Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ήρθε λοιπόν η ώρα να σας πω και γω την ιστορία του 2ου vbac μου...

τέσσερεις μέρες πριν τον τοκετό αφού κοίμησα τους μεγάλους για βράδυ, με έπιασαν μέτριοι πόνοι καλοί με διάρκεια και σχετική συχνότητα...

κοιμίζω και τον άνδρα μου :D, και κάθομαι στο youtube να χαζεψω βιντεάκια και να μετρησω κάθε πότε έρχονται... είναι στα 5 με 7 λεπτά .... μετά όμως από δυο ώρες παραμένουν στην ίδια συχνότητα και ένταση και γω νυστάζω οπότε πάω για ύπνο και οι πόνοι σταματούν...

την επόμενη μέρα τίποτα...

την επόμενη μέρα πάλι βραδυνοί πόνοι και μια αίσθηση ότι το κεφάλι έχει κατέβει χαμηλότερα, οι πόνοι ξανασταματούν με το που αποκοιμιέμαι...

την επόμενη ξανά τίποτα....

την επόμενη (δευτέρα) έχω ραντεβού με το γιατρό, από το πρώί έχω πόνους αρκετά δυνατους και τα παιδιά μου συνέχεια με ρωτάνε τι έχεις μαμά;

δυο φορές παίρνω το άνδρα μου με τρειλεπτους πόνους και τις δύο στο μισάωρο σταματούν...

πάω τουαλέτα τέσσερεις φορές...

το απόγευμα πάω στο γιατρό, βρίσκει (μετά από δικιά μου παράκληση για κολπική επειδή είμαι είδη αρκετά κουρασμένη από τους διαρκείς πόνους) διαστολή τρία και τράχηλο μαλακό (η διαστολή επειδή είμαι πολυτόκος είναι αναμενόμενη και δεν συμαίνει σόνη και ντε ότι βρίσκομαι σε τοκετό)...

και πάω σπίτι... στο δρόμο της επιστροφής με ξαναπιάνουν δυνατούτσικοι πόνοι...

στο σπίτι βάζω στα παιδιά να φάνε και τους διαβάζω ιστορία... την ώρα της ιστορίας έχω πόνους, δυο φορές σταματώ την ιστορία και οι δυο μεγάλοι μου κάνουν μασαζ στη μέση μου...

μόλις βγαίνω από το δωμάτιο λέω στο άνδρα μου ότι μάλλον σήμερα είναι μέρα γιατί πρώτη φορά έχω τόσο δυνατούς πόνους μπροστά στα παιδιά...

ο μικρός είναι ξύπνιος ακόμα, και όταν πονάω με σκεπάζει με μια κουβερτα και με φυλάει... "πάρτον πάρτον να τον κοιμήσεις" λέω στο άνδρα μου γιατί δεν έχω την όρεξη και το κουράγιο για ψυχολογική υποστήρηξη του μωρού, που με λυπάται που πονάω...

και εγώ πάω να κάνω ένα μπάνιο για να δω αν θα σταματήσουν οι πόνοι,

οι πόνοι με το μπάνιο πράγματι σταματάνε και γω λέω "ά δεν θα γεννήσω σήμερα ",

μετά από μισή ώρα με πιάνουν πολλοί δυνατοί πόνοι και παίρνω τηλ το γιατρό, πάω στο μαιευτήριο... διαστολή τρία τράχηλος εξαλημένος και μπροστά κεφαλάκι χαμηλά.... "μπαίνουμε για γέννα"

στο δωμάτιο των ωδινών έχω πόνους κάνω λίγο υπομονή να πάει τέσσερα για να κάνω επισκληρίδιο ...

σε λίγο οι πόνοι δυναμώνουν "πήγαινε να τους πεις για επισκληρίδιο ΤΩΡΑ" λέω στον άνδρα "να τις φωνάξουμε τις μαίες πρωτα να δούμε αν έχεις προχωρήσει;" "όχι δε με νοιάζει τίποτα φωναξέ τες τώρα" μου κάνουν το επισκληρίδιο "άγιος άνθρωπος αυτός που την ανακάλυψε, να ναι καλά"παραμιλάω εγώ και σταυρώνω τον αέρα.

