Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Το μέλι τους φυσικά, γι' αυτό δεν το φτιάχνουν; :wink:

Ε τότε, προφανώς γι'αυτό δίνουν ζάχαρη. Για να μην καταναλώνουν οι μέλισσες το μέλι και να το πουλάνε.......

Σε ποιες χαρτινες συσκευασιες αναφερεσαι? Σε ενα μεγαλο μπωλ το φτιαχνω και μπαινει στην καταψυξη ετσι.

Ναι βρε, εννοώ τα υλικά. Παίρνεις έτοιμη συσκευασία για παγωτό ή φτιάχνεις την συνταγή της Αργυρώς ?

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μέλι τους φυσικά, γι' αυτό δεν το φτιάχνουν; :wink:

Αυτό είναι το κρεοπωλείο στο Γέρακα:

http://www.newsit.gr/default.php?art_id=10387&catid=21&pname=Article

Δυστυχώς δεν κάνει delivery αλλά αν θυμάμαι καλά είναι πιο φθηνό από τους Ευβιότοπους.

Απο εκει ψωνιζω και εγω. Το μοσχαρι το εχει 17.5 περιπου το κιλο, το κοτοπουλο 10 η 11 το κιλο. Δεν μου φαινεται πολυ ακριβο τη στιγμη που το συμβατικο κρεοπωλειο τα εχει παει κοντα 12 ε το κιλο τα κρεατα.

Εγω του λεω να κανει φιλετο το κοτοπουλο και μου δινει ξεχωριστα το κρεας και τα κοκκαλα απο το κοτοπουλο (και τα κανουμε ωραιοτατη σουπα). Το καθαρο κρεας απο 2 κιλα κοτοπουλο βγαινει μονο 800γρ (εξου και οι αλλοι αν τους πεις φιλετο κοτοπουλο θα σου το δωσουν με 25 ευρω το κιλο). Ειναι πολυ καλοι, ευγενικοι και εξυπηρετικοι.

Εχει βεβαια και αρνακι και αλλα κρεατα αλλα δεν εχω παρει.

Εχω ακουσει οτι μονο το μοσχαρι και το κοτοπουλο ειναι θρεπτικα, αρνι,χοιρινο κλπ δεν προσφερουν τιποτα.:shock: Αλλα τα λυπαμαι καθε 2 μερες κοτοπουλο ή μοσχαρι/κιμα, σπανια ψαρι (δεν εχω εμπιστοσυνη) θα τα εχουν βαρεθει...Τι αλλο να τους δωσω, αν οχι καθε μερα κρεας/κοτοπουλο;

Εμένα πάντως ο γιος μου τρώει με όρεξη τις χοιρινές μπριζόλες που παίρνουμε από το κρεοπωλείο στο Γέρακα!

Και στη μικρή δίνω και αρνί όποτε έχουμε και για μας.

Πολτοποιημένο δεν τρώει, το κρέας της το κόβω σε πολύ μικρά κομματάκια.

Α και οι Ευβιότοποι έχουνε καταπληκτικά παραδοσιακά λουκάνικα που φτιάχνουνε οι ίδιοι χωρίς νιτρικά και άλλα συντηρητικά.

Ιδιαίτερα μ' αρέσουνε αυτά με το πράσο.

ΥΓ. Ο κύριος στο Γέρακα πάντα μας δίνει και κόκκαλα από μσχάρι και φτιάχνω ωραίο ζωμό!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μακρυά από τις ιχθυοκαλλιέργειες, συμβατικές και βιολογικές!

Εγώ όταν πάω έξω για φαγητό και έχουνε ψάρι (κρέας δεν τρώω ποτέ απ' έξω γιατί αηδιάζω το μη-βιολογικό κρέας) πάντα ρωτάω αν είναι ελευθέρας βοσκής. Αν είναι ιχθυοτροφείου επιλέγω χορτοφαγικά.

:shock: :shock: :shock:

Kαι με τις μολυσμένες θάλασσες τι γίνεται??.....

