Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

και θηλάζω... και παχαίνω!!!! -εσείς?

Vicky-Elena

Recommended Posts

Ειμαι σιγουρη πως στην βαπτιση θα σαι μια κουκλα! Ειπαμε τα κιλα δεν παιζουν και τοσο ρολο στη φαση που ειμαστε τωρα.Κιλα ειναι οπως ηρθαν ετσι και θα φυγουν...Υπομονη προς το παρον και αν τελειωσεις με το θηλασμο και συνεχισεις ετσι ε τοτε θα αρχισουμε να σκεφτομαστε αλλους τροπους για να τα χασουμε:-P:razz::-P:razz:

ευχαριστώ φιλενάδα!!!

μακάρι να φύγουν όπως ήρθανε.... μετά το θηλασμό δεν το συζητάω ή δίαιτα και γυμναστήριο ή επεμβασούλες.... (δακτύλιος στο στομάχι, λιπανναρόφηση, λιπογλυπτική ;)΄)!!!!!!

Διαφημίσεις

Μια από τα ίδια και εγώ! Δεν έχω ξαναπαχύνει πιο πολύ στην ζωή μου με αποτέλεσμα να μην έχω τίποτα να φορέσω. Από την γέννηση της μικρής όποτε νιώθω κουρασμένη ξεσπάω στα γλυκά. Ιδιαιτέρως μετά που ξεκίνησα δουλειά πάχυνα πολύ περισσότερο.

Αχ με τη δουλειά πάντως μπορεί κανείς να παχύνει περισσότερο (ειδικά αν είναι καθιστική)... Εσύ πόσο καιρό θηλάζεις? κοντά 2 χρόνια?

'οσο για τα ρούχα αυτό είναι πρόβλημα... εμένα να φανταστείς δε μου μπαίνουνε ρούχα που φορούσα όταν ήμουν έγκυος στον 6 ή 7 μήνα!!!!

και φυσικά το μαύρο και το σκούρο μπλέ έχουν γίνει τα αγαπημένα μου χρώματα! ;)

Καλησπερα. εγω παλι δεν παχαινω αλλα και δεν χανω. εδω και ενα χρονο εχω κολλησει στα 70 κιλα. βεβαια τρωω πολυ!παρα πολυ.μαλιστα μετα τον θηλασμο θα φαω οτι βρω μπροστα μου!καποια στιγμη η μαμα μου βλεποντας τί τρωω μου ειχε πει παλι καλα που θηλαζεις γιατι αλλιως θα ησουν διπλασια....

βέβαια μπορεί αν δε θηλάζαμε να μην είχαμε τόση όρεξη ή τόσο ανάγκη για γλυκό!!!! άσε χειρότερα από εγκυμοσύνη!!!!

Λοιπόν το φιλοσόφησα το θέμα και με βάση την προσωπική μου εμπειρία έφτιαξα τον επόμενο κατάλογο (βέβαια παρόλα αυτά δεν μετανιώνω και θηλάζω ακόμη την κόρη μου η οποία είναι 6μιση μηνών)

Μια μαμά που θηλάζει μπορεί να παχύνει αντί να αδυνατίσει για τους εξής λόγους

1) ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι πολύ ξενυχτισμένη (πχ μια μητέρα που δε θηλάζει μπορεί να αποφασίσει μία νύχτα να κοιμηθεί και να δώσει άλλος στο μωρό τα γευματά του αλλά μια μητέρα που θηλάζει είναι υπεύθυνη για κάθε γεύμα του μωρού η ίδια με αποτέλεσμα να κοιμάται ελάχιστα) εγώ τουλάχιστον κοιμόμουν το πολύ 5-6 ώρες το 24ωρο και ποτέ πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα.... είχα ένα μωράκι που είχε βγεί 2700 από το μαιευτήρια και όλο έκλαιγε, θήλαζε και δεν κοιμόταν... τα'χα παίξει.... υπήρξε νύχτα που πήρα τη μαμά μου στις 6 τα ξημερώματα να ρθει να με βοηθήσει γιατί θα μου'φευγε το μωρό απο τα χέρια από την αυπνία... και επανέρχομαι στο θέμα μας, με τρελό ξενύχτι διατροφή δε γίνεται... στις 5 η ώρα το πρωί τι να σου κάνει το γιαουρτάκι... μια κρέπα χρειάζεσαι! :)

