Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδεια ανευ αποδοχων μετα απο 6 μηνο????

Recommended Posts

Γεια σας...

Ελπιζω να διαλεξα το σωστο σημειο για να γραψω την ερωτηση μου...

Περιπου στα μεσα Σεπτεμβριου ληγει το εξαμηνο μου και μετα θα μου δωσουν την αδεια του 2010 που δεν πηρα....Οπως καταλαβαινεται μου ειναι πολυ δυσκολο να αφησω το μωρο μου , δεδομενου οτι δεν εχω δικο μου ανθρωπο και θα πρεπει να παει ειτε βρεφονηπιακο, ειτε νταντα...Το να επιστρεψω παρ ολα αυτα στην εργασια μου ειναι αμμεση αναγκη και οχι χομπυ...Ετσι αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει τροπος να καθησω λιγο καιρο ακομη...Ακουσα για αδεια ανευ αποδοχων ..δεν με πειραζει..θα δυσκολευτουμε λιγο αλλα δεν θελω να τον αφησω πολυ μωρο...Ετσι θελω να ρωτησω..? Αυτη η αδεια ειναι κατι που μπορουμε να παρουμε ..? Τι δικαιουμαστε , αν τι ζητησουμε ?Ή ειναι κατι που αν θελουν μας δεινουν???Επισης ξερετε για ποσο διαστημα μπορει να ειναι??

Ελπιζω ολες να με καταλαβαινετε....Σιγουρα θα εχετε περασει κατι παρομοιο...Απο τωρα σκεφτομαι πως θα τον αφησω....

Περιμενω απαντησεις σας....

ulzbp3.png?RHvFPiSs3fxAp3.png?nm7c3Vpz

Διαφημίσεις

δικαιουσαι το μειωμενο ωραριο οταν επιστρεψεις στη δουλεια σου... αυτο αν θες το παιρνεις μαζεμενο που ειναι 3 με 3.5 μηνες περιπου... νομιζω σου βαζουν ενσημα σ αυτη τη περιπτωση και δε πληρωνεσαι.... δεν ειμαι σιγουρη γι αυτο, ας πουν κι αυτες που το εχουν παρει......

Περα απο αυτο που λεει η bounitsa (δηλ. να παρεις το μειωμενο σου που ισουται σε 81 εργασιμες ημερες, περιπου 3μιση μηνες), μπορεις να παρεις και μεχρι 3μιση μηνες ανευ αποδοχων... Εγω γεννησα 02/05/09, πηρα την ισοχρονη αδεια (τις 81 ημερες αντι μειωμενου) και πληρωνομουν κανονικα απο την εταιρεια που εργαζομαι, μετα μπηκα στο εξαμηνο του ΟΑΕΔ, εληξε στις 10/05, εκανα χρηση της αδειας του 2009 που δεν ειχα παρει και θα επρεπε να επιστρεψω στην δουλεια μου την Δευτερα που μας περασε 07/06... Τελικα για διαφορους λογους ζητησα και πηρα εναν μηνα (απο τους 3μιση που δικαιουμαι) ανευ αποδοχων! Απο οσο γνωριζω, ο εργοδοτης ειναι υποχρεωμενος να σου το δωσει εφ' οσον το ζητησεις... Οταν γυρισω στην δουλεια τελικα, ο γιος μου θα ειναι 14 μηνων...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

το μειωμενο ωραριο μπορεις να το παρεις μαζεμενο δηλαδη 3 1/2 μηνες ΜΟΝΟ αν συμφωνει ο εργοδοτης.πληρωνεσαι κανονικα και παιρνεις φυσικα και τα ενσημα.αλλα αυτο πρεπει να το παρει καποια ΠΡΙΝ το 6μηνο.και οχι μετα.οποτε η αννουλιτσα δεν μπορει.αλλα και εγω εχω ακουσει για τους 3 μηνες ανευ αποδοχων.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ ξέρω για τους 3 μήνες άνευ αποδοχών, τους οποίους υποχρεούται να στους δώσει ο εργοδότης, αλλά δε γνωρίζω αν έχει το δικαίωμα να μην στους δώσει συνεχόμενους.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Το μειωμενο ωραριο ειχα ρωτησει την εταιρεια για να το παρω μαζεμενο (3μιση μηνες)πριν το εξαμηνο ,αλλα αρνηθηκαν....Ρωτησα στην επιθεωρηση και μου ειπαν πως αν θελουν μονο σου δινουν την ισοχρονη αδεια , τους 3 μιση μηνες ...Γι αυτο ρωταω για τους μηνες ανευ αποδοχων ...αν ξερω οτι ειναι υποχρεωμενοι να μου τους δωσουν να απαντησω αναλογα.....Παντως σας ευχαριστω

ulzbp3.png?RHvFPiSs3fxAp3.png?nm7c3Vpz

Αννουλίτσα , δυστυχώς δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν άδεια άνευ αποδοχών . είναι κατόπιν έγκρισης δικής σου αίτησης χορήγησης άδειας . και την ισόχρονη ως προς το μειωμένο ωράριο εργασίας άδεια είναι λίγο λογικό που δεν το επιλέγουν οι επιχειρήσεις διότι όταν επιστρέψεις στην εργασία σου δεν τους κατοχυρώνει κανείς οτι δεν θα αποχωρήσεις την επόμενη μέρα οικειοθελώς .

Δώρα , μανούλα Μάριου !!!!

Σε λατρεύω μικρό μου μπισκοτάκι !!!

Καλησπέρα.

Αδεια άνευ αποδοχών διάρκειας έως 3,5 μήνες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ο εργοδότης να δώσει στην μητέρα με παιδί έως 3,5 ετών. Για το τυπικό, κάνεις μια αίτηση, την οποία ο εργοδότης θα γνωστοποιήσει & στο ΙΚΑ για να δικαιολογήσει το διάστημα που δεν θα σου κολλάει ένσημα.

Την μετατροπή του μειωμένου ωραρίου σε ισόχρονη άδεια διάρκειας (συμπτωματικά) 3,5 μηνών επίσης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να αποδεχτεί ο εργοδότης.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΝΕΦ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ (ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ 6ΜΗΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΣ ΙΣΟΧΡΟΝΗ ΑΔΕΙΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟΛΜΙΣΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΝΕΦ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΟΡΦΩΘΩ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ? Η ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ???

Από τον παραπάνω νόμο:

Άρθρο 15

Προστασία της μητρότητας

1. Απαγορεύεται και είναι απόλυτα άκυρη η καταγγελία της σχέσης εργασίας

εργαζομένης από τον εργοδότη της, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της,

όσο και για το χρονικό διάστημα ενός έτους μετά τον τοκετό ή κατά την απουσία της

για μεγαλύτερο χρόνο, λόγω ασθένειας που οφείλεται στην κύηση ή τον τοκετό,

εκτός εάν υπάρχει σπουδαίος λόγος για καταγγελία,

Ως σπουδαίος λόγος δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ενδεχόμενη

μείωση της απόδοσης της εργασίας της εγκύου που οφείλεται στην εγκυμοσύνη.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

• 6 months later...

Δεν ξέρω ποιό είναι το καταλληλο θέμα για να γράψω τον προβληματισμό μου αλλά έχω άγχος με την επιστροφή στην δουλειά , ο διευθυντης μου από ότι μαθαίνω δεν του άρεσε η ιδέα του μειωμένου ωραρίου μου και σίγουρα θα έχω θέμα , πως να χειριστώ τις αυξημένες απαιτησεις του ? Με το ζόρι αν θα φεύγω στις 17:30 ..

jHgFp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...