Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι ποσό πληρώνετε το μήνα για δάνειο σπιτιού?

Recommended Posts

θα χρειαστει προφανως πολυ ψαξιμο,

σε περιπτωση που καποιος δεν εχει να εξοφλησει το δανειο,τοτε τι γινεται?

βαζουμε σε υποθηκη το ιδιο το σπιτι και το παιρνει η τραπεζα η θα το χρεωθουν και τα παιδια μας?

''...for those about to rock we salute you...''

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εχω καλο εκκαθαριστικό, δεν εχω πρόβλημα

απλά με φοβίζει η σκέψη.... 1.000 ευρώ για 25 χρόνια... πώς τα βγάζεις περα?

Δεν θελω να σε απαγοητευσω αλλα το εκκαθαριστικο δεν παιζει ρολο πλεον με αυτη την κριση. Οι τραπεζες εχουν εντολη να μην δινουν δανεια.

Το σπίτι υποθηκεύεται υποχρεωτικά απο τη στιγμή που το παίρνεις με δάνειο....αν δεν έχεις να το εξοφλήσεις, ναι στο παίρνει η τράπεζα και το βγάζει σε πληστηριασμό.

gNrhp2.png

Υποθηκεύεται μόνο το σπίτι για το οποίο παίρνεις το δάνειο ή κινδυνεύουν και τα άλλα ακίνητα που ίσως έχεις στο όνομά σου? (σε περίπτωση που δε μπορείς να πληρωσεις τις δόσεις εννοω).

elissavet για την ωρα το ψάχνω το θεμα... αν δεν μου εγκρίνει η τραπεζα το δανειο, αν αποφασίσω τελικά να το παρω, τι να πω... θα με βγάλει και από το δίλλημα ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Οι τραπεζες εχουν εντολη να μην δινουν δανεια.

ειναι βεβαιο αυτο?εγω ρωτησα εδω και λιγες μερες στο ταχ.ταμιευτηριο και μου ειπαν πως δινουν

Το σπίτι υποθηκεύεται υποχρεωτικά απο τη στιγμή που το παίρνεις με δάνειο....αν δεν έχεις να το εξοφλήσεις, ναι στο παίρνει η τράπεζα και το βγάζει σε πληστηριασμό.

τουλαχιστον να μην το χρεωθουν τα παιδια....φυσικα θα πρεπει να διαβαζουμε προσεχτικα και τους ορους της καθε τραπεζας

αλλα 40 χρονια ειναι πολλα νομιζω,αλλο 15 χρονια η 20 κι αλλο 40:rolleyes:

''...for those about to rock we salute you...''

Διαφημίσεις

Zouzounel στη δική μας περίπτωση υποθηκεύθηκε μόνο το σπίτι που αγοράσαμε και όχι και το μερίδιο που έχω στο όνομα μου απο τη γιαγιά μου....δεν έχω άλλη ακίνητη περιουσία ούτε και ο σύζυγος και δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.

gNrhp2.png

ειναι βεβαιο αυτο?εγω ρωτησα εδω και λιγες μερες στο ταχ.ταμιευτηριο και μου ειπαν πως δινουν

τουλαχιστον να μην το χρεωθουν τα παιδια....φυσικα θα πρεπει να διαβαζουμε προσεχτικα και τους ορους της καθε τραπεζας

αλλα 40 χρονια ειναι πολλα νομιζω,αλλο 15 χρονια η 20 κι αλλο 40:rolleyes:

Εννοείται....καμία σχέση...ξέρεις οτι θα "στριμωχτείς" για 15 χρόνια και μετά τέλος.....γι'αυτό όσα ζευγάρια μπορούν να πάρουν μέσω Οεκ να μην το αφήσουν, είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις γλυτώσει τόσους τόκους.

gNrhp2.png

δυστιχος δεν εχουν καταργηθει ακομα τουλαχιστον οχι πριν 6 μηνες που ακομα δουλευα θα το δω ομως....θελεις να μεταφερεις δανειο στεγαστικο??? διοτι η μεταφορα συμφερει μονο για μεταφορα δανειων καταναλωτικων και σιγουρα 100% συμφερει των καρτων..εκει που τα επιτοκια ειναι 18-19% και δινετε ελχαιστη καταβολη....εκει που ειχατε 5 λογαριασμους απο καρτες θα εχετε 1 λογαριασμο αυτο τις μεταφορας και οι καρτες θα ειναι αδειες απλα με το αρχικο πιστωτικο οριο....