2) περνάει πολύ ώρα καθιστή ή ξαπλωμένη (φαντάζομαι αν θήλαζε όρθια κάτι θα γινότανε μια και θα΄καιγε περισσότερες θερμίδες!) το πολύ καθισιό πάντως μόνο κακό στην κυτταρίτιδα μπορεί να κάνει και να φαρδύνει και άλλο τη λεκάνη σου!!!!

3) έχει πολλή όρεξη... μπορεί να ονειρεύεται τούρτες, παγωτά, πίτσες, πίτες κτλ. και τα όνειρα αυτά πραγματοποιούνται και εύκολα!!!! ;)

4) είναι πιο κλεισμένη μέσα στο σπίτι (είτε γιατί από την αυπνία δεν έχει διάθεση να βγεί είτε γιατί δε μπορεί να λείψει πολύ ώρα μακριά από το μωρό της και αν το πάρει μαζί της μπορεί να μη νιώθει άνετα να θηλάσει δημοσίως...) και όσο πιο κλεισμένος μέσα τόσο πιο πολύ τρώς και χρησιμοποιείς και το φαγητό ως μέσο διασκέδασης....

5) μπορεί να μη μπορεί να γυμναστεί (εγώ πχ έκανα διάδρομο και μετά που θήλασα την κόρη μου αντιδρούσε άσχημα σα να ξινιζότανε... το έψαξα και βρήκα ότι με το τρέξιμο και τη γυμναστική παράγει οργανισμός γαλακτικό οξύ και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του μητρικού γάλακτος!)

6) μπορεί να πάθει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το θηλασμό (πχ πληγωμένες θηλές, μαστίτιδα, απόφραξη γαλατικών πόρων) να υποφέρει αρκετά, να ταλαιπωρηθεί και να 'ξεσπάσει' στα γλυκά (άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες ξεσπούν στα γλυκά για ψυχολογικούς λόγους!)

Αυτά... όταν με ρωτάνε για το θηλασμό λέω πάντα - ότι καλύτερο για το μωρό αλλά για τη μαμά έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του (όπως όλα τα πράγματα στη ζωή!)

φιλιά σε όλες :)

ήθελα να συμπληρώσω πως μία φίλη διαιτολόγος μου είπε πως το ξενύχτι, η αυπνια, γενικά οι λίγες ώρες ύπνου μειώνουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στο να παχύνει κανείς!!!!!

θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια έρευνα που θα μελετούσε το εξής - 2 γκρούπ μαμάδων (το ένα με μωρά που κοιμούνται περισσότερο και ένα με μωρά που κοιμούνται λιγότερο) και να βλέπαμε πως επηρεάζει αυτό την απώλεια ή αύξηση βάρους της μαμάς....

η δικιά μου πάντως η κόρη τρελά ξενύχτια.....

Αχ και νόμιζα οτι μόνο εγώ δεν χάνω!!!!

Στην εγκυμοσύνη πήρα μόνο 9 κιλά.Βγήκα απο το μαιευτήριο -5 κιλα και τώρα δεν λέω να τα χάσω(εχουν περάσει 2 μηνες).Θηλάζω αποκλειστικά αλλα....

Τρώω-τρωω-τρωω συνέχεια.Φταίει στην περίπτωση μου που είμαι συνέχεια κολλημένη στον καναπέ με το μωρό αυτοκόλλητο .Εχω στο τραπεζάκι δίπλα μου ΠΑΝΤΑ νερό και κάτι να μασουλάω.Και συνηθως αυτό το κάτι είναι κουλουράκια ή μπισκοτα ή παγωτό ....

