Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

11 μηνών και μόνο κάθεται

Recommended Posts

pasxalitsa πολυ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά για εσάς.Εμένα ο γιός μου έκλεισε τους 12 μήνες σηκώνεται κάνει και κάποια βήματα αν πίανεται απο το τραπέζι η τον καναπέ.Οταν όμως τον κρατάω απο τα χέρια δεν θέλει να περπατάει και κλαίει.ορθιος χωρίς να πιάνεται απο κάπου δεν στέκεται.βλέπω τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του που περπατάνε και νομίζω πως εμεις δεν θα τα καταφέρουμε.το ξέρω χαζομάρα μου αλλα τι να κάνω που ανυσηχω;

Καλησπερα εμενα ο δικος μου παραμονη των γενεθλιων του που εκλεινε τους 12μηνες σταθηκε για πρωτη φορα ορθιος στην κουνια του. Για δυο μηνες εκανε πολυ πολυ μικρα βηματακια υποβασταζομενος απο επιπλα. Κλεινουμε τους 13 μηνες και τιποτα.

Μολις τον κραταγαμε απο τα χερια για να τον περπατησουμε εβαζε τα κλαμματα εριχνε το κεφαλι του προς τα πισω και λυγιζε τα γονατα του για να τον αφησουμε.

Το ειπα στον παιδιατρο και μου λεει: '' Μην ανησυχεις μολις θα αισθανθει ετοιμος θα περπατησει.Ο δικος μου ο γιος περπατησε 16 μηνων! Ειναι και ψηλο παιδακι κι ακομη δεν αισθανεται ετοιμος. ''

Πραγματι με το που κλεινει τον 14ο μηνα τον βλεπω ξαφνικα να παιρνει φορα και να περπαταει. Περπατουσε ολη την ημερα και μαλιστα χωρις να πεσει ουτε μια φορα.

Το '' ειχε ξεσκονισει '' το πραγμα καταλαβες; Ειχε '' ολα τα σεναρια '' σε περιπτωση πτωσης κ.λ.π. Δυο μερες μετα αρχισε να τρεχει κι εννοειται οτι απο τοτε δεν εχει σταματησει!!!

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το κουράγιο που μου δίνετε. Ηδη νιώθω καλύτερα. Γύρω στις 20 του μηνός θα πάμε στη γιατρό. Τότε θα μας πει τι θα κάνουμε. Ακόμα όμως δεν κάνει τίποτα. Μόλις τη βάζουμε όρθια μαζεύει τα πόδια της και κλαίει, θυμώνει δεν θέλει να είναι όρθια. Βλέπω το μωρό μιας κοπέλας που γεννήσαμε μαζί και τον κρατάει απο τα χέρια και περπατάει κανονικά. Εχω αγχωθεί πολύ. Παίρνω τηλέφωνο όσες γνωστές μου έχουν παιδιά στην ηλικία της μικρής και τους ρωτάω αν στέκονται. Όλα σηκώνονται και στέκονται μόνα τους εκτός απ τη δική μας. Δε με απασχολεί το πότε θα περπατήσει, άλλωστε και η γιατρός είπε οτι με το ρυθμό που έχει απο τότε που γεννήθηκε την περιμένει να περπατήσει μετά τον 15ο μήνα. Αυτό που επείγει είναι να σταθεί όρθια. Απλά να σηκωθεί και να σταθεί, χωρίς να κάνει βήματα. Η γιατρός είπε οτι μέχρι να κλείσει τον 11ο μήνα πρέπει να εχει σηκωθεί. Αυτό είναι το μέγιστο του φυσιολογικού. Μετά τον 11ο μηνα φεύγουμε απο τα φυσιολογικά όρια που έχουν τεθεί για την κινητικη αναπτυξη των παιδιων. Τι να πω δεν ξέρω. Ελπίζω να είναι απλά τεμπέλα και όχι κάτι σοβαρό.

Όσον αφορά αυτό που με ρωτάτε για την αντίληψη ναι αντιλαμβάνεται τα πάντα. Γελάει πολύ και καταλαβαίνει τα πάντα.

