Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μικρες και μεγαλες Απιστιες........

Nantia

Recommended Posts

Υπαρχουν μικρες και μεγαλες απιστιες?

Υπαρχουν απιστιες που μπορει καποιος να συγχωρεσει?

Οι απιστιες γινονται μονο στην πραξη ή και στο μυαλο?

Ποσο ευκολο ειναι να ξεχασεις και να συνεχισεις μετα απο μια απιστια?

Τελικα τι ειναι αυτο που μας πληγωνει περισσοτερο σε μια απιστια?

Πιστευεται οτι αυτο το θεμα ειναι πολυ μακρια απο σας και δεν προκειται να σας αγγιξει ποτε?

Και που νομιζετε τελικα οτι οφειλεται μια απιστια?

στην μη ικανοποιηση του συντροφου?

στην ελευθερια του συντροφου?

στους πειρασμους?

στην μακροχρονια σχεση σας η οποια εχει γινει συνηθεια και εχει μπει σε μια ρουτινα?

στα προβληματα?

στην μη υπαρξη πραγματικης αγαπης?

Και τελος κατα ποσο μπορειτε να τα ελεγξετε ολα αυτα ετσι ωστε να μην μπει αυτο το προβλημα στην ζωη σας?

Διαφημίσεις

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ναντια μου νομιζω οτι η απιστια δεν εχει ...μεγεθος. Αναλογα και με το ατομο που την δεχεται μαλλον και μια ασημαντη απιστια ειναι μεγαλη υποθεση. Τωρα στο αν συγχωρηται ευκολα η απιστια....νομιζω πως θελει μεγαλη δυναμη, προσπαθεια αλλα και αγαπη. Πρεπει να ξερουμε πως ο αλλος αξιζει την συγχωρεση μας και επ ουδενι να μην θεωρουμε πως ποτε δεν θα τυχει σε εμας.

Αθωα και υποχωρητικη προσεγγιση μαλλον, αλλα μου εχει τυχει και ενοιωθα αχρηστη, ανικανη και λιγη. Μαζευοντας τα κομματια μου σκεφτηκα ολα τα παραπανω, ολα αυτα που θετεις εσυ, και αποφασισα να δωσω μια ευκαιρια ακομα. Ηταν απιστευτα δυσκολο, τουλαχιστον για τον δικο μου χαρακτηρα, γιατι κοιταζα τον ανθρωπο μου και ποναγα......

Εν τελει δεν το μετανιωσα. Προς το παρον τουλαχιστον

Nantia,

είμαι πολύ συναισθηματική και θεωρώ ότι δε θα μπορούσα να ξεχάσω την απιστία.

Με το σύζυγο είμαστε 12 χρόνια μαζί. Δεν τον έχω απατήσει ποτέ και πιστεύω το ίδιο και για εκείνον.

Για να φτάσεις να το συζητάς σημαίνει ότι κάτι έχει γίνει (σκέψη έστω για να γίνει).

Αν όμως έφτασες εκεί σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας. Από το πιο απλό ότι κάποιος από τους δύο βαρέθηκε.

Η απιστία δεν έχει μέγεθος, είναι πάντα απιστία.

Νομίζω ότι θα προσπαθούσα να το ξεχάσω, αλλά δε θα μπορούσα να το συγχωρέσω (εκτός και αν δεν το μάθαινα και δεν το ένιωθα ποτέ).

Η απιστία είναι η πράξη (αλλά αν το σκεφτείς ΜΑΛΛΟΝ θα γίνει πράξη).

Θα με πλήγωνε πολύ να ένιωθα ότι ο άνθρωπος μου προτίμησε κάποια άλλη.

Τίποτα δεν είναι μακρυά μας.

Που οφείλεται? Δεν έχω γνώμη γιατί δεν το έχω ζήσει.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να το ελέγξεις για να μη γίνει.

Νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις (και για τους δυο συντρόφους) είναι να κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον του άλλου με αλλαγές και πρωτοτυπίες (πχ εμφάνιση).