Δεν με βλεπω να τα χάνω αυτα τα κιλά(πήρα και ένα επιπλέον).Στο τέλος θα γυρίσω στα κιλά της εγκυμοσύνης!!!:oops:

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Η αύξηση στη ζυγαριά δεν είναι πάντα λίπος, πολύ πιθανόν ένα μέρος να είναι και κατακράτηση υγρών, που αποβάλλεται με την περίοδο.

Γενικά ο οργανισμός αρχίζει να επανέρχεται στα φυσιολογικά του, όταν έρχεται η περίοδος.

Αν ισχύει αυτό, μήπως βοηθάει καθόλου η περίοδος και στην κυτταρίτιδα;;;

Το ελπίζω γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική! Έχει καμιά σχετική εμπειρία;

Εγώ, λοιπόν, πήρα 20 κιλάκια στην εγκυμοσύνη. Η μπέμπα μου είναι 5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Έχω χάσει τα 15 αλλά πεινάω συνέχεια και, κυρίως, έχω τρελή όρεξη για γλυκα! Ονειρεύομαι συνέχεια χαλβά Δραπετσώνας (άπειρες θερμίδες η κάθε μπουκιά και, πιστέψτε με, δεν μου φτάνει η μπουκιά!). Ευτυχώς, είχα την τύχη να είμαι αδύνατη πριν, οπότε τα 5 που έχουν μείνει δεν είναι τραγικά αλλά εμένα με εκνευρίζουν:evil:!

Επανέρχομαι, όμως, στο φλέγον: με την κυτταρίτιδα, τι; Για πείτε, όσες γνωρίζετε...

Αχ με τη δουλειά πάντως μπορεί κανείς να παχύνει περισσότερο (ειδικά αν είναι καθιστική)... Εσύ πόσο καιρό θηλάζεις? κοντά 2 χρόνια?

'οσο για τα ρούχα αυτό είναι πρόβλημα... εμένα να φανταστείς δε μου μπαίνουνε ρούχα που φορούσα όταν ήμουν έγκυος στον 6 ή 7 μήνα!!!!

και φυσικά το μαύρο και το σκούρο μπλέ έχουν γίνει τα αγαπημένα μου χρώματα! ;)

Θηλάζω 21 μήνες ακριβώς σήμερα και ίσως ο οργανισμός έχει προσαρμοστεί κ δεν δαπανά τόσες θερμίδες όσες στην αρχή.

Πάντως χωρίς γυμναστική έστω και λίγη δεν αλλάζει ο μεταβολισμός.

Όσο για τα ρούχα τα ριχτά πουκάμισα να ναι καλά!:mad:

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Κορίτσια αν και λένε πως με τον θηλασμό χάνεις κιλά, εγώ μόλις τον διέκοψα μετά από 8 μήνες που γέννησα μέσα σε μία εβδομάδα έχασα αυτά τα 5 με 7 κιλά που είχα από την εγκυμοσύνη.

Κορίτσια αν και λένε πως με τον θηλασμό χάνεις κιλά, εγώ μόλις τον διέκοψα μετά από 8 μήνες που γέννησα μέσα σε μία εβδομάδα έχασα αυτά τα 5 με 7 κιλά που είχα από την εγκυμοσύνη.

δε το συζητάω... τρελή κατακράτηση υγρών πρέπει να'ταν αυτό...

Αν ισχύει αυτό, μήπως βοηθάει καθόλου η περίοδος και στην κυτταρίτιδα;;;

Το ελπίζω γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική! Έχει καμιά σχετική εμπειρία;

Εγώ, λοιπόν, πήρα 20 κιλάκια στην εγκυμοσύνη. Η μπέμπα μου είναι 5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Έχω χάσει τα 15 αλλά πεινάω συνέχεια και, κυρίως, έχω τρελή όρεξη για γλυκα! Ονειρεύομαι συνέχεια χαλβά Δραπετσώνας (άπειρες θερμίδες η κάθε μπουκιά και, πιστέψτε με, δεν μου φτάνει η μπουκιά!). Ευτυχώς, είχα την τύχη να είμαι αδύνατη πριν, οπότε τα 5 που έχουν μείνει δεν είναι τραγικά αλλά εμένα με εκνευρίζουν:evil:!

