Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Yπερβολικα κοινωνικο παιδι

Recommended Posts

Φάση είναι και θα περάσει.Θεωρώ υπερβολικό να απευθυνθείς σε ψυχολόγο και να του πεις τι ακριβως.Το παιδάκι δεν είναι ουτε δύο ετών,απλά χαίρεται τα νέα πρόσωπα που συναντάει όπως ίσως ένα καινούργιο παιχνίδι και θέλει να τα εξερευνήσει όλα.Δεν νομίζω πως τα λόγια και οι απαγορεύσεις θα την αποτρέψουν από αυτή τη συμπεριφορά,ίσως να την τρομάξεις μόνο θα καταφέρεις αλλά το παιδί δεν θα καταλάβει γιατί.Λοιπόν,ο γιος μου σε αυτην την ηλικία ήταν ακριβώς έτσι,πήγαινε σε όλους ,φιλιά,αγκαλιές,όλο το πακετό.Εγώ φυσικά διαρκώς δίπλα του,σε αυτή την ηλικία δεν έχεις και επιλογές,και αυτό που έκανα είναι να του κεντρίζω το ενδιαφέρον με κάτι άλλο,διακριτικά και με χαμόγελο π.χ παπια,κούνια,πετρουλες,παγωτό τα γνωστά δηλαδή.Τώρα ο γιος μου πλησιάζει τα πέντε,εξακολουθεί να είναι το ίδιο ζωηρός και κοινωνικός,αλλά φιλιά και αγκαλιές δεν χαρίζει από δω και από κει.Μην το τρομάξεις το παιδί,θα φοβάται και δεν θα ξέρει γιατί.Είναι πολύ μικρούλα ,τώρα γνωρίζει τον κόσμο και σε χρειάζεται δίπλα της φύλακα άγγελο να την προστατεύεις.Κάθε φορά που θα πηγαίνει σε κάποιον ξένο,θα την παιρνεις από το χέρι και θα πηγαίνετε να κάνετε π.χ τράμπαλα 'η κατι που ξέρεις στάνταρ οτι της αρέσει.Μια δυο θα το πιασει το υπονοούμενο,χωρις πολλα λόγια και τυμπανοκρουσίες,τα παιδιά μπερδεύονται.

Χαλλαρα...συγγνώμη αν σας κούρασα πολλά είπα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 102
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εγω τσατιζομαι και φοβαμαι με τον γιο μου που ειναι υπερκοινωνικος ,παει σε ξενες αγγαλιες και γενικοτερα ειναι πολυ διαχιτικος με ξενους αλλα βρε κοριτσια τσατιομαι πολυ και με τον κοσμο δηλαδη γιατι να εκδηλωνεσαι με αγγαλιες και φιλια σε ενα παιδακι που δεν γνωριζεις καθολου ή ολο και κατι θελουν να του δωσουν καραμελες σοκολατες κτλ και οταν λεω ευγενικα οχι δεν τρωει τετεια μου εχει τυχει πολλες φορες ο αλλος να επιμενει και να μου κανει φασαρια φυσικα ο μικροσ μετα γιατι την θελει την καραμελα.Μου εχει τυχει επισεις παντελως αγνωστος σε μαγαζι κοινης γνωστης να σκυβει στο καροτσι για να τον σηκωσει επιδι του εκανε χαρες χωρις καν να με κοιταξει ποσο μαλλον να με ρωτησει!!!!! κοντεψα να παθω εγκεφαλικο και του ειπα να μην τον σηκωσει σχεδον υστερικα απο τα νευρα μου

δεν εχω κανενα προβλημα να πλησιασει καποιος το παιδι μου και να του μιλησει... ακομα και αγνωστος!!!

ουτε και να της χαιδεψουν τα μαλλια με χαλαει.........

αλλα το να την σηκωσει στην αγκαλια του καποιος παντελως παν-αγνωστος, να την πεταει στον αερα, να την φιλαει και να απαιτει φιλακια............. με εξοργισε... εστω κι αν το παιδι τον πλησιασε..

μου χει καρφωθει και στο μυαλο η ιδεα......

