Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μικρες και μεγαλες Απιστιες........

Nantia

Recommended Posts

Jean πώς και σε ποιά ηλικία μαθαίνει κανείς να μην προδίδει την εμπιστοσύνη και τα συναισθήματα του συνανθρώπου του?

Πώς θα αντιληφθεί το λάθος που έκανε????

Τι ακριβως θελεις να σου απαντησω; Σε ποια ηλικια πληροφορειται ο αντρας η η γυναικα οτι η απιστια ειναι καταστροφική σε μια σχεση; Σιγουρα πολυ πριν συναψει την πρωτη του σχεση και σαφως μεχρι να φτασει στο γαμο το εχει πληροφορηθει ηδη.... Τωρα αν καποιος χρειαζεται να υποστει και τις συνεπειες για να το εμπεδωσει τι να πω; Ελπιζω μετα την πρωτη φορα να θεσει σε εφαρμογη το δις εξαμαρτειν!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Από τα γενοφάσκια -θες να πεις τελικά- πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν προδίδουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Καλό το δις εξαμαρτείν ........αλλά γι' αυτά που δεν είναι εφικτό να τα μάθεις στην παιδική σου ηλικία.

Οι κουταμάρες στις μπίζνες για παράδειγμα ας γίνουν μόνο μια φορά :wink:

Από τα γενοφάσκια -θες να πεις τελικά- πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν προδίδουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Γιατι γινεσαι υπερβολικός; Κι ενα γυμνασιοπαιδο να ρωτησεις αν ειναι σωστο ενω δυο ανθρωποι ειναι μαζι ο ενας απο τους δυο να παει με αλλον, θα σου πει οτι δεν ειναι σωστο. Πιστευεις δηλαδη οτι ενας ανθρωπος που απαταει τον/την συντροφο του το κανει γιατι δεν ηξερε οτι ειναι λαθος; Και να σου πω και κατι στην τελική; Το λαθος σ' αυτα τα ζητηματα ακομη κι αν δεν το "ξερεις", το νιωθεις.

φανταζομαι αυτο που εννοει ο almak ειναι οτι απο μια ηλικια και μετα καταλαβαινεις τη σοβαροτητα των πραξεων σου. επισης απο μια ηλικια και μετα γινεσαι πιο υπευθυνος ανθρωπος και αναλαμβανεις τις ευθυνες των πραξεων σου. δεν μπορουμε να απαιτησουμε απο ενα γυμνασιοπαιδο να ειναι πιστο σε μια επιπολαιη σχεση... :shock: εξαλλου μεσα απο τα λαθη μας μαθαινουμε. τωρα το θεμα δεν ειναι η ηλικια... υπευθυνος δεν γινεσαι απλα και μονο επειδη μεγαλωσες ηλικιακα. πρεπει να "μεγαλωσει" το πνευμα και η συναισθηματικη νοημοσυνη του ανθρωπου.

Γιατι γινεσαι υπερβολικός; Κι ενα γυμνασιοπαιδο να ρωτησεις αν ειναι σωστο ενω δυο ανθρωποι ειναι μαζι ο ενας απο τους δυο να παει με αλλον, θα σου πει οτι δεν ειναι σωστο. Πιστευεις δηλαδη οτι ενας ανθρωπος που απαταει τον/την συντροφο του το κανει γιατι δεν ηξερε οτι ειναι λαθος; Και να σου πω και κατι στην τελική; Το λαθος σ' αυτα τα ζητηματα ακομη κι αν δεν το "ξερεις", το νιωθεις.

Υποθέτω πως όποιος απατά θεωρεί πως κάνει και το σωστό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή , και αν τον ρωτήσεις θα έχει να σου πει χίλιους και δυο λόγους για το πως έφτασε σε αυτό το σημείο. Θα παραδεχθεί πως θεωρητικά αυτό που κάνει είναι λάθος , αλλά θα σου πει και τι είναι δίκαιο σε αυτή την ζωή ρε γαμώτο:wink::wink: ωχαδελφισμός δηλαδής 8)

Γίνομαι υπερβολικός διότι μικρός μαθαίνεις , μεγάλος απλά κάνεις αυτά που έμαθες μικρός......τα περιθώρια για μάθηση είναι μικρά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα να πάω λίγο πιο πίσω στη συζήτηση, εκεί που η jean ρωτούσε τους άντρες του φόρουμ, κατά πόσο συνιστά απιστία η ύπαρξη σεξοβιντεο κλπ στον η/υ. Αν και θα ήθελα να απαντήσω γενικώς ως άντρας, σαφώς η απάντηση μου θα είναι επηρεασμένη και από προσωπικές εμπειρίες...

