Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Και στα 2 παιδιά μου, δεν εδωσα πιπίλα, εγινα ομως εγω η πιπίλα για τους πρώτους μήνες ζωής τους.

Τώρα, που κοιμαμαι μαζί με την μπέμπα, οποτε θελει, αρπάζει το στήθος, θηλάζει και συγχρόνως κοιμόμαστε.

θεωρώ την πιπίλα, τελείως άχρηστη, προσωπική μου γνωμη βέβαια.

Εφόσον την θηλάζεις, μπορεις οταν ξυπνάει να της δίνεις στήθος και ακόμη καλυτερα ΝΑ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ετσι δεν θα μένεις άυπνη και θα ξεχάσει την πιπίλα.

Οσο θα μεγαλώνει, θα δεις οτι θα σταματήσει να ζητάει τοσο συχνά το στήθος για πιπίλα, παρά μόνο οταν θα αρχίσουν οι ενοχλήσεις οδοντοφυίας, για κάποιο διάστημα, ίσως να ζητάει περισσότερο πιπίλισμα.

Ακριβώς το ίδιο Χριστίνα μου... για 6 μήνες ήμουν η πιπίλα του... :shock:

Δύσκολο τότε, όμως δεν πήρε ποτέ πιπίλα, καλό νομίζω αυτό... και όπως λες, μαζί στο κρεββάτι τους πρώτους 3 μήνες και όποτε ήθελε... πιπίλιζε!!!

:lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σκεφτομαι να την παρω μαζι μου στο κρεβατι ειναι πολυ μικρη ακομα κ αναρωτιεμαι αν ο μπαμπας κανει καποια κινηση αγαρμπη.

Ετσι κ αλλιως ομως προσπαθωντας να την αφησω στο στηθος για πιπιλα νομιζω πως δεν της αρεσει κ αν τελικα κοιμηθει ετσι, οταν την μετακινησω ξαναθελει πιπιλα. Δεν ειναι νωρις στις 10 μερες να την κοιμησω μαζι μας?

Αγλαια που εισαι? :cry: Βοηθεια!

Πιο άγαρμπο ύπνο από τον άνδρα μου, αποκλείεται να κάνει... :lol::lol:

Αν είναι νωρίς τώρα να το κοιμήσεις μαζί σας... πότε θα είναι η κατάλληλη ώρα; Τώρα είναι που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Αν τη μετακινήσεις και ξυπνήσει, απλά θα της ξαναδώσεις το στήθος σου... :wink:

felinidoc πανω σε αυτο που ειπες πως με την πιπιλα ισως χασει ενα γευμα...υπαρχει αληθεια τροπος να ξεχωριζουμε ποτε ενα μωρο θελει απλα να πιπιλισει ή πειναει?

Διαφημίσεις

Δεν είμαι η felinidoc... :wink:

Παρόλα αυτά μπορώ να σου πω πως όταν ένα παιδάκι δεν έχει πάρει πιπίλα δε χρειάζεται να τα ξεχωρίσεις.. σε κάθε περίπτωση του δίνεις στήθος... :wink: τώρα γι' αυτα που πέρνουν (ανω των 40 ημερών είπαμε!) ίσως ξέρει κάποια άλλη μαμά! Φαντάζομαι αν μόλις έχουν φάει είναι ένας "ασφαλής" τρόπος...

:D

εγω γενικα ειμαι κατα της πιπιλας αλλα βλεπω οτι η μπεμπα γκρινιαζει πολυ οταν παει για υπνο κ θελει να πιπιλιζει πανω απο μια ωρα..ειναι λιγο κουραστικο οταν εχεις περασει μια δυσκολη μερα κ σκεφτομαι πως ισως για λιγο η πιπιλα θα ηταν λυση εφοσον περασαμε τις 40 μερες κ παλι ομως θα προσπαθησω να το αποφυγω..

εγω τις σαλιαρες τις βαζω κατω απο το μπλουζακι του (ειδικα οταν βγαινουμε εξω) κι ετσι και το παιδι δεν κρυωνει και τα ρουχαλακια του φαινονται και τα χαιρομαστε... :wink:

tqj2p3.png vvtJp3.png

εγω τις σαλιαρες τις βαζω κατω απο το μπλουζακι του (ειδικα οταν βγαινουμε εξω) κι ετσι και το παιδι δεν κρυωνει και τα ρουχαλακια του φαινονται και τα χαιρομαστε... :wink:

Και δεν κάνει "φεγγάρι" η μπλούζα από τα σάλια;;;

:?

Διαφημίσεις

λοιπον ακουσα την συμβουλη σας.. αηδιαζει την πιπιλα, της την βαζω στο στομα κ την φτυνει αλλα η πλακα ειναι πως την αηδιαζει.