εχουμε μια μεγαλη βεραντα... πολλες φορες κανω δουλειες και η μικρη παιζει εξω... σκεφτομαι την πιθανοτητα να μπει καποιος στον κηπο, να πλησιασει το παιδι και να το παρει............. η μικρη δεν θα βγαλει κιχ!!!!! η καλυτερη της!!!!

ευτυχως στη βεραντα ζει κι ενα τεραστιο πιτ μπουλ.... καθολου φιλικο με τους ξενους... και υπερβολικα προσηλωμενο στο παιδι.... θα του τρωγε το λαρυγγι οποιουδηποτε την πλησιαζε....

Διαφημίσεις

εμενα με ενοχλει ακομα κ αν ο αγνωστοσ που τον πλισιαζει ειναι ενα μεγαλυτερο παιδι. Για παραδειγμα ειχαμε παει στη θαλασσα και επαιζε το μωρο μου στην αμμο εκει που σκαει το κυμα, ειχε ενα ψαρακι και μια βαρκουλα στα χερια του και τον πλησιαζει ενα παιδι μεταξυ 14-16 και του λεει τι ειναι αυτο που κρατασ? ο νεμο ειναι? για πεταξε τον στη θαλασσα να δουμε κολυμπαει?? και ο δικος μου το πεταξε (αλλο αυτο παλι που κανει οτι του πουν τα μεγαλυτερα!!) ..πετα κ τη βαρκουλα ..και του εσπρωχνε την βαρκουλα με το ποδι του (μπλιαχ το παιχνιδι του παιδιου μου με το ποδι του)!!! τσπα τα περνω κρανιο και παω κοντα και του λεω ασε τα παιχνιδια του μικρου μην τα ακουμπας με τα ποδια σου και μωρο μου δεν πεταμε παιχνιδια ελα δω να παιξεις με τη μαμα...κοιτωντας αγριεμενη το αλλο παιδι.Μα τι θελει τωρα το 15χρονο απο ενα μωρο 2 χρονων????

Να σας πω την αλήθεια,για μένα η ανησυχία μου δεν είναι οι ξένοι.Στην ηλικία τουλάχιστον που είναι τα παιδιά μου,παντου πάμε και είμαστε μαζί και ανα πάσα στιγμή επεμβαίνω όποτε χρειάζεται.Εκεί που με ζ'ωνουν τα φιδια είναι το τι συμβαίνει στον παιδικό σταθμό ,κι αργότερα στο σχολείο,φροντηστήρια ,κολυμβητήρια κ.λ.π απλά δεν εμπιστεύομαι κανέναν και τους φοβάμαι όλους ...δάσκαλους,καθηγητές,μαθητές,καθαρήστριες,προπονητές..τα πάντα.Φυσικά προσπαθώ να μη μεταδώσω στο παιδί τις ανησυχίες μου και φρικάρει.Αυτό που κάνω είναι να του μιλάω και με κάθε αφορμή να του εφιστώ την προσοχή.Επιδιώκω συνεχως ,την ώρα παυ παίζουμε,να συζητάμε πως ήταν η μ'ερα του,γεγονότα ,συναισθήματα κ.λπ, ώστε να μάθει να μου τα εκμυστηρεύεται.Αντίστοιχα του λέω κι εγώ δικά μου.Επίσης καλώ συχνά φίλους του

στο σπίτι και διακριτικά πάντα...τους παιρνω από λόγια,όσο γίνεται βέβαια από ένα πεντάχρο.

Η δικιά σου δεν είναι ούτε δύο,ηρέμησε και απολαυσε την ηλικία αυτή γιατί περνάει τόσο γρ΄γορα και μπορεί τώρα να σε κουράζει αλλά αργότερα θα νοσταλγείς.Θα έχεις πολλές ευκαιρίες και για συμβουλέςκαι παραινέσεις.Για μένα μία είναι η λέξη κλειδί ..εμπιστοσύνη του παιδιου προς σε σένα.Ακούγεται εύκολο,αλλά δεν είναι.Τι το ήθελα τον ρημαδοκαφέ ...