Επανέρχομαι, όμως, στο φλέγον: με την κυτταρίτιδα, τι; Για πείτε, όσες γνωρίζετε...

νομίζω η κυτταρίτιδα (αν και γενικά είναι θέμα κληρονομικότητας, διατροφής, άσκησης ή μη άσκησης ;)) όσον αφορά σε εγκυμοσύνη και σε θηλασμό σίγουρα παίζουν ρόλο οι ορμόνες... επίσης τα γλυκά που ονειρευόμαστε εμείς οι μαμάδες που θηλάζουμε και μην ξεχνάς και τις ατελείωτες ώρες που έχουμε περάσει όλες καθιστές να θηλάζουμε (σίγουρα δε βοηθάει στο θέμα κυτταρίτιδας... -θα μου πείς βέβαια τί να κάνουμε... να θηλάζουμε τα μωράκια μας ενώ τρέχουμε σε κανένα διάδρομο?)

καλό μας κουράγιο....

Διαφημίσεις

ήθελα να συμπληρώσω πως μία φίλη διαιτολόγος μου είπε πως το ξενύχτι, η αυπνια, γενικά οι λίγες ώρες ύπνου μειώνουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στο να παχύνει κανείς!!!!!

θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια έρευνα που θα μελετούσε το εξής - 2 γκρούπ μαμάδων (το ένα με μωρά που κοιμούνται περισσότερο και ένα με μωρά που κοιμούνται λιγότερο) και να βλέπαμε πως επηρεάζει αυτό την απώλεια ή αύξηση βάρους της μαμάς....

η δικιά μου πάντως η κόρη τρελά ξενύχτια.....

Ήθελα να μοιραστώ με όσα κορίτσια είναι σαν και ΄μενα (χαίρονται που θηλάζουν μεν αλλά στεναχωριούνται με τα κιλά που πήρανε ή δυσκολεύονται να χάσουν) μία σκέψη που κάνω και μου δίνει δύναμη....

"φέτος μπορώ και θηλάζω και ναί δυσκολεύομαι με τη δίαιτα ή το γυμναστήριο. Του χρόνου όμως ή του παραχρόνου δεν θα θηλάζω και τότε (και για μια ζωή) αν θέλω με περιμένουν όλες οι δίαιτες και διατροφές του κόσμου και ένα σωρό γυμναστήρια ή μέθοδοι γυμναστικής" ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ......

Εγώ μάλλον είμαι από τις τυχερές... Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 58 κιλά και όταν σαράντισα ήμουν 55! Δεν είναι πως δεν τρώω, αλλά φαίνεται πως καίω υπερβολικές θερμίδες με το θηλασμό. Πάντως φίλοι και γνωστοί που με είδαν μετά την εγκυμοσύνη δεν το άφησαν ασχολίαστο! Ακόμα και η γυναικολόγος μου απόρησε!

Εγώ μάλλον είμαι από τις τυχερές... Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 58 κιλά και όταν σαράντισα ήμουν 55! Δεν είναι πως δεν τρώω, αλλά φαίνεται πως καίω υπερβολικές θερμίδες με το θηλασμό. Πάντως φίλοι και γνωστοί που με είδαν μετά την εγκυμοσύνη δεν το άφησαν ασχολίαστο! Ακόμα και η γυναικολόγος μου απόρησε!

νομίζω ότι δε μας βοηθάς!!!! :| εδώ να γράφουνε παρακαλώ πολύ μόνο οι μανούλες που θηλάζουν και παχαίνουν ή οι μανούλες που θηλάζουν και δε χάνουν... έτσι για ψυχολογικούς λόγους!!!1 ;)

νομίζω ότι δε μας βοηθάς!!!! :| εδώ να γράφουνε παρακαλώ πολύ μόνο οι μανούλες που θηλάζουν και παχαίνουν ή οι μανούλες που θηλάζουν και δε χάνουν... έτσι για ψυχολογικούς λόγους!!!1 ;)

Ο τιτλος λεει: ''και θηλάζω και παχαίνω, εσείς?΄''

Η κοπέλα απλώς είπε τι συνέβει σ αυτήν!:-):-):-)

Φιλικά!!!