οι ώρες παιρνούν σε λίγο νιώθω λίγο πόνο και έχω φτάσει τα 7 εκατοστά, ο άνδρας μου κοιμάται "ξύπνα" του λέω "δε σε βλέπω ενθουσιασμένο" "είμαι " λέει ο καημένος με μάτια κατακόκκινα από τη νύστα :lol:...

σε καποια στιγμή οι πόνοι αραιώνουν , αλλάζω λίγο στάση και ξαναπυκνώνουν και ξαφνικά "θέλω να σπρώξω", έρχονται οι μαίες "τελεία διαστολή", μου λένε να μη σπρωξω ακόμα (ο γιατρός δεν έχει έρθει ακόμα),

"φωνάξτε το εφημερεύοντα δεν με πειράζει" τους λέω αλλά αυτες τίποτα να περιμένουμε το γιατρό, να σημειώσω ότι δεν μου έχουν σπάσει ακόμα τα νερα,

όταν έρχεται ο γιατρός μου λέει να ξεκινήσω εξωθήσεις αλλά εμένα καθώς με πιάνει μια φοβία για τον πόνο που θα νιώσω όταν θα βγει το κεφάλι δεν σπρώχνω...

έρχεται μια μαία για να μου πατήσει την κοιλιά "φύγε θα το βγάλω μόνη μου" της λέω και αυτή το σέβεται στο επόμενο πόνο κάνω κάτι σαν σπρώξιμο (ο θεός να το κάνει) και πετάγεται το κεφάλι, βλέπω το γιατρό να βγάζει κάτι σαν σεντόνι από το κεφάλι του μωρού, είναι ο αμνιακός σάκος, ακούω το μωρό να κλαίει (το σώμα δεν έχει βγει ακόμα και αυτό κλαίει) με πιάνουν νευρικά γέλια και στο απόμενο πόνο βγαίνει και το σώμα σχεδόν μόνο του ο γιατρός παίρνει το μωρό και το ακουμπά πάνω μου,

το σηκώνω να το δω καλύτερα είναι πανασχημογλυκο το καταφιλώ του τρίβω την πλατούλα, μια μαία πάει να κόψει το λόρο "όχι ακόμα" της λέει ο γιατρος ο οποίος ράβει, μετά από κανα δεκάλεπτο κόβουν το λώρο και παίρνουν το μωρό το εξετάζουν και μου το ξαναδίνουν, σε κάποια στιγμή βγαίνει και ο πλακούντας... σελίγο βρίσκομαι σκεπασμένη και ευτυχισμένη στο δωμάτιο μου δεν πονάω πουθενά... δίπλα μου μια μαία εκπεδεύει μια μανούλα στο θηλασμό....

Να σου ζήσει!!!

Πολύ σπάνια διαβάζω κάτι που να είναι τόσο όμορφο και αληθινό και να περιγράφεται τόνο καθησυχαστικό, απλότητα και προπαντός ταπεινότητα.

Η ιστορία η δική σου και της PAX με έχουν κατασυγκινήσει!

ευχαριστω πολυ το μελος oneiraki που με παρεπεμψε σε αυτο το ποστ!να εισαι καλα!1

καταρχην να ευχηθω σε οσες περιμενουν τα μωρακια τους,ολα να πανε κατ'ευχην κ με το καλο!! :)

κ ενα μεγαλο μπραβο σε οσες προσπαθησαν για vbac κ για οσες τα καταφεραν!!

να μαι κ γω λοιπον εδω!!θα σας ζαλισω τωρα!

πριν μια εβδομαδα εμαθα οτι ειμαι εγκυος στο τεταρτο παιδακι μου κ χοροπηδαω απ'τη χαρα μου!!!ταυτοχρονα ομως ειμαι κ αγχωμενη γιατι δεν εχω καν γιατρο!!να μ πειτε ο γιατρος των προηγουμενων καισαρικων που ειναι!απλα ειναι αρνητικη για vbac γενικα..οχι επειδη εχω κανει 3!κ μια που ειχα κανει,παλι συζητηση δεν ηθελε!1τεσπα!!!δεν ξερω αν μπορει να με αναλαβει καποιος γιατρος με 3 προηγουμενες καισαρικες...η ελπιδα μ ειναι οτι οταν πρωτα ο θεος γεννησω θα εχουν περασει 4,5 χρονια απο την τελευταια καισαρικη!