το θεμα τωρα ειναι πως επειδη κοιμηθηκαμε αγκαλια κ με το στηθος στο στομα τωρα θελει να τρωει αποκλειστικα ξαπλωμενη, πραγμα που ειναι δυσκολο να μενω τοση ωρα ξαπλωμενη ετσι. αποκοιμιεται αμεσως μετα το 20λεπτο περιπου κ μολις την βαλω στο κρεβατακι αργει να κοιμηθει.

βεβαια μερα μεσημερι δεν γινεται να μενω κ εγω στο κρεβατι οποτε μην συστησεται κατι τετοιο... ο αντρας μου ηδη αρχισε να λεει πως κακομαθε.

τι λετε?

Καταρχήν... τα βρέφη ΔΕΝ κακομαθαίνουν! :D

Όσες αγκαλιές και να τα κάνουμε και όσες βολτούλες στα χέρια, ΔΕΝ πρόκειται να κακομάθουν... το έχουν ανάγκη και μόλις σταματήσουν να το έχουν, μόνα τους θα φύγουν από την αγκαλιά μας... μωράκια που από νωρίς γνωρίζουν τη "μοναξιά" γίνονται απομονωμένα μεγαλώνοντας και όχι, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί, ανεξάρτητα!

Το κόλπο που μπορείς να κάνεις όταν εχει αποκοιμηθεί στο στήθος σου την ημέρα, είναι σιγά σιγά να απομακρύνεσαι από δίπλα της και να σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Βάλε και μαξιλάρια δεξιά και αριστερά στο κρεβάτι μην τυχών και σου βγήκε ζωηρή από μικρή :lol: και άσε τη να συνεχίσει τον ύπνο της... :wink: Αυτό την ημέρα... γιατί τη νύχτα συνεχίζεις και κοιμάσαι και εσύ... αγκαλίτσα!

:D

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως τις σαλιάρες τις χρησιμοποιούσα και στον θηλασμό από την αρχή σχεδόν, γιατί έτρεχε το γάλα.

Όσον αφορά την πιπίλα εμένα η παιδίατρος μου είχε πει αν του τη δώσω από 10 ημερών και την έπιασε σχετικά εύκολα. Με τον θηλασμό επίσης, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Αλλά βέβαια αυτό εξαρτάται και από το παιδί.

.png.png

Όσον αφορά την πιπίλα εμένα η παιδίατρος μου είχε πει αν του τη δώσω από 10 ημερών και την έπιασε σχετικά εύκολα. Με τον θηλασμό επίσης, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Αλλά βέβαια αυτό εξαρτάται και από το παιδί.

Το έθεσες πολύ σωστά Στέλλα: αυτό εξαρτάται από το παιδί.

Κανονικά η οδηγία είναι να δίνεται πολύ αργότερα πιπίλα, εφόσον θέλετε (μετά απο 8 εβδομάδες νομίζω) , για να εδραιωθεί σωστά ο θηλασμός πρώτα. Το ότι ένα παιδί δεν είχε πρόβλημα με την οδηγία που έδωσε η παιδίατρός σου, δεν σημαίνει ότιτα υπόλοιπα δεν θα έχουν. :wink:

ο αντρας μου ηδη αρχισε να λεει πως κακομαθε.

τι λετε?

νομίζω ότι ο άντρας σου προτιμάει να κακομαθαίνει ο ίδιος παρά το μωρό! Όμως το μωρό έχει προτεραιότητα. Όσο γι αυτόν, δεν πειράζει να τον κακομαθαίνεις όπως και το μωρό! :wink:

Καλησπέρα :)

Εχω και εγω μια απορια για την πιπιλα. Η μπεμπουλα μου εχει εδω και λιγες ημερες πρησμενα ουλα. Ο παιδιατρος ειπε οτι τα δοντακια μπορει να κανουν και μηνες να βγουνε. Η μικρη ομως θελει να δαγκωνει.

Πρωτο θεμα: να της δωσω πιπιλα ? Μεχρι σημερα δεν την εχει παρει καθολου απο φοβο μην χασει γευματα.

Δευτερο θεμα: με δαγκωνει πολυ ασχημα καθε φορα που θηλαζει. Να της δωσω για λιγο πιπιλα να βγαλει το αχτι της σε αυτην ή θα ξεκινησει μια κακια συνηθεια?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

εμεις πηγαμε σημερα στη γιατρο κ στην ερωτηση μου "για την πιπιλα τι γνωμη εχετε?" η απαντηση της ηταν..."εγω θα σου πω μονο πως η πιπιλα βοηθαει στον απογαλακτισμο.αυτο μονο εσυ κανε οτι θελεις" ηταν ερωτηση που εκανα φευγοντας κ δε σκεφτηκα να τη ρωτησω, η χρηση της πιπιλας μονο στον υπνο κ αφοτου εχει φαει καλα το μωρο θεωρειτε παρατεταμενη χρηση κ μπορει να μας δημιουργησει προβληματα στο θηλασμο? ειμαστε 47 ημερων :D

Καλησπέρα :)

Εχω και εγω μια απορια για την πιπιλα. Η μπεμπουλα μου εχει εδω και λιγες ημερες πρησμενα ουλα. Ο παιδιατρος ειπε οτι τα δοντακια μπορει να κανουν και μηνες να βγουνε. Η μικρη ομως θελει να δαγκωνει.

