Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά. Αν τελικά έχει αποτέλεσμα η δακτυλική αποκόλληση, αυτό γίνεται εντός κάποιου χρονικού ορίου, εντός 2 24ώρων για παράδειγμα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σας ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά. Αν τελικά έχει αποτέλεσμα η δακτυλική αποκόλληση, αυτό γίνεται εντός κάποιου χρονικού ορίου, εντός 2 24ώρων για παράδειγμα;

Ναι, όποιο αποτέλεσμα είναι να επιτύχει θεωρούμε ότι θα συμβεί εντός 48-72 ωρών.

Μπορεί και να'ναι έτσι...

Σήμερα ο τράχηλος σχεδόν κλειστός και μακρύς ακόμα, γι'αυτό και με πόνεσε η δακτυλική αποκόλληση (όπως ανέφερε και ο κος Μιχαλόπουλος).

Μειώνεται σημαντικά το ποσοστό του 70% πιθανότητας vbac για τον μπεμπάκο μου. Υπάρχει σχετική δυσαναλογία, με την έννοια ότι έχει μεγαλώσει πολύ και δυσκολέυεται πια να βολέψει το κεφαλάκι στον πυελικό σωλήνα για να εμπεδωθεί, άρα δεν σπρώχνει, άρα ο τράχηλος δεν δέχεται κανένα έναυσμα για να κοντύνει... αλυσίδα όλα. 4220γρ στον υπέρηχο, άρα σίγουρα πάνω από 4κιλά.

Μάλλον πρέπει να αρχίσω να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το αυξημένο πλέον ενδεχόμενο ΚΤ...ξανά.

Δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα, απλά σήμερα είπα στην μάνα μου να μου πλύνει και 2 νυχτικά (τα οποία σιχαίνομαι, μου θυμίζουν την πρώτη ΚΤ και την ταλαιπωρία που είχα υποστεί).

Κάτι μου λέει ότι στο επόμενο ραντεβού την Τετάρτη θα καθοριστεί και η ημερομηνία για την πρόκληση.

Ελπίζω πια σε ένα θαύμα. Δεν με πειράζει που θα ταλαιπωρηθώ εγώ... απλά ήθελα το καλύτερο γι'αυτό το μωρό, πράγμα που από άγνοια δυστυχώς δεν φρόντισα για την κόρη μου.

Σόρυ για την απογοήτευση... μέχρι και σήμερα ήμουν πολύ αισιόδοξη, αλλά ξαφνικά κάτι έσπασε μέσα μου, ίσως οι 9 μήνες ελπίδας που μάλλον δεν θα λήξουν όπως ευχόμουν.

Παρόλα αυτά, εύχομαι το μωρό μου να βγει γερό πάνω από όλα, ο βασικός στόχος είναι αυτός κι ας το ξεχνάω μερικές φορές.

Αχ Γαρδουμπακι σε πηρε απο κατω...δε θελω τετοια... σου ειπαμε να συγκεντρωθεις μεσα σου και δε συγκεντρωνεσαι ολο το εξω κοιτας.... φροντισε να μενεις μονη με το μωρο σου, μιλα του, πες του ποσο πολυ θελεις να γινει το καλυτερο για αυτο, και μη φοβασαι μωρο μου πες του, μη φοβασαι η μανουλα ειναι εδω, μαζι θα το κάνουμε...φαντασου τον τραχηλο σου να ανοιγει σαν ένα τριαντάφυλλο και χαλαρωσε, χαλαρωσε....Αυτά ειναι τα μονα που μπορεις να κανεις. Απο κει και υστερα αποφασιζει το μωρο σου και ο Θεος.Ειναι