βρε κοριτσια,εμας περυσι σε μια παραλια οταν ειμασταν μαλιστα μεσα στη θαλασσα με αφορμη ενα περιστατικο με το σκυλακι της μας αρχισε την κουβεντα μια τσαουσω 11χρονη και ροδανι η γλωσσα της μιλαμε.Ηταν απιστευτα επικοινωνιακη και την καταχαρηκα αλλα αρχισε να λεει η χαζουλα και διαφορα προσωπικα της,που μενει,κι οτι θελει να γινει δικηγορος,και εννοειται την ρωτησα που ειναι η μαμα της και φροντισα να μιλησω και στην γυναικα και ειπα και στην ιδια να μην λεει πολλα σε ξενους και να μην τους πολυπλησιαζει.Γιατι,καλα,αυτη τη φορα επεσε σε εμας που εχουμε και μια διαθεση προστατευτικη απεναντι στα παιδια,αλλη φορα ξερω εγω που μπορει να πεσει!!!!!!!Και το ιδιο με το φυστικακι,ελεγε η μαμα της,οτι η μικρη παραειναι κοινωνικη και φοβαται η γυναικα με ολα αυτα που γινονται και την εχει ολο απο πισω διακριτικα τωρα που ειναι και πιο μεγαλη.

Διαφημίσεις

Πώ πώ τί τραβάς φυστικάκι! Μην την αφήνεις από τα μάτια σου. Τώρα και να μην της πεις τίποτα απολύτως, είναι σωστό? Ίσως να πάρεις κι άλλη γνώμη ειδικού.

Εγώ μέχρι πρότεινως τους μάλωνα "μίλα παιδί μου, γιατί δε χαιρετάς? πές τ'όνομά σου"κτλ. Μέχρι που διάβασα εδώ ένα άρθρο της Μαρίας Στυλιανάκη (http://parents.org.gr/psych/a201), που λέει να αφήνεις το παιδί να μπορεί να πει όχι. Δηλ αν δε θέλει, καλώς, μην το πιέζεις.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

μιλησα με καποιον ανθρωπο, ψυχολογο λογικα, με ακουσε προσεκτικα...

και μου ειπε να μην κανω τιποτα.. Πιστεύω να αρχίσεις να της λες να προσέχει. Είναι στην ίδια ηλικία με τη δικιά μου και ήδη της έχω πει ότι δεν πάει πουθενά χωρίς εμένα ή τον μπαμπά, και το ξέρει και το παλεύει καθότι πολύ κοινωνική και αυτή.

απλα να μην αφηνω το παιδι μου απο τα ματια μου, ουτε κλασμα δευτερολεπτου κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες... Σίγουρα!!

να μην παρεμβω σε αυτο που συμβαινει και να μην της πω ακομα τιποτα..

Με τρόπο να της το πεις. Όντως λόγω ηλικίας επειδή η κατήχηση περνάει στο ντούκου το θέατρο έχει φοβερά αποτελέσματα (ρώτα την Άρια λεπτομέρειες) το χρησιμοποιούμαι πολύ στην καθημερινότητα και μπορώ να πω ότι μπροστά σε κόσμο συνεννοούμαστε με εκφράσεις χωρίς να αρχίζουμε τα "Μηηηηηηηηηη, όχιιιιιιιιιιι, Εριέεεεεττααααααα!!". Πως με ένα βλέμμα πιάνεις το νόημα??? Έτσι κάπως.

ομολογουμενως, εχω μπερδευτει πολυ τωρα..

το ενστικτο μου μου λεει να αρχισω την 'κατηχηση' και ολα οσα προτεινατε και εσεις, απο τωρα.......

ο ειδικος μου ειπε οχι..

Υπάρχουν πολλοί ειδικοί και πολλές άκριες για να πιάσεις το συγκεκριμένο θέμα. Ένας ειδικός δεν αντιπροσωπεύει όλες τις απόψεις επί του θέματος. Αν πας σε άλλον άλλα θα σου πει. Να δεις εσύ τι δουλεύει πρακτικά για το παιδί σου.

ο αντρας μου παλι, προτεινει να την κλειδωσουμε στο δωματιο της, και να την αφησουμε στα 18 της να παει μεχρι το περιπτερο (συνοδεια ΕΚΑΜ, και τον τζακ μπαουερ απο πισω της)

Όχι καλέ, υπομονή λίγο και όλα καλά θα πάνε.

θελω να κατσω να διαβασω, να μελετησω το θεμα..