Πολλοί, οι περισσότεροι θα έλεγα, άντρες με η/υ έχουν κάπου κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να θεωρηθεί απιστία ούτε καν μικρή, εκτός και αν η "ενασχόληση" κλέβει χρόνο από τη σχέση. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς συμβαίνει και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάρει και διαστάσεις αρρώστιας, η έστω μονομανίας.

Προσωπικά οι "τσόντες" δεν με συγκίνησαν ποτέ εκτός από το να γελάσω η να ικανοποιήσω κάποια περιέργεια. Δεν αρνούμαι όμως ότι το βρίσκω ευχάριστο να βλέπω μια όμορφη γυναίκα γυμνη ας πούμε. Όπως και να χει γιαυτό σας λένε και το όμορφο φύλο. Και το όμορφο πρέπει να εκτιμάται. Αν όμως έλεγα κάθε βράδυ στη γυναίκα μου, πήγαινε εσύ για ύπνο, κι εγώ.... έρχομαι, αυτό θα ήταν πρόβλημα.

Θα έπρεπε να λάβετε και κάτι άλλο υποψη σας σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως. Το σεξ εμείς οι άντρες το αντιμετωπίζουμε γενικώς κάπως διαφορετικά από εσάς τις γυναίκες. είναι και κάτι σαν σωματική ανάγκη ας πούμε. Όταν για όποιους παροδικούς λόγους μια σχέση δεν είναι "θερμή" σεξουαλικά, είναι φυσιολογικό να αναζητήσουμε κάποια "λύτρωση" με "τεχνητό" τρόπο :D:D:D Μην το παρεξηγείτε συνήθως είναι για καλό. (αλλιώς έχουμε "νευράκια")

:D:D:D:D:D

Τέλος θα ήθελα να πω ότι υπάρχει τσόντα και τσόντα, έτσι? Δεν έχω δει κάτι αλλά ξέρω πως υπάρχουν κάποια πολύ αρρωστημένα πράγματα εκεί έξω. υπάρχουν πιστεύω κάποια όρια που είναι καλό να μην ξεπερνιούνται, αλλιώς μετά δεν έχει σημασία αν είναι απιστία η όχι...

Babies, boats, bikes and the blues, the whole blues and nothing but the blues...

Δεν υπάρχουν νομίζω "μικρές" και "μεγάλες" απιστίες.

Προσωπικά μου κακοφαίνεται και ο όρος "απιστία".

Λες και ο σύντροφος είναι δόγμα που το πιστεύουμε και ξαφνικά παύουμε να το πιστεύουμε, ή λες και υπάρχει κάποια εξουσία πάνω απο μας που μας αναγκάζει να είμαστε πιστοί στο Μεγάλο Μανιτού. :lol:

Αν ένα ζευγάρι έχει αποφασίσει να ζήσουν μαζί, σίγουρα θα χουν ορίσει με δάφορους τρόπους τα όρια της αυτοδιάθεσης του καθενός που σημαίνει οτι έχουν είτε μονογαμική σχέση, είτε πολυγαμική σχέση, είτε ελεύθερη σχέση οτιδήποτε τέλος πάντων αμοιβαία αποδεκτό.

Οι ανατροπές που προκαλούνται απο τις λεγόμενες απιστίες, νομίζω κυρίως οφείλονται σε έλλειψη ειλικρίνειας μεταξύ των συντρόφων όταν προσδιορίζουν την σεξουαλική τους συμπεριφορά, όχι μόνο στην αρχή της σχέσης αλλά και στο πέρασμα των χρόνων.

Δεν υπάρχουν νομίζω "μικρές" και "μεγάλες" απιστίες.

