Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

να σου πω εγώ ξέρω ότι μέχρι 37,2 (θερμοκρασία μασχάλης) δεν είναι πυρετός. κανε μια μέτρηση ακόμα για να σιγουρευτείς και παρε τον αμέσως. μην το αφήσεις για το απογευμα. Καλό είναι να ξέρεις γενικά που κυμαίνεται η φυσιολογική του θερμοκρασία για να καταλαβαίνεις και πότε έχει πυρετό. Δηλαδή να κάνεις κατά διαστήματα κάποιες μετρήσεις για ξέρεις στο περίπου.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

ελπιδα γεια σου!

πως παει το μωρακι?μην ανησυχεις,θα περασουν ολα.Οπως εγραψα και σε μια αλλη κοπελα,μετα απο τη συμβουλη του παιδιατρου μου,εβαζα-οχι καθε μερα- μεσα στο γαλα και χαμομηλι κανονικο 30 μλ.Αυτο βοηθουσε την μπεμπα να ενεργειται οταν ειχε δυσκολια,σφιξιματα και μικρα πονακια.Να ξερεις οτι ειναι πολυ καλο που εχει αερια,αυτο δειχνει οτι αποσυμφορειται το εντερακι.

Να του κανεις και λιγο μασαζακι στην κοιλιτσα του!!

Επισης,καποιες φορες μου μειωνε τα γευματα της ελαφρως,λογω ζεστης κυριως-τωρα πλεον κι απο ενοχλησεις στα δοντακια.

Να ξερεις οτι παει 120 cc ανα κιλο,δηλαδη ενα παιδακι 5 κιλα πρεπει να πινει το λιγοτερο 600 μλ γαλα.

Επισης ισως με τοσες αλλαγες μπορει το μωρακι σου να εχει "μπερδευτει".Συμφωνα με την γιατρο μου παντα(σε ερωτηση μου αν θα πινει το βιολογικο γαλα που ηθελα να της δωσω)αλλα κι οπως το βλεπω κι εγω το αισθημα της πεινας ειναι τοσο μεγαλο που δεν αφηνει σε ενα τοσο μικρο μωρακι περιθωρια προτιμησης να το πω ετσι σε γαλα.

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο.

ολα καλα τελικα,στις εξετασεις ειναι ολα καλα:D:D:D.μαλλον δεν του αρεσε το γαλα γι αυτο πηρε λιγο βαρος.χθες ηπιε 720 γρ.αντε να δουμε.....φυσικα τα πονακια τα εχουμε:rolleyes::rolleyes::rolleyes:που θα παει ομως θα μεγαλωσουμε κ θα περασουν ολα:D:D

evitaki

Διαφημίσεις

να σας ρωτησω κατι,θελω να δοκιμασω στο μωρο το Humana που του εδινα στην αρχη κ επαιρνε το βαρος που επρεπε,πως μπορω να δοκιμασω αν θα το φαει?χθες πεσαμε στα 500 γρ με το frezy lac,νομιζω οτι ουτε αυτο του αρεσει:oops::oops::oops:.μπορω να δωσω ενα γευμα να δω πως θα το φαει:confused::confused::confused:

evitaki

Καλησπέρα Ελπίδα

Να σε ρωτήσω κατι? Ποσα κιλά ειναι το παιδάκι? Μήπως θες να του δώσεις παραπάνω απο οτι πρεπει. Πριν διαβάσα για 720 γρ?

Να υπολογίζεις 150 ml στο κιλό.

Μην αλλαζεις τοσο γρηγορα γαλατα αστο να δεις καμια εβδομαδα οπως σου εχουν πει τα αλλα κορίτσια.

tnDpp3.png

77l3p3.png

στις πρωτες 16 μερες πηρε 420 γρ κ στις επομενες 13 μονο 160,κατι πρεπει να φταιει,γι αυτο θελω να τρωει αρκετα γρ.

evitaki

Να σου πω κι εγώ τί περασαμε.....aptamil, nativa, humana, aptamil(!), humana ar, frisolac comfort με το οποιο και σωθήκαμε (δεν σε προτρέπω προς Θεου κάθε παιδί είναι διαφορετικο).....ειχαμε πολλους κολικούς και εν τελει πήραμε και σταγονες bio gaia .....αλλα μεχρι να το καταλάβουμε...πήραμε μπιμπερο chicco τα απλά, chicco για κολικούς, avent και τελος (τα οποια επίσης βοήθησαν πολύ) τα dr brown's (σε όλα βέβαια αναλογα με το γάλα αλλάζαμε και θηλές και καταλήξαμε στις ελεγχόμενης)...γράφαμε κάθε μα κάθε μερα τί έτρωγε και ποιες ώρες μπας και βγάλουμε άκρη...τρελα σου λέω....πλεον με περηφάνεια λεω ότι στουε τρεις μήνες τελείωσαν όλα μαζί με τους κολικούς!