οτι αρθρα εχετε υπ οψιν σας,λινκς, οτι σας λεει η δικη σας λογικη.. ειμαι ολη αυτια!!

Θα σου πω μόνο επειδή ούτε ειδικός είμαι ούτε βοήθεια έχω και γω, διαβάζεις όπως έχεις κατά νου, παίρνεις διάφορες απόψεις και βλέπεις με τη μέθοδο trial & reject or accept τι δουλεύει στο δικό σου παιδί που μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα. Αν δλδ προσέξεις ότι το να μιλάς & να συμβουλεύεις δεν βγαίνει πουθενά, το απορρίπτεις προς το παρόν (πιθανά μελλοντικά όταν ωριμάσει το παιδί να δουλεύει η κατήχηση). Δοκιμάζεις μετά τις εκφράσεις, με την πρώτη δοκιμή πιθανά να μη βγάλεις άκρη, επανάληψη σε κάθε περίπτωση που συμβαίνει, αν δουλεύει το συνεχίσεις αν όχι προχωρείς πχ στις γκριμάτσες με επισύμανση κτλ.

Φιστικι το εκανε και η δικια μου μεχρι πριν κανα 5μηνο και ειχα θεμα. Ακομα και σε αγνωστους αντρες στον δρομο τους εκανε να την σηκωσουν. Και την σηκωναν και δεν μου αρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ λεμε. Και ξαφνικα ενα πρωι εκανε το αναποδο. Οταν βλεπει ξενο πλεον τρεχει σε εμενα και δεν αφηνει να την πλησιασει ΚΑΝΕΙΣ εαν δεν το ξερει ή αν δεν δει εμενα να τον πλησιαζω. ΕΤΣΙ την ηθελα. Τωρα τι αλλαξε και το εκανε δεν ξερω.Ειναι ιδιες σχεδων ηλικιες η μικρες μας. Μπορει να ειναι θεμα χαρακτηρα? Μπορει η δικια μου να ηταν εξαρχης μαζεμενη και απλα μετα απο ενα σημειο να καταλαβε την διαφορα του ξενου.....η δικη σου να ειναι πιο ανοιχτη? Ενα μπορω να σκεφτω. Οταν το κανει της παιρνεις το χερι και της λες Μαρακι ΔΕΝ τον ξερουμε τον κυριο ενταξει? Με βλεπεις εμενα να τον πλησιαζω? Δινε της παραδειγμα του τι κανεις εσυ. Καποια στιγμη θα το καταλαβει.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

fistiki σόρι δε συμφωνώ με τον ειδικό ...!

τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες (και μεγαλύτερα) πλησιάζουν τους ενήλικους γιατι τους θυμίζουν τους γονείς ή το οικείο περιβάλλον τους γενικα...(πουπουδες γιαγιαδες ενας θειος ίσως)

ΔΕΝ γνωρίζουν την 'ενοια της κοινωνικότητας με τον τρόπο που το έχουμε εμείς στο μυαλό μας

επίσης (εκτώς αν είσαι η θεα Καλι - ινδη θεότητα, η λεγόμενη Θεική μητέρα με τα 800 χέρια και τα 800 μάτια ....) ΔΕΝ μπορέις να έχεις το νου σου 1000% πάνω στο παιδι ...(μια στιγμή μιλησες στο τηλέφωνο και η μικρη εφευγε και εφευγε και εφευγε ...)

ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟς ήτο απαγωγέας ? αλήθεια ...τι θα γινόταν ? δεν το κοίταζες το παιδι ?

ναι ... δεν είχες το νού σου ?

ναι.... αρα ...!

θα θέλαμε ενα παιδι που να μπορέι να αναπτύξει σιγα σιγα με το μαλακο κάποιες αντιστασεις σε θέματα ξένων ... απο υπερβολική κοινωνικότητα πες πχ μέχρι και inappropriate moves...

εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου χαριτωμένο κάποιος ΞΕΝΟΣ να αγγίξει τα μαλια της κόρης μου ...!

πρίν μερικές βδομάδες ειχα πάει με τρια πιτσιρίκια στην θαλλασα την κόρη μου και δύο αλλα ...!

