Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατμομάγειρες (για παιδιά)

Recommended Posts

Με το μαγείρεμα στον ατμό (ή με πολύ λίγο βράσιμο, σε πολύ λίγο νερό, σχεδόν ωμά) διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, βιταμίνες κλπ. Αφορά κυρίως τα λαχανικά και το ψάρι.

σωστα! συμφωνω κ εγω

μαγειρευουμε κ εμεις τα λαχανικα και γενικα τις στερεες τροφες της μπεμπας με τον ατμομαγειρα...γιατι δεν καταστρεφει τις βιταμινες και τις θρεπτικες ουσιες....

καδος με νερο που βραζει --> υποδοχη για το νερο και τα υγρα ----> και απο πανω πλαστικο ταψακι με αυτα που θελεις να μαγειρεψεις, πλαισιωμενο απο πλαστικο καλυμμα

line_line_r_beg_39_time_1260939600_text_c720caeff0e5ebdcf1e120ece1f220e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 658
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στον beaba βρε κορίτσια για 2 μέρε φαγητό πόσα λαχανικά βάζετε;

Εγώ βάζω 2 καρότα, 1 μέτρια πατάτα, 1 μικρή πιπεριά, σέλινο, μαιντανό και σπανάκι από 1-2 φύλλα. ή 1 καρότο, 1 μέτρια πατάτα, 1 κολοκυθάκι, 1 μικρή πιπεριά και σέλινο, μαιντανό και σπανάκι από 1-2 φύλλα. Μετά τα πολτοποιώ με το νερό όλο που έχει και γίνεται 400ml. Μου είπαν ότι βάζω υπερβολικά πολλά λαχανικά και ότι θέλει 1/2 καρότο, 1/2 πατάτα, 1/2 πιπεριά και τα φύλλα, πολύ νερό για να βγάλω 400ml και μετά ρυζάλευρο για να πήξει...δεν μου ακούγεται όμως και τόσο φυσιολογικό αυτό...εσείς τι κάνετε; Φοβάμαι μην το μπουκώνω το παιδί πολύ....:-(

Η παιδίατρος πάντως δεν βοηθάει...:evil:

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Τα μικρά μου κοριτσάκια, τα γλυκά μου ζουζουνάκια!!!

Εγώ τον γεμίζω τον κάδο, μιας και κάνω για 2 μέρες. Βάζω κρεατάκι καμιά 100-150 γρ, βάζω 1 πατάτα, 2 καρόττα, 1/2 παντζάρι ή λίγο μπρόκολο ή λίγο κουνουπίδι (να γεμίσει όλος ο κάδος φουλ). Τα μαγειρεύω, προσθέτω το νερό που έμεινε και πολτοποιώ. Βγαίνει περίπου 500 γρ. Το χωρίζω σε 2 βαζάκια, ένα πάει στο ψυγείο και το ένα το τρώει.

Το κοτόπουλο το μαγειρεύω μαζί με τα λαχανικά, δλδ 1 κύκλο.

Στο μοσχαράκι το κάνω 1 φορά μόνο του και μετα προσθέτω λαχανικά και κάνω άλλο 1 κύκλο. Δλδ 2 κύκλους.

Τα ζουμάκια δεν τα πετάω, μιας και εκεί είναι οι πρωτείνες. Το κρεατάκι πριν το μαγειρέψω, το πλένω καλά.

KVQKp3.png5gpbp3.png

κι εγω το ιδιο σοφακι.

ανακαλυψα οτι αν δεν πολτοποιησω το φαγητο της 2ης μερας γινεται πολυ πολυ καλυτερο! αλλιως αν το βαλεις ηδη πολτοποιημενο στο ψυγειο εινιακ παως την επομενη μερα... σα να κολλαει...

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Σας παρακαλώ, διώξτε μου το ηθικό δίλημμα (εν μέσω κρίσης): Είμαι στο τσακ να αγοράσω το beaba, μια και μπαίνουμε σιγά-σιγά σε στερεά τροφή. Αξίζει τον κόπο ή μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με μια χύτρα και ένα multi;

Zoniadim, γνώμη μου είναι πως όλοι αυτοί οι ατμομάγειρες, οι συσκευές κ τα σχετικά κλαπατσίμπαλα δεν χρειάζονται. Εγώ έχω πάρει ένα σαν δισκάκι ας το πω που μπαίνει μέσα στην κατσαρόλα με 12 ευρώ κ του τα μαγειρεύω όλα εκεί στον ατμό. Κ ένα απλό μούλτι είναι υπεραρκετό. Του μαγειρεύω για 3 μέρες μαζεμένα. Είμαι υπέρ ευχαριστημένη.

Σας παρακαλώ, διώξτε μου το ηθικό δίλημμα (εν μέσω κρίσης): Είμαι στο τσακ να αγοράσω το beaba, μια και μπαίνουμε σιγά-σιγά σε στερεά τροφή. Αξίζει τον κόπο ή μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με μια χύτρα και ένα multi;

μεταξυ μας zoniadim μου,νομιζω οτι με μουλτι και χυτρα,μην σου πω και κατσαρολακι απλο μια χαρα δουλεια κανεις!!!

