Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Την συμβουλη σας παρακαλω !!! ( αναγκη)

Anna_22

Recommended Posts

Για μένα δυστυχώς βλέπω ότι η κοπέλα μάλλον προσπαθεί να βρει λόγους για να δικαιολογήσει την ανευθυνιά του άντρα της....βλέπω ότι έχει ρίξει ΟΛΟ το φταίξιμο πάνω της ξαφνικά... δεν έχει πει κάτι μειον και για αυτόν και με βάζει σε σκέψεις... Κι αν δεχτώ ότι είναι έτσι και πάλι δεν σηκώνεσαι και παρατάς το παιδί σου έτσι χωρίς καμία εξήγηση .Καλά την μάνα αλλα το παιδί σου ρε?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για μένα δυστυχώς βλέπω ότι η κοπέλα μάλλον προσπαθεί να βρει λόγους για να δικαιολογήσει την ανευθυνιά του άντρα της....βλέπω ότι έχει ρίξει ΟΛΟ το φταίξιμο πάνω της ξαφνικά... δεν έχει πει κάτι μειον και για αυτόν και με βάζει σε σκέψεις... Κι αν δεχτώ ότι είναι έτσι και πάλι δεν σηκώνεσαι και παρατάς το παιδί σου έτσι χωρίς καμία εξήγηση .Καλά την μάνα αλλα το παιδί σου ρε?

Συμφωνώ.........

Διαφημίσεις

Εφυγε απο το σπιτι......!!!!

Εχουμε ενα παιδακι που ειναι ακομα μια σταλια κι αυτος εφυγε κι ειπε πως εχουμε ασυμφωνια χαρακτηρων.

Τι πρεπει να φοβαμε επιδη φοβαμε απο τωρα που μονο εφυγε....

Ειμαι αλλοδαπη κι ειμασταν μαζι 5 χρονια κι καναμε ενα υπεροχο πλασματακι αλλα τωρα τι γινετε?

Τοσο πολυ αλλαζει ενας γαμος κι ενα παιδι τους ανθρωπους?:|:|:|:|:|:|:|:|:|

Δεν ξερω εαν ειμαι η καταλληλη για να δωσω συμβουλες αυτη τη στιγμη. Παρολα αυτα θα προσπαθησω να πω απλα τη γνωμη μου.

Ασυμφωνια χαρακτηρων και εγκαταλειψη συζηγικης εστιας??? Απαραδεκτο! Επρεπε να κατσει να τα συζητησετε και να βρειτε μια μεση λυση. Για χαρη του παιδιου εννοειται! Και εφοσον ειστε αρκετο καιρο μαζι πως δεν παρατηρησε την ασυμφωνια πριν το παιδι? Τι φταιει εκεινο?

Ελπιζω να τα βρειτε και να μην φτασουν τα πραγματα στα ακρα. Και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ελπιζω να μην υπαρχει τριτο ατομο στη μεση. Καλο θα ηταν να το ψαξεις αυτο πριν γινει οτιδηποτε!!!

Κορίτσια, η Άννα αντιμετωπίζει προβλήματα όπως μας είπε. Τι σας κάνει να πιστεύετε πως πρέπει να μας δίνει αναφορά όποτε εμείς θέλουμε; Η κοπέλα θα μπει όταν μπορέσει. Δεν είναι μικρό πράγμα να χωρίζει κάποιος και ειδικά με μωρό παιδί!

Άννα καλημέρα,

θα πρέπει να είσαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο για σένα και τους ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν. Κάποιες φορές όμως ο συναισθηματισμός δυσκολεύει μια κατάσταση.

Ζητάς την βοήθεια του κοινού ( :) ), όμως γράφεις με τέτοιο τρόπο που είναι πολύ δύσκολο για το κοινό να σε βοηθήσει. Μήπως να έπαιρνες καλύτερα το 50 - 50; :lol:

Εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τον άνδρα σου, ώστε να δούμε την άλλη όψη της ιστορίας. Δεν γνωρίζουμε τον περίγυρο σου ώστε να έχουμε μια σφαιρική άποψη. Εμείς ξέρουμε μονάχα όσα μας λες εσύ. Είμαστε τόσο καλοί (στην βοήθεια μας), όσο καλές είναι οι πληροφορίες που μας δίνεις. Λειτουργεί περίπου όπως όταν πηγαίνουμε στο γιατρό. Αν μας ρωτήσει τι έχουμε και αρχίσουμε να του λέμε γνώμες και ιστορίες, θα δυσκολευτεί να βγάλει διάγνωση. Αν από την άλλη μεριά του πούμε μονάχα τα γεγονότα, χωρίς κενά και χωρίς δικές μας κρίσεις ή υπερβολές, τότε κι εκείνος θα μπορέσει να παίξει το ρόλο του όσο καλύτερα μπορεί.