Προσωπικά μου κακοφαίνεται και ο όρος "απιστία".

Λες και ο σύντροφος είναι δόγμα που το πιστεύουμε και ξαφνικά παύουμε να το πιστεύουμε, ή λες και υπάρχει κάποια εξουσία πάνω απο μας που μας αναγκάζει να είμαστε πιστοί στο Μεγάλο Μανιτού. :lol:

Αν ένα ζευγάρι έχει αποφασίσει να ζήσουν μαζί, σίγουρα θα χουν ορίσει με δάφορους τρόπους τα όρια της αυτοδιάθεσης του καθενός που σημαίνει οτι έχουν είτε μονογαμική σχέση, είτε πολυγαμική σχέση, είτε ελεύθερη σχέση οτιδήποτε τέλος πάντων αμοιβαία αποδεκτό.

Οι ανατροπές που προκαλούνται απο τις λεγόμενες απιστίες, νομίζω κυρίως οφείλονται σε έλλειψη ειλικρίνειας μεταξύ των συντρόφων όταν προσδιορίζουν την σεξουαλική τους συμπεριφορά, όχι μόνο στην αρχή της σχέσης αλλά και στο πέρασμα των χρόνων.

εσυ τωρα εισαι ποολυ μπροστα!! μπορει να εχεις χιλια δικια αλλα εισαι ποοολυ μπροστα.. :lol::):):)

όντως Ursa Major

είσαι ποολύ μπροστά....

αναφέρεσαι φαντάζομαι στις φημισμένες "ελεύθερες σχέσεις". Αν και δέχομαι πως 2 απόλυτα συνειδητοποιημένοι ελεύθεροι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν μπορούν να έχουν μια τέτοια σχέση, όπως και γίνεται, προσωπικά πιστέυω πως μια τέτοια σχέση δεν καλύπτει την πλειοψηφία. Σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι ,κακά τα ψέμματα, δεν είναι τόσο συνειδητοποιημένοι και "άνετοι", η αγάπη, ο σεβασμός και η "πίστη" είναι το αισθηματικό "τσιμέντο" που δένει μια σχέση... Φοβάμαι πως το να επιτρέπεις να "μπαινβγαίνουν" διάφορα άτομα σε μια σχέση, έστω και περιστασιακά είναι μια συνταγή για προβλήματα, τουλάχιστον επαναλαμβάνω σε προσωπικό επίπεδο.

δεν είναι θέμα να ξέρεις πως ο άλλος είναι ¨δικός σου". Σε μια σωστή σχέση δεν χωράνε ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Είναι περισσότερο να νιώθεις πως ανήκεις κάπου, σε μια αγκαλιά που είναι μόνο δικιά σου...

Κάπου υπάρχει κι ένας σχετικός στίχος σε τραγούδ... but most of all i don't wanna be free, babe...

Αυτή είναι η ταπεινή, ρομαντική μου γνώμη...

Babies, boats, bikes and the blues, the whole blues and nothing but the blues...

όντως Ursa Major

είσαι ποολύ μπροστά....

αναφέρεσαι φαντάζομαι στις φημισμένες "ελεύθερες σχέσεις". Αν και δέχομαι πως 2 απόλυτα συνειδητοποιημένοι ελεύθεροι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν μπορούν να έχουν μια τέτοια σχέση, όπως και γίνεται, προσωπικά πιστέυω πως μια τέτοια σχέση δεν καλύπτει την πλειοψηφία. Σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι ,κακά τα ψέμματα, δεν είναι τόσο συνειδητοποιημένοι και "άνετοι", η αγάπη, ο σεβασμός και η "πίστη" είναι το αισθηματικό "τσιμέντο" που δένει μια σχέση... Φοβάμαι πως το να επιτρέπεις να "μπαινβγαίνουν" διάφορα άτομα σε μια σχέση, έστω και περιστασιακά είναι μια συνταγή για προβλήματα, τουλάχιστον επαναλαμβάνω σε προσωπικό επίπεδο.