απογοητευτικο αυτο που ζεις το ξερω, το εχω ζήσει περιπου, αλλά αν σε πιάσει ηττοπάθεια ειναι σαν να λες οκ, εχασα, δεν υπαρχει ελπιδα, αντε βαλτε με για καισαρικη... Και να ξερεις οτι ο υπερηχος μπορει να εχει αποκλιση 500 γραμμαρια σχετικα με το βαρος του μωρου...μια γνωστη μου μπηκε για καισαρικη προγραμματισμένα επειδή ο γιατρος της εβλεπε στον υπερηχο μεγαλο μωρο και τελικα 3700 βγήκε...δεν ήταν και τοσο γίγαντας τελικα!!!κι εμενα η κορη μου 500 γραμμαρια κατω από ότι βλέπαμε. Το τι είναι και τι θα συμβει πραγματικα δεν το ξερει κανεις μας. Αυτό όμως ειναι το μαγικό. Είναι η μαγεια του να εχεις την ευκαιρια να δοκιμασεις. Αυτο δε θέλαμε?? Να δοκιμασουμε, να κανουμε το καλύτερο, να εχουμε δικαιωμα να γεννήσουμε όπως οριζει η φύση αντι να μπουμε ξερα στο χειρουργίο με ραντεβου σαν να πηγαιναμε να αφαιρέσουμε τη χολή... Τη μαγεια τη ζεις ήδη γλυκιά μου, απόλαυσέ τη γιατι αυτες οι στιγμες ειναι που μενουν, οι στιγμες που περιμένουμε το μωρό μας! Σου εύχομαι ότι καλύτερο. Σου στελνω θετική ενεργεια οσο μπορώ... Σημερα έχω γιογκα...θα συγκεντρωθω για να στειλω θετικά κύματα στο μωρό σου και στον τοκετο σου!

Παρόλα αυτά, εύχομαι το μωρό μου να βγει γερό πάνω από όλα, ο βασικός στόχος είναι αυτός κι ας το ξεχνάω μερικές φορές.

Εγω θα ηθελα να σταθω στο τελευταιο που εγραψες.

Σαφως και παιζει σημαντικο ρολο ο τροπος που επιθυμουμε να ερθει στον κοσμο το παιδι μας,αλλα πιο σημαντικο απο ολα ειναι στο τελος το μωρο και η μητερα να ειναι καλα. Μην το ξεχασεις ποτε αυτο. Αν πρεπει να γινει καισαρικη,ειναι επειδη πρεπει αφου εκανες ο,τι μπορουσες για φυσιολογικο τοκετο, δεν παρεδωσες τα οπλα - αν μπορω να χρησιμοποιησω αυτη τη φραση!

Ας μην ξεχναμε πως σε καθε εγκυμοσυνη υπαρχει παντα η πιθανοτητα καισαρικης ακομα και αν δεν υπαρχει προηγουμενη καισαρικη στο ιστορικο της γυναικας. Ευχομαστε και επιδιωκουμε φυσιολογικο τοκετο και αν πρεπει να γινει καισαρικη και χ ή ψ λογους τοτε καλο ειναι να το δουλεψουμε με τον εαυτο μας και το δεχτουμε χωρις τυψεις.Σημαντικο ειναι να εχουμε καλο γιατρο διπλα μας ωστε να νιωθουμε σιγουρες οτι τελικα η καισαρικη ηταν μονοδρομος.

Παρ'όλα αυτα, η καισαρικη σε σενα δεν φαινεται να ειναι μονοδρομος,δεν σου εχει αποκλεισει ο γιατρος απ'ο,τι καταλαβα τον φυσιολογικο. Ειναι κριμα λοιπον να στεναχωριεσαι για κατι που στο τελος μπορει να γινει οπως το ονειρευοσουν. Καλυτερα να επικεντρωθεις στο πιο σημαντικο, οτι ερχεται το μωρακι σου :wink:

Διαφημίσεις

Θεωρώ ότι μάλλον χρειάζονται ορισμένες διευκρινίσεις γιατί υπάρχει μια σχετική σύγχυση πάνω στο θέμα της πρόκλησης. Να πούμε αρχικά λίγα για την ανατομία του τραχήλου για να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Ο τράχηλος είναι ένας ινώδης σωλήνας που αποτελεί το κάτω μέρος της μήτρας. Η εσωτερική διάμετρός του είναι η λεγόμενη διαστολη και κυμαίνεται από μηδέν (κλειστός) ως δέκα (πλήρης διαστολή). Ως σωλήνας, ο τράχηλος έχει επίσης μήκος που περιγράφεται με τον ορο εξάλειψη και είναι από περίπου τέσσερα εκατοστά ως μηδέν (πλήρης εξάλειψη). Ο τράχηλος τέλος χαρακτηρίζεται από την υφή του (αν δηλαδή είναι σκληρός ή μαλακός) και τη θέση του, αν δηλαδή το άνοιγμά του είναι κοντύτερα προς το πίσω ή το μπροστά τοίχωμα του κόλπου (οπίσθιος, πρόσθιος). Ο τράχηλος έως τις 36 εβδομάδες είναι μακρύς, κλειστός, σκληρός και οπίσθιος. Από τις 36 εβδομάδες και μετά αρχίζει να αλλάζει σταδιακά προς τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά. Συνήθως κατά τη στιγμή έναρξης του τοκετού έχει κοντύνει, ανοίξει λίγο, μαλακώσει και έρθει πιο μπροστά - δεν υπάρχει όμως κανόνας ως προς το πόσο ακριβώς θα έχει αλλάξει.

