Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

11 μηνών και μόνο κάθεται

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Η μικρή μου είναι 11 μηνών και δεν στέκεται όρθια. Δεν κάνει καν την κίνηση να σηκωθεί και να πέσει. Δε δίνει καν δύναμη στα πόδια όταν την έχω αγκαλιά όρθια.Τη βάζω στην περπατούρα αλλά δεν κάνει τίποτα. Στέκεται και παίζει με τα παιχνιδάκια που έχει μπροστά. Όταν τη βάζω στο πάτωμα να παίξει καθιστή και πέσει πίσω δεν κάνει ούτε καν την κίνηση, την προσπάθεια να σηκωθεί απο ανάσκελα σε καθιστή θέση.

Γενικά άργησε να τα κάνει όλα αλλά ανησυχώ πολύ. Η γιατρός μου είπε οτι θα την περιμένουμε να κλείσει και τον 11 και μετά θα αρχισουμε να το ψάχνουμε.Σε λίγες μέρες κλείνει τον 11ο μήνα.

Που μπορεί να αφείλεται αυτό? Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι σοβαρό και να σχετίζεται με νοητική στέρηση ή κάτι παρόμοιο?

eNortjK1UrI0MjWwULIGXDASxQKk51.png eNortjK1UrIwMDY2ULIGXDASnAKa81.png

Διαφημίσεις

Ξέχασα να σας πώ οτι ούτε μπουσουλάει ουτε κανει κατι αλλο, με δυσκολία γυρνάει απο ανάσκελα μπρούμυτα αλλά αν γυρισει μπρουμυτα μετα δεν μπορει να ξαναγυρισει ανασκελα.

Είναι σχετικά βαριά για την ηλικία της. Είναι στην 95η θεση στο διαγραμμα βαρους. Αυτο μηπως παιζει κάποιο ρόλο?

Να μην βάζεις στο μυαλό σου σενάρια :rolleyes:

Κάθε μήνα δεν έκανε το παιδί το απαραίτητο τσεκ-απ στον παιδίατρο? τα ποδαράκια της τα κοιτούσε?? δεν τα έπιανε και τα έκανε στροφές από τους γοφούς? σου είχε πει ποτέ τίποτε άσχημο??δεν νομίζω.

να μην σκέφτεσαι το θέμα της νοητικής στέρησης.δεν υπάρχει περίπτωση! μπορει να παίζει ρόλο και το βάρος της, μπορεί και απλά η πιτσιρίκα σου να είναι τεμπέλα! :) εγώ στάθηκα στον πωπό μου στους 10 μήνες και περπάτησα 18 μηνών....και από τότε τρέχω και δεν φτάνωωωωω!!:mrgreen: αν σε ενθάρυνα λίγο..!

Όταν τη βάζω στο πάτωμα να παίξει καθιστή και πέσει πίσω δεν κάνει ούτε καν την κίνηση, την προσπάθεια να σηκωθεί απο ανάσκελα σε καθιστή θέση.

Γενικά άργησε να τα κάνει όλα αλλά ανησυχώ πολύ.

ούτε μπουσουλάει ουτε κανει κατι αλλο, με δυσκολία γυρνάει απο ανάσκελα μπρούμυτα αλλά αν γυρισει μπρουμυτα μετα δεν μπορει να ξαναγυρισει ανασκελα.

Ούτε εμένα τα κάνει αυτά και με προβλημάτιζε (τώρα είναι 12,5 μηνών). Το συζήτησα εδώ μέσα και συνειδητοποίησα ότι κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς.

Η διαφορά με την δικιά σου είναι ότι κράταγε αντίσταση με τα πόδια της όταν την σήκωνα όρθια. Την βοήθησε πολύ το πάρκο με τις μεγάλες τρύπες να σηκωθεί μόνη της. Αν δεν το έχετε, πέτα την περπατούρα και πάρτο άμεσα! Εμάς με αυτό έκανε πρόοδο στο να σηκώνεται μόνη της από καθιστή - απο ξαπλωμένη ούτε λόγος ακόμα...