καποια στιγμή η μικρή είδε εναν κυριο και έτρεξε κατα πάνω του (είχε το φισίκ του παπου της) ο κύριος της λεει που πας ? που είναι η μαμα σου ? αυτο είναι επικύνδηνο που κάνεις δεν πάμε μακρυα απο την μαμα μας ποτε !

τον πλησίασα και του ειπα ευχαριστω ...

μετα είδα οτι ο κύριος ηταν με τα εγγονάκια του εκει (μεγαλύτερα βεβαια) αλλα καταλαβα οτι ο ανθρωπος είχε συνείδηση ...

σορι αλλα δνε ειναι καθολου χαριτομένο να επιβάλουμε πχ στα παιδια να μιλάνε σε ξενους (πχ βλέπεις εναν γνωστο που το παιδι σου όμως δεν το ξέρεις δε το λές πεσ παιδι μου καλημερα χαιρετα τον κυριο . Είναι ΛΑΘΟΣ !!) ΑΛΛΑ ουτε και να τους λεμε οκ δε τρεχει τιποτα ..!

το κακό ποτέ δεν αργεί να γίνει !

δεν σου λέω να τρομάξεις το παιδι έχεις χιούμορ το παιδι το ξέρω ειναι χαριτωμενο και γλυκήτο ... χρησιμοποίησε το χιουμορ σου να της περάσεις κάποια μηνύματα ...! ξέρεις τι εννοώ ΑΡΚΕΙ να το βλέπεις ως και επικίνδυνο ...

αν θεωρείς οτι ειναι οκ ...οτι και να πω δεν έχει σημασία ..!

fistiki σόρι δε συμφωνώ με τον ειδικό ...!

Είπα να μην το πω τόσο ωμά αλλά γενικώς με την έννοια του ψυχολόγου δεν συμφωνώ για αυτή την ηλικία αν δεν υπάρχει θέμα ψυχολογικό και προσωπικά δεν θεωρώ τόσο θέμα ψυχολογίας αυτό όσο θέμα συμπεριφοράς και οι συμπεριφορές προσαρμόζονται, αλλάζουν, διορθώνονται ή εξελίσσονται ανάλογα με την εκπαίδευση και εκπαίδευση δεν εννοώ απαραίτητα σε παιδικό ή σχολείο αλλά και από γονείς.

Διαφημίσεις

δεν εχω κανενα προβλημα να πλησιασει καποιος το παιδι μου και να του μιλησει... ακομα και αγνωστος!!!

ουτε και να της χαιδεψουν τα μαλλια με χαλαει.........

αλλα το να την σηκωσει στην αγκαλια του καποιος παντελως παν-αγνωστος, να την πεταει στον αερα, να την φιλαει και να απαιτει φιλακια............. με εξοργισε... εστω κι αν το παιδι τον πλησιασε..

μου χει καρφωθει και στο μυαλο η ιδεα......

εχουμε μια μεγαλη βεραντα... πολλες φορες κανω δουλειες και η μικρη παιζει εξω... σκεφτομαι την πιθανοτητα να μπει καποιος στον κηπο, να πλησιασει το παιδι και να το παρει............. η μικρη δεν θα βγαλει κιχ!!!!! η καλυτερη της!!!!

ευτυχως στη βεραντα ζει κι ενα τεραστιο πιτ μπουλ.... καθολου φιλικο με τους ξενους... και υπερβολικα προσηλωμενο στο παιδι.... θα του τρωγε το λαρυγγι οποιουδηποτε την πλησιαζε....

Μηπως να επαιρνες και το πιτ μπουλ μαζι σας σε καθε έξοδο?? Χουμορ κανω:-)! Κι εγω νομιζω παντως οτι το μονο που μπορεις να κανεις ειναι τα ματια σου 144, ειναι πολυ μικρουλα για να καταλαβει και μαλλον αν της εξηγησεις θα φοβηθει χωρις να καταλαβαινει το γιατι. Βεβαια νομιζω παλι πως καλο θα ηταν να της πεις με ενα τροπο ετσι πιο χαριτωμενο, οτι πχ πρεπει να εισαι κοντα στη μανουλα να σε βλέπει για να σε προσεχει και οταν πχ απομακρυνεται να την φωναζεις και να τη ρωτας ''σε βλεπει η μανουλα καλη μου?'' καπως ετσι ''χαριτωμενα''. Εγω ετσι κανω με το μικρο και ως τωρα πιανει τουλάχιστον, ειναι 23 μηνων.