Ο τιτλος λεει: ''και θηλάζω και παχαίνω, εσείς?΄''

Η κοπέλα απλώς είπε τι συνέβει σ αυτήν!:-):-):-)

Φιλικά!!!

ναι, εννοείται... χιουμορ έκανα! και δεν μπορείς να με 'αδικήσεις'... ξέρεις τι ωραία που θα ένιωθα άν όλες γράφανε 'και εμείς και εμείς'!!!! τα κιλά θέλουν συμπαράσταση...;)

Διαφημίσεις

εγώ μόλις έπαθα ένα ΣΟΚ...!!!!!!

ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου στα 54 κιλά.

έφτασα τα 64 ή 65. θηλάζω αποκλειστικά και τώρα που σαράντησα είμαι 57.

θα μου πείτε τί είναι 3 κιλά πάνω??? τίποτα δεν είναι. δεν χωράω όμως πουθενά. δεν μου κάνει τίποτα απο τα ρούχα που φορούσα. ούτε παντελόνια ούτε πουκάμισα, ούτε οι φουστίτσες μου. μόνο τα φορέματα...

και όχι τίποτα άλλο, αλλά πού λεφτά για καινούρια γκαρνταρόμπα τώρα?????

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Εγώ κορίτσια στο θηλασμό έτρωγα αλμυρά σαν τρελή. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ξαναφάει τόσο πολύ. Δεν έπερνα παρ όλα αυτά κιλό με τίποτα, αλλά είχα χάσει και 2-3 σε σχέση με τα κιλά πριν την εγκυμοσύνη. Ζούσα πραγματικά ένα όνειρο, καθ ότι μια ζωή ήμουν στις δίαιτες και στην προσοχή μη παχύνω γιατί ήμουν γεματούλα. Από τη μέρα όμως που σταμάτησα να θηλάζω (στον 9ο μήνα) με πήρε η κάτω βόλτα και πάλι. Πήρα 10 κιλά! Ειχε συνηθίσει βλεέπτε ο οργανισμός και που να κόψω το φαί. Μέχρι να το πάρω απόφαση να συγκρατηθώ είχα ήδη πάρει τα 10. Στην πορεία έχασα 5 και τα άλλα 5 μου έμειναν. Τωρα είμαι στη 2η εγκυμοσύνη και ελπίζω απλά να μην κάνω το ίδο λάθος...

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Μμμμμ

Θηλασμός και προσεγμένη διατροφή για μένα και τις δύο φορές, αλλά τα κιλά δεν έφευγαν με τίποτα! Τελικά τα έχασα όλα πάρα πολύ εύκολα όταν αποθήλασα!

Μμμμμ

Θηλασμός και προσεγμένη διατροφή για μένα και τις δύο φορές, αλλά τα κιλά δεν έφευγαν με τίποτα! Τελικά τα έχασα όλα πάρα πολύ εύκολα όταν αποθήλασα!

μακάρι να συμβεί αυτό και σε 'μενα... προς το παρόν η ζυγαριά μόνο ανεβαίνει.... (αν έμενε στάσιμη δεν θα ανησυχούσα τόσο....) μάλλον πρέπει να πάω να κοιτάξω το θυροειδή μου.... το παθαίνεις καμιά φορά αυτό μετά από εγκυμοσύνη....