Αθωα και υποχωρητικη προσεγγιση μαλλον, αλλα μου εχει τυχει και ενοιωθα αχρηστη, ανικανη και λιγη. Μαζευοντας τα κομματια μου σκεφτηκα ολα τα παραπανω, ολα αυτα που θετεις εσυ, και αποφασισα να δωσω μια ευκαιρια ακομα. Ηταν απιστευτα δυσκολο, τουλαχιστον για τον δικο μου χαρακτηρα, γιατι κοιταζα τον ανθρωπο μου και ποναγα......

Εν τελει δεν το μετανιωσα. Προς το παρον τουλαχιστον

Εσυ εμεινες, εγω εφυγα παλι....

Τελικα τι πιστευεις τι ειναι πιο ευκολο να μεινεις ή να φυγεις?

Nantia,ειναι πολυ δυσκολο να σου απαντηση καποιος κ ειδικα οταν ειναι εξω απο αυτο που ζεις εσυ αυτην την στιγμη, κ εγω εαν βρισκομουν στην ιδια θεση μαλλον το ιδιο θα εκανα θα μαζευα τα πραγματα μου κ θα εφευγα,κ ο λογος ειναι οτι εαν προσπαθουσα να το ξεχασω κ να δωσω μια ακομα ευκαιρια στην οικογενεια μου πιστευω οτι παντα μεσα στο μυαλο μου θα τον αμφισβητουσα κ παντα θα με ετρωγε εαν οντως ειναι ειλικρινης μαζι μου η τρεχει κατι αλλο.

Το θεμα ειναι οτι εσυ ξερεις καλυτερα την οικογενεια σου κ τον ανθρωπο σου, κ για πιο λογο εκανε αυτο που εκανε, εαν ηταν σχεση, η αν ηταν κατι που εγινε για μια φορα κ αν στο ειπε ο ιδιος(που ειναι το πιο σοβαρο απο ολα)η το εμαθες τυχαια.Το πιο σημαντικο ειναι να κατσεις να ηρεμησεις τωρα που εχεις φυγει απο το σπιτι κ να περνεις κουραγιο απο το νινι σου.

Το πιο ευκολο ειναι να φυγεις αλλα το πιο δυσκολο ειναι να το αντιμετωπισεις , οταν νιωσεις ετοιμη κατσε κ συζητησε μαζι του γιατι φανταζομαι οτι θα εχεις κ καποιες αποριες που θα θελεις απαντησεις.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω vann. Εχει περιπου τρια χρονια που εχει συμβει σε μενα. Εγω πλεον τις αποφασεις τις εχω παρει...Δεν ρωταω σε προσωπικο επιπεδο....

θα αναφερθω στην συνεχεια στην δικη μου περιπτωση... Και ισως βοηθησει πολλα ζευγαρια να γινουν καλυτερα στην σχεση τους.

Αυτο που καταλαβα τελικα ειναι οτι αυτο που συμβαινει στην διπλανη πορτα μπορει καλιστα να συμβει και στην δικη μας.... Και δεν πρεπει να λεμε αυτο αποκλειεται να συμβει σε μενα γιατι τελικα ολα μεσα στην ζωη ειναι και οσο ξερουμε τον εαυτο μας (που μπορει και να μην τον ξερουμε τελικα ποσο μαλλον τον αλλον) δεν ξερουμε κανεναν αλλο....

Εννοειται αυτο οτι μπορει να συμβει σε ολους μας, ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τον αλλον ουτε καν για τον ιδιο σου τον εαυτο.

Εγω απλα ευχομαι να μην μου τυχει απο την στιγμη που εκανα παιδι .

κ να ειναι ο σωστος ανθρωπος που επελεξα να κανω το παιδι μου,ξεκινας με τις καλυτερες συνθηκες αλλα ποτε δεν ξερεις που θα καταληξεις δυστυχως.