δεν το θεωρω οκ βρε αρια, αλλα νιωθω πολυ περιεργα..

κατ αρχας πιστευω οτι αυτη η συμπεριφορα της μικρης οφειλεται ΚΑΙ σε μενα (οχι ομως αποκλειστικα, πιστευω οτι το ΄χει γενικα το παιδι να ειναι ιδιαιτερα ευκολο με τους ανθρωπους)

μεχρι τωρα, επειδη το θεωρουσα χαριτωμενο, το ψιλοενθαρρυνα κι ολας, με χαμογελα και μεσα μου κορδωνομουν, καμαρωνα που ειχα τοσο κοινωνικο παιδι, και ολοι την συμπαθουσαν και τα σχετικα.. θυμασαι οταν σε ειδε, που πιαστηκατε χερι χερι και φυγατε με τη μια??? ουτε εριξε βλεμμα η μικρη να δει που ειμαι!!! ε, μου αρεσε αυτο!!!!! θα μου πεις, μου αρεσε γιατι σε ξερω, αν δε σε ηξερα??? αυτο μ εχει βαλει στα καρφια τωρα!!!

το δικο σου παιδακι, που ειναι μια χαρα ψυχουλα, ναι μεν παιζει, ναι μεν μια χαρα τα παει με τον κοσμο, αλλα εχει βλεμμα γατισιο... στυλ 'χμμμμμμμ σε καρατσεκαρω εσενα χιλιες φορες' δεν παραδινεται στον οποιονδηποτε..

ε, αυτο δεν εχει η δικια μου... εχει το βλεμμα της απολυτης παραδοσης, μπουνταλοβλεμμα που λενε και στα χανια.. αμα της πεις για βολτα ή αγκαλια... τελος!!!! σε καψουρευτηκε...............

διαβαζω απο χτες, ψαχνομαι.........

και ανησυχω................

δεν θελω να τρομαξω τη μικρη, αλλα θελω να την προστατευσω...... θελω να μπορει να επιβιωσει και χωρις να μαι σκια απο πανω της........ δε ξερεις ποτε τι γινεται, μπορει αυριο να ψοφησω, θα γινει ο παιδι μου ερμαιο στον καθενα????

-επισης να προσθεσω οτι χιουμορ, και εξυπναδα δικια μου, μπροστα στη μικρη πανε περιπατο.... με καταλαβαινει με τη μια, εξ ου και πιθανων να ηταν παντα τοσο χαλαρη με τον κοσμο, επειδη επιανε στον αερα οτι ειμαι και εγω.......

FISTIKI το παιδι μου δεν ξυπνησε μια μερα και ηταν έτσι

το ¨φτιάξαμε " σιγα σιγα

και ναι εισαι λαθος ....!

εγω μόνο με την gavrias την αφήνω να παει χερακι χερακι και αυτο μετα απο 2 χρόνια στενής γνωρημίας ...

και ναι εσυ φταις γιατι το έβρισκες χαριτωμένο ...!

αλλα ΕΣΥ τωρα ΔΕΝ το βρίσκεις ... αρα ΕΣΥ τωρα θα το αλλαξεις σιγα σιγα ...

και μην έχεις ενοχές (και μην θεωρείς οτι στα χωνω πχ ) γιατι κοίτα κατι

ΕΓΩ επειδή είμαι ΜΙΑ παντα και παντού ... ΕΠΡΕΠΕ να χτίσω απο νωρίς αυτο ... την αντίσταση ... !

δλδ σε μένα ήταν ¨αναγκή ¨ σε εσένα μέχρι πρότεινος ΔΕΝ ηταν .. τωρα όμως είναι ...

το αριανόπαιδο επίσης ε΄χει μάθει οτι αν δεν θελει να το αγγίζουν δε θα το αγγίξουν ακόμα και η μαμα του που θέλει να το ζουμπάει όλη την ώρα ...!

