Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοήθεια παιδιά τα παιξαμε!!!!!!!!

giamuridis

Recommended Posts

ψαχνω εδώ και αρκετή ώρα ολο το φόρουμ για να βρώ το πρόβλημά μας και δεν βρήκα τίποτα!!! ολα τα παιδιά κοιμούντε με κάποιο τρόπο το δικό μας με τίποτα!!! είναι 7,5 μηνών και αν και είναι πολύ κουρασμένη αλλα και πολύ νυσταγμένη το μόνο που κάνει είναι να κλαίει..... τα δοκιμάσαμε όλα νομίζω και η γυναίκα μου βάζει τα κλάματα απο την αγανάκτηση !!!!

αν μπορείτε να μου πείτε τρόπους για το πως θα κοιμήσουμε την μικρή μας θα το εκτιμούσα!!!!

o ανιψιος μου που ηταν ετσι, ο μονος τροπος να κοιμηθει τους πρωτους 10 μηνες ηταν μονο πανω σε μια κουνια απ τη fisher price. τον βαζανε εκει, λικνιζοταν με μηχανισμο, κοιμοταν στο λεπτο κ μετα τον μεταφερανε στο κρεβατι του.

ο δικος μου παλι που στην αρχη ηταν ανησυχος κ ουτε με αγκαλια δεν κοιμοτανε, μια μερα τυχαια ειχα μια μαλακη φανελα μου διπλα του. την παρνει αγκαλια λοιπον κ απο τοτε οταν ειναι η ωρα του υπνου κοιμαται μ αυτην.

εξαρτησεις κ οι 2 λυσεις, βεβαια, αλλα τουλαχιστον ειχαν αποτελεσμα!

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

ο δικος μου παλι που στην αρχη ηταν ανησυχος κ ουτε με αγκαλια δεν κοιμοτανε, μια μερα τυχαια ειχα μια μαλακη φανελα μου διπλα του. την παρνει αγκαλια λοιπον κ απο τοτε οταν ειναι η ωρα του υπνου κοιμαται μ αυτην.

εξαρτησεις κ οι 2 λυσεις, βεβαια, αλλα τουλαχιστον ειχαν αποτελεσμα!

Αμάν, λες η λύση και στο δικό μου πρόβλημα να είναι τόσο απλή και να μην την έχω πάρει χαμπάρι????

Πραγματικά έχω δοκιμάσει τα πάντα την ημέρα, δεν κοιμάται με την καμία όμως!!!

Και τελικά, κάθε παιδί έχει και μία εξάρτηση...πιπίλα, αντίχειρας, κουκλάκι, στήθος μαμάς (όχι για φαί), πανάκι....Είναι φυσιολογικό εξελικτικό στάδιο του παιδιού και δεν είναι κακό. Το αποτέλεσμα μετράει: Ύπνος!!!

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Μήπως έχει καμιά αλλεργία το μπεμπίνι μωρέ; Σήμερα μου περιέγραφε μια φίλη κάτι αντίστοιχο και το μωρό της ηρέμησε όταν άλλαξαν γάλα. Αν θηλάζει βέβαια θα πρέπει να το ψάξει και η μανούλα της λίγο τι τρώει μήπως την ενοχλεί.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δοκιμάστε να το κοιμίσετε στο καρότσι με κούνημα και να το μεταφέρετε μετά στο κρεβάτι. Ούτε η δικιά μου κόρη κοιμάται την ημέρα ό,τι κι αν δοκίμασα. Και είναι έτσι από 2 μηνών και τώρα είναι 4 μηνών.

[quote

Και τελικά, κάθε παιδί έχει και μία εξάρτηση...πιπίλα, αντίχειρας, κουκλάκι, στήθος μαμάς (όχι για φαί), πανάκι....Είναι φυσιολογικό εξελικτικό στάδιο του παιδιού και δεν είναι κακό. Το αποτέλεσμα μετράει: Ύπνος!!!

Πείτε μου κάτι. Όντως το αποτέλεσμα μετράει; Δηλαδή να καταφέρει να κοιμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε θυσία; Και με το θέμα της συνήθειας τι γίνεται; Μήπως αν κάνουμε κάτι που τώρα μας βολεύει αλλά μακροπρόθεσμα τι γίνεται; Γιατί ένα πανάκι δεν βλάπτει όμως αγκαλιά και πέρα-δώθε στο σπίτι για όση ώρα χρειαστεί βλάπτει και μάλιστα πάρα πολύ (τη μέση μου)

Και ρωτάω γιατί και η δική μου μικρή που είναι 3 μηνών και κάτι και δεν κοιμάται το βράδυ εύκολα, παρά μόνο στην αγκαλιά μου. Τώρα όμως μπορώ να την κουνάω, αργότερα που θα πάω και στη δουλειά και θα βαρύνει κτλ- κτλ τι γίνεται;

Εγώ θέλω να την έχω στην αγκαλίτσα μου όλη μέρα αν γίνεται.Και πραγματικά το ρωτάω γιατί ψάνχω να βρώ κάποιον να με πείσει ότι ΌΝΤΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ αλλά δυστυχώς τα ερωτήματα της λογικής (και οι γιαγιάδες που το παίζουν έμπειρες) μου τριβελίζουν το μυαλό.

r0Cip3.png

m6Aop3.png

Διαφημίσεις

Μην το αποκλείεις...Εμείς είμαστε έτσι...