Εμένα η γνώμη μου μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργη. Καταρχήν τον άντρα μου τον αγαπάω πάνω από όλα ως άνθρωπο και όχι μόνο ως σύντροφο. Θα μου ήταν πιο εύκολο να συγχωρήσω μια απιστία που θα γινόταν καθαρά για σεξουαλικούς λόγους, παρά να συγχωρήσω την τρυφερότητα που μπορεί να ένιωθε για μια άλλη γυναίκα. Αυτό που έχουμε μεταξύ μας είναι πολύ μεγαλύτερό από τις ανθρώπινες αδυναμίες, και πάνω από όλα έχουμε ένα υπέροχο μωρό που και μόνο που μας βλέπει να είμαστε μαζί, λάμπει.

Έχω συγχωρήσει απιστία στο μακρινό παρελθόν και δεν το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή. Είναι το άλλο μου μισό και δεν θα ήθελα να μην είμαστε μαζί.

ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.. ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

είμαι τόσο εγωίστρια που μόνο ότι θα σκεφτόμουν ότι με το στόμα του φίλησε και έλεγε γλυκόλογα σε άλλη γυναίκα προσωπικά θα τον έβλεπα και θα αηδίαζα,δεν θα με ενδιέφερε ποιοι ήταν οι λόγοι όσο το τι έκανε εκείνος για όλα αυτά,είμαι και λίγο κακιά οπότε μάλλον δεν θα το ξεπέρναγα΄, θα μου έβγαινε απέραντη κακία απέναντι του.Ως τώρα ευτυχώς δεν βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και ελπίζω να μην βρεθώ, όχι τόσο για μένα αλλά για το παιδί μου που θα αναγκαστώ να του στερήσω τον πατέρα του

Διαφημίσεις

εγω νομιζω πως ποτε δε ξερουμε πως θα αντιδρασουμε αν δε μας συμβει.

Κι εγώ το ίδιο,όσο κι αν θεωρητικά πούμε για το πώς θα αντιμετωπίζαμε ένα πρόβλημα...όταν πέσει κολυμπάει κανείς..και τότε μπορεί ο τρόπος αντιμετώπισης να είναι εντελώς διαφορετικός απο αυτόν που φανταζότανε σε υποθετικές περιπτώσεις.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

εγω νομιζω πως ποτε δε ξερουμε πως θα αντιδρασουμε αν δε μας συμβει.

Κι εγώ το ίδιο,όσο κι αν θεωρητικά πούμε για το πώς θα αντιμετωπίζαμε ένα πρόβλημα...όταν πέσει κολυμπάει κανείς..και τότε μπορεί ο τρόπος αντιμετώπισης να είναι εντελώς διαφορετικός απο αυτόν που φανταζότανε σε υποθετικές περιπτώσεις.

Ακριβώς έτσι...

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

εγω νομιζω ... οτι θα γινομουν λιγο βιαιη

καταλαβαινετε τι θα παθει ετσι και μαθω τιποτα !!!

και περισσοτερα θα παθει εαν εχω παιδι μαζι του !!!!!!

:roll::roll:

Γμτ, εχετε ολες δικιο. νομιζω πως ειναι δυσκολοτερο να μεινεις. Εγω εμεινα γιατι τον αγαπουσα τρελλα ομως! Και ξερεις κατι? ακομα και τωρα οταν το σκεπτομαι κατι με τσιμπαει στην καρδουλα μου. Ειχα κανει λαθος απο την αποψη οτι περναγα μια πολυ δυσκολη περιοδο και δεν του ειχα πει τιποτα. Μ...α μου αλλα ειχα θεωρησει πως ηταν το σωστοτερο τοτε.

Κρυφτηκα πισω απο το δαχτυλο μου. Ο ιδιος εκανε στροφη 180 μοιρων απο τοτε και ολα αλλαξαν.

Πως το ειπε ο Πασχαλης?

Στιγμη αδυναμιας?