Αστο καλύτερα!.....προτιμώ να μην φάω καθόλου ψάρι

και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Διαφημίσεις

Παρεμπιπτόντως, το ρόφημα αμυγδάλου / φουντουκιού το φτιάχνεις μόνη σου ή το αγοράζεις ?

οι περισσοτεροι το φτιαχνουν μονοι τους το ροφημα αμυγδαλου, ειχα βαλει στο google αμυγδαλογαλο κ επεσα πανω σε οδηγιες της αγλαιας στο φορουμ!!! ειναι πααρα πολυ ευκολο στο μπλεντερ, στο you tube μπορεις να βρεις ωραιοτατα βιντεο....

για ροφημα φουντουκιου δεν γνωριζω, για πειτεεεε

chatziko, μπορεις να ποσταρεις plzzz πια παγωτομηχανη εχεις, σε διαβαζα τις προαλες στο αααλλλο τοπικ, θυμαμαι τα υπερ, αλλα δεν μπορω να βρω τη σελιδα...ασε που με εψησες να φτιαξω ΚΑΙ παγωτα...να δω πως θα τα προλαβαινω ολα ( χορηγο παντως βρηκα...τη μανα μου )

Στο σπίτι δεν τρώμε ψάρι, πολύ πολύ σπάνια.

Αλλά όταν πάμε για φαγητό έξω θεωρώ το ψάρι ελευθέρας βοσκής καλύτερη επιλογή από το συμβατικό κρέας που προσφέρουνε.

οι περισσοτεροι το φτιαχνουν μονοι τους το ροφημα αμυγδαλου, ειχα βαλει στο google αμυγδαλογαλο κ επεσα πανω σε οδηγιες της αγλαιας στο φορουμ!!! ειναι πααρα πολυ ευκολο στο μπλεντερ, στο you tube μπορεις να βρεις ωραιοτατα βιντεο....

chatziko, μπορεις να ποσταρεις plzzz πια παγωτομηχανη εχεις, σε διαβαζα τις προαλες στο αααλλλο τοπικ, θυμαμαι τα υπερ, αλλα δεν μπορω να βρω τη σελιδα...ασε που με εψησες να φτιαξω ΚΑΙ παγωτα...να δω πως θα τα προλαβαινω ολα ( χορηγο παντως βρηκα...τη μανα μου )

Bebutsiko, για δώσε αν μπορείς την συνταγή που έχεις βρεί. Όσο για την παγωτομηχανή, αυτό είναι το σχετικό μύνημά μου

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1974349&postcount=23475

Πάντως είμαι ευχαριστημένη. Αν η maggie πετύχει τις συνταγές που λέει, ακόμα καλύτερα. Αλλιώς θεωρώ, ότι με φρέσκα υλικά (κρέμα, γάλα, αυγό, φρούτα κλπ.), πάλι καλύτερο παγωτό φτιάχνεις από τα συνηθισμένα. Άσε που αν συνηθίσεις αυτό, μετά σου φαίνονται σκέτο βούτυρο τα τύπου ΕΒΓΑ, ΔΕΛΤΑ κλπ.

Α, έχω φτιάξει και παγωτό σάντουιτς (Πτι μπερ - παγωτό - πτι μπερ) !!:D

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Διαφημίσεις

Αστο καλύτερα!.....προτιμώ να μην φάω καθόλου ψάρι

και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Γιατί ρε Σοφάκι, μόνο οι θάλασσες είναι μολυσμένες ? Και η γη ? Το νερό ? Ο αέρας ?

Όλα ένα χάλι είναι.