Το έσω στόμιο του τραχήλου οδηγεί στο εσωτερικό της μήτρας και βρίσκεται σε επαφή με τους υμένες, δηλαδή το σάκο που περιέχει το μωρό και το αμνιακό υγρό. Για απομόνωση και προστασία από το περιβάλλον του κόλπου ο αυλός του τραχήλου σφραγίζεται με πηχτή βλέννη που μετά τις 36 εβδομάδες αποπίπτει.

Περί πρόκλησης τώρα. Ο στόχος της πρόκλησης τοκετού είναι πρωτίστως να συμβάλλει στην ταχύτερη διαστολή του τραχήλου, όχι τόσο να προκαλέσει συσπάσεις. Συσπάσεις με τράχηλο που δεν είναι προετοιμασμένος (όπως περιγράφεται παραπάνω) είναι αντιπαραγωγικές γιατί δεν προάγουν τον τοκετό και κουράζουν μητέρα και έμβρυο. Η δακτυλική αποκόλληση και οι προσταγλανδινες (η φαρμακευτική πρόκληση) επιδιώκουν να προκαλέσουν διαστολή αλλά δια διαφορετικής οδού.

Η δακτυλική αποκόλληση προϋποθέτει ο τράχηλος να είναι ανοιχτός 1 εκατοστό ή περισσότερο. Ο γιατρός περνά το δάκτυλο μέσα από τον τράχηλο ώστε να αγγίξει τον αμνιακό σάκο, δηλαδή τους υμένες. Με την περιστροφή του δακτύλου "ξεκολλάει" οσο μπορεί τους υμένες από το τοίχωμα της μήτρας. Δεν τους τραβάει ούτε προσπαθεί να προκαλέσει ρήξη. Αυτή η αποκόλληση αποτελεί μηχανικό ερέθισμα για τους υμένες και προκαλεί την παραγωγή προσταγλανδινών που είναι ουσίες που προάγουν την ωρίμανση του τραχήλου.

Κατά τη φαρμακευτική πρόκληση αντίθετα οι προσταγλανδίνες είναι συνθετικές και χορηγούνται απευθείας στον τράχηλο (τοποθετούνται δίπλα για την ακρίβεια, μέσα στον κόλπο). Η δόση είναι πολλαπλάσια από αυτή που εκλύει η δακτυλική αποκόλληση υμένων γι'αυτό και σαφώς πιο αποτελεσματική.

Ο λόγος που η αποκόλληση υμένων είναι ασφαλής σε vbac ενώ η φαρμακευτική πρόκληση αυξάνει τον κίνδυνο ρήξης αφορά αυτή ακριβώς τη δόση προσταγλανδινών. Για πολλές γυναίκες η χορηγούμενη δόση είναι πολύ μεγάλη, προκαλεί υπερτονία της μήτρας και μη φυσιολογικές συσπάσεις. Υπερτονία προδιαθέτει σε ρήξη. Επειδή κάθε γυναίκα είναι διαφορετική δεν μπορούμε εκ των προτέρων να ξέρουμε ποσό ακριβώς χρειάζεται εξού και η δυσκολία να εξασφαλιστεί η μη πρόκληση υπερτονίας όταν χορηγούνται προσταγλανδίνες. Αντίθετα η δακτυλική αποκόλληση δε διατρέχει τέτοιο κίνδυνο γιατί η διέγερση που προκαλεί είναι πολλές φορές μικρότερη και δε φτάνει ποτέ σε τέτοια επίπεδα.

Η δακτυλική αποκόλληση λοιπόν είναι ασφαλής όταν γίνεται σωστά και αποτελεί μια από τις λίγες παρεμβάσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε vbac. Συχνά δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και αυτό είναι μάλλον απόδειξη του ήπιου χαρακτήρα της. Επίσης, συνήθως δεν ειναι οδυνηρή εκτός κι αν ο γιατρός προσπαθεί να την κάνει σε τράχηλο που δεν το επιτρέπει.