Όπως και να χει όμως δες πως θα σας κατευθύνει η παιδιάτρος και ένας παραπάνω έλεγχος ίσως και να μην βλάπτει.

Η αντίληψη της πώς είναι? Σας αναγνωρίζει, χαμογελάει?

Προσπάθησε να μην σκας προκαταβολικά (τα λέω για να τ' ακούω κι εγώ) μπορεί το παιδάκι σου απλά να είναι τεμπέλικο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Βρε κορίτσια και η δική μου τα ίδια έκανε, ο γιατρός μου είπε ότι αν το παιδί στέκεται δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι θέμα ωρίμανσης του εγκεφάλου. ΄Οταν έφτασε 20!!! μηνών και δεν περπατούσε, πήγα στο Παίδων Πεντέλης και την ξεσκόνισα... Η νευρολόγος μου σύστησε να κάνω μαγνητική αλλά ο παιδιατρός της και ένας γνωστός μου νευρολόγος μου είπαν ότι θα είμαι τρελή να το κάνω αυτό... Και ενώ εγώ ήμουν σε απόγνωση τι να κάνω, πάμε σε μια βάφτιση στο γκολφ Γλυφάδας, που είναι φουλ γκαζον κάτω... Μια κοπέλα νεράιδα διασκέδαζε τα παιδάκια εκεί και μου ζήτησε να την πάω... Από την λαχτάρα της να φτάσει, την κρατούσα από τα χεράκια και ήμουν από πίσω της, με αφήνει :shock:και τη βλέπω να κάνει 12 βήματα μόνη της!!!!!!!! Μαρμάρωσα, ένα ρίγος με πέρασε από πάνω ως κάτω, δάκρυα άρχισαν να τρέχουν, και τότε η μικρή γυρίζει, με κοιτάει και μου λέει: "Έλα μαμά, πάμε!!!!"

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι το κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης άλουστε και το βάρος της μπεμπούλας θα παίζει και αυτό τον ρολό του και εμάς η μπέμπα –άργησε – να γυρίσει από μπρούμυτα ανάσκελα και από ανάσκελα μπρούμυτα. Την βοήθησα όμως εγώ με ασκήσουλες. Την έβαλα κάτω με διάφορα παιχνιδάκια και την γυρνούσα όπως μας έδηξε ο γιατρός μας και τώρα η μπέμπα φέρνει γύρω σαν βαρελάκι.

pasxalitsa πολυ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά για εσάς.Εμένα ο γιός μου έκλεισε τους 12 μήνες σηκώνεται κάνει και κάποια βήματα αν πίανεται απο το τραπέζι η τον καναπέ.Οταν όμως τον κρατάω απο τα χέρια δεν θέλει να περπατάει και κλαίει.ορθιος χωρίς να πιάνεται απο κάπου δεν στέκεται.βλέπω τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του που περπατάνε και νομίζω πως εμεις δεν θα τα καταφέρουμε.το ξέρω χαζομάρα μου αλλα τι να κάνω που ανυσηχω;

z3Ehp3.png

Κι εγώ θα συμφωνήσω..Το παιδάκι μιας φίλης μου 11 μηνών που τη συνάντησα στον παιδίατρο αρνιόταν όπως και το δικό σου μωρό να πατήσει στα πόδια του όταν ο δικός μου που ήταν τότε 10 μηνών, τον κρατούσαμε απο το χεράκι και περπατούσε..σε πληροφορώ πως και εκείνο το μωρό 13 μηνών περπατησε..Αλλά και ο μεγάλος μου γιος θυμάμαι 11 μηνών δε μπορούσε να σηκωθεί όρθιος στο πάρκο (σκέψου πως ο μικρός σηκωνόταν απο 8 μηνών), επίσης ποτέ δε μπουσούλησε και τελικά περπάτησε 18 μηνών. Είναι τώρα 7 χρονών και είναι πανέξυπνος και πρώτος στην τάξη του για να μην σου μπαίνουν ιδέες για νοητική στέρηση..Αυτό που είπε μια άλλη κοπέλα είναι το κριτήριο¨καταλαβαίνει? γελάει? επικοινωνεί?¨αυτά είναι τα κριτήρια ανάπτυξης..