κ τωρα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος γιατρος στην αθηνα η' στην πατρα να αναλαμβανει vbac!θα προτιμουσα σε δημοσιο,αν κ δεν πιστευω να υπαρχει,αλλα αν καποια κοπελα εχει να μ προτεινει κ καλο γιατρο ας ειναι κ σ ειδιωτικη κ βλεπουμε!!τουλαχιστον να παρω καποια τηλεφωνα να κανω μια αρχη!!!

αυτα!!1καλα κ αλλα θα ναι,αλλα στην πορεια,μην σας τρομαξω!!χιχιχι!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αγγελική Μπουζάκη

Νίκος Παπανικολάου

Αλέξης Παπανικολάου

Μαμόπουλος Απόστολος

Γκουτζιούλης Μιχάλης

ΑΘΗΝΑ

Γιαννίκος Λάμπρος

Ιsabel Rosas

Πετρογιάννης Νικόλαος

Αριστείδης Μαντάκας

Bαγγέλης Δημητρίου

Γεώργιος Μιχαλόπουλος

Οι λίστες από την ομάδα στο facebook, εκεί θα βρείτε και εμπειρίες με τους γιατρούς και πολλές άλλες πληροφορίες.

Καλή επιτυχία κορίτσια.

Mother's heart, κι εγώ σε δημόσιο (με τον γνωστό γιατρό των 75 ευρώ επίσκεψη) ξεκίνησα με αποτέλεσμα να επισκεφτώ 3 vbac γιατρούς στον 8ο μήνα και να αλλάξω. Πρόσεξε μην σε κοροϊδέψουν γιατί το συνηθίζουν στον βωμό του χρήματος.

Διαφημίσεις

Να κάνω μια άσχετη ερώτηση,

Όταν κάνεις 2η καισαρική που γίνεται η τομή; Θέλω να πω παλιά έχω δει γυναίκες που έχουν μία κάθετη και μία οριζόντια τομή, τώρα φαντάζομαι έχει αλλάξει αλλά πως παράλληλα με την 1η; πιο πάνω ή πιο κάτω (αν γίνεται πιο κάτω.)

Αν και είμαι ακόμα στη φάση δε θα κάνω άλλο παιδί όσο και να τα λατρεύω αλλά έτσι για να ξέρω.

Να κάνω μια άσχετη ερώτηση,

Όταν κάνεις 2η καισαρική που γίνεται η τομή; Θέλω να πω παλιά έχω δει γυναίκες που έχουν μία κάθετη και μία οριζόντια τομή, τώρα φαντάζομαι έχει αλλάξει αλλά πως παράλληλα με την 1η; πιο πάνω ή πιο κάτω (αν γίνεται πιο κάτω.)

Αν και είμαι ακόμα στη φάση δε θα κάνω άλλο παιδί όσο και να τα λατρεύω αλλά έτσι για να ξέρω.

Κάπου διάβασα ότι γίνεται ακριβώς στο ίδιο σημείο..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία..Διάβασα πριν λίγο σε σελίδα γιατρού που έχει κάνει vbac (νομίζω όμως ότι δεν είναι στην λίστα) ότι πρέπει να γίνει προγραμματισμένα γύρω στην 39η βδομάδα..Εγώ ως τώρα νόμιζα πως δεν κάνεις παρεμβάσεις με πρόκληση:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία..Διάβασα πριν λίγο σε σελίδα γιατρού που έχει κάνει vbac (νομίζω όμως ότι δεν είναι στην λίστα) ότι πρέπει να γίνει προγραμματισμένα γύρω στην 39η βδομάδα..Εγώ ως τώρα νόμιζα πως δεν κάνεις παρεμβάσεις με πρόκληση:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Γέννησα αρχές Μαρτίου με vbac στις 42 εβδομάδες ακριβώς, θα έμπαινα με πρόκληση την επόμενη, δηλαδή στην 43η. Μωρό 4540...

Άρα, ναι, επιτρέπεται η πρόκληση στο vbac, αλλά όχι, στις 39 εβδ. δεν μπαίνεις προγραμματισμένα. Να ξέρεις ότι μόνο μια στις δύο που κάνουν πρόκληση καταφέρνουν να γεννήσουν φυσιολογικά... και αφού στις πρωτοτόκους ο μέσος όρος για φυσιολογικό είναι 40+8 και στις πολυτοκους 40+3... γιατί πολλοί Έλληνες γιατροι λοιπόν κάνουν πρόκληση πριν τελειώσει η 41η εβδ ? Τυχαία τα υψηλά ποσοστά καισαρικών?