Θα σου πρότεινα, αν σε ενδιαφέρει ακόμα το θέμα αυτό, να γράψεις καθαρά γιατί έφυγε ο άντρας σου και σας άφησε με ένα μωρό παιδί. Η πράξη του είναι πολύ σοβαρή και συνήθως οι σοβαρές πράξεις έχουν σοβαρά κίνητρα.

Επίσης, σε παρακαλώ, όταν γράφεις για ένα πρόβλημα σου προσπάθησε, όσο μπορείς γιατί το ξέρω ότι είναι δύσκολο, να γράψεις ποιο είναι το επιχείρημα της αντίπερα όχθης. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θυμόμαστε τα δικά μας λόγια και να ξεχνάμε τα λόγια των άλλων, αν και θα περίμενε κάποιος ότι θα συνέβαινε το αντίθετο...

Φιλικά,

Πάνος

Υπομονή δεν έχεις ποτέ αρκετή και Επιμονή δεν πρέπει να έχεις αρκετή

Διαφημίσεις

Καλημέρα Αννούλα,η ιστορία σου,ξυπνάει τους φόβους μου!Πέρα από το ίδιο όνομα,είμαι κι εγώ αλλοδαπή και μπαίνω στον δεύτερο μήνα εγκυμοσύνης.Ήδη έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα στη σχέση μου λόγω του ότι το μωράκι μας ήρθε πολύ γρήγορα και δεν το είχαμε στα σχέδιά μας για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Όλο αυτό μας δημιούργησε μια σύγχυση για το αν θα τα καταφέρουμε... Το καλό είναι ότι ο σύντροφός μου παρόλο τον φόβο και την ανασφάλεια που έχει,μου μεταφέρει μόνο τις θετικές σκέψεις και προσπαθεί όσο γίνεται να το χωνέψει και να καταλάβει ότι αλλάζει όλη μας η ζωή.Είναι πολλές φορές τα βράδια που σκέφτομαι ότι μπορεί να μην αντέξει τόσες ευθύνες μαζεμένες αφού λίγους μήνες πριν ήταν εργένης και τα είχε όλα έτοιμα από τον πατέρα του και τώρα πριν καλά καλά συνηθίσει την ιδέα της συγκατοίκησης,έρχεται το μωρό και πρέπει ξαφνικά να δουλέψει και όχι για ένα διάστημα για να μαζέψει λεφτά για αυτοκίνητο ή διακοπές αλλά για όλη την υπόλοιπη ζωή του!!Μπορώ να φανταστώ πως αισθάνεσαι,ειδικά εμείς οι αλλοδαπές έχουμε την τάση να παίρνουμε όλες τις ευθύνες πάνω μας αφού είμαστε "ξένες" και κάτι δεν κάνουμε καλά πάντα...Καλό κουράγιο και εύχομαι ό,τι καλύτερο...

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Καλημέρα Αννούλα,η ιστορία σου,ξυπνάει τους φόβους μου!Πέρα από το ίδιο όνομα,είμαι κι εγώ αλλοδαπή και μπαίνω στον δεύτερο μήνα εγκυμοσύνης.Ήδη έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα στη σχέση μου λόγω του ότι το μωράκι μας ήρθε πολύ γρήγορα και δεν το είχαμε στα σχέδιά μας για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Όλο αυτό μας δημιούργησε μια σύγχυση για το αν θα τα καταφέρουμε... Το καλό είναι ότι ο σύντροφός μου παρόλο τον φόβο και την ανασφάλεια που έχει,μου μεταφέρει μόνο τις θετικές σκέψεις και προσπαθεί όσο γίνεται να το χωνέψει και να καταλάβει ότι αλλάζει όλη μας η ζωή.Είναι πολλές φορές τα βράδια που σκέφτομαι ότι μπορεί να μην αντέξει τόσες ευθύνες μαζεμένες αφού λίγους μήνες πριν ήταν εργένης και τα είχε όλα έτοιμα από τον πατέρα του και τώρα πριν καλά καλά συνηθίσει την ιδέα της συγκατοίκησης,έρχεται το μωρό και πρέπει ξαφνικά να δουλέψει και όχι για ένα διάστημα για να μαζέψει λεφτά για αυτοκίνητο ή διακοπές αλλά για όλη την υπόλοιπη ζωή του!!Μπορώ να φανταστώ πως αισθάνεσαι,ειδικά εμείς οι αλλοδαπές έχουμε την τάση να παίρνουμε όλες τις ευθύνες πάνω μας αφού είμαστε "ξένες" και κάτι δεν κάνουμε καλά πάντα...Καλό κουράγιο και εύχομαι ό,τι καλύτερο...