δεν είναι θέμα να ξέρεις πως ο άλλος είναι ¨δικός σου". Σε μια σωστή σχέση δεν χωράνε ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Είναι περισσότερο να νιώθεις πως ανήκεις κάπου, σε μια αγκαλιά που είναι μόνο δικιά σου...

Κάπου υπάρχει κι ένας σχετικός στίχος σε τραγούδ... but most of all i don't wanna be free, babe...

Αυτή είναι η ταπεινή, ρομαντική μου γνώμη...

θα συμφωνησω και εγω μαζι σου....

Πιστευω οτι αν θελεις ελευθερη σχεση ως προς τι η δεσμευση και ο γαμος....

Διαφημίσεις

αναφέρεσαι φαντάζομαι στις φημισμένες "ελεύθερες σχέσεις".

Οχι, η σχέση είπα οτι μπορεί να είναι μονογαμική ή πολυγαμική ή οτιδήποτε ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

Είναι αυθαίρετο το συμπέρασμά σου.

Ιδιοκτησιακό καθεστώς φυσικά δεν υπάρχει σε καμμία σχέση ελεύθερων ανθρώπων, αλλά η πίστη δεν εστιάζεται στο κούτελο, κατά την άποψή μου.

Α και μη νομίζεις κι εγώ ρομαντική είμαι κατά βάθος :wink:

Υπάρχουν τόσες απόψεις για το θέμα όσοι και άνθρωποι. Το θέμα είναι οι ΔΥΟ άνθρωποι που έχουν δεσμευτεί να έχουν τις ίδιες απόψεις ακριβώς! Απλό. Όταν εγώ πιστεύω Χ και ο άλλος Χ επίσης και στην πορεία ανακαλύψει ότι πιστεύει Ψ ... τότε.. χαλάει η συνταγή!! :wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Συγγνώμη ursa major δεν ήθελα να σου "βάλω λόγια στο στόμα..." Σωστά το είπες.

είναι γεγονός πως έτσι κι αλλιώς κρίνουμε βάσει των δικών μας δεδομένων και μόνο. Υπάρχουν λαοί με εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις περί σχέσεων, είτε αισθηματικών, συζυγικών η σεξουαλικών οι οποίοι ζουν μια χαρά και ευτυχισμένοι, οπότε ποιοί είμαστε εμείς να κρίνουμε...

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς όταν λες να εστιάζεται η πίστη στο κούτελο.

Μου το αναλύεις λίγο?

Φιλικά

Papapete

Μου το αναλύεις λίγο?

Στο κούτελο μωρέ, εκεί που φύεται το κέρατο, πώς το λένε....

:lol::lol::lol:

Εννοώ οτι μπορεί να έχει συμβεί και η λεγόμενη απιστία, με την έννοια της ερωτικής συνεύρεσης εκτός σχέσης-γάμου, αλλά παρ'όλ' αυτά ο σύντροφος (όχι ο κερατάς, ο άλλος ντε ο κακός :lol: ) να εξακολουθεί να είναι πιστός.

Προσωπική εμπειρία δεν έχω πάντως :roll:

Διαφημίσεις

Μου το αναλύεις λίγο?

Φιλικά

Papapete

Papapete μου ολο αποριες μου εισαι! :D:D:D

Αιγωκερακι και συ Ursa Major?(Η ταυρος η κριος?) :lol::lol::lol:

Οσο αναφορα το θεμα συμφωνω με τον papapete!

Αν δεν ταιριαζαμε δεν θα συμπεθεριαζαμε! :wink:

age.png

Αιγωκερακι και συ Ursa Major?(Η ταυρος η κριος?) :lol::lol::lol:

Νομίζω αυτό που έχει τα μεγαλύτερα κέρατα είμαι :roll: Ταύρος δηλαδή

Ταυρος το αγαπημενο μου ζωδιο

ξερεις ταιριαζουμε :D:D:D

Ταυρος το αγαπημενο μου ζωδιο

ξερεις ταιριαζουμε :D:D:D

Αααχ μη μου λες γλυκόλογα και είμαστε στις "μικρές και μεγάλες απιστίες"

:lol::lol::lol:

Καλά, δεν πιστεύω στα ζώδια, αλλά λέμε τώρα, τί ζώδιο είσαι;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...