ΥΓ και ξεκίνησαν τα δόντια.αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Επίσης όλα τα κάναμε με τη συμβουλή του γιατρού και σωθήκαμε μονο όταν αλλάξαμε γιατρό γιατί και εμένα δε μου άρεσε καθολου να αλλάζουμε συνέχεια γάλα....

στις πρωτες 16 μερες πηρε 420 γρ κ στις επομενες 13 μονο 160,κατι πρεπει να φταιει,γι αυτο θελω να τρωει αρκετα γρ.

Δικιο εχεις και προβληματιζεσαι. Η παιδιατρος τι σου λεει πανω σε αυτα?

Μηπως εχει κολικους το μπεμπακι?

Γιατι δεν τον ταιζεις μια φορα μπροστα στην γιατρο.Εαν δει κατι περιεργο θα στο πει.

Ποσο γεννηθηκε το μωρακι και ποσο ειναι τωρα?

Σε καταλαβαινω γιατι και εμενα το μονο μου αγχος ειναι το φαγητο του μπεμπη και το εαν παιρνει βαρος. Ειναι δυο μιση μηνων τωρα.:-D

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

Γιατι δεν τον ταιζεις μια φορα μπροστα στην γιατρο.Εαν δει κατι περιεργο θα στο πει.:-D

Σωστό!!! Κι εμένα με είχε βάλει να το κάνω και τελικά κρατούσα και λάθος το μπιμπερο και κατέβαζε αέρα:oops::oops::oops::oops:

Θα συμφωνησω με την kounelitsa σε ο,τι αφορα το frisolac comfort. Κι εμας αυτο το γαλα μας εσωσε! Η μικρη το επινε ευχαριστα και το μονο που με "χαλαγε" ηταν η μυρωδια του.. Αλλα αφου αρεσε στη μικρη, εμενα μου περισσευε! Μπιμπερο ειχαμε κι εμεις της chicco αυτα που "αποτρεπουν" τους κολικους.

Επειδη ομως και παλι δεν τη βγαλαμε καθαρη και η Μαρια εκανε καθε απογευμα, της διναμε πριν καθε γευμα infacolic.

Συζητησε το με το γιατρο σου! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

πως ειναι το μωρακι σου τωρα?

εμεις ηπιαμε το almiron premature, nan sensitive, novalac HA,novalav IT, novalav AC και τωρα το frezylac 1. Τους αρεσει πολυ η γευση αλλα ακομα εχουμε καποια πονακια. κανουμε κακα ομως καθε μερα και αρκετα.

Διαφημίσεις

πως ειναι το μωρακι σου τωρα?

εμεις ηπιαμε το almiron premature, nan sensitive, novalac HA,novalav IT, novalav AC και τωρα το frezylac 1. Τους αρεσει πολυ η γευση αλλα ακομα εχουμε καποια πονακια. κανουμε κακα ομως καθε μερα και αρκετα.

επειδή και εμείς πίνουμε ακόμα novalac ac αλλά σε δύο εβδομάδες είπε η γιατρό να πάρουμε 2ης βρεφικής γενιάς και σκέφτομαι το frezylac . Εγώ το novalac επειδή το δοκίμασα(όλα τα είχα δοκιμάσει) και ήταν το πιο νόστιμο φοβάμαι μήπως το frezylac δεν του αρέσει. Μήπως το έχεις δοκιμάσει να μου πείς? Το τρώει καλά το μωράκι σου?

Lr4cp2.pngIP5up2.png

εμενα με το Frezylac εχουν παθει τρελο ερωτα. τους αρεσει πολυ. εμεις πινουμε το νο1 και μεχρι στιγμης ολα καλα. φτιαξανε επιτελους και τα κακα μας.

αφου οταν το μυρίσουν βαζουν τα κλαματα για να το βαλω γρηγορα στο στομα τους το μπουκάλι. ελπιζω να σου απαντησα συντομα και έγκαιρα.

εγώ που το δοκίμασα δεν είχα πρόβλημά στη γεύση του ήταν συμπαθητικό, αλλά από όλα τα γάλατα που είχαμε δοκιμάσει έμενα στη δική μου τη γεύση μου άρεσε το Novalac ΙΤ επομένως είναι πολύ υποκειμενικό γιατί στα μωρά αρέσει πολύ αυτό που πίνουν τώρα.

ναι και το ΙΤ μου αρέσει. Ωραία μόλις τελειώσει το κουτί παίρνω Frezylac. Εγώ έβαζα AC μαζί με ΙΤ για να μην έχει δυσκιλιότητα και τον βοηθούσε να κάνει πιο μαλακά κακάκια. Ελπίζω το Frezylac να μην του φέρει δυσκιολιότητα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Καλημέρα :lol:

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 10 χρόνια μετά...

Καλησπεςυ σας γονείς!!!!!!