Δεν νομιζω οτι υπαρχουν στανταρ σε αυτα τα πραγματα. Αν διαβασεις το ποστ μου ακριβως απο πανω θα δεις τι μου ειχε πει εμενα ο παιδιατρος μου για τον δικο του γιο.

Μπορει να την ενοχλει και λιγο το βαρος, να την κανει να μην αισθανεται σιγουρη.

Μην ξεχνας οτι το περπατημα ειναι για τα μωρα ενα πολυ μεγαλο αλμα και πρεπει να αισθανονται ετοιμα για να το κανουν αυτο. Δεν ειναι ουτε θεμα '' βλακειας '' ουτε θεμα τεμπελιας.

Ειναι θεμα ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ και χαρακτηρα, πιστεψε με.

Υπαρχουν μωρακια που ειναι παρορμητικα και βιαζονται να σηκωθουν να περπατησουν να μπουσουλησουν κ.λ.π. χωρις να υπολογιζουν τις '' συνεπειες ''.

Αλλα ομως το '' μεθοδευουν'' πιο μπροστα κι οταν ειναι σιγουρα οτι δεν θα φανε τα μουτρα τους το επιχειρουν.

Οπως εμεις δεν ειμαστε ιδιες ετσι δεν ειναι ιδια και τα μωρα μας. Ελπιζω να σε επεισα.

Φιλια και να τη χαιρεσαι!

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Λοιπόν κορίτσια πήγαμε χθες στη γιατρό. Ψυχικά τη βρήκε μια χαρά (δηλαδή αντιλαμβάνεται τα πάντα, μιμείται, παράγει ήχους όπως μα-μα) αλλά κινητικά είμαστε ποοοολύ πίσω. Την ανησυχεί που δεν προσπαθεί καν να σηκωθεί, ούτε καν αν στα γόνατα. Ακόμα κι ένα παιχνίδι να της δείχνεις δεν θα κάνει την κίνηση να σηκωθεί να τι πιάσει. Απλά κάθεται και το κοιτάει.

Σήμερα θα πάμε σε κέντρο φυσιοθεραπείας που ειδικεύεται σε παιδιά. Εκεί θα κρίνουν αν χρειάζεται φυσιοθεραπείες και αν θα τη βοηθήσουν να σηκωθεί ή όχι.

Μου είπε η γιατρός οτι θα περιμένουμε ακομα ενα μήνα και μόλις κλείσει τον 12ο μηνα αν δεν εχει σηκωθεί ακομα θα χρειαστει να παμε σε νευρολογο να κανουμε μαγνητικη εγκεφαλου για τυχόν βλάβη στον εγκεφαλο.

Περιττό να σας πω πως μολις μου το ειπε εβαλα τα κλάματα. Εγκεφαλική βλάβη; Είναι δυνατόν;

Αχ δεν ξέρω ρε κορίτσια έχω αγχωθεί παρα πολύ. Δεν ξερω τι να κανω πια.

Σας ευχαριστω παντως όλες σας παρα πολύ. Μου δίνετε κουράγιο αλλά φοβάμαι...

eNortjK1UrI0MjWwULIGXDASxQKk51.png eNortjK1UrIwMDY2ULIGXDASnAKa81.png

Εμεις ειμαστε 13 μηνων σχεδον

Εχει μισό δοντι

Μπουσουλαει με τρελλες ταχυτητες

πιανεται απο επιπλα κλπ κ σηκωνεται

εχει σταθει μονη της αφου την "στησαμε" για κατι δευτεροελπτα

Βηματακια κανει μονο αν την κραταμε η κρατιεται απο τον καναπε

να ανησυχησω???

ααα κ εχει μαθει να κατεβαινει απο καναπεδες κρεβατια κλπ με τον πωπο.....για να μην τρωει τα μουτρα της....

Όχι mirtoula μου να μην ανησυχησεις. Μια χαρά είστε. Τι άλλο θες? Μπουσουλάει, πιάνεται, σηκώνεται, κανει βηματάκια και κατεβαίνει κι απ τον καναπέ.