Απλα ειναι θεμα τι αρεσει στον καθενα...

π.χ εγω εχω ατμομαγειρα για εμας και τον χρησιμοποιω συνεχεια...την ιδια δουλεια θα μπορουσα να κανω με μια κατσαρολα και ενα τρυπητο...εεε,με τιποτε ομως!!!

Με βολευει η ευκολια του ατμομαγειρα γιατι τον ρυθμιζω στα λεπτα που θελω κι οταν τελειωνει ο χρονος δεν με απασχολει να παω να κλεισω κουζινες,να αποσυρω κατσαρολες απο την φωτια κλπ κλπ.Απλα,ειναι ετοιμα τα λαχανικα ή οτι αλλο χωρις πολλη φασαρια.

Κατι αναλογο νομιζω παιζει και με τον βρεφικο ατμομαγειρα...

Εγω τον περιμενω απο μερα σε μερα.

Πιστευω θα με βολεψει...

Ειδωμεν!!

συμφωνω με marsolan,δεν αντεχα στην ιδεα της χυτρας :shock: για 2 μεριδες φαγητο!!!!και εχω και χυτρα 10 λιτρων,πως να την φερω βολτα????εγω το εχω το beaba και δεν το αλλαζω με τιποτα.γενικα στις αγορες αυτες δεν υπαρχει ναι η οχι.μπορει η δικη μου αχρηστη αγορα να ειναι η δικη σου καλυτερη αγορα και το αντιθετο..........

Kht7p2.png

3iVPp3.png

συμφωνω με marsolan,δεν αντεχα στην ιδεα της χυτρας :shock: για 2 μεριδες φαγητο!!!!και εχω και χυτρα 10 λιτρων,πως να την φερω βολτα????εγω το εχω το beaba και δεν το αλλαζω με τιποτα.γενικα στις αγορες αυτες δεν υπαρχει ναι η οχι.μπορει η δικη μου αχρηστη αγορα να ειναι η δικη σου καλυτερη αγορα και το αντιθετο..........

sofaki τα κοπτήρια του beaba πως είναι; Φρουτόκρεμες φτιάχνεις εύκολα;

Διαφημίσεις

κοβουν τελεια zoniadim!!!!και το μοσχαρι και το κατοπουλο!οποτε τα φρουτα ειναι παιχνιδακι για to beaba!

Τέλεια! Μάλλον έχω πειστεί, μια και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν θα προλαβαίνω να μαγειρεύω με τα κανονικά σκεύη. Θυμάσαι από που το πήρες; Από Ελλάδα ή από κάποιο site του εξωτερικού;

την συσκευη απο το γαλλικο αμαζον,πηρα 2 και μου βγηκε 97 ευρω η καθεμια τελικη τιμη.τα αλλα τσουμπλεκια τα πηρα απο το allobebe που κατα την γνωμη μου απο εκει σε συμφερει να τα παρεις ολα.δηλαδη την συσκευη,το σκευος για το ρυζι,2 κυπελακια των 300 μλ και ενα μικρο κυπελακι-θηκη σιλικονης που βαζεις τα μυρωδικα χωριστα για να παρει γευση και μυρωδια το φαγητο(μιας και στην αρχη δεν κανει να βαζεις κρεμμυδι,σελινα και μαιντανα)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

την συσκευη απο το γαλλικο αμαζον,πηρα 2 και μου βγηκε 97 ευρω η καθεμια τελικη τιμη.τα αλλα τσουμπλεκια τα πηρα απο το allobebe που κατα την γνωμη μου απο εκει σε συμφερει να τα παρεις ολα.δηλαδη την συσκευη,το σκευος για το ρυζι,2 κυπελακια των 300 μλ και ενα μικρο κυπελακι-θηκη σιλικονης που βαζεις τα μυρωδικα χωριστα για να παρει γευση και μυρωδια το φαγητο(μιας και στην αρχη δεν κανει να βαζεις κρεμμυδι,σελινα και μαιντανα)

Μπράβο sofaki και ετοιμαζόμουν να σε ρωτήσω τι αξεσουάρ έχεις πάρει! Τη τσάντα την έχεις αγοράσει; Έλεγα μήπως την πάρω και αυτή, μια και μετακινούμαστε αρκετά σε εξοχικά κ.λ.π. Και εγώ από allobebe λέω να τα πάρω, έχει τις πιο συμφέρουσες τιμές. Κυπελλάκια λες να πάρω τα 300αρια, όχι τα μικρότερα εεε;; Τι ποσότητα τρώνε τα πιτσιρίκια συνήθως;

Διαφημίσεις

Zoniadim,εγω εκανα προσφατη αγορα απο allobebe.fr.

Πηρα το beabaki,την τσαντα του,το εξαρτημα για το ρυζι και για τα μπαχαρικα και προσθεσα και κατι αλλα σκατολοιδακια γιατι απο ενα ποσο κι επανω εχει καλη εκπτωση και ειναι σαν να μην πληρωνεις τα μεταφορικα!!!!!

Ηρθαν συντομα με κουριερ,σε εμενα τα εφερε η acs

Zoniadim,εγω εκανα προσφατη αγορα απο allobebe.fr.