Εκτός βέβαια αν συντρέχει λόγος σοβαρός, μην πηγαίνουμε και γυρεύοντας!

Διαφημίσεις

Γέννησα αρχές Μαρτίου με vbac στις 42 εβδομάδες ακριβώς, θα έμπαινα με πρόκληση την επόμενη, δηλαδή στην 43η. Μωρό 4540...

Άρα, ναι, επιτρέπεται η πρόκληση στο vbac, αλλά όχι, στις 39 εβδ. δεν μπαίνεις προγραμματισμένα. Να ξέρεις ότι μόνο μια στις δύο που κάνουν πρόκληση καταφέρνουν να γεννήσουν φυσιολογικά... και αφού στις πρωτοτόκους ο μέσος όρος για φυσιολογικό είναι 40+8 και στις πολυτοκους 40+3... γιατί πολλοί Έλληνες γιατροι λοιπόν κάνουν πρόκληση πριν τελειώσει η 41η εβδ ? Τυχαία τα υψηλά ποσοστά καισαρικών?

Εκτός βέβαια αν συντρέχει λόγος σοβαρός, μην πηγαίνουμε και γυρεύοντας!

Πρόκληση "επιτρέπεται" αν η γυναίκα είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί τον αυξημένο κίνδυνο ρήξης (2-3 φορές). Πάντως συνήθως δεν απαιτείται αν δοθεί αρκετός χρόνος.

Πωπω 42 βδομάδες?!!?!?Απίστευτο μου φαίνεται..εγώ με τον διαβήτη κύησης δεν μπορώ καν να σκεφτώ τέτοιο νούμερο.Γαρδουμπάκι όταν λες πολύτοκους ανεξαρτήτος είδους τοκετού ή πολύτοκους σε φτ?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Μια χαρά το ίδιο μου κάνει..και το 40+8 μου φαίνεται τεράστιο..αναρωτιέμαι τι γίνεται στην περίπτωση του διαβήτη κύησης?Ή σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχει η πιθανότητα ενδομήτριου θανάτου στο τέλος της εγκυμοσύνης?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑΛ.ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ.ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ.ΕΥΧΟΜΑΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.Η ΠΡΩΤΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΒΙΑΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΓΕΝΝΗΣΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Διαφημίσεις

Κορίτσια συγνώμη που χάθηκα αλλά δεν έχω συχνα πρόσβαση στο ίντερνετ και προλαβαινω και να διαβάσω όλα όσα έχετε γράψει μεχρι τώρα.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα που με 'εχει προβληματίσει τον τελευταίο καιρό με αφορμή μια κουβέντα που είχα με τη μαία μου,

. Σ'υμφωνα με τα λεγόμενα της (σχετικά έχω διαβάσει και στα βιβλία του Λεμπουαγιε) όταν σπάσουν τα νερά της εγκύου αλλά δεν υπάρχουν ακόμη συστολές τότε η γυναίκα θα πρέπει(εφόσον και τα νερα έχουν διάφανο χρώμα) να μείνει στο σπίτι της και να περιμένει. Ωστόσο θα πρέπει φυσικά να πάρει μετρα ασφαλείας, όπως: Να πίνει πολλά νερά, να μην μπει σε μπανιέρα, να μην εισαχθεί τίποτα στον κόλπο (π.χ δάχτυλο για κολπική εξέταση ή σεξουαλική επαφή), να ελέγχει τη θερμοκαρσία της, και με τη βοήθεια της μαίας και κάποιου κινητού μηχανήματος να ελέγχει διακοπτόμενα τους παλμούς του εμβρύου. Αν γίνει κολπική εξέταση η γυναίκα θα πρε΄πει να γεννήσει το επόμενο 24ωρο γιατί υπάρχει κ'ινδυνος μόλυνσης.