Πρωτο θεμα: να της δωσω πιπιλα ? Μεχρι σημερα δεν την εχει παρει καθολου απο φοβο μην χασει γευματα.

Δευτερο θεμα: με δαγκωνει πολυ ασχημα καθε φορα που θηλαζει. Να της δωσω για λιγο πιπιλα να βγαλει το αχτι της σε αυτην ή θα ξεκινησει μια κακια συνηθεια?

Τα παιχνίδια οδοντοφυΐας είναι πιο κατάλληλα για τα πρησμένα ούλα, η πιπίλα δεν βοηθάει. Να προτιμήσεις τα παιχνίδια που έχουν μέσα υγρό και μπαίνουν στο ψυγείο. Το κρύο ανακουφίζει τα πρησμένα ούλα.

Το μωρό δεν καταλαβαίνει ότι πονάς όταν σε δαγκώνει, θα πρέπει να του το πεις ότι πονάς και δεν μπορείς να δίνεις γαλατάκι αν πονάς. Θα λες σταθερά κάτι που να εκφράζει τον πόνο και τη δυσαρέσκειά σου (πχ. ΟΧΙ Η ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΕΙ!) και θα απομακρύνεις το μωρό από το στήθος (βάζοντας το μικρό δάχτυλο για να μην πονέσεις. Θα του δίνεις το παιχνίδι οδοντοφυΐας για να ανακουφιστεί για να καταλάβει ότι εκεί μπορεί να δαγκώνει, στο στήθος όχι. Θα επιβραβεύεις το μωρό όταν θηλάζει χωρίς να δαγκώνει. Τα περισσότερα μωρά εκπαιδεύονται πολύ γρήγορα.

Καλή συνέχεια! :)

• 2 εβδομάδες μετά...

Από τη στιγμή που γεννήθηκε το μωρό μου δεν μειναμε ξάγρυπνοι ούτε ένα βράδυ και κοιμόταν πολύ εύκολα, απλά τον θήλαζα στο κρεββάτι μας, τον έπιανε ο υπνος και στη συνέχεια πήγαινε στο κρεββατάκι του. Μάλλον έχει συνδιάσει το θηλασμό με το βραδινό ύπνο. Η όλη κατάσταση μας είχε βολέψει όλους πολύ γιατί κοιμόταν πολύ εύκολα, χωρίς γκρινιες και κλάματα. Σε περίπου 3 μήνες θα πρεπει να λέιψω για δύο μέρες και όλοι από τώρα σκεφτόμαστε πώς θα κοιμηθεί το παιδί. Εδώ και μία βδομάδα προσπαθώ να του δώσω γάλα με το μπιμπερό το βράδυ (έπινε από το μπιμπερό μέχρι περίπου 4 μήνών) και δεν ρουφάει καθόλου. Κλαίει παίζει τσιρίζει, αλλά δεν κοιμάται. Κάθε μέρα προσπαθώ να τον κοιμήσω για περίπου 3 ώρες. Το αποτέλεσμα ειναι να εξαντλείτε και αυτό και εγω, να τον βαζω στο στηθος τελικά και σε ενα λεπτο να κοιμάται. Μηπως μπορειτε να μου πείτε κάποια ιδέα για το πώς μπορω να τον μαθω να κοιμάται?

Ξέχασα να αναφέρω ότι στις 7 καθε βράδυ κάνει μπάνιο και 7.30 κοιμαται.

Μήπως να προσπαθούσε κάποιος άλλος να τον κοιμήσει, π.χ. ο μπαμπάς του; Εμάς, ο μικρός έχει τρελή αδυναμία στον μπαμπά και μέχρι να κοιμηθεί, συνέχεια τον φωνάζει από το κρεβατάκι του για αγκαλιές. Προς μεγάλη του απογοήτευση πηγαίνω εγώ, τον χαϊδεύω, του τραγουδάω και ηρεμεί και κοιμάται. Μήπως να δοκιμάζατε κάτι τέτοιο, γιατί εσένα σίγουρα σε έχει συνδυάσει με τον θηλασμό και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν τον θηλάζεις...Νομίζω ότι χρειάζεσαι βοήθεια από τον μπαμπά και για τον ύπνο και για το μπιμπερό...Σίγουρα θα τα καταφέρετε, απλά θέλει πολλή υπομονή!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...