Γιατρε, ησασταν πολυ κατατοπιστικος! Ευχαριστουμε για την ενημερωση!

Γνωριζεται αν υπαρχει καποιο καλο βιβλιο που να γραφει για το σωμα της γυναικας γενικα ή και τον τοκετο, που να μην απευθυνεται σε γιατρους ωστε να ειναι κατανοητο και σε μας; Οσα βιβλια εχω για εγκυμοσυνη γραφουν μονο λιγα για το πως λειτουργει το σωμα της γυναικας. Να φανταστειτε,αυτα που γραψατε για τον τραχηλο πρωτη φορα τα διαβαζω.

Γεια σας κοπελλες,

Σας παρακαλω παααααρα πολυ εαν καποια γνωριζει γυναικολογουσ στην Κυπρο που αναλαμβανει vbac???? Τον χρειαζομαι επειγον!!!!

Ευχαριστω παααρα πολυ

Γεια σας κοπελλες,

Σας παρακαλω παααααρα πολυ εαν καποια γνωριζει γυναικολογουσ στην Κυπρο που αναλαμβανει vbac???? Τον χρειαζομαι επειγον!!!!

Ευχαριστω παααρα πολυ

Γαρδουμπάκι μου με το καλό κορίτσι μου! Ας έρθουν τα πράγματα όπως λέει και η nuvola έτσι ώστε μητέρα και μωρό να είστε καλά πρώτα απ' όλα!

Πραγματικά σε νιώθω γιατί αν θυμάσαι μπήκα κι εγώ στη λογική του vbac και δυστυχώς οι προϋποθέσεις δε με ευνοούν, αλλά το ξεπέρασα! Τι να κάνουμε; το λιγότερο είναι αυτό!!! Θα γίνουμε και πάλι μητέρες!

Δεν πρέπει να διακινδυνέψεις τίποτα σε καμία περίπτωση. Ως μητέρες πρέπει να είμαστε πάνω απ' όλα υπεύθυνες προς τα παιδιά μας!

Και οι παλιοκαισαρικές που τόσο μισούμε και μας ταλαιπωρούν πες πως είναι το λιγότερο: εδώ φέρνουμε παιδιά στον κόσμο! Ξέρεις τι ευτυχισμένες στιγμές σε περιμένουν - ας μην αναλώνεσαι σε τέτοιες στενοχώριες!!!

Με το καλό εύχομαι πάντως - όπως και να έρθουν τα πράγματα να χαίρετε άκρας υγείας μαμά και μωράκι!!!!! ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ! ΟΛΟΨΥΧΑ!

Διαφημίσεις

Μπορεί και να'ναι έτσι...

Σήμερα ο τράχηλος σχεδόν κλειστός και μακρύς ακόμα, γι'αυτό και με πόνεσε η δακτυλική αποκόλληση (όπως ανέφερε και ο κος Μιχαλόπουλος).

Μειώνεται σημαντικά το ποσοστό του 70% πιθανότητας vbac για τον μπεμπάκο μου. Υπάρχει σχετική δυσαναλογία, με την έννοια ότι έχει μεγαλώσει πολύ και δυσκολέυεται πια να βολέψει το κεφαλάκι στον πυελικό σωλήνα για να εμπεδωθεί, άρα δεν σπρώχνει, άρα ο τράχηλος δεν δέχεται κανένα έναυσμα για να κοντύνει... αλυσίδα όλα. 4220γρ στον υπέρηχο, άρα σίγουρα πάνω από 4κιλά.

Μάλλον πρέπει να αρχίσω να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το αυξημένο πλέον ενδεχόμενο ΚΤ...ξανά.

Δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα, απλά σήμερα είπα στην μάνα μου να μου πλύνει και 2 νυχτικά (τα οποία σιχαίνομαι, μου θυμίζουν την πρώτη ΚΤ και την ταλαιπωρία που είχα υποστεί).

Κάτι μου λέει ότι στο επόμενο ραντεβού την Τετάρτη θα καθοριστεί και η ημερομηνία για την πρόκληση.

