Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο συχνά δίνετε αυγό στο μωράκι σας???

litsar

Recommended Posts

Η παιδίατρος μου είπε να δίνω αυγό στον μικρό μου καθημερινά μέχρι να γίνει 2 ετών, γιατί μέχρι τότε αναπτύσσεται ραγδαία ο εγκέφαλος του μωρού. Εσείς δίνετε κάθε μέρα αυγό??? Η μαμά μου μου φωνάζει ότι δεν πρέπει κάθε μέρα...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

εμένα μου είχε πεί μέχρι 3 την εβδομάδα, όμως επειδή του άρεσαν του έδινα σχεδόν κάθε μέρα (όταν είχα φρέσκα). Ομως εδώ και ένα εξάμηνο τα έχουμε αραιώσει γιατί δεν θέλει να τρώει τόσο συχνά!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

Εμας μας είπε 2 -3 αυγά την εβδομάδα! Το ίδιο λένε και στην αμερικάνικη παιδιατρική εταιρρεία.

Εμεις δίνουμε κάθε φορά ΄΄ενα ολόκληρο. ϊσως θα ήταν λύση να δίνουμε κάθε μέρα απο μισο;

θα ξαναρωτήσω τον παιδίατρο μας, να μου πει

Επειδή εμείς βρίσκουμε αυγά από την γειτόνισσα που έχει κοτέτσι με κότες και τις ταίζει καλαμπόκι και χόρτα,ο παιδίατρος μας είπε, να του δίνουμε κάθε μέρα ένα αυγό που είναι γεννημένο την προηγούμενη μέρα και αν δεν έχουμε και είναι του εμπορίου τότε ...το πολύ 2-3 την εβδομάδα!!!

Δεν παθαίνει το παιδί κάτι από τα αυγά τα φρέσκα της αλλανιάρας σπιτικής κότας , χοληστερίνη κπλ, ακριβώς το αντιθετο είναι η καλύτερη πηγή πρωτεινών, ενώ αντίθετα από τα αυγά του εμπορίου μπορεί να πάθει διάφορες στομαχικές διαταραχές και αλεργίες, αναλόγος τις τροφές που εκτρέφουν τις κότες τους (ζωικα υπόλοιπα , χημικά αλευρα κλπ) και από το πόσο φρέσκα είναι!!!

Βέβαια να μη ξεχνάμε και την απαραιτητη υγειινή του , το πως τα πιάνουμε, τα πλένουμε και τα τοποθετουμε στη θήκη του ψυγείου μας για να αποφύγουμε την σαλμονέλα!!!

Και εμείς έχουμε την τύχη και βρισκουμε σπιτικά. Σύμφωνα με την παιδίατρο του μέρα παρα μέρα και του αρέσουν πολύ.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Θα συμφωνήσω με την angela. Κι εμείς μέχρι τώρα δεν της έχουμε δώσει ποτέ αυγό του εμπορίου. Πάντα της προηγούμενης μέρας από το χωριό ή καμιά γειτόνισα. Έτσι ακόμη κι αν μου ζητήσει αυγό ενώ έχει φάει την προηγούμενη, πάλι της δίνω... δεν θα πάθει τίποτα.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Και εμείς μέρα παρα μέρα. Όποτε δεν βρίσκουμε απο το χωριό φρέσκα παίρνουμε αυτά της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Έχει τύχει όμως να φάει και τα απλά του εμπορίου

Διαφημίσεις

Βέβαια να μη ξεχνάμε και την απαραιτητη υγειινή του , το πως τα πιάνουμε, τα πλένουμε και τα τοποθετουμε στη θήκη του ψυγείου μας για να αποφύγουμε την σαλμονέλα!!!

Μεγάλη προσοχή με τα αυγά! Ποτέ δε τα πλένουμε παρά μόνο λίγο πριν τα χρησιμοποιησούμε!Αν πλυθούν νωρίτερα και μπουν στο ψυγείο αλλοιώνονται πολυ γρηγορότερα!

5Aqjp3.png

Μεγάλη προσοχή με τα αυγά! Ποτέ δε τα πλένουμε παρά μόνο λίγο πριν τα χρησιμοποιησούμε!Αν πλυθούν νωρίτερα και μπουν στο ψυγείο αλλοιώνονται πολυ γρηγορότερα!

Αυτό δεν το ήξερα!!!Εμείς τα παίρνουμε κατευθείαν απο το κοτέτσι κάθε βδομάδα και τα πλένω πριν τα βαλω στο ψυγείο γιατί είναι σε αθλία κατάσταση.. Τα αλλοιώνει αυτό?

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Ναι, γιατί φεύγει μια φυσική επίστρωσή που εχει το αυγό. Μην τα πλένεις παρά μόνο πριν τα χρησιμοποιήσεις! Και γω πρόσφατα το έμαθα αυτό. Βάζε τα σε ένα ξεχωριστώ μπολ, που να μη σε επηρεάζει που είναι ακάθαρτα.

5Aqjp3.png

• 4 months later...