4599150571.png6def44b14c.png

Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Η μικρή μου είναι 11 μηνών και δεν στέκεται όρθια. Δεν κάνει καν την κίνηση να σηκωθεί και να πέσει. Δε δίνει καν δύναμη στα πόδια όταν την έχω αγκαλιά όρθια.Τη βάζω στην περπατούρα αλλά δεν κάνει τίποτα. Στέκεται και παίζει με τα παιχνιδάκια που έχει μπροστά. Όταν τη βάζω στο πάτωμα να παίξει καθιστή και πέσει πίσω δεν κάνει ούτε καν την κίνηση, την προσπάθεια να σηκωθεί απο ανάσκελα σε καθιστή θέση.

Γενικά άργησε να τα κάνει όλα αλλά ανησυχώ πολύ. Η γιατρός μου είπε οτι θα την περιμένουμε να κλείσει και τον 11 και μετά θα αρχισουμε να το ψάχνουμε.Σε λίγες μέρες κλείνει τον 11ο μήνα.

Που μπορεί να αφείλεται αυτό? Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι σοβαρό και να σχετίζεται με νοητική στέρηση ή κάτι παρόμοιο?

κοπελιά να παρηγορήσω εσένα, να πω και τον πόνο μου...

ο ανηψιός μου στην ηλικία της μικρής σου έκανε ακριβώς τα ίδια... 12 μηνών πήγαμε σε ορθοπεδικό τον βρήκε μια χαρά. 14 μηνών σηκώθηκε από ξαπλωτός καθιστός, 16 μηνών περπάτησε μονος του και 18 σηκώθηκε ορθιος χωρίς να πιάνεται από κάπου. σηκώθηκε όρθιος πιανόμενος από κάπου, όπως όλα τα παιδάκια, οταν μια μερα μας άκουσε να λέμε ότι "δεν πιανεται από την κούνια να σηκωθεί"... όπως καταλαβαίνεις το ότι καθυστέρησε κινητικά δεν έχει να κάνει με την αντίληψή του, τουλάχιστον μέχρι τώρα δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο.

η μπέμπα μου τώρα, στην αγκαλιά πατάει τα πόδια με πολυ δυναμη και χοροπηδάει, σηκώνεται απο ξαπλωτή καθιστή εδώ και 2 μήνες, δεν μπουσουλάει αν και προσπαθεί, δεν σηκώνεται όρθια, και αν πάω να την βάλω στο πατωμα να σταθεί μαζέυει τα πόδια της... φυσικά και ανησυχώ, και τρέμω όταν ξαναπάμε στη γιατρό τι θα ακούσουμε... από την άλλη έχω ζωντανό παράδειγμα τον ανηψιό και κρατιέμαι...τι να πώ γερά να είναι και ας τα κάνουν οποτε θέλουν, αλλά μέχρι να τα κάνουν θα μας τρώει η αγωνία.

uXGbp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ λέω να μην αγχώνεσαι.Η δικιά μου ήταν και είναι η προσωποποίηση της τεμπελιάς!!!! Από μπρούμητα -ανάσκελα γύρισε 9 μηνών και όποτε της έκανε κέφι. Κάθισε 11 μηνών δεν μπουσούλησε ποτέ και τώρα που είναι 12 ,μηνών άρχισε να πιάνεται και να σηκώνεται. Ας περπατήσει όποτε θέλει ας μιλήσει όποτε θέλει και ας βγάλει δόντι όποτε θέλει!!!!.(σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα) Αφού η παιδίατρος λέει έτσι έτσι κάνω και εγώ.Το παιδάκι σου έχει τους ρυθμούς του. Κοίτα να χαρείς αυτές τις στιγμές γιατί σε λίγο καιρό θα ρίχνεις τοοοοο τρέξιμο να το κυνηγάς.:wink:

εμενα η μπουμπου μου ειναι 10 μηνων δεν μπουσουλαει καθολου ομως τσαντιζετε,απο ανασκελα γυρναει μπρουμητα μονη της αλλα οχι το αντιθετο,δεν σηκωνετε καθολου στο παρκο ουτε καν κανει το κοπο να πιαστει,στην στρατα τρεχουμε.Γενικοτερα εχω παρατηρησει οτι κανει τα παντα οταν ομως την βοηθαμε λιγο αρα εχουμε "τεμπελιαση".Το κλειδι ειναι να μην συγκρινουμε τα μωρακια μας οσες φορες το εκανα ανγχωθηκα τοσο πολυ και προσπαθω να μην το κανω,να ειμαι υπερηφανη για αυτα που κανει το μωρακι μου

Το καθε παιδακι εχει το δικο του τροπο και ρυθμο που θα κανει το καθε βηματακι στη ζωουλα του το ποτε θα περπατησει ποτε θα μιλησει ποτε θα βγαλει δοντακι.

Εμενα ο γιος μου οταν τον κραταγες περπαταγε απο πολυ μωρο εφτανε απο τα γονατα μας στο λαιμο σε χρονο μηδεν οταν ηρθε η ωρα να μπουσουλησει εκανε ερπην δεν μπουσουλαγε αφου λεγαμε με τον αντρα μου θα τον στειλουμε στις ειδικες δυναμεις τελικα και μπουσουλησε οταν το ηθελε και στο 13ο μηνα περπατησε και τωρα τρεχει ητανε τοσο σκουντουφλης και ειναι ακομη δηλ που ελεγα δεν ειναι δυνατον αυτο το παιδι θα το σπασει το κεφαλι του.Ολα ομως ειναι οκ

Μπορει απλα η μικρη σου να ειναι τεμπελουλα,αφου η γιατρος δεν ανησυχει (αν εβλεπε κατι θα σας ειχε πει κατι) προσπαθησε να ηρεμησεις και η μπουμπου σου θα τα κανει ολα οταν θελει εκεινη.Αν τη βοηθας και εσυ κανοντας της ασκησουλες?απο μπρουμητα ανασκελα απο ξαπλωμενη καθιστη κτλ.

6Eujp3.png svAfp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το κουράγιο που μου δίνετε. Ηδη νιώθω καλύτερα. Γύρω στις 20 του μηνός θα πάμε στη γιατρό. Τότε θα μας πει τι θα κάνουμε. Ακόμα όμως δεν κάνει τίποτα. Μόλις τη βάζουμε όρθια μαζεύει τα πόδια της και κλαίει, θυμώνει δεν θέλει να είναι όρθια. Βλέπω το μωρό μιας κοπέλας που γεννήσαμε μαζί και τον κρατάει απο τα χέρια και περπατάει κανονικά. Εχω αγχωθεί πολύ. Παίρνω τηλέφωνο όσες γνωστές μου έχουν παιδιά στην ηλικία της μικρής και τους ρωτάω αν στέκονται. Όλα σηκώνονται και στέκονται μόνα τους εκτός απ τη δική μας. Δε με απασχολεί το πότε θα περπατήσει, άλλωστε και η γιατρός είπε οτι με το ρυθμό που έχει απο τότε που γεννήθηκε την περιμένει να περπατήσει μετά τον 15ο μήνα. Αυτό που επείγει είναι να σταθεί όρθια. Απλά να σηκωθεί και να σταθεί, χωρίς να κάνει βήματα. Η γιατρός είπε οτι μέχρι να κλείσει τον 11ο μήνα πρέπει να εχει σηκωθεί. Αυτό είναι το μέγιστο του φυσιολογικού. Μετά τον 11ο μηνα φεύγουμε απο τα φυσιολογικά όρια που έχουν τεθεί για την κινητικη αναπτυξη των παιδιων. Τι να πω δεν ξέρω. Ελπίζω να είναι απλά τεμπέλα και όχι κάτι σοβαρό.

