσα στα πλαισια.Εγω εκανα καισαρικη με τιμη 120 ο σημαντικοτερος λογος βαση του γυναικολογου χωρις ομως να με παραπεμψει σε αλλον γιατρο ή να μου βαλει ειδικη διατροφη γιατι κατα τα λεγομενα του δεν χρειαζοταν καθως δεν ειχα σακχαρο αλλά προδιαθεση.Γιατι τοτε λοιπον δεν με αφησε λιγο ακομα με στενη παρακολουθηση;;Γιατι τους αρεσουν οι προγραμματισμενοι τοκετοι να μην χανουν χρονο.Κι εγω ψαρωμενη δεν ηξερα τοτε...

Έχεις δίκιο καλή μου αλλά δυστυχώς δεν μας κάνει καλό να τα σκαλίζουμε..Για την ιστορία σε αυτή την εγκυμοσύνη 2 ενδοκρινολόγοι μου είπαν ότι τζάμπα έκανα ινσουλίνη την 1η φορά..Εγώ όμως τότε δεν ήξερα & είχα εμπιστοσύνη στον γιατρό μου (100άρια σε κάθε επίσκεψη ανα 10 μέρες και χωρίς να δίνει οδηγίες τηλεφωνικά μη χάσει τον πελάτη ε?) αλλά τώρα ξέρω καλύτερα & έτσι κρατάω μία πισινή σε ΟΤΙ και να μου λένε. Μην το σκέφτεσαι..το αποτέλεσμα μετράει..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Έχεις δίκιο καλή μου αλλά δυστυχώς δεν μας κάνει καλό να τα σκαλίζουμε..Για την ιστορία σε αυτή την εγκυμοσύνη 2 ενδοκρινολόγοι μου είπαν ότι τζάμπα έκανα ινσουλίνη την 1η φορά..Εγώ όμως τότε δεν ήξερα & είχα εμπιστοσύνη στον γιατρό μου (100άρια σε κάθε επίσκεψη ανα 10 μέρες και χωρίς να δίνει οδηγίες τηλεφωνικά μη χάσει τον πελάτη ε?) αλλά τώρα ξέρω καλύτερα & έτσι κρατάω μία πισινή σε ΟΤΙ και να μου λένε. Μην το σκέφτεσαι..το αποτέλεσμα μετράει..

Και παλι εχεις δικιο.Πικραινομαι γιατι εχουν δωσει τον ορκο του Ιπποκρατη και γιατι η επαρχια ειναι καταδικασμενη σε ολα μια ζωη στην Ελλάδα...Και σου ειπα οτι μεσα μου σχετιζω καποια πραγματα με το μωρο μου λογω του οτι δεν ηταν ετοιμο να ερθει στον κοσμο..Αλλά θα κοιταξω μπροστα και θα προσπαθησω για το καλυτερο!

Και παλι εχεις δικιο.Πικραινομαι γιατι εχουν δωσει τον ορκο του Ιπποκρατη και γιατι η επαρχια ειναι καταδικασμενη σε ολα μια ζωη στην Ελλάδα...Και σου ειπα οτι μεσα μου σχετιζω καποια πραγματα με το μωρο μου λογω του οτι δεν ηταν ετοιμο να ερθει στον κοσμο..Αλλά θα κοιταξω μπροστα και θα προσπαθησω για το καλυτερο!

Ναι αυτό να κάνεις & όλα τα υπόλοιπα άστα να πάνε..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Το ξερω οτι εχεις δικιο...Αυτο που με κανει να πιστευω οτι αδικα εκανα καισαρικη ειναι αυτό που ανεφερα για τη συγγενη μου.Ο γιατρος της κορυφαιος απο το εξωτερικο της ειπε οτι η ανωτατη τιμη σακχαρου στην εξεταση μας ειναι το 150 και της εκανε vbac με τιμη σακχαρου 145 χωρις να παιρνει καποιο ρισκο αφου ηταν μεσα στα πλαισια.Εγω εκανα καισαρικη με τιμη 120 ο σημαντικοτερος λογος βαση του γυναικολογου χωρις ομως να με παραπεμψει σε αλλον γιατρο ή να μου βαλει ειδικη διατροφη γιατι κατα τα λεγομενα του δεν χρειαζοταν καθως δεν ειχα σακχαρο αλλά προδιαθεση.Γιατι τοτε λοιπον δεν με αφησε λιγο ακομα με στενη παρακολουθηση;;Γιατι τους αρεσουν οι προγραμματισμενοι τοκετοι να μην χανουν χρονο.Κι εγω ψαρωμενη δεν ηξερα τοτε...