Κορίτσια, δίνω βιο στα παιδιά μου εξ αρχής και κατ' επιλογή ΑΛΛΑ για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι αυτό που γλυτώνουν είναι τα φυτοφάρμακα, τα αντιβιοτικά (στα κρέατα) και τα συντηρητικά, ή έστω κάποια. Αφού το νερό και ο αέρας είναι μολυσμένα παντού, αυτή είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή μου. Θεωρώ ότι και 5 φυτοφάρμακα να γλυτώσουν, πάλι όφελος έχουν. Αποφεύγω τα εισαγωγής στα φρέσκα, ειδικά ότι έρχεται από Ολλανδία. Η Ολλανδία έχει πάρει όλη την αγροτική παραγωγή της κοινότητας, τώρα εξειδικεύτηκε και στα βιο:twisted::twisted::twisted:, από που και ως πού ? Σε ποιά γή και σε ποιό νερό μωρέ ? Αφού δεν έχουν !!:twisted::twisted::twisted: Επίσης αποφεύγω τα της Βοιωτίας, λόγω Ασωπού. Δεν παίρνω μήλα Αργεντινής π.χ. γιατί σίγουρα κάτι τους ρίχνουν οι εισαγωγείς για να τα συντηρήσουν. Και παίρνω σταθερά βιο, σε ότι αναπτύσσεται μέσα στη γη (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα), γιατί απορροφούν τα πάντα και δεν ξεπλένεται τίποτα με το νερό:cry::cry::cry:. Αυτά !!!

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Bebutsiko, για δώσε αν μπορείς την συνταγή που έχεις βρεί. Όσο για την παγωτομηχανή, αυτό είναι το σχετικό μύνημά μου

αναλογια 1/3...1 κουπα αμυγδαλα με τη φλουδα τα αφηνεις 12 ή 24 ωρες στο νερο να μουλιασουν, πετας το νερο, τα βαζεις στο μπλεντερ, χτυπας κ συμπληρωνεις το υπολοιπο νερο 3 κουπες και ξαναχτυπας...σουρωνεις σε γαζα κ στιβεις τη γαζα για να βρει αυτη η υπεροχη κρεμα..η αγλαια ελεγε να βαζουμε λιγο λιγο το νερο για να γινει καλυτερο...μια μια τις κουπες....

συνεχεια το φτιαχνω...γινεται πολυ γρηγορα

μπορεις να χτυπησεις στο μπλεντερ αμυγδαλογαλα με 1 παγωμενη μπανανα (frozen) αν θελεις κ μέλι ή κακάο...οτι θελεις

χτες κοιταξα στο you tube και βρηκα οτι με τον ιδιο τροπο φτιαχνεις γαλα φουντουκιου

Κορίτσια οι Ευβιοτοποι κάνουν παραδόσεις στο σπίτι με 6 ευρω μεταφορικά ανεξαρτήτως περιοχής, αλλά για πάνω από 50 ευρώ. Βέβαιά είναι τόσο τσιμπημένες οι τιμές που σίγουρα τα πιάνεις τα 50...

Πάντως δεν σας φαίνεται ότι το μοσχάρι είναι πιο σκληρό? Το βράζω 2,5 ώρες το ποντίκι πχ και ακόμα σκληρό είναι. Λέτε να φταίει που είναι χωρίς φάρμακα το ζώο? Ή δεν μου έδωσε καλό κομμάτι?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Επίσης αποφεύγω τα της Βοιωτίας, λόγω Ασωπού. Δεν παίρνω μήλα Αργεντινής π.χ. γιατί σίγουρα κάτι τους ρίχνουν οι εισαγωγείς για να τα συντηρήσουν. Και παίρνω σταθερά βιο, σε ότι αναπτύσσεται μέσα στη γη (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα), γιατί απορροφούν τα πάντα και δεν ξεπλένεται τίποτα με το νερό:cry::cry::cry:. Αυτά !!!

Εγώ αποφεύγω και Μαραθώνα. Θα πρέπει να μην βρίσκω με τπτ κάτι που θέλω για να πάρω από εκείνη την περιοχή.

Να ρωτήσω και κάτι? Την ζάχαρη στις μέλλισες οκ άντε και το καταλαβαίνω. Η ναφθαλίνη πού κολλάει? :confused:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γιατί ρε Σοφάκι, μόνο οι θάλασσες είναι μολυσμένες ? Και η γη ? Το νερό ? Ο αέρας ?

Όλα ένα χάλι είναι.

Αυτό ξανα πες το!!!!!