Τί εννοείς, μπορείς να μας το εξηγήσεις;;

εγώ μία χαρά βλέπω να τα καταφέρνετε, γιατί αισθάνεσθε έτσι, για πες:shock:

Τί εννοείς, μπορείς να μας το εξηγήσεις;;

εγώ μία χαρά βλέπω να τα καταφέρνετε, γιατί αισθάνεσθε έτσι, για πες:shock:

Συγκεκριμένα εγώ από 9 χρονών που ήρθα Ελλάδα κατάλαβα ότι δεν πρέπει να ανοίγω το στόμα μου γιατί οι άλλοι έχουν πάντα δίκιο κι αν θέλω να πω την γνώμη μου?Ακουγα το περίφημο "να πας στην χώρα σου αν δεν σ'αρεσει,τι ήρθες εδω?" Αυτό το αντιμετωπίζω και τώρα που κοντεύω τα 23.Στο σχολείο ακόμα,όταν γινόταν κάτι κακό εις βάρους μου και πηγαινα στο διευθυντη να το αναφέρω,επαιρνα κι εγω αποβολη μαζι με τους αλλους.Αυτο τα λεει ολα...μας εχουν μαθει να σκυβουμε το κεφαλι σε ολα..

Αυτό το θέμα είναι της Άννας και αφορά στον χωρισμό της. Μην γίνει αντιπαράθεση απόψεων για την ευθύνη που νιώθουν οι αλλοδαπές. Να ανοίξετε άλλο θέμα.

'Εχεις δίκιο για αυτό που λες,είναι το θέμα της Άννας και αναφέρεται στον χωρισμό της,απλά πιστεύω ότι επηρεάζεται άμεσα όλο το θέμα λόγω της καταγωγής της.Γνώμη μου είναι...

Διαφημίσεις

Ναι αλλά εδώ μιλάμε για την προσωπική και την οικογενειακή ζωή. Εκεί δεν πρέπει να υπάρχει θέμα καταγωγής. Νομίζω ότι ο Πάνος έχει δίκιο. Θα έπρεπε να ξέρουμε τι γνώμη έχει και η αντίπερα όχθη.

ISGLp2.pngilpPp3.png

'Εχεις δίκιο για αυτό που λες,είναι το θέμα της Άννας και αναφέρεται στον χωρισμό της,απλά πιστεύω ότι επηρεάζεται άμεσα όλο το θέμα λόγω της καταγωγής της.Γνώμη μου είναι...

Αnnoula μου εδώ μιλάμε για έναν ανεύθυνο πατέρα και σύζυγο δεν νομίζω να σκέφτηκε την καταγωγή στην συγκεκριμένη φάση. Δεν μπορεί να την παντρεύτηκε, να της έκανε ένα μωρό και ξαφνικά να θυμήθηκε την καταγωγή της. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το προβλημα βρίσκεται αλλού. Αλλα δυστυχώς η φίλη θέλει να το πάρει όλο πάνω της για κάποιιο λόγο....

Αnnoula μου εδώ μιλάμε για έναν ανεύθυνο πατέρα και σύζυγο δεν νομίζω να σκέφτηκε την καταγωγή στην συγκεκριμένη φάση. Δεν μπορεί να την παντρεύτηκε, να της έκανε ένα μωρό και ξαφνικά να θυμήθηκε την καταγωγή της. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το προβλημα βρίσκεται αλλού. Αλλα δυστυχώς η φίλη θέλει να το πάρει όλο πάνω της για κάποιιο λόγο....

Δεν αναφέρομαι στον πατέρα αλλά στην στάση της Άννας απεναντί του,ότι πηγε αμέσως και του ζήτησε συγνώμη ενώ πρώτα πρέπει να της ζητήσει αυτός συγνώμη που εφυγε χωρις δευτερη σκεψη και μετα η Αννα που επηρεαστηκε απο τους γονεις της οπως λεει.Και ισως στην σταση των πεθερικών απεναντι της.

Δεν αναφέρομαι στον πατέρα αλλά στην στάση της Άννας απεναντί του,ότι πηγε αμέσως και του ζήτησε συγνώμη ενώ πρώτα πρέπει να της ζητήσει αυτός συγνώμη που εφυγε χωρις δευτερη σκεψη και μετα η Αννα που επηρεαστηκε απο τους γονεις της οπως λεει.Και ισως στην σταση των πεθερικών απεναντι της.