Πηρα το beabaki,την τσαντα του,το εξαρτημα για το ρυζι και για τα μπαχαρικα και προσθεσα και κατι αλλα σκατολοιδακια γιατι απο ενα ποσο κι επανω εχει καλη εκπτωση και ειναι σαν να μην πληρωνεις τα μεταφορικα!!!!!

Ηρθαν συντομα με κουριερ,σε εμενα τα εφερε η acs

Ααα, ποιο πήρες; το μελιτζανί-πράσινο; Αν ναι, ποια τσάντα πήρες; τη πράσινη ή τη μωβ; Το εξάρτημα για τα μπαχαρικά σε τι χρώμα σου ήρθε (1 κομμάτι ή όλα μαζί;) Σκέφτομαι να πάρω και τα κουταλάκια του, αλλά και ένα σετ με μπωλ που έχει. 'Οπως καταλαβαίνεις σου θέτω καίριες ερωτήσεις επιπέδου!!!!......

Sofaki έχεις δίκιο για τα κυπελάκια των 300. Είναι μάλλον καλύτερα! 2 φτάνουν;

Ααα, ποιο πήρες; το μελιτζανί-πράσινο; Αν ναι, ποια τσάντα πήρες; τη πράσινη ή τη μωβ; Το εξάρτημα για τα μπαχαρικά σε τι χρώμα σου ήρθε (1 κομμάτι ή όλα μαζί;) Σκέφτομαι να πάρω και τα κουταλάκια του, αλλά και ένα σετ με μπωλ που έχει. 'Οπως καταλαβαίνεις σου θέτω καίριες ερωτήσεις επιπέδου!!!!......

Sofaki έχεις δίκιο για τα κυπελάκια των 300. Είναι μάλλον καλύτερα! 2 φτάνουν;

μαλλον εννοεις το gipsy εεε??Οχι,πηρα το poudre rose γιατι εχω ιδιο και το bibexpresso,το ρυζιου πηρα poudre bleu και μου εστειλαν ιδιο χρωμα για τα μπαχαρικα,1 κομματι!!!τσαντα την πρασινη!!Γενικα εκανα συνδυασμους στα παλ χρωματα:)

τα κοπτηρια φαινονται μια χαρα παντως!

Σε λιγες μερες που θα αρχισουμε λαχανικα θα το δοκιμασουμε!!!!

μαλλον εννοεις το gipsy εεε??Οχι,πηρα το poudre rose γιατι εχω ιδιο και το bibexpresso,το ρυζιου πηρα poudre bleu και μου εστειλαν ιδιο χρωμα για τα μπαχαρικα,1 κομματι!!!τσαντα την πρασινη!!Γενικα εκανα συνδυασμους στα παλ χρωματα:)

τα κοπτηρια φαινονται μια χαρα παντως!

Σε λιγες μερες που θα αρχισουμε λαχανικα θα το δοκιμασουμε!!!!

Ναι το gipsy εννοώ! Και μάλλον στην πράσινη τσάντα θα καταλήξω! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

• 1 month later...

Κοριτσια του beaba! :mrgreen:

Να σας ρωτησω κατι...τα μακαρονια πως τα φτιαχνεται στο μηχανηματακι? εχω παρει το εξαρτημα και τη δευτερα λεω να φτιαξω...αλλα πως? Τα κοβω κομματακια και τα βαζω μεσα? ποση ωρα? ποσο νερο ?

εγω φτιαχνω μια μεριδα καθε φορα, αλλα επειδη ποτε δε τρωει πανω απο 3-4 κουταλιες, το βαζω σε αεροστεγες μπωλακι και μετα ψυγειο για την επομενη μερα. Αν δε το φαει και την επομενη, το πεταω.

Παιδιά για όποιον θέλει το Amazon έχει προσφορά τον Avent 54 λίρες και μηδέν μεταφορικά. Είναι πολύ καλή ευκαιρία νομίζω. Εμείς μάλιστα είχαμε και ένα κουπόνι 10 λιρών από προηγούμενες αγορές και τον πήραμε 44 λίρες = 60 Ευρώ

Θα μας έρθει μέσα στις γιορτές.

Γεια σας!!

τα μακαρονια στον ατμομαγεια δεν ξερω πως γινονται αλλα το ρυζι γινεται πολυ ωραιο! Πρεπει να το βαλεις στο ειδικο καλαθακι και να βαλεις νερακι και εκει που βαζεις συνηθως αλλα και στην κανατουλα. Στην κανατουλα εγω βαζω μεχρι το 1. Δε θυμαμαι τα γραμμαρια...λεει ομως στο βιβλιαρακι.

Εγω φτιχνω καθε μερα φρεσκο, δεν αποθηκευω αλλα νομιζω οτι μπορεις να το αποθηκευεις στο ψυγειο αν ειναι για 2-3 μερες, διαφορετικα στην καταψυξη... Εμενα δε με παιρνει να μαγειρευω περισσοτερο γιατι φτιαχνω καθε μερα περιπου 200 γραμμαρια και το τρωει ολο...

LaFHp3.png

gwUip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...