Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εντονο λαχάνιασμα & ταχυκαρδία

Recommended Posts

Εγω έχω χειρότερη ενόχληση το πρωι κι αναρωτιόμουν αν έχει σχέση με το ότι το πρωι κάνω ινσουλίνη. Έχει καμία παρόμοια εμπειρία ταχυπαλμιας μετα απο ινσουλίνη μήπως?

Διαφημίσεις

kαλημερα!

χθες διαβασα κατι στο βιβλιο εγκυμοσυνης μου και σκεφτηκα αυριο το πρωι(σημερα δλδ) να σας το γραψω

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΑΙΜΙΑΣ

τα συμπτωματα αναιμιας περιλαμβανουν αισθημα κοπωσης, πονους στο θωρακα ή πονοκεφαλους και περιστασιακα αισθημα παλμων ή λαχανιασματα . αν εχετε ανοιχτοχρωμο δερμα και εμφανισετε αναιμια, πιθανοτατα θα ειστε πολυ ωχρη. σε περιπτωση αναιμιας, συνταγογραφουνται συμπληρωματα σιδηρου

αυτα περι λαχανιασματος και ταχυπαλμιας

ψαξτε το αν δεν εχετε παρει ακομη σιδηρο

KkgRp2.png

byzDp2.png

Ειναι και η ζεστη που τα δημιουργει αυτα. Εχω κι εγω απο τη 16η εβδομαδα. Τοτε λιποθυμισα κιολας καποια μερα που βγηκα στην αγορα και ειχε ζεστη. Περπατησα γρηγορα να παω σε μια δουλεια και λιποθυμισα. Φυσικα απο τοτε λαχανιαζω αρκετα συχνα και νιωθω ταχυκαρδια αλλα φροντιζω να καθησω καπου μεχρι να μου περασει. Οταν ειμαι εξω εχω παντα ενα μπουκαλι κρυο νερο μαζι μου και βοηθαει να συνελεθεις καπως. Εκανα και καρδιολογικο ελεγχο, δεν εχω τιποτα, εχω θυρεοειδη αλλα παιρνω χαπι. Ειναι της εγκυμοσυνης, χρειαζεται λιγη προσοχη και γενικα, οσες εχουμε την πολυτελεια, να μην κινουμαστε με τη ζεστη.

Κι εγώ τα έχω σε ελαφριά μορφή, πιο πολύ την ελαφριά ταχυκαρδία. Ούτε θυροειδή και αναιμία που έχω παίρνω σίδηρο πρωί βράδυ. Δεν με ανησυχεί γιατί δεν με ενοχλεί, αλλα την επόμενη φορά που θα πάω στην γυναικολόγο θα τη ρωτήσω.

u0m1p3.png

Εγω λυποθυμουσα νοεμβριο μηνα που εκανε και κρυο φαντασου τωρα με τοση ζεστη ? ειναι τα τις εγκυμοσυνης κοριτσια υπομονη!!Εγω μεχρι τον 7 μηνα φοβομουν να μπω σε κλειστους χωρους μην λυποθημισω οπως ειπατε και εσεις αγκαλια με ενα μπουκαλι νερο και μαντιλακια με οινοπνευμα παντα στην τσαντα μου γιατι ειχα ταβλιαστει 4 φορες εξω!

Διαφημίσεις

Εγω έκανα αναιμία αλλα παίρνω 2 σιδηρους την ημέρα και είναι πολυ καλύτερα. Περιέργως κολυμπάω 2 εικοσάλεπτα τη μέρα - γερο κολύμπι- και δε λαχανιάζω ιδιαίτερα. Το λαχανιασμα και η ταχυπαλμια μου βγαίνουν ιδιαίτερα μετα το πρωινο φαγητό - που λόγω ζαχάρου είναι πολυ συγκεκριμενο και μικρο- και στην αρχή του μεσημεριανού που νιώθω ότι δεν έχω χώρο και για φαΐ και για αναπνοή!

Υπομονή μας λοιπόν, κουράγιο μας, και σε λίγους μήνες θα ανασαινουμε κανονικα - (και οι διαβητικες θα ξανατρωμε και κανονικα.) Γιουπιιιιιι :)

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας κοριτσια ειμαι κοντα στη 15η εβδομαδα και εχω λαχανιασματα κοπωση εντονη και ταχυκαρδιες και βαρος στο στηθος.συνηθως οταν ξαπλωνω.τη Τεταρτη εχω ραντεβου με το γιατρο και θα του το πω.εχω καποιες μερες που ειμαι ετσι εχω αμελησει ομως κατα πολυ το σιδηρο.λετε να παιζει ρολο? Πριν την εγκυμοσυνη ειχα πολυ χαμηλο σιδηρο.κατω απο το οριο.λετε να φταιει αυτο?

KLinp2.pngjvcQp2.png

Γεια σας κοριτσια ειμαι κοντα στη 15η εβδομαδα και εχω λαχανιασματα κοπωση εντονη και ταχυκαρδιες και βαρος στο στηθος.συνηθως οταν ξαπλωνω.τη Τεταρτη εχω ραντεβου με το γιατρο και θα του το πω.εχω καποιες μερες που ειμαι ετσι εχω αμελησει ομως κατα πολυ το σιδηρο.λετε να παιζει ρολο? Πριν την εγκυμοσυνη ειχα πολυ χαμηλο σιδηρο.κατω απο το οριο.λετε να φταιει αυτο?

συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου!γιατι βρε συ εχεις αμελησει τον σιδηρο σου?και εγω παντα ειχα χαμηλο αιματοκριτη και οταν εμεινα εγγυος φυσικα επαιρνα σιδηρο γιατι σου πεφτει και αλλο.μπορει αυτα που νιωθεις να οφειλονται σε αναιμια.το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να το πεις στον γιατρο σου.εμενα με ειχαν πιασει ταχυπαλμιες προς το τελος της εγκυμοσυνης και τελικα οφειλοταν στο χαπι του θυροειδους που επαιρνα και ελλατωσαμε την δοση.με το καλο το μωρακι σου:)

Efi25 καλημέρα. Είναι πολύ πιθανόν το λαχάνiασμα να οφείλεται στην αναιμία. Η μαμά μου κάποια στιγμή είχε πάρα πολύ χαμηλό αιματοκρίτη (δεν θυμάμαι πόσο αλλά ο γιατρός όταν πήγε τiς αναλύσεις της της είπε ότι ήταν απορίας άξιο που στεκόταν ακόμα όρθια..) και είχε πολύ συχνά λαχάνιασμα. Μόλις τον ρυθμίσανε πέρασε αμέσως. Εφόσον είχες χαμηλό αιματοκρίτη και λογικά εξαιτίας της εγκυμοσύνης θα έχει πέσει κι άλλο θα πρέπει να παίρνεις καθημερινά το σίδηρό που σου έχει πει ο γιατρός σου, κρίμα είναι να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου. Καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη σου εύχομαι!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Γεια σου. Όλα αυτά που περιγράφεις εγώ τα εμφάνισα όταν έπεσε ο αιματοκρίτης μου στο 30. Είχα αρχίσει να κάνω αρρυθμίες και έκτατες συστολές (φτερουγίσματα) στην καρδιά. Τα έχω ακόμα. Ο καρδιολόγος μου είπε οτι είναι απο την αναιμία. Δεν έπαιρνα καθόλου σίδηρο μέχρι τότε. Τώρα παίρνω πρωί-βράδυ. Μετά απο 20 μέρες λήψης σιδήρου πρωί-βράδυ ο αιματοκρίτης μου ανέβηκε μόνο 0,40!!!! Ο γιατρός μου είπε οτι θέλει 4 μήνες για να ανέβει. Απο την αρχή δεν έπρεπε να το αφήσω να πέσει τόσο χαμηλά.

Α!! Και κάτι σημαντικό. Όταν ξεκινήσεις σίδηρο να προσέχεις να απέχει πολλές ώρες απο γαλακτοκομικά, καφε ή τσάι αλλιώς δεν απορροφάτε απο τον οργανισμό. Άδικα θα το παίρνεις.

Καλή εγκυμοσύνη!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολυ κορίτσια ξεχασα να πω οτι εχω κι ενα προβληματακι με το θυρεοειδή που δε χρειάζεται ακομα θεραπεία μπορει να οφείλεται και αυτο?δε μου εχει δωσει θεραπεία ακόμα

KLinp2.pngjvcQp2.png

Ευχαριστώ πολυ κορίτσια ξεχασα να πω οτι εχω κι ενα προβληματακι με το θυρεοειδή που δε χρειάζεται ακομα θεραπεία μπορει να οφείλεται και αυτο?δε μου εχει δωσει θεραπεία ακόμα

εγω οπως σου εγραψα και νωριτερα οι ταχυκαρδιες που εκανα προς το τελος της εγκυμοσυνης μου ειπε η ενδοκρινολογος οτι μπορει και να φταει η δοση του Τ4 που επαιρνα και απλα την ελλατωσαμε(οχι οτι ηταν και κατι σοβαρο,δεν την ειδα να πολυαγχωνεται).καθε περιπτωση φυσικα ειναι διαφορετικη και εγω παιρνω χρονια τ4,εχω hashimoto.εσυ αναλογα το προβλημα σου πρεπει οπωσδηποτε να σε παρακολουθει και ενδοκρινολογος στην εγκυμοσυνη σου.εμενα ο γυναικολογος μου εγραφε στις μηνιαιες αιμοτολογικες για αιματοκριτη,ουρα κτλ παντα και για τον θυρεοειδη.και η ενδροκρινολογος με ειχε δει στις αρχες και αλλες 2-3 φορες μεσα στην εγκυμοσυνη

Με βλέπει ενδοκρινολόγος και μου είπε όχι Θεραπειά ακόμα σε ενα μηνά ξανά εξετάσεις.σκέφτομαι Οντως είναι απο αναιμία.ο αιματοκρίτης πριν 1 μηνά ηταν 35,5 άλλα ξεκίνησα εγκυμοσύνη με 8 φεριττινη κάτω απο τα φυσιολογικά δηλαδή.

KLinp2.pngjvcQp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...