Koritsia eimai ki ego apo autes (tis polles ap'oti exo katalavei) pou kata to thilasmo oxi mono den exana alla epairna auta pou me xara eixa dei na "leipoun" meta to maieutirio. Agxothika giati ego ixera oti otan thylazeis xaneis. An psaksete omos sto net tha deite oti o thylasmos voithaei na xaseis ta kila kyrios META ton apothilasmo. Diladi voithaei ton organismo molis apothylaseis na ta xasei poly eukolotera apo to an de thylases pote. Kai me xara sas leo oti etsi ki egine! Meta to maieutirio an kai ekana aimatires prospatheies (ola psita me salates frouta gala auga, oxi glyka oxi saltses klp, mono ta aparaitita gia to thylasmo) pigaina kai gym, den eixa xasei OUTE GRAMMARIO!! Molis apothylasa, efygan os dia mageias! Kathe mina kai 1.5 kilo! kai den pigaina oute gym oute prosexa. Tora pou einai i mikri 12 minon (mexri ton 6 mina thilaza kai pigaina kai gym) tha xanapao gym na sfixo ki olas!

eNortjKzUjI0NDUxNlOyBlwwFXIC0Q,,99.png

Koritsia eimai ki ego apo autes (tis polles ap'oti exo katalavei) pou kata to thilasmo oxi mono den exana alla epairna auta pou me xara eixa dei na "leipoun" meta to maieutirio. Agxothika giati ego ixera oti otan thylazeis xaneis. An psaksete omos sto net tha deite oti o thylasmos voithaei na xaseis ta kila kyrios META ton apothilasmo. Diladi voithaei ton organismo molis apothylaseis na ta xasei poly eukolotera apo to an de thylases pote. Kai me xara sas leo oti etsi ki egine! Meta to maieutirio an kai ekana aimatires prospatheies (ola psita me salates frouta gala auga, oxi glyka oxi saltses klp, mono ta aparaitita gia to thylasmo) pigaina kai gym, den eixa xasei OUTE GRAMMARIO!! Molis apothylasa, efygan os dia mageias! Kathe mina kai 1.5 kilo! kai den pigaina oute gym oute prosexa. Tora pou einai i mikri 12 minon (mexri ton 6 mina thilaza kai pigaina kai gym) tha xanapao gym na sfixo ki olas!

ενθαρρυντικά αυτά που γράφεις γιατί αποθαρρύνομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω μαμάδες να θηλάζουν και να χάνουν (χωρίς καμία προσπάθεια) και αναρωτιέμαι - εγώ γιατί παθαίνω το αντίθετο?

δεν ξέρω αν είχες διαβάσει νωρίτερα που χα γράψει τα εξής (έκανα αντιγραφή και επικόλληση ακριβώς από κάτω...)

Μια μαμά που θηλάζει μπορεί να παχύνει αντί να αδυνατίσει για τους εξής λόγους

1) ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι πολύ ξενυχτισμένη (πχ μια μητέρα που δε θηλάζει μπορεί να αποφασίσει μία νύχτα να κοιμηθεί και να δώσει άλλος στο μωρό τα γευματά του αλλά μια μητέρα που θηλάζει είναι υπεύθυνη για κάθε γεύμα του μωρού η ίδια με αποτέλεσμα να κοιμάται ελάχιστα) εγώ τουλάχιστον κοιμόμουν το πολύ 5-6 ώρες το 24ωρο και ποτέ πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα.... είχα ένα μωράκι που είχε βγεί 2700 από το μαιευτήρια και όλο έκλαιγε, θήλαζε και δεν κοιμόταν... τα'χα παίξει.... υπήρξε νύχτα που πήρα τη μαμά μου στις 6 τα ξημερώματα να ρθει να με βοηθήσει γιατί θα μου'φευγε το μωρό απο τα χέρια από την αυπνία... και επανέρχομαι στο θέμα μας, με τρελό ξενύχτι διατροφή δε γίνεται... στις 5 η ώρα το πρωί τι να σου κάνει το γιαουρτάκι... μια κρέπα χρειάζεσαι! :-)

2) περνάει πολύ ώρα καθιστή ή ξαπλωμένη (φαντάζομαι αν θήλαζε όρθια κάτι θα γινότανε μια και θα΄καιγε περισσότερες θερμίδες!) το πολύ καθισιό πάντως μόνο κακό στην κυτταρίτιδα μπορεί να κάνει και να φαρδύνει και άλλο τη λεκάνη σου!!!!