φυσικά και με ενδιαφέρει να μεταφέρω το δάνειο αφου έτσι όπως πάνε τα πράγματα η δόση του δανείου γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη!

Υποθηκεύεται μόνο το σπίτι για το οποίο παίρνεις το δάνειο ή κινδυνεύουν και τα άλλα ακίνητα που ίσως έχεις στο όνομά σου? (σε περίπτωση που δε μπορείς να πληρωσεις τις δόσεις εννοω).

μονο τα ακινητα που βαζεις υποθηκη θα βγουν σε πλειστηριασμο.... να ξερεις πως σε μερικα δανεια αναλογα με εισοδηματα και αλλα ζητανε και εγγυητες και εκει αν εσυ αδυνατεις να πληρωσεις το δανειο και μπαινεις στο μαυρο τειρεσια εκει μπαινει αυτοματος και ο εγγυητης.... παιζει ρολο στην εγκριση και αν εχεις μπει εσυ εγγυητης σε καποιο αλλο ατομο.....

φυσικά και με ενδιαφέρει να μεταφέρω το δάνειο αφου έτσι όπως πάνε τα πράγματα η δόση του δανείου γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη!

απλα εκει δεν ξερω αν πραγματικα σε συμφερει δεν εχω ασχοληθει με αυτο το αντικειμενο..ομως. ποσο να παει πιο χαμηλα το επιτοκιο αυτο που θα κανεις μονο ειναι να δωσεις παραπανω χρηματα σε τοκους !!! επειδη σιγουρα ολο και καποια χρηματα θα πηγαν σε αυτα,,, αυτο που μπορει να κανεις ειναι απλα να μειωσεις την δοση του δανειου μεγαλωνοντας την διαρκεια αποπληρωμεις. ουσιαστικα κατι τετοιο γινεται τεσπα ψαξτω παρα πολυ καλα και ζυγισε τα παρα πολυ καλα μην βγεις χαμενη στο τελος....α....και ΠΡΟΣΟΧΗ στα ψηλα γραμματα....

Διαφημίσεις

εμείς δίνουμε 685 ευρώ για κυμαινόμενο επιτόκιο στην άλφα...αλλά όταν το είχαμε πάρει είχαμε πολύ καλούς όρους μόνο 1 ,6 επιτόκιο + το spread

νομίζω ένας κανόνας είναι ο εξής..από το εισόδημα που έχετε το 1/4 ή το πολύ το 1/3 να πηγαίνει στο δάνειο, ώστε να μην είστε στριμωγμένοι στα υπόλοιπα...

και αποθηλασε επιτελους!

εμείς δίνουμε 685 ευρώ για κυμαινόμενο επιτόκιο στην άλφα...αλλά όταν το είχαμε πάρει είχαμε πολύ καλούς όρους μόνο 1 ,6 επιτόκιο + το spread

νομίζω ένας κανόνας είναι ο εξής..από το εισόδημα που έχετε το 1/4 ή το πολύ το 1/3 να πηγαίνει στο δάνειο, ώστε να μην είστε στριμωγμένοι στα υπόλοιπα...

ετσι ομως ποσα χρονια θα παει....πολλα,,,,,, απλα δεν θα ειναι στριμωγμενοι,θα πληρωνουν και τα εγγονια:lol::lol::lol::lol:....

πω πω πολυ παλουκι το στεγαστικο.....

δεν καταλαβενω το τοσο κολλημα με τα 40 χρονια !!

και στο νοικι αν μεναμε και δεν αγοραζαμε δεν θα πληρωναμε νοικι ως να παιθανουμε?

αυτο που πρεπει να προσεξουμε ειναι η δοση να ειναι εφικτη και ισοτιμη με ενα νοικι .