Πραγματικά μη στενοχωριέσαι καθόλου!κι εγώ με καισαρική γέννησα ενώ πήγαινα για φυσιολογικό! ήθελες να τρελαθείς από τον πόνο?ποιός ο λόγος??σημασία έχει που είναι υγιή τα παιδάκια μας!αυτό να σκέφτεσαι!επίσης είναι όλα σχετικά! έχω φίλη που γέννησα φυσιολογικότατα στις 38 εβδομάδες και έκανε 12 ώρες να γεννήσει. το μωρό ζορίστηκε πολύ και τους έβγαλε ψιλοθεματάκια...

Εχεις καποιο δικιο..ισως ολα να ειναι μεσα στο μυαλο μου.Αλλά ενα χειρουργειο ειναι παντα χειρουργειο κι αν δεν ειναι απαραιτητο καλο ειναι να αποφευγεται ετσι το εχω στο μυαλο μου.

Εχεις καποιο δικιο..ισως ολα να ειναι μεσα στο μυαλο μου.Αλλά ενα χειρουργειο ειναι παντα χειρουργειο κι αν δεν ειναι απαραιτητο καλο ειναι να αποφευγεται ετσι το εχω στο μυαλο μου.

Συμφωνώ, αλλά στη ζωή κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις..με την καισαρική ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχύτερα, με το φυσιολογικό δεν έχεις το μετεγχειρητικό..το αποτέλεσμα είναι όμως το ίδιο..το μωρό σου στην αγκαλιά σου..!!

Δημητρούλα με όλο το θάρρος καλό θα ήταν να ενημερωθείς για τις κακές συνέπειες της καισαρικής. Όλες όσες σωθήκαμε κι εμείς και τα παιδιά μας από την κτ είμαστε ευγνώμων που βρέθηκε, όμως αυτό δεν αναιρεί τις επιπτώσεις της. Το να μην πονέσει κάποιος δεν είναι επαρκής λόγος, μιας και αυτό αντιμετωπίζεται με πολλούς και ποικίλους τρόπους, από άκρως φυσικούς, έως φαρμακευτικούς.

Ψαξτο λίγο παραπάνω, θα είναι προς όφελός σου

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δημητρούλα με όλο το θάρρος καλό θα ήταν να ενημερωθείς για τις κακές συνέπειες της καισαρικής. Όλες όσες σωθήκαμε κι εμείς και τα παιδιά μας από την κτ είμαστε ευγνώμων που βρέθηκε, όμως αυτό δεν αναιρεί τις επιπτώσεις της. Το να μην πονέσει κάποιος δεν είναι επαρκής λόγος, μιας και αυτό αντιμετωπίζεται με πολλούς και ποικίλους τρόπους, από άκρως φυσικούς, έως φαρμακευτικούς.

Ψαξτο λίγο παραπάνω, θα είναι προς όφελός σου

miriki θα ήθελα να σε ενημερώσω πως ο λόγος που αναφέρω στην zerberini ότι δεν χάθηκε και ο κόσμος που έκανε καισαρική τομή δεν προκύπτει λόγω άγνοιας απέναντι στις επικείμενες επιπτώσεις μιας τέτοιας επέμβασης. Παρά ταύτα όμως, προσωπικά, δεν είμαι καθόλου υπέρ του φυσιολογικού τοκετού σώνει και καλά. Αν με ρωτάς τί θα προτιμούσα: καισαρική τομή ή εξαγωγή εμβρύου με εμβρυουλκία τότε θα σου απαντούσα σίγουρα καισαρική τομή. Αν διάβαζες πιο προσεκτικά την ανάρτησή μου θα καταλάβαινες πως δεν επικεντρώνομαι στο θέμα του πόνου αυτό καθαυτό αλλά στο συνδυασμό πόνου και ζορίσματος του εμβρύου από έναν δύσκολο ή/και πολύωρο τοκετό. Το ευκταίο για όλες μας, πιστεύω, θα ήταν να πηγαίναμε με εξαλειμμένο τράχηλο στην 40η εβδομάδα και να γεννούσαμε φυσιολογικά σε διάστημα 5 ωρών. Η ουσία όμως, είναι να γεννιούνται παιδιά υγιή με υγιείς γονείς.