Όσον αφορά αυτό που με ρωτάτε για την αντίληψη ναι αντιλαμβάνεται τα πάντα. Γελάει πολύ και καταλαβαίνει τα πάντα.

Εγω να δεις ανησυχια. Την Δευτερα κλεινουμε 14 μηνες και αρχισε να σηκωνεται από ξαπλα-καθιστος και από καθιστος-ορθιος εδώ και κανα 2 μηνες περιπου και ακομα τον βλεπεις ότι ζοριζεται για να το κανει. Οσο για το περπατημα δεν το συζητω. Μονος του τιποτα. Κρατιεται από καναπεδες και τραπεζακια αλλα πρεπει να τον κραταμε εμεις για να περπατησει. Και εγω ανησυχω αλλα ο γιατρος μου ειπε να μην τον πιεζω. Οποτε νιωσει σιγουρος θα φυγει μονος του. Αν πηρε από μενα που περπατησα 16 μηνων εχουμε μελλον. Παντως ολοι το λενε. Το κάθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους και να μην συγκρινουμε. Η πεθερα μου πριν από κανα μηνα που ειχαν παει βολτα με το καροτσι στην πλατεια μου ειπε ότι ειδε ένα αγορακι 9 μηνων ( ετσι της ειπε ο μπαμπας του) που ετρεχε πανω κατω. Τι να κανουμε τωρα? Αλλα βιαζονται και αλλα είναι τεμπελικα (σαν το δικο μου).

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

Εμεις πηγαμε στο γιατρό και μας βρήκε φυσιολογικότατους! Είπε βεβαια ότι μεσα στον επόμενο μήνα δλδ 11 με 11 1/2 μηνών θα σηκωθεί μόνη της χωρίς όμως να ανησυχήσει για τίποτα παρά το ότι της επέστησα την προσοχη! τι να πω...

Παρόλα αυτά τις τελευταίες 15 μέρες τη βάζω για κανένα 15λεπτο τη μέρα σε στράτα και της πήρα και κανονικά παπούτσια (ξέρω ότι η στράτα απαγορεύεται και ότι συστήνεται καλύτερα να είναι ξυπόλητα) αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα είδα σημαντική βελτίωση στον τρόπο που στέκεται το μωρό. μπορεί να ήταν τυχαίο αλλά πιστεύω ότι βοήθησαν στο να συνηθήσει την όρθια στάση - εννοείται η γιατρός μας είναι αρνητική στη στράτα...

uXGbp3.png

να πω μια ιδεα, χωρις να εχω διαβασει ολες τις απαντησεις. καθισε εσυ στην ακρη του καναπε και οπως την κρατας αγκαλια, ανοιξε τα ποδια σου και αστη να "γλιστρησει" αναμεσα. εντωμεταξυ την κρατας απο τις μασχαλες οδηγεις τα χερακια της να στηριχτουν στα ποδια σου. αν καταλαβες... δεν ξερω...

μην την αφησεις, απλα να νιωσει ετσι τη σιγουρια. και για στρατα, προτεινω τα καροτσακια που στρωχνει το μωρο. πολλα εχουν μαθει να περπατανε ετσι.

ευχομαι ολα καλα!

Να ρωτήσω κάτι? Γιατί μέχρι να κλείσει τον 11ο πρέπει να έχει σηκωθεί? Εμείς στον 12ο και κάτι σηκωθήκαμε και η παιδίατρος δεν ανυσήχησε καθόλου. Απ'ότι μας είχε πει γιατί και εγώ είχα τέτοιες ανυσηχίες στην αρχή τα όρια είναι ενδεικτικά και αλλάζουν αναλόγως το παιδί. Για να ανυσυχούμε πρέπει να τα έχει ξεπεράσει κατ'α πολύ και να συνοδευονται και από άλλα ανυσυχητικά. Η δικιά σου απ΄'ότι διαβάζω είναι οκ.