Δηλαδή πιστεύεις τελικά οτι ο λόγος που πήρε όλο το φταίξιμο πάνω της είναι λόγω του ότι είναι αλλοδαπή και φοβάται και για αυτό κατεβάζει το κεφάλι?

:roll: Δεν νομίζω ............

Αυτό το θέμα είναι της Άννας και αφορά στον χωρισμό της. Μην γίνει αντιπαράθεση απόψεων για την ευθύνη που νιώθουν οι αλλοδαπές. Να ανοίξετε άλλο θέμα.

Μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες από τις οποίες θα βοηθηθεί και η Αnna_22, όταν ξαναμπεί..

Συγκεκριμένα εγώ από 9 χρονών που ήρθα Ελλάδα κατάλαβα ότι δεν πρέπει να ανοίγω το στόμα μου γιατί οι άλλοι έχουν πάντα δίκιο κι αν θέλω να πω την γνώμη μου?Ακουγα το περίφημο "να πας στην χώρα σου αν δεν σ'αρεσει,τι ήρθες εδω?" Αυτό το αντιμετωπίζω και τώρα που κοντεύω τα 23.Στο σχολείο ακόμα,όταν γινόταν κάτι κακό εις βάρους μου και πηγαινα στο διευθυντη να το αναφέρω,επαιρνα κι εγω αποβολη μαζι με τους αλλους.Αυτο τα λεει ολα...μας εχουν μαθει να σκυβουμε το κεφαλι σε ολα..

Λυπάμαι που αισθάνεσαι έτσι, πιστεύω ότι και άλλες κοπέλες αισθάνονται όπως εσύ, ΑΛΛΑ μ' αυτόν τον τρόπο δημιουργείται φαύλος κύκλος...

τί εννοώ: όταν κάποιος μπαίνει σε μία σχέση και αισθάνεται εκ των προτέρων μειονεκτικά (για οποιαδήποτε λόγο,δεν εστιάζω μόνο στο θέμα της καταγωγής) αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην διεκδικεί τα αυτονότητα..που οριοθετούν μία ισότιμη σχέση, και εκεί αρχίζει ο φαύλος κύκλος..με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες:!:

Δεν καταλαβαινω πραγματικα πως βγαζετε τοσο ευκολα συμπερασματα οτι προκειται για εναν ανευθυνο πατερα και συζυγο.Επειδη εφυγε απο το σπιτι?Ναι προφανως αν ο ανθρωπος εφτασε στο αμην να εχει γυναικα και πεθερικα πανω απο το κεφαλι του να τον υποτιμουν και να τον πριζουν εφυγε.Και τι παει να πει οτι η φιλη Αννα του ζητησε συγγνωμη?Και επειδη του ζητησε συγγνωμη επρεπε ο αλλος να γυρισει πισω σε ενα σπιτι που απόσο καταλαβα η φιλη Αννα εξακολουθει να ζει με τους γονεις της?

Εχω ζησει παρομοια κατασταση με συγγενη μου κοπελα που παντρευτηκε ενα εξαιρετικο παιδι αλλα αρνιοταν να αφησει τη μαμα της μονη της και ηθελε να μενουν ολοι μαζι μεσα στο ιδιο σπιτι.Ε δεν ειναι πολυ ευκολο αυτο.Η φιλη μου ξεπερασε τα ορια,μονο η μαμα της την ενοιαζε.Καποια στιγμη ο ανθρωπος ζητησε διαζυγιο.Οταν ξυπνησε η φιλη μου και καταλαβε τα λαθη της δυστυχως ηταν πολυ αργα..ο αλλος ειχε ξενερωσει τοσο πολυ που αρνηθηκε να γυρισει.Πανε 10 χρονια κοντα που εχουν χωρισει...εξακολουθω να τον θεωρω ενα πολυ αξιολογο ανθρωπο και φερεται υπεροχα στο παιδι του,το νοιαζεται,το βλεπει συνεχως και ειναι παντα διπλα του...ακομα και αν χωρισαν με τη φιλη μου.

Αννα μου αν θελεις να τον πεισεις οτι καταλαβες τα λαθη σου βρες ενα σπιτακι να μετακομισεις με το παιδι σου..να καταλαβει οτι οντως εννοεις οσα λες.Οσο συνεχιζεις να μενεις με τη μαμα και το μπαμπα...δυσκολο να τον πεισεις.Και κοψε τον αερα στους γονεις σου γιατι πλεον εχεις αντρα και παιδι και αυτοι ειναι οι οικογενεια σου τωρα.