Θα ήθελα να μάθω κατα πόσο οι απόψεις της μαίας μου είναι ασφαλής ή μήπως έρχονται σε σύγκρουση με τα δεδομένα της ιατρικής?\

Συγκεκριμένα γνωρίζω ήδη δυο κοπέλες που γέννησαν μαζί της και ακολούθησαν αυτές τις συβουλές. Η μία γέννησε 2,5 μέρες μετά το σπάσιμο των νερών και η άλλη 4 μέρες μετά. Φυσιολογικοι τοκετοι, υγιέστατα μωρά. Φυσικά χάρη σε αυτή την πρακτική κατάφεραν φυσιολογικό τοκετο γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο των μαιευτηρίων θα είχαν μπει για καισαρική, αλλά διακινδύνευσαν κάτι?

Κορίτσια συγνώμη που χάθηκα αλλά δεν έχω συχνα πρόσβαση στο ίντερνετ και προλαβαινω και να διαβάσω όλα όσα έχετε γράψει μεχρι τώρα.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα που με 'εχει προβληματίσει τον τελευταίο καιρό με αφορμή μια κουβέντα που είχα με τη μαία μου,

. Σ'υμφωνα με τα λεγόμενα της (σχετικά έχω διαβάσει και στα βιβλία του Λεμπουαγιε) όταν σπάσουν τα νερά της εγκύου αλλά δεν υπάρχουν ακόμη συστολές τότε η γυναίκα θα πρέπει(εφόσον και τα νερα έχουν διάφανο χρώμα) να μείνει στο σπίτι της και να περιμένει. Ωστόσο θα πρέπει φυσικά να πάρει μετρα ασφαλείας, όπως: Να πίνει πολλά νερά, να μην μπει σε μπανιέρα, να μην εισαχθεί τίποτα στον κόλπο (π.χ δάχτυλο για κολπική εξέταση ή σεξουαλική επαφή), να ελέγχει τη θερμοκαρσία της, και με τη βοήθεια της μαίας και κάποιου κινητού μηχανήματος να ελέγχει διακοπτόμενα τους παλμούς του εμβρύου. Αν γίνει κολπική εξέταση η γυναίκα θα πρε΄πει να γεννήσει το επόμενο 24ωρο γιατί υπάρχει κ'ινδυνος μόλυνσης.

Θα ήθελα να μάθω κατα πόσο οι απόψεις της μαίας μου είναι ασφαλής ή μήπως έρχονται σε σύγκρουση με τα δεδομένα της ιατρικής?\

Συγκεκριμένα γνωρίζω ήδη δυο κοπέλες που γέννησαν μαζί της και ακολούθησαν αυτές τις συβουλές. Η μία γέννησε 2,5 μέρες μετά το σπάσιμο των νερών και η άλλη 4 μέρες μετά. Φυσιολογικοι τοκετοι, υγιέστατα μωρά. Φυσικά χάρη σε αυτή την πρακτική κατάφεραν φυσιολογικό τοκετο γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο των μαιευτηρίων θα είχαν μπει για καισαρική, αλλά διακινδύνευσαν κάτι?

οχι δεν διακινδυνευσαν

ο χρονικος περιορισμος υπαρχει οταν σπασουν τα νερα και γινει κολπικη εξεταση. αυτο θα χρειαστει στην περιπτωση που δεν προχωραει ο τοκετος . αν προχωραει δε χρειαζεται να γινει ελεγχος της διαστολης αραδεν υπαρχει περιορισμος ΕΦΟΣΟΝ ολα ειναι καλα φυσικα..

το αμνιακο υγρο αναπληρωνεται απο τα ουρα του μωρου συνεχως και πολλες φορες δεν φευγουν ολα αλλα υπαρχει απλα μια απωλεια συνεχης αλλα και αναπληρωση παραλληλα

οπως γραφεις τα λογια της μαιας σου ειναι πολυ σωστα δεν εχω ναπροσθεσω κατι

υπαρχει η αποψη οτι το σπασιμο τωνν νερων πριν ξεκινησει ο τοκετος ειναι λογω καποιου ψυχολογικου παραγοντα -καποιου φοβου πχ ακομα και ασυνειδητου-

αφου εχεις διαβασει λαμπουαγιε ξερεις τι να κανεις για να εισαι χαλαρη. :) εγω ακολουθησα αυτη τη μεθοδοκι εσπασαν λιγο πριν γεννησω επειδη σφιγγομουν για να σπρωξω αντι να χαλαρωσω για να βγει το μωρο

mirellaki σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Θελω καιρο να σου στειλω π.μ για τον τοκετο σου...καπως ετσι ονειρευομουν κι εγω να γεννησω αλλα για διαφορους λογους οικογενειακους και προσωπικους επελεξα να γεννησω στο μαιευτηριο. Συγκινηθηκα με την περιγραφη σου πολυ... να χαιρεσαι τα μωρακια σου και καλη συνεχεια με τους θηλασμους σου (κανεις παραλληλο θηλασμο....μπραβοοοο!!!)