Να ρωτήσω κάτι? Γιατί μέχρι να κλείσει τον 11ο πρέπει να έχει σηκωθεί? Εμείς στον 12ο και κάτι σηκωθήκαμε και η παιδίατρος δεν ανυσήχησε καθόλου. Απ'ότι μας είχε πει γιατί και εγώ είχα τέτοιες ανυσηχίες στην αρχή τα όρια είναι ενδεικτικά και αλλάζουν αναλόγως το παιδί. Για να ανυσυχούμε πρέπει να τα έχει ξεπεράσει κατ'α πολύ και να συνοδευονται και από άλλα ανυσυχητικά. Η δικιά σου απ΄'ότι διαβάζω είναι οκ.

Δηλαδή μεχρι τον 12ο μόνο καθόταν? Δεν έκανε τιποτα άλλο? Ουτε καν την προσπαθεια να σηκωθεί. Εμενα δεν κάνει καν την προσπαθεια.

να πω μια ιδεα, χωρις να εχω διαβασει ολες τις απαντησεις. καθισε εσυ στην ακρη του καναπε και οπως την κρατας αγκαλια, ανοιξε τα ποδια σου και αστη να "γλιστρησει" αναμεσα. εντωμεταξυ την κρατας απο τις μασχαλες οδηγεις τα χερακια της να στηριχτουν στα ποδια σου. αν καταλαβες... δεν ξερω...

μην την αφησεις, απλα να νιωσει ετσι τη σιγουρια. και για στρατα, προτεινω τα καροτσακια που στρωχνει το μωρο. πολλα εχουν μαθει να περπατανε ετσι.

ευχομαι ολα καλα!

Θα το κανω αυτό που μου λες αν και αυτό που θα κάνει είναι να μαζέψει τα πόδια της επάνω. Πάντα αυτό κάνει. Δεν τα ακουμπάει κάτω.

Θα το κανω αυτό που μου λες αν και αυτό που θα κάνει είναι να μαζέψει τα πόδια της επάνω. Πάντα αυτό κάνει. Δεν τα ακουμπάει κάτω.

και εμένα αυτό έκανε!! στα ποδια μου πάταγε, κατω με τιποτα.... η γιατρός είπε οτι απλα δεν ήταν ετοιμη ακόμα.

"στράτα" εννοώ αυτή που μπαίνει μέσα και καθεται... στην αλλη που σπρώχνεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, φοβαμαι οτι θα πεσει με τα μουτρα.... στην αρχή δεν έκανε τιποτα, μετά αρχισε να πηγαίνει πίσω και το σημαντικότερο για εμενα πατάει τα ποδια και σηκώνεται!! και έκ τοτε άρχισε να στεκεται και κάτω, λίγο βέβαια. Δεν κανει βήματα αλλά δεν πειράζει είπε ο γιατρός.

να συμπληρώσω σε αυτά που λένε τα κορίτσια ότι ουτε εμάς μας είπε περι μη φυσιολογικού αν δεν σηκωθεί, και ο ανηψιός μου που δεν σηκώθηκε και πηγαμε σε ορθοπεδικό είπε ότι απλά δεν θέλει να σηκωθεί! δεν βρήκε τιποτα μη φυσιολογικό (βεβαια πήγαμε μη τυχόν και υπήρχε κατι..)

uXGbp3.png

Δηλαδή μεχρι τον 12ο μόνο καθόταν? Δεν έκανε τιποτα άλλο? Ουτε καν την προσπαθεια να σηκωθεί. Εμενα δεν κάνει καν την προσπαθεια.

Ακριβώς τίποτα απολύτως. προσπαθούσαμε να την πιάνουμε για να σηκωθεί και τσατιζόταν δεν ήθελε. Μόλις χρόνισε μόνη της πιάστηκε από το πάρκο και σιγά σιγά σηκώθηκε

Εμεις ειμαστε 13 μηνων σχεδον

Εχει μισό δοντι

Μπουσουλαει με τρελλες ταχυτητες

πιανεται απο επιπλα κλπ κ σηκωνεται

εχει σταθει μονη της αφου την "στησαμε" για κατι δευτεροελπτα

Βηματακια κανει μονο αν την κραταμε η κρατιεται απο τον καναπε

να ανησυχησω???