Δεν καταλαβαινω πραγματικα πως βγαζετε τοσο ευκολα συμπερασματα οτι προκειται για εναν ανευθυνο πατερα και συζυγο.Επειδη εφυγε απο το σπιτι?Ναι προφανως αν ο ανθρωπος εφτασε στο αμην να εχει γυναικα και πεθερικα πανω απο το κεφαλι του να τον υποτιμουν και να τον πριζουν εφυγε.Και τι παει να πει οτι η φιλη Αννα του ζητησε συγγνωμη?Και επειδη του ζητησε συγγνωμη επρεπε ο αλλος να γυρισει πισω σε ενα σπιτι που απόσο καταλαβα η φιλη Αννα εξακολουθει να ζει με τους γονεις της?

Εχω ζησει παρομοια κατασταση με συγγενη μου κοπελα που παντρευτηκε ενα εξαιρετικο παιδι αλλα αρνιοταν να αφησει τη μαμα της μονη της και ηθελε να μενουν ολοι μαζι μεσα στο ιδιο σπιτι.Ε δεν ειναι πολυ ευκολο αυτο.Η φιλη μου ξεπερασε τα ορια,μονο η μαμα της την ενοιαζε.Καποια στιγμη ο ανθρωπος ζητησε διαζυγιο.Οταν ξυπνησε η φιλη μου και καταλαβε τα λαθη της δυστυχως ηταν πολυ αργα..ο αλλος ειχε ξενερωσει τοσο πολυ που αρνηθηκε να γυρισει.Πανε 10 χρονια κοντα που εχουν χωρισει...εξακολουθω να τον θεωρω ενα πολυ αξιολογο ανθρωπο και φερεται υπεροχα στο παιδι του,το νοιαζεται,το βλεπει συνεχως και ειναι παντα διπλα του...ακομα και αν χωρισαν με τη φιλη μου.

Αννα μου αν θελεις να τον πεισεις οτι καταλαβες τα λαθη σου βρες ενα σπιτακι να μετακομισεις με το παιδι σου..να καταλαβει οτι οντως εννοεις οσα λες.Οσο συνεχιζεις να μενεις με τη μαμα και το μπαμπα...δυσκολο να τον πεισεις.Και κοψε τον αερα στους γονεις σου γιατι πλεον εχεις αντρα και παιδι και αυτοι ειναι οι οικογενεια σου τωρα.

Nικη μου καλά να αφήνεις την γυναίκα σου αλλα να ΠΑΡΑΤΑΣ το παιδί σου επειδή μπουχτησες να μένεις με τα πεθερικά σου ? Στάθηκε ανεύθυνος στο συγκεκριμένο σημείο και μάλιστα πολύ! και όσον αφορά σαν σύζυγος το ίδιο θα μπορούσε να κάτσει να την πιάσει και να της πει ότι δεν αντέχει άλλο και θέλει να χωρήσει. Δηλαδή οποιος δεν γουστάρει κάποια κατάσταση σηκώνεται και φεύγει? Ετσι ειναι ο γάμος ? ετσι ειναι η ζωή? Δηλαδή αν το έκανε ο δικός σου άντρας αυτό θα έλεγες τα ίδια?

Nικη μου καλά να αφήνεις την γυναίκα σου αλλα να ΠΑΡΑΤΑΣ το παιδί σου επειδή μπουχτησες να μένεις με τα πεθερικά σου ? Στάθηκε ανεύθυνος στο συγκεκριμένο σημείο και μάλιστα πολύ! και όσον αφορά σαν σύζυγος το ίδιο θα μπορούσε να κάτσει να την πιάσει και να της πει ότι δεν αντέχει άλλο και θέλει να χωρήσει. Δηλαδή οποιος δεν γουστάρει κάποια κατάσταση σηκώνεται και φεύγει? Ετσι ειναι ο γάμος ? ετσι ειναι η ζωή? Δηλαδή αν το έκανε ο δικός σου άντρας αυτό θα έλεγες τα ίδια?

κορίτσια ψυχραιμία, υποθέσεις μόνο κάνουμε!!

Δεν μας έχει πει ακριβώς η Αnna_22 εάν της είπε κάτι πριν φύγει, κοινώς δεν ξέρουμε την άλλη πλευρά!

κορίτσια ψυχραιμία, υποθέσεις μόνο κάνουμε!!

Δεν μας έχει πει ακριβώς η Αnna_22 εάν της είπε κάτι πριν φύγει, κοινώς δεν ξέρουμε την άλλη πλευρά!

Σωστή!!Ελπίζω όλα να πάνε καλά με αυτή την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...