Από μικρή, όσο πιο πολύ κοιμόταν τη μέρα, τόσο πιο νωρίς και εύκολα κοιμόταν τη νύχτα...

Η μικρή μου από 8-9 μηνών κοιμάται από μόνη της στην κούνια...Αν τη μέρα δεν έχει κάνει ποιοτικούς και ποσοτικούς ύπνους, όταν θα τη βάλω στο κρεβατάκι της το βράδυ, θα γκρινιάξει λίγο..Αν όμως έχει κοιμηθεί το κανονικό της που είναι 13.30 με 17.00, για μεσημέρι (αυτό είναι το ωράριο της από όταν χρόνισε...δεν κοιμάται 2 φορές τη μέρα, αλλά μία, το μεσημέρι...), από τις 20.30 νυστάζει και στις 21.00 έχει πέσει ξερή, μέχρι το πρωί...

Πιο μικρή, κάπου εκεί 7-8 μηνών, κοιμόταν απόγευμα κατά τις 17.00 μέχρι 19.00 και μετά ξανά στις 21.30 (επίσης μέχρι το πρωί).

Γενικά έχω παρατηρήσει ότι αν τη μέρα δεν κοιμηθεί όσο θέλει, το βράδυ είναι πιο ανήσυχη μέχρι να κοιμηθεί και μπορεί από την υπερένταση να κοιμηθεί και πιο αργά...Οπότε τίποτα δεν είναι απόλυτο...Κάθε παιδί έχει το πρόγραμμα του...όσο περίεργο και αν είναι αυτό...

AXXXXXXXXXX πόσο σε ζηλεύωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

αχ πόσο τυχερή είσαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

• 3 εβδομάδες μετά...

παιδια δεν ξερω τι λετε εσεις, ειδικα η κοπελα που λεει οτι οσο πιο πολυ κοιμαται το μεσημερι τοσο πιο πολυ κοιμαται το βραδυ αλλα εμενα εχει παθει αλλαγη απιστευτη. μεχρι πριν ενα μηνα κοιμοταν 3-4 ωρες το μεσημερι και το βραδυ κοιμοταν απο τις 11 μεχρι το πρωι σερι. μετα επαθε αμυγδαλιτιδα και κοιμοταν στο κρεββατι μας. τωρα που χει γινει καλα εδω και 1 μηνα δεν κοιμαται το βραδυ αν εχει κοιμηθει εστω και 1 ωρα. προσπαθουσα να τον κοιμιζω στην αρχη 2 1/2 ωρες μετα 2 μετα 1 1/2 μετα 1. το ιδιο. τωρα πια δεν θελει να κοιμαται μεσημερι και 9.3ο ωρα κοιμαται. πιστευω ειναι καλυτερο αυτο παρα να κοιμαται 4 το ξημερωμα. δεν εχω αλλη λυση.... ισω επειδη μεγαλωνει? ειναι 1 1/2 ετων δεν ξερω τι να πω?

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Για το θέμα της αγκαλιάς

Εγώ σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι τα παιδιά (τα μωρά ακόμα περισσότερο) οφείλουν να κοιμούνται μόνα τους στην κούνια τους, χωρίς τη βοήθειά μας. Το κάθε παιδί έχει τη δική του ανάγκη για αγκαλιά και π΄ρεπει να την ικανοποιούμε -στο βαθμό που αντέχουμε. Όταν δεν αντέχουμε να κάνουμε βόλτες με το μωρό αγκαλιά, καθομαστε με το μωρό αγκαλιά. Στην αρχή θα γκρινιάξει. Αν πραγματικά το πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο το μωρό θα το καταλάβει και σιγά-σιγά θα το δεχτεί. Και μεγαλώνοντας μια χαρά θα παέι στο κρεβάτι του.

χαρα52, πόσες ώρες κοιμάται συνολικά ο γιος σου? Αν συμπληρώνει 12ωρο το βράδυ παίζει να μην χρειάζεται τον μεσημεριανό ύπνο -όχι πως είναι συνηθισμένο σ'αυτήν την ηλικία αλλά συμβαίνει. Ή μπορεί απλά να περνάει μια φάση. Εννοείται ότι καλύτερα να κοιμάται το βράδυ απ' ότι τη μέρα.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...