μακαρι να καταφερω να κανω κι εγω ενα ομορφο βιμπακ παρα τις αντιξοοτητες και μετα αν καταφερω και τριτο να το κανω `ετσι `οπως ονειρευομαι, χωρις φοβο και παθος!:P.

Σχετικα με το ερωτημα μου φυσικα με ενδιαφερουν οι γνωμες και οι εμπειριες σας αλλα θα ηθελα ωστοσο να παρω και μια απαντηση απο ειδικο γι αυτο ρωτησα και τον κυριο μιχαλοπουλο. Αυτη ειναι και η αποψη της γιατρου σου της ιζαμπελ; Ισως να απευθυνομουν και σε εκεινη...

Αλλοι μου λενε οτι μπορει να στεγνωσει το μωρο αλλα εγω νομιζω οτι αυτο ειναι αποψη αρχαια.... εμενα η μαμα μου με γεννησε την τριτη μερα που της ειχαν σπασει τα νερα και μια χαρα παιδι βγηκα ;)

Αυτή είναι μια ακόμα από τις γκρίζες ζώνες της Μαιευτικής, εκεί που συγκρούεται η παραδοσιακή σχολή με τη σχολή της αυστηρής εφαρμογής των ερευνητικών δεδομένων.

Η παραδοσιακή άποψη είναι πως μετά το πρώτο 24ωρο από τη ρήξη υμένων ο κίνδυνος λοίμωξης του εμβρύου και πρόκλησης χοριοαμνιονίτιδας αυξάνει. Εξού και η αντιμετώπιση της ρήξης υμένων ως κομβικού γεγονότος στην εγκυμοσύνη και η σειρά παρεμβάσεων που την ακολουθεί, όπως η χορήγηση αντιβίωσης, η πρόκληση τοκετού, ακόμα και η καισαρική. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθείται από όλα τα μαιευτήρια και τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικολόγων σήμερα.

Τα ερευνητικά δεδομένα εντούτοις δεν υποστηρίζουν αυτή την πρακτική. Οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω στην ρήξη υμένων τόσο κάτω από τις 37 εβδομάδες όσο και πιο μετά δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη διαφορά στην πιθανότητα χοριοαμνιονίτιδας. Η ρήξη υμένων δηλαδή, εφόσον δε συνοδεύεται από κολπικές εξετάσεις ή άλλες παρεμβάσεις, δεν θεωρείται παράγοντας κινδύνου για την κύηση. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε και από την πράξη. Σε περιπτώσεις πρόωρης ρήξης υμένων κοινή πρακτική είναι η αναμονή μέχρι τις 37 εβδομάδες για λόγους ωρίμανσης του εμβρύου. Για μια κύηση που η ρήξη γίνεται π.χ. στις 33 εβδομάδες αυτό μπορεί να σημαίνει και ένα ολόκληρο μήνα αναμονής αν δεν αρχίσει εντωμεταξύ ο τοκετός. Εντούτοις η πιθανότητα λοίμωξης στην πράξη είναι τελικά πράγματι πολύ μικρή.

Συνεπώς αυτό που λέει η μαία σας είναι επιστημονικά σωστό - όχι όμως η κοινώς αποδεκτή άποψη στη χώρα μας. Το τι θα επιλέξετε να κάνετε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λοιπόν είναι πρωτίστως θέμα αξιολόγησης των δεδομένων. Θα προτιμήσετε να ακολουθήσετε την πεπατημένη ή, εφόσον ο γιατρός το υποστηρίζει, θα εμπιστευτείτε τα αποτελέσματα των ερευνών;

mirellaki σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Θελω καιρο να σου στειλω π.μ για τον τοκετο σου...καπως ετσι ονειρευομουν κι εγω να γεννησω αλλα για διαφορους λογους οικογενειακους και προσωπικους επελεξα να γεννησω στο μαιευτηριο. Συγκινηθηκα με την περιγραφη σου πολυ... να χαιρεσαι τα μωρακια σου και καλη συνεχεια με τους θηλασμους σου (κανεις παραλληλο θηλασμο....μπραβοοοο!!!)

