Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ

Recommended Posts

Η ελάχιστη αμοιβή του Μηχανικού είναι 233? +ΦΠΑ δηλαδή περίπου 287? σύνολο.

Δεν χρειάζεται να βάζεις άλλον να υπογράφει, αν έχεις εμπειρία μεγαλύτερη των 5 ετών, μπορείς να μειώσεις τις ώρες απασχόλησης, ώστε να βγάζει την ελάχιστη αμοιβή και σε μεγαλύτερης εμπειρίας Μηχανικούς. Εγώ για παράδειγμα με 12 χρόνια εμπειρίας βάζω ότι απασχολούμαι 3,34 ώρες και μου βγάζει ακριβώς την ελάχιστη νόμιμη αμοιβη 233?+ΦΠΑ

Μόνο 233+ΦΠΑ είναι? ΤΣΜΕΔΕ, κλπ? Γιατί πάει 340 το μαλλί?

Διαφημίσεις

Το ΤΣΜΕΔΕ το πληρώνει ο μηχανικός από την αμοιβή που παίρνει, όπως και το ΦΕΜ. Από εκεί και πέρα ο καθένας το χρεώνει όσο θέλει!

Το υποχρεωτικό πάντως για να μπει ο Φάκελος στην Πολεοδομία είναι 233+ΦΠΑ.

Στο Γραφείο που ήμουν μέχρι τέλος Ιουλίου, ζήταγαν 350€ μόνο για την τεχνική έκθεση και 500€ αν έκαναν και την διεκπαιραίωση.

Η αμοιβή των 233,00 προκύπτει βάσει νόμου για 5 ώρες maximum εργασίας του Μηχανικού.

Θεωρήτικά δηλαδή είναι για την περίπτωση που ο πελάτης πάει να σου φέρει τα σχέδια, του ετοιμάσεις την τεχνική έκθεση, πας να πληρώσεις ΦΕΜ κλπ και του παραδώσεις τον Φάκελο να τρέξει αυτός στην Πολεοδομία.

Αν κάνει ο Μηχανικός και το τρέξιμο κανονικά θα πρέπει να αμοιφθεί με κάτι παραπάνω.

Από τα 233,00€, στην τσέπη του Μηχανικού μπορεί να μένουν και κάτω από 150€ καθαρά μετά και την αλλαγή στην φορολόγηση.

Θες όμως ο ανταγωνισμός, θες και το φιλότιμο (γιατί όσοι καλούνται να πληρώσουν δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τις λαλακίες των πολιτικών), οι περισσότεροι μηχανικοί παίρνουμε την νόμιμη αμοιβή (233+ΦΠΑ) και κάνουμε και το τρέξιμο, ειδικά αν δεν είναι σε πολύ μακρινή Πολεοδομία.

Σε πολυκατοικίες πάντως γίνεται κάτι καλύτερο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεννοηθούν σε τέτοια θέματα

Το πρωί με πήρε κάποιος με υφάκι (δεν το μπορώ καθόλου!!) και αφού με ρώτησε πόσο θα τον χρεώσω για αυτήν την δουλειά, μου λέει: Ένας συνάδελφος σου, μου ζητάει 250€ σύνολο, με το ΦΠΑ, εσύ μπορείς να πέσεις σ' αυτά τα χρήματα? (Σημειωτέον ότι εμείς όσα και να πάρουμε πρέπει να κόψουμε απόδειξη 233,00+ΦΠΑ)

Η απάντηση μου ήταν ότι αν μου βρει μια λογική δικαιολογία γιατί δεν πάει σ' αυτόν που του έκανε την πρόταση αλλά προτιμάει να κάνει παζάρια σε μένα για τα ίδια λεφτά, θα του το έκανα και με 230€! Χαζογέλασε λίγο και μετά έκλεισε το τηλέφωνο.

Να ήταν κάποιος που το είχε πραγματική ανάγκη και να το ζητήσει ευγενικά, να το καταλάβω!! Αλλά ήμαρτον πια με τους εξυπνάκηδες!!

Athens2006 συγνώμη που βγάλαμε εκτός θέματος το post σου!

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Καταχρώμαι το πόστ της κοπέλας αλλά για "μηχανικά" μιλάμε.

Michael παιδί μου πρέπει να είσαι ο μόνος μηχανικός που δεν παίρνεις εξτρά το ΤΣΜΕΔΕ και τα συναφή κλπ. γι'αυτό σε ρώτησα.

Και εξαρτάται τη δουλειά σας βρε παιδί μου, αλλά λεφτά θα ζητήσεις π.χ. για έναν ημιθπαίθριο με καινούργια πολυκατοικία που έχεις τα σχέδια και είναι σπίτι που το ξέρεις (όπως του φίλου μου) και αλλιώς ένα σπίτι που δεν υπάρχουν σχέδια ή άλλα λένε τα σχέδια κι πρέπει να πας 2-3 φορές για να βγάλεις άκρη.

thanks για την απάντηση συμφορουμίτες μηχανικοί (ξαναπάω στο site των μηχανικών.... είσαστε κομματάκι πλακατζήδες εκεί μέσα αλλα σοβαροί)

Έχεις υπόψη ότι για να πάρετε ρεύμα πρέπει να προσκομίσετε παραστατικά (υλικά, ΙΚΑ κλπ);

Ότι θα πρέπει να έχετε συγκεντρώσει χαρτιά που να δικαιολογούν το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ;

Ότι στη δήλωση του ο πατέρας σου πρέπει κάθε χρόνο να δηλώνει τα κόστη κατασκευής;

Ότι η υποχρέωση του ΙΚΑ είναι στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της οικοδομής, και αν δεν πληρώσετε το ΙΚΑ θα σας επιβάλλει τεκμαρτές εισφορές και τραγικά πρόστιμα;

Τα παραπάνω τα γνωρίζω καθως ο άντρας μου έχει χτίσει σχετικά πρόσφατα για την κόρη του. Προσωπικά αν και ασχολούμαι με οικονομικά η οικοδομή δεν είναι ο τομέας μου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

πάρε μια γνώμη απο ένα δικηγόρο .

διότι και η προφορικές συμφωνίες ισχύουν έαν μπορείς να τις αποδείξεις...

απλά σου προτείνω να μιλήσεις με έναν δικηγόρο για να μπορέσεις να προστατευτείς όσο μπορείς απο εδώ και πέρα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...