ααα κ εχει μαθει να κατεβαινει απο καναπεδες κρεβατια κλπ με τον πωπο.....για να μην τρωει τα μουτρα της....

Εμενα ο γιος μου εκλεισε εχθες τον 11ο μηνα.Οταν τον κραταμε απο τα χερια περπαταει,μεσα στην στρατα (περπατουρα) τρεχει.δεν μπουσουλαει καθολου αλλα σερνετε και μονος του οταν ειναι ξαπλωμενος στο κρεβατι η στο παρκο του δεν κανει καμια προσπαθεια να σηκωθει για να καθισει ποσο μαλλον να σταθει ορθιος.Οταν τον βαζω καθιστο και πεσει περιμενει να παω να τον σηκωσω.Αυτο που κανω ειναι να τον βαζω καθιστο στο κρεβατι κοντα στα καγκελα η στο παρκο κοντα στο διχτυ ,να του δειχνω καποιο παιχνιδι και με ενθουσιασμο να του λεω να σηκωθει να το πιασει.Σε οποιαδηποτε κινηση κανει του λεω μπραβο με ενθουσιασμο.

Σημερα τον ειδα στο παρκο ορθιο (απο καθιστη θεση οχι ξαπλωμενο) για πρωτη φορα.Παλαμακια . γεια και φιλακια κανουμε την τελευταια εβδομαδα.

Γενικα εαν τον συγκρινω με την κορη μου η οποια περπατησε 9 μηνων , ο γιος μου ειναι πολυ πισω,αλλα πιστευω αυτο που λενε οτι καθε παιδι εχει τον ρυθμο του.

Maria250499, η κορουλα σου οταν ειναι ξαπλωμενη κουναει τα ποδαρακια της κανονικα¨?΄Οταν την αλλαζεις στη αλλαξιερα της σε κλωτσαει στο στηθος?Γενικα θεωρεις οτι οι κινησεις της ειναι ενταξει?Καταλαβαινω πολυ καλα το αγχος σου και πιστευω οτι εαν η παιδιατρος στο συστηνει, καλο θα ειναι να κανετε τις εξετασεις που πρεπει για να ησυχασεις ψυχολογικα και να μην της μεταφερεις το αγχος σου.Πιστευω οτι καταλαβαινει την αγωνια σου και υποσυνηδητα αντιδρα στο να κανει αυτο που την "πιεζεις" να κανει.

Ο παιδιατρος μας, μου εχει δωσει το παρακατω

ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΑ

Ειναι αδυνατον να καθοριστουν τα φυσιολογικα ορια αναπτυξης.Τα παρακατω αντιπροσωπευουν φυσιολογικα παιδια που βρισκονται στα ακραια σημεια φυσιολογικης αναπτυξης.Μπορει να πει κανεις οτι οσο πιο μακρια βρισκεται ενα παιδι απο το μεσο ορο σε μια μετρηση, τοσο πιο πιθανο ειναι να μην αναπτυσσεται φυσιολογικα.

Χαμογελο 3 ημερων - 7 εβδομαδων

στιγμιαιο καθισμα χωρις στηριξη 5 μηνες -12 μηνες

περπατημα χωρις βοηθεια 8 μηνες-4 χρονια

ελεγχος σφικτηρα κυστης 15 μηνες-10 χρονια

ομιλια, φρασεις 10 μηνες-5 χρονια

Ronald Illingworth (πατερας της αναπτυξιολογιας)

Συγνωμη για τα πολλα λογια.Ευχομαι σε ολα τα παιδακια να ειναι παντα καλα και στις μαμαδες κουραγιο.Παντα θα υπαρχει κατι για να μας αγχωνει .Αυτο σημαινει να εχεις παιδι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...