Είμαστε μόλις 23 μέρες και μας συνέστησαν από το μαιευτήριο το sanilac 1!!! Το πήραμε αλλά από προχθές είχαμε πολλές κενώσεις( και 5 την φορά) .χωρις αίμα πάλι καλά  Μιλήσαμε με παιδίατρο και μας είπε να αλλάξουμε γάλα να πάρουμε το sanilac υποαλλεργικο για πιο ελαφρύ !! Εμείς με τον σύζυγό πήραμε το frisolac υποαλλεργικο διότι δεν βρήκαμε το sanilac! Από εκείνη την ώρα που τ έχει πιει έχει κάνει μόνο μια φορά κακα! Βέβαια ρευεται πιο εύκολα την βλέπω!!! Επίσης , δεν έχει κολικούς γιατί από ένα βίντεο που είχα στείλει στην παιδίατρο μου είπε πως δεν φαίνεται για κολικός ( που τινάζει τα πόδια). Σήμερα όμως τα τίναζε πολύ και σαν να πονούσε! Δεν ξέρω τι να κάνω με το γάλα και εάν πρέπει να ζητήσω και κάτι extra για πιθανόν κολικό! Επίσης φοβάμαι εάν θ πάρει βάρος ή όχι με το υποαλλεργικο ! 

Σας υπερευχαριστω

On 18/11/2020 at 11:13 ΜΜ, Κώννα Κ.Λ. είπε:

Καλησπεςυ σας γονείς!!!!!!

Είμαστε μόλις 23 μέρες και μας συνέστησαν από το μαιευτήριο το sanilac 1!!! Το πήραμε αλλά από προχθές είχαμε πολλές κενώσεις( και 5 την φορά) .χωρις αίμα πάλι καλά  Μιλήσαμε με παιδίατρο και μας είπε να αλλάξουμε γάλα να πάρουμε το sanilac υποαλλεργικο για πιο ελαφρύ !! Εμείς με τον σύζυγό πήραμε το frisolac υποαλλεργικο διότι δεν βρήκαμε το sanilac! Από εκείνη την ώρα που τ έχει πιει έχει κάνει μόνο μια φορά κακα! Βέβαια ρευεται πιο εύκολα την βλέπω!!! Επίσης , δεν έχει κολικούς γιατί από ένα βίντεο που είχα στείλει στην παιδίατρο μου είπε πως δεν φαίνεται για κολικός ( που τινάζει τα πόδια). Σήμερα όμως τα τίναζε πολύ και σαν να πονούσε! Δεν ξέρω τι να κάνω με το γάλα και εάν πρέπει να ζητήσω και κάτι extra για πιθανόν κολικό! Επίσης φοβάμαι εάν θ πάρει βάρος ή όχι με το υποαλλεργικο ! 

Σας υπερευχαριστω

Καλησπέρα κ να σου ζήσει το παιδάκι. Γενικά όταν είναι πολύ μωράκια κάνουν πολλές φορές την ημέρα κακά, δεν μου φαίνεται κάτι περίεργο σε αυτό, σιγά σιγά αρχίζουν να κάνουν πιο αραιά.Το να σου πει η παιδίατρος να πάρετε υποαλλεργικο για αυτόν μόνο τον λόγο μου φαίνεται λίγο άκυρο αλλά αυτή ίσως ξέρει καλύτερα. Γάλατα για τους κολικούς δεν νομίζω να υπάρχουν αλλά υπάρχει μπιμπερο του Dr Brown που λέει ότι είναι για αυτόν τον λόγο. Κ με το υποαλλεργικο πάλι παίρνει βάρος αν φοβάσαι γι αυτό. Όλα τα γάλατα σχεδόν ίδιες θερμίδες έχουν.

5 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Καλησπέρα κ να σου ζήσει το παιδάκι. Γενικά όταν είναι πολύ μωράκια κάνουν πολλές φορές την ημέρα κακά, δεν μου φαίνεται κάτι περίεργο σε αυτό, σιγά σιγά αρχίζουν να κάνουν πιο αραιά.Το να σου πει η παιδίατρος να πάρετε υποαλλεργικο για αυτόν μόνο τον λόγο μου φαίνεται λίγο άκυρο αλλά αυτή ίσως ξέρει καλύτερα. Γάλατα για τους κολικούς δεν νομίζω να υπάρχουν αλλά υπάρχει μπιμπερο του Dr Brown που λέει ότι είναι για αυτόν τον λόγο. Κ με το υποαλλεργικο πάλι παίρνει βάρος αν φοβάσαι γι αυτό. Όλα τα γάλατα σχεδόν ίδιες θερμίδες έχουν.

Πήραμε τέτοιο μπιμπερο και η αλήθεια είναι ότι σωθηκαμς!!!! Αυτό φοβόμουν για το βάρος!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! 

On 21/11/2020 at 10:22 ΠΜ, Κώννα Κ.Λ. είπε:

Πήραμε τέτοιο μπιμπερο και η αλήθεια είναι ότι σωθηκαμς!!!! Αυτό φοβόμουν για το βάρος!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! 

Χαίρομαι που είναι καλύτερα!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...