Ελπίζω πια σε ένα θαύμα. Δεν με πειράζει που θα ταλαιπωρηθώ εγώ... απλά ήθελα το καλύτερο γι'αυτό το μωρό, πράγμα που από άγνοια δυστυχώς δεν φρόντισα για την κόρη μου.

Σόρυ για την απογοήτευση... μέχρι και σήμερα ήμουν πολύ αισιόδοξη, αλλά ξαφνικά κάτι έσπασε μέσα μου, ίσως οι 9 μήνες ελπίδας που μάλλον δεν θα λήξουν όπως ευχόμουν.

γαρδουμπακι μου γλυκό...πάντα πονάει η αποκόλληση....

σχεδον κλειστος τραχηλος εννοεις με διαστολη 2 ας πουμε?? γιατι αν ηταν τελειοσ κλειστος δεν θα μπορουσε να σου κανει τιποτα!!

επισης αφου το μωρο ειναι μεγαλο οπως λες..πηγαινε εκει να σου σπασει τα νερα , να αρχισει ο τοκετος!!

καλα ολα αυτα για φυσικο τοκετο κλπ..αλλα εγω ειμαι υπερ των μικροπαρεμβασεων ,μηπως και γλιτωσεις την καισαρικη!

Κανε και καμια προσευχουλα και όλα καλά θα πάνε!!!

υ.γ. και εμενα μου ειχαν πει για δυσαναλογια ..λογω μεγαλου κεφαλιου του μωρου....και τελικα καταφερε να βγει..αν τους ειχα ακουσει θα ειχα μπει για καισαρικη..

μην χανεις το κουραγιο σου..ολα σχετικα ειναι!

Γεια σας κοπελλες,

Ευχαριστω παααρα πολυ

Tο μόνο που βρήκα είναι αυτό http://vbac.meetup.com/

Βάλε την χώρα και την πόλη σου και δες αν υπάρχει κάτι.

Αααα, ίσως να ξεκινούσες ανάποδα. Δηλαδή να μιλήσεις με καμιά μαία από διαφορετικές κλινικές, ή θα υπάρχει σύνδεσμος μαιών, δε μπορεί! Αυτές ξέρουν τους γιατρούς που το κάνουν. Να επιβεβαιώσεις βέβαια μετά!

Μια άλλη ιδέα είναι να βρεις ομοιοπαθητικό γυναικολόγο μήπως και ως πιο εναλλακτικός αναλαμβάνει, ή να ρωτήσεις ομοιοπαθητικό γιατρό αν γνωρίζει γυναικολόγο για vbac.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Καλή επιτυχία κορίτσι μου.

Τίποτα ακόμη. Πήρα ένα ομοιοπαθητικό χθες (τελευταίος ασπασμός). Ήμουν αισιόδοξη γιατί το ένιωσα ότι το χάπι έκανε όλη την δουλειά, 2 ώρες αφού το πήρα άρχισαν κάτι πιο έντονα πονάκια από κάτω, χαρές και πανηγύρια εγώ, η κόρη μου είχε κατενθουσιαστεί με την πάρτη μου και χόρευε μαζί μου (το μωρό μου με βλέπει τόσο υποτονική αυτές τις μέρες :()

Πάω το βράδυ για εξέταση, είχε μαλακώσει λίγο ο τράχηλος αλλά ούτε δείγμα τοκετού στο NST ρε κορίτσια! Και οι συσπάσεις εκεί, 100στάρες αλλά άστατες και χωρίς πόνο! Το βράδυ δεν κοιμήθηκα και όσο χαρούμενη ένιωσα χθες, τόσο χάλια είμαι πάλι σήμερα. Τι χαλαρωτική μουσική, τι μιάμιση ώρα περπάτημα κάθε απόγευμα, τι λουλούδι που ανοίγει ο τράχηλος, τι κύματα στην ακροθαλασσιά για να έρθει ο μπέμπης... τίποτα, αποφάσισε να μείνει εκεί παιδιά (ίσως γιατί όντως δεν μπορεί να κατέβει) και αρχίζω να φοβάμαι κι εγώ πια μην μου πάθει κάτι.