Αποφεύγω τα εισαγωγής στα φρέσκα, ειδικά ότι έρχεται από Ολλανδία. Η Ολλανδία έχει πάρει όλη την αγροτική παραγωγή της κοινότητας, τώρα εξειδικεύτηκε και στα βιο:twisted::twisted::twisted:, από που και ως πού ? Σε ποιά γή και σε ποιό νερό μωρέ ? Αφού δεν έχουν !!:twisted::twisted::twisted:

Έχεις ακούσει κάτι ύποπτο για την Ολλανδία?

Ο Κυριακίδης έχει συχνά κρεμμύδια απο Ολλανδία

και τα παίρνω προκειμένου να αποφύγω της Βοιωτίας!...:?

Λες να είναι χειρότερα???...........

Να ρωτήσω και κάτι? Την ζάχαρη στις μέλλισες οκ άντε και το καταλαβαίνω. Η ναφθαλίνη πού κολλάει? :confused:

Οντως!! Την ίδια απορία είχα κι εγώ!! :confused:

Διαφημίσεις

Λες να είναι χειρότερα

Οντως!! Την ίδια απορία είχα κι εγώ!! :confused:

Και κρεμμύδια και πατάτες αν δεν βρω από πουθενά αλλού. Ή από Ολλανδία ή από Ιταλία.

Βρήκα αυτό σε ένα πρόχειρο ψάξιμο σε αυτήν την σελίδα

http://beelab.agro.auth.gr/erotiseis_biologiki%20melissokomia.html

Η ναφθαλίνη ενσωματώνεται στο κερί και από εκεί μεταφέρεται στο μέλι. Όσοι χρησιμοποίησαν ναφθαλίνη είτε για την καταπολέμηση της βαρρόα είτε για την προφύλαξη των κηρηθρών από κηρόσκωρο θα πρέπει να αντικαταστήσουν όλες τις κηρήθρες με καινούργιες και να μην διαθέσουν την παραγωγή τους στην κατανάλωση.

Αλλά και αυτό

Σύμφωνα με τον κανονισμό που αφορά τη βιολογική γεωργία (889/2008) δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση της κοινής ζάχαρης στη βιολογική μελισσοκομία. Αντί αυτής προτείνεται η βιολογική ζάχαρη. Όπως γράφτηκε και στο προηγούμενο τεύχος της Μελισ. Επιθεώρησης η κοινή ζάχαρη, στα πλαίσια του ιδίου κανονισμού, επιτρέπεται ως πρόσθετο στις ζωοτροφές στα άλλα ζώα. Ίσως οι οργανισμοί πιστοποίησης να αποφασίσουν, αφού βεβαίως το ζητήσετε, να επιτρέψουν στο μεταβατικό στάδιο την τροφοδότηση των μελισσιών με σιρόπι προκειμένου οι μέλισσες να κτίσουν τις κηρήθρες τους. Σε κάθε περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε μελάσσα όπως για την τροφοδότηση των μελισσών σας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγώ αποφεύγω και Μαραθώνα. Θα πρέπει να μην βρίσκω με τπτ κάτι που θέλω για να πάρω από εκείνη την περιοχή.

Απολύτως σωστή' date=' εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή:cry::cry:

Λες να είναι χειρότερα???...........

Αν δεν έχω επιλογή, προτιμώ να πάρω πατάτες Κύπρου και κρεμμύδια συμβατικά, με τίποτα από Ολλανδία. Βρε κορίτσια, είναι ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ και ότι έχουν δεν είναι καθαρό, λασπόνερο είναι. Τώρα πως καταφέρνουν και έχουν καπελώσει όλα τα κηπευτικά της Ε.Ε. είναι άλλο μεγάλο θέμα. Δεν έχετε σκεφθεί δηλαδή, γιατί να μην έχει κρεμμύδια & πιπεριές Ισπανίας ή Ιταλίας ή Γαλλίας ? Δεν επιτρέπεται οφ δε ρεκορντ εντός Ε.Ε. Το ίδιο ισχύει και για τα κρεατικά π.χ. χοιρινό Ολλανδίας. Πως μια σταλιά χώρα, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μπορεί να καλύπτει όλη την Ε.Ε. και να έχει μπεί και στα βιο, τι να πω, δεν καταλαβαίνετε ?