μακαρι να καταφερω να κανω κι εγω ενα ομορφο βιμπακ παρα τις αντιξοοτητες και μετα αν καταφερω και τριτο να το κανω `ετσι `οπως ονειρευομαι, χωρις φοβο και παθος!:P.

Σχετικα με το ερωτημα μου φυσικα με ενδιαφερουν οι γνωμες και οι εμπειριες σας αλλα θα ηθελα ωστοσο να παρω και μια απαντηση απο ειδικο γι αυτο ρωτησα και τον κυριο μιχαλοπουλο. Αυτη ειναι και η αποψη της γιατρου σου της ιζαμπελ; Ισως να απευθυνομουν και σε εκεινη...

Αλλοι μου λενε οτι μπορει να στεγνωσει το μωρο αλλα εγω νομιζω οτι αυτο ειναι αποψη αρχαια.... εμενα η μαμα μου με γεννησε την τριτη μερα που της ειχαν σπασει τα νερα και μια χαρα παιδι βγηκα ;)

ευχαριστω και σου το ευχομαι ολοψυχα!!

ειναι η απαντηση που πηρα και απο την ιζ αλλα και απο αλλους γιατρους και μαιες οταν ειχα κανει την ιδια ερωτηση κατα την εγκυμοσυνη μου.

σιγουρα δεν ειναι αποψη μου ;)

ναι μου εχουν πει κι εμενα οτι δεν στεκει αυτη η εκφραση

σιγουρα βγηκες μια χαρα? για να θες να κανεις vbac σιγουρα κατι δεν παει καλα με σενα !!χεχεχεχε ;):P

Επιτελους εφτασε η ωρα να σας γραψω και εγω.....ηθελα πρωτα να διαβασω απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο ποστ! Κοριτσια εχετε μιλησει μες την ψυχη μου...καθε λυπη σας, αγωνια,χαρα, γεννα την εχω βιωσει μαζι σας!!

Εγω γεννησα πριν 9 μηνες ενα κοριτσακι με καισαρικη, βεβαια, την οποια ακομα δεν εχω ξεπερασει. Καθε φορα που το σκεφτομαι βουρκωνουν τα ματια μου και ενα αισθημα αποτυχιας με πλημμυριζει!!

Ειχα την τεεεελεια εγκυμοσυνη, ολα πηγαιναν τεεελεια μεχρι το τελος....αλλα δυστυχως αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μην ενημερωθω καθολου για καισαρικη. Ειχα διαβασει κ ενημερωθει για τα παντα για την ωρα του τοκετου κ το θηλασμο αλλα οπου αναφαιροταν η καισαρικη εγω απλως το προσπερνουσα. Δεν ειχε περασει στιγμη απο το μυαλο μου οτι μπορει να εκανα καισαρικη.....ημουν τοσο σιγουρη!!

Μου εχει στοιχισει πολυ ψυχολογικα κ σωματικα κ δυστυχως θεωρω οτι εχει στοιχισει και στην κορη μου η οποια γεννηθηκε με αλλεργια, πραγμα το οποιο μπορει να προκληθει και απο την καισαρικη!!!

Δυστυχως η ευτυχως....μεσα στη θλιψη μου για την επεμβαση μου (γιατι δεν μπορω να το πω γεννα) ηρθε μεσα απο εσας(και σας ευχαριστω γι αυτο) να προστεθει και η αμφιβολια μου για το αν θα μπορουσα να την αποφυγω....!

Η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα ημουν σιγουρη για τη αποφαση του γιατρου μου κ απλα κατηγορουσα τη τυχη μου.....αλλα οχι πλεον.

Με εβαλε με προκληση μια μερα πριν την ΠΗΤ διοτι δεν κατεβαινε το μωρο και με ειχε αγχωσει τις τελευταιες μερες λεγοντας οτι για να μην κατεβαινει με τοσο περπατημα που κανω κατι το εμποδιζει....μπορεις να ειναι κοντος και ο λωρος.