MAMA-AGA, εννοείς να μου σπάσει τα νερά χωρίς άλλη παρέμβαση (προσταγλανδίνες, οκυτοκίνη);

Όπως και να έχει, αν δεν τολμήσει μόνος του, την Κυριακή θα τον κρατάω αγκαλίτσα. Και αν γίνει έτσι, ήταν γραφτό, γιατί έχω γενέθλια τότε, αν και δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να τα γιορτάζουμε μαζί, ήθελα να έχει την δική του ξεχωριστή μέρα και όχι να νιώθει υποχρεωμένος να περνάει τα γενέθλιά του μαζί μου ή τύψεις μεγαλώνοντας που φεύγει στα γενέθλια της γριάς του. Το είπα του γιατρού, τότε το Σάββατο μου λέει...ΌΧΙΙΙΙ. Θέλω να του αφήσω κι άλλη μια μέρα. Ποτέ δεν ξέρεις! Τον περίμενα και τον σεβάστηκα όσο μπορούσα ρε κορίτσια. Τώρα πρέπει να βγει πια...

Τίποτα ακόμη. Πήρα ένα ομοιοπαθητικό χθες (τελευταίος ασπασμός). Ήμουν αισιόδοξη γιατί το ένιωσα ότι το χάπι έκανε όλη την δουλειά, 2 ώρες αφού το πήρα άρχισαν κάτι πιο έντονα πονάκια από κάτω, χαρές και πανηγύρια εγώ, η κόρη μου είχε κατενθουσιαστεί με την πάρτη μου και χόρευε μαζί μου (το μωρό μου με βλέπει τόσο υποτονική αυτές τις μέρες :()

Πάω το βράδυ για εξέταση, είχε μαλακώσει λίγο ο τράχηλος αλλά ούτε δείγμα τοκετού στο NST ρε κορίτσια! Και οι συσπάσεις εκεί, 100στάρες αλλά άστατες και χωρίς πόνο! Το βράδυ δεν κοιμήθηκα και όσο χαρούμενη ένιωσα χθες, τόσο χάλια είμαι πάλι σήμερα. Τι χαλαρωτική μουσική, τι μιάμιση ώρα περπάτημα κάθε απόγευμα, τι λουλούδι που ανοίγει ο τράχηλος, τι κύματα στην ακροθαλασσιά για να έρθει ο μπέμπης... τίποτα, αποφάσισε να μείνει εκεί παιδιά (ίσως γιατί όντως δεν μπορεί να κατέβει) και αρχίζω να φοβάμαι κι εγώ πια μην μου πάθει κάτι.

MAMA-AGA, εννοείς να μου σπάσει τα νερά χωρίς άλλη παρέμβαση (προσταγλανδίνες, οκυτοκίνη);

Όπως και να έχει, αν δεν τολμήσει μόνος του, την Κυριακή θα τον κρατάω αγκαλίτσα. Και αν γίνει έτσι, ήταν γραφτό, γιατί έχω γενέθλια τότε, αν και δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να τα γιορτάζουμε μαζί, ήθελα να έχει την δική του ξεχωριστή μέρα και όχι να νιώθει υποχρεωμένος να περνάει τα γενέθλιά του μαζί μου ή τύψεις μεγαλώνοντας που φεύγει στα γενέθλια της γριάς του. Το είπα του γιατρού, τότε το Σάββατο μου λέει...ΌΧΙΙΙΙ. Θέλω να του αφήσω κι άλλη μια μέρα. Ποτέ δεν ξέρεις! Τον περίμενα και τον σεβάστηκα όσο μπορούσα ρε κορίτσια. Τώρα πρέπει να βγει πια...

Γαρδουμπακι μου διαστολη εχεις?? εστω 1-2 η οχι? σου έχει πει??

Για τα νερα εννοω να τα σπασει για να αρχισουν οι συσπασεις..ετσι ελεγε η δικια μου...αν εφτανα στα ορια θα τα εσπαγε λεει και πως ξεκιναει η διαδικασια...αν εχεις εστω και λιγη διαστολη μπορει να βαλει και λιγη οκυτοκινη να βοηθησει..γιατι οχι??

παντως στο λεω ..μην το βαζεις κατω...και εγω στο πρωτο vbac που εκανα μου σπασανε τα νερα (μονα τους) την προηγουμενη απο την προγραματισμενη καισαρικη..!τραχηλος τελειως κλειστος..διαστολη μηδεν...και με λιγη οκυτοκινη εγινε η δουλεια!

Εγω θα προσευχομαι να τα καταφερεις ..μονο αυτο μπορω να κανω απο μακρια για εσενα!