Η Ισπανία πρόλαβε τα πορτοκάλια και το λάδι. Σε έμας έμεινε ότι υπολείπεται .....

Η Ιταλία είναι μακράν πιο προχω από την Ολλανδία σε τέτοια θέματα, αλλά ας όψονται οι άτυπες συμφωνίες..........:cry::cry::evil::evil:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Απολύτως σωστή, εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή:cry::cry:

Αν δεν έχω επιλογή, προτιμώ να πάρω πατάτες Κύπρου και κρεμμύδια συμβατικά, με τίποτα από Ολλανδία. Βρε κορίτσια, είναι ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ και ότι έχουν δεν είναι καθαρό, λασπόνερο είναι. Τώρα πως καταφέρνουν και έχουν καπελώσει όλα τα κηπευτικά της Ε.Ε. είναι άλλο μεγάλο θέμα. Δεν έχετε σκεφθεί δηλαδή, γιατί να μην έχει κρεμμύδια & πιπεριές Ισπανίας ή Ιταλίας ή Γαλλίας ? Δεν επιτρέπεται οφ δε ρεκορντ εντός Ε.Ε. Το ίδιο ισχύει και για τα κρεατικά π.χ. χοιρινό Ολλανδίας. Πως μια σταλιά χώρα, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μπορεί να καλύπτει όλη την Ε.Ε. και να έχει μπεί και στα βιο, τι να πω, δεν καταλαβαίνετε ?

Η Ισπανία πρόλαβε τα πορτοκάλια και το λάδι. Σε έμας έμεινε ότι υπολείπεται .....

Η Ιταλία είναι μακράν πιο προχω από την Ολλανδία σε τέτοια θέματα, αλλά ας όψονται οι άτυπες συμφωνίες..........:cry::cry::evil::evil:

Ίσως να γνωρίζεις κάτι περισσότερο για την Ολλανδία, ειδικά αν είσαι χημικός, όμως ο άντρας μου, που είναι χημικός σε δημόσια υπηρεσία υπεύθυνος για τα φυτοφάρμακα στην Ελλάδα και ταξιδεύει συχνά στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ (EFSA) και συνεργάζεται με Ολλανδούς σε θέματα της αρμοδιότητάς του (φυτοπροστασία, τοξικολογία κλπ.) λέει ότι, όσο αντιπαθητικοί και αν είναι, σε θέματα ελέγχου τροφίμων είναι άψογοι.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Ίσως να γνωρίζεις κάτι περισσότερο για την Ολλανδία, ειδικά αν είσαι χημικός, όμως ο άντρας μου, που είναι χημικός σε δημόσια υπηρεσία υπεύθυνος για τα φυτοφάρμακα στην Ελλάδα και ταξιδεύει συχνά στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ (EFSA) και συνεργάζεται με Ολλανδούς σε θέματα της αρμοδιότητάς του (φυτοπροστασία, τοξικολογία κλπ.) λέει ότι, όσο αντιπαθητικοί και αν είναι, σε θέματα ελέγχου τροφίμων είναι άψογοι.

ΟΚ, εκείνος ξέρει κάτι παραπάνω λόγω αντικειμένου (δεν ειρωνεύομαι εντάξει ?), αλλά τότε, γιατί το σκάνδαλο με τις διοξίνες ξεκίνησε από την Ολλανδία, αφού στους ελέγχους είναι καλοί ? Και στην Ιαπωνία, υποτίθεται ότι σε θέματα πυρηνικής ενέργειας, ήταν αφυπνισμένοι και προετοιμασμένοι για όλα, ΑΛΛΑ, μετά τον τρομακτικό σεισμό, αποκαλύπτεται ότι η ασφάλεια ήταν έννοια ανυπόστατη και ότι η μονάδα της Φουκουσίμα είχε προταθεί να κλείσει από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο αλλά την άφησαν να λειτουργεί μέχρι να δουν πως θα την αντικαστήσουν. Και στο μεταξύ, η φύση τους εκδικήθηκε.............

ydS7p3.png 3pOXp3.png

κ εμεις σαν την chatzico με τις επιλογες, κ τωρα που ξεκινησαμε να πηγαινουμε στην βιολαικη της κυψελης ειμαστε πανευτυχεις!εχουμε βρει κ το καλυτερο μελι που εχω φαει εβερ:Dιδια τιμη με συμβατικο...επισης , καθε σαββατο δινουμε για λαχανικα κ ισως καποιο φρουτο (γενικα φρουτα πχ μηλα , αβοκαντο, πορτοκαλια παιρνουμε συμβατικα) 5 -10 ευρω!