Εμένα μου φαίνονται ολα απολυτα φυσιολογικά. Το πολύ σε ένα μήνα θα περπατάει μόνη της.

Οσον αφορα τα δοντια δεν πειραζει. Το παιδακι της παιδιατρου μου έβγαλε το πρώτο του δόντι 18 μηνών.

Λοιπόν κορίτσια πήγαμε χθες στη γιατρό. Ψυχικά τη βρήκε μια χαρά (δηλαδή αντιλαμβάνεται τα πάντα, μιμείται, παράγει ήχους όπως μα-μα) αλλά κινητικά είμαστε ποοοολύ πίσω. Την ανησυχεί που δεν προσπαθεί καν να σηκωθεί, ούτε καν αν στα γόνατα. Ακόμα κι ένα παιχνίδι να της δείχνεις δεν θα κάνει την κίνηση να σηκωθεί να τι πιάσει. Απλά κάθεται και το κοιτάει.

Σήμερα θα πάμε σε κέντρο φυσιοθεραπείας που ειδικεύεται σε παιδιά. Εκεί θα κρίνουν αν χρειάζεται φυσιοθεραπείες και αν θα τη βοηθήσουν να σηκωθεί ή όχι.

Μου είπε η γιατρός οτι θα περιμένουμε ακομα ενα μήνα και μόλις κλείσει τον 12ο μηνα αν δεν εχει σηκωθεί ακομα θα χρειαστει να παμε σε νευρολογο να κανουμε μαγνητικη εγκεφαλου για τυχόν βλάβη στον εγκεφαλο.

Περιττό να σας πω πως μολις μου το ειπε εβαλα τα κλάματα. Εγκεφαλική βλάβη; Είναι δυνατόν;

δεν ξερω αν βοηθάει παντως και ο ανηψιός μου δεν έκανε καμια απολυτως κίνηση να σηκωθεί, φυσικά ουτε και στα γόνατα ουτε καν απο ξαπλωτός καθιστός. Πρώτα μας έστειλε σε ορθοπεδικό και μετά σε αναπτυξιολογο ή νευρολόγο αναλογα με το τι θα πει ο ορθοπεδικοός ο οποίος είπε να μην παμε πουθενα. Το κάθε παιδί φυσικά είναι διαφορετικό καμια φορά και οι γιατροί μας αγχώνουν περισσότερο ίσως από οτι πρέπει. προσπαθησε να είσαι ψύχραιμη και εύχομαι η μπουμπου σου να είναι απλά τεμπελούλα όπως και το ανηψάκι μου

uXGbp3.png

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Μαρία τελικά τι έγινε ? ολα καλά

Μαρία τελικά τι έγινε ? ολα καλά

Τελικά ξεκινήσαμε τις φυσιοθεραπείες τον Ιούνιο. Πήγαμε και σε νευρολόγο όπου μας καθησύχασε λέγοντας μας πως η μικρή έχει μια μικρή κινητική καθυστέρηση η οποία οφείλεται πιθανότατα σε μία ενδογεννή βλάβη. Μαγνητική δεν κάναμε, ο γιατρός είπε πως δεν χρειάζεται με αυτή την κλιική εικόνα που έχει το παιδί.

Η μικρή τώρα είναι 16 μηνών. Όταν είχαμε πάει στη φυσιοθεραπεία μόνο καθόταν (όπως σας εχω ηδη πει). Μέσα σε ένα μήνα περίπου φυσιοθεραπειών ξεκίνησε να μπουσουλάει, μετά άρχισε σιγά σιγά να σηκώνεται και τώρα εδώ και 10 μέρες περίπου προσπαθεί να κάνει και βηματάκια μόνη της. Πάμε πολύ καλά. Η φυσιοθεραπεύτρια λέει οτι μέχρι τα Χριστούγεννα θα περπατάμε. Πάντως οι φυσιοθεραπείες βοήησαν πάρα πολύ. Ακόμα και κανένα πρόβλημα να μην υπάρχει με το παιδί μαθαίνεις τόσα πολλά για τη σωστή κίνηση των παιδιών.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σου.