Υ.Γ. Όσο για το αν χρειάζεται ή όχι να ενημερωθώ παραπάνω για τις επιπτώσεις της καισαρικής τομής, αυτό άσε να το κρίνω η ίδια.:-)

Φιλικά,

Δήμητρα

Λυπάμαι που παρεξηγήθηκες. Απλά ξέρω καλά από πρώτο χέρι ότι με την καισαρική δεν ξεμπερδεύεις πάντα... Γιαυτό το έγραψα γιατί μας διαβάζει πολύς κόσμος. Σ' ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις πάντως, είναι πάντα χρήσιμες....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Zerberini, τα κακώς κείμενα μην τα ψαχουλεύεις πια... από εδώ και μπρος τι κάνεις 1) Βρίσκεις vbac γιατρό στην Θεσ/κη 2) Είσαι αισιόδοξη ότι δεν θα ανεβάσεις ζάκχαρο πάνω από το όριο 3) Ξεχνάς την μυωπία αφού ο οφθαλμίατρος σου έδωσε το οκ... ναι, ναι μιλάω εκ πείρας αφού είχα και την εμπειρία του laser για μύωπια 5 χρόνια πριν γίνω μαμά 4) Παίρνεις κουράγιο από όσες τα καταφέραμε για να προσπαθήσεις να κάνεις φτ... και δεν νομίζω να ήθελε καμιά μας μη υγιές μωρό :shock:.

mamamin, δεν κρατιέμαι, θα το πω μιας και είσαι ακόμα αγκαλιά με το μωράκι σου στο Γαία... Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου και για το vbac μωράκι σου, καλότυχο πάντα και καλούς θηλασμούς. Δεν βλέπω την ώρα να φιλήσω τις μπουτίτσες της!

Κορίτσια, η mamamin γέννησε με vbac στις 40+5 ένα υγιέστατο μωράκι :lol::lol:. Πόσο μoυ αρέσει να σβήνω το "στην προσπάθεια" για να γράφω "επιτυχής" !!!

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

MAMA-AGA -επιτυχής (3η φορά)

mirellaki- επιτυχής - Isabel Rosas Alcantara Αθήνα-Μ.Γκόσμα (μαία)

ΜΑΡΙΑΛ - επιτυχής (2η φορά)

Γαρδουμπάκι- επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Super Mummy - επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Έλντα Λατη (μαία) - Αθήνα

two_girls-επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Αθήνα

sofiateli-επιτυχής-Απ. Μαμόπουλος-Θεσ/κη

mamamin - επιτυχής - Γιαννίκος Λ. -Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-επαναληπτική καισαρική-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

filoudaki- επαναληπτική καισαρική- Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

Amarilis81 - επαναληπτική κτ - Ταντανάσης Χάρης - Αθήνα

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12- Μπουζάκη Αγγ.- θεσ/νικη

zazou_v-στην προσπάθεια- ΠΗΤ 27/05/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tangobsession- στην προσπάθεια- ΠΗΤ 21/09/13-Γιαννίκος Λ.

Ναι Γαρδουμπακι αυτό θα προσπαθησω να κανω Θεου Θελοντος οταν ερθει η στιγμη.Ευχαριστω για την ανταποκριση στην εμπειρια μου.Να σας ζησουν τα μωρακια σας!Με το καλο να γεννησετε οσες περιμενετε και καλη επιτυχια σε οποια επιχειρει vbac!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...