οσο για την ολλανδια , νερο υπαρχει, γη δεν υπαρχει πραγματι..αλλα με τοσο καλο κλιμα στη μεσογειο οντως θα επρεπε να εχει δοθει βαρυτητα στην καλλιεργεια βιολογικων, αλλα....'λεφτα (δεν ) υπαρχουν'!!:rolleyes:αλλο προβλημα με την ελλαδα ειναι οτι εμεις εδω χαμω εχουμε κ πολλα βουνα, που να κανεις καλλιεργεια..

κ εμεις σαν την chatzico με τις επιλογες, κ τωρα που ξεκινησαμε να πηγαινουμε στην βιολαικη της κυψελης ειμαστε πανευτυχεις!εχουμε βρει κ το καλυτερο μελι που εχω φαει εβερ:Dιδια τιμη με συμβατικο...επισης , καθε σαββατο δινουμε για λαχανικα κ ισως καποιο φρουτο (γενικα φρουτα πχ μηλα , αβοκαντο, πορτοκαλια παιρνουμε συμβατικα) 5 -10 ευρω!

οσο για την ολλανδια , νερο υπαρχει, γη δεν υπαρχει πραγματι..αλλα με τοσο καλο κλιμα στη μεσογειο οντως θα επρεπε να εχει δοθει βαρυτητα στην καλλιεργεια βιολογικων, αλλα....'λεφτα (δεν ) υπαρχουν'!!:rolleyes:αλλο προβλημα με την ελλαδα ειναι οτι εμεις εδω χαμω εχουμε κ πολλα βουνα, που να κανεις καλλιεργεια..

Τα πορτοκάλια, παρότι φρούτα με χοντρή φλούδα άρα απορροφούν λιγότερα βλαβερά, θεωρούνται από τα πολύ επιβαρυμμένα συμβατικά φρούτα. Ίσως πρέπει να προτιμήσεις τα βιο, τα παίρνω γύρω στα 80 λεπτά με 1 ευρώ από την βιο λαική.

Όσο για το νερό, όπως προείπα, υπάρχει ΑΛΛΑ είναι της χειρίστης ποιότητας, μείγμα λάσπης με θάλασσα και γενικά βουρκόνερο.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

γεια σας κοριτσια

μηπως γνωριζει κανεις αν στα συμβατικα αβοκαντο και στη μπανανα χρησιμοποιουνται φυτοφαρμακα??

αγοραζω οπως ειπα σχεδον τα παντα βιο, ομως μπανανες κ αβοκαντο κρητης καμια φορα παιρνω συμβατικα.και αυτο γιατι ειδα οτι τα αυτοκολλητακια του αβοκαντο ειναι ιδια με αυτα των συμβατικων..κρητης.

οσο για τη μπανανα επειδη εχει χοντρη φλουδα κ καλλιεργειται στην αφρικη (νομιζω) οτι δεν θα χρησιμοποιουν..αν κ αφου υπαρχει βιο κρητης, μαλλον καλλιεργειται σε πολλα αλλα μερη...βεβαια η χατζικο εχει δικιο για το πορτοκαλι (επισης χοντρη φλουδα)

αυθαιρετα συμπερασματα...πρεπει να το ψαξω, το κοιταζω τωρα στο google

στον κηπο μας εχουμε δεντρα (πορτοκαλιες , ροδακινιες κτλ )τα οποια μεγαλωνουν μονο με νερο...του δινω κ απο αυτα..γνωριζετε κανενα λογο να το αποφευγω??