3) έχει πολλή όρεξη... μπορεί να ονειρεύεται τούρτες, παγωτά, πίτσες, πίτες κτλ. και τα όνειρα αυτά πραγματοποιούνται και εύκολα!!!! :wink:

4) είναι πιο κλεισμένη μέσα στο σπίτι (είτε γιατί από την αυπνία δεν έχει διάθεση να βγεί είτε γιατί δε μπορεί να λείψει πολύ ώρα μακριά από το μωρό της και αν το πάρει μαζί της μπορεί να μη νιώθει άνετα να θηλάσει δημοσίως...) και όσο πιο κλεισμένος μέσα τόσο πιο πολύ τρώς και χρησιμοποιείς και το φαγητό ως μέσο διασκέδασης....

5) μπορεί να μη μπορεί να γυμναστεί (εγώ πχ έκανα διάδρομο και μετά που θήλασα την κόρη μου αντιδρούσε άσχημα σα να ξινιζότανε... το έψαξα και βρήκα ότι με το τρέξιμο και τη γυμναστική παράγει οργανισμός γαλακτικό οξύ και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του μητρικού γάλακτος!)

6) μπορεί να πάθει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το θηλασμό (πχ πληγωμένες θηλές, μαστίτιδα, απόφραξη γαλατικών πόρων) να υποφέρει αρκετά, να ταλαιπωρηθεί και να 'ξεσπάσει' στα γλυκά (άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες ξεσπούν στα γλυκά για ψυχολογικούς λόγους!)

λοιπόν εγώ θα σας έκανα παρέα άνετα !!!!!

αλλά κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου παρουσιάστηκε λεύκωμα και πειράχτηκαν τα νεφρά .

αποτέλεσμα της όλης ιστορίας είναι εσπευσμένη καισαρική 4.23 τα χαράματα

και αυστηρή διατροφή !!!!!

στο μαιευτήριο πείναγα !!!!

στο σπίτι μπήκα σε ένα πρόγραμμα και τουλάχιστον δεν πείναγα .

το λέω για να σας παρηγορήσω ότι παχαίνουμε όταν θηλάζουμε ΟΤΑΝ δεν προσέχουμε και τρώμε ότι λιγουρευτούμε !!!!!

τουλάχιστον έχουμε γάλα ....και το ευχαριστιόμαστε το φαγητό !!!!!!

γιατί εγώ στον θηλασμό είχα όρεξη να φάω ... απλά δεν μπορούσα και έτσι συγκρατιόμουν .

λοιπόν εγώ θα σας έκανα παρέα άνετα !!!!!

αλλά κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου παρουσιάστηκε λεύκωμα και πειράχτηκαν τα νεφρά .

αποτέλεσμα της όλης ιστορίας είναι εσπευσμένη καισαρική 4.23 τα χαράματα

και αυστηρή διατροφή !!!!!

στο μαιευτήριο πείναγα !!!!

στο σπίτι μπήκα σε ένα πρόγραμμα και τουλάχιστον δεν πείναγα .

το λέω για να σας παρηγορήσω ότι παχαίνουμε όταν θηλάζουμε ΟΤΑΝ δεν προσέχουμε και τρώμε ότι λιγουρευτούμε !!!!!

τουλάχιστον έχουμε γάλα ....και το ευχαριστιόμαστε το φαγητό !!!!!!

γιατί εγώ στον θηλασμό είχα όρεξη να φάω ... απλά δεν μπορούσα και έτσι συγκρατιόμουν .

;) ξέρεις τι μου θύμισες? κάθε φορά που έκανα εξαγωγή φρονιμίτη και επειδή δεν μπορούσα να φάω αλλά μόνο έπινα γάλα έχανα 5-6 κιλά!!! :D (δυστυχώς δεν έχω άλλους φρονιμίτες να βγάλω!)