Τελικά ξεκινήσαμε τις φυσιοθεραπείες τον Ιούνιο. Πήγαμε και σε νευρολόγο όπου μας καθησύχασε λέγοντας μας πως η μικρή έχει μια μικρή κινητική καθυστέρηση η οποία οφείλεται πιθανότατα σε μία ενδογεννή βλάβη. Μαγνητική δεν κάναμε, ο γιατρός είπε πως δεν χρειάζεται με αυτή την κλιική εικόνα που έχει το παιδί.

Η μικρή τώρα είναι 16 μηνών. Όταν είχαμε πάει στη φυσιοθεραπεία μόνο καθόταν (όπως σας εχω ηδη πει). Μέσα σε ένα μήνα περίπου φυσιοθεραπειών ξεκίνησε να μπουσουλάει, μετά άρχισε σιγά σιγά να σηκώνεται και τώρα εδώ και 10 μέρες περίπου προσπαθεί να κάνει και βηματάκια μόνη της. Πάμε πολύ καλά. Η φυσιοθεραπεύτρια λέει οτι μέχρι τα Χριστούγεννα θα περπατάμε. Πάντως οι φυσιοθεραπείες βοήησαν πάρα πολύ. Ακόμα και κανένα πρόβλημα να μην υπάρχει με το παιδί μαθαίνεις τόσα πολλά για τη σωστή κίνηση των παιδιών.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σου.

Μαρία να είσαι πάντα καλά, εσύ και τα παιδάκια σου.

Η ιστορία που μοιράστικες μαζί μας , μου δίνει κουράγιο.

Ο μικρός μας, κλείνει 10 μηνες σε λίγες μέρες και η περίπτωση του είναι πολύ κοντά σε αυτό που περιγράφεις , η μικρή διαφορά ειναι οτι στρυφογυρνάει απο ανασκελα σε μπρούμιτα πολύ γρήγορα.

Σε μια εβδομάδα έχουμε ραντεβού με τον παιδίατρο και περιμενω να δώ τι θα μας πει.

Θα ενημερώσω σχετικά.

Διαφημίσεις

Είναι μικρούλης ακόμα. Αφού δεν έκλεισε ακόμα ούτε καν τους 10 μήνες τότε μην ανησυχείς. Έχετε χρόνο στη διάθεσή σας. Εμένα όπως προείπα σηκώθηκε όρθια 14 μηνών. 10 μηνών δεν έκαν απολύτως τίποτα. Μηδέν κίνηση. Μόνο κάθισμα. Τώρα άμα τη δεις αλωνίζει όλο το σπίτι μπουσουλώντας και όρθια αν πιάνεται απο τους τοίχους. Σφαίρα φεύγει. Δεν μπορώ να πιστέψω το πόσο μεγάλη διαφορά έχουμε σε 4μιση μήνες.

Μην ανησυχείς κοριτσάκι μου όλα καλά θα πάνε. Οτι κι αν σου πει ο γιατρός ψυχραιμία, όλα αντιμετωπίζονται. Στο λέω γιατί τα πέρασα και ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολο. Είναι όμως πολύ μικρούλης για να ανησυχείς. Δεν ξέρεις μέρα με τη μέρα τι μπορούν να καταφέρουν τα σκατούλια μας. Βαριούνται να σηκωθούν κι εμείς τρέχουμε και αγωνιούμε.

Δεν ξέρω αν σου έδωσα καθόλου κουράγιο αλλά είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά.

Περιμένω να με ενημερώσεις.

Είναι μικρούλης ακόμα. Αφού δεν έκλεισε ακόμα ούτε καν τους 10 μήνες τότε μην ανησυχείς. Έχετε χρόνο στη διάθεσή σας. Εμένα όπως προείπα σηκώθηκε όρθια 14 μηνών. 10 μηνών δεν έκαν απολύτως τίποτα. Μηδέν κίνηση. Μόνο κάθισμα. Τώρα άμα τη δεις αλωνίζει όλο το σπίτι μπουσουλώντας και όρθια αν πιάνεται απο τους τοίχους. Σφαίρα φεύγει. Δεν μπορώ να πιστέψω το πόσο μεγάλη διαφορά έχουμε σε 4μιση μήνες.