Ξεκινησαν με τον ορο και με εξεταζαν κολπικα αλλα τιποτα...αυτο κρατησε ουτε μια ωρα και στην τελευταια εξεταση που μου εκανε ο γιατρος μου λεει....το μωρο κατεβαινει με το προσωπο, παμε για καισαρικη. Εκλαιγα μεχρι να την δω!!! Ευτυχως μου τραβηξαν το παραβαν και την ειδα την ωρα που εβγαινε!!και οση ωρα με ραβανε την θηλαζα!!....συγκινουμαι πολυ που τα σκεφτομαι!

Αναρωτιεμαι......ημουν αυτο το 1:500 που μπορει να τυχει προσωπικη προβολη, οπως εχει πει ο κ.Μιχαλοπουλος σε καποιο ποστ, και μαλιστα ελεγε οτι ειναι ακομα ποιο σπανιο σε πρωτη εγκυμοσυνη. Και αν ημουν τοοοοσο ατυχη....δεν θα μπορουσαμε να περιμενουμε και να προσπαθησουμε μηπως γυσισει;

Εννοειτε οτι το επομενο μωρακι μου θα με βρει πλεον ετοιμη μαμα κ 100% ετοιμη κ ενημερωμενη για να το φερω στον κοσμο οπως θα επρεπε να ερθει......ΜΕ VBAC!!!

Nα σας ζησουν τα μωρουλια σας σε οσες γεννησατε......καλη επιτυχια στις υπολοιπες!

Θα τα λεμε.....

Ευχαριστώ κύριε Μιχαλόπουλε! Ήσασταν πολυ διευκρινιστικός!

Μιρελάκι μια χαρά είμαι...ο παραλογισμός είναι οι προγραμματισμένες καισαρικές;) Δυστυχώς ζούμε στη χώρα του παραλόγου!

Κέλτ μη στεναχωριέσαι για την καισαρική σου...κι εγώ τα πέρασα βέβαια και σε καταλαβαίνω, αλλά να ξέρεις ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Πρέπει να αγαπήσουμε την τομή αυτή που το πλασματάκι μας πέρασε για να έρθει στον κόσμο και να κοιτάξουμε μπροστά. ΄Ξέρω ότι μπορεί να ΄'εχεις άσχημα συναισθήματα αλλά να μην ξεχνάς την τομή αυτή να τη χαιδεύεις και να της δείχνεις αγάπη...κι αν ο Θεός δώσει και καταφέρεις το βιμπακ που ονειρεύεσαι η τομή αυτή θα έχει μεγαλύτερη αξία γιατί θα ανήκει στο ένα και μοναδικό πρώτο σου παιδάκι, που τόσο αγαπάς και τόσα ένιωσες για πρώτη φορά μαζί του... Θα είναι ένα σημαδάκι που θα σου θυμίζει την πρώτη στιγμή που έγινες μητέρα...με τα άγχη, με τα λάθη, με την άγνοια, με την εκμεταλλευση ίσως αλλά όμως ήταν η δική σου στιγμή που χάρισες ζωή και το έκανες με τις καλύτερες προθέσεις και τον καλύτερο τρόπο που μπόρεσες να γνωρίζεις. Δεν έφταιγες εσύ για την καισαρική. ϊσως να μη φταίνε και άλλοι...ισως και να φταίνε, αλλα δεν έχει πια σημασία... Ο χρόνος δε γυρίζει κι εμεις πρέπει να ατενίζουμε στο μέλλον. Μόνο έτσι θα λυτρωθούμε, και θα δώσουμε αγάπη στον εαυτό μας και στα παιδιά μας.

Super Mummy τι ωραια που τα λες!!! Και απο προηγουμενα ποστ σου ο τροπος που εκφραζεσαι δειχνει οτι εισαι ανθρωπος με μεγαλη εσωτερικη ηρεμια....Μπραβο σου!!

Και σ ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα σου λογια!

Σε

Κορίτσια μου πήρε δυο χρόνια να ξεπεράσω την καισαρική μου. Αλλά τελικά είμαι ευγνώμων που μου συνέβη γιατί έμαθα πάρα πολλά για τον εαυτό μου και για την υγεία του παιδιού μυο και τη δική μου. Kelt αν έχετε θέματα με αλλεργίες και θηλάζεις κιόλας μπες στο θέμα gaps diet, candidaκαι αλλεργίες, θα μάθεις πολλά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...