εγω παντος καλη μου ημουν στην δικια σου κατηγορια οσο θυλαζα τα παιδια μου δεν εχανα βαρος η εμενα ιδια η περνα αναλογα το διαστημα . τον γιο μου τον θυλασα 9 μηνες πηρα στην εγκυμωσηνη μου 26 κιλα ζητημα ηταν να εχα χασει 2 μεσα στους 9 μηνες μολης τον σταματησα . φυσικα μου κοπηκε η ωρεξη για τοσο φαγητο και γλυκα κα σε διαστημα αλους 10 μηνες εχασα τα 22κιλα στην φαση αυτη ξανα μενω εγκυος στην κορη μου και τα ξανα πηρα τα 22 κιλα την θυλασα 17 μηνες εκει τους πρωτους 9 μηνες να ειχα χασει 4 κιλα μετα ελατωνα τον θυλασμο και ερχησα να χανω βαρος σιγα σιγα μετα μολης τον σταματησα τελέιος εφτασα να ειμαι τωρα 4 κιλα πριν το αρχηκο βαρος απο τις δυο εγκυμωσηνες μου . το αρχηκο μου βαρος ηταν 66 κιλα τωρα ειμαι 70 κιλα και υψος 1,76. σε εμενα ο θυλασμος με επιρεασε στο να χασω ποιο αργα τα κιλα μου .

εγω παντος καλη μου ημουν στην δικια σου κατηγορια οσο θυλαζα τα παιδια μου δεν εχανα βαρος η εμενα ιδια η περνα αναλογα το διαστημα . τον γιο μου τον θυλασα 9 μηνες πηρα στην εγκυμωσηνη μου 26 κιλα ζητημα ηταν να εχα χασει 2 μεσα στους 9 μηνες μολης τον σταματησα . φυσικα μου κοπηκε η ωρεξη για τοσο φαγητο και γλυκα κα σε διαστημα αλους 10 μηνες εχασα τα 22κιλα στην φαση αυτη ξανα μενω εγκυος στην κορη μου και τα ξανα πηρα τα 22 κιλα την θυλασα 17 μηνες εκει τους πρωτους 9 μηνες να ειχα χασει 4 κιλα μετα ελατωνα τον θυλασμο και ερχησα να χανω βαρος σιγα σιγα μετα μολης τον σταματησα τελέιος εφτασα να ειμαι τωρα 4 κιλα πριν το αρχηκο βαρος απο τις δυο εγκυμωσηνες μου . το αρχηκο μου βαρος ηταν 66 κιλα τωρα ειμαι 70 κιλα και υψος 1,76. σε εμενα ο θυλασμος με επιρεασε στο να χασω ποιο αργα τα κιλα μου .

σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την προσωπική σου εμπειρία μαζί μας... και χαίρομαι τόσο πολύ που δεν είμαι η μοναδική μαμά που θηλάζει και αντί να χάνει ή βάζει ή μένει στάσιμη... η στεναχώρια και η απογοήτευση θέλουν παρέα!!! :) απ'οτι φαίνεται κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, κάθε γυναίκα φέρεται διαφορετικά κτλ. πάντως τα κιλά είναι πάντα πρόβλημα......

εμένα απορούνε διάφοροι γιατί δεν έχω χάσει τα κιλά μου (μια και το μωρό είναι τώρα 7μιση μηνών)... νομίζω φταίει το Hollywood!!!... πάει η κάθε στάρ χτυπάει μια κοιλιοπλαστική κτλ με το που γεννάει, την αναλαμβάνει και ένας chef, διαιτολόγος και γυμναστής, επανέρχεται σε λίγο χρόνο (και αν δεν επανέρθει αμέσως photosopiazoun τις φώτο της) και μετά εμείς οι κοινές θνητές πρέπει να μιμηθούμε αυτά τα πρότυπα... και άλλες τα καταφέρνουμε με τη δίατα κτλ και άλλες όχι τόσο καλά... πάντως άλλες γυναίκες θέλουν βδομάδες για να επανέλθουν και άλλες θέλουν χρόνια... (με βλέπω στη 2η κατηγορία)....:(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...