όταν θα ξανασυναντηθούμε θα παίξουμε μερικά παιχνιδάκια που θα σας βοηθήσουν ... αλλα όπως και να χει πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ στην πρώτη συμβουλή που σου έδωσα ...!

και επειδη ψιλοαπορώ δλδ τωρα ....

μας είναι ευχάριστο να έρθει κάποιος παντελώς αγνωστος και να μας χαϊδέψει τα μαλλια ...σε εμας κοτζαμ μαντραχαλούδες ...!

γιατι είναι χαριτωμένο δλδ για τα παιδιά ...τι μήνυμα τους δίνουμε για αύριο μεθαύριο ?

(ΔΕ ΣΤΗ ΛΕΩ ... τροφή για σκέψη δίνω για όλη αυτη τη χαλαρωτητα που είδα ) ...

αγκρ :-) :-)

Οι απόψεις διχάζονται κ είναι λογικό! Από τη μία ο φόβος μην πάθει κάτι το παιδί μας κ από την άλλη η λογική μας φωνάζει να είμαστε ψύχραιμες κ πιο "ελαστικές".

Δεν ξέρω πώς αντιμετωπίζεται τέτοια συμπεριφορά. Η δικιά μου δεν είναι τόσο φιλική κ επίσης ζώντας σε επαρχία κ ειδικά σε νησί είναι λίιιιγο πιο ακίνδυνα τα πράγματα.

Πάντως το βασικό είναι να ΜΗΝ καλλιεργηθεί το αίσθημα του φόβου στο παιδί.

Επίσης πρέπει να ορίσουμε την έννοια του "ξένου".

Ξένος δεν είναι αυτός που δε γνωρίζει το παιδί μας (το παιδί μας δε γνωρίζει πολλούς ανθρώπους, όπως κ πολλούς φίλους μας)

Ξένος δεν είναι μόνο κάποιος που έχει παράξενη ή άσχημη εμφάνιση (υπάρχουν ξένοι που είναι κούκλοι κ απόλυτα συνηθισμένοι)

Ξένος μπορεί να είναι κ κάποιος που ξέρει τ'όνομα του παιδιού μας (μπορεί να μας ακούσει που μιλάμε με το παιδί μας κ να μάθει το όνομα του)

Είναι σημαντικό όταν συναντάμε κάποιον γνωστό μας στο δρόμο που όμως το παιδί μας δεν τον γνωρίζει ας μη λέμε "πες Ελενίτσα γεια σου στο Γιώργο". Ας τους συστήσουμε "Ελενίτσα, αυτός είναι ο Γιώργος και είναι φίλος της μαμάς". Το παιδί αντιλαμβάνεται κ καταχωρεί στη μνήμη του τη γνωριμία. Όταν τον ξαναδεί θα τον θυμάται ως "φίλο της μαμάς".

Για εκπαίδευση σε βάθος νομίζω πως είναι νωρίς αφού δε θα αντιληφθεί τα περισσότερα από όσα λες κ το πιθανότερο είναι να γελάει με την απελπισμένη σου προσπάθεια. Συνεπώς έχε τα μάτια σου ανοιχτά συνέχεια, άμα την πλησιάσει κανείς, κράτα στο λαιμό μια σφυρίχτρα κ άρχισε να σφυρίζεις κ να του κάνεις νόημα να απομακρυνθεί κ δέσε κ στο χέρι της μικρής το λουρί του πιτ μπουλ!

Νομίζω πως θα είσαι ασφαλής!

:lol::lol::lol: δε με χαλαει να μου χαιδευουν τα μαλλια -αρκει να μην ειναι κομμωτηριου :lol::lol::lol:

καταλαβαινω τι θες να πεις.... γι αυτο εγραψα απο το πρωτο μου ποστ -εμμεσως- οτι εχω κανει πατατια..... μου αρεσε αυτο το πραγμα μεχρι προτεινος, γιατι κοκορευομουν οτι εχω κοινωνικο παιδι........

παρτα τωρα......

ηλιθιο εμοτικον κοιταει να μαζεψει τα ασσυμαζευτα

Συνεπώς έχε τα μάτια σου ανοιχτά συνέχεια, άμα την πλησιάσει κανείς, κράτα στο λαιμό μια σφυρίχτρα κ άρχισε να σφυρίζεις κ να του κάνεις νόημα να απομακρυνθεί κ δέσε κ στο χέρι της μικρής το λουρί του πιτ μπουλ!