Μην ανησυχείς κοριτσάκι μου όλα καλά θα πάνε. Οτι κι αν σου πει ο γιατρός ψυχραιμία, όλα αντιμετωπίζονται. Στο λέω γιατί τα πέρασα και ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολο. Είναι όμως πολύ μικρούλης για να ανησυχείς. Δεν ξέρεις μέρα με τη μέρα τι μπορούν να καταφέρουν τα σκατούλια μας. Βαριούνται να σηκωθούν κι εμείς τρέχουμε και αγωνιούμε.

Δεν ξέρω αν σου έδωσα καθόλου κουράγιο αλλά είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά.

Περιμένω να με ενημερώσεις.

Μαρία ευχαριστώ,

Sorry που σε ρωτάω ,τι ακριβώς ενδογενης βλάβη που σου είπε ο γιατρος σου το εξήγησε ?

Είπε οτι κάτι μπορεί να έγινε κατα τη διάρκεια της γέννας ή στην εγκυμοσύνη και δεν αιματώθηκε για λίγο καλά ο εγκέφαλος. Αλλά δεν μπορούμε να μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έχει γίνει.

κι εμενα ο δικος μου κανει φυσικοθεραπειες εδω και 2 χρονια

ξεκινησαμε 11 μηνων εντατικα(καναμε και πιο μικροι στο παιδων οπου μας σταματησαν γιατι ειπαν οτι ηταν μια χαρα....ας μην το σχολιασω καλυτερα)

εμενα μπουσουλαγε αλλα δεν καθοταν καθιστος..επεφτε

μολις ξεκινησαμε φυσιοθεραπειες καθισε,περπατησε και τωρααααα τρεχει!!!!!!!

κι εμενα ο δικος μου κανει φυσικοθεραπειες εδω και 2 χρονια

ξεκινησαμε 11 μηνων εντατικα(καναμε και πιο μικροι στο παιδων οπου μας σταματησαν γιατι ειπαν οτι ηταν μια χαρα....ας μην το σχολιασω καλυτερα)

εμενα μπουσουλαγε αλλα δεν καθοταν καθιστος..επεφτε

μολις ξεκινησαμε φυσιοθεραπειες καθισε,περπατησε και τωρααααα τρεχει!!!!!!!

Γιατι 2 χρόνια φυσικοθεραπείες ? γιατί τόσο καιρό ?

Διαφημίσεις

καλημερα μαρια....επειδη εχω κ εγω ενα κοριτσακι 14 μηνων το οποιο κινητικα ειναι λιγο πισω θα ηθελα να μου πεις αν μπορεις που το πατε για φυσιοθεραπειες...σου εστειλα κ πμ..

ευχαριστω πολυ

δε μπουσουλαει κ ουτε κανει προσπαθεια για να μπουσουλησει, θελει μεν να την κρατας ορθια κ να περπαταει , ομως στα χερακια ειναι λιγο εγκρατης. τα τραβαει πισω.απο καθιστη δε σηκωνεται ορθια , ουτε στο παρκο .

εχουμε κανει κ μαγνητικη η οποια αποτι μας ειπανε συγκριτικα με την κλινικη εικονα της δεν εχει κατι....κανεουμε φυσιοθεραπειες εξι μηνες τωρα αλλα δεν εχουμε δει καποια αλλαγη κ λεω μηπως δε κανει δουλεια....

εχουμε κανει κ μαγνητικη η οποια αποτι μας ειπανε συγκριτικα με την κλινικη εικονα της δεν εχει κατι....κανεουμε φυσιοθεραπειες εξι μηνες τωρα αλλα δεν εχουμε δει καποια αλλαγη κ λεω μηπως δε κανει δουλεια....

Επειδή αντιμετωπίζουμε και μεις θέμα με το κοριτσάκι μας που επίσης κάνει φυσικοθεραπείες από 3 μηνών, τώρα είναι 8μησι έχω τηλ. πολλών παιδονευρολόγων. στην Αθήνα. Αν θέλεις πες μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...