Και εμάς ο γατρός μας στην Ελλάδα ψάρι και αβγό μας είπε μετά το έτος. Εδώ αντίθετα μας είπε τον κρόκο από τον 8ο μήνα. Σκέφτομαι και εγώ να ξεκινήσω γιαούρτι στο μικρό και τραχανά. Την Παρασκευή που θα πάω στο γιατρό θα τον ρωτήσω. Τραχανά θα του δώσω αυτόν που είναι χωρίς αβγό και χωρίς γάλα. Απλά βράζεις λίγο νεράκι και ρίχνεις και λίγο ελαιόλαδο (αν δεν κάνω λάθος).

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Διαφημίσεις

Ρουλα ο δικος μου παιδιατρος μου ειχε πει να ξεκινησω το ψαρι μετα τον και το αυγο τωρα το Σεπτεμβρη. Μου φανηκε νωρις και πηγα στον παιδιατρο στη δουλεια μου, που ειναι κορυφη ο ανθρωπος και ολοι στο νοσοκομειο εχουν να λενε γι αυτον και μου ειπε οχι ψαρι πριν τον 10ο και οχι αυγο πριν τον χρονο... Δεν τρωει κρεμα το απογευμα η μικρη? Εμεις τις χυλοπιτες και τον τραχανα στο χωριο μας τα κανουμε κοκκινιστα και τα τρωμε σαν φαγητο κανονικο. Ξερω ομως οτι σε πολλες περιχες τον τραχανα τον κανουν με γαλα σαν πρωινο.. δεν ξερω συνταγη ομως.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 4 months later...
  • 5 months later...

Κι εμένα 8 μηνών μου το άρχισε. Βραστό μελάτο, πρώτα τον κρόκο και μετά το ασπράδι 3 φορές την εβδομάδα.

Το τι είναι νωρίς και τι αργά είναι σχετικό τελικά.10 γιατρούς να ρωτήσεις 10 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις στο θέμα διατροφή.

• 2 χρόνια μετά...

Παιδιά καλημέρα! Ε θα τρελαθώ σήμερα... Πήγα τον μικρό μου (16 μηνών) στον παιδίατρο για εμβόλιο(MMR). Αφού μου είπε ότι μετά από 8-10 μέρες θα κάνει πυρετό, τον ρώτησα αν θα μπορεί εκείνες τις μέρες να φάει αβγό. Μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και όπως προχωρόυσε η συζήρηση σχετικά με το αβγό, ρώτησε ο άντας μου: " Μετά τα 2 κάθε μέρα αβγό, ετσι;" "όοοχι" είπε αυτός "μετά τα 2 μέρα παρά μέρα" .Εκείνη την ώρα ντράπηκα να του πω "μα εσείς μας είχατε πεί μέχρι τα 2 μέρα παρά μέρα και μετά τα 2 κάθε μέρα". Βέβαια μας είπε και το άλλο, ότι δηλ. εφόσον δεν υπέαρχει πρόβλημα χοληστερίνης στην οικογένεια, δεν υπάρχει και φόβος, μπορούν και τα 2 να τρώνε καθημερινά. Εσείς τι γνωρίζετε επ'αυτού; όσο σκέφτομαι ότι τόσο καιρό μπορεί να κάνω λάθος με τα παιδιά μου, τρελαίνομαι. Και βασίστηκα στα λόγια του, τα οποία θυμάμαι πολύ καλά! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

κοίτα, ο γενικός κανόνας είναι ότι σε μια ισορροπημένη διατροφή ένας ενήλικας αλλά και ένα παιδί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 300mg χοληστερόλης την ημέρα...ένα αυγό περιέχει περίπου 213-215mg..οπότε εάν η ημερήσια διατροφή του δεν τα υπερβαίνει, θεωρητικά μπορείς να του δίνεις κάθε μέρα...

βέβαια πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι καταναλώνει αυγά και σε άλλες μορφές όπως π.χ. μέσα σε κέικ, σε μπιφτέκια κλπ..

Επίσης, παίζει ρόλο και η ολική διατροφή του...ας πούμε αν πίνει πολύ γάλα...τρώει πολλά γιαούρτια, γαλακτομικά κλπ μειώνεις την ποσότητα αυγού, αλλά άν δεν τρώει πολλά τέτοια είδη μπορείς να δώσεις περισσότερα αυγουλάκια...

Ο δικός μας παιδίατρος μας έχει πει μέχρι τα δύο κάθε μέρα αυγό και μετά τα 2 τρία ή τέσσερα την εβδομάδα.στον μιρκό μου που είναι 13 μηνών του δίνω κάθεμέρα εκτός κι αν του έχω ψάρι ( μια φορά την εβδομάδα) οπότε αποφεύγω το αυγό.

Εγω κοριτσια αρχικα εδινα καθε μερα απο τη στιγμη που ξεκινησαμε, ομως σκεφτηκα οτι ηταν καλοκαιρι, μου επεφταν και πολυ 7 αβγα τη βδομαδα κι ετσι της δινω μερα παρα μερα με δικη μου αποφαση, το ειπα και στο γιατρο και μου ειπε οτι νομιζεις δεν υπαρχει προβλημα, επισης το δινω σφιχτο και οχι μελατο, παλιοτερα το διελυα με λιγο νερακι για να το τρωει πιο ευκολα και τις μερες που τρωει ψαρι συνηθως 2 τη βδομαδα δεν της δινω!Κοινως, 3-4 τη βδομαδα, μια χαρα ειναι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...