Παντως το αισθημα εκεινης της στιγμης δεν το ευχομαι ουτε στον χειροτερο εχθρο μου. :cry:

Πονος, αδυναμια, πως να το πω δεν ξερω....

Διαφημίσεις

η δικη μου γνωμη ειναι πως με τον καιρο ξεπερνας και τετοιες καταστασεις(ιδιως οταν υπαρχει στη μεση παιδι).εγω το περασα στις ετοιμασιες του σπιτιου για το γαμο μας...τι μου θυμισατε...απο ενα "ψαρεμα"ξεκινησαν ολα...ουτε ενδειξεις ειχα ουτε αποδειξεις...απλα πηγαινε ψαρωτικα το πραγμα και ευτυχως τα εμαθα...και απο την αλλη και που τα εμαθα τι εγινε?

πικραθηκα τοσο πολυ,ο ιδιος ανθρωπος που με γοητευσε...ο ιδιος ανθρωπος μ'απογοητευσε...

οτι και να ψαξεις δεν εχει σημασια..απο τη στιγμη που του την πεφτει μια κουκλαρα(κομπλεξικια) της δινει τοσο αξια κοιταζοντας τη,που αυτη,ηδη εχει καταφερει το σχεδιο της...να του παρει το μυαλο εστω για λιγο...τι να σας λεω...

η αληθεια ειναι οτι με πειραξε πιο πολυ επειδη την ηξερα..δουλευαν μαζι...

αν ηταν μια αγνωστη,ισως να μη με πειραζε τοσο...δεν ξερω..ευχομαι να μην το περασω ξανα,αλλα και απ'την αλλη,δεν θα αφησω το μικρακι μου χωρις το μπαμπα του γιατι καποια στιγμη στη ζωη του μπορει να περασει μια κριση...η ζωη ειναι μικρη κοριτσια και για μας,και για τους αντρες μας

και πιστευω οτι οσο πιο πολυ τα σκαλιζεις τοσο πιο πολυ βρωμανε.....ξερετε τι εννοω...

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

Δεν νομιζω πως υπάρχουν μικρές και μεγάλες απιστίες.

Ο κλέφτης είναι κλέφτης όσο και λίγα κι αν κλέψει.

Απιστία δεν θα την συγχωρέσω ποτέ.

Στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε 5 σελίδες για το ίδιο θέμα που είχαν γραφτεί πριν καιρό.

Διαβάστε έχουν γραφτεί πολλά με πάθος αλλά και χιούμορ :wink:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1893&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ούτε κι εγώ θα μπορούσα να συγχωρήσω την απιστία. Έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου στον άντρα μου από την αρχή της σχέσης μας. Αν κοιτάξει αλλού σημαίνει ότι έχει πάψει να είναι ικανοποιημένος με τη δική μας σχέση-κατά τη γνώμη μου ένας άνθρωπος γεμάτος και ευτυχισμένος δεν ψάχνεται ούτε για πλάκα. Άρα δεν έχω λόγο να μείνω σε μια τέτοια σχέση.

Αν λοιπόν μάθω ότι κάτι συνέβει ξέρει προκαταβολικά ότι θα χάσει και εμένα και τώρα πια και το παιδί του (τουλάχιστον φυσικά στο ίδιο σπίτι). Δεν θα άντεχα να με αγκαλιάζει και να ξέρω ότι έχει πάει με άλλη γυναίκα. Και μόνο που το σκέφτομαι αηδιάζω!

και εγω παιδια με τιποτα δεν θα δεχομουνα την απιστια .Θεωρω οτι ο ανθρωπος οπου κανει απιστια δεν σεβεται ουτε τον ιδιο του τον εαυτο , υποτιμαει τη δικια μου νοημοσυνη και με θεωρει βλακα και ανοητη , για ποιο λογο λοιπον να καθομουνα με εναν τετοιο ανθρωπο ? απατη δεν ειναι μονο στο συντροφο αλλα και στα παιδια επισης και στην οικογενεια . Και οχι δεν υπαρχουνε μικρες και μεγαλες , η απιστια ειναι απιστια και ειμαι παντελως εναντιον αυτης της απαισιας και ανοητης πραξης , και ο αντρας μου επισης για αυτο και τον εκτιμησα περαν των αλλων συναισθηματων τοσο πολυ .

Δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω "έξω από τον χορό" για το πώς θα αντιδρούσα και αν θα έμενα ή θα έφευγα. ΄Μπορεί τώρα να πώ ότι θα έφευγα και να τον έβλεπα μετά να με χιλιοπαρακαλάει και να λέει ότι το έχει μετανοιώσει πικρά και να έκανε τα χιλια μύρια. Αυτό που μπορώ να πώ με βεβαιότητα είναι ότι θα ήθελα να τον εκδικηθώ και δεν θα μπορούσα να το ξεχάσω. Ακόμα κι αν έμενα θα υπήρχαν στιγμές που με τον τρόπο μου θα του την "έλεγα". Είναι δύσκολο να ξεχάσεις ακόμα κι αν συγχωρέσεις.

n3kPp3.png

zewgp3.png

αααααααααχχχχχχχχχ απιστια...

ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΩ

ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΘΑΙΝΩ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

αααααααααχχχχχχχχχ απιστια...

ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΩ

ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΘΑΙΝΩ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: και εγω αυτο παθαινω

Μαλλον ηρθε η ωρα να απαντησω και εγω στα ερωτηματα μου :lol:

Νομιζω υπαρχει μεγαλη και μικρη απιστια.

Αν πχ αυτος που την κανει το κανει μια φορα (γιατι παρασυρθηκε, ή γιατι ηταν μεθυσμενος,ή γιατι πιστεψε οτι ετσι θα του περασουν ενδεχομενως καποια προβληματα του ή.....) και την επομενη μερα ξυπναει και το εχει σκηλομετανιωσει ε τοτε ρε παιδια συγχωρεμενος. Εξαλου και ο αλλος δεν προκειται να το μαθει (το πιο πιθανον) 8)8)

Αν τωρα γινεται αυτο κατα εξακολουθηση τοτε τα πραγματα ειναι ασχημα εδω.. :? Τοτε αυτην την απιστια (που τις περισσοτερες φορες μαθαινεται, ειμαι της αποψης τιποτα δεν μενει κρυφο) ειναι πολυ μα πολυ δυσκολο να την συγχωρεσεις... Γιατι ειναι πολυ δυσκολο να δεχτεις οτι ο ανθρωπος σου που εχετε ζησει τοσα πραγματα μαζι, στην πραγματικοτητα σε εχει πουλησει ετσι τοσο ευκολα.....

Η απιστια κακα τα ψεματα φερνει μεγαλη αναταραχη και πολυ πονο στην σχεση......

Κλωνιζεται η εμπιστοσυνη προς τον συντροφο σου, καταπατηται η αξιοπρεπεια σου και η περηφανεια σου και αισθανεσαι τοσο μονος ξαφνικα ενω πριν τα ειχες ολα....Ειναι σαν να σου περνουν την ζωη σου μεσα απο τα χερια σου.... Ειναι μια πληγη που οσο καιρος και να περασει δεν επουλωνεται.

Αν πραγματικα θελει το ζευγαρι να συνεχισει μαζι χρειαζεται σιγουρα στηριξη ψυχολογικη απο ειδικο.

Κάποτε είχα συγχωρέσει απιστία σχέσης μου..Μικρή άμαθη ήμουν τότε πείτε..

Αλλά ακόμα κ τωρα θα συγχωρούσα αν ο άλλος το είχε μετανιώσει.

Επειδή πιστευω στο Θεό,για μένα η συγχώρεση είναι το μεγαλύτερο δωρο.Οποιος συγχωρεί,θα δεχτεί συγχώρευση...