Νομίζω πως θα είσαι ασφαλής!

Δεν μπορω....συγνώμη

και μονο στην εικονα της φις χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Νομιζω πως η ψυχραιμια ειναι ο καλυτερος σύμμαχος! Εξηγω οτι εγω προσωπικά δεν ειμαι ανθρωπος απο τη φυση μου που μου αρεσουν οι πολλες διαχυτικοτητες τα φιλια και οι αγκαλιες. Συνεχως απο τοτε που αρχισα να βγαζω το μικρο εξω με το καροτσι πριν ακομη περπατησει τσακωνομουνα με διαφορους που ερχοντουσαν και επιαναν το μωρο, τα χεράκια του και τα μαγουλακια για να κανουν γουτσου-γουτσου. Επειδη γενικως ειμαι και εντελως αυθορμητη, δεν διστασα ποτε να φωναξω και να αποτρεπω τετοιες συνπεριφορες απο ξενους με αρκετα αγενη τροπο, επειδη δεν θεωρω σωστο και ουτε κι εγω ποτε στη ζωη μου δεν εκανα να ''ζουμπαω'' τα μωρακια των αλλων. Οσο ΄΄αγενης'' ημουν εγω, αλλο τοσο θεωρω οτι ηταν και οι αλλοι. Βεβαια επειδη εγω ειμαι αρκετα κλειστη σαν ανθρωπος και οταν ημουν μικρη ημουν τελειως αντικοινωνικη (ερχοταν κοσμος στο σπιτι και κρυβομουν ωσπου να φύγουν) εχω μια ''μυγα'' και δεν θελω να ειναι και ο μικρος σαν εμενα. Φοβια προσωπικη δικη μου το ξεκαθαριζω. Χαιρομαι λοιπον δεν το κρυβω που ο μικρος ειναι κοινωνικος και ''κοκορευομαι'' σαν το φιστικι. Νομιζω πως πρεπει να χειριστεις λοιπον φιστικι το θεμα ''χαριτωμενα'', μαλακα χωρις να φοβισεις τη μικρη. Ασε που μπορει να ειναι ΄΄φαση'' και να περασει σιγα σιγα μονο του και να μην ειναι τοσο εντονο οσο ειναι τωρα. Ο δικος μου ας πουμε εκει που μεχρι απο λιγο καιρο, ηταν υπερκοινωνικος τωρα εχει αρχισει και μαζευεται. Το οτι ''δεν μιλαμε σε ξενους'' το θεωρω υπερβολικη αντιδραση. Καλυτερο νομιζω ειναι ''προσεχουμε παντα να ειμαστε κοντα στη μανουλα να μας βλεπει'' .

Φυστίκι.... δένεις με λουράκι πίτ-μπουλ και φυστικάκι παρέα. Περνάνε χάρμα.... κι όποιος τολμά..... ας πλησιάσει! Το πίτ-μπουλ θα κάνει τη "δουλειά"... :lol:

(κάποια το ανέφερε.... αλλά η ιδέα είναι.... φανταστική!!) :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

και επειδη ψιλοαπορώ δλδ τωρα ....

μας είναι ευχάριστο να έρθει κάποιος παντελώς αγνωστος και να μας χαϊδέψει τα μαλλια ...σε εμας κοτζαμ μαντραχαλούδες ...!

γιατι είναι χαριτωμένο δλδ για τα παιδιά ...τι μήνυμα τους δίνουμε για αύριο μεθαύριο ?

(ΔΕ ΣΤΗ ΛΕΩ ... τροφή για σκέψη δίνω για όλη αυτη τη χαλαρωτητα που είδα ) ...

αγκρ :-) :-)

Αριανουλα εγω χαλαροτητα δεν ειδα. Δεν την εντοπισα τουλάχιστον. Νομιζω φαντάζομαι τουλάχιστον, πως αν καποια μανουλα μεγαλωνει ενα παιδι της, αναπτυσει πολυ διαφορετικους μηχανισμους αντιμετωπισης αναγκαστηκα γιατι παλευει μονη της για τα παντα:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...