τουλαχιστον το σπιτι ειναι δικο σου και δεν θα αναγκαστεις ποτε να μετακομισεις για ιδιοκατοικηση του ιδιοκτητη ,ουτε τα λευτα θα πανε στο βροντο σε ενα ξενο σπιτι και τελοσ θα μηνει και κατι στα παιδια ....μπορει να χρωστανε κατι λιγο ακομα αλλα θα τους μεινει ενα πατρικο .καλα να ημαστε να πληρωνουμε .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

δεν καταλαβενω το τοσο κολλημα με τα 40 χρονια !!

και στο νοικι αν μεναμε και δεν αγοραζαμε δεν θα πληρωναμε νοικι ως να παιθανουμε?

αυτο που πρεπει να προσεξουμε ειναι η δοση να ειναι εφικτη και ισοτιμη με ενα νοικι .

τουλαχιστον το σπιτι ειναι δικο σου και δεν θα αναγκαστεις ποτε να μετακομισεις για ιδιοκατοικηση του ιδιοκτητη ,ουτε τα λευτα θα πανε στο βροντο σε ενα ξενο σπιτι και τελοσ θα μηνει και κατι στα παιδια ....μπορει να χρωστανε κατι λιγο ακομα αλλα θα τους μεινει ενα πατρικο .καλα να ημαστε να πληρωνουμε .

συμφωνώ! μπορεί να πληρώνω ένα δάνειο για 40 χρόνια αλλα και τα 40 χρόνια είμαι σε ένα σπίτι που δεν θα με βγάλει κανείς και που στο κάτω-κάτω το φτιάχνω όπως θέλω καθώς όλοι ξέρουμε ότι όταν νοικιάζεις δεν έχεις πολλά περιθώρια στις αλλαγές.

και όπως και να το κάνουμε μπορεί να είμαι χρεωμένη ...θα αφήσω όμως κάτι και στο παιδί μου καθώς στα δικά τους χρόνια τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα!!

και οπως είπε και η afroditi.... καλα να μαστε!!!

Διαφημίσεις

Εμείς πληρώνουμε 820 μαζί με τις ασφάλειες οι οποίες είναι περίπου καπου 80 ?. Το ποσό του δσνείου είναι 205.000 για σπίτι στον Πειραιά 117 τμ μεταχειρισμένο. Το σπίτι έκανε 143.000 και πήρα και τα υπόλοιπα για ανακαίνιση-συμβολαιογραφικά-μεσιτικα-τραπεζικά έξοδα! Η τράπεζα είναι η UCI

• 2 εβδομάδες μετά...

θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καμμια κοπελα,

εχουμε κανει αιτηση στον ΟΕΕΚ για δανειο,εγω δε δουλευω,και ο συζυγος ειναι σε ιδιωτικη δουλεια υπαλληλος.μας εχει εγκριθει και θα παρουμε γυρω στα 82.000.εχουμε βρει σπιτι και οταν ρωτησαμε στο ταχυδρομικο ταμιευτηριο αρχικα μας ειχαν πει οτι δε χρειαζεται εγγυητης,αλλα χθες που πηγαμε για να ξαναρωτησουμε για σιγουρια μας ειπαν οτι χρειαζεται εγγυητης.

τωρα σκεφτομαστε να ρωτησουμε για εθνικη τραπεζα,γιατι δε θελουμε να βαλουμε εγγυητη.

ξεχασα να σας πω πως η δοση μας βγαινει στα 405 ευρω για δανειο 82.000.

ξερει καμμια τι παιζει με τους εγγυητες;

παντως εχω διαβασει για δοσεις δανειων 700 και 1000 ευρω και απορω πως τα δινετε,εμεις με 400 και θα δυσκολευτουμε.βεβαια φανταζομαι εδω που μενουμε οι τιμες δεν ειναι και τοσο υψηλες οσο στα μεγαλα αστικα κεντρα,και φυσικα βοηθαει να χεις 2 μισθους αλλα και παλι...

κοριτσια εχει κοιταξει καποια απο σας για φωτοβολταικα...???

τι γινεται τελικα με αυτα?

αν οντως ειναι καλα ειναι ενας τροπος αποπληρωμης του δανειου του σπιτιου...

μου εχει περασει αυτο απο το μυαλο για μελλοντικα μιας κ δεν εχουμε τολμησει ακομα για καινουριο σπιτι αφου υπαρχει το πατρικο του συζηγου...που ομως προς το παρον μενουν τα πεθερικα...κ για να μεινουμε εμεις εχουμε πολυ μελλον μπροστα μας ακομα...