Κορίτσια, κάποια στιγμή είχα γράψει αυτό το μήνυμα

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1760522&postcount=2451

ΕΠΙΠΕΔΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΣΕ ΜΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ποίες είναι οι 12 τροφές με το υψηλότερο ποσοστό φυτοφαρμάκων και ποιες με το χαμηλότερο.

Το Environmental Working Group ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπέρμαχος πολιτικών που προστατεύουν την υγεία σε ατομικό και γενικό επίπεδο εκδίδει έναν οδηγό σχετικά με την χρήση

φυτοφαρμάκων στις τροφές και βασίζεται σε 43.000 τεστ.

Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά εξ ορισμού δεν καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Ορισμένοι όμως βρίσκουν το κόστος της αγοράς βιολογικών τροφών απαγορευτική.

Από 43 διαφορετικές κατηγορίες φρούτων και λαχανικών τα ακόλουθα 12 προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας είχαν

τα χαμηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων:

Μπρόκολο

• Μελιτζάνα

• Βλίτα

• Μπανάνα

• Kiwi

• Σπαράγγια

• Μπιζέλια (κατεψυγμένα)

• Μάνγκο

• Ανανάς

• Γλυκό καλαμπόκι (κατεψυγμένο)

• Αβοκάντο

• Κρεμμύδι

Οι 12 τροφές με την μεγαλύτερη επιβάρυνση, στις οποίες ανευρεθήκαν με

τα υψηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων

Ροδάκινα

• Μήλα

• Πιπεριές

• Σέλινο

• Νεκταρίνια

• Φράουλες

• Κεράσια

• Μαρούλι

• Σταφύλια (εισαγωγής)

• Αχλάδια

• Σπανάκι

• Πατάτες

Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ σχετικά με τις βιολογικές τροφές – ένα 4ετές πρόγραμμα χρηματοδοτημένο από την Ε.Ε. ονομάζεται: Ποιοτική Χαμηλού Συντελεστή Παραγωγής Τροφή. (QLIF project)

– βρήκε ότι οι βιολογικές τροφές είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ πιο θρεπτικές από αυτές της συμβατικής καλλιέργειας.

Για παράδειγμα αυτή η μελέτη βρήκε ότι

τα βιολογικά τρόφιμα:

• Περιέχουν μέχρι και 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά

• Περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ωφέλιμων μεταλλικών στοιχείων όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος

• Το βιολογικό γάλα περιέχει 90% περισσότερα αντιοξειδωτικά.

που ειναι καλε αυτη η λαικη??? καθε ποτε???

μου ειπαν κατι για ρεικομελο...

εχετε δοκιμασει?

ξερετε που μπορω να βρω?

ps...τωρα ξεκινησα να σας παρακολουθω δειλα δειλα...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Σοφία η έρευνα που παρέθεσες είναι του EWG και αναφέρεται στην Αμερικάνικη αγορά, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να καταλήγουμε με βάση αυτή σε συμπεράσματα για τη δική μας χώρα.

Λοιπόν για τις πατάτες, δεν έχω βρει ποτέ μου νόστιμη ελληνική βιολογική πατάτα, όλες τους είναι σαν άνοστο αγγούρι!

Οπότε συνήθως παίρνουμε βιολογικές εισαγώμενες.

Αβοκάντο βιολογικό δύσκολα βρίσκω αλλά μπανάνες πάντα βιολογικές όχι τόσο για τα φυτοφάρμακα αλλά για τη γεύση, καμία σχέση η συμβατική μπανάνα με τη βιολογική στη νοστιμιά!

Τα πιο πολλά χρήματα τα ξοδεύω στα μήλα μια και είμαι πολύ ιδιότροπη μ' αυτά.

Στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουνε ιδιαίτερα νόστιμες ποικιλίες μήλων όπως για παράδειγμα στην Αγγλία, έτσι συνήθως παίρνω βιολογικά εισαγωγής, συνήθως Pink Lady ή Braeburn.

Φυσικά όταν είναι η εποχή των ελληνικών βιολογικών μήλων, δηλαδή καλοκαίρι, πάντα παίρνω από τη λαϊκή.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...