Θα δεις που θα τα καταφέρεις!!

συνεχισε περπατημα..δουλειες..τα παντα..

αφου οι συσπασεις ειναι 100αρες σημαινει οτι εχεις συσπασεις και ας μην το καταλαβαινεις...προφανως δεν εισαι πολυ ευαισθητη στον πονο...καλο ειναι αυτο!

αλλες εχουν στο 40- 50 και λενε πως πονάνε...

μην το βαζεις κάτω!!

Ο Αγιος Συμεών που χαρίζει ευτοκια θα σε βοηθήσει!!

Γαρδουμπάκι έτσι όπως τα λες είναι έκανες ότι μπορούσες για τον μπέμπη σου, τον περίμενες όσο γινόταν. Μην χάνεις τις ελπίδες σου εγώ πιστεύω ότι από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει ο τοκετός. (χωρίς ή με ελάχιστη βοήθεια). (Αν θες πιες κ καμια κανέλα ρόφημα δεν ξέρω αν βοηθά πραγματικά αλά έστω για την ψυχολογική βοήθεια)Είναι συχνό φαινόμενο να ξεκινάει ο τοκετός 1 μέρα πριν την προγραμματισμένη καισαρική ή την πρόκληση, όπως μου είχαν πει οι μαίες. Λες κ περιμένουμε να φτάσει το όριο για να βάλουμε μπρος. Εύχομαι ολόψυχα να γίνει έτσι κ με σένα! Όπως κ να χει σε 3 μέρες το πολύ θα γνωρίσεις το παιδάκι σου! Σε περιμένουν ανεπανάληπτες στιγμές! Να πάνε όλα καλά!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Εγω θα προσευχομαι να τα καταφερεις ..μονο αυτο μπορω να κανω απο μακρια για εσενα!

Θα δεις που θα τα καταφέρεις!!

Κι εγώ το ίδιο!

Με το καλό και μ' ένα πόνο!

Όπως και να έχει, αν δεν τολμήσει μόνος του, την Κυριακή θα τον κρατάω αγκαλίτσα. Και αν γίνει έτσι, ήταν γραφτό, γιατί έχω γενέθλια τότε

Χρονια σου πολλα και ευχομαι επισης ολα να πανε καλα με τον μπεμπη σου :D !!!

Kαι εγώ κορίτσια το γαρδουμπάκι σκέφτομαι!

Γιόρταζε κιόλας....μακάρι να τα κατάφερε!!

Γαρδουμπάκι όποτε μπορέσεις πες μας νέα..

φιλιά και στον μπεμπούλη σου , μάλλον με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα τον έχεις ήδη αγκαλιά..

Κορίτσια,

ένας μπέμπης 53 εκ., 4540γρ.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα καταφέραμε.

Θα σας γράψω λεπτομέρειες μόλις μπορέσω. Ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη, ήταν αυτό που με βοήθησε μέχρι το τέλος.

Κορίτσια,

Τα καταφέραμε.

Θα σας γράψω λεπτομέρειες μόλις μπορέσω. Ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη, ήταν αυτό που με βοήθησε μέχρι το τέλος.

Μπραβο,να σου ζησει ,χαιρομαι τοσο πολυ για σενα!!!Δεν γραφω συχνα αλλα τετοια αγωνια ουτε στη δικη μου γεννα δεν ειχα... Ειχα αρχισει να πιστευω πως εκανες καισαρικη αλλα τελικα ολα πηγαν τελεια. Αν και με τον τελειο κυριο Γιαννικο ειναι δυσκολο να κανεις καισαρικη...

Κορίτσια,

Τα καταφέραμε.

Να σας ζήσει!Φτου φτου φτου, παίδαρος!!Μπράβο σου γαρδουμπάκι τα κατάφερες τελικά! Η σκέψη μου ήταν συνέχεια σε σένα.Να σας ζήσει και πάλι!:D

EPBrp3.pngpFYfp2.png

Κορίτσια,

Τα καταφέραμε.

Μπράβο γαρδουμπάκι!!!!

Τα κατάφερες!!!!!!!! Χάρηκα πάρα πάρα πολύ!!!!! Να σου ζήσει κορίτσι μου!!!! Είσαι ηρωίδα!!!! Συγχαρητήρια!!!:D:D:D:D

Τελικά έγινε το θαύμα σου!!!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...