• 4 εβδομάδες μετά...

Οι τράπεζες δίνουν δάνεια ανάλογα με το τι παρουσιάζεις στο εισόδημα σου.

Εμείς αγοράσαμε σπίτι το Φεβρουάριο που μας πέρασε. Μέσα στην κρίση δηλαδή.

Πήραμε μία μονοκατοικία καινούργια 200 τ.μ. 260.000 ?.

Πήραμε δάνειο μέσω ΟΕΚ απο την Millenium bank. Το δάνειο που πήραμε ήταν 215.000 ? και στα 123.000 ? επιδοτεί το επιτόκιο ο ΟΕΚ και τα υπόλοιπα 92.000? τα βάλαμε ως συμπληρωματικό δάνειο. Βασικά απο την τράπεζα στα κανόνίζουν αυτά...

Πληρώνουμε 1.100 ? το μήνα για τα πρώτα 15 χρόνια και μετά που τελειώνει το δάνειο το μεγάλο που είναι κι ΟΕΚ μέσα πέφτει κατά πολύ η δόση. Γύρω στα 300-400 ? αν θυμάμαι καλά. Στο σύνολο το δάνειο μας είναι για 40 χρόνια.

Είναι πολύ καλά όμως αν σκεφτεί κανείς πως τα δύσκολα είναι στα πρώτα 15 χρόνια. Μετά θα δίνω μια μικρή δόση το μήνα που για ένα σπίτι 200 τ.μ. ενοίκιο 400 ? δεν θα έδινα με τίποτα. Και θα μου μείνει και το σπίτι.

Επίσης μια φίλη που πήρε δάνειο ένα χρόνο πριν απο μένα και δεν το πήρε μέσω ΟΕΚ θα πληρώνει 1.300 ? για 40 χρόνια για δάνειο 200.000 ?

sj3dp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

χαχαχαχαχ μην βλέπετε που γελάω είναι πονεμένη ιστορία.

για το δάνειο του σπιτιού μας λοιπόν δίνουμε 1050 ευρωπουλάκια.

ξεφύγαμε παααααααρα πολύ με το σπίτι αλλά τότε ο σύζυγος έβγαζε 3000 και άλλα 1000 εγώ είπαμε εμείς οκ θα τα βγαλουμε περα.

πάμε απο το κακό στο χειρότερο.

Οι τράπεζες δίνουν δάνεια ανάλογα με το τι παρουσιάζεις στο εισόδημα σου.

Εμείς αγοράσαμε σπίτι το Φεβρουάριο που μας πέρασε. Μέσα στην κρίση δηλαδή.

Πήραμε μία μονοκατοικία καινούργια 200 τ.μ. 260.000 ?.

Πήραμε δάνειο μέσω ΟΕΚ απο την Millenium bank. Το δάνειο που πήραμε ήταν 215.000 ? και στα 123.000 ? επιδοτεί το επιτόκιο ο ΟΕΚ και τα υπόλοιπα 92.000? τα βάλαμε ως συμπληρωματικό δάνειο. Βασικά απο την τράπεζα στα κανόνίζουν αυτά...

Πληρώνουμε 1.100 ? το μήνα για τα πρώτα 15 χρόνια και μετά που τελειώνει το δάνειο το μεγάλο που είναι κι ΟΕΚ μέσα πέφτει κατά πολύ η δόση. Γύρω στα 300-400 ? αν θυμάμαι καλά. Στο σύνολο το δάνειο μας είναι για 40 χρόνια.

Είναι πολύ καλά όμως αν σκεφτεί κανείς πως τα δύσκολα είναι στα πρώτα 15 χρόνια. Μετά θα δίνω μια μικρή δόση το μήνα που για ένα σπίτι 200 τ.μ. ενοίκιο 400 ? δεν θα έδινα με τίποτα. Και θα μου μείνει και το σπίτι.

Επίσης μια φίλη που πήρε δάνειο ένα χρόνο πριν απο μένα και δεν το πήρε μέσω ΟΕΚ θα πληρώνει 1.300 ? για 40 χρόνια για δάνειο 200.000 ?

Τόσο φθηνά καινούρια μονοκατοικία?που καλέ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...